Tagovi

Ekskluzivno: upravo je u tijeku natječaj za najjeftiniju rukicu u gradskom vijeću grada Vukovara

Luuuubenicaaa, ojte, lubeniccca, slatke i fine...Lubeniccca...
Jedno od djetinjih sjećanja iz predratnog Vukovara, upravo u ovo ljetno doba, bili su mi nezaobilazni cigani koji su u svojim kolima na slami prevozili lubenice, polako kaskajući, čekajući u pokretu, nekim instinktom znajći gdje bi moglo biti kupaca. Mi klipani, tek nešto veći od točka, znali smo se vješati za njegova kola 'da nas provoza', a oni odvažniji bi mu koji put ukrali lubenicu koja je uvijek nekako posebno prijala. Prijala je, izgleda, zato što je bila ukradena.

Danas su se i cigani motorizirali, pa se lubenice prodaju iz kombija i kamiona, a umjesto autentičnoga naglaska i glasa, iz zvučnika trešti loša snimka ponude, koja često osim lubenice nudi i krumpir,luk i kupus. Krađa je onemogućena, kao i vješanje o kola. Ali mi je ostao običaj kupovanja lubenica baš od cigana, ako imam priliku. Kao da je predstavnik onih koji prodaju posrednik prošlog okusa i sjećanja vezana za nj.

Pišući ove gornje redke, lecnuo sam se svaki put kad sam napisao riječ cigan. Ta riječ opterećena je moralnom diskvalifikacijom koju osobno ne mogu povezati s nekolicinom Roma koje znam, ali mi se ta riječ čini prikladnom, sveobuhvatnom i obvezujućom kada pomislim na gradsko vijeće grada Vukovara.

U gradskim, javnim kolima, na finom satenu, čeka se guzica koja će se provozati dugim i klimatiziranim hodnicima. Ponuda ima raznih, ta različite su im potrebe, ali, ljudi su (kažu), dogovorit će se.

Naime, danas je bila konstituirajuća sjednica gradskog vijeća grada Vukovara. Jebene su te konstituirajuće sjednica, ako pitate mene. Svašta se na njima dogovori, nadrobi i izglasa. Po savjesti, dakako. Jer, sjećam se jedne konstituirajuće sjednice, bijaše ona negdje u srpnju 2009. godine, kada su u paketu se novim Statutom u grad ušuljala ćirilica. Prokletnica, nije htjela biti mirna, i šutjeti, već se počela šepiriti. Uhvaćena je na djelu, i od tada nema mira na ovim geografskim širinama. Satenska kola vozaju vijećnike, trguje se na veliko. Vrijeme je za novčane principe.

Neću podsjećati priprosti puk, Stožer i ine generale, da je HDZ, HSP dr. AS i SDSS političkom trgovinom dozvolio upotrebu tih čudnih simbola. Blažena ćirilica, odmah se naježiš od nje, i uopće se ne možeš skoncentrirati na ono nebitno - na sinekture, parice, trgovačka društva i natječaje, asfaltiranje, prenamjenu zemljišta. Samo kažeš rijeć na ć, i gotovo. Psi počnu lajati, režati, zavijati, a cigani, oni bez lubenica, igraju vrzino kolo.

Pet kratkih godina kasnije, opet je srpanj, opet su bili izvanredni izbori, opet je konstituirajuća sjednica. Potrebno je izglasati predsjednika gradskog vijeća grada nam Heroja. Deset s jedne strane, deset s druge, a HDSSB odlučio na godišnji odmor. Opet, farsa, kažu. Koji nepismeni novinari. Ta, farsa traje već petu sezonu. Glavni glumci su slični, scenarij je isti, repriza za reprizom.

Nedostaje jedna odlučujuća ruka. Najbolja je pozicija biti presudan u politici. Koliko tražiš da budeš dosljedan? Koliko vi nudite? Samo toliko? Pa proračun grada Vukovara je 200 000 000kn, šta ste se stisli, pa nije to vaša lova. Čekaj, imam drugi poziv...samo malo...

Saboa su upecali na tu varalicu, trebao mu je samo jedan vijećnik. Hoće li netko pokušati upecati Penavu? Snima li sada netko? Halo, USKOK? Predlažem da protegnete nogice, jer kupuje se rukica u gradskom vijeću grada Vukovara. Stavite na stendBajića, priključite bube na telefone i mobitele, provjerite financije, sada i poslije, pregledajte gdje supruge, mame, ljubavnici, djeca i rođaci trenutno rade, i da li su nezaposleni; Tko je na kojoj listi prioriteta, tko će 'u ime djece i udžbenika' podržati Igora Gavrića za predsjednika vijeća?

Priča se po ulici, a i predsjednik HDSSB-a pod istragom je to rekao u Glasu Slavonije, da HNS-ovac visi, te da imaju u vidu jednog SDSS-ovca. Budući da je samo jedan HNSovac u gradu Ivan Bučko, vjerojatno je mislio na njega. On je iz HNS-a. On je direktor u Borovu. Ne vjerujem da je zbog HNS-a tamo gdje je, nego je čovjek sposoban, kao i Penava, i Sabo. A SDSS-ovci su puno imuniji na lovu od ostalih, jer je to provjeren kadar. I, vjerujte mi na riječ, oni se ne prodaju za siću kao 'naši'.

Možda će i Stožer izaći s nekakvim priopćenjem, pozvati na razum, na zajedništvo, na solidarnost. Možda da pokrenemo nekakav humanitarni telefon. Nemojte samo kupovati SDSS-ovce. Ne zato što sam nacionalist, nego je to preskupo, jer oni razmišljaju strateški, a mi guzicom.

Molio bih da se ovaj apel shvati ozbiljno, jer, prema zakonu, gradsko vijeće se mora konstituirati 60 dana od izbora, u suprotnom će biti novi izbori za gradsko vijeće. I svakim danom koji proteče, cijena je sve veća.

Stoga, ili neka HDZ kupi što prije toga vijećnika koji mu nedostaje, ili neka USKOK uključi bubice, samo neka se netko požuri. Naime, djeca su u pitanju. Tj. školski udžbenici.

NOTA BENE! Propozicije ovoga natječaja u suprotnosti su s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske, te su podložni kaznenom progonu. Međutim, ako su u pitanju dvostruki, i trostruki kriteriji, institucije će, poznato je, odraditi svoj posao.

DODATAK, 17.VII.2014., 16.39h
Priopćenje HNS-a Vukovar:

"'Na političkoj sceni grada Vukovara ponovno počinju zakulisne igre i očita nastojanja za podizanjem cijene pojedincima’, istaknuo je nakon prvog neuspjelog pokušaja konstituiranja Gradskog vijeća Grada Vukovara predsjednik vukovarskog HNS-a i gradski vijećnik Nenad Bučko.
U priopćenju za javnost stoji: "Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, podružnica Vukovar poziva sve političke aktere na ozbiljnost u obraćanju prema javnosti jer izrečeno podrazumjeva ozbiljnu odgovornost prema biračima i svim građanima koji očekuju normalizaciju života u Vukovaru i stabilnost gradske vlasti.
Obećanja i izjave koje ovih dana dolaze iz svih političkih tabora ne smiju biti na deklarativnoj razini nego s realnim uporištem posebno se kloneći populizma. HNS Vukovar ostaje pri svom stavu da je gradu potrebna i konstruktivna vlast i konstruktivna oporba te poručuju da destrukcija ne vodi nikamo!, stoji upriopćenju vukovarskoga HNS-a."

Tko će prvi dići rukicu?

Komentari

Nebi me začudilo da HNS bude

Nebi me začudilo da HNS bude sudbonosni čavao u ljesu demokracije!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

može li postojati nešto što ne postoji

zar još postoji demokracija u Hrvatskoj? sve više stječeme dojam kako demokracija u Hrvatskoj postoji samo kao riječ koju političari jako rado upotrebljavaju a zapravo ne znaju njen pravi smisao.

w. ;)

Tko je glasao

HDSSB je glup!

HDSSB je glup!

Tko je glasao

HDSSB je tipičan primjer

HDSSB je tipičan primjer divide et impera. Dragi dr. Ivo Sanader je Glavaševo uhićenje obećao Pupovcu još davne 2002. godine. Samo me zanima, koliko će ljudima HDZ-u i u HDSSB-u još trebati da to konačno skuže - da ih Srbi i posrbice prave zadnjim budaletinama - i ponovo se ujedine.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Rade protiv samih sebe

Evo i pravednik vz, svojim minusom je pokazao da je HDSSB- glup, jer on minusira sve što ne ide u korist Kukuriku!

Rade protiv sebe, jerovako više neće dobiti glasove, nikoga osim samih sebe!

Tko je glasao

Bez nervoze...

To je sve samo zbog podizanja tenzije i dramskog zapleta.
I dok se u Mostaru provjeri kakav je tečaj konvertibilne marke u odnosu na euro.

Tko je glasao

Nema nervoze- samo činjenica: HDSSB je glup- radi protiv sebe

Jasno je meni što je, ali ovim potezom najviše škode samima sebi- zato kažem da je HDSSB-glup!

Puno više birača privukli bi da su postupili onako kako su i očekivali baš ovi koji su ih birali,
Sada i njih tjeraju od sebe- i ostaju sami sebi!

Skoro su pristali na Ustavne promjene, i to bi napravili da nije bilo silnoga pritiska po forumima, plakata po Osijeku,...!

I sada opet idu istim putem- putem glupana!

Tko je glasao

Rekle

A čime bi to privukli birače? Reklama?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci