Tagovi

ЕКСКЛУЗИВНЕ ВЕСТИ: МИЛАНОВИЋ ДОБИО АЗИЛ У СРБИЈИ

[Slika]

БЕОГРАД, МОСКВА, ЛОНДОН (Тањуг) - Бившем председнику владе Хрватске Зорану Милановићу биће одобрен азил у Србији. "Решење смо већ донели, а формални процес ће да иде експресно", рекао је српски премијер Александар Вучић, топло захваљујући Милановићу на дугогодишњој сарадњи. Подсетимо, Милановић је избегао у Београд пред недељу дана, исти дан након што је на Јутуб процурела снимка како у хотелској соби у Цавтату од непознате мушке особе прима кофер пун златних полуга с ознакама Народне банке Југославије. Слика Милановића како се смеје и говори: "Јебо Дубровник, аутоцеста је ваша" док броји златне полуге, уздрмала је медије у региону, а у Хрватској изазвала шок и неверицу.

Нови председник владе Хрватске Синиша Хајдаш Дончић, иначе бивши потпредседник СДП-а и бивши министар промета у Милановићевој влади, који је у новонасталој ситуацији, након изванредне седнице Сабора, преузео владу Хрватске, рекао је јуче да ни он лично, ни влада ни СДП, нису имали никаквих обавести о деловању Милановића, о чему су се информисали тек преко медија. "Не може сваки хадезеовски кокошињац да има цесту", коментарисао је Хајдаш Дончић, "а нова влада је стабилна и одрадиће свој посао до краја мандата. То је превасходни интерес свих грађана Хрватске, а и региона."

Министарка спољних послова Хрватске Весна Пусић потврдила је да нова влада има достатну већину у Сабору и да никаквих већих промена неће да буде. Није хтела да одговори на питање да ли је тачно да је у Милановићевом друштву у Београду виђен и њен брат, истакнути борац за људска права Зоран Пусић, те у региону и светски познати новинар Борис Дежуловић. Наводно су сви скупа отишли да пију кафу са још једним борцем за људска права, директором Веритаса Савом Штрбцем, и бившим делатником хашког тужитељства Грејемом Блуитом.

Милорад Пупавац, нови министар промета Хрватске, иначе подпредседник СДСС-а и бивши српски посланик у Сабору, рекао нам је да не може да коментарише гласине да је он организовао Милановићев бег. "Садашње околности нас подсећају на мрачне деведесете и Туђманов националистички режим, где није било толерисања различитости, а ненаоружана српска нејачад прогоњена је са својих вековних огњишта, само зато што је друге нације или политичког уверења", рекао је Пупавац, одбијајући било какву своју умешаност.

Председник Хрватске Иво Јосиповић није био расположен да разговара са новинарима, али његов главни саветник Дејан Јовић уверава нас да се не ради о кризи, те да ће нова влада Хрватске да настави успешну политику сарадње са регионом.

Зоран Милановић није хтео да даје никакве изјаве. Наш извор из српске владе каже да је Милановић због своје безбедности одсео на тајној локацији у Београду, а након што азил буде формално одобрен, у плану му је да у што скорије време посети Москву и Лондон, на чијим ће истакнутим универзитетима да одржи серију предавања из политологије и економије. Амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Васиљевич Чепурин и амбасадор Велике Британије у Србији Денис Киф нису хтели ништа да потврде, али су нам отправници послова њихових амбасада изразили неподељено задовољство изградњом цеста и мостова који спајају наше братске народе.

[Izvornik]

Komentari

pollitika.com

izvod iz pravila pollitika.com.

19. Ne koristiti VELIKA SLOVA, uskličnike i posebne znakove u tekstovima, komentarima a OSOBITO NE U NASLOVIMA.

21. Jezik na kojem se piše na pollitika.com je hrvatski, pismo je latinično.

dakle ovo smece od dnenika treba odmah ukloniti.

Tko je glasao

貝爾格萊德,莫斯科,倫敦(南通) -

貝爾格萊德,莫斯科,倫敦(南通) - 克羅地亞總理佐蘭·米拉諾維奇的前總統被授予庇護的塞爾維亞。 “該解決方案,我們已經取得了成果,並正式程序將快遞走了,”塞爾維亞總理亞歷山大Vucic,在長期的合作諾維奇表示衷心感謝說。讓我們提醒,諾維奇逃到了貝爾格萊德一周前,VideoXIN procurela鏡頭後如在來自匿名人士的酒店房間察夫塔特在同一天收到一個裝滿金條與南斯拉夫國家銀行的標籤的行李箱。圖諾維奇笑,說:“操杜布羅夫尼克高速公路是你”雖然金條的數量,震撼了媒體在該地區和克羅地亞引起震驚和難以置信。
新總理的克羅地亞米哈伊HajdasDončić,在SDP中的政府諾維奇的前副總統,前交通部長,誰是在新形勢下,議會特別會議後,政府接管了克羅地亞昨日表示,無論是他本人,也不是政府,也不是SDP,他們沒有告知活動諾維奇,這是只有通過媒體告知。 “不是每個HDZ雞舍有一條路,”評論HajdasDončić“,而新政府是穩定的,在任務結束odradiće自己的工作,這是所有克羅地亞公民和該地區的重大利益。”
外交部長韋斯娜Pusic克羅地亞證實,新政府有足夠的議會多數,並沒有大的變化就越大。她不想回答的問題是否屬實,在社會米拉諾維奇在貝爾格萊德看到她的哥哥,一位著名的人權活動家卓然Pusic,並在地區和世界著名的記者鮑里斯Dezulovic。顯然,他們都去一起喝咖啡與其他戰鬥機人權,船級社主任薩沃Strbac,和前經紀人,因為海牙起訴Grejemom Bluit。
米洛拉德·戴勝,交通運輸克羅地亞,或者SDSS在議會副會長,前塞爾維亞副新部長告訴我們,他不能說他組織諾維奇乞討傳言發表評論。 “在目前的情況下,我們就像黑暗九十年代和圖季曼的國民黨政權,那裡有容忍多樣性和手無寸鐵的塞爾維亞嬰兒獵殺它們幾百年的老房子,只是因為其他國家或政治信仰,說:”戴勝,否認有任何牽連了他。
克羅地亞伊沃·約西波維奇總統沒有心情去跟記者,但他的首席顧問德揚Jovic向我們保證,這不是一個危機,那克羅地亞新政府繼續與該地區的成功合作的政策。
佐蘭·米拉諾維奇並不想放棄任何聲明。我們從塞爾維亞政府消息人士諾維奇說,由於它的安全性,提出在一個秘密地點在貝爾格萊德和庇護後,正式訪問了莫斯科和倫敦,這兩者將是著名大學舉辦一系列講座過程中,盡快批准該計劃給他從政治學和經濟學。俄羅斯聯邦塞爾維亞的亞歷山大·瓦西里耶維奇Čepurin和英國駐塞爾維亞丹尼斯KIF大使什麼也沒要確認,但我們的收費代辦大使館修建道路和連接我們兄弟國家的橋樑表示不可分割的滿意度。

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ćao bre šmekeru!

Očigledno je da ti srpski bolje leži od hrvatskog :P

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao

SrpskoHrvatski jezik ima puno tajni

Satiru li Vas ove reci?
Valjda Vas Pred. Milanovic nece tuziti za lazi Satire.
Hvala za smijeh.

Tko je glasao

Vladimirar, Valjda Vas Pred.

Vladimirar,

Valjda Vas Pred. Milanovic nece tuziti za lazi Satire.

A od kad je to Milanović predsjednik?

Samo nam još to treba.

Tko je glasao
Tko je glasao

tupavom radicu bi azil dala

tupavom radicu bi azil dala srpska pravoslavna crkva :)))))))))))))))))))))))))))

Tko je glasao

u jebote

što ga izminusiraste

baš ti hvala što si učinio da se malo podsjetim, dosta sam dobrih knjiga pročitao na tom pismu a na nekom dječjem natjecanju bio sam tamo negdje šezdesetih prošlog stoljeća dobio komplet knjiga s poemama S. Jesenjina za nagradu

inače, što se tiče teme, nemam dovoljno informacija da bih zauzeo stav, ali da je Zoki i ovi njegovi najnesposobniji do sada..to nije dvojbeno

sve dobro...

Tko je glasao

Драги друже Тито...

... ти сијаш попут звијезде на мојој партијској књижици...

јел то?

Tko je glasao

Interesantno. Mislio sam da

Interesantno. Mislio sam da će gospodi drugovima koji obično smrtno obožavaju & brane ćirilicu u Vukovaru ovaj tekst biti mio i drag, kad ono:

lunoprof -1 30.08.2014 - 17:30
leddevet -1 30.08.2014 - 16:57
pjastrela -1 30.08.2014 - 16:28
janus -1 30.08.2014 - 16:25
tenor -1 30.08.2014 - 16:20
zrakomlat -1 30.08.2014 - 14:10
vojko27 -1 30.08.2014 - 14:07
zaphod -1 30.08.2014 - 13:55
laufer -1 30.08.2014 - 13:44
sjenka -1 30.08.2014 - 13:28

Od ćirilice su naglo dobili dijareju. Tka će ga znati zašto :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

minus

Tup ti je zaključak.
Nije to zbog ćirilice već zbog glupog i lošeg humora!
Al' ti nešto sporo kopčaš ! ( Il' se možda diviš svom jadnom uratku ?!)
Čudi me da nema više minusa za tvoje djelo i od drugih koji imaju više smisla za humor (drvosjek,boltek pa čak i zrakomlat -povremeno....).

Hajd' uživaj !

vojko27

Tko je glasao

Calimero

Od ćirilice su naglo dobili dijareju.
Mislim da tu cirilica nema veze jer i da si pisao uglatom glagoljicim opet bi fasovao porciju minusa. Ja mislim da je problem da ovi ne vole ni pravnike ni Hrvate, a jos kad su ti HDZ-ejski potrcki onda sljeduju minusi i kad kazes dobardan.

leddevet

Tko je glasao

"koji obično smrtno obožavaju & brane ćirilicu u Vukovaru"

@MKn vidim obilato ti urodila bunika!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

vidi vijest je prevedena na latinično pismo1

zato plus da se tako dobra vijest ne izgubi

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Isprika što sam te svrstao

Isprika što sam te svrstao među, ahm, ćirilicoljubce. Vidiš da su totalno popizdili od minusa :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Jebote, u 15 minuta tri

Jebote, u 15 minuta tri nova:

Argus -1 30.08.2014 - 19:37
miris -1 30.08.2014 - 19:23
boltek -1 30.08.2014 - 19:19

Jel vi mislite da će Milanovića spasiti ako potopite dnevnik? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

nema njima spasa

nema njima spasa

Tko je glasao

imaš ti pravo, kao krunski

imaš ti pravo, kao krunski dokaz prilažem link
http://www.tanjug.rs/novosti/143094/koje-je-projekte-vucic-predstavio-me...
lijepo je vidljiva fotografija na kojoj Vučić i Milanović nešto objašnjavaju kancelarki Merkel

Mapa sa idejama za regionalne infrastrukturne projekte, koju je premijer Aleksandar Vučić predstavio nemačkoj kancelarki Angeli Merkel u četvrtak u Berlinu, sadrži plan železničke pruge Beograd-Sarajevo, izgradnje auto-puta Niš-Priština i rekonstrukcije putnog i pružnog koridora Srbija - Crna Gora - Albanija.
Prema ovoj mapi ukupna vrednost rekonstrukcije pruge od Beograda do Sarajeva iznosila bi oko 525,9 milione evra, s tim što bi Srbija učestvovala sa 247,5, a Bosna i Hercegovina sa 278,4 miliona evra.

Predviđena trasa ove pruge je Beograd - Valjevo - Lipnica (Loznica) - Zvornik - Tuzla - Doboj - Sarajevo.
Dok mi nastojimo zaobići Otomansko carstvo Pelješkim mostom i najskupljim cestama koje povezuju zabit gdje nema ni žive duše, Srbi predlažu izgradnju pruge koja povezuje Srbiju i srpski grad Sarajevo.
Podsjećam da je moto berlinske konferencije bio "Wandel Durch Begegnung", ili nešto kao "promjena kroz susrete".
Sve mi se čini da nakon 12 godina pregovaranja i 1 godinu punog članstva još uvijek ne znamo što je Europska unija.
Što ti misliš, koji projekt bi gđa Merkel preferilala u ovom trenutku - izgradnju mosta na poluotok i ceste isključivo kroz područje Hrvatske do Dubrovnika, ili prugu Beograd - Sarajevo, kao primjer Wandel Durch Begegnung projekta?

Tko je glasao

Što se nas tiče koji projekt

Što se nas tiče koji projekt gđa. Merkel, ili bilo tko drugi, "preferira"? Mi moramo zastupati svoje interese - osobito ljudi koji za sebe kažu da su hrvatska vlast moraju zastupati hrvatske interese - a ne tuđe. Jasno je da se zbog Ukrajine EU uplašila Milošev... pardon Putina, pa se na isti način kao 1991. pokušava ulagivati jednako pronacističkoj Srbiji, ali mi opet u svemu tome moramo naći način da zaštitimo svoje ljude i svoje projekte.

Mi smo punopravna članica EU, ali vidi čuda, Milanović se toga sjeti jedino kad treba štititi stare osumnjičene udbaše. Nema nikakvog razloga da autocesta ne ide trasom kojom je bila zacrtana, mostom preko Pelješca i do Osojnika, a odatle dalje kroz Bosnu. Merkel neka radi što hoće, a mi ćemo pospremiti Milanovića među žalosne povijesne promašaje i nastaviti gdje smo stali 2000.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

da, to je sve krasno, samo

da, to je sve krasno, samo za taj čuveni most treba lova od gđe Merkel, a ona ima jednu neobičnu osobinu da sama odlučuje o trošenju svog novca, kada procijeni da se radi ili o europskom, ili njemačkom interesu.
Osim toga, tko je u ovoj državi odlučio da je naš nacionalni interes izgradnja ultra skupe prometnice koja će nas u konačnici povezati sa grčkom Kalamatom. Naš nacionalni interes je nizinska pruga Rijeka - mađarska granica, i koridor Vc, Luka Ploče - Budimpešta, spajanje Hrvatske sa srednjom Europom, unutar granica Unije.
Šta će nama veza sa Grčkom? Grčka je poljoprivredna i turistička zemlja, konkurencija Hrvatskoj.
Nama treba veza prema industrijskim državama srednje Europe, jer oni mogu kupovati slavonsku hranu, a Jadran im je najbliža turistička destinacija.
Nacionalni interesi se brane povezivanjem sa svijetom oko sebe gdje možemo biti konkurentni, a ne izolacijom, ili težnjom da se magistralnim prometnicama povezujemo sa srcem Balkana.

Tko je glasao

a čiji je promašaj 2004-2011?

a čiji je promašaj 2004-2011?

Tko je glasao

Kakvo je to pitanje? Onih

Kakvo je to pitanje? Onih koji su bili na vlasti. Nema gotovo nikakve razlike između Sanaderovog/Kosoričinog HDZ-a i Račana/Milanovića, radi se o suštinski istoj politici. Ja sam o tome govorio još negdje 2004. ili 2005, pitaj Feniksa ako ne vjeruješ.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

a u čemu je razlika sadašnjeg

a u čemu je razlika sadašnjeg i Sanader/Kosoričinog HDZ-a?

Tko je glasao

razlika je u tome što je S/K

razlika je u tome što je S/K HDZ bio na vlasti, a sadašnji nije, a uskoro će biti na vlasti jer ovi sada na vlasti jedva čekaju da mandat završi. Tko se dočepao Brisela i Strasbura, dočepao se, ovo ovdje je postala čista gnjavaža. F..king BDP stalno pada i pada.....

Tko je glasao

jebo te cirilica

jebo te cirilica :)))))))))))))))))))))))

Tko je glasao

Vjerovao ili ne, ti si kriv

Vjerovao ili ne, ti si kriv za ovaj tekst. Vidio sam tvoj blog i komentare jutros i to je bilo to. No, izgleda da sad najednom ćirilica smeta svima redom, pa možda da malo olakšam:

EKSKLUZIVNE VESTI: MILANOVIĆ DOBIO AZIL U SRBIJI

BEOGRAD, MOSKVA, LONDON (Tanjug) – Bivšem predsedniku vlade Hrvatske Zoranu Milanoviću biće odobren azil u Srbiji. “Rešenje smo već doneli, a formalni proces će da ide ekspresno”, rekao je srpski premijer Aleksandar Vučić, toplo zahvaljujući Milanoviću na dugogodišnjoj saradnji. Podsetimo, Milanović je izbegao u Beograd pred nedelju dana, isti dan nakon što je na Jutub procurela snimka kako u hotelskoj sobi u Cavtatu od nepoznate muške osobe prima kofer pun zlatnih poluga s oznakama Narodne banke Jugoslavije. Slika Milanovića kako se smeje i govori: “Jebo Dubrovnik, autocesta je vaša” dok broji zlatne poluge, uzdrmala je medije u regionu, a u Hrvatskoj izazvala šok i nevericu.

Novi predsednik vlade Hrvatske Siniša Hajdaš Dončić, inače bivši potpredsednik SDP-a i bivši ministar prometa u Milanovićevoj vladi, koji je u novonastaloj situaciji, nakon izvanredne sednice Sabora, preuzeo vladu Hrvatske, rekao je juče da ni on lično, ni vlada ni SDP, nisu imali nikakvih obavesti o delovanju Milanovića, o čemu su se informisali tek preko medija. “Ne može svaki hadezeovski kokošinjac da ima cestu”, komentarisao je Hajdaš Dončić, “a nova vlada je stabilna i odradiće svoj posao do kraja mandata. To je prevashodni interes svih građana Hrvatske, a i regiona.”

Ministrica spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić potvrdila je da nova vlada ima dostatnu većinu u Saboru i da nikakvih većih promena neće da bude. Nije htela da odgovori na pitanje da li je tačno da je u Milanovićevom društvu u Beogradu viđen i njen brat, istaknuti borac za ljudska prava Zoran Pusić, te u regionu i svetski poznati novinar Boris Dežulović. Navodno su svi skupa otišli da piju kafu sa još jednim borcem za ljudska prava, direktorom Veritasa Savom Štrbcem, i bivšim delatnikom haškog tužiteljstva Grejemom Bluitom.

Milorad Pupavac, novi ministar prometa Hrvatske, inače podpredsednik SDSS-a i bivši srpski poslanik u Saboru, rekao nam je da ne može da komentariše glasine da je on organizovao Milanovićev beg. “Sadašnje okolnosti nas podsećaju na mračne devedesete i Tuđmanov nacionalistički režim, gde nije bilo tolerisanja različitosti, a nenaoružana srpska nejačad progonjena je sa svojih vekovnih ognjišta, samo zato što je druge nacije ili političkog uverenja”, rekao je Pupavac, odbijajući bilo kakvu svoju umešanost.

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović nije bio raspoložen da razgovara sa novinarima, ali njegov glavni savetnik Dejan Jović uverava nas da se ne radi o krizi, te da će nova vlada Hrvatske da nastavi uspešnu politiku saradnje sa regionom.

Zoran Milanović nije hteo da daje nikakve izjave. Naš izvor iz srpske vlade kaže da je Milanović zbog svoje bezbednosti odseo na tajnoj lokaciji u Beogradu, a nakon što azil bude formalno odobren, u planu mu je da u što skorije vreme poseti Moskvu i London, na čijim će istaknutim univerzitetima da održi seriju predavanja iz politologije i ekonomije. Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Vasiljevič Čepurin i ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif nisu hteli ništa da potvrde, ali su nam otpravnici poslova njihovih ambasada izrazili nepodeljeno zadovoljstvo izgradnjom cesta i mostova koji spajaju naše bratske narode.

Jel' sad bolje? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

al

al ekavica.......srpski........ fujjjjjjjjjj :)

Tko je glasao

skviki bre

skviki bre oceni dnevnik.ili valja ili ne valja.koga se bojis?

Tko je glasao

Tenor, Trofazni, bre ne mešaj

Tenor,

Trofazni, bre ne mešaj se tamo gde ti nije mesto.

Tko je glasao

skviki (kameleon)

trofazna ti bre supruga iz pozarevac,rs srbija.

Tko je glasao

Tenor, Seronja, ne diraj mi

Tenor,

Seronja, ne diraj mi članove obitelji., no za tvoju utjehu, nije iz Požarevca, a nije ni trofazna.

Tko je glasao

Bio bi plus da nije napisan

Bio bi plus da nije napisan na stranom jeziku!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Većina tu obično tvrdi da je

Većina tu obično tvrdi da je to "jedan jezik", ali izgleda da ipak imaju problema, kad daju tolike minuse. Mogu ja i prevesti ako treba :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

zbunjoza

ja sam mislio da znam razliku između JEZIKA i PISMA, ali izgleda da sam bio u zabludi ... :P
profesor

Tko je glasao

Svastičarenje

Mogu ja i prevesti ako treba
Prevesti na što?
Svakako, da je tvoja intencija bila poštena ovaj dnevnik bi odmah bio objavljen na 2 pisma, a ne ovako pomuklo šikanirajuće prema svim onim Srbima koji ne znaju ćirilicu (prave Hrvate ne spominjem jer znase koji je njihov odnos prema toj i takvoj "svastici").

leddevet

Tko je glasao

Na hrvatski jezik. Zašto na

Na hrvatski jezik. Zašto na dva pisma, pa mislio sam da vi vukovarski ćirilićari znate ćirilicu, kad ono... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Piši bre hrvatski da te ceo svet razume

Deder bre se odluci, ta kome si ovaj dnevnik namenio jerbo po plusićima bi reko da je najpre za braću Hrvate, i to pravo one nama najDraže.

leddevet

Tko je glasao

Opet čudna pitanja. Namenio

Opet čudna pitanja. Namenio sam ga svima, da se malo nasmijete, kad ono vi opet smrtno iznenađeni i uvređeni. Jes' kad čuo za satiru? Ako nisi, progooglaj malo :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Cujte i pocujte

Jes' kad čuo za satiru?
Aaaaaa, sto odmah ne kazes da je to je satira jer ne bi nikad to reko!

leddevet

Tko je glasao

Cujte i pocujte

Jes' kad čuo za satiru?
Aaaaaa, sto odmah ne kazes da je to je satira jer ne bi nikad to reko!

leddevet

Tko je glasao

ппетра зна...

Како мислиш - страном језику? Па видиш да га је ппетра без проблема прочитала и оцијенила плусом. Ови којима је ћирилица "наметнута" уопће немају проблем с њом, тко би га знао зашто?! :)

Tko je glasao

Тко о чему...

Нема што, ако се нетко воли бавити Србијом, ћирилицом те ЕxYу уротама - онда је то наша врла десница. Баш лијепи мокри снови. Честитам Милане, надмашио си себе :)

Tko je glasao

Hvala, hvala :-)

Hvala, hvala :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci