Tagovi

Dvije godine Josipovićevog sluganstva i kršenja Ustava

Navršilo se dvije godine mandata predsjednika Republike Ive Josipovića, pa je to bio povod komentatorima da ocijene njegov rad i postignuća. Budući da je hrvatski medijski prostor, kako javnih medija, uz rijetke iznimke, a još više komercijalnih, pod kontrolom neoliberalne i zapadnobalkanske politike bilo je više komentara o uspješnom djelovanju ljevičarski usmjerenog državnog poglavara. Uistinu za razliku od svojeg prethodnika Stipe Mesića Ivo Josipović je unio novi stil i ponašanje na Pantovčak, djelujući smireno i promišljeno u provedbi svoje politike.
Međutim ta njegova mirnoća i smirenost imaju i drugu opasniju stranu jer je u ove dvije godine pokazao da neki važni elementi njegove politike nisu u skladu s njegovim ustavnim ovlastima i ne odgovaraju interesima hrvatskoga naroda i Republike Hrvatske. Uzmimo samo na početku odabir njegovog savjetničkog tima. U njemu je važnu ulogu kao glavni analitičar dobio britanski Srbin, doduše rođen u Hrvatskoj dr. Dejan Jović. Pored toga što je izjavio da je Jugoslavija bila dobro rješenje za Hrvatsku i da se nije trebala raspasti, on se u nekoliko navrata deklarirao kao protagonist britanske politike na ovom prostoru koja počiva na temeljnoj tezi da se ovdje vodio građanski rat, a ne da je Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije. Tu tezu prihvatio je i sam predsjednik Republike. Pored imenovanja savjetničkog tima koji će provoditi takvu politiku, njegovi podanički susreti sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem koji je bojkotirao Josipovićevu inauguraciju dokazuju da Josipović u politici prema Srbiji ne zastupa istinske interese Republike Hrvatske. Oni naravno počivaju na neriješenim pitanjima nakon velikosrpske agresije, kao što je još uvijek neizvjesna sudbina oko 1000 nestalih za vrijeme Domovinskog rata, odbijanje Srbije da vrati otetu imovinu, neriješena granična pitanja, odbijanje Srbije da prizna postojanje zarobljeničkih logora i drugo. Preko svih tih činjenica Ivo Josipović je elegantno pokušavao i zahvaljujući svojem PR-u uspijevao zavaravati hrvatsku javnost. Štoviše umiješao se i u ovlasti Vlade, odnosno prekršio je svoje ustavne ovlasti kad je u više navrata prihvatio sugestiju o povlačenju tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu. U tom kontekstu je i njegovo ponašanje u slučaju Purda kad, iako pravnik po struci, nije branio hrvatski pravosudni suverenitet da odlučno odbije srbijansku nadležnost nad hrvatskim braniteljima.
Pored ovog za hrvatsku politiku najvažnijeg pitanja, odnosa sa susjednom državom, koja je izvršila agresiju na Hrvatsku bilo je i drugih propusta po kojima se Josipovićev dosadašnji mandat ne može isključivo ocijenjivati kao osobito uspješan kako ga predstavljaju njegovi politički i medijski simpatizeri. Između ostalog propustiuo je otići na komemoraciju tragično poginulog poljskog predsjednika Lecha Kaczynskog, u govoru pred zastupnicima Skupštine Bosne i Hercegovine ni jednom rječju nije spomenuo da je ona bila žrtva velikosrpske agresije, štoviše dao je na neki način legitimitet razbijaču susjedne države predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, otišavši u posjet Banja Luci. U svečanom govoru prilikom potpisivanja Pristupnog ugovora s EU predsjednik Josipović, za razliku od premijerke Kosor, ni jednom rječju nije naglasio da je na svom putu za slobodu i neovisnost Hrvatska bila žrtva velikosrpske agresije, nego je u duhu politike izjednačavanja krivnje na ovim prostorima samo naglasio da je Hrvatska kao nova članica „morala prevladati i teško naslijeđe rata“. I konačno njegov nastup prilikom nedavnog posjeta Izraelu u Knessetu pred zastupnicima ne može se ocijeniti primjerenim. Iako se za žrtve koje su podnijeli Židovi za vrijeme NDH u Izraelu već u ime Republike Hrvatske ispričao njegov prethodnik Stipe Mesić naglašavajući kako je demokratska Hrvatska nastala na temeljima antifašizma, Ivo Josipović je otišao korak dalje ne spominjući tu odrednicu, pa bi se moglo shvatiti da je Hrvatska sljednica ustaške NDH. U tom smislu je jednom metaforom čak ukazao da su ostatci ustaške ideologije još nazočni u Hrvatskoj, iako to nema nikakvog čvrstog uporišta osim u mašti predsjednika Josipovića i njegovih savjetnika.

www.zivaistina.info

Komentari

Ivo Josipovic.

sto se tice predsj. Josipovica, mogu se sloziti s vama - sluganstvo.
ne vidim da je napravio nista osobito znacajno ni vrijedno odkad je postao PR.
stoga plus dnevniku.

no, meni osobno on je antipatican, onako ko neka ljigava meduza, mekusan i povodljiv, strasljivac...pravi 'papucar'
... iritiraju me njegovi postupci kao predsj. drzave, njegovo 'tetkasto' i usiljeno ponasanje pa cak i nekako cudan usiljen glas... da sad ne nabrajam sve... nema bas u njemu nicega onog drzavnickog.
njegov srbijanski kolega Tadic ga mnogostruko nadmasuje.

ali ne razumijem vase opsesije.

Tko je glasao

ivela opet pod lupom javnosti..

..nego kak to da se nitko ne osvrće na ovo:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-josipovicev-zamp-josipo...

i ovo (zanimljiv odgovor iz ZAMPa):

http://www.index.hr/indexforum/postovi/18695/demantij-zamp-a-emporionu-s...

di je sad PAPAR da mi objasni, npr. ne kužim baš kak je ta "udruga građana" nastala i kak su to oni sebi prisvojili taj biznis? kaže tamo netko u komentaru da je tak' par njih naslijedilo to neko društvo SOKOJ ili tak nekak iz bivše Juge, itd.

p.s. obratite pažnju na onog zbunjolu u kravati...malo nervožasto objašnjava a ovaj mali novinarko se pravi ono, kao niš ne kuži...ali uporno dere dalje...
a dotur Ivela se ne očituje...ajd' ima konjuktivitis...inače, bi on, garant :))

CC

Tko je glasao

cc,

..nego kak to da se nitko ne osvrće na ovo:

zato što svi slijepo slijedimo predsjednika josipovića dobro utabanim stazama :)))

evo osvrni se na ova dva dnevnika i vidjet ćeš da se ipak pisalo toj temi...

http://pollitika.com/nema-nafte-nema-rudaprevise-je-mlijeka-ima-ljudi#co...

http://pollitika.com/sto-acta-jest-a-sto-nije-koliko-je-tu-lazi#comment-...

;)

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

mlijeko, krave, acta i zamp..

ok. hvala. nisam odmah vidjela kad tamo ima svašta nešto od mlijeka do acta-e
čovjek se pogubi kod tih plahti..
nego, svejedno, osim što slijedimo, kako kažeš, ivelu utabanim stazama..ja nikak da vidim da on nešto kaže na tu temu? ili eto, možda Papar malo detaljizira..?
ma zapraff, ima li to uopće smisla? u ovoj zemlji vladajući mogu radit šta hoće, neće valjda DORH ić' čeprkat po papirima jednog ZAMPa ili slično...silly me, šta uopće pitam :))

kako sam jednom napisala: oni do 35, passport u rukice i pravac van a mi, malo stariji, hitno se upisat u SDP, HDZ, HNS...totalno svejedno..to, ako ne želimo one day završit na kontejnerima.
to sam zapraff štela reć'.
ova zemlja je dno dna. baš tužno i pretužno što ćemo završit kao Grčka..vrlo brzo..

CC

Tko je glasao

...

ja nikak da vidim da on nešto kaže na tu temu?

a što bi ti da on kaže?

ne, nisam svom prijatelju vojkoviću namjestio posao sa zamp-om jer ja nisam takav da drugima namještam poslove i potičem korupciju pa makar bio on bio moj brat rođeni...hoćeš li mu povjerovati ako to kaže?

vjerojatno bi bila zadovoljnija s ovakvim njegovim odgovorom - da, jesam, namjestio sam posao prijatelju vojkoviću i zbog toga podnosim ostavku na mjesto predsjednika i iz ovih stopa odlazim u remetinec...

jel kužiš što hoću reći?

:))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

hehe..janus..

..ma kužim, potpuno si u pravu, o čem ja maštam...
al znaš šta, evo ovak pojednostavljeno da ne trtljam predugo: ja ne kužim ak je sve čisto, jel, ja bih na njegovom mjestu se očitovala (iz poštovanja prema plebsu...a zapraff to mu je i dužnost); a ako nije sve čisto....uf, sad nisam pametna: da li da ipak pojasni i kaže: ok. event. su tu bile neke kontroverze ali ja nisam direktno involved (čak nekak mislim da i nije...di bi on to sve hendlal, pogotovo sad kad je predsjednik i ima druge stvari na kičmi) i molim da DORH, USKOK, NASKOK i POSKOK pretresu sve to, želim i ja znati šta je na stvari pa i to da nisam slučajno i ja nešto kriv; ako jesam, snosit ću legal consequences, naravno.
tak nekak bi ja da sam predsjednik (ajd dobro, zato valjda i nisam?)

hoću reć, sad za ozbiljno: on MORA nešto reć'...dužan je, zajedno s koalicijom poraditi na tom konceptu nove pravde (jer vidimo da baš nije zaživjela u praksi, itd.), he must set an example...to hoću reći.
evo ovaj njem presidente, uzmi njegovu priču...to ne znači da dotur Ivela nužno mora dat ostavku, kao Wulff, pogotovo ako nema s tim veze, ali ja govorim o toj nekoj public accountability...javnoj odgvornosti...ak niš drugo mora, dakle, objasnit...i Wulff je petljao, ovo, ono..ali se je izjašnjaval, to hoću reć...

CC

Tko je glasao

...

ma jasno da bi trebao reći bar nešto...makar kao bandić - neka institucije rade svoj posao :)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

...

evo malo prije na dnevniku nov@ tv josipović se osvrnuo na indexove pisanije i ukratko kaže da već 12 godina nema nikakve veze sa zamp-om i da ih porezna uprava stalno kontrolira i da su te optužbe bez ikakvih osnova i bla bla...

cc jesi zadovoljna njegovim odgovorom?

:))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

janus..

...kažeš ti: evo malo prije na dnevniku nov@ tv josipović..

k vragu nisam gledala jer šljakam tu nešto (a usput sam si pogledala zadnju 1/4 filma: Bjegunac; gledala sam ga valjda jedno 10 puta ali kad vidim Tommy Lee Jonesa...ja prosto ne mogu da mu odolim :)) btw. sjajan film; Harrison Ford je isto odličan)....

čuj, glede odgovora, nijesam zadovoljna. zašto? zato jer nam je dao informacije koje rvacki plebs uglavnom već zna (i.e. 1. da on nema pojma o ničemu jer već 12 god. nije tamo ni prismrdil'; i, 2. da je za to zadužena Porezna uprava)

ono što je (po meni) trebao reći je ovo pod 1. i pod 2. GARNIRANO S OVIM: OK. guys, kažete da su zabilježili diskrepacije u isplaćenim ciframa i onima na fakturi? to definitivno nešto ne štima, pa nije da je razlika od 5 lipa u pitanju, jelte...Ergo, očekujem da će - kao u svakoj normalnoj i pravno uređenoj državi (a mi to jesmo, hehe) - relevantne institucije promptno provjeriti da li su informacije iz medija točne ili ne. I onda obavijestiti javnost (a i mene) o svojem nalazu.

To bi zapraff bila suptilna poruka - "pojačana" autoritetom funkcije predsjednika - Poreznoj: dečki, primite se posla al kak' spada a ne ofrlje.

ku'iš što sam štela reć' ?

CC

Tko je glasao

ta cijela priča je glupost

ta cijela priča je glupost bez granica,

kao prvo Josipović nije niti ustrojio ZAMP kako mnogi kažu, niti u jednom trenutku nije bio na rukovodećoj funkciji niti u ZAMPu ni HDSu, ZAMP je sljednik SOKOJa koji je pak organizacija koja postoji u praktički svim EU državama; dakle nema ama baš ništa u ZAMPu što nećeš naći u sloveniji, austriji ili npr. luksemburgu

drugo, financijska izvješća ZAMPa su javno dostupna, unutra sve piše, uključivo i koliko tko dobije novaca i temeljem čega; ako se ZAMP bavi obračunom i evidentiranjem honorara za skoro pa 100.000 autora i drugih nositelja prava, a za to treba pratiti sve TV i radio postaje, nadam se da je jasno da to košta određenu količinu novaca, pa vi računajte koliko košta 24satno praćenje 150 radio postaja i 50ak TV postaja širom hrvatske + svi drugi objekti koji potpadaju pod ingerenciju zakona (koncerti i javni prostori)

treće, čini se da se nitko ne zabrinjava da je indexovo izvještavanje poprilično jednostrano, niti u jednome času oni ne pitaju drugu stranu nego napišu tekst pa čekaju demantij, to je vrlo jadno novinarstvo i za takve stvari postoji ime

eto, danas je matija na nedjeljom u 2 pa ga poslušajte

Tko je glasao

to na žalost samo znači da se

to na žalost samo znači da se opasno zakotrljalo

Tko je glasao

...

ne kužim, što se opasno zakotrljalo?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ne kužim ni ja odakle mu onda tolika panika

kad on "nema veze" sa zampom "Po načinu kako je Josipović ustrojio ZAMP, mi svi građani plaćamo toj 'samoposluzi'. Mi plaćamo bez obzira ušli mi u nju ili nešto kupili. Eto, na takav vam način djeluje taj Zakon i ZAMP",
http://www.dulist.hr/clanak.php?id=17919

Tko je glasao

ukratko

nešto što ja isprojektiram mogu ako hoću prijaviti kao autorski rad i na taj način taštititi, naplatiti i šta ja znam
ovaj ovako složen zakon značio bi u slučaju arhitektonske djelatnosti da i ti moraš plaćati zato što taj moj uradak postoji u javnom prostoru .... još je možda razumljivo da ga plaćaju susjedi u takvom kvartu gdje su unikatne kuće i kojima paše pogled na takvu kuću, ona diže ugled kvartu, osebujna je i bla, ali je suludo da to plaća bilo tko drugi, netko tko stanuje u Josipdolu

Tko je glasao

prijavljivanje autorskog rada

Autorski rad se ne prijavljuje. Autorski rad je definiran zakonom i nije ga nužno prijaviti. Autori ponekad zaštite svoj rad kod javnog bilježnika (tipa napišeš knjigu, odneseš kopiju u autorsku agenciju ili kod bilježnika i pohraniš je - u slučaju da nakon slanja rukopisa otkriješ da te je netko pokrao - tužiš ga).

Već smo 100 puta rekli da postoje jednokratni autorski radovi, kao i radovi koji su namijenjeni umnožavanju, tj. javnom izvođenju.

Jednokratni autorski radovi su... ne znam, projektiranje kuće, dizajn korice knjige, dizajn logotipa fitme i slično. Nitko ne plaća naknadu kada prođe pored Konzuma i gleda u logotip - iako je taj logotip nečiji autorski rad. U tom slučaju je autor plaćen za svoj rad - prema svojoj procjeni i snazi. Dizajn logotipa može koštati 500 kn, a može koštati 5 miliona kuna. Nevažno. Kada je posao gotov - autorski rad prelazi u vlasništvo naručitelja i to je to.

Zatim dolaze ova druga - kompliciranija autorska prava, kao što su muzika, knjige, filmovi - gdje autori NISU plaćeni fiksno, nema naknade za njihov rad ako nema i prodaje. Vezani su postotkom od prodaje i stoga NISU javno dobro.

Nisu autori krivi što je država nemoćna u provođenju zakona, pa umjesto da nitko ne krade autorska djela - mnogi ih kradu i onda država, u svojoj nemoći - donese zakon koji "kažnjava" svaki medij koji može poslužiti krađi. Da, nefer je, pa što onda. Kroz svaki kupljeni kilogram banana 25% toga ide u državni budžet iz kojega se onda isplaćuje odijelo ministrici bez portfelja. Ali tako funkcioniraju moderne države.

O borbi protiv nekih nameta (tipa namet na prazni CD) se može govoriti, ali ovo za plaćanje kuće u javnom prostoru baš i ne...

Tko je glasao

čl.12 Zoapisp

(2) Ako autor nije poznat, niti se može odrediti po odredbi stavka 1. ovoga članka, smatra se da je autorsko pravo ovlašten ostvarivati:
1. za izdano djelo – nakladnik koji je autorsko djelo zakonito izdao,
2. za objavljeno, ali neizdano djelo – osoba koja je autorsko djelo zakonito objavila.
(3) Otkrivanjem identiteta autora prestaju se primjenjivati odredbe iz stavka 2. ovoga članka, a nakladnik, odnosno osoba koja je autorsko djelo objavila dužna je autoru predati imovinske koristi stečene ostvarivanjem njegova prava prema pravilima o pravnom položaju poštenog posjednika koji mora stvar predati njenom vlasniku, ako ugovorom nije drukčije određeno.

Ako nemaš zakonske uvjete po kojima radiš neki rad, npr uređenje interijera ako ne zadire u konstrukciju I vanjski izgled ne podliježe regulativi, … u 90% slučajeva dolazi do trvenja između investitora i projektanta u kojem slučaju investitor da započet posao drugom …. e da bi se ovog prvog zaštitilo on mora prijaviti svoj uradak komori. Kad je elaborat u pitanju koji podliježe regulativi je sam žig garancija, ali i tu ima svega

po čemu je jednokratni autorski rad npr Eiffelov toranj za razliku od nekog djela Camille Saint-Saëns?

tako da je ova zadnja rečenica tvoja jako ....
ok ajmo reći ove ok - pitanje je kako i kome ide lova i zašto je toliko izraslo siromaštvo - ako nam je nesposobna država, kako veliš - to samo znači da su namjerno sročeni zakoni da to tako bude.
Zamp je jedan od meni nebitnijih u tom nizu

Tko je glasao

razlika...

Ako netko plati slikara da oslika zid na stanici metroa - on je plaćen za svoju umjetnost (i tržišnu vrijednost, štogod to značilo) - ali je posao NARUČEN. Zato postoji nagrada - ODMAH! Kao i prenošenje autorskih prava na kupca - osim navođenja autora (to traje vječno i neprenosivo je).

Kada slika u svom studiju - nije plaćen NIKAKO dok te slike ne proda. A da li će prodati original ili će nekome dati da prodaje serigrafije - pa biti plaćen po prodaji - njegova je stvar.

Slažem se da je ZAMP totalno vrlomalobitna stvar u ovoj zemlji, autorska prava se "sređuju" kada su ostala sređena, ona su i nastala iz relativno zdrave baze - i zato mi nije jasno da se u prvih dva mjeseca nove vlade (većina medija kao da je tek sada otkrila Josipovića), najviše priča o tome. Ima puno bitnijih stvari.

Tko je glasao

načelno, ja jesam za to da

načelno, ja jesam za to da svki građanin ove zemlje ima po ustavu zagarantiranu mogućnost za život dostojan čovjeka - ne da neki sjede u 7 kuća i 6 stanova, a da drugi kopaju po kontejneru, gdje i oni koji kopaju po kontejneru u slučaju kupnje CDa plaćaju zamp
stvorena je ogromna nepravda građanima (cca 1/3) ovih zemalja ... ovo je samo još jedna dodatna puzzla u toj slici koja se uporno slaže 4 desetljeća

Tko je glasao

number..

...znaš, čitam malo i po stranim medijima ali i našim to o Grčkoj i svašta nešto iz ekonomije i sl..

i sad ovo zadnje (da će Grčka dat svoje golden reserves) pod dug, i sve to...gledam te neke slike...i tak me neka tuga uhvatila kad pomislim kako nam je bilo (pa čak i za vrijeme rata - jel' se ti sjećaš da si vidio kojeg profesora u penziji da searcha container? ja nisam..) pa i poslije još neko vrijeme..
naravno, nisam zaboravila one koji su platili punu cijenu rata, pa izbjeglice, itd. govorim sada o nama, tu u gradu, pa u Rijeci...ma, općenito veći dio of RH (osim eastern Slavonia); sjetim se kolike su bile plaće (usporedi average salary u RH s onom u Czech Republic, primjerice...skoro za duplo veća kod na ZA VRIJEME i neposredno nakon RATA, itd.itd.)...
da skratim, nije čak tuga nego rezignacija...i strah, da baš strah (sve češće mi to nekak' dođe) od te neizvjesnosti i feelinga da ćemo fakat otić' skroz u kvas...
bah, nisam danas baš u mudu očito....ne treba bit rezigniran ni crnjak...ali, kako kad samo kad otvorim naslove novina, portala (kod nas a i šire)....vidiš sama sranja..
možda da prestanem čitat novine? da gledam sapunice i ljubiće, ne izlazim nigdje i samo se jedan dan probudim i vidim ono...ooooogroman kontejner ispred mojeg ulaza i susjedi koji se tuku oko njega. za bolje mjesto..

brrrrr..

CC

Tko je glasao

u Kopenhagenu ljudi pod normalno imaju vrtove

a mi, ćemo napuštati gradove, skoro svi imaju pradomaju sa kućom i plodnim tlom

tako da bi trebalo razmišljati o profesorskim mjestima u manjim mjestima a ne zatvarati škole

salatu, krumpir, koju kokicu ćeš uzgojit i uz Tommy Lee Jonesa

to ipak suvislije zvuči nego makljava oko kontojnera u kojem i tak i tak neće biti što za iskopati

Tko je glasao

I u Amsterdamu isto....

Na žalost, moram dovesti u pitanje taj tvoj tračak optimizma... Hrpa je ljudi po gradovima koja je izgubila baš svaku vezu sa selom. Ovi penzići koji prekopavaju su jedni od tih, a njihova djeca i unuci su već druga i treća generacija gradske (potencijalne) sirotinje, koja nema više nikoga na selu da ih pomogne vrećom krumpira ili svinjskom polovicom.

Zatvaranje ljudi u gradske kokošinjce jedan je od najperfidnijih oblika porobljavanja...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da. da, za sve se najde

Da. da, za sve se najde isprika, no zemlja traži slugu a ne gospodara.

Tko je glasao

Tomice..

hehe uz Tomicu Lee Jonesa potegla bi i na selo; ajd' može i ovaj drugi Tomica (Karamarko) ali samo ak bi mi prepisal koju share na Soboli d.o.o. ono, da ne moram na kontejner..

ovo pravo kažeš, ekipa iz grada bi se mogla masovno prebacivat na selo, kod famiglie...samo nad čime će onda ovi vladat, bolje reć' kak' će punit' kasicu-prasicu, kad će većina ekipe bit nezaposlena?
tko će plaćat to njihovo masturbiranje u saboru, putovanjca amo-tamo i ine perks?
ajd za Zokija ne brinem, on takitak kani biti premijer dok mu ne dosadi (čitaj: prigusti), fino si je nabildal CV i već ga vidim come back to Bruxelles ili u NY...(ono, nešto kao Šimonović, tu naslaže karijeru a onda - crta...)

za Pusi isto ne brinem, ona si je osigurala stolicu u EU parlamentu, i još neki ...
jedino me muči Gazimir...šta će on siroti ak' se Madžari ipak odluče za aps?

CC

Tko je glasao

cc,

za Pusi isto ne brinem, ona si je osigurala stolicu u EU parlamentu, i još neki ...

u eu parlamentu nema osiguranih stolica...do nje se dolazi jedino preko eu parlamentarnih izbora...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ne nisam dobro ovo..

...složila; u dvije riječi: mi (građani) moramo prisiliti javne dužnosnike da nam se - na svaku ozbiljniju stvar koju mediji objave - očituju. ali ne nekim općim frazama tipa...nek institucije rade svoj posao, ja sam za pravdu, itd. itd. nego argumentima koji drže vodu.
ne očekujemo, naravno, da će predsjednici, premijeri, ministri i sl. reagirati na svaku glupost koju mediji objave ali na OZBILJNE priče i nejasnoće - to da. na koncu, zato imaju silne savjetnike i službe za praćenje tiska, ovo, ono....

a ako se njihovo objašnjenje pokaže netočnim, isfriziranim ili šta već...e onda...šifra Wullff...jebi ga.nema druge.

vrijeme je da RH konačno isproba u praksi i taj famozni impeachment of the president; kad su glupi hrvati već propustili povijesnu priliku da to učine s Mesićem - a tu je tek razloga bilo ohohoho, od Haga na dalje. jesus, kad se samo sjetim da su Clintona razapeli ko' prasca na ražnju zbog one zgođušne Lewinsky...a mi nemamo muda preispitati neke mnogo ozbiljnije kontroverze u postupcima naših predsjednika...

da se razumijemo, ne kažem da sad to mora biti dotur Ivela, ne znam jer, velim, ne kužim tu novu priču sa ZAMPom baš skroz pa ne mogu ocijenit ima li tu mjesta sumnji....

CC

Tko je glasao

...

ne očekujemo, naravno, da će predsjednici, premijeri, ministri i sl. reagirati na svaku glupost koju mediji objave ali na OZBILJNE priče i nejasnoće - to da. na koncu, zato imaju silne savjetnike i službe za praćenje tiska, ovo, ono....

ok, slažem se...meni je ovaj primjer da josipović ima nekakvu umješanost u dobivanju posla od zamp-a za njegovog prijatelja neozbiljan...index na osnovu toga što je josipović koautor zakona o zaštiti autorskih prava i njegovog prijeteljstva s vojkovićem slaže konstrukciju kako je on u biti 2004. godine njemu namjestio posao sa zamp-om...da je tada josipović tamo bio gazda ili da je imao nekakvu veću funkciju priča bi držala vodu, ovako - teško...

meni se ovdje čini da je tu u pitanju isključivo indexov senzacionalizam - da u priči nema josipovića - koga bi osim dorh-a to uopće zanimalo?!

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Šutnja je zlato...

A zašto bi se očitovali?! Pa najpametnije i najisplativije je šutjeti, pogotovo ako nemaju što pametno za reći. Kad bi recimo neki mediji predugo gurali neku aferu, postali bi svima dosadni, pa bi ih prestali čitati. Zato svaka afera kod nas i traje 3 dana... Narod na žalost ima pamet ribice i to ovi dobro znaju...

Puno je važnije ono dosadno pitanje/fraza - zašto "institucije doista ne rade svoj posao" ?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao

Nije baš da je ovaj

Nije baš da je ovaj predsjednik izuzetak koji potvrđuje pravilo, on je samo još jedan u nizu preživjelih koristan onim jednim te istim mrežama na balkanu kao I njegovi prethodnici. Iznimka koja potvrđuje to pravilo je svakako Đinđić, a izgleda I Trajkovski.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/178240/Makedonski-predsjednik-Trajk...

A sa Židovima je šareno, i šareno spram tome se odnose i predsjednici (ex pjeva prema potrebi juruibobana, prema potrebi je antifašist, zajedno sa novim predsjednikom gura npr projekt golf na srđu, ali po najnovijem ide raskorak ... ovaj pak mora ići malo na blajburg, malo gladiti..., a tome su prave zasade kod Tuđmanovog uvođenja monopoly igrice za vrijeme rata u dogovoru sa toplim mu prijateljem koji je kadkad slabo čuo - Miloševićem)Kraus je čak rekao da je »Mesićevo razdoblje« bilo najgore razdoblje za Općinu, jer je Mesić podržao ljude koji su tražili brisanje ŽOZ-a iz popisa vjerskih zajednica. »ŽOZ nije bio ukinut ni prema nalogu NDH«, analizirao je Kraus, a upitan je li Mesić tražio brisanje, rekao je da nije. »Što se prije zaboravi Mesića to će za ovu zajednicu biti bolje«, dodao je Bienenfeld i ocijenio da je ponašanje bivšeg predsjednika bilo nečasno. No odbacio je mogućnost da je za odgode gradnje, o kojoj se intenzivno govori punih 13 godina, još otkako je Hrvatska vratila zemljište u Praškoj, kriv sukob na relaciji ŽOZ - Bet Israel, jer je riječ o pokušaju da se iz pripreme projekta izuzme vlasnik zemljišta, odnosno ŽOZ.
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=8A41FACF-F386-4FAB-A26A-9AF2D53BEB56

Tko je glasao

vjeko

unatoc tome ce hrvacki "nezavisni" mediji i dalje objavljivati "ankete" kako je bledi jovo popularniji nego gadafi u najboljim danima...

Kitz

Tko je glasao

pjena na ustima..

krsniče, krsniče....koliko puta sam ti govorila da ne divljaš, da ne pišeš "s pjenom na usttima". da gospodski reagiraš na pljuvačinu (može se, može se, jest da je nekad teško..ali) a ti jopet i jopet :))

to je šteta, velika šteta jer često tvoji (i ne samo tvoji) upisi onda a priori izazovu revolt, odbojnost, krivo se shvate neke stvari, itd.itd.

evo npr. kad se željelo diskreditirati ono smeće od Šprajca zbog manipularanja transkriptima o padu Vukovara....mnogi su, kao argument da je on smeće od čovjeka koristili to što je promijenio prezime (iz Jovanović u Šprajc), pa su ga onda labellirali kao Srbina, ovo, ono..i to nounara (mostly desne orijentacije)

i TU je zajeb, dragi krsniče, TU je zajeb; fora je u tome da jednog Šprajc-Jovanovića treba gazit čistim argumentima, ono, hladno klinički, taksativno nabrojit di je zajebo' (kako je to, za primjer tog izvješćivanja o Vukovaru, sjajno napravio jedan čitatelj koji je i poslao prijavu DORH-u zbog manipulacije, širenja lažnih vijesti, uznemiravanja javnosti, itd.)..

mislim, ovo je samo jedan primjer, uzela sam Šprajca jer sad tu nešto radim pa mi je aktualan, ali ima toga još hrpu..

i onda nije čudo da krenu hametice s minusima; a moguće tu ima i onih koji se načelno slažu s tim nekim tvojim tezama, ali im ide na živce taj tvoj način, sve je tu nešto hipertrofirano, ovo, ono..

ili uči od majstora, od dotura Ivele, pa profuravaj svoje teze, ali onak' "ufino", pa malo lijevo pa desno, pa malo ono, jesan, nisan- tak da raja tek na treću skuži u čemu je hack. pa će onda i tvoji dnevnici dulje trajat :))

CC

Tko je glasao

pjena

CC,

u mojim dnevnicima nema pjene, pa je tako što se tiče njegovog etničkog podrijetla nije bilo ni u slučaju šprajc.
međutim kad me ova škvadra jugoudbaška pokušava diskreditirati na osobnoj razini, nema razloga da joj ne odgovorim istom i još jačom mjerom. njima ne trebaju moji argumenti, oni su tu da vrijeđaju, jer im je to zadaća, pa to drukčije ne mogu nazvati nego šaka jada. zato su i toliko bijesni.

CC i ne zaboravite moja malenkost je na ovom portalu s imenom i CV-om, a oni su kukavice i bijednici jer se kriju iza nickova. I kako očekivati da s tom bijedom komuniciram u rukavicama, kad su to primitivci i nekulturni ljudi. To je uostalom moj stil, a komuniciranje s njima u rukavicama shvatili bi kao slabost. ipak imam više utakmica u nogama, pa im zato i najviše smeta kako jedan bivši tanjugovac može zastupati hrvatske nacionalne interese. budući da oni s hrvatstvom uključujući naravno i LJRW-a, nemaju nikakve veze jer im je mozak zakržljao u jugoslavenstvu ili čak u feniksovom četništvu ne mogu podnijeti moje raskrinkavanje njih na ovom portalu. jedino oružje su im minusi, ali oni ne govore o mojim dnevnicima nego o njima kao osobama ako ih se takve može smatrati. zaključavam.

Tko je glasao

vjeks..

..ja sam mislila dobro tj. dala prijedlog kako da tvoje dnevnike ne potope brzinom munje..

slažem se (dijelom) s tobom da je problem diskutirati na finjaka s nekima, e sad, manje sam sigurna da bi to značilo pokazivanje slabosti? ma, sve zavisi, od slučaja do slučaja, ak je netko baš ful primitivan onda fakat nema smisla bit fin..

nema veze, deri ti po svom pa šta bog da..samo velim, šteta što onda dnevnik nestane za pet minuta...i šta si postigao? ništa. a k tome još pola ekipe koja bi možda i htjela pročitat dnevnik, neće ga ni vidjet.
eto. to je bio moj point.

CC

Tko je glasao

www.zivaistina.info

CC,

prije svega hvala na prijedlogu, ali uopće me ne brine što mi na taj način potapaju komentare, pa i dnevnike.

to ide na dušu mraku koji se hvali demokratičnošću, a na mala vrata je s minusima uveo cenzuru koju provodi dobro organizirana skupina osoba pretežito s kompleksima iz komunističkog totalitarnog režima koji mrze hrvatsku kao takvu, dakle ne ovu ili onu stranku. njima hrvatska smeta kao pojam.

za one koji žele u miru bez pritiska pratiti moje dnevnike postoji moj portal bez pluseva i minusa::

www.zivaistina.info

Tko je glasao

Im press ivno!

www.zivaistina.info
Evo jedna od 12147 vizita je moja!

Članova : 6
Sadržaj : 55
Web Linkovi : 6
Posjete Sadržajima : 12147

Nešto mi se čini da je broj članova identičan omanjem domaćinstvu: mama, tata, CC, MKN, pas i mačka!

leddevet

Tko je glasao

:)

a @kitz? izbaci mačku, ona je politički nezainteresirana :)
profesor

Tko je glasao

bijeda od sugovornika

Tko je glasao

dva bijednika

Tko je glasao

...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

janus s jednim licem

Tko je glasao

da li si ti normalan čovječe???

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

vkrsnik@ mislim da ste u

vkrsnik@ mislim da ste u krivu

više od dvije godine pišem na pollitici, zaista je zanemariv broj dnevnika potopljen, tako da ne znam o kakvoj "cenzuri" pišete

naravno, zanimljivo je kako gotovo identične primjedbe o zaustavljanju Reutersa i istine plasirate Feniks i Vi, premda ste načelno na suprotnim stranama, dakle nije problem u cenzuri nego u ljudima poput Vas za koje bi Mila Štula bila djevojčica sa šibicama, samo kada bi se takvi dokopali uređivačke moći

Tko je glasao

militantna skupina

rebel,

cenzuru na ovom portalu provodi uvijek ista skupina od 20-tak članova kojima je čini se jedina zadaća da se na portalu na pojavljuju mišljenja koja raskrinkavaju komunistički režim u jugoslaviji i sve njegove izvedenice što i danas postoje u Republkici Hrvatskoj. Ne možete uspoređivati moju malenkost i feniksa, jer se ja ne služim feniksovima "proglašenim istinama", nego argumentima, a ta skupina budući da se ne može suprotstaviti argumentima ide u mojim dnevnicima "ad hominem", a ne "ad rem". To je barem jasno.

Odakle vam je pala na pamet Mila Štula. Pa ona je kao i Miroslavc Lazanski bila u službi KOS.a, a ne novinarstsva, ali je zanimljivo da ih je oboje uposlaio Mirko Galić.

Tko je glasao

Mirko Galić i "Danas"

Prije 30 godina osnovan je tjednik Danas kao dio Vjesnika (izdavaštvo) pod uredništvom Jože Vlahovića dosegao je nakladu od 100.000 !! Postavši velikim problemom tadašnje vlasti mijenja se koncepcija i dolazi do pada na 30.000 . Tada za glavnog urednika dolazi Galić Mirko i konsolidira nakladu na 80.000 a zavidan utjecaj i nakladu "Danas" radi pod vodsvom Vukov Colića i Maloče do nezamislivih 140.000 prodanih primjeraka. Tjednik za koji je Lawrence Eagleberger još 1989. godine rekao da je najkvalitetniji i najutjecajniji politički tjednik u istočnoj Europi, gotovo je izbrisan iz suvremene hrvatske medijske i političke povijesti, a to je uspjelo vladarima 1992. Redakcija je u stvari bila sjedište KOS-a, UDBE, MI 5, 6, 8 KGB-a :)
Najžalosnije je slijedeće: " Taj Danas je u međuvremenu gotovo izbrisan iz najnovije hrvatske medijske i političke povijesti: nema o njemu ni retka u Hrvatskoj enciklopediji, niti na bilo kojoj internetskoj adresi." !!!???

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Tudman-ga-nije-volio-Tri-desetlj...

Tko je glasao

pa kada već pitate dvoumio

pa kada već pitate dvoumio sam se između Štule i Lazanskog, jednostavno me vaša retorika podsjeća na njih

problem sa Vama kao i Feniksom je taj da svako suprotno mišljenje svrstavate u red proglašenih istina, dok su Vaši stavovi valjda Greenwich za Istinu

osim toga, svojom netaktičnošću sami pokopate i neke dobre stvari o kojima zborite, kao i Feniks identično, tako ste stvorili određeni oblik odbojnosti jednog dijela zajednice spram Vaših uradaka

Tko je glasao

mislim da su gospon vkrsnik@

mislim da su gospon vkrsnik@ i feniks@ jedna osoba, podvojena ličnost (citirao bi bhagavad-gitu da ispadnem pametan).

"U oba slučaja patim, jer sam podložan
dualnostima
koje me sa dna doline bacaju na vrh
klisure."

Tko je glasao

Josipovicev odnis s Tadicem

Josipovicev odnis s Tadicem nije podanicki.
On je realan a to znaci trazenje partnera a ne bratstva i jedinstva u rijesavanju zajednickih pitanja.
Jovic nije dobio ni glas na izborima a otorena pitanja treba rijesavati razgovorom, jer ni jedna ni druga strana ne mogu pobijediti ratom nikog osim samog sebe.
Nadam se da je to svima jasno a ponesto znaci i NATO.
Ja bi npr.vise volio da je tamo na vlasti Cedo Jovanovic ali...
Sto se tice Dodika, on radi dok moze sto moze.
EU i SAD ionako tamo upravljaju pa nek oni to rijesavaju.
Sitanje zagadjenja Save, Koridor V i razna druga pitanja su bitnija,
Osim toga ekonomski gledano nama je trgovina sa BiH i Srbijom vrlo bitan dio poslovanja.

BiH - U toku 2010. godine iz Hrvatske je u Bosnu i Hercegovinu ukupno uvezeno raznih roba u vrijednosti 2 milijarde i 569 miliona KM. U istom periodu u Hrvatsku smo izvezli robu u vrijednosti od 1 milijarde i 100 miliona KM. Tako pokrivenost uvoza izvozom sa Republikom Hrvatskom iznosi 42,8 %. Kad su u pitanju vrste roba koje su se najviše uvozile iz Hrvatske mogu se istaći mineralna goriva, električne mašine, oprema i njihovi dijelovi, proizvodi od plastičnih masa, pića, duhanske prerađevine i slično. Sa druge strane iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku najviše se izvozilo također minirelnih goriva, a potom aluminija i proizvoda od aluminija, željeza i čelika i proizvoda od željeza i čelika, drvo i proizvodi od drveta, mlijeko i mliječni proizvodi...
Srbija - RH u prvih 11 mjeseci 2011. izvezla u Srbiju robe za 306 milijuna eura, a uvoz iz Srbije iznosio je 233 mil. eura, što znači da je RH i dalje u trgovinskom suficitu od 73 mil. eura.
Iako se ne slažu u brojkama, hrvatski suficit potvrđuju i podaci Republičkog zavoda za statistiku Srbije. Prema njegovim podacima, deficit Srbije u robnoj razmjeni s Hrvatskom u 11 mjeseci 2011. iznosio je 6,9 mil. eura, dodaje Skupnjak-Kapić. Robna razmjena dviju zemalja bila je najveća 2008., kada je iznosila 821 milijun eura, uz srpski deficit od 239 mil. eura. Hrvatske kompanije od 2000. su u Srbiju investirale više od 500 milijuna eura, među kojima najviše Agrokor, Lura, Našicecement, Vindija i Pevec.
*******
Sto se tice obicnog puka, od uvodjenja PDV-a od 25% tek slijedi ovo u daleko vecim razmjerima jer 80% puka nije briga za rat nego za prezivljavanje.
Dnevnik.hr- Hrvati gotovo svakodnevno preko granice nose pozamašne iznose deviza i kuna. Trošeći u susjednim BiH i Srbiji, štede novac.
Četiri kune za litru mlijeka, ili 9 kuna za litru ulja, uz 17 posto PDV-a, cijene su koje mame hrvatske građane u trgovačke centre u BiH. Onima koji žive uz granicu s Bosnom, isplati se i natočiti gorivo. Prtljažnici puni namirnica. Roba iz bosanskih trgovina u Orašju putuje u hrvatske domove. 'Neke stvari hrvatske jeftinije su nego kod nas u Hrvatskoj. Tko ima veću obitelj isplati se doći', rekao je Đuro Kliska iz Andrijaševca.
Niže cijene: Odlaze u BiH po kućne potrepštine, bijelu tehniku i gorivo
Kata iz Bošnjaka u susjednu Bosnu dolazi kupovati najmanje dva do tri puta na mjesec. 'Zato što su povoljnije cijene, a da spuste cijene u Hrvatskoj, ne bi nitko dolazio preko, a ovako moraš doći da bi čovjek preživio', izjavila je Kata Šarčević. Ulje, šećer, mlijeko... dugačak je popis jeftinijih namirnica. U prosjeku cijene su 20-ak posto niže nego u Hrvatskoj. 'Za djecu potrepštine su jeftinije, deterdžent za rublje', rekla je Ivana Božić iz Andrijaševaca.
Jeftinije gorivo, jeftinija kava
Hrvatski građani imaju pravo i na povrat poreza za svaki račun iznad 100 konvertibilnih maraka. 'Sad sam potrošila 100 maraka i imam povrata 15 maraka. Isplati se opet. Barem sam gorivo isplatila što sam došla ovdje', dodala je Ivana.
A i gorivo je u Bosni jeftinije za kunu do dvije, ovisno o vrsti. 'Ako je preko kune, treba izračunati. Moj rezervoar je 60 litara, znači 60 kuna najmanje. Na dobitku sam', rekao je Damir iz Osijeka. Za 60 kuna možete pojesti tri velike porcije ćevapa. Na dobre ćevape sjeda, a što drugo nego- kava. 'Dolazi ovdje dosta gostiju iz Hrvatske. Iznenade se kada vide da je kava dosta jeftinija', rekao je konobar Mario Dominiković. Zadovoljni hrvatski gosti, još zadovoljni bosanski ugostitelji i trgovci. Žaliti može jedino hrvatska država.

Od kupnje nase robe preko granice PDV ce zaraditi 0%.
A od kupnje tamosnje robe ce se otezati polozaj nasih proizvodjaca

Ali to je normlno jer ekonomija je No1. a politka brbljanje koje se ne da pojesti.

Tko je glasao

sluganski

G-news,

Da u pravu ste, Josipovićev odnos prema Borisu Tadiću nije podanički nego je sluganski. Ako vam šef susjedne države na dođe na inauguraciju (na kojoj je najugledniji europski državnik bio Lech Kaczyinski, ali mu Josipović nije otišao odati počast) a Josipović ga poslije toga pozove Tadića na Brijune, zanima me kako biste vi komentirali ponašanje predsjednika Republike Hrvatske. O drugim slučajevima sluganstva ne želim ni govoriti.

Dobrosusjedski odnosi se grade na prvavednosti, ali dok Srbija ne ispuni svoje obveze proistekle iz njezine agresije na Hrvatsku, preko čega predsjednik Republike olako prelazi, ne može se govoriti o nekoj pravednosti i obostranoj koristi. Zato je ponašanje Ive Josipovića ne podaničko nego na sramotu hrvatskih birača (dobio je samo 29,7 posto od ukupnog biračkog tijela, a to što se poziva na telefonske ankete uopće nije realno) slugansko.

Uopće me ne čudi da na ovom portalu ima toliko osoba koji su pred Srbijom spremni skinuti gaće, očito su to iz raznih razloga kompleksi naslijeđeni iz prošlosti, kakav je na primjer tenor koji se javlja čak iz nebraske da bi branio slugansku politiku Ive Josipovića. Što mislite da su svi na ovom portalu djeca, pa prošlo je doba bratstva i jedinstva.

Tko je glasao

vkrsnik-. to nije sluganski

vkrsnik-. to nije sluganski nego pametan stav.
Nama vise rat ne treba,Tadic mi djeluje kao da se sa tim slaze.
Ne treba nam bratstvo jedunstvo nego rad u cilju zajednickog interesa.
Koridor X na zeljeznicama bi po rijecima bossa DB preusmjerio preko 250 teretnih vlakova prema istoku.

Nedavno pokretanje tvrtke Cargo 10, zajedničke prijevozničke kompanije regionalnih željeznica potvrđuje da svijest o potrebi regionalne suradnje jača. Cilj ovog povezivanja je dovesti dio željezničkog transporta roba između središnje i jugoistočne Europe na paneuropski prometni koridor X koji prolazi kroz ove zemlje. Potpora i interes za suradnju u projektu stigla je i iz zemlja EU.
Paralelno s ovom inicijativom su samo u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, najavljene (ili već u tijeku) investicije vrijedne gotovo 800 milijuna eura u željezničku infrastrukturu i nabavu novih vlakova, uz potporu iz pretpristupnih fondova EU, EBRD-a i Europske investicijske banke (EIB).
Kako pritom iskoristiti prednosti multimodalnog transporta i koje su pretpostavke za to? Multimodalni transport uspješno povezuje sve prometne grane i sredstva sa suvremenim tehnologijama transporta na međunarodnim prometnim koridorima.

A nas je HZ u g........Vjerojatno i njegov srbjanski surogat.
Sa Dunavom je koordinacija nuzna.
Sad ledm jucer zagadjenje u Madjarskoj i tko zna sto jos.
BiH. cestovni koridor V nam je bitan za doalzak turista i bolji promet luke Ploce.
Zagadjenje iz Bos, Broda itd.
Time mi vodimo Europsku politiku suradnje baziranu na interesima, a ne brat, jedinstva.
Ili isto ono sto rade Njemacka i oko 20 drzava sa njom koje su okupirali nekada.
Njemci su danas bez metka jaci i mocniji nego ikad,
Tadic?
Svejedno...... Jer ne birate s kim igrate utakmicu.
Sve dok suverenitet RH ne dovodi u pitanje.
Europa, Rusija i SAD najmanje trebaju troublemakere na Balkanu.
Suprotno!
Ako ne uspijemo takve odgovoriti od te glupostim onda da barem mi nismo izvor nestabilnosti..
Tako se gradi respect u medj, zajednici,
Treba jos dosta toga rijesiti i sa Slovenijom, pa i Madjarskom.

Tko je glasao

čuj gnews...

..ja se slažem sa svime što si naveo, nema tu puno filozofije, business is business, life must go on...i sve to.

samo jedno: ne slažem se s povlačenjem tužbe za genocid, e, to ne..sorry. mislim, ako je TO uvjet ( Lepom Bori) da ležerno surađujemo - a znamo da jest - eee, onda...ne znam kako ćemo i što;
s druge strane, kontam ovak: pa i njima je u interesu (sve to što ti gore nabrajaš, itd.) tako da bismo komotno mogli držat te pozicije, tj. nek oni fino preuzmu odgovornost za agresiju, ostale tri stvari se riješit moraju tako i tako (govorim o pitanju nestalih, proces. rat. zloč, povratu umjet. djela) jer je to civilizacijsko pitanje, nema veze s povlačenjem same tužbe (a što ova luđakinja Pusić uporno gura kao da je to glavno i jedino pitanje); odnosno, za event. povlačenje MORAJU raspisat referendum; tu nema zajebancije, pa ak raja da pristanak, onda ok. ak ne da, niš'. sorry BoTa. idemo dalje doing business....pa do neke slijedeće prilike kad se nađe netko normalan (u Srbiji) i jasno kaže: je, mi smo zajebali. i to je to. nema tu puno filozofije.
btw. ratne štete zaboravite, RH će dobit neku simboliku (to je nešto Ivela već i ispregovaral s BoTom); Pusićka, kao notorna lažljivica a, uz to i zbilja nekompetentna ministrica, naravno ne nalazi za shodno da to objasni hrv. puku, mislim, to da lovicu možete zaboravit (to pišem zato jer čak i hrpa novinara još uvijek laprda o nekakvoj ratnoj odšteti, da ne govorim i brojnim komentarima po raznim forumima, itd.)..

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci