Tagovi

Đuro Brodarac - samo nas smrt može spasiti od HDZ-ovaca

Dok sam ispijao prvu kavu pročitao sam vijest da je iznenada preminuo Đuro Brodarac. Nisam niti bio svjestan da će mi njegova beznačajna smrt zapravo značajno ukazati da je ovo društvo prožeto svim onim vrijednostima koje je predstavljao taj čovjek.

Količinu opće zaglupljnosti i varijacije načina na koju se pokušavalo okriviti Vladu RH za smrt Đure Brodarca govori mi samo jedno - jao nama. Za sasvim prirodnu smrt jednog pregojaznog čovjeka, sa šećerom, hipertenzijom, masnom jetrom, slabim srcem i čitavim nizom pokazatelja koji čine kliničku sliku takvom da je zapravo čudo da je Đuro uopće poživio toliko dugo da se uspne uz stepenice istražnog zatvora, optuživati sve osim njega samoga, vrhunac je gluposti i znak opasne nizbrdice i oštrog zavoja kojega je nužno prevladati ako hrvatsko društvo želi opstati.

Muka mi je od količine licemjerstva, od HDSSB-ovih eskapada u Saboru od kojega su napravili cirkus po ukusu i mjeri Branimira Glavaša (generala naravno), od raznoraznih predsjednika braniteljskih udruga koje će uvijek reći što im smisle a uraditi što se od njih zahtjeva, pa do predsjednika političkih stranaka koji su mislili zaraditi koji point na smrti koja za tridesetogodišnjaka poput mene, desničara i pravaša ne znači - ništa.

Kako ne kužite, o svi vi kojima dobrobit ove države završava na pragu Markovog Trga, ili značajnijim odreskom mirovine, da je Đuro Brodarac prvo i osnovno HDZ-ovac, a da je generalska titula danas raširenija od ospica i svraba? To što je on bio branitelj, časnik kobojage, opravdava li despotsku vladavinu sisačko-moslavačkom županijom? To što je netko bio branitelj trebalo bi biti dovoljno samo za sebe - i jest onim časnim ljudima koji su ovo zemlju branili za sve nas. A oni branitelji, redom HDZ-ovi generalčići, koji su u debeloj pozadini švercali naftu Srbima, sudjelovali sa svojim paravojnim jedinicama u privatizaciji jedne cijele države, oni znače manje od ništice. Nažalost, vojska je takav sustav da oni branitelji koji su na papiru bili pod zapovjednom odgovornošću HDZ-ovih potrčkala, sada smatraju da moraju braniti one koji su im zapovjedali, iako ti zapovjednici nisu niti do koljena onim braniteljima koji su smrt gledali u oči i rugali su joj se.

Sramota je da se nariče za jednim notornim HDZ-ovcem a da se zaboravlja na sudbinu Veljka Marića, koji bi trebao uživati zaštitu države već kao običan građanin, a još više - barem prema namjerama HDZ-ovaca - kao branitelj.

Branitelji, pripazite za koga stavljate ruku u vatru, da se ne dogodi da zbog jednog Brodarca napadnete državu koja je takvim individuima sužila kao osobna blagajna i lječilište raznih kompleksa.

Đuro Brodarac je umro prirodnom smrću. Što mi daje određenu nadu da će smrt doći i po ostale HDZ-ovce koji su pljačkali ovu zemlju pod izlikom da je obožavaju. Jer smrt tog istog Brodarca mi je također jasno ukazala da nema razuma kod Hrvata - brzo zaboravljaju, ne pitaju, ne sumnjaju i misle da je ADZ mrtav. Nažalost, živ je i nalazi se svuda oko nas, a najviše u onima koji napadaju državu zbog osobnih probitaka - bilo političkih ili gospodarskih.

O mrtvima sve najbolje.

Tagovi

Komentari

Nije pametno drugom želiti

Nije pametno drugom želiti smrt. Može ti se vratit u lice.

Tko je glasao

StariKreten-Pi², prije nego piskaras tvoje kretenske tvrdnje...

konsultiraj se sa nekim doktorom
citiram tvoju kretensku tvrdnju:
" Za SASVIM PRIRODNU SMRT jednog pregojaznog čovjeka, sa šećerom, hipertenzijom, masnom jetrom, slabim srcem i čitavim nizom pokazatelja koji čine kliničku sliku takvom......"
Samo glede hipertenzije, svi pa i imalo kulturni ljudi zanaju da se ista danas kontrolira vrlo efikasno sa maxi 3 do 4 lijeka a jedan od tih je "spustanje ritma srca,Pacijen-bolesnik mora postivati osnovne higjenske uvjete svakodnevnog zivota kako bi imao stabilan stres, "pozitivan" ili "negativan" jel administrirani lijekovi (kpji su vrlo efikasni) nazalost imaju jednu manjkavost a to je da nisu dovoljno brzi u "borbama" sa extremnim promjenama stresnog stanja.
Strasna stanja: stres zivcanog sistema, stres od toplotnog udara ( a 40°c i za zdravog covjeka u god gen.Brodarca je vec opasno), higjena sna i regularnog ritma sna, poslijepodnevno odmaranje uz sat-dva sna.
Vec u slucaju postivanja samo ovih navedenih higijena pacijent moze imati nizi tlak dovoljno nizi kako se nebi izlagao opasnostima koje su vezane uz hipertenzije.
Tvrdim, a ti provjeri primitivcino, da bolesnik sa visokim tlakom, recimo 180/100, koj i nije opasan ako nije konstantan, u slucaju negativnog, gore navedenih, stresnih stanja moze odjednom postici i tlakove/podtlakove od 250/125 pa i 300/150 (ovo zadnje je rezervirano za sportase dizace utega)
Ista osoba-bolesnik u dobrim uvejtima spokojnosti i atmosfere, tehnikama disanja moze spustati taj tlak na 120/70 sto je i preporucljivo.

Tko je glasao

StarPil - Petar Macut?

Rado čitam tvoje dnevnike, mada se ponekad i ne slažem s nekim tvojim tezama. Evo, ovaj mi je i pored svega, za PLUS...
No, javljam ti se prevenstveno zbog jednog prijedloga: često uz nick (uvijek??) ide i tvoje stvarno ime i prezime Petar Macut. Što se ne bi preregistrirao na to stvarno ime i prezime, da nas bude više koji nastupamo JAVNO i OTVORENO!??
Pozz,

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

imagine

zamisli,
da smo malo brže ušli u EU,
da je Šljivančanin osuđen na malo dužu kaznu,
i dase dogodilo što se nije moglo dogoditi, da dio kazne izdržava u hrvatskoj

neću niti spominjati mogućnost da je u hrvatskom zatvoru mogao završiti
djelovanjem hrvatske države
da hrvatska država, kao na primjer srbija ili republika srpska
samostalno uhiti, istraži, sudi i pošalje na izdržavanje kazne
kakvog odgovornog za agresiju

i zamisli da je takvom šljivančaninu pozlilo u hrvatskom zatvoru
i da je, prebačen u bolnicu,
u bolnici umro

siguran sam da bi
veleposlanik velike britanije i veleposlanica nizozemske
izrazili zabrinutost
ministar pravosuđa
dao bi ostavku

a tebi macute unaprijed hvala na lijepim riječima

luka

Tko je glasao

Samo nas smrt može osloboditi kleptokrata

Inspirirajući upis s dodatkom da obrazac ponašanja suprotan općem dobru nije samo odlika HDZ iako je dominirajuća. Pokret koji se pretvorio u nasilje agitiranjem za pridruženje EU tek će iznjedriti koliko je hrvatskom korpusu u zadnjih 20 godina usađen vrijednosni etalon "privatne svetinje" u ime kojega je sve dozvoljeno. I žaba će biti kuhana , a da uopće toga biti svjesna neće. A priča o raznim Brodarcima će uvijek biti napretek - to je uvjet slavlja nasilja i egoizma i uvjet novog svjetskog poretka.

http://www.politikaplus.com/novost/41062/biskup-stambuk-moramo-li-zbog-e...

Tko je glasao

nasilno agitiranje

Kolega, vrlo dobro ste nasiljem nazvali trenutačno agitiranje za EU. Slažem se s vašim komentarom.

Petar Macut

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci