Tagovi

Đurđa Adlešić – trojanski konj!?

Zanimljivo mi je gledati Đurđu i Jožu kako se šepure pred kamerama. Ne znajući političku situaciju u Hrvatskoj činilo bi se kao da su oni izborni pobjednici, a ne neki drugi. Smiješni su mi oboje, ali Đurđa svojom izvedbom se itekako ističe, gotovo kao da igra već unaprijed napisanu ulogu.

Đurđa Adlešić, predsjednica kvaziliberalne stranke od jedva 1% podrške i dva saborska mandata, poznata po mobbingu, nepotizmu i dvoličnosti sada se predstavlja kao osoba koja kroji bolju budućnost svima nama, svojim anti-EU programima protiv kojih su se pobunili svi sindikati i sve respektabilne organizacije u Hrvatskoj pa čak i neke u EU. U javnosti se predstavlja kao moralna osoba kojoj je stalo do programa i razvoja Hrvatske, a činjenica je da joj je stalo samo do još jednog mandata u saboru i mjesta direktora u Croatia osiguranju.

Đurđa Adlešić i njena smiješna malo jesmo – malo nismo liberalna stranka, HSLS, maestralno su namješteni kao trojanski konj naivnom Joži od strane HDZ-a. Kupivši Đurđu za još jedan saborski mandat, Đurđa je odlučila zgaziti i ono malo HSLS-a što je ostalo, prateći svoj najveći politički uzor Dražena Budišu, grobara hrvatskog liberalizma.

Naivni Joža najprije je prihvatio i time razljutio svoje članstvo i birače koalicijom s HSLS-om, a zatim ih je dodatno razljutio koalicijom s HDZ-om kojoj ovi nikako nisu skloni. Iako HSLS samostalno ne bi prošao prag, Sanader se je sjetio i pogurao svoju blisku suradnicu Đurđu u koaliciju s konzervativnim HSS-om.

Sanader, bivši intendant kazališta, napisao je odličnu predstavu koja se pokazala izrazito uspješnom. Ovaj odličan potez HDZ-a kojim si je osigurao Vladu još četiri godine i sigurno zapečatio sudbinu još dvije stranke, vjerojatno će se pamtiti dugo. HDZ i Sanader pokazali su se kao odlični politički taktičari. Godinama već vode naivne hrvatske ovčice, a istovremeno uništavaju ostale srodne stranke, bez da ovi to shvaćaju. Ne samo da ne shvaćaju već im i dalje daju punu podršku. Unatoč tome što je uništio stranke poput DC-a, HSP-a, HSLS-a i HSU-a, svi oni daju punu podršku HDZ-u, uz iznimku predsjednice DC-a Vesne Škare Ožbolt.

Kao što nam je svima već jasno, vladu će formirati HDZ s koalicijskim partnerima. Koalicija s umirovljenicima, pravašima i seljacima je razumljiva. Ipak su dio iste političke obitelji (ako HSU uopće ima političku obitelj). Manjine su razumljive jer moraju ići s onim tko formira vlast, ali tu je i naša draga Đurđa. Voditeljica liberalizma u Hrvatskoj. Da su ona i njezina stranka ozbiljni nikada ne bi išli u koaliciju s korumpiranim HDZ-om. Ali Đurđa to nije…

Iako nije nezamislivo u razvijenoj demokraciji da jedna liberalna stranka ulazi u koaliciju s kršćansko-demokratskim strankama, za liberalnu stranku u Hrvatskoj to svakako jeste, posebice ako je opće poznato koliko je HDZ korumpirana stranka. Hrvatska, kao zemlja u tranziciji, treba snažnu liberalnu stranku koja će utjecati na reforme potrebne za pristupanje Europskoj uniji. Ta liberalna struja na ovim izborima mogao je biti HNS da Čačić nije izlijetao s krajnje glupim izjavama. Ali to je druga priča.

Đurđa je odradila Sanaderov zadatak bez greške. Uspjela je uvjeriti jadnog Jožu i njegovo članstvo, pa na kraju i birače da im u okrilju HSS-a daju dva mandata i time osiguraju još četiri godine Sanaderu. Svakako su im tu pripomogli neiskusni Milanović i prepotentni Čačić koji samo da su šutili danas bi imali vlast.

Programi HSS-a i HSLS-a su smiješni i zaostali. Iako mi je žao što Vladu nisu stvorile neke normalne političke snage, drago mi je da je HSS otišao HDZ-u. Koliko god ne volio Sanadera, Sanader će srezati HSS u korijenu prije nego se ovi toga budu i nadali. Milanović to ne bi mogao napraviti iz više razloga.

Sretno Sanaderu s planovima!

P.S. Evo jedan zanimljiv clip Đurđe i Jože : http://www.elfyourself.com/?id=1323954246

Komentari

Kakva parada i obrati pod

Kakva parada i obrati pod Mesićevom dirigentskom palicom!

Svi sve više sjede na svim stolicama, pokušaj diferencijacije i linča nepoćudnih nije uspio - Mesić, Đapić, Vesna Pusić, glavaševci, Pupovac, Radin, Šemso i naravno HSS-HSLS.

Memedi jedini dosljedan i ne komplicira - ne da mu se baviti tim "ciganskim poslovima". Koja čast da romski doprinos demokraciji dolazi do izražaja baš u Hrvatskoj, gdje je Evropa sada, gdje je predsjedajući Rupel.

Tko je glasao

LUN1 Nažalost to je tako,

LUN1
Nažalost to je tako, izglada da uspjeva ona i Friščić...

LUN

Tko je glasao

Ma ja mislim da ovdje nisu

Ma ja mislim da ovdje nisu bitni Adlešić i Friščić.....Za bilo koje dvoje lidera i bilo koje dvije stranke (centra) da su se nasle u ovakvoj pozicijikao što su danas HSS/HSLS mi bi mogli izvući ovakav sud kao što je dan u postu.
Svi tekući političari imaju svoju prošlost...što točna što napumpana od protivničkih tabora.
Kao što sam već davno napomenuo ..jedini izlaz je smjena generacija.
Npr...Evo zašto sada PUSIĆ/Čačić ne daju ostavke i vodstvo prepuste drugim ljudima.
Svim tekućim političarima je deviza: Samo preko mene mrtva!!!

Tko je glasao

Komentar jednog starog

Komentar jednog starog liberala: HDZ, kao intresno bratstvo skupljeno zbrda zdola je veoma rano shvatio od kakovog materijala se sastoje sve te razne stranke i strančice koje su se nakotile u jadnoj našoj. To su samo jeftini ljudi bez uvijerenja i političkih platformi, koji u politici vide samo sredstvo dobrog uhljebljavanja. Sjetimo se (na)Dražena kao vođe oporbe: topot oporbe koja zbog "gaženja procedure" (procedura je temelj demokracije) napušta Kokošinjac (kako neki u zanosu umjetničke slobode nazivaju Sabor RH) predvođene živim spomenikom Budišom, zamijenio je još brži topot povratka kada im je Francek obečao sinekture. Tada ih je pročitao: jeftini ljudi. Kada HSLS i HSS uđu u vladu oni će biti samo jeftino plačeni igrači u jednoj daleko skupljoj igri - cijeđenju RH. Još u Revoluciji je rečeno: JAKOBINAC U MINISTARSTVU NIJE JAKOBINSKI MINISTAR. Pošto su te razne Đurđe, Ivani, Dorice i druga bratija ušli u politiku, ne zbog uvijerenja već zbog položaja, jasno je da ne mogu dugo podnositi oporbenu situaciju: nema položaja. Njima je nepojmljivo da zbog svojih uvijerenja odbiju ponuđene sinekture. Što je "Guska koja je spasila Zagreb" (kako si je tepala Dorica) liberalno progurala u vladi. Koja korupcionaška i pretvorbena afera je razotkrivena vrlim i čestitim "liberalima" u Sanaderovoj vladi. TO JE NJIHOVA VLADA. Svojevremeno, prije desetak godina kada mi je jedan lokalni poglavica HSLs-a predlagao da podržim lokalnu koaliciju sa HDZ-om, na moji komentar da ćemo na slijedećim izboria nestati ako to napravimo (bez obzira što to nikada zbog uvijerenja ne bih pristao), rekao bit liberalnog bavljenja politikom: "Zgrabimo sada što možemo, a za četri godine tko živ tko mrtav." Tada sam napustio stranku u kojoj sam bio od 1989.
Još i danas se sjećam šoka na licu i u glasu jedne kanadske političarke (inače ugledne odvijetnice) kada je prepričavala svoje političke angažmane: rad na terenu, anketiranje od vrata do vrata, razgovore i nagovaranja građana itd. koje obavalja nakon redovitog rada u svojoj kancelariji. Tada joj je jedan naš politikančić postavio pitanje:"Koliko joj plačaju za taj angažman?" jer su se kod nas SVI troškovi dužnosnika podmirivali iz stranačke blagajne, bez obzira što su neki za svoji politički rad iz Županije dobivali i do 8000.- Kn. Ona nije shvatila pitanje:"Pa razumije se ništa. Ja još financijski pomažem ogranak" bio je odgovor šokirane žene. ONA JE U STRANCI KOJA ARTIKULIRA NJENA UVIJERENJA.
S druge strane jedan vrli lokalni političar mi je objašnjavao zašto se učlanio u HSLS. U maloj stranci se lakše napreduje. Jebeš uvijerenja.

Tko je glasao

Slika iz posta je

Slika iz posta je nepotpuna.

Za viđenje trenutne hrvatske političke scene nužno je bar minimalno književnosti i sličnog, uz napomenu da su scene brutalne, čak i za znatni dio odraslih, te da su prešle i predviđanja istaknutog dramaturga Zvonimira Berkovića.

Na sceni se zbiva više toga a još više iza scene, gdje su zbivanja zatekla divizije milijardi u raznim procesima i pokretima.

U djelu scene gdje HSLS Đurđa (sa Budišom koji povrtlari i sprema zimnicu u pozadini) brutalno operira sa demokracijom i demokratskim strankama HDZ, SDP i posebno HNS-LD i predjednik RH Mesić, treba još dodati neobičnog filozofa Čehoka, koji brutalno udara u neke središnje točke najvećih hrvatskih uspjeha (Vžd Čačić, školstvo, Pelješki most).

I na ostalim djelovima scene je jezivo. Zato se mobiliziraju sve jake lions, rotary, HUP, IGH i druge divizije a na nogama su elitne evropske snage, italijanski fašisti, Rupel itd.

Hrvatska je na neki neobični način vjerojatno trenutno najznačajnije evropska scena, Berlin, u kojoj je fatalna Đurđa samo jedna od točki.

Ad mobinga, primjećena je pojava da inače već tradicijski pažljiv pristup drugih odličnika postaje još pažljiviji, da se ne bi moralo uredovati pompoznim sastancima sa štakama i izbacivanjima kroz prozor primjenjuju se sofisticiraniji pristupi pranja mozda i slično. Treba zadržati pažnju na Jamba, glavaševce, pupovce i razne druge (Bandića ...), da u nastavku (drugog) filma ne bi bili iznenađeni, da ne bi prigovarali nismo upozoreni.

Tko je glasao

Trojanski konj tu ne paše.

Trojanski konj tu ne paše. Ne znam dobro grčku mitologiju ali ne postoji li možda kakva trojanska krava?

Tko je glasao

U Grčkoj mitologiji postoje

U Grčkoj mitologiji postoje Erinije, vrlo interesantne beštije. Stari Grci su za sve imali odgovor, zato od njih i jest se sazdala suvremena civilizacija!!

Erinyes was the Greek name for the Furies, the female spirits of
justice and vengeance. The derivation of the word is uncertain,
although Hesiod claimed it meant 'the strong ones', presumably
from the root eri, 'very', 'much'. Other conjectures have been elinuo,
'to rest', 'sleep' - hardly appropriate for angry beings seeking
vengeance - and even the ingenious en era naiein, 'dwelling in the
earth'. The Erinyes were said to have been born when the blood
of the castrated Uranus fell on to Gaia, the earth.

Najbolje od svega je da bui letjl naogkolo i zagdile sve oko sebe, posebno bi im billo zaovoljstvo da zagade trpeze na kojima su s goozbe vršile.

Tko je glasao

jamačno je u troji bilo

jamačno je u troji bilo raznih domaćih životinja.

Tko je glasao

zanimljiva je konstatacija

zanimljiva je konstatacija (dvaput) kako je HDZ korumpirana stranka, dakle = hrvatska je korumpirana kao država jer je HDZ na vlasti. zatim "žao što Vladu nisu stvorile neke normalne političke snage" koje vjerojatno nisu korumpirane što bi rezultiralo time da hrvatska nije korumpirana država/društvo. kao, vjerojatno, za vrijeme vladavine lijevog "centra" kada te korupcije nije bilo. naravno, svi se sjećamo kako nije. no dobro, to je stav, bože moj. osobno, nadam se da je i krajnji zaključak članka u krivu i da će sve ovo rezultirati jačanjem liberalne stranke isto kao i HSS-a, na štetu rudimentima socijalizma koji imaju, po meni, prevelik utjecaj u hrvatskom društvu. stranke koje svoju nekompetentnost najbolje skrivaju predizbornom šutnjom pa bi nas naknadno, nakon dobivenih izbora, mogli mesijanski izvesti u društvo sreće i cvijeća, naravno, bez korupcije, koja im je apsolutno nepoznata. kao što vidimo u regijama gdje su na vlasti već godinama. ili je i tamo zbog korupcije kriv HDZ???... može biti

Tko je glasao

A da mi kažeš točno: Što

A da mi kažeš točno: Što je to HSU potpisao i sa kime?????? Daj me malo iznenadi...... jer vidim da si se očito regostrirao/la samo radi ......., a ako nisam u pravu dah me demantiraj.... i što to lupetaš o uništenju HSU-a od strane HDZ-a..... (dakle nemaš pojma o čemu pričaš)...
....doduše ima puno toga sa čime se u tvom dnevniku i više no slažem, ali očito je da pordi pomanjkanja pravih informacija primjenjuješ onu prokušanu metodu ..... bla bla bla...... Tko je tu koga i kako, pa zašto i kada je nešto što će biti tema nekim (mnogih) dnevnicima, ali ipak ne sada....... i ne na ovakav način...... jer jedna argumentirana rasprava ne trpi hipoteze pored činjenica....... ali, bože moj treba napisati dnevnik i .....

Tko je glasao

Demos, moram te upitati....,

Demos, moram te upitati...., ali ozbiljno..., a zašto se ti... pjeniš?

Netko se registrirao pred dva sata i objavio prvi dnevnik koji i nije tako loš, kakvih sve dnevnika ima?

Kada bi svi bili zadovoljni, bilo bi to onda jednoumlje.

Tko je glasao

Demos, moram te upitati....,

Demos, moram te upitati...., ali ozbiljno..., a zašto se ti... pjeniš?
I iz mog odgovra se da zaključiti da dnevnik ukuno jeste korektan ili ajmo još amlo preciznije sasvim OK,.... da nije onih lupetanja bez argumenata glede HSU-a... ("još sam naime šef za PR i glasnogovornik")......
... nije mi ni na kraj pameti da nekome ograničavam pravo na svoje mišljenje, ali kada je to van svake argumentacije onda je valjda normalno da reagiram......
Ovime ni na koji način ne želim kazati da u HSU-u nije bilo grešaka (većih i manjih) tijekom ove kampanje....... no bumo već mi sami obznanili i naravno, objasnili.... a onda izvolite kazati što god želite,.. ali ovako...... na temelju nekih kvazipretpostavki izvlačiti neke zaključke je ispod mmog praga tolerancije..... za sada naravno..... jer ništa nije bogom dano...
Dakle ako nemate pravu informaciju, a želite nešto pisati o HSU-u u bilo kojem (neargumentirano) kontekstu ..... bolje da ne blamirate i ne pišete jer će odgovor stići...... a bogme već razmišljam da počnem davati i minus bodove i nule što do sada nije bio slučaj...

Tko je glasao

("još sam naime šef za PR

("još sam naime šef za PR i glasnogovornik")

Moram priznati da glede toga uvodiš revolucionarne promjene.

Dakle ako nemate pravu informaciju, a želite nešto pisati o HSU-u u bilo kojem (neargumentirano) kontekstu ..... bolje da ne blamirate i ne pišete jer će odgovor stići......

Ovi PR konzervativci još uvijek griješe da im je posao davanje informacija umjesto da revolucionarno spriječe bilo kakvo pisanje i propitivanje jednostavnom uskratom istih. :))

Onaj se Maček toliko trudi i gubi energiju dok migolji ovom ili onom laži a jadnik ne zna da može drukčije i lakše. :)))

B-52

Tko je glasao

Već te kroz nekoliko

Već te kroz nekoliko međusobnih razmjena komentara pozivam da malo prokomentiraš stanje u HSU-u (izmisli nick i objavi članak i onda ga javno poreci - ali mi javi privatnom porukom ;-) - dajem časnu pionirsku riječ da nisam novinar, a možda se i upoznamo sutra).
Ponovno sam pročitao cijeli tekst (a nije baš takvo remek-djelo da bih ga ponovno čitao) sve u tekstu što se odnosi na HSU je:

Unatoč tome što je uništio stranke poput DC-a, HSP-a, HSLS-a i HSU-a, svi oni daju punu podršku HDZ-u, uz iznimku predsjednice DC-a Vesne Škare Ožbolt.
Kao što nam je svima već jasno, vladu će formirati HDZ s koalicijskim partnerima. Koalicija s umirovljenicima, pravašima i seljacima je razumljiva. Ipak su dio iste političke obitelji (ako HSU uopće ima političku obitelj).

Prilično je raširena teza (koju zagovornici iste potkrepljuju zadnjim izbornim rezultatima) da ni jedna stranka koja je prethodno koalirala s HDZ-om nije nakon ovih izbora dobro prošla (zasniva se na dostupnim rezultatima, ili ako hoćeš činjenicama - još nismo vidjeli tvoju inside analizu, na koju te ponovno pozivam). Sve ostalo proizlazi iz ove teze osim detalja o tome da li HSU ima ili nema svoju političku obitelj.
I ako te mogu zamoliti, ako doživim taj uradak: probaj osim broja glasova i izjave da ste doprinijeli boljitku ne znam koliko stotina tisuća umirovljenika, navesti i koji konkretniji argument, ako hoćeš i malo više detalja o tom vašem doprinosu, jer ja ga za sada tako ne vidim.

Tko je glasao

Već te kroz nekoliko

Već te kroz nekoliko međusobnih razmjena komentara pozivam da malo prokomentiraš stanje u HSU-u (izmisli nick i objavi članak i onda ga javno poreci - ali mi javi privatnom porukom ;-) - dajem časnu pionirsku riječ da nisam novinar, a možda se i upoznamo sutra).
... Tekst će biti objavljen, i to kada ja budem htio..... bez naravno promjene NICK-a,.... a ako te bilo što zanima privatno.... pa valjda ti to nije problem..... samo nazovi ili napiši.... i naravno da ću biti tamo u koliko budem u ZG, .....jer sam već više od tjedan dana u TG.

Kao što nam je svima već jasno, vladu će formirati HDZ s koalicijskim partnerima. Koalicija s umirovljenicima, pravašima i seljacima je razumljiva. Ipak su dio iste političke obitelji (ako HSU uopće ima političku obitelj).
... ovdje bi se doista o svemu dalo i te kako lamentirati..... ja naime imam i neke svoje ...........

......još nismo vidjeli tvoju inside analizu, na koju te ponovno pozivam...
Pa valjda je u politici bitan tajming..... slažeš se predpostavljam sa mnom.... i kada bude, biti će i taj dio koji bi zasigurno zanimao hrvatsku javnost.... ali ovog trena to vrijeme još nije sazrelo....

......da li HSU ima ili nema svoju političku obitelj.

Ovo je doista vrlo zanimljivo (pravo) pitanje.

probaj osim broja glasova i izjave da ste doprinijeli boljitku ne znam koliko stotina tisuća umirovljenika, navesti i koji konkretniji argument, ako hoćeš i malo više detalja o tom vašem doprinosu, jer ja ga za sada tako ne vidim.
Pa jeli ono i svi upućeni kažu kako se iz proračuna u prethodne 4 godine ispaltilo umirovljenicima nešto oko 14 milijardi (ne žira već kuna) mimo redovitih mirovina????...., pa je nešto ogovoreno i za slijedeće razdoblje ....... a božičnice ove godine izgleda nema... ne radi nemogućnosti tehničke vlade već nedostatka "argumenta" HSU-a, a taj argument je izražen u broju zastupnika...... sve ostalo je ....

Tko je glasao

a božičnice ove godine

a božičnice ove godine izgleda nema... ne radi nemogućnosti tehničke vlade već nedostatka "argumenta" HSU-a, a taj argument je izražen u broju zastupnika...... sve ostalo je ....

A da malo ne precjenjuješ doprinos, snagu i značaj stranke? S druge strane, stranka je bila u koaliciji za vrijeme donošenja proračuna i privremenog proračuna, zašto niste na vrijeme predvidjeli Božićnicu za tu vašu bazu koja bi vam do groba trebala biti zahvalna?

Tko je glasao

a božičnice ove godine

a božičnice ove godine izgleda nema... ne radi nemogućnosti tehničke vlade već nedostatka "argumenta" HSU-a, a taj argument je izražen u broju zastupnika...... sve ostalo je ....
Pa lijepo si izvukao bitno.... ali me čini mi se ipak nisi "razumio"...

Tko je glasao

Mislim da smo se dobro

Mislim da smo se dobro razumjeli.

Kao što i prije rekoh, radujem se trenutku kada ćeš nas obdariti dnevnikom i argumentima!

Tko je glasao

Možeš li mi objasniti koga

Možeš li mi objasniti koga i što uopće zastupa HSU ?
Mojim roditeljima penzionerima uoće nisu pomogli sa ni jednom odlukom u prošlom mandatu,jer majka mi i dalje sa svim dodacima ima 2200 kn nakon 35 godina staža,a pokojni otac je do nedavno sa 40 godina imao 1400 kn,jer mu nitko nije priznao najboljih 10 godina staža iz 60-tih godina.Ako ti misliš daj je uspjeh povatak kvazi duga umirovljenicima zbog koje smo prodali Inu ili (I) Plivu,pa sada isti ti penzioneri plaćaju ljekove puno skuplje nego što je to bilo dok je država imala utjecaja na formiranje cijena u Plivi a time kontrolirala kompletno farmaceutsko tržište,e pa dragi moj onda si u velikoj zabludi.A na kraju krajeva svoje su rekli i glasači,pa HSU danas ima to što ima a to je jedan jedini zastupnik koji navodno i nije penziner,a da se provede anketa među njegovim biračima nekako sam uvjeren da bi 80 posto blo protiv HDZ-a,a čovjek se prodao za kikiriki.
Penzionerima nije omogućio niti mizernih 100 kn božićnice.
Prilično jadna politika i odluka od strane HSu-a i njegovog zastupnika.

Tko je glasao

Možeš li mi objasniti koga

Možeš li mi objasniti koga i što uopće zastupa HSU ?
Ovo bi pitanje trebao postaviti građanima Hrvatske jer je 101 tisuća njih HSU prepoznala kao strnaku koja zastupa njihov interes, a zašto to nije 200 ili više tisuća je pitanje o kojem svi u HSU-u razmišljaju, i naravno traže "pametan odgovor".

Ako ti misliš daj je uspjeh povatak kvazi duga umirovljenicima zbog koje smo prodali Inu ili (I) Plivu,pa sada isti ti penzioneri plaćaju ljekove puno skuplje nego što je to bilo dok je država imala utjecaja na formiranje cijena u Plivi a time kontrolirala kompletno farmaceutsko tržište,e pa dragi moj onda si u velikoj zabludi
A da možda pomisliš kako HSU navedno ne smatra uspjehom????... ono uspješni ne prodaju već kupuju... kužiš logiku?...

A na kraju krajeva svoje su rekli i glasači,pa HSU danas ima to što ima a to je jedan jedini zastupnik koji navodno i nije penziner
biti ću malo bezobrazan pa te upitati da mi pojasniš što su to rekli birači sa svojom 101 tisućom glasova...... a posebno usvezi da i "onaj jedan nij epenziner".... ma boga ti jel to znaći da je izabrano 66 demokrata ili 56 socojalista...???? daj molim te objasni čitateljima tko ili što su to ljudi u pojedinim strankama????

da se provede anketa među njegovim biračima nekako sam uvjeren da bi 80 posto blo protiv HDZ-a
... po prilici znamo koliko ih je protiv koalicije sa HDZ-om....ako je suditi i po anketama....

čovjek se prodao za kikiriki.
Penzionerima nije omogućio niti mizernih 100 kn božićnice

...... tu će oko "kikirikija" zasigurno biti još podosta baruta u razmjeni verbalne vatre na svim razinama...... ali mi je drago da misliš kako je baš taj jedan mandat kriv što "nije isplačena" božičnica, jer bi to po tebi značilo i sve suprotno za ono što su penzići dobili u prethodne 4 godine....... dakle pitanje je zašto i njih još 700 tisuća, uz ove kritike koje iznosiš to nisu uočili????
Ja odgovor znam, a to je razlog zašto se u zadnjih nekoliko dana poduzimaju neke mjere koje iamju cilj zatrti HSU,.... no neće ići,.... bar dok sam ja tu....... A JA VOLIM FIGHT.

Tko je glasao

Koliko je vaših glasača

Koliko je vaših glasača protiv koalicije sa Hdz-om?
1. Mislim da se zastupnik HSU nije trebao gurati sa potpisivanjem bilo kakvog sporazuma prije koalicije HSS-HSLS jer su oni ipak ključ ovih izbora
2. Zašto se nikad u HSU nisu pozabavili koliko ima lažnih preuranjenih penzionera koji su obogatili sumanuti broj umirovljenika pa se danas taj financijski kolač djeli na preveliki broj ljudi
3. mislim da su ozbiljniju materijalnu korist od tih akcija HSu-a imali ionako samo oni koji su imali veće penzije ,a socijano ugrožen penzineri su na kraju dobili mrvice
4.zašto HSU nikada nije javno pokrenuo akciju na sumanuto povećavanje raznoraznih naknada,vono komunalnih itd jer,nakraju penzioneri dobiju 200 kn a država im kroz nove namete uzme 300 kn.....
5.Zašto poput branitelja niste tražli da u privatizaciji penzineri dobiju neke državne dionice i to samo na temelju godina staža,evo privatizacija HEP-a bi vam bila sjajna prilika
a ne da varate penzionere da je uspjeh 100 kn Božićnice...pa to je tako jadno i mizern.o...

Tko je glasao

@zgluzer, 1. ti definitivno

@zgluzer,
1. ti definitivno imš puno pravo na svoje mišljenje

2. A tko kaže da nisu?

3. I opet imaš pravo na svoje mišljenje

4. A tko kaže da nije?

5. To samo ti misliš da nije traženo, i ne samo to već i niz drugih stvari....

a ne da varate penzionere da je uspjeh 100 kn Božićnice...pa to je tako jadno i mizern.o...
... a ova te rečenica ipak malo previše razotkriva...., ali i na to imaš pravo.

PS. A zašto ti nisi spriječio/la rat u Iraqu.

Tko je glasao

razotkriva me u čemu? ovdje

razotkriva me u čemu?
ovdje sam par dana,nisam član niti jedne stranke niti sam ikad i bio,imam 38 godina i privatnu firmu koja zapošljava dosta ljudi i plaća gomile poreza.
Misliš da sam neki politički suparnik i provokator?
Govorim ti samo u ime ili z kuta svojih roditelja tj.sada samo majke koji ima mizernu penziju
i nema dojam da je imala ikakve koristi od Hsu ili bilo koje druge političke stranke
Ona i pokojni otac su se samo sve ove godine osjećali prevareni od strane države i nisu imali osjećaj da ih itko štiti niti zastupa njihova prava, pa čak ni HSU iako je moj otac prije dosta godina polagao nadu u HSU koja je ubrzo nestala.
A sve s čim se hvalite je u biti neprimjetno za malog siromašnog penzionera

Tko je glasao

ovdje sam par dana,nisam

ovdje sam par dana,nisam član niti jedne stranke niti sam ikad i bio,imam 38 godina i privatnu firmu koja zapošljava dosta ljudi i plaća gomile poreza.
.... Zato ti nebi bilo zgoreg malo prolistati dnevnike nas sa kojima ulaziš u polemiku, jer nije dovoljno upasti usred nekog tijeka i onda udri.... a nisi pratio ovu temu kroz niz dnevnika i još puno više komentara.....
.... i nisam rekao da si provoaktor već osoba koja još nije da tako kažem upoznala stanare i teme ovog portala,.... no dobrodošao i vjerujem da ćeš se vremenom ušaltati.....

i nema dojam da je imala ikakve koristi od Hsu ili bilo koje druge političke stranke
HSU svakako ima velikih rezultata jer je samim ulaskom u sabor pokrenujo pitanja umirovljenika koje do tada nije nitko riješavao, a sada koliko i dali se moglo učiniti više je pitanje o kojem se svakako dade (i treba) raspravljati...

PS. I nada je valjda zadnje što ponekad čovjek može izgubiti... ali optimist, nikada!

Tko je glasao

Dragi DEMOS, cijenim vas

Dragi DEMOS, cijenim vas prvenstveno zbog razine na kojoj komunicirate i kao sto sam rekao pravasu, sretan sam da vas imamo jer bi pollitika, u svojoj biti trebala biti mjesto za argumentiranu raspravu SVIH politickih opcija.

S obzirom da ste vec nekoliko puta spomenuli dobrobit za penzionere u proslom mandatu, molim vas da mi podastrete podatke koje su to. Koliko Kn, postotke i tak, pa da vam uzvartim sa stvarnim pokazateljima koji doista pokazuju da su umirovljenici u jos losijem polozaju.

Tko je glasao

Red je zahvaliti na

Red je zahvaliti na komplimentu, stoga veliko HVALA

S obzirom da ste vec nekoliko puta spomenuli dobrobit za penzionere u proslom mandatu, molim vas da mi podastrete podatke koje su to. Koliko Kn,
cca 14 milijardi iznad redovnih mirovina.....

.....pa da vam uzvartim sa stvarnim pokazateljima koji doista pokazuju da su umirovljenici u jos losijem polozaju.
A pokaži mi molim te i jedno jedino mjesto na kojem sam ja napisao ili rekao da su umirovljenici sada u boljem položaju u odnosu na prije 4 godine......

Tko je glasao

A pokaži mi molim te i

A pokaži mi molim te i jedno jedino mjesto na kojem sam ja napisao ili rekao da su umirovljenici sada u boljem položaju u odnosu na prije 4 godine......
Heh!
Ako umirovljenici danas nisu( a složit ćemo se da nisu) u boljem položaju nego prije četiri godine, ne trebaju u HSU puno mozgati i analizirati rezultate izbora.

U tome i jeste caka na kojoj svi HDZ-ovi koalicijski partneri padaju. Ako se nešto dobroga dogodi za određenu grupaciju(na primjer umirovljenike), onda će HDZ svima objasniti da je HDZ za to zaslužan. Ako se nešto loše dogodi, onda posljedice snosi koalicijski partner koji predstavlja tu grupaciju, a umirovljenike je u prošlom sazivu predstavljao HSU. HSU je svjesno na sebe preuzeo ulogu predstavljanja umirovljenika u Saboru.
Dogodio se polovičan povrat duga umirovljenicima. Za to je zasluge preuzeo HDZ i još k tome preuveličavao tvrdeći da su vratili sav dug i još dodatno lagali da niti jedna vlada do sada nije toliko vratila duga umirovljenicima. Ta je laž došla i do etičkog povjerenstva i povjerenstvo je reklo da je HDZ lagao.
Istovremeno s povratom duga, umirovljenicima je na druge načine otežan svakodnevni život. E, tu se HDZ nije gurao i HSU je ostao na čistini sa grupacijom koju predstavlja u Saboru.

Često spomeneš da je 700 000 umirovljenika dobilo neku sumu novca u protekle četiri godine.
Je li ikome u HSU palo na pamet izračunati koliko ih je među tih 700 000 onih koji su članovi ili čvrsti birači neke druge stranke i nikad neće glasati za HSU?
Je li netko izračunao koliko ih je od tih 700 000 dobilo samo polovicu iznosa i radi toga vam nisu oprostili i glasat će za nekoga drugoga?

Kako se na ovim izborima dogodilo HSU da ostane bez dvije trećine mandata, tako će biti i budućim koalicijskim partnerima HDZ-a. Oni su borg i pored njih se ne može samostalno opstati.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ako umirovljenici danas

Ako umirovljenici danas nisu( a složit ćemo se da nisu) u boljem položaju nego prije četiri godine, ne trebaju u HSU puno mozgati i analizirati rezultate izbora.
Zar hoćeš kazati da su ostale socijalne skupine u boljem položaju pa su stoga dali svoj glas .....(onome kome jesu)

......a umirovljenike je u prošlom sazivu predstavljao HSU. HSU je svjesno na sebe preuzeo ulogu predstavljanja umirovljenika u Saboru.

To je točno i nije potrebno puno mudrosti da se zaključi kako je to predstavljanje moglo i trebalo biti puno efektnije (medijski)......

Dogodio se polovičan povrat duga umirovljenicima....
E to j eono ključno pitanje jer dug nije vačen niti je o njemu riječ u ovoj priči.... radi se naime o obeštečenju.....

E, tu se HDZ nije gurao i HSU je ostao na čistini sa grupacijom koju predstavlja u Saboru.

Možda su se tek neki sami gurali tamo gdje im nije bilo mjesto ili vrijeme uzimajući negativan publicitet, no to je problem stranke sa medijima i spada u unutrašnji problem HSU-a...

Je li ikome u HSU palo na pamet izračunati koliko ih je među tih 700 000 onih koji su članovi ili čvrsti birači neke druge stranke i nikad neće glasati za HSU?
Je li netko izračunao koliko ih je od tih 700 000 dobilo samo polovicu iznosa i radi toga vam nisu oprostili i glasat će za nekoga drugoga?

Da bavili smo se i tim projekcijama .... no i svi oni koji su kupili dionice T-COM-a nisu zaradili dvostruko ili više pa su opet svoj glas dali .... što mislite kome i u kojem omjeru... malo čudno. I naravno da je veliki broj umirovljenika stalno galsačko tijelo neke stranke i biti će i dalje pa ma što i koliko mu mu HSU uradio dobra...... no to polako mijenjamo i bumo sve više mijenjali... u našu korist naravno.

Kako se na ovim izborima dogodilo HSU da ostane bez dvije trećine mandata, tako će biti i budućim koalicijskim partnerima HDZ-a.
Isto kao što se dogodilo da imamo više glasova u odnosu na prije 4 godine, a to zasigurno nema nikakve veze sa HDZ-om.

Oni su borg i pored njih se ne može samostalno opstati.
A ova rečenica je za HDZ samo kompliment, no ja se ne slažem sa time, a vjerujem ni oni.....

Tko je glasao

Zar hoćeš kazati da su

Zar hoćeš kazati da su ostale socijalne skupine u boljem položaju pa su stoga dali svoj glas
Ne stoji ti to povlačenje paralele sa drugim skupinama.
Ostale skupine nemaju svoju stranku.
Postoje lijevo orijentirane stranke, postoje desno orijentirane stranke, postoje centrističke stranke.
U koju skupinu spada HSU?
Koliko ja kužim, nigdje. HSU je stranka penzionera, a penzionera ima raznih svjetonazora.
HSU je jedina parlamentarna stranka koja nema ama baš nikakvu ideološku podlogu.

Na ovim stranicama razglabamo o svemu i svačemu i svatko daje svoje mišljenje o svemu, pa ću i ja napisati svoje mišljenje o tome što je HSU trebao napraviti.
HSU je trebao održati tiskovnu konferenciju(po mogućnosti s početkom u 19:30 s direktnim uključenjem u Dnevnik) na kojoj će predsjednik HSU-a reći da je vrlo zadovoljan izbornim rezultatom. HSU je, naime, jedina stranka koja dobiva gubljenjem mandata. Što manje mandata HSU dobije to više je hrvatskih građana shvatilo da je HSU odradio vrhunski posao u protekle četiri godine. HSU je imao misiju vratiti osmjeh na lica umirovljenika, imao je misiju vratiti dug umirovljenicima. HSU je svoju misiju obavio časno, pošteno i nadasve kvalitetno. Hrvatski su građani to prepoznali i shvatili da kad je misija gotova da stranka više nema potrebe biti u parlamentu. A kad nema potrebe biti u parlamentu, onda nema potrebe ni postojati. I kad predsjednik HSU-a sve to tako lijepo objasni hrvatskim građanima, onda objavi samoraspuštanje HSU-a i kolektivan ulazak u HDZ.

Učinak bi bio isti, ali bi ostavilo ljepši dojam nego ovo potpisivanje sa Hreljom i Sanaderom.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Na ovim stranicama

Na ovim stranicama razglabamo o svemu i svačemu i svatko daje svoje mišljenje o svemu
Osim što je " osvmu i svačemu" čini mi se da malo brkate i teme jer ovaj dnevnik koliko sam vidio nije baš trebao biti (opet) o HSU-u.... ali šta možeš kad smo tako zanimljivi (što je sasvim OK)

.....pa ću i ja napisati svoje mišljenje o tome što je HSU trebao napraviti.
:-) čekaj malo, a kraj... fali ti kraj priče... jel si možda mislio da nakon te tiskovne prisutni članovi stranke (HSU) ritualno izvrše harakiri ili sl.....
... Eti ti je sada jasno i zašto policija ne lovi lopove i suci ih ne sude,... pa tko normalan želi ostati bez posla........
.... dobro si me nasmijao....... :-)

..........

Tko je glasao

čini mi se da malo brkate i

čini mi se da malo brkate i teme jer ovaj dnevnik koliko sam vidio nije baš trebao biti (opet) o HSU-u.
U pravu si, ali skrolaj malo prema gore i vidjet ćeš da si ti taj koji je temu okrenuo u smjeru HSU-a. Praktično ničim izazvan.
jel si možda mislio da nakon te tiskovne prisutni članovi stranke (HSU) ritualno izvrše harakiri
Da. I upravo sam to napisao. Vidi:
objavi samoraspuštanje HSU-a i kolektivan ulazak u HDZ

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

U pravu si, ali skrolaj malo

U pravu si, ali skrolaj malo prema gore i vidjet ćeš da si ti taj koji je temu okrenuo u smjeru HSU-a. Praktično ničim izazvan.
Aha ničim izazvan,... a zar ovo nije navedeno u dnevniku
Unatoč tome što je uništio stranke poput DC-a, HSP-a, HSLS-a i HSU-a, svi oni daju punu podršku HDZ-u...
pa onda i ovo
Koalicija s umirovljenicima, pravašima i seljacima je razumljiva. Ipak su dio iste političke obitelji (ako HSU uopće ima političku obitelj).
pa zar i ovo ne piše u dnevniku..
Hrvatska, kao zemlja u tranziciji, treba snažnu liberalnu stranku koja će utjecati na reforme potrebne za pristupanje Europskoj uniji. Ta liberalna struja na ovim izborima mogao je biti HNS da Čačić nije izlijetao s krajnje glupim izjavama

I što bih ja trebao kao glasnogovrnik HSU-a .... ne reagirati možda....

PS. A ovi što daju nule i male ocjene pitam to evo javno objasne jer jadno je pozivati se da neke vrijednosti, a onda samo zato jer neko ima drugačiji stav ili čak političku opciju opičiti sa nulama ili malim ocjenama..... eto i taj detalj govori podosta o njima..... ipak, neću im uzvrati istom mjerom

Tko je glasao

I što bih ja trebao kao

I što bih ja trebao kao glasnogovrnik HSU-a .... ne reagirati možda....
Možda. Ne valja na svaku skakati.
Da nisi odreagirao, ostalo bi na te dvije benigne rečenice u kojima se HSU spominje. Ovako si otvorio prostor da se o HSU-u u nastavku piše puno negativnije nego je to bilo u te dvije rečenice na koje si reagirao. I sam si primijetio da se rasprava razvila o HSU-u koji nije tema posta.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Možda. Ne valja na svaku

Možda. Ne valja na svaku skakati.
Da nisi odreagirao, ostalo bi na te dvije benigne rečenice u kojima se HSU spominje

Pa sad, brz na obaraču možda i jesam, ali...
A ako se ne ispravi nešto što ne stoji onda ostaje sutra (bilo kome)kao argument (za bilo što)....

Tko je glasao

U koju skupinu spadaju

U koju skupinu spadaju stranke manjina i potpišeju s nekim sporazum?

Tko je glasao

Koju stranku manjina ti

Koju stranku manjina ti znaš osim SDSS-a?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

To nije odgovor, nego

To nije odgovor, nego pitanje na moje isto.

Tko je glasao

Kako nije odgovor!? Pitam je

Kako nije odgovor!?
Pitam je li znaš neku manjinsku stranku. Ako ne znaš, nemam ti na što odgovoriti jer ne znam na koju konkretnu stranku misliš.
Ako misliš na SDSS, onda tako i reci.
SDSS po mom sudu spada u skupinu desnih stranka, za razliku od SNS-a pokojnog Đukića koja je bila više lijevo orijentirana.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Ma nema ni tu brige. Ostaci

Ma nema ni tu brige. Ostaci ostataka nekad slavnog kraljevstva umirovljeničkog se ruše. HSU više nije bitan igrač. To 1 mjesto i potpis s HDZ-om sim ili tam. HDZ-HSLS-HSS-HSU-Rom = 75. Još 2 i to je to. A nakon par godina, HDZ = 75.

Tko je glasao

Ma nema ni tu brige. Ostaci

Ma nema ni tu brige. Ostaci ostataka nekad slavnog kraljevstva umirovljeničkog se ruše. HSU više nije bitan igrač. To 1 mjesto i potpis s HDZ-om sim ili tam. HDZ-HSLS-HSS-HSU-Rom = 75. Još 2 i to je to. A nakon par godina, HDZ = 75.

Neće to biti I NIJE tako......, a nije ni sada pa ma koliko "tako i izgledalo".

Tko je glasao

OK, respektiram tvoje

OK, respektiram tvoje mišljenje.
Isto tako, još uvijek mislim da vrijedi ona formula s brojkom 75.

Tko je glasao

Ma bitno da HSLS i HSS

Ma bitno da HSLS i HSS nestanu s političke scene. Kasnije bude lakše.

Tko je glasao

@enraged,.... a kome će to

@enraged,.... a kome će to biti ili bi "trebalo biti" lakše?????... ...

Tko je glasao

HDZ-u ili SDP-u kod

HDZ-u ili SDP-u kod koaliranja :)

A i narodu koji neće 25% više davati u izmišljene fotelje itd. itd.

Svaka stranka košta puno, svaka dignuta ruka košta puno.

Šteta Hrvatskoj od ove šarene kurvinske koalicije će biti nekoliko Pelješaca :)

Tko je glasao

HDZ-u ili SDP-u kod

HDZ-u ili SDP-u kod koaliranja :)
Znači li to da demosa vučete za nos cijelo vrijeme.... jer bi po tebi zaključak bio kako vam ostali samo smetaju u vašem (već odavno postignutom) dealu.
PS. Tvrdiš li ti da je SDP = HDZ... a može i obrnuto.....!!!???

Tko je glasao

Smatram da HSS i HSLS u

Smatram da HSS i HSLS u ovakvoj formaciji ne mogu dati pozitivne doprinose.
Smatram da HSU nema vizije.
Da zaključimo, smatram da nisu te stranke potrebne na političkoj sceni, jer su samo jake udavače, a niškoristi.

Ne izjednačavam HDZ i SDP, to drugi rade. Nadam se samo oformljavanju jakog centra vođenog pravim liberalnim idejama, a za to temelj ima samo HNS.

Tko je glasao

Nadam se samo oformljavanju

Nadam se samo oformljavanju jakog centra vođenog pravim liberalnim idejama, a za to temelj ima samo HNS.
Navijački tekstovi ili isključivost zamagljuje objektivnost, a sve ostalo je pravo na mišljenje. Nisam spreman prihvatiti trenutno stanje u nekoj stranci kao gotova stvar, a posebnoak ose veže uz trenutnog predsjednika/cu...... oni nisu bogom dani i mijenjaju se.... vodi računa o tome prioje zaključka ima li ili nema budućnost neka starnka.....
Dali HSS i HSLS mogu dati neki pozitivan doprinos novoj vladi ćemo ipak znati nakon što ih vidimo na djelu.... sve ostalo je ipak kamena sa ramena..... ne nužno pogrešno, ali je ipak u največoj mjeri tek nagađanje po onoj "ki bi da bi"...
PS. A jel bi bili OK u lijevoj koaliciji????

Tko je glasao

Ja nisam HNS-ovac. Niti sam

Ja nisam HNS-ovac. Niti sam ikad bio blizak HNS-u. Samo promatram stanje na "centru".
HSS i HSLS bi bili još grozniji u lijevoj koaliciji.
Nikome ne trebaju takve kurve. Uključujući i HSU. To je štetno za državu i narod.

Tko je glasao

....Nikome ne trebaju takve

....Nikome ne trebaju takve kurve. Uključujući i HSU. To je štetno za državu i narod.
Zanimljivo razmišljanje..... a jesi li se upitao zašto onda ti tvoji pošteni nisu dobili više glasova.... jer HNS + SDP ili HDZ skupe zajedno tek čevrtinu ukupnih glasova..... i zašto po tebi ljudi glasaju za "kurve" a ne kakoti kažeš "poštene" pa što god to značilo?

I tko će to umjesto naroda odrediti što to za njega nije štetno?..... možda neki mali zeleni.....

...Pa zašto svaki put biramo "poštene", a već sutra im vičemo ....LOPOVI...?? enraged, pusti sad ideologije i stranke... pokušaj razmišljati o ljudima koji ih tvorfe ili predstavljaju pa ećš vidjeti koliko doista među njima ima razlike.... hajde bar pokušaj jer bez prefiksa (bilo kakvih) možeš puno realnije sagledati stvar..... ili sam ja možda opet u krivu?

Tko je glasao

Nije stvar u tome za koga

Nije stvar u tome za koga ljudi glasaju, nego što ovi za koje ljudi glasaju nakon zadobivenog povjerenja provode. A sigurno ne provode ni ono što im načelno stoji u programu (ovdje izuzimam HSU, oni imaju svoj plan i tu su dosljedni, pitanje uspješnosti ostaje). Provode ono što im garantira stolice. HSLS je umro prije mnogo godina, od onda niti su socijalni, niti su liberalni, a uskoro ne budu ni stranka. HSS-ovo biračko tijelo jasno izražava svoje stavove o HDZ-u, ali Fripčić srlja za foteljama.

Davno sam spomenuo da priželjkujem koaliciju HDZ-HSLS-HSS nakon ovakvih rezultata izbora.

Rekao bih, HDZ je najdosljedniji. Jes da su pokvareni, jes da su gadovi, ali njihovi članovi to mogu u bilo kom trenutku od njih očekivati.

HSU smatram štetnim (a što ti ne možeš probaviti, pogotovo realno sagledati situaciju u kojoj nestajete) zbog svoje usmjerenosti 1 ciljnoj grupi (nemoj sad početi sa svojim programima, bili ste 4 godine na vlasti, učinili ništa).

Samo bih vezano uz HDZ podsjetio na anegdotu svećenika koji se nije zauzimao za nikoga, a na kraju ostao sam. Tako i HSU, sve bi preusmjerio prema umirovljenicima, a na kraju neće biti radnika koji će raditi za te umirovljenike. Na žalost, jasno je da HSU i može imati samo kratkoročne i kratkovidne ciljeve.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci