Tagovi

Duhovitost u Srba

Naivni su bili svi (ili gotovo svi) od 2 milijuna i 300 tisuća srbijanskih glasača na posljednjim predsjedničkim izborima u Srbiji koji su povjerovali da će njihov izlazak i zaokruživanje Borisa Tadića biti dovoljno da Srbija krene putem reformi, uhićenju ratnih zločinaca, odnosno prema EU. Pravi predsjednik Srbije jest Tomislav Nikolić i od njegove (?) volje ovisit će budući smjer srpske politike. Upravo danas donosi se ključna odluka: hoće li srbijanski glasači izaći na (još jedan!) referendum koji neće nikomu u svijetu značiti ništa? Referendumsko pitanje bi trebalo glasiti: jeste li za ulazak Srbije u EU u granicama koje uključuju i Kosovo? Naravno da će, uz ogromnu medijsku kampanju i namještanje rezultata referenduma (kao kod donošenja Ustava), velika većina Srba zaokružiti „da“.
Kad bi pitanje bilo drukčije, poput: jeste li za to da ponovno kupujete benzin u bocama „Coca-Cole“?, odgovor bi bio „ne“.
A radi se o istoj stvari.
Ponovno se vraćam na početak ovoga teksta. Naivnost građana Srbije, odnosno samo Srba, budući da svi ostali ne-Srbi zagovaraju ulazak u EU bez Kosova, budući im je pun kufer siromaštva, izdvajanja novaca iz proračuna za lijenčine na Kosovu, ponovno će Srbiju odvesti na početak priče, negdje u 1990. godinu, a to nikako nije dobro. Populističke parole poput „Kosovo je Srbija,“, „Kosovo je srce Srbije“, „Svi smo mi s Kosova“ ponovno će prevladati u medijima, a 60% funkcionalno nepismenih u Srbiji stat će iza tih parola i ponosno pristati na benzin u bocama.
No, duhovitost koja je uvijek plijenila srpski medijski prostor, pa i u najtežim vremenima, i danas se pokazuje u najboljem svjetlu. Nepoznati autori, na jednom od srbijanskih foruma, ostavili su nekoliko „misli“, za pametne dovoljnih. Evo, podijelit ću ih s vama:

Granice Srbije stežu obruč oko Beograda.

Sve ima svoje granice. Osim Srbije.

Braniti ćemo svaki pedalj naše zemlje, osobito onaj koji nam je preostao.

Sigurno ćemo sačuvati Kosovo. Hoće li ono i poslije toga biti naše - ostaje da se vidi.

Mi Srbi smo svaki čas dizali ustanak. I jači narod bi se iskilavio.

Srbija je sve manja i manja, ali to ne umanjuje njezinu trenutačnu veličinu.

Srbija će stupnjevito ulaziti u Evropu: Kosovo, Vojvodina, Sandžak, Šumadija,…

Navalite na Srbiju! Još malo pa nestalo.

Mi nismo od onih koji odmah skidaju gaće. To je poslednja točka našega programa.

Ako smo mi Srbi problem, možemo javiti dobru vijest: problema uskoro neće biti.

Komentari

našao sam jako zanimljiv

našao sam jako zanimljiv komentar u Kuriru, ispod članka u kojem stoji da je srbijanski ministar unutarnjih poslova Dragan Jočić, ozlijeđen u prometnoj nezgodi koju je skrivio njegov vozač, prebačen na rehabilitaciju u Švicarsku. a liječnici su mu, između ostalih destinacija, nudili i rehabilitacijski centar u Rusiji.

Sto ga ne prebacise u Rusiju? Ruskim lekarima je verovao, otkud sada zlocinacka Svajcarska koja je priznala laznu drzavu Kosovo?
Eto, to je DSS/SRS/NS patriotizam. Nabudze stanove u elitnim delovima Beograda, pokupuju zenama kamenolome (pozdrav ministru Bubalu), postanu vodeci Don gradjevinske mafije bez koga se ni jedan veliki projekat ne gradi (pozdrav ministru Velimiru Ilicu), postanu vlasnici nekoliko stanova u najskupljim delovima Beograda (pozdrav Nikolicu, Vucicu), postanu zamenici predsednika skupstine, a do juce su bili kontrolori karata u gradskom saobracaju Kragujevca (pozdrav Natasi Jovanovic)...
Eto, to je patriotizam. Patriotizam je razbiti i paliti ambasade, a nije patriotizam otici na Kosovo i tamo pokazati hrabrost. Imali smo 20 godina da dokazujemo patriotizam. Od Slovenije, preko Hrvatske, Bosne, Kosova. I? Gde je bio Nikolic, Vucic, Dacic, Kostunica, Mihajlov, Loncar...? Gde su bili? Gde su im deca bila? Da li im je nesto nedostajalo tokom devedesetih? Da li su stajali u redovima za hleb, kupovali benzin u flasama Koka Kole, da li su im deca umirala zbog nedostatka lekova? Ne, nisu...
A vi mitingujte, razbijajte Beograd kad vec niste imali muda da to radite za vreme ratova. Samo idite sa mitinga na miting, sa protesta na protest. Radite sve, samo da ne radite nesto korisno za drustvo. Privreda propada, ali to sada nije bitno. Bitnije je mitnigovati.
Na moju veliku zalost, vidim tek sada da ste Milosevica vi stvorili. Po svojo slici i prilici. Sto je vama trebalo, to ste i dobili.
Iskreno vam zelim na vlasti Nikolica i Kostunicu. I zelim vama i vasoj deci sve ono sto ste izabrali. Znaci, ruske lekove, ruska vozila, ruski McDonalds, ruske banke, ruske poslodavce...
I, da, ruske banje i rehabilitacione centre.

Novo vrijeme

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

bilo je dobrih nakon

bilo je dobrih nakon pljački: "adidas je srce srbije" i "nisam krao Najke mi"

Tko je glasao

Dakle radi se o aforizmima

Dakle radi se o aforizmima Aleksandra Baljka koji su prvotno objavljeni ovdje:
Aforizmi Aleksandra Baljka
No kad smo se ponovno dotaknuli Srbije i stanja gradjanskih prava nacionalnih manjina vrijedno je spomenuti i ovu inicijativu:
Proglas Saveza antifasista Srbije

Tko je glasao

Pozdrav! Najbolji je bio

Pozdrav! Najbolji je bio juce na b92 forumu.
"Izlaz iz trenutacne situacije se nalazi na svakom granicnom prelazu"

pozz
Goran

Tko je glasao

Nisi zatvotio"/strong"

Nisi zatvotio"/strong"

Tko je glasao

smijao bi se

smijao bi se ..........
smijao bi se DA MI (NAM) NIJE DO PLACA.
I mi imamo Sanadera,Vukelica,Kalmetu,Linica,Bandica i puno i puno takvih , previse ,,,,previse
Placi voljena zemljo

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci