Tagovi

Dugo nismo o DTK

Trakavica se nastavlja. Danas je na Radiju 101 bila jedna … hm… stura emisija o DTK. Hvala "marku" koji je to sve stavio na binse. Poslusajte mp3 cca 4.5 MB

Radio 101 - DTK

Ukratko, desava se ono sto trenutno ne koristi nikom osim HT-a…. nista. Postoje 3 zainteresiran strane koje su sasvim sigurne da je DTK ili u njihovom vlasnistvu ili pod njihovom kontrolom. HT tvrdi da je to sve njihovo, lokalne vlasti tvrde da je to njihovo, HAT tvrdi da ce oni time raspolagati dok se sukob ne rijesi. OK, tako izgleda kad se slusaju Alemka, Tatjana i Breglec. A kako to izgleda u praksi vidjeli smo vec nekoliko puta, a takvih "ekscesa" ima prakticki svaki tjedan. Vodi se jednostavno rat. Jedini tko ima cistu i ociglednu i ogromnu financijsku korist je nitko drugi nego HT, a ogromnu stetu zbog nemogucnosti ulaska u DTK ima kompletna konkurencija.

Da li nekome treba uopce objasnjavati tko i zasto sve zajedno koci i kome je u interesu da se napravi totalna zbrka? Hm, ali nije samo problem u tome da se svi prave blesavi, HT se pravi lud kad ih se trazi dozvola, kad se netko obrati HAT-u onda se ceka do besvjesti, HAT odgovara na upite zadnji dan roka i to obicno sa dodatnim pitanjima i tako se pingpongaju i HAT i HT isto kao sto su se mjesecima igrali sa donosenjem cijena interkonekcije kad je HT nesto poslao, pa je HAT cekao do zadnjeg dana da im losu ponudu vrati, pa je HT opet cekao do zadnjeg dana i trazio pojasnjenja i tako… uf… e pa sad se Gacina i Mudrinic igraju istog tog ping-ponga ali sa dozvolama za ulazak u DTK.

Ali ono sto je mene prestreasilo je neki presutni dogovor konkurencije kojima kao da je svjedno tko ce biti vlasnik i stalno ponavljaju da im je jedino u interesu da se stvar rascisti da mogu pocet raditi. A HAT se pravi blesav jer za sad postoji samo odluka da ce HAT donostii odluke i privremena rjesenja ali u praksi… e pa i sami znate kako izgleda praksa kad se Gacina i Mudrinic dohvate prakticirati i tehnicirati. Ali svejedno, kako ikome u opce moze biti svejedno da li je DTK u vlasnistvu HT-a? Kakve su to blentave izjave? Mislim, ako vi mislite da ce se ista rjesiti time da HT postane vlasnik i da ce onda kaosve biti u redu… e grdo ste se prevarili konkurencijo moja bajna. Ako se HT-u da u vlasnistvo DTK mozete odmah pocet pripremati rasprodaju opreme.

A drago mi je da su u emisiji spomenuli i Tatjanu i njen "Digitalni Grad". OK, DTK na stranu i planovi ali kako se na ovom primjeru vidi koji je stvarno bio Tatjanin plan. Uvalila je spiku o Digitalnom gradu, pokupila glasove i od cijele price sad imamo… sta imamo… poskupljenje komunalija. Kraaasno, ma prekraaaasno nije moglo biti bolje. Digitalni grad bi prosao ili ne bi prosao bez obzira da je Tatjana u opoziciji ili u koaliciji s Bandicem, glasovi koji su otisli njoj potroseni su na dobijanje tamo neke funkcijice, a ne za izguravanje programa i pojeo vuk magaricu i nas namagarcene magarce (OK, mene namagarcenog magarca, za vas ne znam) ja glas njoj, ona glasove Bandicu, a Bandic svima nama… poskupljenje i rasprodaju Zagreba. I sad ti glasaj za neku tamo alternativnu stranku ili neke nezavisne liste… ma ocu kua… nikad vise nikome ne dam glas ni u ludilu. Sve sto njih zanima je da pokupe par glasova i prodaju dupe onome tko je najblizi pobjedi i tako si osiguraju fotelju i penziju… ma ko ih hebe… a kad nastanu problemi o kojima sam pisao i koje sam najavljivao prije godinu dana (ja neinformirani neznalica) onda se cudom cude odakle je to doslo, kao nisu vjerovali da ce do toga doci, nije im nitko rekao i sad se ne mogu snaci paim treba jos par godina da razmisle… ma jebo lud zbunjenog.. svi zajedno su i ludi i zbunjeni, opci picvajz.

Ali pazi sad nagradnih pitanja za HT ili za recimo jednu emisiju tipa Otvoreno.

1. - Ako se HT stvarno smatra vlasnikom, zasto se ne brine o DTK i nego u njega mlze upasti tko god hoce i kad god hoce? Kakva je to briga o necem sto smatraju vlastitom imovinom. Dal’ namjerno pustaju neke samo da bi napravili kaoticni situaciji i onda uspjesno blokirali sve?

2. - Ako pak postoje dijelovi DTK na koje se uknjizio neki grad, da li HT namjerava platiti za upotrebu DTK? Da ne bi mozda bilo da im se kao slucajno da besplatan pristup, onak po dogovoru uz janjetinu… ups pardon, na poslovnom rucku i uz isplatu mita… ups… honorara za lobiranje.

3. - Da li je jednostrani upis u vlastite poslovne knjige nacin na koji se stice pravo na vlasnistvo? Jer ako je, imam ja par parcela oko Jelacic placa koje bi si upisao u svoje poslovne knjige. U stvari kad se malo zamislim cini mi se da je i ZG katedrala u mojem vlasnistvu… e da, da… je sad sam se sjetio, pa tako pise u mojim poslovnim knjigama, anica (knjigovotkinja) mi je bas jucer upisla ZG katedralu.
3a. - Da li gradjevinska dozvola za sanaciju nekog objekta moze posluzitikao dokaz vlasnistav. Tako je HT dokazivao svoje vlasnistvo u nekim parnicama. Pa sad ako je to moguce imao bi ja par objekata za prijaviti za ciju sanaciju i prosirenje sam dobio dozvolu makar sam tamo bio samo u najmu ali… heh sta ima veze, ako vrijedi za HT sigurno vrijedi i za mene. A sad sam se sjetio kako sam platio popravak na jednoj jahti koju sam malo ogulio, hm, po toj logici ja bi mogao dokazati da je ta jahta moja… jupiiii… zivjeli presedani HT-a.

4. - I jedno ovako dosta naivno pitanje ali neka se i to pitam kad se vec pitam… pitam se pitam… Ako HT ulazi u DTK pod izgovorom o samopomoci i sprecavanju stete. KAKVA je to hebena steta koja moze nastati od dva opticak kabela? Na koji to nacin steti HT-u osim … hehe… sto mu konkurencija oduzima poslovne korisnike ali… ahm to nije steta na opremi nego jedan druga vrsta stete na koju se HT mora pocet navikavati…. ili modza i ne mora, sve ovidi o Gacini, Kalmeti, Sanaderu i … naranvo… Mudrinicu.

Mozda bi u svjetlu ovih pitanja mogli postaviti i jos neko. Hm… ajde da razmislim… aha…

5. - Zasto se drzava RAZBACUJE novcem za telekomunikacijske usluge koje palca ISKLJUCIVO HT-u. Pisao sam o direktnoj nagodbi izmedju HAT-a i HT-a… ma to vam nije nista. Drzava na osnovu direktne pogodbe placa .. pazi sad ovamo…. 50.000.000 kuna za telefoniju i to samo za ministarstvo financija?!? Alo, alo… pretpostavljam da to pravdaju cinjenicom da je HT Hrvatska firma… ups, joj gle, pa nije to Hrvatska nego Njemacka firma. I kad smo vec kdo tih pitanja, ja bi postavio jedno na koje pretpostavljam da imam pravo kao porezni obveznik ali nemam pojma da li mogu doci do tih podataka. (Mrak pomagaj, koga da pitam, kamo da posaljem upit)…. a pitanje glasi…. koliko godisnje ministarstvo vanjskih poslova plati HT-u za telefoniju? Valjda ima negdje podatak i valjda su troskovi ministarstva javni podatak pa bi me bas zanimalo.

Ma imam ja puno pitanja, a nemam ni jedan jedini odgovor, samo moje blesave teorije zavjere i izmisljotine kojiam prekracujem vrijeme. Ak’m se vi sjetite nekog interesantnog pitanja napisite u komentaru, ja sad ovo saljem na HTV i u Jutarnji, a ako naleti neki novnar mogao bi konacno (mos si mislit kad HT placa reklame) i postavit koje pravo pitanje, oni stalno porucuju da ih mi kao nesto pitamo, pa da ce kao oni pitait i odgovoriti. Pa bas da vidim. Mail poslan, sad cemo vidjeti ako emisija uopce bude u srijedu kako sam nesto nacuo.

Znam da vam je vec dosadno ali eto, HT je nastavio sa zavarivanjem sahtova. Tako se stiti imovina, samo hrabro decki, svas aparate u ruke i … udarnicki, non pasaran.

Zavarenim šahtom T-HT doc(ekuje konkurenciju
Posljednjih dana T-HT vlasništvo nad DTK mrežom pokušava dokazati zavarivanjem poklopaca šahtova ili utiskivanjem pur-pjene u kanale kako bi se drugim operaterima onemoguc'ilo postavljanje mreža. To potvr?uje i zamjenik gradonac(elnice Stjepan C(lekovic' te dodaje da u gradskoj upravi sa zanimanjem oc(ekuju rasplet utvr?ivanja prava nad DTK mrežom i zbog namjere grada da s tvrtkom “Metronet” poc(ne informatizacijski projekt “Inteligentni grad”, koji ukljuc(uje i pružanje drugih telekomunikacijskih usluga.

Tagovi

Komentari

Ocito je da se radi o

Ocito je da se radi o politickoj korupciji najviseg nivoa. Toliko muljaze i nadglupljivanja moze trajati samo zato sto ne postoji volja da se slucaj T-HTa rijesi jednom za svagda.

Druze Zombix, hehe :-)

Tko je glasao
Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci