Tagovi

Dubravka Suica - teska korupcija

Dubrovacka gradonacelnica Dubravka Suica (HDZ) je od dubrovacke tvrtke „Ocinje Market“, specijalizirane za hidroizolaciju, narucila radove na svojoj kuci u Svetom Jakovu (elitni dio Dubrovnika) u vrijednosti od otprilike 100000 Kuna.
Radovi su izvrseni a faktura nije nikada izpostavljena jer je Suica obecala vlasniku tvrtke da ce mu u zamjenu za izvrsene radove namjestiti poslove iz nadleznosti grada. Nema nikakve sumnje da se ovo dogodilo, da su radovi izvrseni i da nisu nikada naplaceni.
Samo da ne dodje sada netko sa pricom da je to kuca njenog muza - mozda i jest ali nema nikakve veze. Ovo se dogodilo bas kako ovdje pisem. Jedan poznavalac stanja u Ocinje Market je rekao da mu se vlasnik u pripitom stanju jadao kako je on posao napravio a od obecanog posla za grad ni rijeci.

Moje prvo javljanje pa odmah optuzba. nadam se da cu dobiti par komentara, pogotovu od ljudi koji dole poznaju situaciju. Zao mi je sto ovo nisam znao prije 25.11 ali bolje ikada nego nikada. Doci ce i lokalni izbori.

Komentari

FYI: Suica neka kucu u

FYI: Suica neka kucu u Svetome Jakovu. A najlakse je ovako anonimno blatit ljude po webu.

Tko je glasao

"Nema nikakve sumnje da se

"Nema nikakve sumnje da se ovo dogodilo" - dokaze u ruke i u Državno odvjetništvo ili u novine, inače su prazne riječi...

Tko je glasao

Čiste laži i želja ovog

Čiste laži i želja ovog imbecila i tzv. velikog poznavatelja situacije da srusi reputaciju i snagu firme "ocinje market". Može se dogodit i vjerojatno hoće da će se sresti na sudu, pa ce pisac-imbecil platiti 100 000,00 kn za iznosenje lazi.

Tko je glasao

Ako je i istina (vjerojatno

Ako je i istina (vjerojatno jest), nema tu ništa ni čudno, ni protuzakonito čak. A nije ni prvi ni zadnji put. To već sa sigurnošću mogu potvrditi (tj. traži se donacija ili usluga, privatno ili službeno svejedno, a obećavaju se "veliki poslovi" s gradom - i, naravno, na kraju ništa) jer za jedan sam slučaj 100% siguran... Ipak mislim da Dubrovnik nije "jedinstven" po tom slučaju, već je to obrazac ponašanja dobrog dijela (lokalnih) političara...

Tko je glasao

Jeli ti to ozbiljno mislis

Jeli ti to ozbiljno mislis da tu nema nista protuzakonito ili se zajebavas?

Tko je glasao

Da vidimo: Primjer 1: od

Da vidimo: Primjer 1: od mene se traži donacija, recimo, za festu sv. Vlaha i obeća X tisuća kuna godišnje od raznih poslova s Gradom. U dobroj vjeri, priložim donaciju i ništa... Sve je legalno, nisam snimao razgovor (a i da jesam na sudu to ne prolazi ako ne potkupim suca), ja isp'o glup i naivan i to je to. Primjer 2 (kao u tekstu, recimo): "Učini mi to, ne moraš ispostaviti račun i dobit ćeš poslova do kraja života!" I opet, naravno, ništa: nema čak ni dokaza da sam obavio radove (račun ili predračun su jedini dokazi)... Mogu eventualno bušiti gume, ali onda ću ja nadrapat' jer netko drugi potkupljuje suce itd. itd.

Tko je glasao

Petre, nijesi baš u pravu.

Petre, nijesi baš u pravu.

Pravna osoba koja je izvela neke radove drugoj osobi, i za njih nije ispostavila račun čini prekršaj, osim ukoliko ta pravna osoba to ne prikaže kao poklon (reprezentaciju) u naravi i na vrijednost izvedenih radova obračuna poreze. Možemo se kladiti da oni to nijesu učinili.

I nijesu samo račun i predračun (predračun čak ni ne postoji kao takav od uvođenja PDV-a) dokumenti koji pokazuju da li je nešto učinjeno ili ne. A što je s materijalom koji je morao biti izdat sa skladišta i utrošen (u 100 kHRK nije samo rad)? Nijesam sikur da je vlasnik firme otiš'o i kupio materijal iz špaga, za vlastite solde, da se ne bi knjigovodstveno viđelo.

U svakom slučaju, ako je ovo točno, onda je to budalaština kakve nema. I od strane gospođe gradonačelnice a i od gospara hidroizolatera. Možda za nagradu bude festanjul za festu Sv.Vlaha koju i sam spominješ, kao predstavnik obrtnika, nikad se ne zna. Naš biskup je vazda pokazivao smisao za biznis...

Tko je glasao

kako ti pišeš, svaka

kako ti pišeš,
svaka aktivnost mora biti popraćena odgovarajućom dokumentacijom, u hipotetskoj situaciji da je poduzetnik to gradonačelnici odlučio pokloniti, svejedno je morao napisati fakturu, na nju obračunati PDV i na sve skupa platiti porez od 20% kao porezno nepriznati odbitak

Tko je glasao

Ona kao javni sluzbenik ne

Ona kao javni sluzbenik ne smije primiti taj rad kao poklon te je sasvim sigurno prekrsila zakon. Prekrsila bi ga bila i da je posao izvrsen bez njenog trazenja a kamoli takve crne dogovore. Ako to nije korupcija sto je onda?

Tko je glasao

I, u svim tim slučajevima,

I, u svim tim slučajevima, gdje naručitelj radova krši zakon? I tko će prijaviti prekršitelja? On sâm sebe? A materijal uvijek može biti otpisan kao škart...

Tko je glasao

Prijaviti ce ga netko poput

Prijaviti ce ga netko poput recimo mene, a siroki auditorij koji je ovo procitao i koji se nalazi blizu Svetog Jakova ce provjeriti i prosiriti dalje najprije do Dub. Vjesnika i Lista a onda i dalje. To bi moralo biti dovoljno i drzavnom odvjetnistvu da malo pregleda zgradu. Tu se radi o skupoj Hidro izolaciji a materijal za cijelu bivsu Jugoslaviju ekskluzivno uvozi spomenuta tvrtka.

Tko je glasao

Samo kratka napomena svima

Samo kratka napomena svima koji pišu o našem pravnom sustavu kao da je američki: cca 95% pretvorbe i privatizacije je provedeno po zakonu. Razlikujte, ljudi, ono što je NEMORALNO od onoga što je NEZAKONITO. Oni koji rade takve stvari, često su i donijeli zakone po kojima rade. Već sam pisao o "copy-paste" zakonima gdje "računalo zaboravi" kopirati neke članke i stavke (pa ostane "rupa")...

Ako ćemo već promatrati zapadne demokracije, kao prvo, većina naših "igrica" je u njih protuzakonita, a kao drugo, ako se radi čak o "samo" nemoralnom činu, to nikome ne pada na pamet napraviti!

Tko je glasao

Naručitelj nigdje ne krši

Naručitelj nigdje ne krši zakon. Na koncu konca, pa to je VAŠA gradonačelnica, a ona je časna i poštena (i čini mi se izabrana dvaput?)...

P.S. Materijal se može otpisati kao škart, međutim, želiš li to napraviti lege artis, moraš pozvati poreznu upravu da ako želi dođe i vidi materijal koji se otpisuje, možeš u godini dana otpisati određene materijale sukladno pravilniku o kalu koji daje MinFin, a to je, bojim se, nedovoljno za ukupno 100 tisuća kuna radova...

Tko je glasao

Moram priznati da o ovome ne

Moram priznati da o ovome ne znam ništa.
Ali, raspitat ćemo se.

ragusa

Tko je glasao

Drzim te za rijec jer ja mne

Drzim te za rijec jer ja mne mogu vise nego ovo stio sam vec ucinio. Mislim da se to dade lako provjeriti.

Tko je glasao

...Radovi su izvrseni a

...Radovi su izvrseni a faktura nije nikada izpostavljena jer je Suica obecala vlasniku tvrtke da ce mu u zamjenu za izvrsene radove namjestiti poslove iz nadleznosti grada. Nema nikakve sumnje da se ovo dogodilo, da su radovi izvrseni i da nisu nikada naplaceni.....

A da se tu pajdo ne radi možda i o pedofiliji,... mislin ono jel si pita strinu Jurku,... more bit da ona zna...
Daj nemoj nas z....... sa ovakvim tekstovima,..
prvo pa ....(upiši šta god očeš)

Tko je glasao

Znaci, Suica nije ostetila

Znaci, Suica nije ostetila gradski proracun? Ako je tako, onda se tu ne radi o korupciji, vec o neuspjesnom micenju sa strane pijanog majstora. hehe :-)

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ne, ne ona je ocekivani

Ne, ne ona je ocekivani trosak vjerovatno vec planirala sa nekim javnim radom

Tko je glasao

Da, i ja mislim da je

Da, i ja mislim da je nemoguće nekom hadezeovcu predbaciti korupciju. Tu se radi o izrazu poštovanja prema gospođi Šuica:)))

Tko je glasao

I ja tkđ. mislim da se ne

I ja tkđ. mislim da se ne radi o korupciji već o velikom nesporazumu, pa tako gđa. Šuica i dan danas čeka račun od spomenute tvrtke, ne bi li podmirila svoje obveze, sve su drugo podmetanja časnim hadezeovcima i to u vrijema kad nam je profuncionirala vlada, i nakon što smo gotovo tri mjeseca imali samo tehničku vladu, pa zbog toga izgubismo 130 000 000 €, i zbog toga sva ta poskupljenja, sad ćemo u 5 brzinu i sve ćemo brzo rješiti, i korupciju i pravosuđe, i zerp, i phare program, nema orupcije sve su to podmetanja, podmetanja da, da ..... i nije to sve, idemo i dalje!!!!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci