Tagovi

Državnik KURČEVITI

Kako sam i napomenuo na par mjesta, moja se mala ekipa bavi otkrivanjem istaknutih moralnih pojedinaca koji bi nas mogli povesti u tu, tako željenu, bolju budućnost. Znate da takve pojedince dijelim na dvije razine: javnu i pozadinsku. U ovom dnevniku ću se pozabaviti javnom razinom.
Tražimo punoljetne, odgovorne političare. Koji jamče da obećano mogu ostvariti.

Kako bi to trebao izgledati državnik (političar koji gleda dugoročno) po mojoj mjeri?
Takav političar prvenstveno treba raditi na promjeni paradigme, obrasca ponašanja. Nove norme ponašanja i organizacije treba uvesti prvenstveno u rad svojeg tima.
Među političarima propagira simbol narodnog zastupnika, a bori se protiv pratizansko-ustaških i teističko-ateističkih trvenja kojima se koriste uzurpatori vlasti raznih predznaka kako bi posvadjanim narodom lakše manipulirali.

Najvažniji politički zadaci koje mora provesti:
- promjena zakon o referendumu (jačanje uloge naroda)
- u izbornom zakonu propisati obavezu izdavanja izbornog jamstvenog lista. Obaveze u slučaju preuzimanja vlasti navesti konkretno po definiranom obrascu koji izdaje izborna komisija (osnovna pitanja reguliraju se u samom zakonu). U istom zakonu definirati da se u slučaju neispunjavanja definiranih obaveza svakih 6 mjeseci vladajućoj stranci oduzima 10% mandata
- ukidanje stalnog saziva Sabora. Izabrani sabornici se sastaju po potrebi i to dobrovoljno. Ovo je najvažniji potez (od brojnih drugih isto nužnih) u smjeru ukidanja nepotrebnih javnih troškova i nepotrebnih institucija

Znači premijeru i Vladi dajemo odriješene ruke (efikasnost) ali sa druge strane uvodimo dvije superjake (i isto tako superefikasne) kontrolne poluge: Sabor i referendum. Prema tome, dobivamo situaciju da se vlast boji naroda, a ne obrnuto.

Pošto volim baratati sa primjerima, evo za početak, mojih prijedloga kandidata među pollitičarima. Izdvojio sam ih po tome što su dali svoje programe rada koji sadrže neke vrlo bitne elemente.
Moji favoriti su: Demos i Aco Veliki :)

Evo odmah u nastavku njihovih "jamstvenih listova", ako su nešto u međuvremenu mijenjali ili dopunjavali, slobodno neka postaju nove verzije.

Aleksandar Hatzivelkos
http://pollitika.com/r-evolucija-demokracije

Demos
Napisao DEMOS u Sub, 01/09/2007 - 23:40.

Evo kako bi otprilike izgledao jamstveni list stranke kojoj bi rado dao svoj glas, a nazovimo je Stranka iskrenih namjera SIN

- Da će odmah mijenjati ustav i omogućiti da se nesposobni, korumpirani (znači 90%) suci eliminiraju iz pravosuđa
- Da će odmah iz policije sa odgovornih funkcija najuriti sve koji nemaju odgovarajuču stručnu naobrazbu, a procesuirati sve koji posao obavljaju neprofesionalno (cca 50% njih)
- Da će odmah poništiti sve što je u privatizaciji bilo mimo zakona i to vratiti u portfelj RH, znači nacionalizirati sve nezakonito privatiziorane tvrtke, a to je oko 90% svega što je privatizirano do sada
- Da će nakon prethodno navedenog svu tu imovinu pretvoriti u dionice - vrijednosne papire te ih podijeliti uposlenicima, umirovljenicima i nasljendicima bivših zaposlenika po pojedinoj tvrtci. U okviru ovog će se na nanacionalnpoj televiziji 2 - 3 mjeseca u večernjim terminima građanima Hrvatske objasniti tj. educiratiu ih da znaju što su to uopće dionica, vaučer ili vrijednosni papiri , te kako funkcionira burza. Tek nakon toga otvoriti slobodno tržište za te vrijednosnice uz uvjet isključivo gotovinskih transkacija.
- Da će vodu, turističke portfelje i poljoprivredu proglasiti nacionalnim interesom i zadržati u svom večinskom vlasništvu (država.
- Da će omogućiti svima ravnopravno (javno i transparentno) sudjelovanje na javnim natječajima počev od onih za 1 kunu pa na više
- Da će omogućiti javni uvid u popis branitelja
- Da će omogućiti javni uvid u popis svih članova HVIDR-e
- Da će zakonskim propisom onemogućiti držanje oružja,upravljanje vozilom....... javno djelovanje (političko, ali i drugo) svima koji su umirovljeni zbog radne nesposobnosti temeljem PTSP-a
- Da će izvršiti odluku Ustavnog suda o vračanju duga umirovljenicima, a novima u razumnom roku osigurati mirovinu 85% od prosječne plače
- Da će ukinuti sve povlaštene mirovine osim nekih izuzetaka, ali doista izuzetaka
- Da meni, ali ni drugom neće omogućiti povlašteni položaj u bilo kojoj prilici
- Da će radni sporovi završavati u roku do 6 mjeseci
...........
- Da će svi za koje su utvrdi da su sudjelovali u bilo kojoj kriminalnoj radnji u zadnjih 17 godina biti zauvijek eliminirani iz javnog (političkog) djelovanja

ROK ZA SVE (osim jednog dijela vezano uz penziće)JE OD ODMAH DO MAX. 1 GODINA

Komentari

evo, nema me par dana, i vec

evo, nema me par dana, i vec sam drzavnik, i to pogle s kojim dodatnim epitetom! :) LOL :)

anyway, zahvaljujem na povjerenju, no mislim da svakako treba istaknuti nekoliko cinjenica - barem sto se mene tice.

1. cinjenica je da ja do sada nisam bio u situaciji da aktivno provodim politiku, niti da preuzimam odgovornost za donesene odluke. sve do sada napisano i izreceno je napravljeno iz jedne "opozicijske pozicije" koja daje puno vecu slobodu izrazavanja zelja i planova. ne zelim time reci da bi dolaskom u situaciju u kojoj bi mogao aktivno politicki djelovati istog trena "okrenuo kaput", no cini mi se da su ocekivanja izgradjena na dojmu koji jos nije testiran i potvrdjen. ne bjezim od odgovornosti, ali ne zelim ni nerelani teret moralne odgovornosti na mojim krhkim politickim plecima. :) :) ;)

2. ne slazem se sa svim tezama koje zahtjevas od politicara. npr. "U istom zakonu definirati da se u slučaju neispunjavanja definiranih obaveza svakih 6 mjeseci vladajućoj stranci oduzima 10% mandata". smatram da je tako nesto u potpunosti neprovedivo. bez da uopce dotaknemo razliku izmedju formalnog i sadrzajnog ispunjavanja "jamstava", upitna je i sam nacin ocjenjivanja provedenog (tko je u komisiji, tko ju bira, kolike su njezine slobode u politickom procjenjivanju ispunjenog, otkud joj legitimitet za donosenje takvih (nuzno politickih) odluka)....

zapravo je problem postavljen naopako - pokusava se zakonom ili nekim pravilnikom, regulirati pitanja nuzno politicke naravi, sto je nemoguce. slazem se da je izuzetan problem (predizborno) laganje politickih stranaka i obecavanje nemoguceg, no pored toga tu je i problem real-life okolnosti koje se uvijek mijenjaju, i mogu u vrlo kratkom roku neka predizborna obecanja deplasirati.

odgovor na tu problematiku je potpuno drugacije naravi, i sadrzan je u podizanju demokratske i gradjanske svijesti citave populacije. nazalost nema brzih instant rjesenja. tek kada biraci budu dovoljno aktivni i dovoljno snazni da nametnu strankama novi model ponasanja, tek ce se tada stranke poceti tako i ponasati. i u tome svatko od nas - a ne samo neki K****VITI drzavnik - igra svoju ulogu. svaka nova civilna akcija podize razinu kolektivne svijesti, povecava pritisak na politicke elite, i uz dosta gradjanske upornosti, preci cemo i rubikon. no tek kada stranke uvide da se koruptivno ponasanje, bezocno laganje i ignoriranje gradjanske javnosti - kaznjava. utoliko se slazem i sa porukom koju je milanovic poslao intelektualcima - stranke (pa time i politicki sustav) se mjenjaju iznutra, a ne izvana deklarativnim proglasom, niti s vrha, autoritativnim dekretom. to je tezak posao, ali jedini koji moze dati dugorocne rezultate u napretku drustva, pa onda i politike, u cjelini.

u tom smislu bi uistinu promjena zakona o referendumu bila brza, vidljiva i opipljiva promjena (jedna od rijetkih), koja bi plasticno gradjanima u ruke dala osjecaj moci i utjecaja, a politicarima utjerala strah u kosti, te posluzila kao katalizator prema odgovornom politickom djelovanju, i jos vaznije - aktivnom i odgovornom drustvu u cjelini.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

osim polaganog napretka u

osim polaganog napretka u podizanju demokratske i građanske svijesti
što uvijek i neizbježno podsjeća na velikog druga, brata, patriota i revulucionara
komandanta bugulme i
dobrog vojaka
i ima smisla kao uvod u kakvog novog vojnika čonkina

i ubrzanog hoda referendumskog za građane i one koji se tako osijećaju

ne bi bilo loše da neke
vrlo očigledne teme, ipak budu istaknute pri vrhu jarbola partijskih lađa
(npr. frederikova i hanhanova)
- poštovati glasače i birače, i zato urediti popise birača, spriječiti bilo kakve mutne radnje oko glasovanja
- cijeniti plaćanje poreza kao temeljnu političku vrlinu, zabraniti bavljenje politikom onima koji nisu platili porez

luka

Tko je glasao

Ako ćemo komplicirati onda

Ako ćemo komplicirati onda ni provođenje referenduma nije mačji kašalj. Prvo treba definirati samo pitanje za takav referendum. Pa kako marketinški organizirati referendum o Referendumu? Ima tu pitanja, ali ako ćemo se uhvatiti PRAVIH pitanja (a ne nekakvih trica i kučina) onda ćemo nekog boga i riješiti.

U pravu si kad kažeš:
bez da uopce dotaknemo razliku izmedju formalnog i sadrzajnog ispunjavanja "jamstava", upitna je i sam nacin ocjenjivanja provedenog ali to ne znači da ne treba na tome poraditi. Naime, Poslekova ideja o IJL (ne znam jesi li ti upoznat) naišla je na dobar prijem ovdje na pollitici, ali jedna od primjedbi (Galetova, čini mi se) bila je: kako kazniti one koji ne provedu obećano. Kakve penale uvesti?
Ovo je samo moj početni prijedlog. Naravno da treba to sve razrađivati, ali nikako ideju o IJL napustiti. Demos je na pravom tragu sa jamstvima na imovinu. Ako to prođe i dobije medijsku pažnju imamo jednu jako simptomatičnu pojavu, koja može promijeniti obrazac ponašanja. A to je ono bitno, to je ta (iili jedna od) TOČKA PREOKRETA.

Ako ćemo stalno jamrat i gubit vrijeme na razne điđe-miđe, borne, HrvatskeBolesneOrganizacije i sl. onda ćemo stvarno otići u K**** (da ne prostačim, ne, ionako sam pretjerao zadnjih dana).

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Kako bi bilo da mene

Kako bi bilo da mene izaberete za, npr. predsjednika?
Evo, danas sam napunio 36 god. (hvala na čestitkama); oženjen (sretno) s dvoje djece; stan u Zaprešiću (pod hipotekom zgrb. banke; kuća na moru (obiteljsko nasljedstvo s nešto poljoprivredne i građevinske zemlje); radim u 'ZET-u' (dakle sve doprinose uredno plaćam- nikad ne tražim povrat poreza); visok, crn (ovo pola kose što je ostalo); znam čitati i pisati (brojati do 1000, a možda i više); perfektno govorim engleski (natucam talijanski, nešto latinskoga i grčkoga- zanemarite činjenicu da su to 'mrtvi jezici') i na kraju slušao bih 'glas naroda' i primao ga u ured barem jednom tjedno po pola sata. Ne obećavam puno- nije moj stil!
Što kažete? :)

cogito ergo sum

Tko je glasao

Sretan ti rođendan, s malim

Sretan ti rođendan, s malim zakašnjenjem!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Za predsjednika mjesne

Za predsjednika mjesne zajednice možeš odmah :)
Za nešto jače od toga nisi dovoljno uvjerljiv. I slaba su ti jamstva. Nastup ti je bahat, a proziran. Da ne nabrajam dalje :)
Jes da raja pada na visoke i crne, ali mi ih nastojimo odučiti od tako niskih kriterija.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Za predsjednika mjesne

Za predsjednika mjesne zajednice možeš odmah :)

Ne bih, hvala. Moja mi 'bahatost' ne dopušta spuštanje na tu razinu :)
Ja kao visok i crn pucam samo na visoko :)))))

cogito ergo sum

Tko je glasao

Jel ti Milanovic uzor?

Jel ti Milanovic uzor? :-p

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ne bih rekao. Pao sam pod

Ne bih rekao. Pao sam pod utjecaj svoga susjeda Gopca i nalazim se u onoj njegovoj: "Ja volim samo sebe jedinog sebe" :)))))

cogito ergo sum

Tko je glasao

Sta je moguce da ljevicari

Sta je moguce da ljevicari postaju drzavotvorni element? U PM, kuda ide ovaj svijet.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

hehhee možda bi se ti

hehhee možda bi se ti iznenadio :):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

jednom je to bila priča za

jednom je to bila
priča za laku noć
jedan od doživljaja baruna Muenchausena
gdje se on, nesretno upavši usred jame živog pijeska,
koprcao se i koprcao
kad je pijesak već bio došao do usta,
sjetio spasonosnog riješenja
uhvatio se za vlastiti perčin
i izvukao van
i još uvijek živi ako nije umro

... da su sudjelovali u bilo kojoj kriminalnoj radnji...
tu je gale na pravom tragu sa JOTom
dovoljno bi bilo da uvjet za bavljenje politikom
bude uredno plaćanje poreza

dakle birati i biti birani mogu samo oni
koji mogu javno reći što su i kako su stekli u proteklih 17 godina
i pokazati potvrdu da su uredno platili porez

luka

Tko je glasao

Gale je često na pravom

Gale je često na pravom tragu, ali zapinje kod provedbe. A ja se bavim upravo provedbenim dijelom. Pojedincima, prijateljima i suradnicima, znanim i neznanim koji su sposobni prepoznati bitne probleme i spremni malo konkretnije povući prema rješenjima, a ne samo detektirati stanje i čiča miča - gotova priča.

Ili za sve okriviti nekoga, npr. novinare :)

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

onda odmah možeš glasati

onda odmah možeš glasati za mene, ja bih ti to sve napravila, bez zadrške :) (i još više)

al bi mogao skratit onaj naslov, jer si u startu eliminirao žene :):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Eh, javno istaknute osobe

Eh, javno istaknute osobe koje traže podršku (nas borbenih pojedinaca u osnivanju) trebaju za početak predstaviti svoj program pod punim imenom i prezimenom. Demosa sam progurao jer nas dosta znamo tko je, a ako ozbiljno krene u javnost (možda sam ga jadnika gurnuo u nešto preteško za njega) onda će ga ionako upoznati svi.

Što se tiče žena, sad me podsjećaš na nemesis (ako sam dobro informiran), koja je u statut udruge HBO htjela ugurat ženski rod pod cijenu totalno besmislenog texta.
Ma naravno da se to odnosi i na ŽENE, dapače, ja osobno bi žene rađe vidio kao javno istaknute osobe. Oku ugodnije :)

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

dakako, takve kao osobe

dakako, takve kao osobe najbrže preteknu žene sa mudima...:D

Darija Tešanović

Tko je glasao

Demosa sam progurao jer nas

Demosa sam progurao jer nas dosta znamo tko je, a ako ozbiljno krene u javnost (možda sam ga jadnika gurnuo u nešto preteško za njega) onda će ga ionako upoznati svi.
He he, bravo, ono .... "možda.....jadnika gurnuo u nešto preteško" .... me malo podsjetilo na ona lipa vremena od prije 30-ak godina kada bi demos odmah povukao pa ko preživi... no sada (a život radi svoje) je sve to "malo" drugačije. Prenio si tekst koji sam predložio svojevremeno i HSU-u gdje sam ako ste zaboravili bio glasnogovornik i šef za PR, ali nisu shvatili..... kao ni puno toga što sam ih savjetovao.... a što su (valjda radi senilnosti) zaboravili i platiti kako smo se lipo pošteno dogovorili...... jer Hrelja (novi predsj. HSU-a ne ferma ništa šta je bilo prije njega) misli da su i svi ostali senilci... no to je sada sve ionako OUT.
Na navedenoj "paltformi" trenutno okupljam politički "centar" u Trogiru, a svi koji u tu igru uđu će morati potpisati ugovor (javnobilježničku - ovršnu ispravu) u kojem svom svojom imovinom garantiraju da će biti dosljedni u provođenju zacrtanog programa koji će pak biti javno obznanjen. U okviru ove "igre" sam naručio (upravo dobio rezultate) istraživanje javnog mijenja kojeg je proveo Puls i koji mi je dao neka saznanja i naprocjenjivo vrijedne odgovore na hrpu pitanja. Svi vi na ovom (i uskoro još jednom portalu) ćete biti svjedoci stvaranja nečeg što i moglo bitno utjecati na slijedeće lokalne izbore u Hrvatskoj....... a puno toga se svodi i na pitanje kredibiliteta i dosljednosti pojedica kroz pitanje odnosno odgovor: želiš li svim i svemu onom što imaš stati iza onog što tvrdiš da jesi i ili da hoćeš uraditi? .... Ako jesi, onda to kaži javno.

PS. Rezultati ankete su u nekim segmentima naprosto nevjerojatni i vrijede višestruko više od uloženih novaca...... vrijede ...... toliko koliko i "vlast"

Tko je glasao

Ovo sa jamstvima na imovinu

Ovo sa jamstvima na imovinu je strašna stvar, samo ako ste to i marketinški dobro obradili.
Nego, imam još jedno pitanje, ako nije nezgodno.
Teško da će tvoja lista sama osvojit dovoljno mandata. Pa me zanima kako ćete dogovoriti koaliciju sa nekim tko nije dao ista jamstva? Tj. kako ćete spriječiti da nastrada vaša imovina? Nećete ulaziti u koalicije dok ne usaglasite osnovne zadatke?

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Teško da će tvoja lista

Teško da će tvoja lista sama osvojit dovoljno mandata. Pa me zanima kako ćete dogovoriti koaliciju sa nekim tko nije dao ista jamstva? Moja (naša zajednička) zajednička lsita realno gledajući ne može samostalno osvojiti napolovičnu večinu mandata. Unutar nas funkcionira ugovor kojeg, siguran sam nitko neće razvrgnuti jer gubi sve.... ali doslovno sve, e sad kako će to izgledati kada se bude pričalo sa koalicijskim partnerom jer logično jeda će to biti jedna od preostlih dviju lista. To će izgledati ovako. Mi javno izađemo sa svojim programom koji za svaki segment precizira rokove... odredimo i jsno definiramo onaj dio koji će doživjeti neke izmjene radi usklađivanja sa koalicijskim partnerom i to što dogovorimo opet iznesemo javno sa svim nositeljima i rokovima. Ako izuzmemo sitna odstupanja u nekim detaljima u provedbi, prvi ozbiljni prekršaj će značiti mijenjanje odgvoorne osobe (odmah ako je do nje) ili promptni raskid koalicije.
Ovako sam već nešto imao i u prethodnom sazivu lokalne vlsti ali nisam to stavio an papir.... i bio sam prevaren, no prevara će upravo najiše koštati prekršitelja dogovora..... Što ćeš, neki kažu da je baš to politika.
kako ćete spriječiti da nastrada vaša imovina? Odabirom pravih ljudi koji imaju spsobnosti i koji drže do svoje riječi, a posebno kada je riječ o provođenju dogovorenog. Dakle dok se izvršava ono što j edogovoreno nikome nij eugrožena imovina, ali pri prvom zajebu će onaj koji ide po svom ostaje bez svega.... a problem (možda i financijski) je i onih koji su za njega garantirali tj. iz čije je kvote.

Tko je glasao

Nemoj zaboraviti znalačku

Nemoj zaboraviti znalačku naplatu komunalnih doprinosa, naknada i ostalog na impresivnom razvitku apartmana i "kućica", Čiovo itd.. I onako se općenito stvar odvija bez milosti, kao da slijedi vizionara Stipu Petrinu i njegovu ekipu iz općine Primošten, uključujući "zapošljavanje" i sirovijih i pametnijih "kadrova" (resursa).

Tko je glasao

Na pravom si putu. Ali mene

Na pravom si putu. Ali mene muči malo tehnička provedba na terenu. No, dobro, treba prvo doć u poziciju da se bilo što uopće i proba provest. Pa onda to napraviti kako treba, mislim da će ljudi to znat prepoznat.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

a svi koji u tu igru uđu

a svi koji u tu igru uđu će morati potpisati ugovor (javnobilježničku - ovršnu ispravu) u kojem svom svojom imovinom garantiraju da će biti dosljedni u provođenju zacrtanog programa koji će pak biti javno obznanjen
Nešto slično je imala Gospodarska stranka na zadnjim parlamentarnim izborima:
h) Jedini pismeno jamčimo da će se svi naši kandidati na izborima i poslije njih biti transparentni i odgovorni načelima i pravilima koje će predlagati prije izbora svojim biračima koji ih izaberu, kao i našoj stranci koja će ih predložiti za kandidate na izborima, potpisujući jamstva ovjerena u javnog bilježnika kao i financijske mjenice i mjenično očitovanje u iznosu od 200.000.000,00 Kuna po kandidatu. Time se jamči da će se po postojećem zakonodavnom sustavu onemogućiti dosadašnje prevare birača, kao i prelazak iz stranke u stranku, jer do sada nikada nije postojao zakon o odgovornosti političara

Ta njihova ideja tada nije bila prepoznata od birača iako su je isticali u svakom javnom nastupu. Dobili su sveukupno u osam izbornih jedinica(nisu izišli u VI., VIII. i XI.) 1784 glasa. U svojoj IX.(svojoj jer je sjedište te stranke u Zadru koji je središte IX. IJ) su dobili 321 glas, a u Trogiru cijelih 8 glasova.
Možda nisu naišli na bolji odjek jer se radilo o parlamentarnim izborima i nisu uspjeli dovoljno nadglasati buku velikih igrača i moguće da ta ideja na lokalnim padne na plodno tlo, mada ja ne bih stavljao svoj novac na tu okladu.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Možda nisu naišli na bolji

Možda nisu naišli na bolji odjek jer se radilo o parlamentarnim izborima i nisu uspjeli dovoljno nadglasati buku velikih igrača i moguće da ta ideja na lokalnim padne na plodno tlo, mada ja ne bih stavljao svoj novac na tu okladu.

Uz dužno poštovanje mnogim ovdje istaknutim nastojanjima, bojim se da je gornji citat 'prava mjera' sve ove silne državničke kurčevitosti.

A trebalo bi i za Lavicu naći kakav prikladan termin ... nema smisla da se osjeća zapostavljeno. Padaju mi na pamet neke ideje, ali bolje da ih preskočim ... radi mira u kući.

ragusa

Tko je glasao

još da pojasniš što si

još da pojasniš što si ustvari htio reći?

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Ništa posebno ... ovakve

Ništa posebno ... ovakve stvari negdje pokupe 321, a negdje 8 glasova ... a možda se pojavi i koja pozitivna iznimka (što ne znači da sam osobno protiv).

A što se Lavice tiče ... neki dan sam u prolazu čuo pjesmu Vaginalna manipulacija ... zgodan refren, teksta se ne sjećam (dopisati prema inspiraciji).

ragusa

Tko je glasao

Padaju mi na pamet neke

Padaju mi na pamet neke ideje, ali bolje da ih preskočim ... radi mira u kući.

He, pa nisam li rođena za državnicu, kad te inspiriram za održavanje mira u kući :):):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

He, he, nije baš da si me

He, he, nije baš da si me shvatila.
Ne inspiriraš ti mene za mir u kući,
nego sam preskočio neke ideje
radi održanja mira u 'pollitičkoj' kući
(inače, otišao bi državnik k'o i JPP).

ragusa

Tko je glasao

Eto, znao sam ja da će biti

Eto, znao sam ja da će biti nešto od tebe :)

Možeš li nas upoznati sa tom anketom?

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Možeš li nas upoznati sa

Možeš li nas upoznati sa tom anketom? Pa nqajradije bi da je cijelu objavima ali neću jer sam je sam platio pa ću u njoj i uživati... da da uživati jer mi dobiveni rezultai idu u prilog mojim razmišljanjima i aktivnostima u prethodne tri oporbene godine.
... ali tek za mali uvod jer će ta anketa biti predmet i jednog dnevnika... evo nekih pikanterija..
(Trenutno stanje u GV Trogira je: HDZ 10, SDP + HSU 5 ,HSP 1, HNS1 i NL MŠ 2..... tri su kluba vijećnika HDZ, SDP, i odnedavno "moj" koji čine nas dva nezavisna, 1 HNS i 1 HSP.)

Aktualnog gradonačelnika Trogira, Vedrana Rožića jedva da podržava nešto više od 50% onih koji bi na slijedečim lokalnim izborima glasali za HDZ.... dakle njegovo biračko tijelo ga izgleda neće za gradonačelnika

Kandidata SDP-a (Bivšeg gradonačelnika ili sadašnjeg presjednika SDP-a bi podržalo jedva trečina birača koji bi dali glas SDP-u..... dakle još lošije prolaze od trenutnog gradonačelnika (kod svojih naravno)

a samo moja malenkost (od svih ponuđenih kandidata) dobiva više glasova (kao kandidat za gradonačenika) od svoje nezavisne liste.... koja je informacije radi treča po potpori trogiraskog biračkog tijela (od ostalih niko ne prolazi) ... dakle iza HDZ-a i SDP-a, i koja će biti odlučujuća za stavaranje buduće parlamentarne većine, a ako tome pridodamo i stvaranje novog - trečeg bloka, onda je izgleda doista veliki belaj na vidiku jer radi se o vrlo izvjesnom (pred potpisivanjem) sporazumu članova preslikanom iz kluba vijećnika + još nekoliko manjih stranaka....

2/3 anketiranih nema dobro mišljenje o trenutnoj vlasti

Njih 49% (anketiranih) sigurno izlazi na izbore a 21 % vjerojatno hoće

.... tu su još mišljenja o lokalnim problemima, ljudima, ...... i hrpa toga... no zanimljivo je i siguran sam da ovakvo istraživanje neće naručiti dvije velike stranke jer bi rezultate morali pokazati (barem) svom vodstvu... a onda bi bogarca mi u istima bilo velikog rusvaja jer bi neki od aktvinih političkih igrača velike knedle morali gutati.......

E da, da ne zaboravim.... anketa je rađen na uzorku od 500 ispitanika a Trogir ima nešto malo manje od 13 000 birača,.. dakle vrlo jak uzorak jer napominjem da se z aparlamentarne izbore radilo o 400 anketiranih na cca 420 000 birača.... i bila je iznimno velika preciznost....

Tko je glasao

samo naprijed...samo da ne

samo naprijed...samo da ne bude po izlaznim anketama kad je 'pobijedio' Zoki... :)
dakle, stvari se miću mic-po-mic...Mrak, pa Zvone&Co, pa DEMOS, pa PKM, pa čekamo Hanhana... u tunelu usred mraka nešto se ipak nazire...

a kad postaneš gradonačelnik - u boj s vjetrenjačama, pravosuđe, DORH itd...

Tko je glasao

Aktualnog gradonačelnika

Aktualnog gradonačelnika Trogira, Vedrana Rožića jedva da podržava nešto više od 50% onih koji bi na slijedečim lokalnim izborima glasali za HDZ.... dakle njegovo biračko tijelo ga izgleda neće za gradonačelnika

Ok, shvaćam da si platio anketu i da ne želiš previše otkriti, ali si ovdje ostao nedorečen.
Koliko lista HDZ-a dobija po toj anketi? Shvatio sam da je prva po broju glasova, ali koliko je to? Jer i ovih nešto više od 50% biračkog tijela HDZ-a koji daju podršku Rožiću može značiti da će Rožić i ostati gradonačelnik.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Koliko lista HDZ-a dobija po

Koliko lista HDZ-a dobija po toj anketi? Shvatio sam da je prva po broju glasova, ali koliko je to? Jer i ovih nešto više od 50% biračkog tijela HDZ-a koji daju podršku Rožiću može značiti da će Rožić i ostati gradonačelnik. Polako @silverci..... još malo masti se mora otopit za sve brojke i slova... al redoslijed je takav.... + HDZ ima manju pdoršku nego na prethodna dva izborna ciklusa (lokalni i parlamentarni)... preciznije ..... ni blizu dovoljno da bi opet samio mogli do 10 vijećnika,... dakle manje.... i to toliko manje da im se lokalni SDP dobrano približio,.... a da nisu prstom mrdnuli u zanjih dvije godine.
... i ajde da malo podgrijem atmosferu... Vedran Rožić bi da su sutra izbori za gradonačelnika Trogira dobio jedva četvrtinu glasova od svih anketiranih... dakle ni blizu 50%+1 glas....
... pa reka san ti već da ga ne podržavaju ni birači HDZ-a.

.... ali ima tu puno zanimljivjih pitanja i odgovora...... al ne smin (neću) sve kazat.

Tko je glasao

I ovdje je smiješna

I ovdje je smiješna situacija i svakako će bit svašta. U mome selu (Župa Dubrovačka) zadnjih par godina je jedan izuzetno dobar dečko iz HDZ-a načelnik i u dvije godine sam je napravio više nego svi oni prethodnici iz iste stranke unutar 10 godina prije njega. Toliko previše, da ga njegovi iz HDZ-a pokušavaju rušiti a plasirati opet one svoje miljenike koji nisu ništa pokazali.

I sada se pokreće plebiscitarna akcija da ga se podrži i iz dijela HDZ-a i ostalih stranaka nasuprot onom koji bi navoidno trebao biti službeni HDZ kandidat. I ja ću ga osobno podržati jer je produktivan karakter!

Tko je glasao

Kad bi svi birači tak

Kad bi svi birači tak postupali, onda bi kod nas krenulo na bolje.

Tko je glasao

samo ti je naslov malo

samo ti je naslov malo nezgodan, mislim, grivu imam, ali mi on još nije narastao, a kako stvari stoje ni neće tako skoro :):)

Moje ime je Lion Queen. Mislim da je dovoljno prepoznatljivo! Mislim da se ne može pogriješiti! To je ime koje sam stvorila sama, to je ono što ja jesam. Ime koje su mi drugi dali, nije važno, a pogotovo ne prezime, koje vučem kao relikt prošlosti isključivo za ljubav djece tj mir u kući. A i promjenjivo je :):):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lavice nemaju grivu, ali su

Lavice nemaju grivu, ali su one te koje su hraniteljice obitelji. U nas bi se reklo "nose hlače".

http://hr.wikipedia.org/wiki/Lav

Tko je glasao

Hraniteljica, jer moram

Hraniteljica, jer moram biti, ali suknju ne dam :) Kod mene se zna tko treba nositi hlače :):) Ono što je priroda odredila, meni ne pada na pamet mijenjati i dobiti loše rezultate :)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Malo offtopic, valda se

Malo offtopic, valda se tolko smije?

Čuj, ako se potrudiš i on ti može narasti. Barem to danas nije neki osobiti problem :)

I daj molim te uozbilji se. Naslov je zajebancija da se malo privuče pažnja (i da samozvani trollbusteri, griottica i opinio, imaju opravdanje za minus). Ne znam zakaj si se tak zapičila na NJEGA?

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

hehhee pa čisto iz ženskih

hehhee pa čisto iz ženskih razloga...ak bi se ponudila za političara, da netko ne bi istovremeno pomislio da imam hlače, neeeee :):):)

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Tolko si se zapičila na

Tolko si se zapičila na drugi dio naslova da prvi nisi ni primijetila. Naime, traže se državnici. Političara imamo i za izvoz (samo nisu tražena roba).

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao
Tko je glasao

Dobro da si uletila kao

Dobro da si uletila kao primjer nevjerodstojnosti. Naime, hebes ti sva obecanja ako nisi vjerodostojan lik. Ima li na sceni ko vjerodostojan i kako se vjerodostojnost uopce izgradjuje?

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Sve se nešto smijem, pola

Sve se nešto smijem,

pola kile mozga je obradio onaj prvi pojavni lik ali kako će kad dođe na kod nas prevladavajuće pozadince, koji su navodno prikriveni ali toliko agrtesivno prisutni, da će se brzo međusobno i kod nas ženiti i imati djecu (onu napuštenu iz domova za nezbrinute).

Tko je glasao

Nisam baš siguran da sam

Nisam baš siguran da sam skužio poantu. Možeš li malo pojasniti?

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

i ja pokušavam prevest

i ja pokušavam prevest Fredijev komentar...
kaže da si odlično predstavio javnu razinu i da sad čeka sljedeći dnevnik i predstavljanje pozadinske razine... da će tu bit problema jer ima i onih koji se ne smiju ženit a žele biti članovi tvog glazbenog banda...

(dnevnik ti je Ok, ali mi mama ne dozvoljava davat ocjene pogrdnim izrazima... dakle, moglo bi 'državnik mudasti' kako-tako...)

Tko je glasao

Dao sam odgovor ali ga krivo

Dao sam odgovor ali ga krivo potpisao.

Naime pokilemozga je odijelio u starti one kandidate za državnika u prvoim planu od onih pozadinske, a ja sam se našalio na račun tih pozadinaca koji izgleda prevladavaju u našim državnim strukturama pa čak i donose i zakone po kojima će se "pozadinci" ženiti i usvajati djecu uskoro.

Bio je šaljivi osvrt na recentni sukob crkve i politike glede ovih homo-zakona, no dalo mi je malo misliti, pa ću dati poseban post. No svakako šala nije bila vezana na pokilemozga post nego samo na onu njegovu usputnu opasku kojoj sam dao komičnu doimenziju koja me malo potom natjerala da o tome ozbiljnije promislim.

Tko je glasao

To nije to, kako je i sam

To nije to, kako je i sam objasnio. Borbeni pojedinci neće ni puno raspravljati među sobom, to će više biti šljakeri, podrška istaknutim veličinama. Tu orijentaije i nisu naročito bitne (iako nisu nebitne). Jedino sam siguran da za mamine maze sigurno neće biti mjesta :)

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Nemaš ti pojma o

Nemaš ti pojma o vjerodostojnosti. Ako se hoćeš baviti politikom, ne možeš furati srce na dlanu, već postići CILJ! A ja sam svaki svoj POŠTENI cilj postigla na svoj način! To što si ti slijep kraj zdravih očiju, to je tvoj problem. Trebaš ti još puno papati da bi mogao razlikovati dobro od zla!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Izbjeći ću komentirati

Izbjeći ću komentirati kreativni i bilo koji ključni dio ovog multimedijalnog scenarija.

A komentirati ću malo fiziku (pomalo i duh) vremena te tehnologiju unutar toga (uz stih - Odjednom k meni miris paljevine).

Najednom u 2008.g. se nizaju usklađena pitanja, kao da je izvršena besprijekorna priprema i proba beskrajnih solista i glasnogovornika, koja pitanja i glazba ne dopiru "po medijima" i koja su sva zašto i upućena meni, tebi, njoj, njemu ..., kao da smo prave adrese za sve odgovore. Pa jako skraćeno odgovaram, zasada bez naplate a i to se ne da izbjeći - zato što nitko nije niti obratio malo pažnje a još manje da je nešto radio, zato što se većina od bar 80 % snaga baš tako jako bavi desetljećima, baš zato ... zasada izbjegavajući izravno reći da i pitalac u tome sudjeluje vječnost ... jake navale i inavzije pitanja koje rastu i sile na zarade na njima. I to sve struje, otvaraju se sukobi na ljevici i desnici, među žrtvama koje drže ljestve u kokošarenjima još više nego među elitnim kokošarskim divizijama ...

U okviru toga i veoma diciplinirani minimalizam se suočava sa veoma zahtjevnim i skoro nepremostivim preprekama kako minuciozno pogoditi cilj u beznadežno inficiranim i prepariranim mozgovima i zbrkanoj materiji.

A bilo kakvi tehnološki maksimalizam je u opasnosti da samo slijedi duge i masovne pokrete divizija i u najbolju ruku dopre do pomoćnih smetlarskih poslova oko toga.

Hoću reći, drugovi i gospodo, malo skromnosti (pameti i nadrealističke igre) je tehnološki uvijek puno bliže najdubljima tajnama i lakše ih uočava baš tu pred nosom, od vođa revolucija koji debelo trče za događajima i onda, ako prežive, vječnost drve s retuširanjima slika, beskrajnim bitakama za bolju prošlost te i onako unaprijed propalu estetiku svoje slike u slici, koje svačiji živi mozak u svakom trenutku imprsivno nadmašuje brojnijim, fleksibilnijim i neuporedivo bogatijim i vrijednijim slikama. Pa je to sve istovremeno i igra slika i živa igra, u kojoj revolucionari i filozofi još uvijek nisu na tragu otkrića kako parirati minimalističkim tehnologijama.

Za kraj, nešto posve nevezano i ugođajno
"I Love a Man in Uniform" by Gang of Four
http://www.youtube.com/watch?v=i_Ea4loI7xQ&feature=related

Tko je glasao

Nisam se nadao da ćeš baš

Nisam se nadao da ćeš baš ti sve krivo shvatiti.
Ovdje se i radi o minimalističkim igrama. Zaboravi velike vođe. Tito, Mao, Krivousti i slični nisu moj đir.
Takvi ljudi čak i ne trebaju osvojiti vlast. Bitno je, kako i Gale ispravno tvrdi, da imaju moć utjecati na vlast.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

# Kad ljubav postane zapovijed, mržnja može postati užitak.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci