Tagovi

Drugi prekrasni primjer velikosrpskoga podmetanja proizašao iz " Neke laži blistaju i treba ih strpljivo otklanjati"

I drugi se memorandumaški podli kapitalac (memorandumaška podvala) upecao- nakon dnevnika kojega mahnito minusiraju .
Evo na "oglasnoj ploči" da se vidi taj prekrasni kapitalac(tekst) u svom svome sjaju ( i označeno podebljanim slovima )

Dnevnik je od komentara na kojima je to memorandumovsko podlo čudovište isplivalo na površinu:

zaphod — Čet, 17/07/2014 - 22:37.
pitanje za dodatne bodove

Kako iz činjenice "Jasenovac je bio jedini logor smrti koji nije bio pod njemačkom upravom" iščitati ono što apsolutno nigdje ne piše - da je bio gori od ostalih?
(onako kako si ti dolje pročitao iz "nije bio pod izravnom njemačkom upravom"- ovo:
"Njemačka je NDH-u vjerovala da će biti dovoljne životinje da im se može u ruke prepustiti vođenje jednog logora smrti". Što potvrđuje i citat spomenutog njemačkog generala. Čovjek je jednostavno bio zadivljen da je NDH uspjela preteći svoje učitelje. Kako je to uspjelo samo NDH, a niti jednoj drugoj zemlji tj. logoru - o tome se može raspravljati" i tako kako je je @leddevet pročitao iz toga da je Jasenovac imao i odjel u logoru za djecu, ono o "mentalnim sklopu" Hrvata i "namjeri"-napisano u prethodnome dnevniku)

U mučenju i smrti teško da se uopće može biti "gori", totalno nebitno, kad padneš na životinjsku razinu, onda to postaje svejedno.
(to reci @leddevetu, ne meni, i ostalim memorandumaškim tumačiteljima-)

Bilo bi divno kada bi plahta-spisateljica shvatila samo to - da ovdje nitko nije niti pokušavao pričati o "gorima" i "boljima",već samo o jednoj povijesnoj činjenici. A ta bi se skraćeno dala prevesti na "Njemačka je NDH-u vjerovala da će biti dovoljne životinje da im se može u ruke prepustiti vođenje jednog logora smrti". Što potvrđuje i citat spomenutog njemačkog generala. Čovjek je jednostavno bio zadivljen da je NDH uspjela preteći svoje učitelje. Kako je to uspjelo samo NDH, a niti jednoj drugoj zemlji tj. logoru - o tome se može raspravljati.

ppetra — Čet, 17/07/2014 - 23:39.
Bravo @zaphode- točno to si trebao napisati!

Pa bravo@zaphode!
Napisao si baš što sam željela da napišeš:
"Njemačka je NDH-u vjerovala da će biti dovoljne životinje da im se može u ruke prepustiti vođenje jednog logora smrti". Što potvrđuje i citat spomenutog njemačkog generala. Čovjek je jednostavno bio zadivljen da je NDH uspjela preteći svoje učitelje. Kako je to uspjelo samo NDH, a niti jednoj drugoj zemlji tj. logoru - o tome se može raspravljati.

Prvo je @leddevet napisao da Hrvati imaju takav "mentalni sklop" da su imali "namjeru" dovoditi djecu u logor , da su zato gori od najgorih ( a drugi valjda nisu imali tu anmjeru pa su ih odmah u plinske komore- ubačeni komentar-ovo u zagradi)

Sada ti napišeš upravo ono što sam htjela da netko napiše- i evo on- izbrušen na ZZP-u zna točno kako to ide.
Savršeno!
...
A nisu li neke poslove u logorima- prepuštali i Židovima?
Znači li to, po tvojoj logici, da su imali povjerenja u njih da će dobro obavljati te poslove- bolje od "učitelja"?
Kako je to uspjevalo fašistima- žrtve privoliti na suradnju?
Dragi gospodine- sila i prisila, njemačka kontrola, lakoća na obaraču, a s druge strane želja za preživlajavanjem makar još koji dan (o tome sam puno pročitala)?

Isti argument možeš primijeniti i na Varšavski geto?
Tko je tu organizirao neke poslove?
I?
Iznad svih je bila njemačka nacistička -fašistička kontrola i sila oružja, spremnost na ubijanje u sekundi, i brzi dolazak snaga koje rješavaju na poznati način!

Zašto su, širom Europe, ljudi različitih vjera, nacija, prokazivali skloništa Židova?
Neki -jer su ih mrzili, neki- jer su se bojali odmazde i ubijanja cijelih im obitelji, ako se sazna da kriju Židove. a neki i izdajstva drugih- da će ih otkriti da pomažu Židovima!

Zato su pravednici među narodima oni koji su zaštitili makar jednoga Židova.
Zato što su to činili uprkos opasnosti da i sami budu ubijeni, kao i njihove obitelji!
...

Lijepo si ti to objasnio- upravo onako kao sam željela da netko napiše i izloži kako su tu birokratsku činjenicu -"nije bio pod izravnom njemačkom upravom" memorandumovski koristili da Hrvate prikažu kao najgore zločince među najgorima- "bolje od svojih učitelja"- ta ne radi se o "učiteljima i učenicima"- nego o vladarima života i smrti toga doba i i njihovim pokornim slugama koje moraju kako ovi kažu.

Ta već i to što je taj Horstenau dolazio "u inspekciju" jasno govori kakva je situacija- čija je kontrola, i tko je on.

Što bi bilo da su počeli puštati Židove da odlaze svojim kućama, vodili djecu u bolnice?
Što bi fašisti napravili?
Bi li netko preživio takve postupke?
Što bi se dogodilo cijelim obiteljima osoba koje bi pustile Židove iz logora?
Jasno je iz rasističkih zakona kako se kažnjavala pomoć Židovima!

Dakle, činjenica "nije bio pod izravnom njemačkom kontrolom" idealna je za memorandumašku obradu- koja, kao što smo vidjeli,čak i od najčistije pobjede u DR s najmanje kolaterale, napravi ZZP, a kamoli ne bi napravili ono što je jedan iskusni ZZP-aš naveo!

O tome sam ti napisala u dnevniku!
U dnevniku je objašnjena i memorandumaška obrada Horstenau-ovoga izvješća

Predivno- sve potvrđujete svojim komentarima!

Zaslužuješ "virtualni zagrljaj " što si to tako lijepo napisao- baš onako kako sam čekala da netko napiše i u svom sjaju pokaže memorandumaške podvale- o "najgorima od najgorih" na običnoj birokratskoj činjenici- da Jasenovac "nije bio pod izravnom nejmačkom upravom" .

(O Srbima ću drugom prilikom, ali gledajući što su četnici napravili u Škabrnji, Vukovaru, Kostrićima,..., može se zamisliti što su radili kada nije bilo razvijenih medija tamo kuda su prolazili, u ww2.)

Nijemci su mogli , za njih, ubaciti u logor samo nekoliko onih -nad čijim su se roditeljima , braćom, sestrama,..., ti iživljavali- i nisu ih morali nagovarati na zločine.

Zato i kažem posebno o toj temi!

Stvarno su naši i branitelji, bili časni i ljudski, jer nisu podlegli zovu za osvetom, nakon strašnih srpskih zločina! I za to je zaslužan i dr. F. Tuđman i naši generali- a ti si im @zaphode gradio ZZP!

-Ma savršeno @zaphode!

Taj Horstenau se toliko bojao da ga ne izruče jugoslavenskim vlastima da bi u memoarima 1946, napisao da je za Jasenovac kriv dr. F. Tuđman, samo da mu je to netko tada prišapnuo, ili Gotovina i Markač, da su se tada rodili:(((

Kada čitam što je napisao- kao da gledam film - recimo o Špegelju, a onda kao u krimiću- slijedi samoubojstvo u zatvoru- odmah poslije napisanih memoara!

Koja vjerodostojnost fašističkoga humanitarca koji je u u zatvoru,a prijeti mu izručenje jugoslavenskim vlastima- koje su- prema povjesničarima napuhavale broj žrtava do nevjerojatnih brojki?
I to bez originalnoga dokumenta, onako- samo memoari!

Uostalom i S. Štrbac je tebi i mnogima bio vjerodostojan sa svojim laganjima, pa zašto ne bi von Horstenau- oba su dobra- za isti memorandumaški i velikosrpski cilj!

I tko sve ne!

Ako su od Oluje proizveli ZZP- koji je stigao do prve presude na međunarodnome sudu, jasno je kolike su im mogućnosti!

ppetra — Pet, 18/07/2014 - 10:29.
Memorandumašenje i nakon priznanja i presude

U komentaru koji si gore napisao, a za koji sam ti lijepo zahvalila, tako jasno iznosiš pravi biser memorandumaškoga nabacivanja i podvaljivanja!

Memorandumaški podvaljuješ jer:

nitko ne pokušava izmijeniti birokratsku činjenicu , nego sam pisala o tome kako memorandumaški srpski mentalitet na tu činjenicu nadograđuje svojom podlošću i lažima (koristeći i samo postojanje dijela za djecu u logoru, te memoare fašističkoga ubojice- suosjećajnoga prijatelja djece (možeš si misli)ti) ) potrebnu im veliku laž da su Hrvati bili najgori od najgorih!

Tako si lijepo izložio tu memorandumovštinu- isto kao što si radio i sa ZZP-om koji si podmetao svojim zapovjednicima,.., RH.

Iz memorandumovske duše ste na vidjelo (ti s: "učenici gori od učitelja" i leddevet s :"mentalni sklop" i "namjera") iznijeli ono što sam opisivala i pomogli mi prikazati cijeli mozaik laži, a ne samo nekoliko sporednih i gotovo nevažnh za cijeli mozaik, kamičaka istine, koje podmećete dok branite taj cijeli mozaik laži, uz prazne (ničim potvrđene) optužbe da netko (ja) ima namjeru ukloniti baš tih nekoliko kamičaka istine (birokratski podatak da "nije bio pod izravnom njemačkom upravom").

(Evo mirnodobskoga primjera- "nije pod izravnom upravom" neke države:

Županijske bolnice su pod izravnom upravom Županije, a ne izravnom upravom države tako je bilo, a sada tko bi ga znao).
Moraju li oni u županijskim bolnicama raditi po zakonima države, ili može županija napraviti svoja pravila koja se sukobljavaju s državnima?
Koja je razlika jesu li zaposlenici pod državnom ili županijskom upravom, po liječnike i po pacijente?
Što se dogodi kada neka ne radi po zakonima države?

A sada to lijepo prenesi na rat i na ovlasti "županijske uprave" kojoj "država" šalje svoje "kontrolore" - ujedno i dobre prijatelje premijera-kancelara Hitlera, koji su stručno osposobljeni za rad s djecom i održavanje materijalno-tehničkih uvjeta, te bolničku zaštitu i minimalni higijenski standard- čije su ogledni primjer reda i poštenoga rada državne ustanove tipa Auschwitz, Treblinka, Dachau,....

I jedan takav kontrolor napiše, ne tadašnjoj državnoj upravi- nego opis u svojim memoarima dok je u zatvoru - kako su u neciviliziranoj "županijskoj podružnici" imali dječji odjel, gdje su djeca patila, a ne kao po njemačkim fašističkim standardima- do 16 godina-odmah na skraćivanje patnji-brzom smrti u komori, pa primijeti da su se čuli krici i jauci u noći u županijskoj ustanovi (toga nije bilo u državnim ustanovama u Njemačkoj i Poljskoj(?) ) -jer su županijski bolničari (naučnici) gori od učitelja (doktora Mengelea i ostalih) koji su znali osiguravati apsolutni mir- prekidan jedino glazbom iz šmajsera, i učitelja koji su znali osiguravati mir- romantikom uz kamine iz kojih je stalno izlazio dim)

Ispričavam se za sarkazam na ozbiljnim stvarima- ali on lijepo ocrtava svu bljutavoću koju memorandumaši podmeću na nevažnoj birokratskoj činjenici "nije bio pod izravnom njemačkom upravom" jer: "Neke laži toliko blistaju i u jednoj rečenici, da njihov sjaj treba strpljivo otklanjati"

Toliko o činjenici koju podlo memorandumaški ti ističeš kao presudnu u svojoj tvrdnji (i općenito memorandumaško-srpskoj) da su Hrvati bili gori od svojih učitelja njemačkih fašista, odnosno da su ih premašili u zločinaštvu (svakako-mislim na zločince-iz tih naroda- ali to zločinaštvo pripada i povijesti tih naroda i stvara cjelokupnu sliku o tome narodu) jer: "nisu bili pod izravnom njemačkom upravom".

Onda neki, (@Ljubo i još neki -iz neznanja, -ili iz istih memorandumaških poriva- ne znam) pokušava podmetati da onaj tko izvlači na vidjelo taj memorandumaški mozaik laži, isprepletenih oko nekoliko kamičaka istine, (čistih fakata)- želi oskrnavljivati cijelu građevinu- satkanu od istine o holokaustu, te želi braniti provoditelje najsramotnijega i zločinačkijega plana o istrebljenju jednoga naroda, iako ne može izdvojiti niti jednu jedinu rečenicu iz moga teksta koja ima takvo značenje.

Bez obzira što je , više puta pozivan da to napravi-citira, kao i ostali, ne može/te to uraditi, jer toga jednostavno nema u mojim tekstovima.
Odatle afektiranja i podmetanja

Sve je to isti memorandumovsko-podvaljivački-lažljivi stil, koji je svoje pravo lice i namjeru zorno prikazao na ZZP-u, ali i na tvome i l@eddevetovome komentaru-opisanim u dnevnicima.

Ima još tih znalaca memoranumovskih, velikosrpskih, podvala- pa evo o jednome iz Beograda i njegovome radu (imala je u njega JNA povjerenja, pa ga je odmah po "oslobođenju Vukovara od ustaša" pripustila u Vukovar):
http://www.dnevno.hr/vijesti/komentari/127777-dezulovic-nemaju-hrvati-ve...

Ovi dnevnici samo su mali odgovor na višegodišnju podlu memorandumovsko-velikosrpsku kanonadu kojom nas bombardiraju i zagađuju nam životni i medijski prostor, HRT: Jergovići, Dežulovići, Tomići,..., Šprajcovi (Vukovar je izdan) , svi graditelji ZZP-a i s pollitike, te memorandumovsko-četničko-fašistička čudovišta koja pokušavaju opravdati nagrađivanje za genocid nad Hrvatima u Vukovaru -ma gdje bili!

Komentari

Tko je glasao

@Tonči Majica

Bi li ti bio dobar pa naveo, od riječi do riječi, izjavu ministrice te podatak kada je to izjavila, koji izraelski mediji su to prenijeli? Ne zaboravi da se vodi, uz rat "na terenu" STRAŠAN PROPAGANDNI RAT i da u njemu sudjeluju obje sukobljene strane, ali da je Hamas propaganda poprimila strahovite razmjere! Pišem djelomično o tome u najnovijem dnevniku!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Dvostruki kriteriji!

Protiv Hrvatske se vodi strašni propagandni rat koji joj je nametao ZZP, u kojemu si i sam sudjelovao.

Da primijeniš iste kriterije na Izrael , koje si zlonamjerno primjenjivao na RH, ispalo bi da je Izrael napravio genocid nad Palestincima.
Pokazalo se i pokazuje se da je Hrvatska vojska na čelu s dr. F. Tuđmanom imala najmanje kolaterale na svijetu, a ti si @Ljubo njoj gradio ZZP- nemoralno.
Sada ne govoriš o "prekoračenju nužne obrane", o "zoni 200m" i o "prekomjernom granatiranju", o "ZZP-u"

Dvostruki kriteriji su obilježje podlosti i licemjerja!.

Da su Hrvati ispalili za svaku granatu JNA i četnika deseterostruko više na Srbiju, onda bi ti to bio genocid i ZZP, a ovako - imaš razumijevanja za obranu tvoje domovine, a nisi imao za obranu moje!

Tko je glasao

PPetrin fekalni triptih

leddevet

Tko je glasao

uz malo umišljenog

kao pod fol humora, nešto prostakluka i vulgarnosti, otvorenog vrijeđanja u nedostatku argumenata za rušenje logike L9 se eto spušta na tipični feralovski petparački šund

započne ( misli ) kao akademik a ispadne obični seronja

argumentacija tipa "fekalije, proljevi " i sl.

ma jadničak četnuljak koji još svršava na bratsvojedinstvenu jugovnu

sad zaozbilj

u ratu se i inače ubija....zašto bi samo ubijanje Srba bio zločin nad zločinima

glupost.. zloćin kao i svaki drugi...pa ratovi i služe da bi se ubijalo

jedino što su neki malo više skloni naknadnoj pameti i kmečanju, kmečanju...o da

sve dobro...

Tko je glasao

Margaritas ante porcos

zloćin kao i svaki drugi...pa ratovi i služe da bi se ubijalo
Hvala na sugestiji, no vjerujem da svi znamo i bez tebe da se u ratu ubija i zato ratovi nikad ne donesu ništa dobrog, jedino što dobijemo je puno tragedija, razaranaja, tuge i napuhanih veličina kao što je tvoja malenkost koja nam tu sad prodaje pamet i 20 godina nakon. Naravno da se tu odmah nađe i Feral koji je vama desnim prazninama uvijek bio neprobavljiv i daleko od razumljivosti tako da vam je jedino ostalo ono što svi primitivci učine kad nalete na nešto nepoznato i nerazumljivo: razbiju to!

Nadalje, to što si čuvao Gotovca kod čuvenog govora očito te nije prosvijetlilo isto kao da si čuvao Mona Lisu u Louvre-u teško bi te učinilo slikarom, eventualno molerom kao onaj tebi drag, kako se zvaše, Schicklgruber!

Svakako je zanimljivo gledati i tvoj raspon osjećaja koji ti je poznat, mržnja (najčešće) i kmečanje (dosta često). Podosta ograničeno i jasno da iz toga nije teško zaključiti zašto će ti neke finese Gotovčevog govora ili Feralovih tekstova vjerojatno za uvijek biti velika nepoznanica.

leddevet

Tko je glasao

ha, ha

kao kad neki selski fiškal u birtiji kaže pripitom seljaku: " ma ti to ne razumiješ, to ti je politika"

naprotiv L9, ja to sve znam i teoretski i praktično

kad se razgrne magla koju TI i TAKVI prodajete ostaje samo ili jesi ili nisi

za mene TI nisi a u ovoj državi živi ipak više ovakvih kao ja

sve dobro...

Tko je glasao

De lignamine

za mene TI nisi a u ovoj državi živi ipak više ovakvih kao ja
U to me sumnjam i zato nam i je takvo blagostanje.

leddevet

Tko je glasao

u usporedbi s ostalim

bivšim bratskim republikama...nama je bolje..a kad vidim kako su domaći Srbi prigrlili šahovnicu, kunu, putovnicu a bogumi ustaju se i stoje mirno na Liepu našu, pristao bih na još manji standard...

...kad vidm kako Ivančiću i takvima HRVATSKA ide i na nos...nekak mi dođe toplo oko srca

sve dobro...

Tko je glasao

Napredak & krave

a kad vidim kako su domaći Srbi prigrlili šahovnicu, kunu, putovnicu a bogumi ustaju se i stoje mirno na Liepu našu, pristao bih na još manji standard...
Zato nam je i država u banani kad je većina istovjetna tvojoj malenkosti gdje napredak ove države temeljite na neprikosnovenoj paroli: Nek susjedu krepa krava!

leddevet

Tko je glasao

da, nek crkne

ako je stalno bre, napasa u moju djetelinu

sve dobro...

Tko je glasao

Tko to tamo pase

da, nek crkne ako je stalno bre, napasa u moju djetelinu
Kaže se da su radi šnicle ubili kravu, no još nisam čuo da su radi djeteline ubili kravu!

Očito da u ovim krajevima sindrom "susjedove krave" je prejako usađen u naš mentalitet i dokle god ne shvatimo da kad je našem susjedu dobro da je onda i nama dobro ovdje će biti svima loše.

leddevet

Tko je glasao

pošto je

srpski pravoslavni šovinizam izrazito opasan ( pogledaj koga oni biraju) prema Srbima treba biti podozriv, a naše domaće Srbe treba uvijek podsjećati da im se ne vjeruje tek tako i opet pogledaj za koga su oni u Hrvatskoj- za najgore među nama.

Ovi kod mene su birali " našu" Marinu pod obavezno i bili uteg koji preteže, Pupovac je dobrano držao lojtre Sanaderu, starčad pravoslavna, pazi molim te na referendumu o braku glasuje - protiv što nema logike. Samo nek je uz nos i uz dlaku Hrvatima.

Znači, žele što gore to bolje u Hrvatskoj.

Ok, demokracija je nek biraju što i koga hoće, ali stvari treba nazivati punim imenom bez lažne političke korektnosti.

Tako ja mislim.

sve dobro...

Tko je glasao

Plusićka

Eto, Skviki ti je dao plus, jel trebam ja što dodati?

leddevet

Tko je glasao

Ne

čovjek zna znanje bez pretjeranog prenemaganja kako se većina ovdje prenemaže.

Tvoj banalni šund humor puše neki naivci, ali to kod nas starijih koji znamo praksu- ne prolazi.

Al, neka te...i tebe je Bog stvorio.

Za "osobite zasluge u širenju bratstva među narodima i narodnostima, u stvaranju i razvijanju političkog i moralnog jedinstva naroda" dodjeljivao se i Orden bratstva i jedinstva u dva stupnja, kojeg je ustanovio Josip Broz Tito 15. kolovoza 1943.

Evo, smatraj se odlikovanim tj. ja bih te odlikovao samo da sam neko mudo....

sve dobro...

Tko je glasao

Bratstvo i jedinstvo

Za "osobite zasluge u širenju bratstva među narodima i narodnostima, u stvaranju i razvijanju političkog i moralnog jedinstva naroda" dodjeljivao se i Orden bratstva i jedinstva u dva stupnja, kojeg je ustanovio Josip Broz Tito 15. kolovoza 1943.
Vjerojatno da je Pavelić bio umjesto Tita ustanovio bi orden s upravo suprotnim preznacima i posebnim naglaskom na nemoral i nejedinstvo. Tu bi ti sigurno bio zadovoljan i mogli bi se tako klati sa susjedima dok svi ne krepamo od gladi.

P.S. a što se tiče "Drvo fun cluba" apsolutno ga prepuštam tebi bez ikakve zavisti.

leddevet

Tko je glasao

Odmah Pavelić

odmah ustaše čim nije po tvom ( vašem)

kao da nije bilo nacionalno svjesnih antifašista i partizana

Tuđman, Bobetko.... da sad ne potežem Hebranga..

sve dobro...

Tko je glasao

Odmah Tito

Ta nisam ja prvi povukao Tita, raznorazno ordenje i bratstvo i jedinstvo, jelte?

A što se tiče nacionalno svjesnih antifašista uvijek ostaje pitanje količine nacionalne svijesti koja vrlo lako (možda čak i obavezno) prelazi u nacionalizam kao što je i Milošević bio i više nego nacionalno svjestan, te kao i Mussolini, od socijalizma dospio u tvrdi nacionalizam.

Nacionalna svijest je ono što svaka država njeguje kod svojih građana jer je to jedini način da se dobije poslušna pješadija koja će bez pogovora postati po potrebi topovsko meso. To rade apsolutno sve države, a budući da to rade sve države onda to rade sve države. Upravo nacionalna svijest je proizvela i ovaj zadnji rat, što kroz priču raspada države i želje, odnosno prilike, da se prekroje bivše republičke granice, što kao reakciju na tuđu nacionalnu svijest koja je nastala kao reakcija na našu nacionalnu svijest koja je nastala kao reakcija na njihovu i tako do stoljeća sedmog svi uvjereni da su na pravoj strani.

Ukratko, nacionalna svijest u svojoj biti nije ništa dobrog jer se temelji na indoktrinaciji, što obiteljskoj, što vjerskoj, što na širem državnom nivou. Nije dobra jer su posljedice besmislene podjele među ljudima koji imaju puno zajedničkog i to su one podjele koje imaju osnovni životni moto "nek susjedu krepa krava" (nalazio ti tu više ili manje duhovita opravdanja).

leddevet

Tko je glasao

podržavam te da taj svoj

anacionalni stav propagiraš u Srbiji, Mađarskoj, Italiji tj. kod drugih naroda L9

ako u komšiluku imaš šovinističku Srpsku Pravoslavnu Crkvu i ideju " Srbi svi i svuda" , programe poput Načertania i Memoranduma, organizacije poput Crne ruke , četnike na vlasti i sl.

iluzorno je očekivati da okolo narodi budu anacionalni, internacionalni i sl.

sve dobro...

Tko je glasao

Napisanije

ako u komšiluku imaš šovinističku Srpsku Pravoslavnu Crkvu i ideju " Srbi svi i svuda" , programe poput Načertania i Memoranduma, organizacije poput Crne ruke , četnike na vlasti i sl. iluzorno je očekivati da okolo narodi budu anacionalni, internacionalni i sl.
Deder pročitaj ponovo moj gornji komentar, no po mogućnosti pažljivije i s razumijevanjem.

leddevet

Tko je glasao

ja te razumijem

i bolje nego misliš

sve dobro...

Tko je glasao

Razumovsky

Sumnjam, jer da me razumiješ ne bi napisao ono što si gore napisao jer sam ja to napisao.

leddevet

Tko je glasao

aj dobro onda

od kad se čitamo čitam te ko bukvar

el može tako

zašto tebi smeta nacionalizam i izvrgavaš ga kritici i podsmjehu kad svuda oko nas nacionalizam cvate i buja kao ambrozija

tvoje feralovske fore, prizemni humor i dosjetke su prozirni

sačekajmo da odumru sve nacionalne države ( a neće ) pa nek onda odumre i naša

sve dobro...

Tko je glasao

Petlja & krave

aj dobro onda od kad se čitamo čitam te ko bukva
Upravo si ušao u logičku petlju gdje svoje uvjerenje da shvaćaš što govorim temeljiš na vlastitom uvjerenju da shvaćaš što govorim.

No što bilo, svakako stoji da nacionalizam (svačiji) izvrgavam kritici, ali ne stoji da izvrgavam podsmjehu osim u logici dovođenja do ekstrema i izvrgavanja kritici. Nacionalizam je vrlo ozbiljna stvar i mislim da to ne trebam elaborirati nešto posebno i svakako stoji ono što ti kažeš da " svuda oko nas nacionalizam cvate i buja kao ambrozija" uz dopunu da ni naša livada nije imuna na navedenu biljku. Ta vrijeme je krize, a kad je kriza onda je nacionalizam savršena hrana koju političari podaruju kao najjednostavniji i najbrži recept svojim pješadincima, a ovi opet u standardnom nezamaranju svojih mozgova to savršeno puše. Naravno, znamo i koji profil političara pribjegava takvom instant rješenju.

A kad sam ovo čitao sjetio sam se tebe i još nekolicine likova na ovom sajtu (to su oni koji ti u pravilu daju plus):

Četvrtina građana Srbije na rubu siromaštva

O čemu se tu radi? Stvar je da se iz vaših tekstova vrlo često vidi sreća kad je Srbima lošije nego nama jer, eto, nije važno kako je nama ako nam je bar malo bolje nego "njima". Tužno je to znači da, osim temeljne postavke "nek susjedu krepa krava", imamo i "kompleks manjeg brata" i nikako da odrastemo i počnemo se baviti vlastitim problemima i suvislo ih rješavati.

No bitno da je Srbima lošije nego nama i da su oni krivi za sve naše nedaće i aflatoksine!

leddevet

Tko je glasao

Petar Petru pleo petlju

sav se u nju zapetljao, pa je sjeo, pa tri dana nije jeo...itd..

Skoro 100 godina zajedničke države sa Srbima Hrvatsku je unazadilo + izdajice i prodane duše koje su u stanju prodati državu i domoljublje ( rodoljublje, patriotizam) za zdjelu " pasulja".

-- kakvim mi se i ti činiš

tvoja česta NElogična petlja i mase qasiljevičara ovdije očituje se upravo na tome da dovodite u vezu socijalno i nacionalno čime se eto podrazumijeva da je socijalno = višenacionalno što u našem okruženju zapravo znači prevladavajuće srpsko ... jer Srbi jednostavno nisu dostojni da budu Pijemnont ili već neki dominion..

možda si ti naivno upao u tu zamku..ali nekako brijem da si zainteresiran a nije moje da istražujem zašto..

..jednostavno te svrstam u ladicu onih kojima baš ne bih vjerovao u krajnjem slučaju...

ma koliko god ti svoje misli umatao u oblandu nekakve kakti internacionalne ohhh, tako IN lijeve ideje

Kad već spominješ komšije, pa stvar je tu poprilično jednostavna

"U Srbiji zavladala kriza nema više hrvatskih deviza"

Naime, još kad im pokrepa ova starčad što temeljem ranije stečenih prava i " prava" uzima kojekakva beriva iz Hrvatske, biti će još manje.

Srbi nama nisu problem to često govorim ( više nisu) nego naša izdajnička đubrad koja u uvjetima demokracije pribjegava onima koji će birati i glasati za najgore među nama.

Koje dobro Hrvatska i Hrvati imaju od Jergovića, Frljića , Ivančića i sl. dotepenaca izbosne

Više cijenim naše domaće Srbe nego TAKVE Hrvate ili što već jesu.

Hrvatska je mnogima " u regiji" dobra samo kao krava muzara.

Sjetimo se samo one male kučke koja je Milanoviću rekla " Marš kući" , a daleko bilo da bih ja branio Milanovića.

Ne veselim se ja za nevolje u Srbiji ako ih ima...jednostavno...boli me kurac za njih...tebe očito ne, tebe peru bratstvo-jedinstvene težnje.

sve dobro...

Tko je glasao

Dockan

U Srbiji zavladala kriza nema više hrvatskih deviza
Jugoslavija se raspala pred 1/4 stoljeća i razlozi krize nisu više "hrvatske devize" nego su gotovo isti kao kod nas, lopovluk, kriminal, drpačina svega onog što je postojalo u onom sistemu, bjesomučni uvoz koji je dokrajčio ono malo privrede što je još nešto radilo itd., ta ipak smo ispali iz iste kopanje.

No vidim da opet nisi čitao ili shvatio ono što sam napisao, a napisao sam da bi se napokon trebali riješiti srpskog kompleksa, a ti si upravo očiti primjer takve iskompleksirane jedinke i tvoja "lokalna bol" je dobar dokaz istoga.

leddevet

Tko je glasao

ti guraš prema regiji

http://www.index.hr/vijesti/clanak/minimalac-u-srbiji-nizi-nego-u-kini/6...

ti i takvi poput tebe tvrdite da je ranije bilo bolje i tebi i takvima ništa u Hrvatskoj nije dovoljno dobro

a ja sam kao " lokalno bolestan"

e moj doktore L9

inače i ja mislim da bi moglo biti bolje, da je previše drpačine, da kradu i lijevi i desni, čak sam sklon vjerovati da sam s tim upoznat bolje od tebe ,

ali imamo temu nešto o velikosrpskim lažima, a svaki dan lijevog Ivu koji iskače ne samo iz paštete i pametnog lijevog Zokija koji skače s BOV-e i misli da je torpedni brod brod na torpedni pogon što je vidljivo iz njegove izjave da je Hrvatska tanker a ne torpedni brod,a imamo također lijevog šeika Vrdoljaka koji već prodaje naftu sultanima jer je u " prošlom životu" radio na platformi

EEEJ, ovakvih budala još nismo imali, ali bitno je da su dobri sa Srbima i pederima i da misle da ih Briti podržavaju

a nacionalisti, konzervativci, vjernici, tradicionalisti su po tebi i takvima bljak, fuj

ne, nismo ispali iz iste kopanje ma koliko se neki trudili to dokazivati

neki su mentalitet dovukli sasobom kad su dobili službu ( primjerice zastavnik na Muzilu) u Hrvatskoj i sl., naturanje srpskog mentaliteta kroz dvije Jugoslavije jest ostavilo traga, ali Bogu hvala Hrvatska je u odnosu na njih ipak jedna uređena srednjeeuropska država, a oni su zaostali, debelo

to je povijesna datost, nama su feudalci bili što naši što Austrougari ili Talijani ,a njih su ipak pod čizmom držali age i begovi petstotinjak godina i to se osjeti

da ne ispadne da generaliziram moram napisati- čast izuzecima, ali oni ni nemaju svoju povijest nego si pripisuju pojedince iz okolnih naroda koje su zbog pravoslavlja prozvali Srbima , naime nedostaje im 500 godina pa pjevaju pjesme kojekakvim likovima poput Marka Mrnjavčevića koji je bio turski vazal (marko Kraljević)

bili su iako građani drugog-trećeg reda pod Turcima ipak su vjerno ratovali protiv kršćana- znači i nas Hrvata--

pa kad već spominješ neke komplekse mislim da su kompleksi kod njih usisani s majčinim mlijekom, uostalom kao i četništvo jer im je jednostavno- vjera takva- isključiva, šovinistička

e sad ne biti podozriv prema njima i lizati se s istima, po mom mišljenju je neoprezno..

neki Hrvati ih tretiraju previše popustljivo...ono..kao maloumnog rođaka... dok se ne zajebu, e onda kme, kme, kme... svi pod hrvatski barjak , kako smo vidjeli devedesetih

danas Pupovac veliča Jožu, zašto ga veliča...pa zato što je ubijao Hrvate...

sve dobro...

Tko je glasao

zbunjoza

Ma nije vazno da nas je gospodarski vec davno devedesetih pretekla cijela srednja Europa, nije vazno da nas sad pretekle i Rumunjska i Bugarska. Jedino sto je vazno jest- da je Srbima gore nego nama. Jesmo predzadnji po standardu, al je glavno da su Srbi zadnji. Lijepa gospodarska strategija:)
Inace, Hrvatska je i u bivsoj drzavi bila gospodarski razvijenija od Srbije, i razlika se cak i povecavala na hrvatsku korist (sto nije bas i neko iznenadjenje- obicno se u gospodarskim zajednicama oni razvijeniji razvijaju jos brze od onih manje razvijenih) dok se u zadnjih desetak godina ta razlika smanjuje.
Tako da je pitanje tko gura koga prema regiji, a jos posebno u svjetlu cinjenice da dolazis iz krajeva kojima su Turci haracili i vladali lijepi broj godina:)

Tko je glasao

Ove neke zemlje

koje navodiš nemaju i nisu imali zajednicu sa Srbima, a pogotovo nemaju političare koji stalno teže k Srbima i Srbiji

zato je nama teže jer 100 godina zajedničkog života sa Srbijom i Srbima ostavilo je traga + komunizam i komunjarska svijest koju prepoznaješ na svakom koraku u politici i medijima..

onda i...mi smo imali i neki jebeni rat za razliku od ostatka srednje Europe

a posljedice tog rata su ti primjerice i neke mirovine i prava, obnove kuća i sl. plus pretvorba i privatizacija u uvjetima rata

znači ...što dalje od lažljivih i šovinističkih prekodrinskih komšija daleko im lepa kuća

sve dobro...

Tko je glasao

Boleslav

a ja sam kao " lokalno bolestan"
Ta zar nisi rekao da te boli k***?

No što se ostalog tiče ne ide pa ne ide. Čemu služi dokazivanje da su ovi lošiji jer su bili pod Turcima, a mi pod Austrijancima i svatko je tu odrapio svojih 500-tinjak godina. Naravno tu ide sprdnja s Turskim carstvom koji uopće nije bio divljačka država kako su nas u školi učili već poprilično ozbiljna i uređena država. Tu isto zaboravljamo da su upravo Hrvati, čija imena nose ulice u svakom gradu Hrvatske, bili ti koji su htjeli Jugoslaviju i koji su se htjeli pripojiti Srbiji.

Druga vremena, naravno, no i današnja Hrvatska nije dugo izdržala samostalno i mam smo ušli u NATO, a nakon toga u EU. Pitanje je da li su svi ti ljudi koji su htjeli te i takve integracije baš bili budale, a vi birtaški mudrijaši baš toliko pametni ili su stvari ponešto drukčije? Ono što ja sad, i ne samo ja, mogu vidjeti je što smo napravili i kakvu smo državu složili, a to je prilično šlampava gradnja gledano od temelja sve do krova.

Jasno da se država ne može kvalitetno graditi samo od hvalisanja što smo pobijedili one bivše turske vazale u ratu i to ponavljati sljedećih 100 godina dok istovremeno razni Hrvati, a ne Srbi, rastaču sve što se moglo rastočiti. Je al tu su važni pederi, istospolni referendumi, ćirilica itd, a da o "srpskom kompleksu" ne govorimo.

To na kraju i je problem svih ovih glupih ppetrinih dnevnika koji se opsesivno bave Srbima iako su to zapravo sve Hrvati.

leddevet

Tko je glasao

većinu toga stoji

ali ti argumentaciju vadiš za neku drugu raspravu iliti ona o kruškama i jabukama

u NATO i EU ne bi ušli da nas nema tj. da nemamo državu

ako igraš šah ili tenis s lošijim od sebe postaješ lošiji i obratno

a ja priznajem da je Osmansko carstvo bilo veliko po svemu, da nije ne bi bilo veliko jel tako, ali mi eto nismo htijeli da nam odrezaju kožicu na piši jer nam to nije u tradici a i volimo prasetinu, hehe

pod Austrougarskom dolazile su škole i bolnice, ceste i pruge, kultura i nauka a pod prvom Jugoslavijom žandar s volujskom žilom , polupismeni gedžovani koji su se ponašali tiranski jer smo druge vjere

a o drugoj Jugi, nema se što puno za reći...propao slučaj, razočaranje u svakom pogledu

sve dobro...

Tko je glasao

Ukratko, nacionalna svijest u

Ukratko, nacionalna svijest u svojoj biti nije ništa dobrog jer se temelji na indoktrinaciji, što obiteljskoj, što vjerskoj, što na širem državnom nivou. Nije dobra jer su posljedice besmislene podjele među ljudima koji imaju puno zajedničkog i to su one podjele koje imaju osnovni životni moto "nek susjedu krepa krava" (nalazio ti tu više ili manje duhovita opravdanja).

Znači li to, da ni nacionalne manjine nisu ništa dobro za jednu zemlju i da zakoni o tim istima samo djele ljude?

Tko je glasao

Antuntun & neobičan um

Znači li to, da ni nacionalne manjine nisu ništa dobro za jednu zemlju i da zakoni o tim istima samo djele ljude?
Boktetvoj Skviki!
Koju si ti logiku uspio ekstrapolirati iz mog teksta to je fascinantno i blagorečeno moram ti reći da nisi ništa shvatio. Očito je nacionalistička logika prejaka u tvojoj logici da bi zamislio društvo u kojem zakoni o nacionalnim manjinama nisu potrebni jer u društvu gdje nitko nikoga ne ugrožava nitko nikoga ne mora zaštititi. Ukratko tvoj problem je u svakom slučaju da brkaš uzroke i posljedice, preuzak si (ne mislim tjelesno :-))

leddevet

Tko je glasao

Leddevet, Ma glavno da si ti

Leddevet,

Ma glavno da si ti širok, no gdje su to u Hrvatskoj nacionalne manjine ugrožene.

Pa nikome na čelu ne piše koje je nacionalnosti, no nabijati tu nacionalnost nekome na nos, dojde na ono tvoje prvo osvrtanje, a to je, da se ljudi djele i da nije dobro za zajednicu.

Tko je glasao

Manjinolovac

no gdje su to u Hrvatskoj nacionalne manjine ugrožene
Skviki, ti si sam uveo u diskusiju nacionalne manjine i nekakvu ugroženost i zato si sam odgovori na ovo pitanje bez upitnika. Ja nisam nigdje govorio o nikakvim manjinama i nikakvim možebitnim ugrozama.

leddevet

Tko je glasao

Kaže se da su radi šnicle

Kaže se da su radi šnicle ubili kravu, no još nisam čuo da su radi djeteline ubili kravu!

Ja do sad nisam videl da je iko tražil da se susjedu ubije krava, no videl sam prošlu godinu kad je ubijeno više domačinstava, zbog otrovanog mljeka i to zbog uvezene kuruze iz Srbije.
Znali su dobro šta prodaju, no radili su bez grižnje savjesti.

Očito da u ovim krajevima sindrom "susjedove krave" je prejako usađen u naš mentalitet i dokle god ne shvatimo da kad je našem susjedu dobro da je onda i nama dobro ovdje će biti svima loše

Nisam ni videl da neko želi da susjedu ide loše, samo se ljudi vesele da usprkos rata i enorme štete koju su nam susjedi nanjeli, nama ide ipak bolje.

Tko je glasao

Vidilica

leddevet

Tko je glasao
Tko je glasao

Ajde, Petra, malo oladi s

Ajde, Petra, malo oladi s ovim dnevnicima o Jasenovcu. Uopce mi nije jasno sto zelis dokazat- da su ustase bili humani jer su imali 'dijecje odjeljenje' u konc-logoru?
Povijest ti nije bas najjaca strana. NDH nije bila jedina takozvana drzava za vrijeme drugog svjetskog rata. U Europi ih je bilo desetak. Medjutim, nijedna od njih nije decimirala svoje u vlastitim konclogorima. Neke su sudjelovale u Holokaustu tako sto su vlastite Zidove isporucile nacistime, a neke su odbile to napraviti. Eto, moglo se cak i to. Madzarski Zidovi se tako npr. deportiraju tek u onom trenutku kad nacisti i formalno okupiraju Madzarsku. Zasto su ustase bile toliko zustre i cak i korak pred nacistima, da su se cak i oni skanjivali pred ustaskim metodama je vjerojatno pitanje psihopatologije par ljudi na vlasti u NDH (a i vjerojatno cinjenice da su se ustase posluzivale vise 'balkanskim' metodama; ubijanja- kama, malj i slicno dok su nacisti to radili mnogo sterilnije- tusiranje plinom uz zvukove Wagnera u pozadini).
Uporno govoris o fasistima- ne radi se o fasistima, vec nacistima i ustasama. Fasisti nisu imali veliku ulogu u Holokaustu- jesu donijeli rasne zakone i sudjelovali pri unistenju sinagoga, medjutim nisu masovno i sustavno ubijali Zidove kao ustase i nacisti. Jedan dio hrvatskih Zidova se uspio spasiti bjegom iz NDH u dijelove Dalmacije koji su bili direktno prikljuceni Kraljevini Italiji. Splitski Zidovi se tako deportiraju 1943 kad ustase uz pomoc nacista preuzimaju vlast u Splitu.
Konclogore na teritoriju NDH nisu vodili nacisti, vec ustase. Istina je da ustasa bez nacista ne bi bilo, ali primjeri drugih drzava kojih bez nacista takodjer ne bi bilo pokazuju da se Holokaust na hrvatskom teritoriju mogao izbjeci, a svi zlocini koji su se u to vrijeme dogodili na teritoriju 'NDH' nad Srbima nemaju s nacistima nikakve veze.

Tko je glasao

Gluparije koje pobijaju činjenice i podaci!

Iz dnevnika; http://pollitika.com/neke-lazi-toliko-blistaju-i-u-jednoj-recenici-da-nj...
Recimo: Francuzi su isporučili svojih 60 000-65 000 Židova. Zašto? Nisu li oni bili značajniji faktor od NDH?

http://hr.wikipedia.org/wiki/Holokaust :
Broj židovskih žrtava[uredi
Zemlja minimum maksimum
Austrija 58.000- 60.000
Belgija 25.000- 28.000
Čehoslovačka (1936.) 233.000-243.000
Francuska 60.000- 65.000
Grčka 57.000- 60.000
Italija 8.500- 9.500
Jugoslavija 55.000- 58.000
Luksemburg 3.000- 3.000
Mađarska (u granicama od 1938.) 180.000-200.000
Nizozemska 104.000 -104.000
Norveška 200-700
Njemačka (u granicama od 1938.) 160.000-180.000
Poljska 2.350.000-2.600.000
Rumunjska (u granicama od 1940.) 200.000-220.000
SSSR (u granicama od 1939.) i baltičke države 700.000-750.000
Ukupno žrtve akcije "konačnog rješenja" 4.194.200-4.581.200

Dakle, jedino su Hrvati morali naći načina,iz razloga što " Jasenovac nije bio pod direktnom njemačkom upravom", da tom svojom vlastitom upravom zaštite Židove koje su u Jasenovac dovozii sa svih strana?
Ako ne shvaćaš da je to budalaština, onda ti taj podatak može biti važan, u drugom smislu, a ne samo čisto birokratskome.

Hrvatski građani i KC, činili su što su mogli u tim okolnostima, a hrvatska mladost je pokazala svojim primjerom kada su na Maksimirskome stadionu istupili zajedno sa svojim židovskim kolegama, kada su ustaše htjele odvojiti Židove.

Neki narodi (Danci, Nizozemci..) , i slični uspjeli su zaštititi svoje Židove, ali to većini nije uspjelo:

Iz http://hr.wikipedia.org/wiki/Holokaust
Otpor antižidovskim mjerama:
Otpor ovim mjerama postojao je u mnogim zaposjednutim zemljama. Najsnažniji je bio u Danskoj, gdje je nakon prvih protužidovskih mjera sam kralj na radiju izjavio da će osobno staviti židovsku zvijezdu, ako bilo koji građanin njegove zemlje na to bude prisiljen. Kada su 1943., Nijemci uveli svoju direktnu upravu nad zemljom i naredili uhićenje svih nearijaca, organizirano je potajno prebacivanje Židova brodovima u Švedsku, tako da su gotovo svi spašeni.
(Ipak, morali su ih prebaciti u Švedsku, koja je od Hrvatske ipak puno dalje- moj komentar, a ne citat-ovo u zagradi).

U Nizozemskoj je u veljači 1941. organiziran generalni štrajk, da bi se spriječile deportacije Židova. U Italiji je bio snažan otpor progonu Židova, pa su čak prihvaćane izbjeglice iz Francuske i s Balkana; tako se spasilo nekoliko tisuća izbjeglica iz NDH. Bugarska nije deportirala nijednog Židova, a također ni Finska. U Austriji, pripojenoj Njemačkom carstvu 1938., bilo je mnogo prosvjeda protiv postupka prema Židovim i apela da se pojedinci izuzmu.

U istočnim zemljama, gdje je nacistički okupacijski režim bio mnogo stroži (Slaveni su smatrani inferiornom rasom, pogodnom samo za roblje), takva vrsta organiziranog i masovnog otpora nije bila moguća. Pojedinci su pružali otpor provedbi antižidovskih mjera ilegalno spašavajući pojedine Židove, za što je simbol postao Oskar Schindler; Izrael je kasnije za takve pojedince uveo priznanje Pravednik među narodima. Također su takvu pomoć pružali organizirani antifašistički pokreti otpora u raznim zemljama. Tako je bilo i u Hrvatskoj. (Vidi poglavlje: Holokaust u Hrvatskoj - Preživjeli i članke: Stepinac i Židovi i Dodatak:Popis hrvatskih pravednika među narodima.)

Kako su Danci zaštitili svoje Židove?
Kada su došli fašisti- morali su ih prebaciti u Švedsku- nije bilo načina da ih zaštite tamo gdje su bile okupacijske snage!
Ostalo ti piše, a ti opet pišeš kao navedeni: memorandumaške floskule!
Nisu nacisti imali isti odnos prema Francuzima , Dancima, Nizotzemcima i Slavenima! Pročitaj si kako su njih rangirali po svome rasnome zakonu.

Da nam pišu povijest isti ovi koji su nam je pisali do devedesetih- DR bi bio najveći genocid nad Srbima s jedno milijun žrtava- a logori po Srbiji bi bili proglašeni najvećim novoustaškim ili već nekako genocidnim logorima u kojima je vršen pogrom Srba!
Spominješ Mađarsku, a u njoj je stradalo 4 puta više Židova, nego u cijeloj Jugoslaviji ( a ne NDH).

Objasni ti koje su to države uspjele zaštititi svoje Židove?
Nacisti su si smislili sabirni logor na području na kojemu su odredili, a onda su njihovom direktivom ustaše to i ostvarili.
Možeš si misliti, mogli su se oduprijeti- ta iamaš gore popis-koliko je tko isporučio logorima smrti-svojih Židova, ati opet- mogli su da su htjeli?

Recimo da jesu- primjerice vlak s vagonima punim Židovima s jugoistoka prihvatiti i onda ih sve prebaciti do Dalmacije, pa...u Italiju!

Misliš da bi to nacistima ostalo neprimjetljivo? Tako pedantnima i organiziranima!?
Jednostavno budaleskaš!
Primjer koje države pokazuje da se neka država mogla oduprijeti holokaustu na svome teritoriju?
Gore ti je popis- pa vidi- kada bi nacisti stigli išlo je po njihovim planovima.
Misliš da su se Hrvati mogli mejriti s Nizozemcima?
Gluposti!

Tvoje razlikovanje odgovornosti fašista i nacista i ustaša je stvarno legendarno, kao da oni nisu radili u simbiozi i kao da se nije znalo tko je svemoćni gazda i vođa!

a svi zlocini koji su se u to vrijeme dogodili na teritoriju 'NDH' nad Srbima nemaju s nacistima nikakve veze.o Srbima posebno. Imaju, a još više s četnicima-kao i u DR, ono kolaterale što je bilo!

I novija povijest pokazuje da su odnosi s njima posebno osjetljivi.

Podmetali su da je izvršen genocid nad njima, za DR, a upravo su oni bili genocidni zločinci. Toliko su u stanju nalagati i namuljati da se njihove tvrdnje moraju dobro provjeriti- ne hvale se uzalud i sami tom svojom lažljivosšću da je izdižu u rang nacionalnoga ili državnoga interesa (D. Ćosić)

Pogledaj ratove : Zrael-Palestina pa vidi što znači osveta, ili Ukrajina i proruski dijelovi- to je nešto sasvim drugo.

Srbi su bili i ostali najveća opasnost po Hrvate ("Vukovar je srpski grad", podvale za ZZP,četnici u ww2,...,) a Židovi nikada nisu napali Hrvate, i da nije bilo nacista i fašista, ne bi nikada bilo holokausta na tlu Hrvatske, a Hrvatska bi zbog njih bila daleko naprednija država!
I bit će još dugo!

Sa Srbima je bilo rata, a zbog njihovih vječitih pretenzija, nije isključeno da neće uzrokovati još koji, i zato bi bilo bolje da ovi Jugoslaveni puste i Srbe i Hrvate na miru!

Tko je glasao

Ne znam shvacas li ti u

Ne znam shvacas li ti u svojoj zapjenjenjenosti da ovim podacima doslovno skaces sebi u usta. U ostalim zemljama su Zidovi bili ili deportirani u nacisticke logore sa strane kvislinskih rezima ili su ih deportirali sami nacisti u trenutku kad su direktno preuzeli upravljanje nad tim marionetskim drzavama. Jedino u 'NDH' su ustase sami bez pomoci nacista proveli Holokaust. Zidovi u Jasenovac nisu bili dovodjeni 'sa svih strana', vec samo sa teritorija 'NDH'. Jasenovac nisu izgradili nacisti, vec ustase. Jasenovcom nisu upravljali nacisti, vec ustase. U Jasenovcu nisu klali nacisti, vec ustase. I Srbe i Zidove i Rome i Hrvate. I to je jest jedinstven primjer u Europi.
Nego, ja znam sto tebe zulja- kao sto ti tvrdis da postoji kolektivna krivica Srba zbog zlocina nekih Srba, sad po toj logici postoji i kolektivna krivica Hrvata jer su ustase koji jesu bili Hrvati zaklali vise od stotinu tisuca Srba, Zidova, Roma i Hrvata.
Inace, jako lijepo da jednu komunisticku akciju istices kao primjer hrvatskog otpora protiv ustaskih zlocinaca. Vecina Hrvata je bila za vrijeme drugog svjetskog rata na pravoj strani i pobijedila ustaske zlocince. Zato je na kraju i hrvatska drzava jedna od onih drzava koje su teritorijalno povecane nakon rata. Da hrvatski gradjani nisu pruzili otpor ustaskim krvolocima, Hrvatska bi imala uistinu teritorij koji bi se mogao vidjeti sa zagrebacke katedrale, ako bi je uopce i bilo.

Tko je glasao

Ništa ti ne znaš, a zbog

Ništa ti ne znaš, a zbog velikosrbofilije izvlačiš bitnima podatke koji su totalno nebitni. Jasno je da niti jedna država samostalno nije mogla zaustaviti nacistički stroj- pa tako nije ni država koju su fašisti osnovali- NDH.

Memorandumaši su od legalne obrane vlastite države stvorili ZZP, nalagali i deseterostruko, a koliko su tek lagali u SFRJ- stvarali dokaze- poput onoga koji su htjeli dobiti s eksplozivom po ŽO u Zagrebu, pa što im je onda od neke birokraske činjenice, kao i od najmanje kolaterale na svijetu pri Oluji napraviti dokaze za svoje monstruozno lagalačke konstrukcije!

Da nije bilo nacističke Njemačke- Hrvati nikada ne bi napravili to što im je nametnuto (kao i svima)- silom rasnih i istrebljivačkih zakona.

Hvatate se (svi vi- ZZP-aši- memorandumaši) za bezvezne birokratske posebnosti, kao što ste se isto hvatali u dokazivanju ZZP-a, (pa čak su to radili i neki suci u Haagu:-te granica od 2oo m, te prekomjerno granatiranje, i ostalo da se Hrvatima nametne ZZP). Ovdje djelujete po istim principima- posebne okolnosti vam dokazuju nešto što je nastalo/nastaje samo u velikosrpskim glavama, pa njihovj goebelsovskoj kulturi, a onda to "tandrčete" do besvijesti -kako bi postalo mjerodavan dokaz za budale!

Srbi su posebna priča- oni su ubijali Hrvate na središnjem trgu u Zagrebu, u beogradskoj skupštini, kuda god su se kretale horde četnika- kao i devedesetih- i neki su im samo uzvraćali istom mjerom. Četnički zločini nisu ništa zaostajali za ustaškim: zločinci jedni- zločinci drugi, a narod jedan i drugi samo stradava!

Samo- Srbi svoje zločine (u Vukovaru, Škabrnji, Kostrićima, ...) ne doživljavaju kao zločine , pa zato imaju "obraza" još tražiti i nagrade za to, dok one izvršene nad njima deseterostruko uvećavaju i traže da je njihovih najmanje na svijetu žrtava u takvim ratnim događanjiam baš za ZZP! Odvratna dvoličnost!

Da je bilo obrtatno, recimo da je Hrvatska napravila Šidu, ono što je Srbija Vukovaru-bio bi najgori genocid na svijetu!

Srbi pate od osjećaja veće vrijednosti (državotvoran narod), pa im se to obija o glavu.

Da RH nije pobijedila invaziju Srbije i JNA- cijela RH bi bila gdje i Srebrenica!

Kolektivnu krivnju oduvijek nameću Hrvatima- to je jedna od osnovnih postavki memorandumaških ideologa! Toliko su je uspješno provodili da su na kraju prestrašili svoj narod te im je pobjegao takvom brzinom da se o tome uči na vojnim učilištima!

Neki Srbi nisu sudjelovali u agresiji na RH, ali ogromna većina je- nešto slično kao što neki Nijemci nisu sudjelovali u fašističkoj i nacističkoj zločinačkoj agresiji na gotovo sve druge naroda, ali ogromna većina je. Kao što su denacificirali i defašizirali Njemačku, isto je trebalo napraviti i sa Srbijom i Srbima u RH (njihovom politikom- sve umiješane izlustrirati ).

Najbolje je imati "kineski zid" prema Srbiji, sve dok se ne dečetnizira, develikosrbizira i dok ne shvati da će širenjem svojih granica, biti sve manji i manji, jer previše lažu.

Tko je glasao

snaga gluposti...

"Da nije bilo nacističke Njemačke- Hrvati nikada ne bi napravili to što im je nametnuto (kao i svima)- silom rasnih i istrebljivačkih zakona."

"Srbi su posebna priča- oni su ubijali Hrvate na središnjem trgu u Zagrebu, u beogradskoj skupštini, kuda god su se kretale horde četnika- kao i devedesetih- i neki su im samo uzvraćali istom mjerom."

Ti izgleda niti ne primjećuješ da rečenicu počneš sa "Srbi", a usred rečenice mijenjaš u "četnici" - tebi su to sinonimi - cijeli narod tako olako zamjenjuješ sa četnicima, kao što i u prvoj rečenici govoriš da su "Hrvati napravili što im je nametnuto", a riječ je o ustašama.

Nemaš veze s ničim...

Tko je glasao
Tko je glasao

@zaphod

Nažalost, neizlječiva! Kao i kod "zrakomlatala", i još ponekog! Sve je to za ljude, hm, hm!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

@Ljubo ne pripisuj svoju

@Ljubo ne pripisuj svoju dijagnozu bolesti drugima.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Ispravak

memorandumaško velikosrpski mentalitet

Tko je glasao
Tko je glasao

Jooš haluciniraš ZZP!

Taj mentalitet je toliko teška bolest da ljudi haluciniraju ZZP gdje ga nema i traže nagradu tamo gdje ga ima!

Još nisi izliječen od ZZP-itisa!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci