Tagovi

Dragi Time ( Oreškoviću )

Dragi Time ( Oreškoviću ),

nema ni par dana kako smo razgovarali i mislila sam da si neke stvari usvojio, a kad ono čujem da ti je privremeni ured u Sheratonu. Možda ti je neko rekao da je i Kolinda od tamo krenula dok se nije ispraznio Pantovčak pa misliš da je to možda i nekom uredbom propisano, ali nije tako. Vjerojatno ne znaš da je bivša Vlada ustanovila i Ured dobrodošlice ( 2 zaposlena državna službenika ) unutar Državnog ureda za Hrvate izvan RH sa 30 zaposlenih u 2014. godini. Ko da su znali da ćeš doći. Možda ima mjesta u tom uredu za tebe privremeno.Nadam se da ih sada nema puno više od 30. U 2014-oj je za njihove plaće utrošeno zajedno sa doprinosima 5.128.300,91 kn. Ako nisi znao Zmajlović je smješten u ZagrebToweru. Tamo imaš kancelariju sa kupatilom, a zakup se ne može samo tako raskinuti, pa kad već plaćamo manje bi nas koštalo da se iz Sheratona prebaciš u Tower, ako ti Ured dobrodošlice ne odgovara. Najbolje bi ipak bilo da se smjestiš u Ministarstvu financija. Lalovac te željno isčekuje. Još je plaćen kao ministar i nema smisla da ne iskoristiš njegovo znanje. Možda si i ti poput mene proučavao proračun RH, ali tamo bi sigurno dobio informacije iz prve ruke. Znaš i sam da je to najvažniji posao koji te čeka uspiješ li sastaviti Vladu za koju ćeš imati bar 76 ruku u Saboru. Ovi iz Most-a imaju «kratak fitilj» i s njima ne možeš računati na duge staze. Zato požuri.

Kad budeš u Ministarstvu financija ( bolje danas nego sutra ) najprije traži da ti naprave obračun plaća za sve državne dužnosnike, službenike, namještenike bez onih dodataka poput izvrsnosti. Jedino na plaćama možeš rezati troškove jer se osnovica za obračun plaća nekoliko puta smanjivala, a rashodi za plaće samo rastu. Nemoj odma navaliti na otpuštanja. Najprije riješi one koji imaju uvjete za mirovinu. Pejnovića iz DUUDI-a sam ti već spomenula. Neka ti izlistaju i prihode od najamnina i rashode za zakupnine. Tu možeš povećati prihode i smanjiti rashode. I ako možeš pošalji mi mailom podatke da ti malo pomognem oko proračuna. Ja podatke pitam na temelju toga što su plaće javne i imam pravo na pristup informacijama, ali mi ih ne daju. Najprije pitaju da li sam novinar i za koje novine pišem. Kad kažem da pišem blog na pollitika.com «otpile me» u roku odmah. Otpilili su me i pollitičari ( i ne samo mene ) a kamo li neće političari. Provjeri malo te police osiguranja za službenike koji su osigurani 24 sata dnevno. Akontacija godišnje premije 9.973.988,16 kn na bazi 248.852 zaposlena. Možda im nije nužan ni sistematski pregled svake tri godine. Morat ćeš se malo pozabaviti kolektivnim ugovorima.

Usredotoči se na materijalne troškove ( osip dobijem čim pročitam ili izgovorim riječ «toner» ili kad vidim brda papira na saborskim klupama ), intelektualne usluge, nabavi narukvice za naše male i velike «lopove po zakonu» pa neka budu u kućnom pritvoru da manje trošimo na zatvore i kaznionice. Kriminalci normalnog kova imati će onda u zatvorima pripadajući prostor po zakonu pa neće moći tužiti državu za naknadu štete zbog neadekvatnih uvjeta izdržavanja kazne.

Pošalji mi podatke pa se čujemo, ako još budeš mandatar jer ti imam još puno toga za reći.Pišem pismo i ovima što su ti dali povjerenje za sastavljanje Vlade. Moram napisati jedan naputak što sve moraju znati oni kojima vlast padne u krilo. I što moraju već znati kad osvoje vlast, a ne da tek onda počnu učiti osnove.

Pozdrav od marival ( već bolne i munjene ,a neste ni portili z delon )

Komentari

Prezentacijski gaf

Nakon austrijskog poziva Kolinde u NWO sada to čini vizuelno i predstavnik korporacija!
Jel to tip feler odn gaf!

Tko je glasao

Dno dna draga Marival

nadam se da si zadovoljna - prema ovima čak i HDZovci iz Sanaderove vlade izgledaju kao premija.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pao-dogovor-ovo-su-najizgledniji-mini...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Prijevara sa Kitzbuhlom

Nikakvog skupa međunarodnih bankara i kreditora nije bilo - običan event kojeg svake godine u tom austrijskom mjestu organizira UniCredit čiju franšizu nosi Zagrebačka banka, i na kojem se svake godine kao potrčko pojavljuje Boris Vujčić.
I nitko od novinara da ih priupita da navedu barem par kreditora od onijeh 70-tak koje tv novinari spominju da su bili očarani pojavom Oreškovića na eventu.
Samo malo guglanja oko Kitzbuhla i sve je jasno - sramota što prodaju javnosti...

http://events.unicredit-cib.eu/uploads/media/Programme_Emerging_Europe_W...

Tko je glasao

Što pisac želi kaz'ti

Izjave Građevine, kad ih se prenosi u pisanom obliku ili ih se prepričava, moraju se tumačiti i falsificirati!!!?

U srijedu prije odlaska u Kitzbiel na sastanak sa svojim gazdama rekao je slijedeće;

"...želi vidjeti kako se u iduće godinu, dvije može pokrenuti rast duga"

Moje pitanje!?

A što ako je upravo To mislio što je rekao??? Osjećam da će ova rečenica za 3 godine postati prokletstvo!!!

A evo kako je mainstreami "falsificiraju" Tu rečenicu...!

http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...

Tko je glasao

Kega Orešković predstavlja u Kicbilu

U srijedu prije odlaska u Kitzbiel na sastanak sa svojim gazdama...

Ha, hi, hi - sa gazdami!!!

Pitam rvatsku javnost i pametnejše Pollitičare;

U ime kega i temeljem kojeg legitimiteta Orešković pregovara z gazdami u Kicbilu!!??

Gdo je platil put i boravak Oreškoviću - građaninu u elitnom hotelu u Kicbilu. Od kada to kandidat za premijera ima ovlasti premijera...

Ili su oni ipak (on i onaj siroček Vujčić) tam privatno i bez rotirki pak trošek znaša gazda Mossad...!

E, i nima nikega u Rvatske da te dečke priupita - dečki, a u ime kega i na čiji trošek vi bauljate po mondenim skijalištima...

Tko je glasao
Tko je glasao

Vesele proplamsaji realizma u

Vesele proplamsaji realizma u tvojim opservacijama kako Oreškovića i MOST-a, tako i cijelog konglomerata koji se sprema na juriš zasjesti na vlast. Kratki fitilj MOST-a koji ne garantira da ćemo uopće dobiti upotrebljivi plod radnji koje se trenutno vrše i "ako još budeš mandatar" govori mi kako si postala svjesna da je još uvelike preuranjeno govoriti o konkretnim reformama.

To ne umanjuje vrijednost smjernica koje daješ kao opcije za kresanje proračunsih izdataka, ali ih je možda uputnije adresirati novoj vladi, ma čija bila i ma kad ju dobili. Apetiti za koje znamo (MOST, HDZ i partneri) i oni za koje još nismo čuli (Bandić, manjine) višestruko prelaze kapacitete i nereformirane vlade, a kamoli da je izgledno smanjenje izdataka za dužnosnike. Inačica vlade s manjim brojem ministarstava je skinuta s dnevnog reda na najmanje pola godine, dok se kao ne naprave analize, a nakon toga također nije sigurno da će smanjenja biti jer analiza reformista možda pokaže da su potrebna proširenja. Kako su krenuli, to me nimalo ne bi čudilo. Nisam optimist i vjerujem kako će Predsjednica možda biti prinuđena dati još 30 dana mandataru kako bi se njegovi šefovi možda dogovorili o barem nečemu konkretnom.

B-52

Tko je glasao

Vesele proplamsaji realizma u

Vesele proplamsaji realizma u tvojim opservacijama kako Oreškovića i MOST-a, tako i cijelog konglomerata koji se sprema na juriš zasjesti na vlast. Kratki fitilj MOST-a koji ne garantira da ćemo uopće dobiti upotrebljivi plod radnji koje se trenutno vrše i "ako još budeš mandatar" govori mi kako si postala svjesna da je još uvelike preuranjeno govoriti o konkretnim reformama.

U mojim opservacijama nisu samo proplamsaji realizma, ima tu i plamenova realizma. Dosad "upotrebljivi plodovi" imali su stabilnu Vladu koja je većinu zakona predlagala i donosila po hitnom postupku. Zato nam se zakoni i mijenjaju ko na tekućoj vrpci. I sve te promjene nisu besplatne.Proračun se uvijek donosi bez da se uvaži ijedan prijedlog oporbe. Mjere koje pomažu osiromašenim građanima ili gospodarstvu "na koljenima " donose se samo u par mjeseci prije novih izbora. Svaka vlast bavi se najviše sobom i kako ostati na vlasti bez želje da se doista zemlja izvuče iz krize. Nema dijaloga i uvažavanja.

Ono što me najviše ljuti je činjenica da oni koji osvoje vlast ne znaju što im je činiti kad vlast osvoje. Ako dok si u oporbi pričaš kako je državni aparat preskup i neučinkovit, moraš znati zbog čega je takav. Ako npr. u Ministarstvu poljoprivrede imaš Hrvatsku agenciju za hranu i Hrvatski centar za poljoprivredu, hranu i selo ili Agenciju za poljoprivredno zemljište i Hrvatsku poljoprivrednu agenciju, Savjetodavnu službu - moraš znati što želiš ukinuti i spojiti . Ili npr. u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture imaš Agenciju za obalni linijski promet, Agenciju za vodne putove, Agencije u prometu i infrastrukturi, Agenciju za sigurnost željezničkog prometa i Agenciju za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu opet moraš znati hoćeš li ih spojiti ili neke ukinuti. Moraš znati treba li ti Ministarstvo branitelja ili bi jeftiniji i učinkovitiji bio Ured za branitelje na više lokacija. Moraš barem otprilike znati možeš li na dosadašnji način financirati braniteljske, civilne i ine udruge. Moraš znati da su prevelike poštanske ili bankarske usluge i kako ih smanjiti. Moraš znati kakve ćeš automobile kupovati i hoćeš li ih uopće kupovati, moraš znati da je sistem javne nabave neučinkovit. Moraš znati da ti je država previše centralizirana i koje ovlasti treba prenijeti na niže razine vlasti. Sve podatke moraš imati dok sjediš u oporbi i kad osvojiš vlast moraš znati barem 80% onoga što ti je činiti. Ne u sljedećih 6 mjeseci već odmah. 20% toga moraš utvrđivati u 6 mjeseci ili više.

Proračunski rashodi odavno ne drže vodu. Uvijek tvrdim da se bespotrebni rashodi moraju ukinuti odmah, a takvih ima poprilično.

I priznajem da ni ja nisam optimista, ali se nadam da dosadašnji način zakonite pljačke neće biti moguć najviše zahvaljujući MOST-u. Jesam li se još jednom prevarila? Vjerojatno jesam, a neće mi biti ni prvi ni zadnji put. Meni je važno da me svatko može prevariti samo jedan put. A onda tražim nove koji će me varati.

Tko je glasao

Ubrzo ćemo vidjeti hoćemo li

Ubrzo ćemo vidjeti hoćemo li u petak dobiti vladu, i kakvu. I hoće li zadovoljiti sve apetite.

B-52

Tko je glasao

Dear Tihomir Oreskovic, prime

Dear Tihomir Oreskovic, prime minister of Republic of Croatia,

I would like to remind you about three last prime ministers of Socialist Republic of Croatia who were also top managers of major companies. Petar Flenkovic from INA, Ante Milovic from Djuro Djakovic and Ante Markovic from Koncar who made 500 employee firm into a giant of 25 000 of which almost 1/5 were engineers, scientists and magisters. Some twenty five years or so later INA is no longer a Croatina company, Koncar went down to barely 5000 employees...
Now, as citizen who lives and works in a country of which you are prime minister, I would appreciate if you could explain to me what do you think is different this time since obviously we, over here, already tried with top managers as head of state with present results which I explained above.

With all respect,

Kurir

Tko je glasao

Orešković zalutao u neprijateljske redove-na velikosrpski dernek

Velikosrbi od svoga Badnjaka i Božića prave velikosrpske performanse.

Oreškoviću tamo nije mjesto, a izjave o ćirilici u Vukovaru, nakon što je 20% Hrvata potpisalo za referendum i nakon što im Milanović i ostali antidemokrati nisu dopustili referendum, su nekorektne, ili politički prekorektne, prema onima koji su ubili tisuće Hrvata u Vukovaru.

Sramotno je kako hrvatski političari trpe te političke velikosrpske performanse i na sam njihov Božić.

Oreškoviću nije ti bilo mjesto tamo, jer oni ne slave niti Badnjak, niti Božić, nego oživljavaju svoje velikosrpske snove i nemaš pravo obećavati ćirilicu u bilo koje vrijeme, jer su tamo Srbi pod tim znakovljem izvršili genocid nad Hrvatima. Za genocid nikada nema nagrade- to Hrvati neće dozvoliti nikome, pa niti tebi!

U Vukovaru, nikada neće biti vrijeme za ćirilicu, kao što u Jeruzalemu nikada neće biti vrijeme za nacističke svastike!

Velikosrbi u RH niti za svoj Božić ne odustaju od velikosrpstva, nego napadaju Vukovar i hrvatskog mandatara, sa svojim velikosrpskim igrama.

Orešković bi trebao birati bolje društvo, a ne dolaziti na velikosrpski dernek!"

Još kada vidim Porfirija, koji je pjevao četničke pjesme u Kanadi, a ovdje glumi "goluba mira", dok našu latinicu izjednačavaju sa srpskim svastikama iz Vukovara, pogotovo mislim da je Tihomir zalutao u neprijateljske redove.

Tko je glasao

@ppetra, poznato je mnogima

@ppetra,
poznato je mnogima da i ja mislim da nije vrijeme za dvojezičnost (čirilicu) u Vukovaru. Ponosna sam međutim na dvojezičnost
u mojoj Istri gdje talijanska manjina uživa i veća prava od onih propisanih zakonom. Ne tako davno uvođenje dvojezičnosti u Istri poistovjećivalo se sa željom Istre za odcjepljenjem ( i samom Ivici Račanu je to u vrijeme donošenja jako smetalo). Vjerojatno će se i u Vukovaru jednom stvoriti uvjeti za uvođenje dvojezičnosti, no to mora biti odluka vukovaraca koji će to doista i željeti kao što su to željeli i istrijani. Svako silovanje politike i političara da se uvede dvojezičnost u Vukovaru samo dodatno smanjuje mogućnost da se dvojezičnost uvede kao rezultat volje onih koji žive u Vukovaru i za Vukovar. Zaboraviti se ne smije nikada, ali oprostiti će se morati prije ili poslije baš zbog dobrobiti samog Vukovara i Vukovaraca makar to bilo i za sto godina.

Tko je glasao

Hrvati iz visoke politike ne trebaju ići na velikosrpske derneke

poznato je mnogima da i ja mislim da nije vrijeme za dvojezičnost (čirilicu) u Vukovaru. Ponosna sam međutim na dvojezičnost u mojoj Istri gdje talijanska manjina uživa i veća prava od onih propisanih zakonomNemam ništa protiv takve dvojezičnosti koju odobravaju stanovnici Istre i Hrvatske, ali kada bi sami Istrijani i 20% građana RH potpislo za referendum o podizanju granice za dvojezičnost na uvjete iz Božićnog ustava, a što je i dalje daleko iznad normi Zapadnih demokracija, od kojih mnoge čak nemaju niti pojam "nacionalne manjine, onda im to pravo ne bih osporavala.

Vukovar je hrvatska Guernica, u kojoj su Srbi napravili genocid nad Hrvatima, a svoju ćirilicu su koristili, kao nacisti svastike i pretvorili je u Vukovaru, Škabrnji i ostalim mjestima velikosrpskog zločina,u simbol zla.

Mnogima u RH, su kroz godine komunističke diktature ugradili osjećaje krivnje i iz toga prava srpske manjine na povlaštenost u Hrvatskoj,čak do granice opravdavanja masovnih zločina nakon ww2. I ne samo to, nego su Hrvatima , kao normalno, podmetnuli i odricanje hrvatskim žrtvama, prava na grob, a njihovim obiteljima, prava i na sjećanje (nisu smjeli niti spomenuti te žrtve).
Odatle, valjda i pomisao nekih, čak i dobrih i moralnih ljudi, da , u cilju nekakve "pomirbe" treba zaboraviti zločincima zločine, a Hrvatima svoje ubijene u Vukovaru!

Oproštaj da, ali u stilu oproštaja kakav su Židovi podarili Nijemcima. Nikada svastika neće Židovima biti po njihovim gradovima, uvijek će biti simbol zla, pa taman se pojavila na stadionu bilo koje države. (Bilo bi dobro Židovima povjeriti pronalaženje crtača svastike), pa niti će ćirilica ikada u Vukovaru biti obično pismo, kao što niti svastika neće biti običan "znak radosti življenja" kakvo je značenje imala prije"!

Da su Srbi moralni, i za pomirbu, nikada ne bi tražili nagradu za svoje zločine u Vukovaru, ahrvatski političari bi, da su moralni i časni, poštivali volju svoga naroda i ne bi nezakonito, nekakvi suci u Ustavnom sudu, odlučivali po svojim osobnim sklonostima, nego po pravu naroda da odlučuje o zaštiti svoga grada od velikosrpskih svastika i velikosrpske politike.

Nikada Hrvati neće prihvatiti simbole zla u Vukovaru, a pomirba bi bila da se sami Srbi pokaju, pruže javnu ispriku (kako to pupovcu ne pada na pamet?) i ne traže nemoguće, jer preko 100 000 Hrvata, svake godine u Vukovaru i preko 600 000 potpisanih (20% Hrvatske) jamac su da , vrijeme za velikosrpske svastike, nikada neće doći.

I umjesto da se Srbi skrušeno ispričaju, na mjestu svojih zločina, oni čak i svoj Badnjak koriste za agresiju na RH i Vukovar, te produženje velikosrpske politike.
Taj velikosrpski dernek od blagdana, koriste, da bi svim Hrvatima u politici nametnuli dolazak na velikosrpsku predstavu, performanse i pokazali svoju bahatost, umjesto da su se za takav blagdan, skrušeno ispričali Hrvatima, u ime pomirbe, te prihvatili pravo Hrvata, da na referendumu odluče kako zaštititi uspomene na svoje žrtve. Srbi bi takvu pomirbu u kojoj bi svojim svojim zločinima dali zaborav, ali i nagradu u obliku "Vukovar je srpski grad".

Neće im proći, a novu vlast su izabrali Hrvati, ali ne zato da im i dalje održava velikosrpstvo i povlaštenost Srba u RH. Povlaštenost do granice nagrade za njihove srpske zločine.

Neka seOrešković drži zapadnoeuropskih mjerila u pravima manjina, ali i volje hrvatskog naroda, a ne političkih manipulanata u Ustavnom sudu. Zato Ustavni sud treba ukinuti, jer je ustao protiv Hrvata u njihovu pravu da odlučuju o svome jeziku!

Pupovac kaže kako "Nema jedinstva dok smo u nejednakosti"! Slažem se, jer dok Hrvati ne postanu ravnopravni u svojoj državi sa Srbima (u postotku vlasti koliko posto stanovništva, pravo na zaštitu od srpskog fašizma- velikosrpstva, te pravo na ispriku koju bi on javno trebao , u dane poput Božića, uputiti Hrvatima, a ne organizirati velikosrpske derneke i agresivna posezanja za Vukovarom.

Velikosrbima treba utvrda u RH, poput nekada Knina i zato napadaju naš Vukovar, kako bi ga pretvorili u velikosrpsko središte i to na mjestu gdje su naptravili genocid nad Hrvatima.

Trpimo velikosrpsko mitingašenje, na svaki njihov Božić, gdje koriste svoj blagdan, da bi pozivali visoke dužnosnike RH, koje zarobljene pristojnošću pretvaraju u sudionike svoga mitinga.

Ovim performansom poručili su Hrvatima, da im nije mjesto na takvome skupu, pa bi se trebali ponašati kao gospodin Karamarko i Predsjednica i ne dolaziti na takve velikosrpske mitinge i derneke!

Tko je glasao

@marival

Pa da te polušam; naime ja nikad neću zaborviti, ali niti oprostiti, Blagi Zadri koji je svojim ni od koga zapovijeđenim napadom na JNA potpisao smrtnu presudu Vukovaru.
Isto je naprvio onaj, koga ne mogu imenovati, koji je na područje pod zaštitom UNESC-a, dakle tamo gdje oružje smije imati samo civilna policija, doveo vojnički bezvrijednu skupinu desperdosa, koji su Dubrovnik time pretvorili u legitimni vojni cilj.

U Vukovaru ni o čemu ne odlučuju Vukovarci, jer su "stožerlije", "dignitetlije", "pijetetlije" ... naprosto Vukovar premrežili strahom i pretvorili ga u vlastito leno, parazitirajući na tim ranama kojima oni ne dopuštaju da zacijele.
To je prava istina, a ne vaša tovrljanja pretočena u proglašene istine.

Tko je glasao

Feniks, parazitirajući na tim

Feniks,

parazitirajući na tim ranama kojima oni ne dopuštaju da zacijele.

Čudno da te ne smetaju oni koji kopaju po ranama starim više od 70 godina.

Tko je glasao

@Skviki

Tim sportom se isti bave, dakle ne moji, nego tvoji.

Tko je glasao

Huni, Tatari, Mlečani,

Huni, Tatari, Mlečani, Gospari, Turci, Švabe, Mađari su pobili tisuće Hrvata a i Hrvati nešto njih pa ti to ne smeta.
Ko mene kamenom, ja njega letvom, posle odemo skupa na gemišt pri Žnirašiću i svak na svoj posel, delat.
Samo besposlena Petra vodi neke svoje privatne ratove u svojoj maloj glavici.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci