Tagovi

Dr. sc. Franjo Tuđman / Veličanstven čovjek u strašnom vremenu

franjo tudjman

Mali homage jednom veličanstvenom čovjeku u strahovitim i strahovito opasnim vremenima.

Mnogi se čude kako je jedan umirovljenik "ispod dekice", kako ga neki vole prikazivati, uspio napraviti takvo remek djelo, izvući svoj narod iz ralja zvijeri i stvoriti samostalnu, neovisnu Republiku Hrvatsku.

Postoje ljudi koji čitav život rade, uče, nisu eksponirani, njihov rad ne čini se kao nešto presudno važno, no onda dođe trenutak kad to skupljeno znanje, strahovita volja i snaga, zabljesnu u punom sjaju. Trenutak kad sve što si prošao i radio u životu dobije smisao, kad dođeš u priliku da Kairosa uhvatiš za čuperak i održiš se, drugim riječima: uspneš se na vrh vala i uspješno na tom valu dođeš do obale koju si u snovima zamišljao.

Ta obala je samostalna, neovisna, demokratska Republika Hrvatska!

U trenutku kad su gotovo svi, svi osim Hrvata, bili protiv osamostaljenja Hrvatske, Predsjednik Tuđman našao je način da ostvari hrvatski san: samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku!

Kako ne biti duboko tronut čovjekom koji je mir umirovljeništva zamijenio potpunom izvjesnošću smrti.

Predsjednik dr. sc. Franjo Tuđman podsjeća me na samuraja ronina, ronina koji se razočaran bešćutnosti vladara povlači u duboku kontemplaciju, no, nakon nekog vremena, uvidjevši da je vladar potpuno poludio i da narodu prijeti pomor odbacuje svoju vlastitu sigurnost i staje na čelo obespravljenog i mučenog naroda. Isukavši mač Predsjednik Tuđman prvi staje pred zvijer razjapljenih čeljusti, narod oduševljen hrabrošću dr. Tuđmana predaje mu svoju sudbinu u ruke, najbolji hrvatski sinovi i kćeri predaju mu svoje živote u ruke.

Ostalo je povijest!!!

U trenutcima kad je protiv sebe imao jednu od najjačih armija Europe, britanski, američki, francuski, ruski..., strahoviti otpor ideji samostalne i neovisne Republike Hrvatske, hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman uspio je san pretvoriti u stvarnost!!!

Taj otpor velikih sila nije bio samo simboličan, otpor je bio strahovit i uključivao je: embargo na oružje, diplomatske aktivnosti u svrhu denunciranja ideje o samostalnoj hrvatskoj, lobiranja i ocrnjivanja Hrvatske i Hrvata u čitavom svijetu, blokiranja istine o Domovinskom ratu, blokiranja istine o JNA koja je potpuno prešla u ruke zloglasnog S. Miloševića, kao i širenje laži o povijesti Hrvata i Srba, naravno na štetu Hrvata, i tako do pakla i natrag.

Posebna je priča kontraobavještajni rad i aktivnost KOS-a, poznate su operacije Opera i Labrador, uz tisuće nepoznatih operacija. Sve te operacije imale su za cilj prikazati Hrvate kao zločince i divljake. No, kao i obično, svaka laž i prijevara ima svoj rok trajanja i na kraju istina pobjeđuje.

Istina je na kraju i pobijedila!!!

Kakav um i kakav veličanstven čovjek! I za tisuću godina pričat će se priče o dr. Franji Tuđmanu, o snazi i moći uma koji je jednu malenu zemlju sa par milijuna stanovnika uspio dovesti do osamostaljenja, strahovitoj sili uprkos! Neprocjenjivo!!!

Činjenica je da je Hrvatska malo kad u svojoj povijesti bila u tako strašnoj poziciji.

Pobrojimo još jednom koga su sve dr. sc. Franjo Tuđman i Republika Hrvatska imali za neprijatelje:

1. Neprijateljsku vojsku na svom teritoriju, strahovito naoružanu i spremnu na sve. Ta vojska nikad nije zaštitila niti jednog Hrvata, paralelno je sa četničkim paravojnim postrojbama rušila Hrvatske gradove, ubijala nenaoružane civile, svih nacionalnosti, sve koji nisu bili za njih, ubijali su čak i ranjenike, silovali i palili, nemali broj oficira JNA osuđen je za te zločine. No, s obzirom na štetu i broj mrtvih, možemo reći da su samo simbolično suđeni!

2. Petu kolonu u vidu instruiranog dijela srpskog naroda, koji pobiše i protjeraše sve Hrvate. Trećinu zemlje okupiraše, tisuće pobiše, a nekoliko stotina tisuća prognaše iz svojih tisućljetnih domova. Na kraju, u potpunom ludilu, i sami sebe izagnaše.

3. Srbiju i Crnu Goru koje se nisu libile pokrasti cjelokupno zajedničko naoružanje, razoružati Hrvatsku teritorijalnu obranu, te tim oružjem masovno, neselektivno i brutalno bombardirati gradove i civile.

4. Neprijateljski nastrojene najjače svjetske sile, neke od tih sila kasnije su shvatile zločinački karakter velikosrpskih zločinaca, te pravednost hrvatskog nastojanja i postale nam saveznici.

5. Petu kolonu unutar neokupirane Hrvatske, jer što je nego peta kolona onaj tko izjavljuje da je "11 000 srpske dece nasilno pokršteno od strane Hrvata" i to u trenutku kad Hrvatska treba biti priznata, naravno da ni do dana današnjeg niti jedan takav slučaj nije potvrđen. Tajne operacije KOS-a i bivše udbe. Tajna (i javna) nastojanja jugo-nastrojenih političara i stranaka, infiltrirane KOS-ovce u postrojbama HV-a, nemali broj zločina počinjen je na način da nedvojbeno šteti ugledu države u nastajanju, uz nemjerljivu štetu žrtvama, naravno!

U tim i takvim okolnostima prvi Predsjednik dr. sc. Tuđman uspio je cilj svih Hrvata sprovesti u djelo!

Dakle, nesporan je i nemjerljiv doprinos prvog Predsjednika dr. Franje Tuđmana stvaranju samostalne, neovisne, demokratske države Republike Hrvatske!!!

Prvom Presjedniku dr. sc. Franji Tuđman spočitava se nesnalaženje u miru, ekonomiji, no zaboravlja se da je Hrvatska izašla iz krvavog rata, da se u takvim okolnostima umnažaju mutni likovi, da se zakoni, u takvim uvjetima, sve manje poštuju, da dr. sc. Franjo Tuđman nije mogao utjecati na rad policije ili rad sudstva, bar ne u značajnoj mjeri, jer tko brani policiji, državnom odvjetništvu ili sudstvu da sudi, istražuje ili podiže optužnice prema zakonu? Tko je taj tko može poštenog čovjeka na nešto natjerati, ma koliku vlast imao. To zaboravljamo, zaboravljamo da je svaka loša presuda ili svaka loša istraga grijeh onoga tko to radi! Svatko je za svoja djela ili nedjela sam odgovoran, to se prečesto zaboravlja.

Također zaboravljamo da je 1999. stanje u RH bilo tisuću puta bolje nego danas, ratu uprkos!

Zaboravljamo da smo 1999. praktički tek izašli uz rata, a da je vanjski dug bio 10.17 milijardi eura.

Vanjski dug

1999. – 10.17 milijardi eura.

2003. – SDP, vanjski dug raste na 19,9 milijardi eura.

2009. - HDZ, vanjski dug 39,1 milijarda eura.

2014 – SDP, 53.073.533.453.87 eura i raste svake sekunde, možemo to i pratiti, uživo:

http://hrvatskidug.com/

Moji su podaci o trenutnom dugu nakon dvije minute jako zastarjeli, kad Vi pogledate bit će daleka prošlost!

Za vrijeme vladavine dr.sc Franje Tuđmana RH se zadužila za 10.17 milijardi, od toga je dug države bio 3.9 milijardi eura. Evo što piše Jutarnji 18.07.2009 o tom dugu:

U ukupnom Tuđmanovu vanjskom dugu, mora se priznati, država je sudjelovala sa 3,9 milijardi eura, što čini udjel od 38 posto. Međutim, zbog teških poslijeratnih prilika većina je državne potrošnje bila kanalizirana u obnovu stradalih područja, na socijalna prava najugroženijih skupina stanovništva, ali i na sanaciju bankarskog sustava.

http://www.jutarnji.hr/krivi-su-za-vanjski-dug-od-40-milijardi-eura/303354/

Dakle, dr. sc. Franji Tuđmanu pripisati ovo teško stanje više je nego zlonamjerno i bezdušno, a činjenica je da peta kolona i hohštapler političari upravo prvom Predsjedniku pripisuju krivi smjer kojim je Hrvatska otišla. Jasno je da to apsolutno nije istina!

Dr. sc. Franjo Tuđman ostavio je državu sa minimalnim dugom i maksimalnim potencijalom da se razvije u uspješnu i stabilnu državu.

A onda potop, koji traje do dana današnjeg, s tendencijom poplave biblijskih razmjera

Nakon prvog Predsjednika vlast je preuzeo SDP, ako je bilo nepravilnosti i svega i svačega, a što je apsolutno normalna pojava nakon krvavih ratova, SDP je imao priliku poraditi na tome, što su učinili neka svatko za sebe prosudi! No možemo zaključiti da je SDP poduplao dug iako su uvjeti bili, za razliku od prijašnjih, skoro pa idilični!

Sažimanjem cijele priče u ovaj mali dnevnik dolazimo do saznanja da je dr. sc. Franjo Tuđman uspješno i uz minimalan trošak uspostavio i stabilizirao Republiku Hrvatsku, da je za njegovog mandata vanjski dug bio minimalan i za jednu državu koja rata nije vidjela, a kamoli za teško razorenu i opljačkanu državu, da je dr. sc. Franjo Tuđman pobijedio sve moguće sile i otpore i ostvario hrvatski san, stvorio neovisnu, samostalnu, demokratsku i u svijetu priznatu i poznatu državu – Republiku Hrvatsku!

S obzirom na sve činjenice najmanje što možemo je dr. sc. Franji Tuđmanu, dostojanstvenom, mudrom i hrabrom čovjeku, vječno biti zahvalni na učinjenom!!!

Neka mu je vječna slava i hvala!

Komentari

Tko je taj "Veličanstven čovjek u strašnom vremenu" ?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

"Tko je taj "Veličanstven čovjek u strašnom vremenu" ?"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Trolovi, a da nešto napišete

oima što ste prepametni na tuđim dnvnicima?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"Trolovi, a da nešto napišete"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Čika Franjo i mali od kužine

leddevet

Tko je glasao

Znam da ne shvaćaš

Samo, nije se lijepo hvaliti svojim nedostatcima.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

crveni se spam do spama kad ustaška bode kama

Tko je glasao

ako je satira loše ti kotira

Tko je glasao

Da sam

Da sam bio ja na mjestu F.Tuđmana Hrvatska bi bila bitno drugačija nego što je danas, ili drugim riječima Hrvatska bi bila drugačija da je bilo tko isplivao na vrh vlasti. Ovo nije Hrvatska kakvu sam je ja želio, ovo je Hrvatska siromašnih ljudi, to me osobno najviše boli, ali još me više boli činjenica da djeca naša i unuci nemaju budućnost kakva bi se trebala očekivati u jednoj europskoj zemlji. Inače, Hrvatske bi bilo, da je i Marko Veselica bio predsjednik ili V.Gotovac,to treba shvatiti, jer dobrovoljci i HOS-ovci su početno obranili Hrvatsku, a ne HDZ i Tuđman. Jasno, izgubljeni u povijesnoj zbiljnosti SDP nije ni želio nezavisnu Hrvatsku. Protiv sam stava gdje se ističu zasluge, a zanemaruju mane i loša riješenja, a Tuđman je mana imao na pretek, no, bio je Hrvat, i to sigurno veći nego Mesić, a apsolutno veći nego Josipović. Nije Hrvatska nastala zato jer ju je vodio Tuđman, nego je Hrvatska nastala jer se je Jugoslavija urušila kao država, dokaz su zemlje koje su nastale tim raspadom.

Tko je glasao

Fantom

Ovako sam ja govorio do prije par godina. Jako me živciralo kad se govorilo da je HDZ obranio Hrvatsku, no onda nam je u bolnicu došao netko iz HSP-a (mislim Paraga) pa trokeljo da su oni oslobodili Hrvatsku, taj me još više naživcirao, jer se ja nisam osjećao kao pripadnik niti jedne stranke pa ispalo da sam se ja nisam ni borio.

Slažem se ja da bi Hrvatske bilo i bez dr. Tuđmana, jer smo svi bili za nju, no kakva i kolika bi bila to nitko ne može reći, mislim jasno je da su stvari mmogle jako loše završiti po nas i da izvući se iz onog pakla nije bilo nimalo lako, bilo je nenormalno teško. Izvući Hrvatsku u tzv. avnojskim granicama u nekim trenutcima je izgledalo i kao utopija, s tim se moraš složiti. No, ipak, uspjeli smo.

Naravno, svatko od nas misli da je veći general od generala, no nitko od nas nije imao priliku, breme, koje je nosio Tuđman i nitko ne zna kako bi to završilo. A u jedno smo sigurni, izvukli smo maksimum, slažeš li se? Taj maksimum izvučen je pod vodstvom dr. Tuđmana, kome se to sviđalo, kome ne.

To da bi se Jugoslavija raspala i ovako i onako baš i nije sigurno? Sigurno je da su narodi mijenjali mišljenje nakon srpskog divljanja po Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, da se nisu potpuno raspištoljili možda bi bilo drukčije? Na kraju krajeva, svi osim Srbije bili su za konfederaciju, dakle nije baš istina da bi se Juga raspala.

Naravno da je Hrvatska siromašna, no ako je Tuđman i imao propusta zašto ti propusti nisu riješeni u ovih 14 godina nakon njega??? Zašto nismo krenuli u nekom drugom smjeru? Zašto Račan nije krenuo u drugom smjeru? Ili HDZ poslije njega ili opet SDP?

14 godina je puno i puno se toga moglo promijeniti, a nije, hoćemo i to pripisati Tuđmanu, hoćemo i idućih 20 godina pripisati Tuđmanu, pa dokle ćemo uvijek druge optuživati?

Tuđman je, kome se sviđalo kome ne, vjerojatno u onom kaosu učinio najviše što je mogao. Pa ti vjerojatno znaš da je on imao otpore i u svojim redovima, konkretno: moja brigada se u jednom trenutku odmetnula i nismo prihvatili smjenu zapovjednika, zamalo je došlo do obračuna. I onda pričamo o Tuđmanu kao da je imao svu moć i konce u rukama. Naravno, na kraju jepohvatao konce, no nije mogao izbristi ružne stvari.

U svakom slučaju, povijest će zasigurno, kako vrijeme bude prolazilo, sve više razumjeti strahovito nezavidnu poziciju i dr. Tuđmana i Hrvatske.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Samo dijelom si u pravu

F 47

Hrvati su vojno porazili Srbe u Hrvatskoj i velikim dijelom u BiH te time spasili BiH kakvu takvu.

Da srpska i jugokomunistička soldateska nije slomila zube na Hrvatima...pitanje je kako bi prošli ostali tj. kako ih u Srbiji gledaju...Srbi muslimani, drugo oko u glavi tj. najbolji Srbi i Južni Srbi.

Dobili bi mi vjerovatno nezavisnu državu ali ne u avnojevskim granicama nego koliko se vidi s katedrale ili bi imali nešto poput Republike srpske u BiH.

Eto...tu je veličina FT-a..a kako bi bilo s ovim drugima...možemo samo nagađati.

Tuđmanovi strateški ciljevi su ispunjeni. Hrvatska je priznata država u avnojevskim granicama..euroatlanski smo integrirani..a BiH je ( i ) Hrvatska ..bar na papiru.., jel.

Ove dječje bolesti koje trpimo su posljedica rada onih oko Tuđmana..a naročito onih poslije Tuđmana.

Naravno da je i on imao mana ili grešaka..pa samo je čovjek..nije "svetac" kao Tito.

sve dobro...

Tko je glasao

Drvosjek

Ti i ja ponekad ko blizanci? :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ajde ne uvlači se

kaže drvo: "Naravno da je i on imao mana ili grešaka..pa samo je čovjek..nije "svetac" kao Tito."
u tvome pamfletiću on JESTE (tuki, ne tito) svetac :)))) a sve što si napisa za tukija, vridi za tita, samo drugo vrime, drugi svit, druga politika, drugi ideali, znači, u filmu si "pijoniri maleni" ili "mi ti se kunemo..."
mlad si, čini mi se, pa bi moga doživit za jedno 10-20 godina kako i tukijevi spomenici (strašila po stručnim kriterijima, "djela" nekakvog priučenog kuzme kovača) lete u nebo k'o cigani u onom filmu :).
takvo ti je ovo podneblje, mo'š ga hebat, ko ono kad se devedesetih cili komitet sa gradskim, seoskim i inim ograncima okitio krunicama - rvati su jako principijelan narod, pitaj ppppetre, ona se iz mile štule primetnula u maju frujndlih, hehehe
profesor
P.S. pošto san udbaš, baciću provjerenu kosku: drvo te zajebava :D
profesor

Tko je glasao

Nemoj da ti sad iskopiram tisuću linkova na tisuću

masovnih grobnica tvog idola. Kako Drvosjek reče, Tuđman se trudio da ne bude nasilja, da nitko ne izgubi život, dok se ona tvoj Idol trudio probiti među prvih pet svjetskih zločinaca.

No dobro, nadam se samo da ćete i vi za njim u vječnu vatru, a što se imam nadati, tako će zasigurno biti.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"Tuđman se trudio da nitko ne izgubi život "

@laganini a koliko je ono hrvatskih branitelja izvršilo suicid za Tuđmanova života!?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

hehe

žalosti me to što ću opet doli na tukija naići... ali bar ću imat centralno grijanje, zimogrizan sam :))))))
profesor

Tko je glasao

Ugrijat će te Arkan!

Ugrijat će te Arkan!

Tko je glasao

"Ugrijat će te Arkan!"

@ppetra to ti govoriš iz vlastitog iskustva?

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

aaaa

Tko je glasao

"ti probala dok te ceca nije zaćerala"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Svako svome jatu, a ti Arkanu

Tko je glasao

šta je

Tko je glasao

Sve profesoru- vojvodi od ZZP-a

Tko je glasao

a šta ću

Tko je glasao

Daj što daš!

Ti i ja ponekad ko blizanci?

9. Ne poželi tuđeg ženidbenog druga!

Laganini, jel' znaš da ti je to grijeh?

leddevet

Tko je glasao

"Laganini, jel' znaš da ti je to grijeh?"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Zaboravih

Nisam znao da se kod tvojih blizanci žene, perjaju, i tako to???

Kod nas su blizanci braća! Mislim mi imamo te vrijednosti, vidiš koliko smo civiliziraniji od vas!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Računovođa

Nisam znao da se kod tvojih blizanci žene, perjaju, i tako to???
Niti ja!
Juh što si ti doslovna i neromantična duša. Bojim se, ako nešto ne promijeniš, da ti neće uspjeti veza s drvom jerbo ti je on jedna vrlo fina i osjećajna duša, ta ispod grube crne uniforme zasigurno je skriven fini rozi čipkasti unterveš i samostojeće najlonke!

leddevet

Tko je glasao

Papak

To što ti je seks prva aluzija na riječ "brat" to je tvoj problem. A onda još daješ mašti na volju kako bi izgledala erotika s bratom! Hebate gadnih li običaja kod vas. Užas.

Namjerno te neću zarolati tako da svi vide vaše vrijednosti, tebe i ovog što te plusa, izgleda da i on najviše voli brata kresnuti. Užas od odgoja i ljudi, fuj.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Taubek

leddevet

Tko je glasao

Papak ostaje Papak

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Nema tu pomoći

leddevet

Tko je glasao

A čovjeka i razgovora, od Papka ne bi nego Papak

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ajd sad nastavi napredni petogodišnjače...

leddevet

Tko je glasao

Meni daješ minus zato što mu odgovaram

na seksualne aluzije između blizanaca, a njemu ne? Je li i tebi seks prva asocija kad se spomene brat blizanac?

Ma sve pet, nemaš ti toliko minusa koliko si izopačen. hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

"Meni daješ minus zato što mu odgovaram"

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Papak

Opet si zao. :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ma kaj opet, još uvijek

Ma kaj opet, još uvijek

Tko je glasao

Franjo I Veličnstveni, sultan Hirvatistana!

Tko je glasao

Franjo-veličanstveno pobijedio, Srbi veličanstveno- "pobegli"

Haaški sud ne bi imao nadležnost za Oluju, a oslobodio ga je i post mortem- oslobodivši njegove generale.

Sve je ispalo ono što je od početka bilo u Haagu- LAŽ najvećih lažova -koji se sami hvale tom svojom sposobnošću.

Zločinci su oni koji čine zločine, a napokvareniji, najpodliji zločionci su oni koji svojim žrtvama "tovare" vlastite zločine zbog najmanje kolaterale pri oslobađanju te napadnute države od "ober" zločinaca!

Još gori od tih "ober" zločinaca su oni koji i nakon toliko vremena ustraju na toj grandioznoj laži o krivnji žrtava, pri oslobađanju od zločinaca, jer stvaraju teren za nove okršaje u kojima niti žrtva neće biti tako suzdržana kao prvi puta!

Što bi Kurdi dali svome nekome Franji, ili Ukrajinci- da im stvori i oslobodi državu od najgnjusnijih, najpodlijih, najlažljivijih i najpokvarenijih protivnika u povijesti naroda? Kako bi oni slavili! Franjian uloga je upravo takva- dao je politički život Hrvatskoj na karti svijeta, a pametni ljudi znaju da su to veličanstvena dostignuća, ne samo za taj narod, nego i za sve narode svijeta!

A slavit ćemo i mi svoga Franju, kada se riješimo gnjusova kojima nita drugo i ne preostaje nego laganje i podmetanje, nakon veličanstvene pobjede nad njima.

I vaše ostale laži ne "piju vodu" jer i Slovenija, Mađarska, Italija, Grčka, Rusija bez oslobodilačkoga rata nisu u boljemu stanju od Franjine Hrvatske- sve komunističke među njiama imaju najgore probleme- tajkune i lopove iz redova bivših komunističkih struktura. Hrvatska pod vlašću komunista, nakon Franjine smrti, i je u takvome stanju kakvo navodiš- ali upravo zbog nesposobnih , lopovskih, nemoralnih, zločinačkih, beskrupuloznih komunista i ljudi na vlasti koji jednako mrze RH kao ti, pa je namjerno upropaštavaju!

Srušena vam je laž o ZZP-u, a srušit ćemo i sve druge vaše velike laži, kada srušimo vašu katedralu laži -nakupljeni šljam na HRT-u i medijiam.

Pomest ćemo vašu uređivačku politiku s HRT-a, ali zauvijek, jer smeće-novinari ne zadovoljavaju kriterije niti u jednoj državi za javnu televiziju, pa neće niti za našu!

Još se usuđuješ spominjati Haag, bezbožni patuljče!

Lijepo vas je vidjeti kako kao pravi Bijesovi minusirate dnevnik i pokazujete svoje pravo lice- mrzitelji samostalne i slobodne RH., čiji je simbol dr Franjo Tuđman!

Istina o vama pokazala bi da ste svi iz redova poraženoga, agresorskoga naroda: velikosrba i jugoslavena koji kiptite, gušite istinu (Lex Perković) o vašim komunističkim zločinačkim običajima, lopovluku koji ej dokaziv samo s popisom najbogatijih ljudi u RH- ljudi iz komunističke nomenklature. I vama ne smeta dalje besprizorno lagati- jer "Laž jevaš državni interes": i pokojnih vam SFRJ, i Krajina, ali i Srbije.

Ma patite se vi svakim danom svoga života u RH, nažalost i mnogi Hrvati- ali samo zbog činjenice što Oluja nije i vas pokupila sa sobom i što ste uspjeli nelustriranim strukturama bivše vlasti doći u hrvatske institucije vlasti.

Pomest ćemo vas- prvo demokratski, a ako nam bacite balvane na taj put- znat ćemo vas pomesti onako kako ne vidite da baš i tražite, zbog vlastite vam bahatosti i mržnje!

Zvao ti našu Hrvatsku kako god hoćeš ona je Hrvatska, a ne SFRJ, FNRJ, Kraljevian Jugoslaviaj, Kraljevina SHS i to je ono što te pati.

Tko je glasao

mali savjet

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Tak je kak ti rečeš

Tko je glasao

Hvala kaj si prvi

Tko je glasao

Učili ste od najboljih majstora laži -kojiam ste služili

1. Da li se moglo, smjelo, za vrijeme vlasti Franje Tuđmana prikupljati referendumske potpise, recimo protiv privatizacije, tajkunizacije ili nekaj drugo.Za vrijeme rata? Ti nisi normalan , boltek , u toj svojoj komunističkoj logici.

Mirna reintegracija završila je tek koju godinicu prije Franjine smrti, a specijalni rat- ZZP iz Srbije , preko Haaga se već zahuktavao.

Koji ste vi podli lažljivi mentalitet- sve nedaće trpate Franji, iako nemaju veze s njime, nego s vama i vašim ideološkim naslejđem, pa čak i zločinačkom prošlošću prepunom ubijanja nedužnih ljudi.

Daj @boltek napiši zašto Slovenci bez Franje, nisu bolji- zbog istih komunista lopova, nestručnajka i neznalica, zašto nisu bolji Mađari- zbog istih komunista koji su tranziciju koristili za osobna bogaćenja, zašto nisu bili bolji Rusi- zbog istih komunista koji su iskoristili tranziciju da pokradu za sebe i svoje,...pa zašto,kao jedini u ratu, Hrvati nisu mogli bolje: zbog istih komunista koji su tranziciju iskoristili da pokradu sve za sebe:
http://pollitika.com/quottudjmanovi-200-obiteljiquot-nemaju-veze-s-tudjm...

Ta vi Franju veličate više od drugih- "mogao je da je htio"- a svi ovi drugi nisu,; mogao je izabrati bolje ljude, a vidi čuda vaša ova Kukuriku vlast , bez rata, nije us tanju izabrati ministra zdravstva koji neće otići službenim autom na skijanje, ili nabaviti one silne prekobrojne uređaje (R2.Ostojić), pa poštene ljude, a ne onoga misnistra Ostojića (1.Ostojić) koji je zbog lopovluka morao otići, pa Holly koja se bavila pogodovanejm svojoj kolegici, pa Linića koji je otpirio zbog Šegona, pa Merzelica,... Da ih sve potrpaš u aztvore, pitanje je bi li pravedan sudac iz zatvora nakon istinskoga pravednoiga suđenja ikoga pustio van?

I ti tvrdiš da je Franjo mogao u ratu izabrati bolje ljude i nije te stid podržavati vlast i ljude koji , u miru, ne mogu izabrati dvadesetak poštenih i stručnih? Podlosti- iem ti je bivši zadrti komunist!
Ta ti su ljudi pobijedili JNA, četnike, naoružali RH, ostvarili međunarodno priznanje RH, i napravili ništa manje u tranziciji nego ostali.

Ali ti i VI jugići- velosrbići -zluradići biste da je Franjo "kušnio" SAD, Francusku, Britaniju i rekao- nema privatizacije, tko vas j...e i to anma podmećete kao argument, preko Hrvatske Ruglotine od Televizije, koaj je gora od SRT za vrijeme DR.

Nemate argumenata- ali imate tone zlobe i laži, i vlastite frustracije, kojima zatrpavate istinu o Franji državniku i političaru, vojskovođi i pobjedniku, najvećega od svih Hrvata u novijoj povijesti,ali i Europe!

I bez obzira na sve dokaze, vi uporno vrtite svoje laži-jer učili ste od najboljih majstora laži- kojima ste navikli služiti- od Srba-kako sami sebe opisuju kao majstore laži, paralaži!

Vi ste toliko zli da ste sebe uvjerili u vlastite laži laži- tako su vas dobro obučili na kursevima!

Tko je glasao

Bokte ppetra, pa ti nikad nisi bila niti u Sloveniji?!

Sreća tvoja da je bilo Tite i partizana, pa možeš ponekad u inozemstvo - Dalmaciju i Istru - inače bi ti vječno noge bile smrežurane od zavičajne močvare :P

Inače, ma kako si samo zaboravila poznatog radiologa Hebranga i njegovo rentgenološko poduzetništvo, operaciju u inozemstvu, i samohvalu kako je skresao sredstva za zdravstvo - tog pionira zdravstvene pljačke i propasti, podjednako kao što je Tuđman pionir pljačke i propasti Hrvatske, koji je uostalom i vlastitim primjerom pokazao i dokazao kako je kokošarenje ne samo svojstveno, već i primjereno pravim Hrvatinama!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Slovenci izbacili zločinca Tita iz upotrebe i zakonom zabranili

spominjanje imena tog svjetski poznatog zločinca. Valjda zato i spominješ Sloveniju.

A kad sve ove turbulencije završe iz Beograda ćeš moći jabukom dobaciti do granice, na koju god stranu baciš.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Zajednički život s lažovčinama,malo je uspio pokvariti neke naše

A što ti ostaje drugo nego lajati.

Vidjeli smo Rajka i njegovo opremanje bolnica preskupim uređajima, a sada i Vargu, pa smanjivanej ipostotka za zdravstvo, pa opet vraćanje- tako rade ljudi koji ne znaju. pokušaji- pogrješke, opet pokušaji.

Što tebi vrijedi iznositi dokaze :
http://pollitika.com/quottudjmanovi-200-obiteljiquot-nemaju-veze-s-tudjm...
kada si ti bolesni neizlječivi , genetski uvjetovani lažov, koji ponavlja laži svoje memorandumaške lažljive obitelji!

Prave Hrvatine su časni i plemeniti ljudi, za razliku od pravih lažovčina i kukavica kojima se dimilo ispod nogu od trrenja usljed prebrzoga trčanja pred Hrvatinama!

Istina, nešto nam je život u zajednici s najvećim lažovčinama i podlacima (sami tako tvrde, a u to im možemo i povjerovati- od ZZP-a na dalje) uspio neke pokvariti- ali samostalnim životom bez njih, i to će s vremenom nestati!

Tko je glasao

Ti kao prvi domoljub u Hrvata

Ti kao prvi domoljub u Hrvata vjerojatno znaš u kom periodu u RH ne vrijedi povjerenje u zemljišne knjige ( prema zakonima RH) a sve je na neki način povezano s Franjom Tuđmanom?

Tko je glasao

Sve je povezano s Franjom,

Sve je povezano s Franjom, samo postojanje RH, pa i tvoja uloga ljestava za velikosrpske političare!

Tko je glasao

Franjo Tuđman je bio moj

Franjo Tuđman je bio moj vrhovni zapovijednik koji se u početku rata i nije baš najbolje snalazio pa samo zahvaljujući previranjima u JNA i nesposobnosti i lošoj organiziranosti velikosrba nismo više najebali a od međunardnog priznanja RH pa do kraja rata i mirne reintegracije podunavlja vodio je dobru ratnu politiku ali je u svim ostalim elementima zakazao dali iz neznanja ili namjere sasvim je svejedno.

Sve dobro što je učinio ne opravdava ga za pojavu torbara HDZ-a ( Miroslav Kutle , Josip Gucić , Ivan Radošević i dr.) koji su popljačkali i dokrajčili tisuće firmi u RH , a s tim novcima se financirao i HDZ .

Trenutno najveći petokolonaš i raspiritelj velikosrpske politike na ovom portalu si ti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci