Tagovi

Douche and Turd

Prije neki dan nisan ima pametnijega posla pa odlučin pogledat epizodu "South Park". Oden tako do njihove web stranice i kliknen botun "Watch Random Episode" ili ti izaberi epizodu nasumično. Izbacilo tako meni epizodu pod imenon "Douche and Turd". Kako nisan ima pojma šta znaći rič "douche" pogledan na internetu šta je to i pronađen da je to neka vrsta tube s nastavkom koja služi za unošenje tekućine, masti i slično u tjelesne otvore. To je u biti, ako se nevaran neka vrsta vaginalnoga klistira. Rič "turd" mi je poznata i znači doslovno pa govno. Inaće u američkon žargonu rič "douche" (izgovara se - duš - ) kao i rič "douchebag" je posprdan izraz.
Krenen tako ja gledat epizodu i kako ona više odmiče ja postajen sve više blesiran kako se to dogodilo da mi baš sad izbaci baš tu epizodu. Naime u epizodi se bira nova školska maskota pa su u završni krug ušli "Giant Douche" i "Turd Sandwich". Oni koji podržavaju jednoga ili drugoga kandidata nastoje pridobit glasače među ostalin podmičivanjen i zastrašivanjen. Kandidati se sučeljavaju i na javnoj debati. https://www.youtube.com/watch?v=a0BuPgrBwHU Ovu debatu san primotava i gleda najmanje pet puti i svaki put bi se kida od smija pogotovu na onome dilu kad voditelj sučeljavanja postavi jedino suvislo pitanje. Uglavnom, dok traje ta izborna euforija jedan od likova nemože nikako odlučit za koga bi glasa jer njemu nema razlike između ta dva kandidata pa na sveopće zaprepaštenje odluči uopće ne glasat. Dotični lik koji se zove Stan jednako je zaprepašten pitajući se čemu tolika gungula oko jedne tako beznačajne radnje. Grupa koja podržava jednog od kandidata doslovno pod prijetnjon oružjen provodi kampanju "Glasaj ili Umri" narvno za njihovoga kandidata. Na dan izbora cijela zajednica se digne na noge, uključujući i roditelje našega Stana, te krenu bijesni lovit po gradu toga koji se usudija ne glasat. Tako Stan konačno odluči glasat ali shvaća da u biti svaka grupa želi da glasa za njihovoga kandidata pa ponovo odbija pristupit izborima. Na to škola, grad pa i njegovi vlastiti roditelji odlučuju Stana izopćit odnosno protjerat. Nakon šta je doslovno cijeli grad stao u red, uključujići i njegove vlastite roditelje, kako bi plunili Stana i otkinili komad njegove odjeće on je konačno protjeran iz grada. Tokom svoga lutanja u tom izopćenju Stan nailazi na staroga mudraca (taj je bolestan na poseban način ali nazovimo ga mudrac) koji mu kaže "Uvijek je izbor između douche i turd jer su to jedini karakteri koji su se uvlačili dovoljno uspješno da bi dospili toliko daleko u politici". Naš Stan odluči pristupit izborima i glasat po principu "en ten tini" te odabire "Turd Sandwich" uvjeren da su "Douche and Trud" obično jedini izbor koji ima. Uprkos tomu "Giant Douche" pobjeđuje s ogromnom premoći. Iako Stan kaže da njegov glas nije bija bitan ostali ga uvjeravaju da je svaki glas bitan iako je bija za stranu koja je izgubila. Konačno zbog slijeda nekih drugih događaja izbori su poništeni i škola odluči vratit staru maskotu. Nakon svega jedan iz grupe koja je podržavala jednoga od kandidata i koji je na sve načine pokušava pridobit Stana da glasa za njegovoga kandidata kaže "Bah, tvoj glas ionako nije bija bitan" ostavljajući Stana blesiranoga šta je sve mora proć radi ničega.

PS. U dnevniku je prepričana epizoda crtića "South Park" http://southpark.cc.com/full-episodes/s08e08-douche-and-turd te je svaka sličnost sa stvarnim ljudima ili događajima sasvim slučajna i nenamjerna.

Tagovi

Komentari

Vote or die

U spomenutoj epizodi me se posebno dojmila reperska pjesma Vote or die (Glasaj ili umri) :)

p.s. Na spomenutom linku se nalaze i sve ostale epizode South Parka... tko nije gledao i tko ima crtu za tu vrstu humora, South Park predstavlja jedno od boljih mjesta za sve događaje modernog svijeta - od humora do "prava debelih", od slogana "Change!" i "Yes, I can!" do toga kako i zašto niču otkupljivačnice zlata.

Tko je glasao

Touche

Touche :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci