Tagovi

Dostojanstvo mu nitko ne može dati ili uzeti, dostojanstvo se živi

"Humanist, domoljub, lingvist koji voli slušati Jethro Tull, Ramones, čitati Bulgakova, prekrasno odgojen, ne pristaje na laži i ne želi srušati sranja, zalaže se za istinu zbog koje treba vjerovati u temelje Hrvatske, ide teškom i strmom stazom poštenja, a ne lakšim putem kvazidomoljublja, smiren, razuman, neustrašiv, naoružan činjenicama, bez trunke mržnje, nije podlegao populizmu niti izazovu pukog etiketiranja bilo koga, lice svijetle budućnosti RH, poštuje svakog pojedinca i uvažava različitost, tolerantan je, u životu postigao je sve sam –svojim intelektom, učenjem i školovanjem, ne zamara se time da neki zlonamjernici i „hejteri“ tvrde da položaje i katedre dobiva zbog herojstva i žrtve svoga oca, osnivač Facebook grupe „Ja ne mrzim“ s desetinama tisuća lajkova, čovjek koji zna da je jedino ispravno građansko, a ne rodno domoljublje, on je put za neskretanje, karika nove, bolje, pametnije i moralnije Hrvatske, on je Apaurin kontra straha, kontra manipulacije i kontra samouništenja, najčišći i najplemenitiji dokaz da ljudi nisu uzalud ginuli, njegov bi stari, da je živ, zacijelo bio vrlo ponosan na njega, ...."

"Njegove tvrdnje na snimci njegova govora o civilnim žrtvama rata i PTSP-u su izvučene iz konteksta, snimka je skraćena, protiv njega pokrenuta hajka, a jedini cilj je mržnja, on zna da je odricanje od ćirilice odricanje od naše nedavne prošlosti, prošlosti naših školskih klupa, zna da o Vukovaru jako malo zna, čak mu nije jasno da li je Vukovar 18.11.1991. pao ili oslobođen, zna i to da mu je otac stradao od metka iz nečije puške...."

https://www.youtube.com/watch?v=4v4ajJfU8L0

http://glasbrotnja.net/kolumne/kolumne-tihomir-dujmovic/je-li-bojan-glav...

Istina, nije Bojan Glavašević originalni autor ideje o PTSP-u kod agresorskih vojnika, već Veljko Džakula: „Hrvati imaju pravo na PTSP, a Srbi nemaju. Od čega vi obolijevate od PTSP-a, a mi ne?“

http://croative.net/?p=22779

http://www.braniteljski.hr/hrvatska/773-bojan-glavasevic-ptsp-kod-agreso...

Kada su se u „Bujici“, a zatim i u emisiji „Otvoreno“- voditelja Mislava Togonala, pojavile audiosnimke sa sastanka tima nekadašnjeg Ministarstva branitelja, dok ga je vodio od PTSP-a čudesno izliječeni ministar Predrag Matić, hrvatska javnost nije bila začuđena njegovim prostačkim rječnikom. Ali svi su bili šokirani patološkim smijehom, ciničnim i morbidnim komentarima Bojana Glavaševića, podrugljivošću o pošpricanim mrtvim tijelima hrvatskih branitelja, masovnim jamama, te načinom kako žele invalidiziranim pripadnicima HVO-a uskratiti sredstva za njihovu invalidnost i žrtvu koju su dali za samostalnost RH.

„Busovača zdravoooo...“ iz usta Bojana Glavaševića, za jednu jedinu sekundu je razgolitila svu propagandnu mašineriju, manipulaciju i laž poznatih majstora obmane i agitpropa.

https://www.youtube.com/watch?v=O4kyMniVgYw

https://www.youtube.com/watch?v=rln9uo_x_2Q

Odakle potreba za to posprdno, sadističko i morbidno iživljavanje nad tijelima mrtvih Hrvata?

Gdje je to Bojan naučio?
Na Filozofskom fakultetu čiji "ugledni" profesori, poput“radničkog frontaša“ Mate Kapovića, pišu „S.rem vam se na Bleiburg“!?

Od mentora Pupovca, čija su braća aktivno sudjelovala u napadu na Hrvatsku?

Od sljedbenice Partije, koja njeguje kult komunističkog ubojice, a koji je u Europi stvorio najveće masovne grobnice, poslije ww2?

Od Documente,... Vesne Teršelič koja želi ukinuti ime Domovinskom ratu, radi "frustriranosti druge strane"?

Promjenom vlasti doznaje se:

-da je koristio državna sredstva u privatne svrhe,

-da je trošio državni novac na putovanja o kojima nije podnosio nikakva izvješća,

-da je trošio veliki državni novac na skupa jela i vina po elitnim restoranima,

http://narod.hr/hrvatska/bojan-glavasevic-uz-skupocjene-nosace-sklon-i-v...

-da je koristio službeni automobil Ministarstva branitelja za odlazak na SDP-ovske predizborne skupove,

-da je u Ministarstvo branitelja kao volonterku zaposlio Amerikanku Adrianu Korte Nahabadian, da su nju i još jednu studenticu 2015. vodili na Croatia Summit, te na teret poreznih obveznika plaćali njihov hotelski smještaj u Cavtatu.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/nista-lazno-fred-matic-bojan-glava...

-da na Twitteru ismijava Predsjednicu Hrvatske i predsjednika Vlade Oreškovića, fašizira ministra kulture Hasanbegovića i Ladislava Ilčića:
„Buhtlica lupila šakom o stol, zatresao se srebrni escajg i kristalne čaše, a uzvanicima stao dah.“
"Nakon Timovog intervjua jasno je: ili je slijep/gluh pa ne vidi što rade HaSSan i ekipa, ili u tome što rade ne vidi problem".
„Ein Volk,“ein“ Europa, ein Ladislav.“

Tako to zaključuje i vidi ideološki maneken Olivera Frljića, koji je plakate s njegovim licem vješao na HNK u Rijeci.

Sve vidi Bojan, ali ne vidi kada Porfirije pjeva četničke pjesme.
To nije problem, ali je problem kada to netko javno kaže, te kada prosvjeduje zbog nametnute cenzure medija. To su „fašisti i kriptoustaše“ koji se bune na pjevanje „antifašističke“ pjesme.

“Dostojanstvo mu nitko ne može dati ili uzeti, dostojanstvo se živi."

Tu ne pomaže ni broj završenih fakulteta, ni poklonjene katedre, ni visoke titule, ni Pupovac, ni Filozofski, ni Mate Kapović, ni broj naučenih jezika, ni medijske manipulacije....

Na onim snimkama, ali i na njegovim bezbrojnim komentarima na Twitteru pokazalo se u punom sjaju lice netolerantne osobe, bešćutnog cinika, važnog frajera koji svima obznanjuje da govori engleski i latinski, moralni sudac za sve - osim za sebe, kojemu su društvo na društvenim mrežama „moralne veličine“ kao Dejan Jović, Maja Sever, Elizabeta Gojan, Tomislav Klauški, Sanja Mikleušević, Jadranka Kosor, Drago Pilzel, Helena Puljiz, Boris Rašeta, Nensi Tireli, Goran Vojković i slični.

Strašna je sudbina Siniše Glavaševića.

Dok je on bio neljudski mučen i na kraju ubijen, bačen u jamu Ovčare, sin mu je školovan u Prijedoru, u Republici Srpskoj, zločinačkoj tvorevini koja je nastala na genocidu, masakrima olimpijskog Sarajeva, Srebrenice,.... Iz RS su padale granate po Slavonskom Brodu, Đakovu, ...ubijale hrvatsku djecu i civile.

Taj rat je valjda bio „rezultat loših politika“, a ne velikosrpske agresije!??

Umjesto „Ars diaboli“ Miloradu Dodiku je na klaviru trebalo umjetnički odsvirati „Ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine...“
A mi se u RH tako olako odričemo ćirilice u Vukovaru, te u cijelom obrazovnom sustavu!??

http://pollitika.com/boze-mislim-da-sanjam-ruzan-san-vukovar-kao-srpska-...

Najgore što se moglo dogoditi hrvatskim herojima poput Siniše Glavaševića, je to da njihove ubojice, te relativizatori takvih četničkih i JNA zločina, odgajaju njihovu djecu a zatim pretvore njihov cijeli život u „operetni uradak“.

Ostaje samo tuga, ali i milijun puta potvrđena spoznaja da svi koji su prodali dušu i dostojanstvo Wolandu, ...za karijeru, političku moć, utjecaj, bogatstvo, katedre, ....postanu grubi, oholi, umišljeni, bezosjećajni, lakomi, licemjerni, ravnodušni na patnju, invalide i Boga,... a završavaju isto.

Častan život, poštenje, ljubav prema svojoj Domovini, svome narodu, Vukovaru, DR, invalidiziranim hrvatskim vojnicima,... nije nasljedna kategorija.

Dostojanstvo mu nitko ne može dati ili uzeti, dostojanstvo se živi, pokazao je Siniša Glavašević.

https://www.youtube.com/watch?v=Rwlrx2rLFsE

Komentari

Momčić Glavašević je emocionalno osakaćeno dijete

No baš takav odličan je primjer osakaćenosti scene tobožnjih ljevičara koji se uredno kunu u demokraciju samo ne za političke protivnike i u ljubav prema sebi i beskrajnu mržnju prema drugima. Današnji ljevičari su dotakli dno, ili su oduvijek bili dno samo su ovo vremena u kojima je lakše vidjeti svo licemjerje onih koji žive hedonistički kao krezovi, bez ikakvog rada i istovremeno se kao zalažu za one kojima otimaju i koje bešćutno pljačkaju, kao parazitske civilne udruge, SDP ili Radnička fronta truta Kapovića i ergele parazita.

Svi ti trutovi i pljačkaši budućnosti potpuno su beskorisno parazitsko nametničko tijelo bez kojih bi svaka država i svaki narod živjeli tisuću puta bolje, ljudskije.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Oni su peta kolona vlastitih država

Današnji ljevičari su dotakli dno, ili su oduvijek bili dno samo su ovo vremena u kojima je lakše vidjeti svo licemjerje onih koji žive hedonistički kao krezovi, bez ikakvog rada i istovremeno se kao zalažu za one kojima otimaju i koje bešćutno pljačkaju, kao parazitske civilne udruge, SDP ili Radnička fronta truta Kapovića i ergele parazita.

    "Ljevičari su danas sinonim za bjesnoću, agresiju, vrijeđanja, nekulturu, histeriju, petu kolonu vlastitih država i sinonim za opasnost po Europu i europske narode!"

Tko je glasao

Malog bi trebalo

umočiti u katran i perje i otjerati na neko brdo kod Prijedora da čuva ovce i peče šljivoviski.

sve dobro...

Tko je glasao

Samo beskrajna tuga i mučnina

otjerati na neko brdo kod Prijedora da čuva ovce i peče šljivoviski.Ne mogu osjećati mržnju prema sinu Siniše Glavaševića.

Samo beskrajnu tugu i mučninu, zbog onoga što čine, te što su već učinili sa sinom hrvatskog heroja.

Izljevi mržnje samo idu na ruku onima koji forsiraju i plasiraju svoju demagogiju i "operetne" uradke.

U to ubrajam i onaj inscenirani fizički napad kartonom na Bojana Glavaševića u Savskoj, te izljeve mržnje pred Ministarstvom branitelja.

Glogoški i ostali HRVI shvatili su tu igru i distancirali su se od zlonamjernika.

Tko je glasao

Sado-mazo

leddevet

Tko je glasao

ne vuci me za...

sve dobro...

Tko je glasao

Ćetalju

Tko je glasao

Woland...

ono... kreneš s Bulgakovom... a dalje... o čemu je ovaj dnevnik? O Dodiku? Fejzbuku?

Ima li neki dodatak za zezepaške debile, ništa nisam shvatio...

Tko je glasao

Zato i nisi shvatio

Ima li neki dodatak za zezepaške debile, ništa nisam shvatio...Zato i nisi shvatio.:))

Tko je glasao

Svakak čast

Ti si došao do Bulgakova?
Eto ja zapeo kod Jethro Tull.

leddevet

Tko je glasao

U"Nedjeljnoj želji", puštamo Jethro Tull za @leddevet i drugove

Eto, na Twitteru poznati antifašist Drago Pilsel, zvani drug Molotov (slavan po "antifašističkom" činu bacanja molotovljevih koktela na židovske sinagoge) povodom njegovog ulaska u SDP, vickasto i vrckasto kaže Bojanu:

Danica, Fred, Orsat i Bojan otišli u partizane Boriti se za Hrvatsku bez mržnje(Bojan). Vjerodostojan potez. Želim da poprave taj SDP.

Inače, na Bojanovom Twitteru sve pršti od ljubavi, tolerantnosti prema različitosti, nema fašističkog ni komunističkog etiketiranja, stigmatiziranja, rasizma, šovinizma, ...i sličnih nepodopština.

Eto ja zapeo kod Jethro Tull.Nemoj da zapinješ.

Jest, da nije kao "Požuri druže, brže još brže", "Hej vojnici vazduhoplovci", "Druže Tito mi ti se kunemo", "Ide Tito preko Romanije", ali i Jethro Tull ostavlja neku ideološku poruku.

U radijskoj emisiji "Nedjeljne želje", puštamo Jethro Tull za @leddevet i drugove:

https://www.youtube.com/watch?v=9ua9I8g7TCs

Tko je glasao

Pjesmarica

Jest, da nije kao "Požuri druže, brže još brže", "Hej vojnici vazduhoplovci", "Druže Tito mi ti se kunemo", "Ide Tito preko Romanije"
Eto, ispričavam se na digresiji, na da li itko ima riječi pjesme "U tunelu usred mraka sije zvijezda petokraka"?

Trebalo bi mi za sljedeći partijski sastanak.

leddevet

Tko je glasao

Pod tom zvijezdom petokrakom je rušen Vukovar, ubijani Vukovarci

Eto, ispričavam se na digresiji, na da li itko ima riječi pjesme "U tunelu usred mraka sije zvijezda petokraka"?Umjesto toga nazovi broj za donaciju, za obnovu vodotornja u Vukovaru.

ps. pod tom zvijezdom petokrakom i četničkom kokardom je rušen Vukovar i njegov vodotoranj, ubijani njegovi ljudi, vršena najgora silovanja, ljudi odvoženi na masovne likvidacije naOvčaru, u srpske logore, sve pod parolom "U tunelu usred mraka sije zvijezda petokraka".

Tko je glasao

Parole, parole

Uvijek su se koristile parole i razni simboli kao što su zvijezde, ali bogami i križevi, polumjeseci, svastike itd. s time da smo neke izbacili iz našeg života a neke nismo kao što su križevi pod čijim pokrićem su učinjena brojna zvjerstva uključujući tu i četnička koji su zvezdu mrzili isto kao ti zvijezdu, s time da se u toj konkretnoj situaciji križ zvao krst. Jel' tebi ikad palo na pamet da križ optužiš za zločine koji su učinjeni pod njegovim pokroviteljstvom?

P.S. Što se tiče vodotornja ne brini za moju donaciju.

leddevet

Tko je glasao

kao što su križevi pod čijim

kao što su križevi pod čijim pokrićem su učinjena brojna zvjerstva uključujući tu i četnička koji su zvezdu mrzili isto kao ti zvijezdu,Pod tom zvijezdom neki od mojih su se borili protiv fašista od 1942. do 1945., zatim od te iste zvijezde potjerani u Lepoglavu do 1948., uz konfiskaciju sve imovine (drugarska eksproprijacija eksproprijatora) , sve do prosvijetljenja Velikog vođe i drugova.

Od 1991. su se pak moji borili protiv "crvene zvezde" i "nekrsta".

Jel' tebi ikad palo na pamet da križ optužiš za zločine koji su učinjeni pod njegovim pokroviteljstvom?Nepobitni zločini u ime križa su optuženi od strane povijesti, uz priznanje i same Crkve.

No, kada ćemo konačno u ovoj zemlji doživjeti priznanje stravičnih komunističkih zločina nad nenaoružanim civilima, "kulacima", klasnim neprijateljima, "nepoštenom" inteligencijom, folksdojčerima, vlastitim drugovima....?

Tko je glasao

Nekrst

Citiram te:
"Od 1991. su se pak moji borili protiv "crvene zvezde" i "nekrsta".
Što se tiće ZVEZDE ne tribaš pojašnjavati.
Al aj malo pojasni ovo "nekrst",
Pa ćaća me nije krstija.
Pa to je osobna stvar svakog pojedinca.
Religija, vjera.
Nisam se radi toga tuka sa četnicima i ostalima agresorima na Lipu našu.

"

Tko je glasao

Na traženje

Al aj malo pojasni ovo "nekrst",
Pa ćaća me nije krstija.
Pa to je osobna stvar svakog pojedinca.
Religija, vjera.
Nisam se radi toga tuka sa četnicima i ostalima agresorima na Lipu našu".

Slažem se u potpunosti sa svime što si ovdje napisao.

"Nekrst" ima smisao onoga tko nas napada i zatire i zbog naše vjere, tko mrzi i aktivno djeluje protiv nas hrvatskih građana i među njima i katolika, a to se vidjelo u DR na opsesiji agresora u rušenju hrvatskih crkava. Još preciznije izričaj "nekrsti" za to vrijeme znači "četnici", a ne oni koji nisu kršteni.

Ima dosta ljudi koji više žive po "Božjim zapovijedima", a nisu vjernici, nego što živi podosta vjernika.
Što se tiče moga stava prema njima :više su mi simpatični, ovi prvi, i više ih u svom životu cijenim!

Nisam opterećena religijom ili nereligijom drugih, ako mene i druge ljude ne ugrožavaju agresijom, nametanjem svoga i zatiranjem našega.

Ne smetaju mi niti ateisti, niti vjernici bilo koje druge vjere i poštujem ih dok ne posegnu za ograničavanjiam naših sloboda (tu sam posebno osjetljiva na pitanje uvoza rodnih fašista koji su prijetnja svim ženama. Ovdje ne mislim samo fizička, nego prijetnja za naš ravnopravni odnos u društvu.

Strašno zamjeram svima onima koji ISTODOBNO osuđuju hrvatskog biskupa koji je uz pojam nekih žena spomenuo izraz "štraca" (čovjek je od skupine starijih muškaraca, valjda se sjećaš svoje mladosti u kojem su slobodnije žene, u biti možda naprednije za svoje doba ili samo životnije žene, nazivali " štracama. Pogotovo je to bilo važno u Dalmaciji (poučili nas u Prosjaci i sinovi s "Vrtirepkom",...), a ISTODOBNO aktivno podržavaju uvoz ljudi kojima je žena na daleko nižem stupnju od "štrace" , ispod razine životinje za priplod, bez prava na osobnu slobodu. To ne znači da biskupu ne zamjeram njegov izričaj, ili glupost što je to privatno mišljenje izrekao javno, u sklopu svete mise.

Na pollitici olako lijepe etikete klerofašista, zadrtih zaluđenih vjernika, primitivaca,fašista, i to samo iz svoje mržnje prema katolicima i Hrvatima (kockogavi , rvatiine, ..) , pa si možda mislio da sam zadrta vjernica.

Nevezano, ali kada mi upućuješ izravno pitanje, da iskoristim priliku i pitam jesi li još za uvoz imigranata u EU?
Recimo kod tebe u Makarsku?

Kada sam, u eri imigrantske krize, napisala da imigranti bacaju djecu (vjerojatno ne svoju) preko bodljikave žice u Mađarskoj, , a i danas je podržavam- napisao si da je to glupost za anale pollitike, a vidi to je bila istina.

Nitko ne zna sudbinu 10 000 djece imigranata koja su nestala na europskom tlu!?
Tko je zagubio tu djecu?
Roditelji?
Gdje su ta djeca?
Umrla?
Na tržištu seksualnim robljem, prodana za rezervne dijelove ?

Sumnjam, da bi roditelji zagubili svoju djecu , kada su zbog njih, tako kažu, krenuli na put.
Traže li " roditelji 10 000 izgublejne imigrantske djece, tu svoju djecu"?
I nitko to ne istražuje, svima je nebitan cijeli gradić male djece.

Kakvi su to ljudi ušli u Europu, a koji su zagubili 10 000 vlastite djece?
Koji ima smisao doći u bolji život, bez vlastite djece?
ps. ovo o imigrantima je zato što sam ti zapamtila to podcjenjivanje!

pozdrav Makarskoj,
za nju me vežu lijepe uspomene i imam rodbine tamo!, i to relativno bliske!

Tko je glasao

Nekrst

Petra, to za mene znači samo pojam da pojedinci nisu kršteni.
I gotovo.
Meni nije to mjerilo za "Bit čovik".

---------------------------------------------------------------------------------------
Idemo Dalje: Ovdi me pitaš:

"Nevezano, ali kada mi upućuješ izravno pitanje, da iskoristim priliku i pitam jesi li još za uvoz imigranata u EU?
Recimo kod tebe u Makarsku?

Kada sam, u eri imigrantske krize, napisala da imigranti bacaju djecu (vjerojatno ne svoju) preko bodljikave žice u Mađarskoj, , a i danas je podržavam- napisao si da je to glupost za anale pollitike, a vidi to je bila istina.

-----------------------------------------------------------------------------------------
Petra ne stavljaj mi u usta što nisam reka ni napisa.
A slobodan sam napisati da sam za primanje bilo koga tko bježi iz ratnog pakla,
Upravo j e ovaj moj kraj po tome i poznat.
Sve smo primali i pomagali.

Koliko smo mogli.
Uh.
Sam sam priko granice u svom autu (slučajno se naša na tom mistu) pribaciva žene i dicu (muslimane) na našu stranu.
Prvi puta sam tada vidi tzv, dimije.
Al kad sam vidija dicu.
Mrak.
Šok,
Akcija.
Stavi sve što možeš u auto.
Dođi do granice.
Ćekaj reakciju onih mufljuza.
Reka bi Drvo "Najebi im se matere"
Je da su me do Makarske izile buve, al sam gušta ka prasac.
E to je ono nešto.
Nešto što nas dili od zviri.
Je i sada guštam kad se sitim.
E tako je bilo.

Tko je glasao

Ovo je bilo napisano u mome

Ovo je bilo napisano u mome kometaru :
"Od 1991. su se pak moji borili protiv "crvene zvezde" i "nekrsta".

Nisi li , grdiline, primijetio navodnike na crvene zvezde i na riječi "nekrst"?
"Crvena zvezda" si shvatio: JNA, ali "nekrsti", tko bi oni mogli biti? Tko nas je 1991. još napadao?
Pa, logično slijedi četnici.
"Crvena zvezda " si mogao shvatiti kao predmet ili nogometni klub- ali metaforu si shvatio.
"Nekrst" nisi shvatio s navodnicima, nego bez njih, vjerojatno zato što se kod vas ta riječ ne upotreblajva u drugom značenju.

Kod nas se za one koji rade nešto nenormalno zna reći : "Nisi kršten!" i nitko ne shvaća da mu netko predbacuje da nije prošao obred krštenja. Uostalom, raspitaj se kod Slavonaca, znaš ih dovoljno.

Nisam pomislila da netko ne zna za takvu metaforu.

A slobodan sam napisati da sam za primanje bilo koga tko bježi iz ratnog pakla,Većina ne bježi od rata , i ne misli se vraćati nazad, nego doseljava u EU.
Protiv sam primanja rodnih fašista u RH i ugrožavanja ravnopravnosti žena i njihove slobode. Ne želim da moje kćerke i sutra njihove kćerke imaju manje slobode i ravnopravnosti nego ja.
Naši susjedi su bili zbrinuti kod nas, jer smo bili prva sigurnija država od njihove, iako smo i mi bili u ratu.

Ovo je organizirano doseljavanje, a ne bježanje od rata!
Ima više dnevnika o tome, ali evo samo jednoga:
http://pollitika.com/grupna-silovanja-nisu-kulturni-obicaji-nego-ratne-igre

Tko je glasao

nekrst znači četnici :)))

Bingo, novi level trolanja :)

Pretpostavljam da je i "njih tamo" cca 90% vjernika, a oni su, ppetrice, kršćani znaš. Kršćanj pravoslavne vjere.

Molim te ne mješaj nekrste u rušenje hrvatskih crkava, pa koje su ti to fore?

Tko je glasao

"nekrsti"

u žargonu znači; oni koji se ne pridržavaju univerzalnog moralnog zakona sadržanog u dekalogu...recimo, LGBT, ubojice, mučitelji, komunisti, ateisti, bludnici, pa i buržuji, lopovi itd.

uglavnom nemoralne osobe

Što se tiče ortodoksnih pravoslavaca....treba razlikovati SPC koja je samo sekta, crkva u funkciji države, sprega prijestolja i oltara...

Njihovim popima je interes srpstva ispred kršćanskih univerzalnih vrijednosti.

Njihov kler je čuvar četništva i velikosrpske ideologije.

RKC i islam su internacionalni, rekli bi globalisti, dok je SPC isključiva i šovenska.

Nažalost, tomu je tako.

Korijen jest isti. Izvor je isti, dogma je ista , e ali praksa je drugačija.

sve dobro...

Tko je glasao

"Nekrst"u žargonu

"nekrsti" u žargonu znači; oni koji se ne pridržavaju univerzalnog moralnog zakona Dobro si to napisao!

Tko je glasao

kretenarije...

...a kršćanstvo je univerzalni moralni zakon?

Onaj trenutak kada kršćanin pali kršćaninu crkvu pa ga zoveš nekrst :D

Tko je glasao

"Nekrst"u žargonu nije ograničen na vjerska pitanja

Objasnio ti je drvosjek, da se ta riječ koristi u žargonu i izvan vjerskih pitanja, a ti opet drviš po svome!

Tko je glasao

lažljivica lako uhvatljiva...

.... drvo je napisa da su opća moralna načela sadržana u dekalogu (Deset božjih zapovjedi) što cijeli moral svodi na zapravo jednu vjeru.

Prema tome ne laprdaj i ne brani neobranjivo.

Tko je glasao

A nisu li?

A što od toga za tebe nije prihvatljivo?
Možeš "Boga" shvatiti kao univerzum- prirodu,..., i primijeniti pravila ili "zapovijedi"

Tko je glasao

nemoral...

.... možeš reći čovjeku da je nemoralan, nemoralna ništarija, neetičko govno, svašta.

Vezivati nekrsta uz "onoga koji su palili hrvatske crkve" implicite podrazumijeva da su nekrštena čeljad oni koji pale crkve.

To je napadanje jadnih malih ateista, agnostika, a i svih koji nisu "prave vjere" i tu ne pomaže sada nikakvo maskiranje općim moralom, pogotovo ne "općim moralnim načelima iz dekaloga".

Tko je glasao

Go.no i ostale fekalne riječi su iz rječnika agrsivnih ljevičara

Mogu izravno reći da si glup, ali često biram "da govoriš gluposti", kako ne bih vrijeđala osobu, nego ono što je izrečeno, jer i pametni ljudi mogu reći glupost. Istina ne tako često , kao ti.
A mogu reći da "si se najeo bunike", ...

Sada bi nam rigidni ljevičari propisivali i kako možemo koristiti riječ "nekrst".
Dobro , mogla sam reći "nekriž".((((

.ovno i ostale fekalne riječi su iz rječnika agresivnih ljevičara, koje ne upućulem sugovornicima, ali ako baš želiš mogu reći da si napisao .ovno od komentara ili "nekrst" od komentara:(((

Nažalost, neki su prihvatili taj fekalistički rječnik histeričnih, agresivnih ljevičara. razumijem ih, jer treba izdržati tu agresiju.

Zato su mene zadužili za vas "nekrste" s pollitike, :((((

Tko je glasao

budalaštine...

Tko je glasao

opet sereš rano ujutro @zap

izgleda da ti je "prijatelj" imao neke obveze noćas

valjda se podrazumjeva da govorimo o zapadno-kršćanskoj civilizaciji...

Budiste je tada upoznao Marko Polo i možda još poneki, a nisu imali internet, jebiga,

sve dobro...

Tko je glasao

ubojice...

... zapadno-kršćanska civilizacija poznaje oprost svakome tko zatraži, pa i ubojici - prema tome glupo ti je ubojice staviti u nekrste :)

Dapače, rat je potpuno legaliziran što se tiče zapadno-kršćanske civilizacije, iako je moralno nemoguće dokazati da bi onaj tip preko - kojeg pogodiš snajperom - ikada ikoga ubio.

Dakle - naša vjera dozvoljava ubojstvo pod normalno i to nisu nekrsti.

Tko je glasao

lupetaš

Bog prašta ja ne. Pravo na obranu i samoobranu se podrazumjeva.

Što tebe muči ustašo topniče. Vidio sam što u srpskom gradiću napravi granata iz haubice , one najveće... hehe...

Naravno, vidio sam i kod nas.

Biti katolik, poglavito Hrvat katolik ne znači baš biti ovca.

Najveći zajeb nas Hrvata katolika kratkoročno gledano je to što smo tako spremni oprostu.

Umjesto da smo sve vas Titiće potaracali kad smo mogli , dopustili smo govnima da nastave po starom.

Prilika je bila kad je onomadne Mesić umirovio generale. Trebalo vam se svima najebati matere, pretrpiti godinu dvije sankcija i idemo dalje.

No eto, mi smo milosrdni i zahvaljujući popovima koji su skloni da se zabludjele ovčice vraćaju stadu danas vas moramo podnositi.

Prije svega treba vas protjerati iz stanova i vila koje su vaši oci i djedovi oteli 1945.g.

sve dobro...

Tko je glasao

Deset zapovijedi...

... gle, ja sam nekrst, ja nemam zapovijed "Ne ubij!". Ti imaš.

Kod uniformi je problem što ista ne znači nikakav zločin, samo pripadnost. Kada opališ po autobusu svježih rezervista, ne znači da si ubio zločinca. Ali čovjeka jesi. Kojemu je to možda prvi dan na fronti.

Dakle, ubojstvo. A ti to relativiziraj do preksutra jel' to u skladu s tvojim katoličkim moralnim načelima.

Ostatak komentara ću pripisati jutarnjoj rakiji i konvertitstvu te već iskazanoj želi za poštivanjem demokratskih izbora vlastite zemlje.

Tko je glasao

ajd ne seri pederu

ako te ljubavnik ostavi nemoj se na nama ostalima iskaljivati, bar ne na meni.

Rat je da se ubija. Samo tvoj idol Tito ima rat poslije rata i ubija razoružane ljude i civile . Čisto radi pljačke , e da bi ti danas bio u nekom otetom stanu. Ja osobno nisam lizač oltara. Govorimo načelno, filozofski, koja ideja je bolja , humanija. Kod nas ovdje primarna je ideja bila komunistička, ubijanje radi pljačke, opravdano marksizom- lenjinizmom.

sve dobro...

Tko je glasao

što da ti kažem...

... drago mi je da nisi lizač oltara i da si pokazao koji ti je smjer draži - upisivanjem u komunističku partiju.

Samo ne kužim zašto onda Deset zapovijedi navodiš kao nekakvo moralno načelo - pogotovo meni, nekrstu, koji nikada nisam bio komunist.

Tko je glasao

zato što je to

prvi poznati moralni Zakon ove civilizacije

Ja jesam bio član partije, al zamisli, vjenčao sam se u crkvi, krstio djecu i čak mi je sekretar osnovne organizacije bio u svatovima

pošto je Tito bio crko i oni su se malo opustili..

ps. ne vjerujem da te starci nisu krstili, makar baba i djed potajno, ko Milanovića...

sve dobro...

Tko je glasao

koje civilizacije??

Hamurabijev zakonik? Talmud? Egipat? Kina? Grčka?

O čemu ti pričaš, kakav prvi moralni zakon te spopao??

Prišuljao si im se ha :) Iskonvertirao ih :)

Jok, nisam kršten. Mama i tata jesu, ali djeca njet :)

Tko je glasao

Naše zapadne civilizacije

moš se ti pravit blesav koliko hošeš ali i u tebi je dekalog, onaj Mojsijev kad je izišao i donio ploče kako legenda kaže, sa Zakonom kojeg mu je Bog osobno izdiktirao....

Sve ovo dalje su samo razrade tih 10 osnovnih zapovjedi.

Znači, starci te nisu dali krstiti. Vidiš, da su te krstili i odgojili u duhu kršćanstva možda bi imao manje problema sam sa sobom.

Znao bi razlikovati dobro od zla.

sve dobro...

Tko je glasao

u meni su pive...

... dok su stari Grci razvijali svoju demokraciju, Rimljani gradili vodovode po Splitu - također su pisali i razne mudre spise... Hadrijan, Hamurabi... razvili logiku, etiku i slično (sve su to grčke riječi).

Mi Slaveni smo tada ili bili Iranci (Irakci) ili smo disali ispod vode kroz trstiku :)

I ti mi sada pričaš o nekakvoj "zapadnoj civilizaciji". Jesi ti stvarno pao sa kruške? Što ti zamišljaš, da je kršćanstvo nastalo iz ničega? Židovi slave 5770 i neku godinu a ti mi pričaš o tome da je moral nastao s Deset zapovjedi.

A bokte, ajd nemoj u svakoj temi biti najpametniji, života ti.

Ja problema sam sa sobom nemam, mi nekrsti nemamo zapovijed "Ne ubij!". To imaš ti, pa si to moraš i pojasniti. Po svojoj definiciji si - ubojica - svejedno opravdano ili ne. No. ne sjećam se u dekalogu zapovijedi "Ubij opravdano!"

Tko je glasao

Zato se @zap i zove

"Židovi slave 5770 i neku godinu a ti mi pričaš o tome da je moral nastao s Deset zapovjedi."

Judeokršćanska civilizacija. Možemo reći i zapadna civilizacija. Zapadnjak.

Hrvatski = uljudba. Kršćanstvo se nastavlja na judeizam. Mojsije je ( i ) naš Židov kojeg priznajemo. Židovi su starija braća kršćana i muslimana. Osnivač kršćanstva Isus Krist je Židov i kršćanstvo je samo jedna grana na židovskom stablu. Imaš neke rupe u općoj kulturi. Trebao bi ipak malo čitati Knjigu. Pokušati razumijeti.

Sve što je sveto Židovima sveto je i kršćanima. Nije i obratno.

Moral i etika o kojima danas govorimo proizašli su od Mojsija.

Tebe i takve možemo svrstati u tzv. šezdesetosmaše. Djecu seksualne revolucije. Seksualna revolucija, homoseksualna revolucija, feminizam pa sve do pedofilije. Agresivni ateizam tj. antiteizam. Ako nema Boga nema ni njegovih zakona tj. zapovjedi i..........sve je dopušteno, jer ljudski zakoni mogu se mijenjati od danas do sutra, prilagođavati.

Osnova je u ograničenjima i samokontroli. Bit je u kontroliranom sexu da se izbjegne parenje u srodstvu. Kontroliranom kroz brak.

Civilizacije koje se toga nisu pridržavale su propale. Dekadencija i boleštine.

„Ne liježi s muškarcem kako se liježe sa ženom! To bi bila grozota. Ako bi muškarac legao s muškarcem kao što se liježe sa ženom, obojica bi počinila odvratno djelo“ (Levitski zakonik 18,22; 20,13).

Svećenici su vodili knjige i odobravali brakove - ženidbe-kako danas vodimo rodovnike, e da bi se izbjeglo parenje u srodstvu.

Vidi se da si nekrst @zap. Tj. nedostaje ti (i ) tog odgoja.

sve dobro...

Tko je glasao

buncanje na kvadrat...

... dakle stari Egipćani, graditelji piramida, mjerači - nisu bili moralni? Sokrat, Epikur, Aristotel, Seneka, Cezar, Hamurabi - oni nisu imali ni moral ni etiku?

Graditelj pulske arene nije imao moral? Ni Dioklecijan?

Pričaš pizdarije na kvadrat.

Evo ti imaš svog Boga. I on kaže "Ne ubij." Nikako. Nema te cijene, nema te iznimke. A ti ubiješ. I onda mi pričaš kako bez Boga nema njegovih zakona. Boga ima, zakona ima, samo ih ti - veliki vjernik - ne poštuješ.

Ova svoja homoseksualna sranja možeš sačuvati kad se družiš s muškarcima koji nose haljine i ne smiju se ženiti. Oni su željni takvih riječi.

p.s. Parenje u srodstvu? Popišat ću se od smijeha. Najviše upravo takvih brakova, potpuno rođačkih je odobrila upravo "tvoja crkva". Da se ne rastepe obiteljsko bogatstvo. Dekadencija i boleština. Kad si postao tako star i počeo iznositi toliko dosadne svjetonazore?

Tko je glasao

jado, tražiš opravdanje za životni stil

ponavljam, zapadna civilizacija utemeljena na judeo kršćanskoj civilizaciji.

Znači zapadna civilizacija. Naša civilizacija. Tvoja . Moja.

E sad , to što bi ti rado neku drugu..imaš ti svoje razloge.

Tebi ne odgovaraju ovi naši etički temelji. Zašto? Ti znaš mi drugi lako ppretpostavimo.

Ekipe koje seksualnosti nisu postavljala granice su propale. Cijela carstva. Ti bi neku drugu civilizaciju jer ti je ova današnja ograničavajuća.

Kult Ištare na Bliskom Istoku klanjao se božici Ištar, koja je zavela babilonskog junaka Gilgameša. Egipatska mitologija poznaje Ozirisa, koji je imao seksualne odnose sa svojom sestrom, božicom Izis, i koji je s njom začeo boga Horusa. El, vrhovni bog Kanaana, imao je seksualne odnose s Ašerom. U hinduizmu se za boga Krišnu kaže da je imao mnoge žene i da je trčao za Radhom. Kaže se da je njegov sin Samba zavodio smrtne muškarce i žene. Slično je bilo kod Grka i njihovih bogova s Olimpa: Zeus, otac svih bogova, oženio se Herom, vrebao ljudske žene, oteo lijepog mladića Ganimeda. Posejdon se oženio Amfitritom, bio je zainteresiran za Demetra i silovao je Tantala. U Rimu su bogovi lovili kako muškarce tako i žene.

Nostalgičan si prema tim neki arhaičnim, propalim civilizacijama.

Vrati se malo nazad pa vidi kako smo došli do ove teme.

sve dobro...

Tko je glasao

priznanje stravičnih zločina

... čim F. T. napiše memoare

I ne, pritom ne mislim na noviju eru, iako mi onda fora nije tako dobra :)

Daj udahni, nitko ne spori zločine. Evo - ja se ježim "domaćih zločina", ježim se ideje da živim uz nekoga tko je možda zločinac (otuda moje "zezepašenje", ali ti ćeš to teško shvatiti). (Recimo, ja sam otprilike onda kao neka komunjara koja poslije rata traže da se istraže i kazne zločini i zločinci vlastite strane. A ti si u tom slučaju komunjara u kožnom kaputu koja me zbog toga naziva izdajicom. Zato si dvolična.)

No, crvena zvijezda je simbol antifašizma, simbol koji je na kapi imao Rus koji je ušao u Berlin (ok, i par satova).

Kao i križ, i zvijezda je kao simbol imala dobre trenutke. Zato će vjerojatno opstati (zvijezda, križ već je).

Svastika nikada nije imala taj svijetao trenutak na ovim prostorima, pa je zabranjena, vrlo jednostavno.

Tko je glasao

Zločinački sjaj crvene zvijezde devedesetih potvrdila je i JNA.

No, crvena zvijezda je simbol antifašizma, simbol koji je na kapi imao Rus koji je ušao u Berlin (ok, i par satova).Nisam vidjela crvenu zvijezdu na Amerikancima, Britancima,... i ostalim saveznicima koji su oslobađali Europu od fašizma.
Rusi?
Pa oni su bili u koaliciji s Hitlerom.

Crvena zvijezda je tada bila, fašistički simbol za sve Poljake, Fince, pribaltičke zemlje,...

Rusi su postali "antifašisti", samo zato što su ih kolege fašisti iz Njemačke napali.
Inače bi Rusija ostala fašistička zemlja proširena na Poljsku, Ukrajinu, Litvu, Latviju, Estoniju, Finsku, ... a pitanje je što bi još sve osvojili u svome fašističkom zanosu pod crvenom zvijezdom?

Ako Rusi zaboravljaju tu svoju mračnu i fašističku stranu povijesti i suradnju s Hitlerom, ostali svijet je nije zaboravio, a pogotovo Poljska.

Crvena zvijezda poubijala im je u Katynskoj šumi desetke tisuća časnika, inteligencije,..., a Tito je nakon rata ubio čovjeka koji je to u sklopu međunarodnih snaga istraživao. To je bila samo uvertira za masovne likvidacije vlastitih naroda u ime crvene zvijezde.

Tito je bio Staljinov sljedbenik, pravi učenik fašističkog profesora Staljina, silom prilika pretvorenog u "antifašistu", pa je i Titova crvena zvijezda jednakog zločinačkog sjaja.

Taj zločinački sjaj devedesetih potvrdila je i JNA.

Tko je glasao

Tko to tamo peva

U radijskoj emisiji "Nedjeljne želje", puštamo Jethro Tull za @leddevet i drugove
Hvala na pažnji, počašćen sam bez obzira što imam desetak njihovih albuma te i taj. Eto možda je to prilika da ponešto od toga ponovo preslušam, nisam jako dugo.

leddevet

Tko je glasao

Volare Cantare oh, oh, oh...

Hvala na pažnji, počašćen sam bez obzira što imam desetak njihovih albumaIma i gorih frikova.:))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci