Tagovi

Dosljednost, zaboravljivost ili politikanstvo...

Jučerašnji Jutarnji list donosi intervju sa Željkom Antunović, pod naslovom «Tražimo da se ispita porijeklo imovine premijera Sanadera». Članak mi je odmah privukao pažnju, tim više što je jučer bio 17. siječnja 2007. Taj datum, sam po sebi nije toliko zanimljiv ali kada ga stavimo u odnos sa 6. prosincem 2004. onda priča polako dobiva svoje konture.

Tog je datuma, naime, na inicijativu kluba zastupnika HNS-a u saborsku proceduru upućen prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za ispitivanje porijekla imovine gospodina Ive Sanadera. Potpisalo ga je 19 zastupnika, među kojima i gospodin Šime Lučin, član SDP-a. Na žalost, samo dan kasnije gospodin Lučin povlači svoj potpis, obrazlažući taj čin stavom Kluba zastupnika SDP-a sa sjednice kluba održane 6. 12. 2004.

Činjenica je da je gospodin Ivo Sanader državni dužnosnik od 1992. godine do danas (na različitim dužnostima). Jednako tako u javnosti i medijima se isticalo da je 1995. i 1996. primio isplate od strane Miroslava Kutle, odnosno njegove Globus grupe. Spominjali su se iznosi od 750.000,00 DEM i od 50.000,00 DEM.

Pokušaj osnivanja povjerenstva imao je za cilj istraživanje stjecanja imovine gospodina Sanadera, počevši od imovine koju je imao u vlasništvu prije stupanja na državnu dužnost (1993. godine) zaključno s utvrđivanjem imovine u drugoj polovici 2004. godine, uključujući i načine stjecanja imovine. Tada, krajem 2004., Željka Antunović i Klub zastupnika SDP-a nisu pokazali interes za dobivanje «jasnog odgovora na pitanje kako je» g. Sanader stekao imovinu, kao što sada grmi sa stranica Jutarnjeg lista. Štoviše, odlukom Kluba zastupnika obvezali su gospodina Šimu Lučina da svoj potpis povuče, čime su izravno utjecali na povlačenje prijedloga odluke.

Danas, dvije godine kasnije, Željka Antunović traži da se ispita porijeklo imovine premijera Sanadera, vođena osjećajem za pravičnost i naglo probuđenim porivom za utvrđivanje istine… ili jednostavno želi demonstrirati odlučnost i odgovornost SDP-a u predizbornoj godini? Šteta što je pri tome zaboravila na dosljednost, pravovremenost i kontinuirani, predani rad.

Link na stranice kluba gdje je tekst prijedloga odluke za osnivanje povjerenstva.

Komentari

Zanimljivo je da stvar nije

Zanimljivo je da stvar nije došla do poziva svim političarima za podatke kako su stvarno došli do imovine. Ne prijava u kartici šta imaju, nego "porijeklo", o čemu je ovdje rječ. Zanimljivo je da tog još nije došlo i bez poziva.

Zanimljivo je da su nejavni i podaci o najvećim sticanjima imovine, usko povezani s politikom i kontrolom glavnih tokova novca. Po djelovima se ne govori o sticanju banaka, osiguranja, duhana, mlijeka, ZABE, Plive, prehrambenog lanca, stambenog fonda, hotela, o kontinuitetu s velikim investicijama, komunalnim poslovima, robnim rezervama, brodogradilištima itd. ... Političari po prirodi posla bolje od drugih znaju šta je stvarno s tim. Vjerojatno su duboki i složeni razlozi zašto štede javnost od tih većih tema.

Nije potcjeniti niti manje, ali ako je vezano s većim. Krupna pitanja oko imovine će se još dugo rasplitati ali je izvjesno da bar zamagljivanje slonova muhama vjerojatno više ne igra u javnosti.
Ako bilo tko misli da ima šanse protiv bilo koga, najprimjerenije je da krene od sebe. Bilo bi odlično da npr. Čačić, koji teži sigurno kao svi aktivni političari zajedno, pokaže da je došao do imovine i kontrole tokova novca sposobnošću. Imali bi neke vrste Berlusconija, što bi bio veliki korak. Ako bi ga podržali, možda bi idući korak bilo otvaranje prethodnih krupnijih pitanja.

Ujedno nemojte potcjeniti Željku Antunović, možda baš ona zakuha oko imovine i novca.

Tko je glasao

E. Tako se to radi.

E. Tako se to radi.

Tko je glasao

Do sada sam dva puta davao

Do sada sam dva puta davao jano podatke o porijeklo svoje imovine. OBEČAVAM da ću u roku 48 sati sve staviti na lesar.info.

Tko je glasao

UČINJENO povodom ove

UČINJENO
povodom ove polemike pregledao sam arhivu na lesar.info i ustanovio sam da sam jo 27.travnja 2006. podastrao svoju imovinu i to od početka moje profesionalne političke karijere pa do tada.Vidi www.lesar.info -aktivnosti - moja imovinska kartica.
Ako ima pitanja, spreman sam na njih odgovarati.

Tko je glasao

Jesil spreman mozda

Jesil spreman mozda odgovarati na pitanja o porijeklu Ferencakove imovine? Nije da te se to ne tice, s obzirom da dijelite istu stranacku sudbinu. :-)

Tko je glasao

Kolektivna ili zapovjedna

Kolektivna ili zapovjedna odgovornost?
Doista o njegovoj imovini ništa neznam.
Ali, predložiti ću mu da i on objavi i stanje i porijeklo imovine. Kpl.

Tko je glasao

Uspostavimo dno dna reda i

Uspostavimo dno dna reda i načela.

Nakon izgona Turaka iz nekih krajeva je red uspostavljan tako da su predstavnici strana utvrdili zajedničko utvrđivanje javnih podataka o imovini i pravima, jače kazne za kršenje utvrđenog te pojačana prava naroda na korištenje zajedničke imovine.
Slično dno reda stoljećima postoji i pretežno funkcionira po svim pitanjima.

Da li nuđenjem mnoštva osobnog sitniša nastojite olabaviti takvo dno, zamagliti problematične cjeline i načelo sve vrijedi za sve ili se radi o daljnjem padu hrtvatske politike i javnosti, što je najvjerojatnije?

Zašto HNS sam sustavno nudi protiv sebe mnoštvo priloga ispod dna hrvatske prakse? Zašto to rade i druge stranke? Nije valjda zato što su zaključili da to više nije važno, da je važno samo jedni protiv drugih?

Tko je glasao

Načelno je dobro da i vi

Načelno je dobro da i vi date te podatke s porjeklom imovine ali malo šta načelno kod nas daje dobre rezultate.
To će samo potvrditi vaš ugled ali skrenuti pažnju sa more bitnije imovine drugih.
Jedan od problema s porjeklom imovine je da nas previše asistira zbilja prekomjerno lošem kretanju imovine, htjeli ne htjeli.
Jedan od aspekata problema je da to što manje hranimo.
Zato vas molim nemojte nepotrebnim (svi zanju za vas) odvlačiti pažnju.

Tko je glasao

Sta onda ocekujes od Lesara?

Sta onda ocekujes od Lesara?

Cisto za primjer, ono sto ja ocekujem od covjeka cista obraza jeste da raskrinka politicke demagoge, kao sto je to sada primjer sa cijelom strukturom SDPa. Uspjesnim razlikovanjem kvalitetnih ljudi od onih, ajmo reci jednostavno politickih uzurpatora, otvara se prostor za nacionalni koncenzus po temeljnim pitanjima koja tiste ovo drustvo.

Zar moze biti nesto vece od toga?

Tko je glasao

Ad hoc šta. Npr.

Ad hoc šta.
Npr. ujednačeno oko imovine i porjekla imovine političara i osoba na višim državnim pozicijama - javni popis imovine i porjeklo. Posebno veze sa sličnim.
Npr. najosnovniji javni podaci o svim spomenutim krupnim poslovima i područjima - bilo koji minimum jer u biti ničeg sustavnog nema.
Npr. za njega je nezaobilazno pitanje prvo Čačićeva imovina i porjeklo, uključujući s matičnim tvrtkama povezane tvrtke, pa se onda isto može tražiti od Sanadera i svih.

Svakako dovođenja tema u istu razinu i na minimum transparentnosti. Npr. kuku Ivo kuku Milan. Problem je da je HNS na istim pitanjima u Zagrebu ključno dovela stvar na razinu da ništa ni s čim nema veze, pa još uvijek nitko nakon SKH, HDZ-a i njih nema volje pitati ni za šta Bandićev SDP. Čak je i gospođa Dropulić postala pojam reda.
Bez humora, zašto ne bi na scenu vratili Milku Planinc, ona je za manje duga izgradila i otvorila toliko radnih mijesta u 8 godina koliko svi ovi neće u 30 nakon nje za 3x više duga. A nije se pravila najsposobnija, nije namjestila zeta, nije iznosila krive podatke, nije prisvojila ništa.

Ali nije u redu svim time zatrpavati Lesara, Jozu Radoša i slične. On će sami zaključiti šta. Ovdje je dovoljno da prekomjerno ne agitiraju za HNS i čačića u stvarima gdje oni stoje veoma loše te da time osjetno ne urušavaju hrvatski politički milje, da drže neki minimum dok se ne razviju mlađi.

Tko je glasao

Ali ima jedan bloger

Ali ima jedan bloger zainteresiran za raspravu o ovom pitanju. Btw. poučan je primjer i u vezi s raspravom na onoj drugoj temi.

Dakle, pođimo od ovog:

Tog je datuma, naime, na inicijativu kluba zastupnika HNS-a u saborsku proceduru upućen prijedlog odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za ispitivanje porijekla imovine gospodina Ive Sanadera.

Ne bi bilo zgoreg informaciju dopuniti okolnostima i razlozima pokretanja inicijative.

Ispravite me obojica, ali čini mi se je inicijativa pokrenuta u okolnostima tzv. rata povjerenstvima. Prethodno je HDZ (ako me pamćenje služi) pokrenuo postupak pred istim povjerenstvom za Čačića i Tomčića.

Nije li tada SDP uskratio potporu s obrazloženjem da u ratu povjerenstvima ne želi sudjelovati? Opravdano ili ne, može se raspravljati, ali svakako nije nevažno obzirom na intenciju članka. Cjelovitosti informacije radi.

Idemo dalje:

Tada, krajem 2004., Željka Antunović i Klub zastupnika SDP-a nisu pokazali interes za dobivanje «jasnog odgovora na pitanje kako je» g. Sanader stekao imovinu, kao što sada grmi sa stranica Jutarnjeg lista.

Vrijedno je spomenuti da SDP tada nije pokazao ni interes za dobivanje "jasnog odgovora na pitanje kako su g.Čačić i g. Tomčić stekli imovinu" kako su tada grmili HDZ-ovci.

I tada su rekli kako nisu za zloporabu povjerenstva u svrhu političkih obračuna i uskratili su potporu prijedlogu za pokretanje postupka.

Ima u takvom stavu i ponešto dosljednosti.

Završio bih s malom dopunom kričeći nedovršene poruke:

...ili jednostavno želi demonstrirati odlučnost i odgovornost SDP-a u predizbornoj godini? Šteta što je pri tome zaboravila na dosljednost, pravovremenost i kontinuirani, predani rad.

...koji je u ovoj državi ures jedino HNS-a.

Internet demokracija podrazumijeva i vođenje predizborne kampanje na netu. Međutim, net je samo medij za posredovanje poruka.

A poruke koje se ovdje pokušavaju poslati bi ipak trebale biti primjerenije razini kvalitete ovog bloga.

Spin lopte mogu donijeti poen ako je smjer vrtnje pogođen. U suprotnom, ode u aut.

I da, ne dosljednost, ne zaboravljivost, već politikantstvo.

B-52

Tko je glasao

Nisam se želio miješati u

Nisam se želio miješati u ovu temu jer me baš briga za Sanadera i njegove satove, kao što me baš briga i za Željku Antunović. Trenutno razmišljam o lijepom vremenu, kavici na Cvijetnom (i Bandić-Horvatinčić projektu) i lijepim ženama u minicama (što mogu, iako star i ja sam čovjek tako da mi ništa ljudsko strano nije).

U svakom slučaju jedino što ne mogu shvatiti je koga ti braniš sm i zašto? Činjenice glase: 19 zastupnika je pokrenulo inicijativu od kojih većina iz HNS-a. Šime Lučin je potpisao inicijativu. Pretpostavljam da to nije napravio samo tako nego da je netko u SDP-u znao za to. Dan kasnije klub SDP-a kaže: "Šime, piši pismo, povuci potpis...". I tako i bi. Zbog toga inicijativa propada.

OK. Nekakav kvazi alibi: "čini mi se je inicijativa pokrenuta u okolnostima tzv. rata povjerenstvima..." je (ništa osobno sm) smiješam. Prije svega (otišao sam na link koji drlesar navodi) riječ je o povjerenstvu za sanadera i žužula, u paketu. Obzirom da je tada "slučaj Žužul" bio u punom jeku (i to sam provjerio) mislim da je krajnje neozbiljno nazivati tu inicijativu ratom povjerenstvima kada su svi rogoborili protiv Žužula.

Isto tako Željka Antunović u vijestima Radija 101 kaže da oni ne traže utvrđivanje Sanaderove imovine nego očekuju da on sam to prikaže. Tresla se brda, rodilo se niš... ova priča pada u zaborav već u ponedjeljak. HDZ nije ništa izgubio. SDP nije ništa dobio. HNS isto nije ništa dobio ali nas je još jednom podsjetio na ono što ionako znamo... a to je, i tu se slažem potpuno s tobom sm, SDP-ovo politikantstvo.

Tko je glasao

Nema niti razloga da

Nema niti razloga da pomisliš kako bilo koga u ovom slučaju branim.

Htio sam ukazati na to da je članak preočito usmjeren na kritiku ponašanja jedne političke opcije i idealiziranje vlastite.

Općenito uzevši, traženje da se formira neko saborsko povjerenstvo u uvjetima kad predobro znamo domete i učinke istih, ne smatram baš jakim argumentom za dokazivanje vlastite dosljednosti, poštenja i ne znam čega još. Kako sada Antunovićkinog (SDP-ovog), tako i ondašnjeg Lesarovog (HNS-ovog). Pogotovo u uvjetima kad i u vlastitoj stranki imaš onih čija imovina javnost jednako zanima, a za utvrđivanje porijekla koje ti ne treba nikakvo povjerenstvo ili potpora ostalih stranaka.

Prilično jednostavno.

B-52

Tko je glasao

Nije li upravo SDP stranka

Nije li upravo SDP stranka koja na temelju nekih impotentnih formalnih struktura formira cjelokupnu svoju politiku? ;-)

Tko je glasao

Hmh. Sam cin Antunovicke

Hmh. Sam cin Antunovicke koja sada poziva na ono sto je SDP verc jednom sabotirao jeste politikanstvo.

No, ovaj slucaj ukazuje na neke puno gore stvari. A to je da SDP cak i kad je u mogucnosti da postupi ispravno i to po snazi najobicnije inercije, tada postaje odjednom DOVOLJNO SPOSOBAN da stvar izbaci iz traka.

Iliti, nije problem SDPa nesposobnost, vec sasvim ocite skrivene agende koje se ukratko svode na pricu o klijentelistickoj stranci.

Tko je glasao

Dakle SDP je bio protiv

Dakle SDP je bio protiv "rata povjerenstvima"?
Pa su onda na tragu toga "protiv" dali i čalana istražnog povjerenstva koji je bio čak i predsjednik. Ako su bili "protiv" zašto su pristali sudjelovati u radu istražnog povjerenstva o Čačiću?
Ili još jedna enigma: dva-tri dana nakon što sam u proceduru predao naš prijedlog Račan me pozvao na razgovor u hodnik ispred moga ureda i onako ozbiljno me obavjesti da je večer prije toga bio na večeri sa Sanaderom i Šeksom i da je ON dogovorio da MI povućemo naš prijedlog a za uzvrat će Šeks tako voditi sjednicu da prijedlog HDZ-a o istražnom povjerenstvo "ispadne" iz dnevnog reda.
Pazi, ON je dogovorio da će mo MI nešto povući!!??
Cijelu priću potvrdio mi je i Sanader u dva telefonska razgovora dajući mi isti prijedlog.
Umjesto trgovanja cijelu sam priću iznio u javnost.

MI smo glasali ZA osnivanje istražnog povjerenstva za Čačića
Molili smo podršku cijele oporbe da nas podrži u našem zahtjevu da se istim načinom ustanovi istina i o Sanaderu. Nismo je dobili. A sada ti isti oporbenjaci traže da se ispita Sanaderova imovina!! Što se u međuvremeno promjenilo?

Tko je glasao

Hehe. Apsolutno nista. :-)

Hehe. Apsolutno nista. :-)

Tko je glasao

"sm", lesar se nit krije iza

"sm", lesar se nit krije iza anonimnosti, nit ne prodaje muda pod bubrege nit pokušava od hns-a stvoriti anđeoski čistu stranku. vlado gotovac koji je bio po meni primjer političara koji taj zanat drže smislenim, jednom je rekao da je politika prljava sve dok se njome bave prljavi ljudi.... itd.. a za lesara, iako vjerojatno ko i svaki političar ima neke čudne ideje, smatram da je političar koji mnogima može biti primjer (pogotovo kao predsjednik kluba parlamentarne stranke) i da je političar koji može puno dati za naš sustav... i to što sasvim legitimno i na ovaj način na webu daje ideje i poziva na suradnju meni je samo ogromni plus i tek kad ću vidjeti ostatak političke bagre da si za takvu komunikaciju UZIMA VREMENA početi ću vjerovati u razvoj demokracije i moderno društvo. stoga, lesaru, kako bi to mračni rekao, heat down! a sve ostalo je govno. a čak ću početi vjerovati da si ti "sm" obično hadezovo prigovaralo, ili zadrti esdepeov tajkun. hehe!
dakle, lesarov spin ako se radi o spinu hebeno je dobro usmjeren!

Tko je glasao

Pisanje pod vlastitim imenom

Pisanje pod vlastitim imenom je Lesarov izbor na koji ima pravo, baš poput nas ostalih da pišemo anonimno. Ne vidim razloga njegov izbor toliko i tako isticati.

Jednako tako poštujem tvoje pravo da o njemu, njegovom pisanju i motivima istog imaš svoje mišljenje. Nadam se jedino kako to isto ne želiš uskratiti i meni, odnosno da ne misliš kako se svi moraju slagati s tvojim mišljenjem.

Više puta sam pohvalio njegovu volju da ovdje piše, ali to ne znači da se moram automatski složiti sa svim onim što napiše.

Što ćeš ti početi vjerovati u pogledu moje malenkosti me pretjerano ne opterećuje, iako nisam pristalica da se nečijoj osobi lijepi etiketa jer kritički gleda na ono što netko drugi želi idealizirati.

B-52

Tko je glasao

Pisanje pod vlastitim imenom

Pisanje pod vlastitim imenom nosi reputaciju s kojom se ne moze nositi niti jedan anonimni diskutant.

Jer cisto za primjer, ti mozda svakim svojim postom podmeces, lazes i obmanjujes, no ukoliko tvoje djelovanje bude prokazano, osoba koja se nalazi iza tog virtualnog nicka, otvoriti ce novi.

Dakle, ti ne riskiras. Lesar riskira. A znamo kako ono ide. Tko ne riskira, niti ne profitira. I upravo zato cinjenica da Lesar pise pod svojim imenom nije neznacajna. Vec upravo naprotiv.

KLjucna je.

Tko je glasao

Poznata mi je razlika

Poznata mi je razlika između pisanja pod svojim ili nekim drugim imenom.

Pisanje pod nekim drugim imenom ne podrazumijeva automatski da netko podmeće, laže i obmanjuje, baš kao što ni pisanje pod svojim imenom ne isključuje automatski mogućnost da osoba učini upravo to.

Anonimnost na ovom blogu je relativna (kako je netko već napisao). Klonim se generaliziranja, pa tako Lesarove tekstove nekad honoriram s četiri, a nekad jednom ili nijednom zvjezdicom. Tako ih i bodujem.

Neki mi se sviđaju, a neki ne. Baš kao i drugima moji.

I mislim da je to OK.

B-52

Tko je glasao

Evo cisto za primjer jedno

Evo cisto za primjer jedno pitanje. Zbog cega ti ne pises pod punim imenom i prezimenom? Sto imas za izgubiti?

Tko je glasao

Automatski, a vidim da to

Automatski, a vidim da to čine gotovo svi.

Nemam što izgubiti, a ni dobiti.

Pisanje ne gledam na taj način.

B-52

Tko je glasao

i poruka borji: lesar ti je

i poruka borji: lesar ti je pobio one kolumne za zamirzineu, ali u pozitivnom smislu. izgleda da je on davno prije svih shvatio poantu... ne znam ima li lesar tim oko sebe ili radi sam, ali nije ni bitno. tko god da su i ako su, čini se da hrvatsku mogu povesti na one puteve o kojima svi mi ovdje unatrag par godina sanjarimo... go on!

Tko je glasao

ne znam ima li lesar tim oko

ne znam ima li lesar tim oko sebe ili radi sam
lol :-D
tko god da su i ako su, čini se da hrvatsku mogu povesti na one puteve o kojima svi mi ovdje unatrag par godina sanjarimo
:-D :-D lol :-D :-D

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

i drago mi je zbog toga

i drago mi je zbog toga :)
borja.org

Tko je glasao

svaka čast Lesaru na

svaka čast Lesaru na njegovom trudu i angažmanu, kao što moj respect zalužuju i neki drugi u HNS-u (isto kao što ima ljudi koje cijenim u HDZ-u, SDP-u, IDS-u, HSP-u itd)
no da HNS može pože povesti hrvatsku na one putove o kojima mi sanjamo je prvoklasna utopija

što je sa Ferenčakaom, Poropatom i još ma stotine takvih u HNS koji su (s kolegama iz drugih stranaka) uništili ovu državu

onoga dana kada HNS nije isključio te osobe iz svoje stranke propustio je priliku da bude drukčiji. Jer stranka koja u svojem vodstvu ima ljude koje bi u svakoj normalnoj zemlji odgovarali pred zakonom ne može ništa promijeniti

zašto da vjerujem da HNS može promijeniti državu ako nemože srediti korupciju i izbaciti kriminalce iz svojih redova ?

Tko je glasao

Hmh. Mozemo se lako sjetiti

Hmh. Mozemo se lako sjetiti i slucaja Ortinski kada je navedeni optuzio sam politicki vrh i to u Saboru za spregu sa kriminalom, da je nakon toga sve otislo u "zaborav".

U isto vrijeme Pusicka se zestila na Bandiceve nepodopstine, sazivala prijevremene izbore, a da bi rijec rekla po ovome pitanju. Dakle, bez obzira sto je mozda situacija bila na rubu drzavnog udara, ukoliko se uistinu radilo o takvom slucaju, a nije, HNS je tada morao inzistirati na preispitivanju ove price, jer ova prica je ipak bila politicki relevantna (drzavni odvjetnik govori u izvjestaju Saboru), a HNS se tako poznato, oglusio.

Drugi slucaj kada je Pusicka dodatno zajebala stranku i to na principu odnosa moci, kada je Pusicka HNS javno degradirala od ozbiljne politicke organizacije u politikanstku prciju namjenjenu za kvaziintelektualne snobove, jeste slucaj Miljenka Mesica. Tim slucajem ona je svome clanstvu rekla da je jedan nabrijani kicos Mamic veca cunka od onih mudatih iz redova HNSa, sto je kastriralo cijeli HNS umjesto da su HNSu porasle zazubice i tako potrebna agresivnost u obracunu sa politickim polusvjetom koji jos uvijek haraci Hrvatskom.

Tako niti ne cudi da je zagrebacka organizacija HNSa pala na tako niske grane da ju je Bandic jednim potezom politicki eliminirao, a da je HNS, bez obzira na jedan snazniji antitradicionalisticki stih koji mu ne ide u prilog pri dobivanju glasova, i dalje toliko slabiji od ovog prokazanog klijenislisticog konkurenta.

Tko je glasao

Znaci, SDP je bojkotirao

Znaci, SDP je bojkotirao odluku kojom bi se krenulo u provjeravanje porijekla imovine Cacica, Tomcica i Sanadera?
Razlog je bio "politicki obracun"?

Sad, nije li pomalo cudno da se legitiman i potreban drustveni cin ( utvrdjivanje porijekla imovine istaknutih politicara ) bojkotira pod izlikom "politickog obracuna"? Pa ljudi, zar ce svaki legitiman i potreban cin biti bojkotiran sa strane SDPa ako sluajno postoji opasnost da neki politicki utjecajan lik bude uhvacen sa "prstima u pekmezu"?

Nadam se da grijesim, jer ovo je fakat cudno. A napose sam argument. Jer ovakav presedan (ako je uopce presedan) znaci da nema rasciscavanja situacije u politickom zivotu, jer svaka moguca sankcija unutar vladajuce kaste moze se smatrati politickim obracunom.

Gdje sam fulo? Jer ako nisam fulo, onda mi fakat nije jasno kako su posteni i pravedni eksoponenti SDPa progutali ovaj argument?

Tko je glasao

Kolektivno zaboravljate da u

Kolektivno zaboravljate da u hrvatskoj ne postoji metoda utvrđivanja porjekla imovine, osim sudske, koja bi mogla nešto konkretno postići. Pogotovo je iluzorno očekivati od saborskih zastupnika da istražuju druge saborske zastupnike, ili iskreno zahtjevaju takvo istraživanje od neke druge institucije. Glavaš je čak i to sudstvo skupa sa Sanaderom dotukao na koljena, a i bez toga je gotovo nemoguće da će itko istražiti porjeklo imovine ijednog političara. Svoji su.

Antunovička se pjeni jer su pretihi bili dosada i hns i hdz su ih počeli nagrizati. Koliko su loši dovoljno pokazuje činjenica da nemaju signifikantnu većinu u odnosu na stranku na vlasti koja svaki tjedan generira novu splačinu i razlog za izvanredne izbore ili javni linč nekog pripadnika vlade, ili tako nešto. Dakle, zbilja su mediokriteti.

No unatoč tome, ovaj čin zbog kojeg gdin Lesar proziva Željku je dobrano razvučen i nategnut da bi napravio ovaj post, jer, sve i da je Lučin ostavio potpis, ništa se ne bi dogodilo, tako da osobno ne plačem za tim.

Tko je glasao

Cini mi se da je u ovom

Cini mi se da je u ovom slucaju bila prokazivana Antunovickina demagogija. I to prilicno uspjesno, mogu primjetiti.

Ili ti mislis da Lesar ne cini uslugu SDPu prokazujuci cijelu ispraznost njegove vrhuske? Zipa. SDP, ja duboko vjerujem, nije apsolutno korumpirana stranka. I upravo zbog te fine note, ukazati onim postenim SDPovcima zeljnima promjene, zbog cega je SDP na losem glasu i zbog cega se SDP tesko moze nositi cak i sa OVAKVIM HDZom, vrlo je potreban cin.

Jer cesto se dogadja da unutarstranacki sustav indoktrinacije prvo osudjuje sve ostale, pa onda vlastite lokalne podruztnice, a kada dodje red na svoje redove, tada se stvar neobicno glasno utihne.

No, primjer Lesarova posta polagano raskrinkava stvarne uzroke opce SDP-ove impotencije, sto je krajnje potrebno ako zelimo racunati na prethodno navedene postene ljude SDPa.

Osobno smatram da je premalo dobrih ljudi u politici, te da je te dobre ljude nuzno razluciti od politickog kukolja ukoliko zelimo postici bilo sto suvislo u ovoj zemlji.

Svaki cin koji vodi ka takvoj konsolidaciji, prijeko je potreban svima nama.

A sitna strancarenja i politicko licemjerje prepustimo onima koji nisu sposobni za bilo sto drugo. Nas je pak posao da takve ljude zamjenimo onima koji nesto vrijede i koji mogu ucniti nesto za ovu zemlju. Tako ce nam svima biti puno bolje.

Tko je glasao

Dakle. Bizarnost i potpuno

Dakle. Bizarnost i potpuno licemjerje ovakvog argumenta najjasnije se moze vidjeti u sljedecemu: HDZ moze upotrijebiti identican argument kojim ce bez ikakvog problema zacepiti gubicu SDPu.

I mada sam argument nema veze sa zdravim rezonom, s obzirom da je SDP izabrao bolestan rezon u svojem politickom angazmanu, taj isti SDP je jednako tako osudjen i na ponistenje svojih akcija identicnim rezonom.

Ili Zeljka Antunovic mozda misli da ovaj zahtjev odjednom vise nema veze sa "politickim obracunom"?! Nu, vjerujem da sam stvari krivo interpretiro, jer bi sve ostalo bilo prebolesno.

Tko je glasao

potpisujem gale, svako tvoje

potpisujem gale, svako tvoje slovo.

Tko je glasao

Haha :-) BTW, steta sto nema

Haha :-)

BTW, steta sto nema niti jednog SDPovca koji bi sa punim imenom i prezimenom uletio u ovaj diskurs.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci