Tagovi

Don. Ivan Grubišić na putu od pobjednika do gubitnika

Kako se vrijeme održavanja lokalnih izbora približava tako se sve češće u medijima pojavljuju razni analitičari koji pokušavaju objasniti kako su baš njihove analize i predviđanja ono što će se dogoditi na lokalnim izborima u svibnju ove godine. Ipak, i samo površnim čitanjem niza uradaka nije teško ustvrditi da se mnoge od tih „analiza“ koriste isključivo kako bi se u dostupnom medijskom prostoru pokušalo kreirati javno mnijenje u korist neke osobe. Dakle raspravljati o argumentiranosti svih tih analiza koje se redom baziraju na „obimnim istraživanjima javnog mnijenja“ bi bilo prije gubljenje vremena no neki ozbiljan posao.

Ipak, kada se malo odmaknemo od predstavljenih nam „argumentacija“ svakako jest veoma zanimljiva galerija lica koja nam se nameću bilo kao favoriti za izvršnu vlast u svojim sredinama ili pak kao korektiv svakoj parlamentarnoj većini po onoj već čuvenoj „bez nas nitko neće moći imati većinu“ pa što god to značilo, a obično znači klasično licitiranje iliti politička trgovina. U tom kontekstu za onog tko im da više uopće neće biti teško kazati „kako im se eto politički, socijalni, gospodarski i koji sve ne programi gotovo u potpunosti podudaraju“…… i tako po već ustaljenom običaju ispiranju mozga nerijetko se događa da narod u nekim sredinama glas masovno podari potpunoj nepoznanici, nerijetko i potpunom nesposobnjakoviću, redikulu ili primitivcu. Naravno da usprkos svemu navedenom ipak ima i svijetlih primjera mada su doista prava rijetkost. Teško bi sada bilo nabrojati baš sve osobe koje su u prethodnih nekoliko mjeseci bile obuhvaćene navedenim analizama ili prognozama stoga ću se ovaj puta zadržati na jednoj koja po mnogo čemu u ovom trenutku odudara od većine ostalih, a opet, radi se i o drugom po veličini gradu u Hrvatskoj.

Don. Ivan Grubišić je od parlamentarnih izbora novo ime na hrvatskoj političkoj sceni kojeg su po onom što su neki mediji prenosili nastojali pridobiti i svojatati od lijevih pa do desnih. Po nekima Don. Ivan bi bio odličan župan, a po nekima i gradonačelnik Splita, uz naravno onu standardnu tvrdnju kako bez suradnje sa njegovom listom nitko neće moći ostvariti potrebnu većinu u Županijskoj skupštini odnosno Gradskom vijeću. Ipak (pre)oprezan kakvim se dugo pokazivao don. Ivan Grubišić je iz tko zna kojih razloga ipak uletio u zamku dajući podršku kandidatu za gradonačelnika Sinja kojeg podržava i SDP. Ovim po svemu sudeći lošim političkim potezom je, moguće i bez ikakve skrivene namjere, zapravo sam sebi uradio najveću štetu. Don Ivan Grubišić se po mnogima koji su ga podržavali samo kao „neopredijeljenog“ ovime svrstao uz tabor SDP-a i time zasigurno izgubio dobar broj onih koji su ga do sada podržavali baš zato što je igro kao „neovisni“. Kako god bilo nadolazeće vrijeme će pokazati da li je ovo točna konstatacija. Ovim „svrstavanjem“ je naravno onu „drugu stanu“ isti trenutak dobio za protivnika, a to onda znači i mogući početak „kopanja raznih grijeha“ iz prošlosti budući je fabriciranje afera za političke protivnike već odavno naš vrlo popularan „nacionalni sport“.

Ipak nije na odmet uzeti i realnu mogućnost da don. Ivan Grubišić nakon Sinjske epizode doista prihvati i uđe u izbornu igru za župana ili gradonačelnika Splita koju mu neki iz SDP-a pokušavaju „dobronamjerno“ ponuditi. Kako isti uopće nema svoju stranačku infrastrukturu to bi u stvari značilo da je cijena za tu ponuđenu funkciju instaliranje kompletne logistike u izvršnoj vlasti opcije koja bi mu „velikodušno“ omogućila obnašanje jednu od navedenih funkcija uz istovremeno pretvaranje njega samog u politički fikus koji bi u takvoj igri stalno bio u poziciji dežurnog krivca za sve što bi krenulo loše…… a imajući u vidu prethodna iskustva sa Listom Velog mista ili pak Kerumov „poučak“ na istu temu… nekako sam siguran i da bi opet sve završilo na isti način, dakle još jednom četverogodišnjom katastrofom za Split i njegove građane. I što bi sada Don. Ivan Grubišić trebao uraditi ??

Možda je najbolje ništa,.. uz pokušaj restarta za spas što se spasiti može,…… jer HDZ je predstavljanjem Vjekoslava Ivaniševića kao svog kandidata za gradonačelnika Splita odigrao najbolju moguću kartu,….
Onu pobjedničku!?.

Komentari

trilema

demose,

don ivan je u teškoj situaciji, a splitski sdp u još težoj,
ako se don ivan kandidira za gradonačelnika
sdpov baldasar ne ulazi niti u drugi kug

don ivan može i pobijediti
baldasar ne može, niti s don ivanom

ako don ivan podrži sdp u splitu
sigurno gubi u županiji
sdp gubi i ovako i onako

ako se don ivan ipak kandidira za grad
sdp će biti protivnik

zato je don ivan nestao iz slobodnih, neovisnih, javnih medija

luka

Tko je glasao

Ove subote je u SD izašao

Ove subote je u SD izašao članak od anketi o skorim lokalnim izborima koju je radio splitski pravni fakultet na vrlo velikom uzorku od 8000 ispitanika.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...
Zanimljivo je pogledati priložene tablice.
Od devetnaest predloženih kandidata u anketi za gradonačelnika, nijedan nema značajnu prednost, Grubišić je prvi sa samo 11,6%, a Baldasar (SDP) je tek deseti sa 2,6%.
Čak je sedam osoba suprostavljeno u anketi, a koji su u medijima predstavljeni kao mogući HDZovi kandidati. Pet od njih zajedno nose 12%, bez gđe. Visković.
Ivaniševića uopće nema u anketi, a nema ni Nevenke Becić, koja bi mogla bit jak Kerumov kandidat.
Istovremeno među strankama, HDZ ima značajnih 17,4% uz sve probleme, dok SDP ima 10,4%, Grubišić 9,3%, dok tri pravaške opcije imaju 10,1% od čega pola nose starčevićanci.
Ova anketa pokazuje da uza sav medijski napor lokalnog EPH, HDZ nije pao a Grubišić i SDP nisu postigli prednost. Iznenađenje je golem Kerumov pad.
U vrijeme provođenja ankete je gđa. Visković bila u punom zamahu a HDZ nije imao svog kandidata za gradonačelnika Splita. Možda su čak neke ankete namjerno rađene da se zamuti voda u splitskom HDZu.
Da se sada, kad su stvari puno jasnije u splitskom HDZu, provede ovako opsežna anketa mnogi kandidati bi otpali i rezultat bi bio puno jasniji. Što ne znači da bi bilo jasno ime pobjednika.
Iz ovoga realno proizlazi da nitko neće dobiti izbore za gradonačelnika u prvom krugu a da u drugi krug ulaze Ivanišević i Grubišić. Ukoliko se Grubišić usudi kandidrati. Iz dva razloga.
Prvo jer ne voli gubiti. On je, kao i Kerum, sa dva saborska zastupnika, bio pobjednik na parlamentarnim izborima. Ali ovdje za pobjedu za gradonačelnika treba više od 50% glasova. Grubišić će se osobno kandidirati jedino u slučaju da mu je pobjeda sigurna.
Drugi razlog je što su za ozbiljnu kampanju u gradu Splitu, svakoj političkoj opciji ili nezavisnom kandidatu potrebna značajna financijska sredstva i politička infrastruktura, odnosno članstvo. Plakati, mediji, koncerti, domjenci, predstavljanja, reklame, besplatni bakalar, prvomajski fažol, dva kruga izbora, sve to zahtjeva stotine tisuća ako ne i milijune kuna samo za grad Split. Prije četiri godine, to je imao Kerum i nitko ga nije mogao pratiti. Čak ni moćni HDZ na čelu sa Ivom Sanaderom.
Zato mislim da će mnogi odustati i prije nego prava utakmica počne, ili će igrati na male uloge pa šta dobiju.
Stoga je vjerojatnije da Grubišić kandidira samo liste u Splitu i Županiji jer mu je to puno jeftinije. Zbog dosadašnje medijske podrške Grubišićeva lista dobija cca petnaestak posto glasova, odnosno desetak vjećnika u županiji i gradu Splitu i sve to bez ikakva financijskog napora u kampanji. A poslije trguje u postizbornim koalicijama za mjesto predsjednika gradskog vijeća Splita, predsjednika županijske skupštine, za pročelnike, javna trgovačka društva, nadzorne odbore i sl.

vjetarsjuga

Tko je glasao

Don Ivan

ne može javno stati uz one koji nameću gender ideologiju i uz one čiji su saveznici LGBT politikanti.

-zato je don ivan nestao iz slobodnih, neovisnih, javnih medija

samo još jedan primjer kako SDP radi u korist svoje štete ,nazdravlje.

Ako premijeru dođe to do svijesti morat će :
-otjerati jovanoviće,štulhofere,hodžiće i ine gender ideologe
-vlastitoj boljoj polovici učiniti isto što i onaj advokat ljevičar svojoj ,kao slučajno tijekom rasprave ,prilikom gestikulacije,
te joj naći neki drugi posao.

sve dobro...

Tko je glasao

Drvosjeku Don Don i LGBT su

Drvosjeku Don Don i LGBT su ti kao: http://www.wimp.com/dadipad/

Tko je glasao

eliminacija

drvosjek,

jedan od mogućih za sdp pozitivnih efekata sukoba s crkvom je
eliminacija don ivana kao kandidata za prvi krug
u biti jedini način da se eliminira don ivana
ali to je usputna pojava

bit je u eliminaciji suvislog desnog centra
ipak je sanader najveća milanovićeva trauma
svaki pokušaj uskrsnuća normalne konzervativne političke stranke
sdp će pokušati spriječiti
hdz se regenerirao
sad je na meti prgomet i potencijalni saveznik, bozanić

luka

Tko je glasao

Don Ivan je;!

@Demos

- dugo prikriven agent udbe ubačen među svećenstvo
- komunjara, jugonostalgičar, SDP-ovac
- izdajnik jer nije u koaliciju s HDZ-om i BUZ-om
To mogu isčitati iz tvog nesuvislog dnevnika.
Demos ! Barem malo poznavanja osnova politike trebao bi imati čovjek koji predstavlja jenu tako " jaku" stranku kao što je BUZ. Očigledno je da te u tvojoj najbližoj okolini ne žele slušati pa si odlučio stvoriti " sapunicu " od dnevnika.

Tko je glasao

@boltek, pa sapuinice su opet

@boltek,
pa sapuinice su opet IN,... a i ja redovito u treretani... Pa ne možeš biti capo jake stanke ako i sam nisi jak...jelte?!. :-)

Tko je glasao

Dn vn j d '71. b jdn

Dn vn j d '71. b jdn ldr mldž stdnt d b nkn pr bvjsnh rzgvr prgld, prmjn vjr pst sbtr crkv, ndbskpj nrd. sv št sd rd j sbtž krst nh kjm slž d th smnr z '71.
Tk d j klg Bltk ptpn prv, vn Grbšć jst "dg prkrvn gnt db bčn mđ svćnstv" sv št z tg przlz.
T znj njgv žpljn, klg svćnc nz drgh ljd kj s ml "srć" djlt vrjm mjst s njm.
l, k št j pznt; št g... vš drš-vš smrd.

vjetarsjuga

Tko je glasao

don ivan se mora kandidirati za gradonačelnika

vjetar s juga

dao sam ti plus da vidim što si napisao,
na rubu si pristojnosti, u smislu da je neka vrsta nepisanog bontona svake rasprave koja uključuje ozbiljne sumnje u osobni integritet i poštenje pojedine osobe, pravo na odgovor
vjerovatno su ti zato i dali minuse ovi koji jesu
s druge strane malo je principijelnih minusera na pollitici i mnoge su stvari prihvatljive ako se radi o našima, a neprihvatljive ako su o njihovima

don ivanovo djelovanje jest paradoksalno u tome da on nije
ono što bi se zvalo lijevi pop, antifašist
blizak komunistima, stari partizan, dalmatinac s obale, dakle iz onog dijela koji je pripao italiji
on je zapravo nešto drugo
napisao si nešto o 71-oj, to jest teška optužba,
i nije je dobro ponavljati bez pouzdanih svjedoka (koji su se u stanju javno predstaviti), i bez prilike da don ivan odgovori
možda se putanja intelektualnog i političkog odvajanja don ivana od crkve može objasniti i bez udbe

nadam se da će dobiti izbore i postati gradonačelnik
a reći ću i zašto
činilo mi se prilično vidljivo da je dio motiva koji ga tjera sujeta, taština
da bi on htio, odnosno da je htio biti više od svećenika u župi Sv. Roka
možda i biskup
teško je meni reći da je zaslužio više u crkvi, crkva ima svoja pravila, i don ivan se u njih nije uklopio, (kao ni bernardić u sdpova)
ali je pošteno reći da je sve što je stekao
u intelektualnom, i društvenopolitičkom smislu pošteno zaslužio,
svojim radom

sad je u prilici pokazati djelom što uistinu jest
ako jest taj pošteni, društveno angažirani, katolički, ali neovisni od crkve intelektualac
mora se kandidirati za gradonačelnika splita
mora preuzeti odgovornost i izabrati suradnike
i
lako bi mogao dobiti izbore
jer splićani vole iskrene ljude

ako nije, podržat će sdp
izgubit će i sebe i split

luka

Tko je glasao

Trojanski konj- potajno ili uz otvorene političke trube?

sad je u prilici pokazati djelom što uistinu jest
ako jest taj pošteni, društveno angažirani, katolički, ali neovisni od crkve intelektualac
mora se kandidirati za gradonačelnika splita
mora preuzeti odgovornost i izabrati suradnike
A zašto bi Splićani gubili vrijeme s njime i njegovim povrijeđenim ambicijama u Crkvi.
Meni izgleda daleko od iskrenosti osoba koja se svo vrijeme ljuljkala u dobrobiti koju mu je osiguravala Crkva, a istodobno pljuvala po tanjuru iz kojega jede.
Čini mi se kao poseban list iz iste sociološke škole, kao recimo neki s pollitike, recimo @nemesis, nametavalači "papskijih kriterija od pape" za Hrvate na vlastitu im štetu.

lako bi mogao dobiti izbore
jer splićani vole iskrene ljude
Misliš iskrenom poput bivšega premijera?

ako nije, podržat će sdp
izgubit će i sebe i split
Već kada i sam razmišljaš o toj takvoj budućnosti, pokazuješ kako je moguće da je samo SDP-ov zec, koji će trčati kako mu odrede i kako procijene: je li bolje da je izravno za njih ili da odvlači glasove njihovim protivnicima.

Po PR toga popa jasno je koliku ima podršku u medijima, koji su, a čiji, nego onih koji su izvršili čistke i postavili u HRT osobu koja je prošle godine montirala "Vukovar je izdan".
Malo razmišljanja o njegovu PR-u i podršci u medijima sve govori.

Hoće li Trojanskoga konja uvesti u Split potajno ili uz otvorene političke trube pitanje je sada!?

Tko je glasao

paris, vlajland

ppetra,

istina je da je katolička crkva u hrvatskoj živjela pod realnim političkim pritiskom, sve od 1918,
(za crkvu, za narod, građane, teška vremena)
u II ratu je bila pritisnuta žestoko od velikosrpske, četničke politike
do zločina, ubojstava, nabijanja na kolac ...
na kraju rata od komunističke vlasti
(tito i kpj su imali polpotovsku fazu...) decimirana

već 20 godina crkva živi u slobodi, rehabilitira se, oporavlja,
a sustižu je i svi vjetrovi modernosti koji su prohujali zapadnim crkvama od 1918.-te
osobito od 1945.-te
don ivan je jedan od takvh izazova
svi koji prate katolički svijet, i civilizaciju čuli su za hansa kunga, za crvene propovjednike u južnoj americi
don ivan je jedan skromni, amaterski, europrovincijalni, pomalo lijevi teolog
(ali zar nije rade šerbedžija, velikan hrvatskog glumišta, u svjetskoj karijeri dosegao status sporednog holivudskog glumca, nije li to sudbina svakog tko bi odlučio ostati u hrvatskoj, od tesle do nogometaša)
obožavam sporedne glumce u B filmovima, ali to je pitanje ukusa
don ivanovo djelo, u svjetskim okvirima nije gigantsko
ali postoji, i pošteno je, priznati mu da je učinio mnogo u splitskim okvirima
sviđa li nam se se smjer djelovanja, pitanje je političkog stava

ne bih volio sudjelovati u manipulaciji don ivanom
mnoga su vrhunska umjetnička i civilizacijska djela
nastala iz naizgled malih stvari
povrijeđene taštine, ljubomore (Ilijada)
i don ivan ima pravo da svoje motive ne otkriva
nismo u americi, stalno u oprinoj ispovjedaonici

obračun s njima je neizbježan
sdp ne može prihvatiti da bude treća truba splita
sdp je lukav (po definiciji)
splićani su lakomisleni, ali obično na izborima predskazuju tektonske promjene
hrvatske političke scene
sdp nije izabrao don ivana za zeca, a kamoli konja
don ivan se, čini se, još nije odlučio
marljivim radom prikupio je mnogo
otvorenom kandidaturom, i eventualnim porazom
na neki bi način, sve to mogao izgubiti
ali nema izbora
mora se kandidirati za gradonačelnika

ako dobije može pljucnuti i biskupa i sdp

luka

Tko je glasao

Crkveni don Quijote Splita s kopljem starih majstora- na Crkvu

Njihov je "zec" kako sam napisala:

http://www.index.hr/black/clanak/don-ivan-grubisic-je-dokazao-da-je-zec-...

Očita je ta njegova uloga.

Svi mediji te opcije, kuju njegov "lik i djelo", a on se kao i oni stalno obračunava s Crkvom.

Ipak do kraja je ostao u toj Crkvi i pasao na njenim jaslama.

Po osobnom mišljenju, a rijetko me osjećaj vara, tip ima nešto sanaderovsko: predstavlja mamac za narod, jer svatko zna što narod želi, pa mu takvo što predstavljaju za izbore, a sasvim je nešto drugo od onoga za što se predstavlja.

Mislim da je umjesto Sanadera, baš za Split, ovaj puta, iz sličnih kovačkih krugova isplivao Grubišić, a znaju ti krugovi da u Dalmaciji cijene obitelji koje su "svete" pa im su im podmjestili kukavičje jaje u obliku Sanadera (u obitelji ima popova i časnih), a sada im podmeću slično "kukavičje jaje", crkvenoga don Quijote-a od Splita, koji juriša na katoličke mu vjetrenjače s kopljem iz radionice starih dobro poznatih majstora, a sa štitom medijskih zanatlija, iz velike mu stranke koja je stalno na vlasti.

Don Quijote-a od Splita, shvaća da narod iako podupire svoju Crkvu, zbog osobnoga lošega života, reži na svakoga tko ima, a među njima je i Crkva. To spretno koriste za manipuliranjem te mržnje i usmjeravanjem protiv KC, koju mrze kao što vrag mrzi tamjan.

Međutim, ono što ima Crkva ima i hrvatski narod- ima Crkve koje služe narodu, svećenike koji opet služe tome narodu, dok svjetovna Crkva uzima od naroda i upravo sada najavljuje veliku rasprodaju narodnoga bogatstva, pa čak i vode, šuma , zemlje,..., a Don Grubi- Quijote od Splita ne bi jurišao na tu Crkvu jer se i sam u njoj moli.

A, čija je Zagrebačka katedrala?
Cijeloga Zagreba i cijele RH!
I sve ostale crkve.

Za narod nije opasna KC, već svjetovne crkve koje razaraju sredstva za život, ljude upropaštavaju svojom "božjom službom" i kradu cijelome narodu javno dobro.
Neka Grubišić istupi protiv te "Crkve".

Don Quijote, od Splita, juri na vjetrenjače, da skloni one koji brane djevu i otvori širi put, razularenim hordama, da unište djevu.

Tko je glasao

moj Bože !!!!!!

@vjetarsjuga
Jesi li ti dobro razumio moj komentar ? Ili moraš ponovo učiti čitanje s razumijevanjem ?
To što sam ja naveo satirična je primjedba je na Demosov dnevnik.

Tko je glasao

Ovi što su oduševljeni s I.G.

Ovi što su oduševljeni s I.G. sude po njemu po medijskim nastupima i spinovima a u pravilu žive stotinama kilometara od našeg poštovanog dona.
Mi koji smo bliže njemu sudimo na osnovi osobnog političkog i životnog iskustva i iskustva osoba koje poznajemo.
Tako da sam ja "satirično" podržao tvoju prvu tezu.
Ostale me uopće ne zanimaju. je li on komunjara, voli li ili nevoli HDZ i sl.
Dapače mislim da HDZ-u koalicija s donovima tipa I.G. ne bi donijela ništa dobra.

vjetarsjuga

Tko je glasao

Donovi župljani

Župljani Župe svetog Roka u Splitu imali su i imaju izuzetno dobro mišljenje o don Grubišiću, a veliki je broj vjernika prelazio i podulji put dolazeći slušati upravo njega, tako da ove tvoje insinuacije nisu nikakav "vjetarsjuga" već obična "smrdljivajužina".

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Najbolje da se svi zajedno

Najbolje da se svi zajedno preselite u Split i pomognete donu u njogovoj misiji otkupljenja Splita i dalmatinske županije
Kad već nije postao biskup nadasve bar da postane čovjek nadasve

vjetarsjuga

Tko je glasao

Ako se dobro sjećam...

don je odlično prošao u Splitu i bez da smo se mi svi zajedno u njega preselili.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Don mora postati čovjek

Don mora postati čovjek nadasve kad već nije postao nad(asve)biskup.

vjetarsjuga

Tko je glasao

Satira na "Satiru"

Ovaj plus je satira na tvoju "satiru"!

Tko je glasao

S dijelom tvoga komentara se slažem!

S dijelom tvoga komentara se slažem!
I mnogi oni koji ga istinski poznaju!

Tko je glasao

ppppetra

postala si ogavna alapača: moje prijateljice prijateljica mi je rekla, a to je živa istina... ccc... gadljivo! ma jel' ti istinski poznaješ don Ivana ili jednostavno pljuckaš po čovjeku jer nije pripadnik tvog odvratnog čopora. bljak!
profesor

Tko je glasao

"Popovi bi se trebali moliti, a ne vladati"

ma jel' ti istinski poznaješ don Ivana ili jednostavno pljuckaš po čovjeku jer nije pripadnik tvog odvratnog čopora. bljak!Sasvim mi je dovoljno što je bio na crkvenim jaslama, a pljuvao u tanjur iz kojega je jeo!

A to što se taj crkvenjak trpa u Sabor, pod stare dane, a učinak vidimo!

"Čuvaj se psa odostraga,
Vola odnaprijed,
A popa-sa svih strana!"

A onih koji hvale popove u državnoj politici, čuvaj se na pollitici.)))

Tko je glasao

Pravozbornica

"Popovi bi se trebali moliti, a ne vladati"
Iz tvoje tastature u Bozanićeve uši!

leddevet

Tko je glasao

Dok prijete vjernicima otimanjem odgoja djece,

Crkva nastoji zaštititi svoje vjernike u pravu na izbor svjetonazora

Kada suprotstavljena strana ostavi vjernike da se slobodno mole i odgajaju svoju djecu u skladu s naukom svoje Crkve i prestanu nametati silom ono što ne podržava većina stanovništva , a ona je izrazito vjernička većina, onda se Bozanić i Crkva mogu samo moliti jer nema progona njihovih vjernika!

Tko je glasao

Ognjerm i mačem

onda se Bozanić i Crkva mogu samo moliti
Znao sam da ona tvoja izjava je samo nekontrolirani tipkački zaletak unutar uobičajene pravovjerničke euforije kakvu standardno proljevaš po nama nevjernicima.

Banzaaaj!

leddevet

Tko je glasao

crveni pop.....

crveni pop.....

Tko je glasao

DEMOS pamčenje amebe??

jer ne tako davno s don.Ivanom si pohodio dalmatinske gradove i održavao tribine, ponosno s govornice predstavljao upravo don. Ivana...šta se to u međuvremenu promijenilo???
Ako si ti zaboravio, mi nismo!

Tko je glasao

@vosak, upravo napisah

@vosak,
upravo napisah komentrar...... Don. Ivan je bio moj gost na jednoj mojoj tribini koju su tada uporno opstruirali upravo predstavnici onih koji su ga sada uspjeli uvući u svoju igru...... možda godine ipak čine svoje......

Tko je glasao

nisi

mi odgovorio..Dali si se ti promjenio i tvoji stavovi ili se don. Ivan promjenio pa ti više nije "dobar materijal" za tribine?

Tko je glasao

@vosak, Ne vjerujem da na

@vosak,
Ne vjerujem da na ovom portalu ima netko, ili su rijetki, tko se ne bi složio sa moralnim stavovima i načelima Don. Ivana Grubišića koji je baš na temelju toga i dobio povjerenje građana za dva saborska mandata sa točno (kakve li slučajnosti) istim brojem glasova kao što ih je dobio i BUZ…. Ali sa nula mandata… simbolika ili nešto drugo već budemo vidjeli….

E sad, ako se odmaknemo od apolitičkih rasprava i vrijednosti koje Don Ivan zastupa i to isto prenesemo na politiku onda moj lipi @vosak dobijemo nešto sasvim drugo. Dobijemo osobu koja nema političku težinu, a samim time i političara koji nema što ponuditi….. ovo naravno i ti i tvoja stranka dobro znate i naravno da će te uraditi sve da to pokušate iskoristiti…. posebno njegovu i više no očitu političku naivnost.

Dakle kao što i sam vidiš primijenile su se okolnosti, a ja čak ni na svojoj tribini (a kažeš da si bio pa onda i znaš) na koju je bio pozvan Don Ivan Grubišić nisam ni u jednom trenutku tražio njegovu političku podršku…. jer to nije ni bio moj cilj.

Ipak moram kazati da nikada do njegova ulaska u politiku nisam ništa od njega čuo negativno prema crkvi…. no nakon ulaska u Sabor se izgleda nešto kod njega promijenilo…. I to nikako ne mogu skužiti….. to je kao da vojnik nakon odlaska u zasluženu mirovinu odjednom počne pričati loše o svojoj postrojbi koja mu je do tada bila otac i majka….

Tko je glasao

Don. Ivana Grubišića koji je

Don. Ivana Grubišića koji je baš na temelju toga i dobio povjerenje građana za dva saborska mandata sa točno (kakve li slučajnosti) istim brojem glasova kao što ih je dobio i BUZ…. Ali sa nula mandata
Što bi u prijevodu značilo da je Grubišić bez stranačke infrastrukture politički zreliji od BUZ-a jer je s istim brojem glasova ušao u parlament, a BUZ nije.
Također navodiš da nema nitko(ili su rijetki) tko se ne bi složio s Grubišićevim moralnim stavovima i načelima.
Sad kad zbrojimo te dvije stvari, politička zrelost plus moralni stavovi i stavimo ih u omjer s BUZ-ovom nezrelošću(podrška Bandiću, podrška Kosor, podrška Karamarku) i nepoznavanjem elementarne kulture ophođenja s političkim neistomišljenicima(npr. "ti ništa ne razumiš", "ti trkeljaš", "pišeš gluposti", "ne razumiješ pročitano") rezultat je jasan-sa svom svojom stranačkom infrastrukturom udruženom sa stranačkom strukturom HDZ-a niste ni do koljena(možda do gležnja) jednom jedinom čovjeku. A kad je tomu tako onda tog čovjeka treba razapeti i pokušati stvoriti percepciju drugačiju od stvarnog stanja.
Iz tog kuta jasniji je motiv ovog dnevnika, a vjerujem i budućih koji će se pojaviti od istog autora na istu temu.

Nego, što kažeš na najnoviju Ivaniševićevu(jer samo zbog podrške njemu je i nastao ovaj dnevnik) izjavu da nije HDZ-ov arhitekt nego da je radio i za partiju i za JNA? Je li to odmak od HDZ-a? Je li ubačeni agent u HDZ? Mijenja li HDZ ciljnu skupinu kojoj se obraća i skreće gadno ulijevo? Što bi mogla značiti ta izjava? Je li još uvijek on pobjednička karta? Ili se HDZ zajeb'o?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci, ... i kako da ti

@silverci,
... i kako da ti sada opet ne kažem da trkeljaš kad si toliko uporan.....

Tko je glasao

jedna savjet

@Demose

prije nego što pišeš o nekome dobro pročitaj sve što piše o dotičnome, pa čak i između redova ako možeš. što se tiče samog don Grubišić dodala bih jedna dodatak - posjeti njegovu tribinu u Splitu il Zagebu. u Splitu ih održava u prostorijama HAU-a. prvo predavanje je 21.siječnja>/strong>. ako je don Ivan Grubišić stao uz tabor SDP-a onda znači da su u njemu ljudi koji se zalžu za iste ciljeve za koje se on zalaže. ako se pokaže da neki član tabora ipak nije skladu s njegovim moralnim i etičkim vrijednostima on će se povući. gadno se je opekao na parlamentarnim izborima u prvoj, šestoj i sedmoj jedinici i to u onom dijelu koji je zahvaćao Zagreb.

w. ;)

Tko je glasao

@walpurga, Osobno pozajem

@walpurga,
Osobno pozajem don. Ivana Grubišića više godina i moram ti kazati da uopće ne sumnjam u njegove dobre namjere...... no to u ovoj "igiri" zvanoj politika to ni blizu nije dovoljno.
..... "opekotina" će biti još i još i još....... i to, vjeruj mi, neće završiti dobro za Don. Ivana

Tko je glasao

SKANDALOZNO!!!

Zašto BUZ ne može izdržati ritma pisanja dnevnika?
Da li je to ustupak Milanoviću i njegovoj vladi: "Ne može tako brzo čitati!"?

Ne piše: M.L.

Trogir-Ruma-Zagreb:

Nažalost BUZ nije izdržao nametnuti tempo pisanja pamf . . , ovaj dnevnika, no što smo se bili navikli te gdje nas se svaki dan obdarivalo novim izrazito sturčnim uratkom. Evo, za ovaj dnevnik smo morali čekati skoro dva dana, točnije 1 dan 20 sati i 39 minuta što je stvorilo veliku nelagodu i neizvjesnost kod vjerne publike iz pollitike.com. U brojnim nagađanjima je izražena velika zabrinutost i sumnja da je plodni autor postao žrtva represivne Milanovićeve vlade u sklopu akcije "Zdravstvene higijene". Posebna sumnja među članstvom pollitika.com je usmjerena na trojicu Ostojića, koji se prozivaju u posljednjim dnevnicima i javno optužuju, te su iz navedenih razloga osobno zainteresirani da se ti i takvi dnevnici više ne objavljuju na ovom relevantnom ljevičarskom smeću od sajta.

Da bi se što bolje rasvijetlila pozadina najnovijih događaja naša birtijaška ekipa je kontaktirala navedene Ostojiće i dobila izjave koje ovdje ekskluzivno prenosimo.

Ministar Veljko Ostojić je osjetio posebnu nelagodu nakon posljednjeg britkog dnevnika "Gospar Andro Vlahušić i Kukuriku vizija razvoja turizma u Dubrovniku" i odbio je komentirati teške optužbe tamo iznesene. Jedina indiskrecija koju smo uspjeli dobiti je ime savjetnika za izradu cjenika korištenja javnih zahoda, navodnog Milana B. koji je prema istim navodima najveći regionalni stručnjak za sranja i koji je kao veliki prijatelj autora dnevnika dostavio intimne podatke na temelju kojih je članak pisan.

Sljedeću izjavu dobili smo od ministra Ranka Ostojića, kojemu je znantno narušen autoritet nakon objavljenoga dnevnika "Terorizam ili „terorizam“ kao smetnja pravim rušiteljima Hrvatske", koji je karatko izjavio da su brojne istražne radnje u tijeku i da nije u mogućnosti otkriti na kojim područjima se radi i da li u ovoj fazi ima osumnjičanih, no dao je do znanja da je oformljena posebna lektorska jedinica koja će se baviti čitanjem dnevnika, a posebno čitanjem komentara gdje će u posebnom fokusu biti nebrojene gramatičke greške koje često tekstove čini potpuno nerazumljivima. Također smo saznali iz dobro obavještenih izvora da u jedinici ima poseban visokospecijalizirani numerički odjel sa zadatkom brojanja točkica kojih često ima više nego slova.

Najviše informacija je pružio ministar zdravstva Rajko Ostojić koji se posebno osvrnuo na dnevnik "Ministar Jovanović, čovjek dijaloga ili bez mozga!?" i izrazio svoje veliko iznenađenne i ozbiljan interes za takvu pojavu koja do sad nije bila zabilježena izvan HDZ-a i njegovih koalicijskih partnera. Navedena pojava, nastavio je ministar Ostojić, zahtjeva hitno formiranje stručnog nadstranačnog tima i već su pokrenuti prvi međustranački dogovori i u tom smislu su kontaktirani dr.med.prof Andrija Hebrang (mlađi) - stručnjak za ne reći istinu, dr. prof Mate Granić - stručnjak za ne reći ništa, te kao najveći autoritet za ljudske bedastoće dr. Vladimir Gruden - stručnjak za sve. Posebno je žaljenje ministar Ostojić izrazio što u komisiji neće moći koristiti usluge svjetski poznatog stručnjaka dr. Ivu Sanadera - stručnjaka za obećanja, zbog njegove trenutne spriječenosti.

leddevet

Tko je glasao

Dragi DEMOSe ne se sekriti

U drustvu katolickih ateista Don Don je ustvari sveti tip stoga ni ti nikad nemoj, ali bas nikad...
http://www.fizzit.net/vijesti-i-politika/komentari-i-kolumne/4340-inteli...

Tko je glasao

Je, Vjeko Ivanišević je jedan krasan kandidat.

Ja ne znam zašto vi svi, stranke, analitičari i ini ne možete shvatiti,......da u Splitu, HDZ ili SDP mogu pobijediti jedino u nedostatku bilo kakvog drugog kandidata.

Tko je glasao

samo u splitu, za sada

da u Splitu, HDZ ili SDP mogu pobijediti jedino u nedostatku bilo kakvog drugog kandidata

luka

Tko je glasao

a da se nekom drugom obratis

a da se nekom drugom obratis za dijeljenje pamfleta?

fakat ti nije nesto uspjesno ovdje na pollitika.com krenulo.... a i dosadan si ka cimavica sa gomilom pi*darija koje c/p-astas..

inace.. imam samo ovo za komentar na dnevnike..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Nema smisla 4 puta pisati isti odgovor...

stoga @zaphod, @silverci, @ancium i @luna.... dajte se malo srediti.... i ako ikako možetre napišite nešto suvislo, a ako to niste u stanju neka vas ne bude sram nekoga pitati za savjet.... jer će te ovim "hvale vrijednim i ustrajnim" minusiranjem i pljuckanjem po meni osobno ili mojim tekstovima zasigurno polučiti veliki uspjeh...... ccccccccc ....... i čime vi ono sebe smatrate????

Tko je glasao

NEDEMOS i ako ikako možetre

NEDEMOS i ako ikako možetre napišite nešto suvislo, a ako to niste u stanju neka vas ne bude sram nekoga pitati za savjet.

Tko je glasao

sebe smatram...

... budućim umirovljenikom, pa pazim tko će me predstavljati :)

Tko je glasao

@zaphod, a zašto nebi onaj

@zaphod,
a zašto nebi onaj lik o kojem se vodi žestoka rasprava na jednom drugom (mom) dnevniku !? ... ta nije li u redu da svatko zastupa svoje "članstvo" ;-)

Tko je glasao

DEMOS ne pizdi! Di sam te

DEMOS ne pizdi! Di sam te minusirao? Di sam pljuckao po tebi?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci, a šta se odma

@silverci,
a šta se odma propinješ.... samo sam kazao da nemam namjeru "pumpati" nepotreban broj komentara .... tebe samo naveo kao one koji su do tada komentirali.....
I uopće nij ebitno tko je kandidat kojeg podržava SDP već činjenida da istog, dakle SDP-ovog pdoržava i Don Ivan.....

Tko je glasao

I uopće nij ebitno tko je

I uopće nij ebitno tko je kandidat kojeg podržava SDP već činjenida da istog, dakle SDP-ovog pdoržava i Don Ivan.....
Nebitno je tko je??
Znači, dosta da ga podržava SDP i Grubišić i odmah ne valja kad to karakteriziraš Grubišićevim promašajem?

Možemo li onda, pozivajući se na tvoju logiku, i za Ivaniševića(ne znam uopće tko je čovjek niti kakav je) reći da čim ga je HDZ kandidirao mora biti neki mućak?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci, ajde lipo i polako

@silverci,
ajde lipo i polako još jednom pročitaj dnevnik jer očito nisi ništa razumi....... pa Bože mili i dragi, ne mogu ja pisati toliko sporo koliko ti sporo kopčaš ;-)

Pa ja o čoviku tj- kandidatu za gradonačlnika Sinja ni rič nisan reka!?

Tko je glasao

Pa ja o čoviku tj- kandidatu

Pa ja o čoviku tj- kandidatu za gradonačlnika Sinja ni rič nisan reka!?
Ma da? Ajmo viditi:

Ipak (pre)oprezan kakvim se dugo pokazivao don. Ivan Grubišić je iz tko zna kojih razloga ipak uletio u zamku dajući podršku kandidatu za gradonačelnika Sinja kojeg podržava i SDP. Ovim po svemu sudeći lošim političkim potezom je, moguće i bez ikakve skrivene namjere, zapravo sam sebi uradio najveću štetu.

Pišeš da je Grubišićeva podrška jednom kandidatu za gradonačelnika Sinja Grubišićeva greška koja će mu napraviti štetu.
Ako je Grubišićeva greška to što je podržao nekog kandidata onda to može samo značiti da je taj kandidat nevaljao.
Da čujemo, što nije u redu sa spomenutim kandidatom za gradonačelnika Sinja?

P.S. Kad bih se spustio na tvoju razinu napisao bih da trenutak nakon što nešto napišeš odmah zaboraviš što si napisao, valjda pod utjecajem godina. Ali, pristojan sam pa ti neću to napisati.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci, meni se čini da ti

@silverci,
meni se čini da ti imaš ozbiljnih problem sa razumijevanjem ne samo onog što pročitaš već i onog što napišeš….

Dakle ja opet tvrdim da op kandidatu nisam ni riječi napisao već sam pisao o po mom sudu političkoj grašci koju je počinio Don. Ivan Grubišić dajući mu podršku zajedno sa SDP-om. Slika objavljena u medijima kao i tekstovi u biračkom tijelu stvaraju na taj način određenu percepciju o njegovoj političkoj orijentaciji, a sve u kontekstu njegove tvrdnje da neće sa stankama……

Dakle o kandidatu ništa, ali o političkom potezu dovoljno za one koji i mrvicu razumiju nešto što definiramo politikom….

Tko je glasao

argumentacija

Zanimljivo, kada su se slične stvari spočitavale tebi i BUZ-u na početku razgovora s eh podržavanja HDZ-a, onda si odgovarao otprilike "mi imamo svoj politički program, biramo partnere s kojima ćemo ga najlakše ostvariti, ali ostajemo dosljedni sebi", bla.

Međutim, kada to napravi netko drugi - to odjednom znači nedosljednost. Ajd smisli lijepo jedinstvena pravila.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci