Tagovi

Dokad će Milorad Pupovac diktirati Hrvatskoj?

Cijela priča oko uvođenja ćirilice u Vukovaru nije nimalo bezazlena, jer je ona samo dio nove velikosrpske agresije n Hrvatsku koja je uobličena u Memorandumu2 Srpske akademija znanosti i umetnosti. O tom Memorandumu usvojenom u tajnosti prije godinu i po dana u Hrvatskoj uopće nije bilo riječi u strogo kontroliranim medijima koji zagovaraju jednaku krivnju za strahote koje su Hrvatska i hrvatski narod pretrpjeli u velikosrpskoj agresiji početkom 90- godina prošlog stoljeća. O tome nije bilo riječi ni na Hrvatskoj televiziji, na kojoj se pak pokušava, prije svega se to odnosi na Zorana Šprajca, ali i na Aleksandra Stankovića koji su obojica etnički Srbi, minimizirati nove prijetnje koje dolaze od istočnog susjeda.

Kad se film odvrti unazad, onda izjava novog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića što ju je dao prije nego što je postao predsjednik da je Vukovar srpski grad nije bila slučajna. Hrvatska politika, počevši od predsjednika Republike, a da ne govorimo o ministrici vanjskih poslova Vesni Pusić koja se ponaša kao da je ministrica vanjskih poslova nepostojećeg Zapadnog Balkana uopće ne reagira na onaj način koji bi se očekivao od zemlje koja je bila žrtva velikosrpske agresije i koja drži do svojeg dostojanstva. Zato je važno podsjetiti na glavne ciljeve Memoranduma2 SANU. U međuvremenu su se dogodile neke promjene, prije svega je to oslobađajuća presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, ali njegovi ciljevi i dalje ostaju na snazi. To je dokument srpske intelektualne i političke elite koja ne može prihvatiti činjenicu da je Srbija poražena u svim ratovima što ih je povela protiv nesrpskih naroda na ovom prostoru. Evo što je navedeno u Memoranduma2 SANU:

Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, i optužnicama, potjernicama i montiranim sudskim procesima protiv državljana BiH, Hrvatske i Kosova staviti je u ravnopravan položaj sa državama u okruženju;
Odvratiti pažnju regionalnih i međunarodnih medija sa završnih procesa bivšim pripadnicima srbijanskog političkog, obavještajnog i vojnog vrha i političkog vrha Republike Srpske kojem se sudi u Haškom tribunalu;
Susjedne države BiH, Hrvatsku i Kosovo dovesti u položaj da odustanu od tužbi najavljenih pred međunarodnim sudovima;
Pokajničkim akcijama dovesti Srbiju u jednak položaj sa stradalim i oštećenim državama iz okruženja;
Insistirati na zatvaranju Haškog tribunala i na suđenju generalu Ratku Mladiću pred domaćim pravosuđem;
Destabilizirati vlade susjednih država, provocirati unutrašnje nezadovoljstvo i nemire i slabiti oštricu optužbi protiv Srbije;
Pomagati odcjepljenje Republike Srpske;
Insistirati na konstitutivnosti Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Kosovu i izvršiti tranziciju srpskih zajednica u državama regiona u unitarnu, svesrpsku zajednicu;
Zaustaviti odvajanje Vojvodine, spriječiti dalju regionalizaciju Srbije i oslabiti djelovanje Islamske zajednice u Sandžaku.

Kad je Hrvatska u pitanju velikosrpska „peta kolona“ u njoj već uvelike djeluje posljednjih nekoliko godina, a glavni aktivisti takve politike koncentrirani su u Srpskom narodnom vijeću na čelu sa saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem. On se s obzirom na broj glasova koje je dobio na posljednjim saborskim izborima kad je za njega glasovalo samo 7,9 posto od ukupnog broja birača na listi srpske manjine u Hrvatskoj kontinuirano lažno predstavlja kao čelnik svih hrvatskih Srba. To mu iz vlasti, bilo to ona HDZ-a, bilo ova sadašnja Kukuriku koalicija nitko nije osporio, ali se on nametnuo zahvaljujući velikoj medijskoj potpori kako u javnim tako i u komercijalnim medijima. Štoviše hrvatska Vlada novcem poreznih obveznika obilato financira njegov tjednik „Novosti“ koji otvoreno vodi antihrvatsku politiku. Milorad Pupovac doduše može govoriti ali samo u ime manjeg dijela srpske manjine, jer se jedan dio hrvatskih Srba borio u redovima Hrvatske vojske braneći svoju hrvatsku domovinu od velikosrpske agresije, a veći dio hrvatskih Srba se integrirao u hrvatsko društvo, zadržavajući svoj etnički identitet zagarantiran Ustavom i kasnije donesenim Ustavnim zakonom o pravima nacionalnih manjina. On dakle ima legalitet, ali sasvim ograničen legitimitet i to mu sa službenog mjesta jednom zauvijek treba reći, pa ga tako ga tretirati, a ne da u medijima, pri čemu predvode HRT i „Jutarnji list“, dobiva publicitet kakav ne zaslužuje.

U aktualnom slučaju oko uvođenja ćirilice konačno je predsjednik Republike Josipović stao na stranu naroda nakon 25.000 prosvjednika u Vukovaru koji su ustali protiv najavljene mjere. On je izjavio ako se „zakone ne želi poštivati, onda ih se mora mijenjati“, što je kasnijom izjavom donekle ublažio, ali cijela suština nalazi se u toj njegovoj izjavi. Na to je reagirao Milorad Pupovac tvrdnjom da se Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina ne može mijenjati jer je navodno sastavni dio hrvatskih međunarodnih obveza. Drugim riječima Milorad Pupovac osporava predstavničkom tijelu hrvatskog naroda kojemu htio ne htio politički i sam pripada da u Saboru donosi zakone koji odgovaraju društvenim i političkim okolnostima. Taj zakon su Pupovac i njegovi Srbi pretvorili u „lex specialis“ koji im služi kao podloga da su Srbi na izvjestan način privilegirani građani u Republici Hrvatskoj protiv koje su se pobunili početkom devedesetih godina. Naravno, za to su najviše krive dvije vodeće stranke HDZ i SDP koje su kukavički i podanički ispunjavali sve zahtjeve što su dolazili iz međunarodne zajednice. Ti zakoni koji favoriziraju jedan dio srpske manjine na čelu s Miloradom Pupovcem kao što su u određenim uvjetima usvojeni jednako tako mogu se u promijenim okolnostima i mijenjati. U postojećim promijenjenim okolnostima kad predsjednik Srbije, bez prave reakcije s hrvatske strane, izjavljuje da je Vukovar srpski grad a u Srbiji se usvaja Memorandum2 SANU uvođenje ćirilice u Vukovar je izravan napad na hrvatski suverenitet i integritet, jer rane od velikosrpske agresije još uvijek nisu zarasle pa je takva odluka zasad neprihvatljiva. Rane iz velikosrpske agresije ne bi trebale zarasti sve dok se ne riješi sudbina i posljednjeg nestalog branitelja i civila, a da se ne spominju ostale obveze koje bi Srbija trebala ispuniti radi pomirbe i dobrosusjedstva s Hrvatskom.

U takvim okolnostima upravo Milorad Pupovac svojim izjavama dodatno potpiruje uzavrelu atmosferu. Ako tko ne poštuje ustavni poredak, onda je to upravo Milorad Pupovac koji istupa s pozicija novog velikosrpstva stalno potencirajući navodnu ugroženost hrvatskih Srba. To jednostavno nije točno, jer brojni hrvatski Srbi sudjeluju u društvenom životu Republike Hrvatske, uključujući i samu Vladu. To nisu međutim Pupovčevi velikosrbi koji permanentno Hrvatsku drže kao taoca novih ideja što dolaze iz same Srbije. Ključno je pitanje dokad će se, nakon što je zdravorazumski o tome progovorio predsjednik Josipović, dopuštati Miloradu Pupovcu da koristeći medije i nedopustivu popustljivost sadašnje Vlade destabilizira Hrvatsku, kako je to zapisano u Memorandumu2 SANU.

Komentari

Šovinizam

Koji šovinistički tekst. Naravno, prestao sam ga čitati čim je autor pobrojao krvna zrnca Aleksandru Stankoviću i Zoranu Šprajcu. Pročitah još da uvođenje ćirilice predstavlja nastavak agresije Srbije na Hrvatsku. Nije samo jasno kako je autor mogao domisliti da ćirilica sjeda u avione, pokreće tenkove i puca po Hrvatskoj iz kalašnjikova.

Očito da autor ne zna ništa o pravima manjina i njihovom pravu na vlastiti identitet, a identitet se zasniva na jeziku, pismu i običajima nekog naroda. Uz to, države koje krše prava manjina ne mogu biti članice Vijeća Europe i Europske unije. Hrvatska dakako u slučaju ne uvođenja ćirilice ne bi prekršila samo međunarodne sporazume već i vlastiti Ustavni zakon.

Tko je glasao

Nije život matematika

Mislim da ti živiš i svijetu braće Grimm i svodiš društvene odnose na čistu matematiku. Ako zažmirim na tisuće obrisanih u Sloveniji, ostaje činjenica da se u mnogim zemljama EU-a krše prava manjina (to, dakako, nisu samo etničke manjine).

Tko je glasao

glupan

celsou,

evo još jednog zaglupljenog velikosrbina ili jugonostalgičara koji smatra da Srbi imaju posebna krvna zrnca koja se razlukuju od hrvatskih, iako na cijelom svijetu cijelo čivječanstvo ima samo crvena i bijela krvna zrnca.
Glupane celsou, ne radi se o tome kakva krvna zrnca imaju šprajc i stanković nego za kakvu se politiku zalažu i otvoreno je zagovaraju preko javne televizije koju plaćaju hrvatski pretplatnici. Da su pravi novinari, kao što nisu, u interesu javnosti u svojim emisijama raskrinkali bi Memorandum2 SANU o kojemu se još nije ni zucnulo na HRT-u.

I još jedno. Bratstvao-jedinstvo komunističke Jugoslavije je odavno otišlo u ropotarnicu, ali takvi koji smatraju da se u demokratskoj Hrvatskoj nekome ne smije reći da je Srbin ne zbog njegovog etničkog podrijetla, nego zbog politike koju zagovara, u stvari su dio Pupovčeve "pete kolone u Hrvatskoj", pa se to odnosi i na vas.

Tko je glasao

Šovinist 2

Ne mogu se ljutiti na čovjeka, unatoč uvredama kojim me časti, koji kao nečije bitne karakteistike navodi "etnički Srbi". Dakako da se krvna zrnca ne razlikuju, ali ako nemaš toliko inteligencije da shvatiš kako se ta sintagma koristi kao metafora, mogu samo reći: TO JE METAFORA.

Ovdje nije riječ o tvojim frustracijama što Stanković i Šprajc ne govore o nekakvom Memorandumu 2 i što ne govore ono što bi ti volio čuti niti je riječ o brastvu i jedninstvu ni o politici Srba u Hrvatskoj već o tvom podmuklom napadu na pravo jednog naroda na identitet.

Ako si tako siguran da Srbi u Vukovaru nemaju pravo na svoj jezik i pismo zašto ne odeš u Suboticu i objasniš to tamošnjim Hrvatima.

Tko je glasao

Idešššš!

I još jedno. Bratstvao-jedinstvo komunističke Jugoslavije je odavno otišlo u ropotarnicu, ali takvi koji smatraju da se u demokratskoj Hrvatskoj nekome ne smije reći da je Srbin ne zbog njegovog etničkog podrijetla, nego zbog politike koju zagovara, u stvari su dio Pupovčeve "pete kolone u Hrvatskoj", pa se to odnosi i na vas.
Na RTL-u ti je upravo "Ruža vjetrova", a odmah iza "Sulejman Veličanstveni", nije valjda da ćeš to propustiti?

leddevet

Tko je glasao

Pročitah još da uvođenje

Pročitah još da uvođenje ćirilice predstavlja nastavak agresije Srbije na Hrvatsku.

Stoga sam već i predložio da se ćirilica osudi na jedno deset godina Haaga. A onda se može, nakon recimo pet godina, pustiti prvih deset slova zbog dobroga vladanja.

Tko je glasao

Pobjeda

Za one koji ne znaju:
Rat u Hrvatskoj je završio 1995, OK, OK službeno polovicom 1996 da "junaci" postanu hrvatski branitelji (moje mišljenje).

Tužno, ali teško se može reći da je rat u Bosni završio. On je samo zaustavljen

Moram reći da je smješno gledati kako se ljudi pale i počinju mahati zastavama čim HDZ to jest oni isti koji su tražili ćirilicu u Vukovaru prije dvije godine pusti izborni PR :)

Tko je glasao

Dokad će Milorad Pupovac

Dokad će Milorad Pupovac diktirati Hrvatskoj? Dok mu dopustimo da to čini. Dok god Hrvati ne skuže da nakon 1990 - 1995. više nikom ništa nisu dužni, da se više nikom nizašto ne moraju ispričavati, i da imaju pravo zastupati i ostvarivati svoje narodne interese kao i bilo koji drugi narod na svijetu.

A u tome, po mom mišljenju, ipak nisu najveći problem ni Milorad Pupovac, ni Srbi - nego naši domaći posrbice, "Hrvati" koji se takvima zovu i izjašnjavaju, ali sami sebe ne smatraju narodom, nego nekakvim srpskim plemenom.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Nije govno nego se posr'o pas

nisu najveći problem ni Milorad Pupovac, ni Srbi - nego naši domaći posrbice, "Hrvati" koji se takvima zovu i izjašnjavaju, ali sami sebe ne smatraju narodom, nego nekakvim srpskim plemenom.
Dakle nisu krivi Srbi nego su krivi Hrvati koji su zapravo mali Srbi. Ma sjajno, ovakvo savršenu teoriju ne bi iskovala ni ekipa iz SANU.

Evo, posalo sam link na tvoj upis u Српски националисти, vjerujem da će biti jako zadovoljni takvim napretkom srpske misli.

leddevet

Tko je glasao

Opet si se prepoznao... :-)

Opet si se prepoznao... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Politikin zabavnik

Opet si se prepoznao... :-)
Je, samo se ti tješi i prebacuj vlastitu bedastoću na druge.
Mislim da bi ti, ppetra i vkrsnik mogili osnovati misionarski red specijaliziran za posrbljavanje nesrpčadi i širenje srpske misli tamo gdje je nikad nije bilo.

leddevet

Tko je glasao

dakle, ljudi dragi...

...ma, ovi svi redom nisu normalni. čemu baš sad to zaoštravanje situacije i nametanje spike kako šatro Bruxelles traži da se uvede ćirilica, itd. kad to nije točno; EU traži samo poštivanje zakona, vladavine prava, itd. kad će se više prestat prejebavat i SDP i HDZ s osjetljivim temama SAMO ZBOG izbora?? kad će naučit da se at the end to ne isplati; en plus, ak se više jednom ne prestane s tom praksom, onda će to nastaviti radit drugi koji dođu na vlast, pa onda treći, itd. nikad na zelenu granu tako nećemo doć.

tu sve bitno piše pa molim pročitati:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/77789-europska-unija-ne-trazi-da-s...

drugo, evo meni se ovaj prijedlog iz donjeg teksta čini suvisao, a i isto tako je na tragu ovog što piše u ovom prvom tekstu (ono, dijalog, ajmo se dogovorit ko' ljudi, itd.) Recimo, da je Pupi predložio tako nešto bio bi ZVIJEZDA kompletne RH polit. scene, i čak i oni Srbi koje zapraff ne zastupa (zastupa samo nekih 7 posto), vjerujem, bili bi zadovoljni:

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/78069-srbi-su-iz-postovanja-prema-...

CC

Tko je glasao

U brzini ti je vjerojatno promaklo

evo meni se ovaj prijedlog iz donjeg teksta čini suvisao...

Ukoliko barem približno jednako razumijevamo pojam "suvisao", molim pojašnjenje što je suvislo u ovom dijelu BUZ-ovog prijedloga:

To čak nisu trebali uraditi ni nekim formalnim putem, već samo jasno i glasno svima kazati...

Ima problem s ovim "ne formalno" nego "samo jasno i glasno reći svima", čini mi se da je već to potpuno nesuvislo.

S druge strane, doista lijepo zvuči poziv na iskazivanje poštovanja, pijeteta i empatije prema mnogim žrtvama Vukovara. U tom smislu bi izvrsno sjelo da se BUZ istovremeno založio i za iskazivanje jednakog poštovanja, pijeteta i empatije prema svim drugim brojnim žrtvama DR, izrijekom dakako i Srba, što bi onda doista mogla biti suvisla inicijativa za dogovor o tome ima li još krajeva i mjesta u kojima je još uvijek nedovoljno poštovanja, pijeteta i empatije prema žrtvama.

Dakle, da se kroz otvoreni dijalog svugdje postigne primjeren odnos prema žrtvama, bez obzira na nacionalnost. Vjerujem kako se nitko ne bi usudio odbiti takav dijalog. Bila bi to super gesta s obje strane i izraz međusobnog uvažavanja i poštovanja. Dakako, dok traju razgovori, nitko ne bi povlačio poteze koji bi mogli ugroziti bilo dijalog bilo pijetet prema žrtvama druge strane.

Mislim da je ovakvom inicijativom BUZ u dobroj mjeri mogao pokazati da nije tek politikantski prirepak stranke za čiji račun odrađuje ono što toj ne odgovara da uradi sama. Ovo naravno ne znači da im odričem pravo da odluče i svoju politiku vode drugačije.

B-52

Tko je glasao

sm cjepidlaka :))

Ima problem s ovim "ne formalno" nego "samo jasno i glasno reći svima", čini mi se da je već to potpuno nesuvislo

joj sm ti ga isto cjepidlačić...pa valjda jasno i glasno reći znači upravo TO, reći jasno i glasno...a TKO će to reć, pa ne valjda taj BUZ nego predstavnici srba, znači pupi and co. i naravno, isto to mora reć, milanović i štajaznam tko još iz vlade, da skratim: nekakav simultani javni dijalog trebaju ishendlovat, seljački rečeno, ovak: pupi pozove nounare i kaže: evo ja predlažem to i to, onda oni otrče zokiju i on veli, en principe je suis d'accord (jer nemojmo zaboravit da je on Bruxelleois, pa ergo se može izrazit na francuskom), onda novinari otrče dalje do dotura Ivele i on kaže: hm, hm, sve dok se ne radi o možebitnoj eskivaži poštivanja zakona, slažem se (doduše, nervira me malo što ste prvo odjurili onom dendiju koji k**** ladne vode ne zna o politici ali ajd' neću sad gurat svoje ego u prvi plan, bude boljih prilika za to, ova situacije je malo too much ošla k vragu pa treba stat na loptu);

sad već dobro oznojeni nounari trče, munižaba posebno, crna maskara joj curi niz lice, al ne jebe to nju, Partei is uber alles, pa i urednosti, tja kome će, nego ministarki regiona koja zbori ovak:. niti govora, udrit ćirilicu tutta forza na sva mjesta pa i na ovčaru, jer wtf. nećemo sad uzgajat opet nekakve kultove, toga smo, jelte, imali dovoljno za vrijeme franjine diktature od koje se, evo, još nisam skroz oporavila.......a ček'te, ček'te, šta je dotur ivela reko? da se slaže. a zoki isto? ha, dobro onda ak "dečki" tak misle..nek onda bude tak. idem sad brzo doma smirit bracu jer znam da će dobit slom živaca kad čuje tu vijest i da će nam sad telefon danima zvonit, trebat će i štrpca primirit, shit...ajd dobro, već ću ja te svoje dečke smirit..

CC

Tko je glasao

CC

daj,boati,ne seri vise sa tim jezicima koje vjerojatno i ti sama ne razumijes .znamo mi da ti govoris 101 jezik,ali prestani vise pobogu.

Tko je glasao

čuj, bogec...

....a zakaj čitaš?

ajd da ti ja nacrtam kak ja radim: fino skrolam niz ekran i čim vidim nick npr. led9 ili feniks - jer to je circa oko podjednaka intelektualna razina - samo nastavim dalje....

tak lijepo napravi i ti... dakle, čim vidiš CC ideš dalje - slobodno i prezrivo otpuhneš, a možeš u sebi ili na glas i opsovat.

čemu se mučiš?to mi nikak ne ide u glavu?! to sam već i led9 pitala no nijesam dobila jasan odgovor. bit će da ste vas dvojica mazo varijanta. ha, niš, onda tu nema pomoći. samo onda se nemate pravo ni bunit ili žalit, capisci?

p.s. ne govorim, na žalost, deset jezika. kamo sreće da je tako..

CC

Tko je glasao

cujte gospoja

nije lijepo da vrijedjate feniksa koji trenutno nije ovdje.vi ce te morati jos hektolitar vina popiti da dostignete njegovu i led9 intelektualnu razinu.vi ste gospoja jednostavno ljubomorna na njih.pitate me zasto citam vase komentare.ne mogu vam odgovoriti.komplicirano je.

Tko je glasao

Kada se novinarska veličina

Kada se novinarska veličina bori i s osnovnim pravopisnim pravilima*, nije čudo što mu drugo pismo predstavlja nepremostiv problem. :-)

* znak " ; " (točka - zarez) ne označava kraj rečenice pa se stoga ono što slijedi ne piše velikim početnim slovom (osim u iznimnim slučajevima koji su ovdje irelevantni).

Tko je glasao

velikosrpska veličina

Rupert,

od svih velikosrpskih debila koji su se ušančili na ovom portalu vi ste ipak izuzetna veličina, jer kad ne možete i niste u stanju bilo što reći o temi dnevnika, hvatate se točke i zareza.
Ali bre burazeru, nisu to točka i zaraz, nego tačka i zapeta.

Tko je glasao

Bre, burazeru, Vjekoslave

Bre, burazeru, Vjekoslave Krsnik, ni Rupert ni mi ostali "velikosrpski debili" nismo ispekli zanat ni u Tanjugu ni u glasilu Socijalističkog saveza radnog naroda...ni u nekim drugim "organizacijama".
Stoga nismo mogli naučiti "tačka" i "zapeta". Naime, mi smo i prije nego što smo postali "velikosrpski debili" koristili "točka" i "zarez" .
Vaše dnevnike ne komentiram, ne zato što se ne slažem sa vašim stavovima, nego zato što se ne slažem sa vašim etiketiranjem svih onih koji drugačije misle.
Zastupati vlastite stavove se može i dostojanstveno, zar ne? Ali, za to treba biti ne samo dobar pisac/novinar nego i dobar čovjek. Kod vas se to, u nekim vašim bespućima, izgubilo. Ako je ikada postojalo.
Usput, spavate li mirno @vkrsnik? Jesu li vas počele progoniti aveti valastite prošlosti?
Ma šta vi radili i ma kako, pišući, sijali mržnju, ne možete kupiti bolju vlastitu prošlost.

Tko je glasao

"...vi ste ipak izuzetna

"...vi ste ipak izuzetna veličina..."
Obraćanje jednoj osobi zamjenicom "Vi" upotrebljava se iz poštovanja i piše se velikim početnim slovom. Ako je napisana malim početnim slovom, označava množinu!
Prethodno nazivanje sugovornika debilom isključuje poštovanje pa logično slijedi obraćanje s "ti".
Ispravno bi trebalo napisati: "Rupert, od svih velikosrpskih debila koji su se ušančili na ovom portalu ti si ipak izuzetna veličina ..."

Tko je glasao

Korijenska gramatika

Eto, Skviki se ne slaže s tvojim uputama za pisanje.

leddevet

Tko je glasao

isprika

leddevet,

ispričavam se ili ćirilićno "izvinjavam" se što sam Ruperta oslovio kao velikosrpsku veličinu. Vi ste mnogo više od toga, vi ste "Velikosrbin veličanstveni".

Tko je glasao

Spelling Ćeker

ispričavam se ili ćirilićno "izvinjavam" se što sam Ruperta oslovio kao velikosrpsku veličinu. Vi ste mnogo više od toga, vi ste "Velikosrbin veličanstveni".
Vidim da je napokon prepoznata moja istisnina i svakako je bolje biti "Velikosrbin veličanstveni" nego "Malohrvat polupismeni".

Sa zadovoljstvom mogu također konstatirati da se gleda televizija što je nesumnjivo bolje nego pisati bedastoće po forumima. U tom smislu preporučam da se ne propusti "Plamen ljubavi" (Madre Luna) 113. epizoda - srijeda, 16.1.2013. - Doma TV u 13.40. Za sve detaljne informacije pogledati:

http://www.sapunice.net/

P.S. @Red Cavalry kako napreduje goblen? Kod mene je Tito gotov, a sad se dvojim da li da započnem Staneta Dolanca - ležeća figura na haubi svjetloplavog Zaporošca ili Braću Pozderac - dvostruki akt na proizvodnoj traci Emina rahatlokuma (sve u raznim tonovima roza boje).

leddevet

Tko je glasao

A gdje se može naći i

A gdje se može naći i pročitati taj memorandum 2 SANU?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci

Ti bi čitao Memorandum 2 a nisi ni pogledao ispod svog prozora. tamo u polumraku s bradama i kokardama, s redenicima opasani, užagrenih očiju, naoružani najmodernijom verzijom kalašnjikova, čuči desetak četnika čekajući da se pojaviš, upucaju te i poslije izmasakriraju!
Kasniš. debelo kasniš!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo, bliže si istini nego

Ljubo, bliže si istini nego što misliš! Ako ne vjeruješ - dođi i pogledaj jedan od prozora na mojoj kući.
Imaš pravo, noviji tip "klaša" - tkzv. "kostolomac".
Promašio je vrlo, vrlo malo.

Tko je glasao

svileni

ako to ti ne znas pa ko bi to onda znao!?
pitaj opacicku ili mozda pupovca, tvoje ortake, a ja sam gotovo siguran da ga ima vojo stanimirovic i to prevedenog na sve evropske jezike!
a lignja ga je dobio jos davno od tadica, onomad na tulumu u srbu!

Kitz

Tko je glasao

Ne znam kojeg se vraga ti

Ne znam kojeg se vraga ti javljaš. Pitam autora dnevnika jer je iz dnevnika razvidno da ga je pročitao, pa ako mu nije problem podijeliti da vidimo o čemu se točno radi.

Što se tiče uvreda kojima me uporno obasipaš i trčkaraš svugdje gdje ostavim komentar i staviš minus, očito je da imaš krizu identiteta pa se moraš nekome(ili sebi) dokazivati po onoj poturica gori od Turčina.
Aj priznaj tko ti je Srbin, mater ili ćaća?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

svileni

daj ne tociljaj, kome bi se ja to trebao dokazivati, virtualno sam sa nickom ovdje kao i vecina ostalih, lupas gluposti ...
bas ti se kao ljutiti sdp-ovac moras dokazivati svojoj stranki i stranackim drugovima, a ja nisam jos clan nijedne stranke, a ako je lovacko drustvo stranka onda sam i ja clan jedne stranke ;-)
fakat je da sam "cocktail" ali srba nema u sastavu "cocktaila", na tvoju zalost!

Kitz

Tko je glasao

Aha, cocktail kažeš. Onda je

Aha, cocktail kažeš. Onda je jasno.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

svileni

ja moje pretke po maminoj strani znam imenom i prezimenom kao i datumom rodjenja od 17 stoljeca, a sa tatine strane od 1788 godine, i to iz maticnih knjiga rodjenih i iz crkvenih knjiga! a te fore o poturicama meni ne podmeci, znam dobro sta su "poturice" i znam kako se ponasaju!
sigurno si se skolovao po suvarevom skolskom sistemu pa si i zavrsio kao neokomunjara!
ja sam vec 1990 uvidio kako su hdz i sdp zapravo komunjarske stranke, isti kurac drugo pakovanje, a manje stranke su tu da "mute vodu" vecim strankama, tj. igracima, tako da nisam do danas stranacki ofarban...

Kitz

Tko je glasao

Što se žestiš? Pa što ima

Što se žestiš? Pa što ima veze da si dijelom Srbin.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

svileni

srbin sam samo na taj nacin da je mojem ocu jos onda, prije mojeg rodjenja, bio pun kurac srba...
nadam se da si shvatio sta je pjesnik s time htio reci!?
;~)

Kitz

Tko je glasao

O da, znamo što se dogodi kad

O da, znamo što se dogodi kad se pun kurac Srba isprazni na plodno tlo: mali Srbin.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao
Tko je glasao

Croatio iz duše te ljubim

Zar nisu vratili sveto ime Dinamo?

leddevet

Tko je glasao
Tko je glasao

Ovdje naravno!

http://www.youtube.com/watch?v=c8lX_71Fc38

Nažalost ovo završava na sudu :)

leddevet

Tko je glasao

Nisam siguran da smo se u

Nisam siguran da smo se u ovom pitanju postavili politički zrelo.
Ćirilica je i hrvatsko pismo i nema nikakve potrebe da ju poklonimo Srbima ili bilo kome drugome i time se odreknemo dijela vlastite kulture.
Koliko ništa ne razumjemo, pokazuje se na primjeru Nikole Tesle koji nema nikakve veze sa Srbijom i srbijanstvom a Hrvatska ga se odrekla i predala u ruke Srbiji. Zračna luka u Beogradu nosi naziv Nikole Tesle a on u Beogradu nije živio niti dva dana.
Dok se odričemo Tesle istovremeno dokazujemo da je kralj Artur s vitezovima okruglog stola iz Omiša.
Također, kome odgovara nagovarati ili plašiti vukovarske Hrvate naslovima da će se Hrvati seliti ukoliko osvane ćirilica u Vukovaru.
U ovoj priči treba malo životne i povjesne mudrosti, zrelog razmišljanja i odgovrnosti i za žive i za mrtve.
Nije Tuđman bez razloga govorio da pobjednik mora znati praštati.
Od rata je prošlo osamnaest godina, od mirne reintegracije petnaest.
Treba početi živjeti, odnosno kad se spomene ćirilica,nasmijati se i od hrvatske vlade zahtjevati da sa svakom novom pločom na ćirilici u Vukovaru budu otvorena još dva radna mjesta i neka slobodno budu po nacionalnom ključu.

vjetarsjuga

Tko je glasao

Hrvati su se odavno odrekli kao službenoga pisma i ćirilice,

kao i glagoljice.
Očito im je bilo dovoljno jedno i to suvremenije pismo.
Da je ćirilica Srbima nije važna zbog povijesnih razloga, odmah bi je napustili i sasvim, a ne djelomično prešli na latinicu.

Ćirilica je i hrvatsko pismo i nema nikakve potrebe da ju poklonimo Srbima ili bilo kome drugome i time se odreknemo dijela vlastite kulture.Bila je u prošlosti, pa je ostavimo gdje i pripada- u prošlost koje se sjećamo.

Usput, glagoljicu nitko nije ispisivao na zastavama osvajača, pod kojima su ubijali naše ljude.
Imaj malo poštovanja prema Hrvatima koji su umirali gledajući zastave osvajača sa znakovima kojima su stavljali do znanja da je Vukovar njihov.

I ne samo da ne podržavaš Hrvate u Vukovaru koji znaju što je za njih najbolje, već navodiš vodu na mlin srpske politike, u ime koje otvoreno govori četnički vojvoda koji je svoje zasluge stekao u Antinu u RH, ako nisi znao- a njegove su riječi, ako opet nisi znao: "Vukovar je srpski".

U čije ime govori srpski predsjednik: ovdje govore da tko dobije izbore ima pravo govoriti u ime građana te države, pa neka prihvate da je to izgovorio u ime građana Srbije i Srba iz RH, koji i traže ćirilicu, ne zbog svojih interesa, već zbog velikosrpskih interesa.

Hrvati su se odavno odrekli ćirilice, kao i glagoljice, a latinica im je ostala kao pismo sadašnjice, jer je suvremenija.

A zašto bismo mi bili poput Srba, koji nam svojataju Vukovar, Dubrovnik, Marulića,...?

Treba početi živjeti, odnosno kad se spomene ćirilica,nasmijati se i od hrvatske vlade zahtjevati da sa svakom novom pločom na ćirilici u Vukovaru budu otvorena još dva radna mjesta i neka slobodno budu po nacionalnom ključu.Treba prvo naći naših nestalih preko 1000 građana, a ne ih zaboravljati, kao da su izgubljene vreće smeća, i još na te vreće smeće napisati natpis na ćirilici! A Vlada za sada uništava radna mjesta, a ne stvara, pa ti ni to ne stoji za neki argument.
Ovim inzistiranjima na ćirilici, uništava i mir u Vukovaru, pa i šire.

Mogli bismo i te nestale Hrvate, priznati Vukovarcima i evo, već s tom malom korekcijom od 1000 Hrvata Vukovaraca, Srbi ne mogu zadovoljiti uvjet za dvojezičnost.!!!?
Kada se u Srbe može popisati one koji ne žive u RH, onda se može tako popisati i tih preko 1000 Hrvata, koji također ne žive u RH.

Evo kamo vodi inzistiranje na ćirilici u Vukovaru:
http://www.vecernji.hr/vijesti/nakon-cirilicnih-vukovar-dobio-grafit-koj...

Tko je glasao

On se s obzirom na broj

On se s obzirom na broj glasova koje je dobio na posljednjim saborskim izborima kad je za njega glasovalo samo 7,9 posto od ukupnog broja birača na listi srpske manjine u Hrvatskoj kontinuirano lažno predstavlja kao čelnik svih hrvatskih Srba.

Koliki bi po autoru trebao biti postotak na izborima osvojenih glasova od ukupnog broja birača na listi srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj da bi se netko istinito predstavio kao čelnik svih hrvatskih Srba?

I, odnosi li se taj postotak analogno i na većinu hrvatskih Hrvata?

Te, smatra li autor taj postotak jedinim ili barem presudnim kriterijem za uzimanje prava na govor u ime odnosnog biračkog tijela?

B-52

Tko je glasao

Još jedno Krsnikovo

Još jedno Krsnikovo radikalnonacionalističko smeće od teksta bez argumenata. Dajem minus.

Tko je glasao

Dok god

Dok god bude "komunista" na vlasti u Hrvatskoj, biti će i Milorada Pupovca na vlasti u Hrvatskoj.

Tko je glasao

Sa foruma Krstarica

tema: Hrvatski Srbin...Pupovac,...opet na RTSu!!!!!

Sad kad ne ubi' zenu,...odusevila se kako taj bjedni srpski izdajnik prica da je tesko biti Srbn u Hrvatskoj!!!!
Taj moralni olos,...sebe naziva Srbinom iz pragmaticno politicke potrebe Hrvatske,..da bi se pokazalo ,kako toboze nije genocidna tvorevina,
90. godine, stao je na stranu hrvatskih nacista u borbi protiv srpskog naroda i zbog toga je postovan i cjenjen u prosrpskoj Srbiji,...
te gurbetizovanim Srbima prodaje hrvatsku nacisticku maglu!!!!

http://forum.krstarica.com/showthread.php/604550-Hrvatski-Srbin-Pupovac-...!!!!!

Tko je glasao

"Teško je biti Srbin u RH" -samo Velikosrbima u RH

Taj moralni olos,...sebe naziva Srbinom iz pragmaticno politicke potrebe Hrvatske,..da bi se pokazalo ,kako toboze nije genocidna tvorevina,@zaphod, i ti, svojim plusom, kao samodeklarirani "hrvatski branitelj" podržavaš da netko Hrvatsku naziva "genocidnom tvorevinom"?
Nisi pazio, ali ti se sviđaju takve kvalifikacije pa si dao plus od miline koja te obuzela?

M. Pupovac je za srpstvo, pa i velikosrpstvo, veći Srbin od bilo kojega u RH.

Bio je zagovarač plana Z-4, jer je znao da bi sličnim svojim djelovanjem, kao što ga danas provodi u hrvatskoj politici- dogovorima-pregovorima s mnogim hrvatskim ološ-političarima,jugonostalgičnim političarima, bivšim partijskim drugovima, mogao ostvariti ono što su pokušali vojno.

Napad ćirilicom na Vukovar je njegovo maslo. Nešto je odrađeno uglađenom politikom, glumom, nešto zaštićivanjem manipuliranja na terenu : manipulacije oko prebivališta, nešto suradnjom s ološ-političarima Hrvatima u RH, nešto starim kanalima i onda je krenuo u ćirilićno opkoljavanje i granatiranje Vukovara: od medija, preko ministara, do Sabora.
Mislili su da su narod dovoljno eutanazirali da će i to mirno promatrati. Međutim, prevarili su se: narod je dobro zapamtio Vukovar, i nikakvi Šprajcovi, i ostali manipulatori ne mogu izbrisati slike razorenoga Vukovara. Što više posežu za Vukovarom, to se više ogoljuju u svojoj namjeri.

Pupovac se ne brine za interese Srba u RH, već svojim političkim i ostalim radom pokušava stvarati temelje za neke nove srpske "države" i "enklave" u RH, što stvara sukobe Srba u RH s njihovim susjedima Hrvatima.

On je preuzeo ulogu malo pametnijega Raškovića.
Teško je biti Srbin u RH- je istina samo za one Srbe koji pate što nisu ostvarili Veliku srbiju i na hrvatskome tlu.

Zato Pupovac progovara kako je "Teško biti Srbin u RH" i zato pokušava unijeti razdor između Srba i Hrvata, forsiranjem ćirilice kao njihova interesa, iako i u samoj Srbiji Srbi pišu i latinicom, a manje ćirilicom.
Mnogi Hrvati bi se mijenjali za njegovu "težinu biti Srbin u RH", a i Srbi.

Dakle, od hrvatskih Srba Pupovac bi stvarao veće Srbe od srpskih Srba i preko ćirilice, kako bi spriječio zacjeljivanje ratnih rana i stavio ih opet nasuprot većinskih Hrvata - za dobro onih koji su ih već više puta instrumentalizirali, a onda napustili.

Uostalom, koga taj Srbin predstavlja: 7,9% Srba. Čak si je politikom i to osigurao, da bi svoje sunarodnjake tako oslobodio za glasovanje, a koga- nego li sestrinske im stranke.

Tko je glasao

Zašto misliš da je Hrvatska

Zašto misliš da je Hrvatska genocidna tvorevina i što je to hrvatska nacistička magla?

Tko je glasao

RC ti je dao citat s foruma...

Ako smijem interpretirati, dok je ovima poput vkrsnika Pupovac maltene četnik, dotle je onima poput njihovih "vkrsnika" Pupovac maltene ustaša i izdajica srpskih interesa.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Stvarno nevjerovatno!

Ja vam samo dam da komentar jednog srpskog idiota sa jednog foruma uporedite sa pisanjem vkrsnika i vi ga masovno minusirate, kao da je to moje mišljenje.

Svaka čast!

Tko je glasao

@Red Cavalry, Također nisam

@Red Cavalry,

Također nisam bio dobro razumio te se ispričavam i ispravljam minus u plus.

U ovakvim je situacijama dobro naznačiti zbog čega se citira, kako se ne bi događali nesporazumi.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci