Tagovi

Dobre vijesti, samo ih je puno premalo

Svako toliko se u hrvatskom društvu, događaju “ekscesi”, istinaibog malobrojni, koji razgaljuju dušu ali i bude nadu u sveopćem beznađu koje je zahvatilo hrvatski narod.
Ti “ekscesi”, koji imaju status iznimke a ne pravila, su ipak prerijetki a da bi ozbiljno pokrenuli hrvatsko društvo i trgnuli hrvatski narod iz beznađa i letargije.
Ali mogli bi biti ono “inicijalno punjenje”, koje bi moglo pokrenuti i sasvim ozbiljna događnja, koja bi hravtski narod kroz oslobađanje od proglašenih istina. vodila putem neophodnog “pročišćenja”, koje je conditio sine qua non svakom napretku hrvatskog društva i države.

Jedan je od njih onaj kad hrvatski branitelj to odbija biti i uz obrazloženje da ga “rat nikad vidio ne bi da nije mobiliziran i da ga nikad nitko ne bi natjerao da u ratu radi ono što su radili nki njegovi suborci mahom puno veći Hrvati od njega”.
”Ne zovi me tako”, reći će,”jer to bi značilo da me izjednačuješ s onima s kojima ja ne želim imati ništa, ma koliko da smo nosili istu uniformu!”

Drugo je kad se uz puno “porođajnih muka” ipak pokrene sudski postupak protiv onih “heroja, a ne zločinaca” koji su “stvarali državu” na osnovi mržnje i zločina.
Jest da su pritisci iz den Haaga tom pridonijeli, ali ipak ...

Treće je kad se smogne snage pa se distancira od Franje Tuđmana, što znači i distanciranje od njegove pogubne politike državnog terora, kriminala, pljačke i uspostave nacional-socijalističke države u srcu Evrope na pragu 21. stoljeća.

Tako je Općinsko vijeće Primoštena, pozivajući se na nepravomoćnu presudu Haaškog suda od 29.Svibnja. 2013., kojom je Franjo Tuđman de facto proglašen krivim za udruženi zločinački puduhvat i agresiju na BiH, odlučilo da oduzme ulicu “čovjeku koji je opljačkao Hrvatsku i spalio pola BiH”.

Tako je ulica, koja je 12 godina nosila ime prvog hrvatskog predsjednika, glasovima većine u Općinskom vijeću preimenovana u “Mala Raduča”.
Načelnik Primoštena je zahtjev za primenovanje obrazložio time što je “Franjo Tuđman privatizacijskom pljačkom osiromašio hrvatski narod i nanio mu najveću štetu”, pa ne zaslužuje da ijedna ulica ili trg nose njegovo ime.
Protiv prijedloga su glasala jedno dvojica vijećnika iz redova HDZ-a, što je valjda bilo i za očekivati.

Nije puno, ali ipak ohrabuje da postoje ljudi koji se usude ispravno vrednovati “pregalaštvo” “hrvatskog George Washingtona”, smještajući ga na mjesto koje zalužuje.

Komentari

dobra vijest - još jedna, premala

ilitiga sprdanja sa ostatkom građana,
mislim na onaj ostatak koji se nije prilagodio društvenoj pljački. Vijest na sva zvona javlja o MIKRO kreditima za početne poduzetnike….svo brdo dokumentacije treba pribaviti. …novci su namjenski ….. krediti od 10.000 do 70.000 kuna ….. osigurana sredstva 2,1 MILIJUNA kuna ilitiga za cca 40 poduzetnika na nivou čitave RH

skromnost je vrlina

U proračunu HAMAG INVEST-a na proračunskoj aktivnosti A560095 osigurano je ukupno 2.100.000,00 kuna za dodjelu mikro kredita temeljem ovog Otvorenog javnog poziva.

Tko je glasao

ne samo da su brojke

ne samo da su brojke smijesne.. vec je jedina posljedica toga da ce ako ih stvarno dobiju ti pocetnici... i ta mala suma odvesti u tesko sranje..

70.000kn kredit na 5 godina???? taj koji krene u akciju i treba mu 5 godina da tak nekaj vrati je naprosto nesposoban procijeniti da je nesposoban za poduzetnika.. a ovi koji mu to nude su idioti i neznalice, osim kaj su zlobni.. i kaj se sprdaju sa citavim svijetom van drzavnih jasli..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

odličan je naziv "programa":

PODUZETNIČKI IMPULS

Tko je glasao

Kratka vijeka

To preimenovanje ulice bit će kratkog vijeka. Već na prvim sljedećim izborima sve će se vratiti na staro. Možda bi ipak trebalo pričekati s veseljem na tu temu. Naime, tko se zadnji smije, najslađe se smije.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

na staro?

Živjela ulica Moša Pijade!

Živjela ulica 8. svibnja, Dana pobjede!

Tko je glasao

Vrćaš se u daleku prošlost

A ta daleka prošlost bi te mogla dovesti i do Garibaldijeve ulice ili Togliattievog trga u Rijeci npr. Ukratko, ne zastranjuj, ipak je ovo Europska Unija, dugo sanjani i konačno ostvareni san dr. Franje Tuđmana :))) čiji su san evo ostvarili upravo SDP-ovci :))))

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Predlazem Merkelicinu ulicu

Predlazem Merkelicinu ulicu da svi budu zadovoljni. A na njoj neka Petrina otvori fiskalizirani kafic Angela.

Tko je glasao
Tko je glasao

Eto

uvijek me razvesele oni intelektualci kojima je Petrina uzor :) Taj tip intelektualca mogao bi se nazvati "intelektualac sjekirom i žaračem"!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

@Argus

Dobro je, tkogod Stipe Petrina bio, ima tri čiste nazvati stvari pravim imenom.

Tko je glasao

Da, nažalost lik mu baš nije

Da, nažalost lik mu baš nije svijetao kao novčanik mu, no svejedno je dobro učinio što je bacio kamen u smrdljivu baruštinu. Nadajmo se da nije dovoljno debela da spriječi širenje u koncentričnim krugovima.

Vidim dva nova teksta o tome hvalevrijednom potezu prave kvalifikacije naše nedavne prošlosti:

Marinko Čulić, Stipe Petrina ubija aždaju
i
Viktor Ivančić, Arhiv Tuđman.

Tko je glasao

Samo se ti odgajaj

na bivšim feralovcima i programu SANU. Daleko ćeš dogurati.

sve dobro...

Tko je glasao

Crveno & crno

Tja. Nježna ljubav između Jugoslavena i Paraginih "ustaša" bila je vidljiva od samih početaka. Prvo u HOS-u, a kasnije među "progresivnim demokratima", ili "nezavisni" itd. Jučer mjerio visinu kukuruza i crtao granicu na Drini, a danas "borac za ljudska prava"... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn

A eto, jebeš ljude koji ni uz najočitiju argumentacju ne mijenjaju ni mišljenja ni stavove ...
Paraga je prema stavovima koje danas zastupa očito u međuvremenu puno toga naučio, a to što je naučio, natjeralo ga je da mijeenja i mišljenje i stavove i o pojedinim ljudima i o pojedinim događajima.
Uz napomenu da je jedino njegovo mišljenje o neumrlom ostalo isto, smatrao ga je ništarijom i onda i danas.
Opravdano!

Tko je glasao

Tja. Ni med cvetjem ni

Tja. Ni med cvetjem ni pravice...

Tko je glasao
Tko je glasao

@MKn

Tja, velike snježne lavine započinju malim grudama snijega.

Vidim da se braniteljsko-hvidraška parazitska populacija jako uznemirila.

Tko je glasao

Parazitska

Uporabio si odličan izraz. U zadnje vrijeme postali su pravi paraziti. Naime, nikako da završe započeti posao! Zato sve i ide k vragu.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Prilog dobrim vijestima

Američke bespilotne letjelice su u 3 godine ubile 94 pakistanske djece." - To su nebitna
djeca...Bitno dijete se rodilo jučer.

Tko je glasao

Zavidni mravi grickaju palac mrtvoga diva

Još jedno tragikomično, očajničko batrganje "detuđmanizatora", redikula i luzera. Kakve sveze ima Tuđman s privatizacijom? U kojoj je to privatizaciji bilo čega Tuđman sudjelovao? Nikakve i ničeg.

Kad je 1999. Tuđman umro, nakon pet godina rata i razaranja, kasnijih poluratnih godina mirne reintegracije, i bez ikakvih prihoda od turizma, Hrvatska je imala manje od 10 milijardi dolara državnog duga, od toga oko pola naslijeđeno od SFRJ, kompletno gospodarstvo, banke i mediji bili su u hrvatskim rukama, a strancima je bilo prodano samo 35% HT-a.

Trinaest godina kasnije, u neusporedivo lakšim i povoljnijim uvjetima, bez rata i uz prihode od turizma, ali nakon ludila, pustošenja i divljanja "detuđmanizatora" mesića, račana, pusića i sanadera, kompletno hrvatsko gospodarstvo je uništeno ili u tuđim rukama, sve banke su strane (osim HPB-a, ali i nju su "detuđmanizatori" već prodali), svi mediji su u tuđem vlasništvu, a državni dug se gotovo upeterostručio, popeo se na gotovo 50 milijardi dolara.

To su činjenice, a komentar im je - nepotreban. Tko god ima oči i mozak, samo ih treba uporabiti.

Eto, upravo zato naši Kukuriku, petrine i feniksi ovako govore o Tuđmanu... "Drž'te lopova!", viču banditi s rukama u vreći, nadajući se da narod od silne medijske galame neće konačno zbrojiti dva i dva, i povješati ih po banderama. U nadi je spas... :-)

Btw, slučaj Petrina & co. je najbolje komentirao Pečarić:

Primošten u rukama četnika

Uvijek kažem, živjela sloboda govora. Takvima samo treba dati da javno govore, pišu i istupaju, i prije ili kasnije na vidjelo će izaći sve što im bradata srčeka tišti :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn

Ma Pečarić, koliko još jučer Josif, možda nešto i znači na poručju aktuarske matematike, ali kad se dohvati politike, onda je pametan otprilike kao ti i H. Šošić skupa.
A i laže kao i ti.

A kako i porijeklo vuče izvan Hrvatske, onda je i veći Hrvat od svakog Hrvata iz Hrvatske. Opet kao i ti.

Tko je glasao

A kako i porijeklo vuče izvan

A kako i porijeklo vuče izvan Hrvatske... Opet kao i ti.

Molim? Razumijem uobičajeni djetinjasti i impotentni pokušaj napada ad hominem, ali o čemu ti ovo pričaš? Jesi možda opet bio kod šamana Hodaka na dozi bunike..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn

Oprosti mi, ali ja nekako uvijek zaboraviom da su Boka i Kotor u Hrvatskoj.
Kao i Kotor-Varoš uostalom.

Tko je glasao

Hyoscyamus niger

...Boka i Kotor...
...Kotor-Varoš...

Okej, kužim da ti se zbog konzumiranja Hodakovih opojnih pripravaka nije lako koncentrirati, ali daj već jednom reci kakve sveze imaju Bosna i ova mjesta sa mnom..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn

Boka i Kotor s Josifom Pečarićem, a "tamni vilajet" s tobom, jer samo otamo dolaze takvi 'rvatine poput tebe.

Nema šanse da ti svoje porijeklo vučeš iz Hrvatske, jer tako "obdarenih" Hrvata u Hrvatskoj nema.

Tko je glasao

Ah, oprosti, zaboravio sam.

Ah, oprosti, zaboravio sam. Pa naravno da ti, koji si osobno čučao ispod stola u Karađorđevu, pa ti je "dobro poznato" što su se Slobo i Franjo "dogovarali", isto tako "znaš" i odakle sam ja podrijetlom :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn

Za sve nejasnoće obrati se Haaškom sudu ... neka ti dopuste uvid u optužni prijedlog protiv Franje Tuđmana, koji (ni)je zločinac, jednako kao što (ni)je ni Slobodan Milošević.

A to odakle si porijeklom zaključujem prerma veličini tvojeg hrvatstva, a kako Hrvati iz Hrvatske nisu niti izbliza tako "obogaćeni" hrvatstvom, možeš biti porieklom samo izvan Hrvatske, a radi tvoje pameti, Bosna mi se nekako nameće sama od sebe.

Tko je glasao

demencija

očito zaboravljaš da su dvije najveće hrvatske banke (zagrebačka i privredna) prodane za vrijeme tuđmanova režima, 1995. i 1998. godine...1999. godine je prodana i dubrovačka banka (peti ortak)...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Zagrebačka banka

@Mkn voli lagati sam sebe te brka pojam privatizacija i prodaja... Zaba je 2002. godine potpala pod vlasništvo Unicredita - no zaboravlja reći - od koga? Naime - dionice su kupljene na burzi. Zanimljiv način privatizacije :)

Sama banka Zagrebačka banka d.d. je privatizirana 1995. godine.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sumnjiva-privatizacija-zagrebacke-ban...

Tko je glasao

Lice i naličje, Zaphod & Janus

Djeco, vjerovali ili ne, unatoč "detuđmanizatorskoj" propagandi kojom vam preko deseteljća peru mozak, Tuđman nije "otac privatizacije" kako ga naziva redikul Petrina, nego je to - Ante Marković.

Što se tiče tvornica, banaka, medija itd, o njihovoj prodaji smo već nekoliko puta raspravljali, pa nema smisla ponavljati. Okej, znam da vam se nikako ne sviđaju činjenice da su ih strancima u bescijenje prodali "trećejanuarci" Mesić, Račan & co - a ne Tuđman - ali to je, kao i uvijek, vaš problem... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

???

Ante Marković je pretvorio i svo društveno vlasništvo jednim potezom pera u - državno?

Jedina zemlja na svijetu s onim tipom socijalizma i samoupravljanja, radničkim i građanskim samodoprinosima - i to se sve ukine potezom pera (pretvorbom) - a ti i dalje likuješ? Blago mazohistima...

Tko je glasao

@MKn

Sve ono što je privatizirano prema Markovićevom modelu, bez naknadne Tuđmanove intervencije, je i preživjelo i razvijalo se (TDR, Vidija, Kraš, Franck ...), ali ono čega se dotakla Tuđmanova ruka, otišlo je u nepovrat.
U trenutku Tuđmanove smrti gotovo ništa u Hrvatskoj nije funkcioniralo.

Meni je i danas žao što Račan nije imao snage proglasiti bankrot odmah po dolasku na vlast 2000. Svi uvjeti za njegovo proglašenje bili su ispunjeni.

Samo i mnogo čvršći i odlučniji od Račana teško da je mogao išta učiniti pored onakvih koalicijskih partnera poput Budiše i Tomčića.

Tko je glasao

Oho, znači priznaješ da je

Oho, znači priznaješ da je Marković započeo cijelu stvar..? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@MKn

Ti si navodno pravnik, pa onda pročitaj "Markovićev" Zakon o poduzećima, a potom Tuđman-Barbićevu inačicu, usporedi štiva, možda nađeš pokoju razliku, pa nećeš Markovića optuživati za Tuđmanova nedjela.

Tko je glasao

@zaphod

Bosanskog ustašuljka činjenice i istina ne zanimaju, što su činjenice čvršće, a istina očitija to teže po njih, kad je naš osmanlijski "pravni stručnjak" u pitanju.

Tko je glasao

U novijoj povijesti

Franjo Tuđman je istaknuti pojedinac Hrvat. Zaslužan za mnogo štošta važno i vrijedno Hrvatima, a Šime Petrina je obični redikul a ostali koji su digli ruku za to su redikulići.

Jaka stvar, ulica u nekoj selendri.

Presuda Gotovini i Markaču je takvima izbila karte iz ruku, da je bilo obratno toliko bi nam išli na živce da bi ih trebali tući.

Ovako im ( Feniksima) preostaje samo da sami sebe grizu za guzicu. Obično samoreklamiranje jednog budalaša. Sezona je krastavaca pa je čak dobio i medijski prostor,pih.

sve dobro...

Tko je glasao

teško se je suočiti sa istinom

nažalost još uviek se premalo ljudi uspije sučiti s pravom istinom i time kako su prevareni, nasanjkani. puno je lakše ignorirati pravu istinu i živjeti u lnečemu imaginarnom, lažnome. braniteljima, mislim na one prave branitelje a ne na kvazi , u cijeloj priči je najgore. borili su se za nešto što biti nije. borili su se za samostalnu Hrvatsku, borili su se za samostalnu privredu a kad tamo ispala je samostalna Hrvatska koja sve više i više postaje kolonija, doduše ušla je EU ali ne znam koliko neka država može biti samostalna kad je dobar dio njeinih vitalnih funkcija, a postoji opasnost da uskoro budu sve, bude u rukama stranaca. u rukama stranca je naftna industrija (MOL upravlja INOM i i unišrava ju). banke, telekomunikacije. privreda, poljoprivreda, zdravstvo, znanost, kultura su na koljenima. Hrvatska sve više i više ima karakteristike jedne kolonije kojom doduše upravljaju parlement i vlada (po Ustavu) ali zbilja je prilično daleko od toga. ako se pojedincima opraštaju porezna dugovanja, neplaćanje računa dostavljačima, a u isto vrijeme omogućava mu se kupovanje raznih domaćih i stranih firmi i ako se tome pridoda famozni slučaj Perković i najava blokade sa strane velikih ljubitelja Hrvatske u BiH, onda se ne može govoriti o samostalnoj Hrvatskoj već u Hrvatskoj jkoja je talac skupine ljudi

w. ;)

Tko je glasao

Zapravo je nevjerojatno

Zapravo je nevjerojatno koliko je puno političara kojima je noćna mora Otac hrvatske države akademik Franjo Tuđman. I to ne samo u Hrvatskoj.

Četnik je pošteni četnik, a Jugoslaven je pokvareni četnik!

Predvidjeli su ono što je počelo u Primoštenu i to na lukav način. Naime pokvareni četnici koji se pojavljuju u naslovnoj ulozi nisu ćlanovi vladajuće koalicije na državnoj razini:PRIMOŠTEN: Stipe Petrina ukinuo Ulicu dr. Tuđmana

Jeste da Hrvati razoružani mogu napraviti zečeve od agresora. Ali i to da među njima ima i najogavnijih među najogavnijima, zar ne?

Iz:

http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=285...

Svim četnicima i"poštenima i nepoštenima" na radost
Stipe Petrina u Primoštenu napravio je tu gadost:
da neke po Hrvatskoj brojne Petrinine lude,
dr Franji Tuđmanu, zbog oslobođenja Hrvatske, presude.

Neka organizira u Primoštenu antiprivatizacijsku paradu
protiv svih ovih što sada CO, HPB , HAC,.. kradu,
kao i nekoć, 2000., što su ukrali nam INU i banke,
-sanirali, privatizirali i prodali za novce nam tanke.

Tko je glasao

kkk

"....Vjetri ognjeni su puhali
Gradovi u krvi su grcali
I nered u svoj zemlji je bio
Lopovi su vodili poslove.
Hulitelji su pjevali u hramovima...."

Tko je glasao

Petrina radi kao budaletina

Petrina za ovaj potez zaslužuje naziv budaletin ako nije upregnut u kolo udbašologa u RH, kao i @feniks!

Tko je glasao

petrina

12 bodova za ovaj potez.

po krivoustom treba nazvati neku boleštinu, eventualno ogranak gradske kanalizacije, nikako ne ulice i trgove.
već vidim kako bi se kanalizacija bukirala za čas. krivousti bi dobio glavni vod, od milja zvan privatizacijski kanal, onda ogranak vladimira šeksa, pa govnjiva aleja norvalskih ustaša, pa fekalni jadranski slijev borisa škegre i crnomorski slijev dijareje gojko šušak itd.
bilo bi lijepo da postoji i neki veliki gejzir govana koji bi redovito naplavljivao državu ekskrementom i bolešću, u manje više pravilnim razmacima, ko old fejtful, njega bi nazvali HDZ, da sve bude realistično. tu bi mogli vršit i neku inicijaciju, odnosno primanje u stranku, zapravo sve stranke. već vidim obred, ko na krštenju, dovedu te maloumnike pa ih vođe polijevaju fekalijama po glavi. to bi simboliziralo ispiranje mozga i njegovu supstituciju govnom, opet čisti realizam.

pun sam ovako dobrih ideja, samo ih trebam unovčiti.

Tko je glasao

Stare rukovodeće strukture i njihova djeca su pokupili vrhnje

Ma da vidimo toga Petrinu, kako bi on napravio privatizaciju. Možda bi podijelio dionice narodu: evo primjera kod Slovenije do čijih su tvornica po daleko jeftinijim cijenama došli oni koji su sve prisiljavali na privatizaciju- strani krugovi koji su tvornice pokupovali i ugasili radna mjesta da se riješe konkurencije.

Neka drug Petrina lijepo kaže u kojoj državi je taj proces napravljen tako da je pokrenuo državu naprijed: u Mađarskoj, u Rusiji, u ....

Lako je biti general poslije bitke.
A ako Petrina nije znao bio je rat. Odmah će reći nije u ratu trebalo privatizirati tvornice. Nije, ali nije trebalo naljutiti ni one koji će žmiriti na nabavku oružja za potrebe obrane.

I danas u miru svijećom treba tražiti poštene ljude koji su u vlasti. Svo bogsatstvo RH , tvornice,... pokupili su komunistički menadžeri, ili njihova djeca koja su samo odglumila da su drugačija od svojih roditelja. Isti su, ali su im "starci otvorili mogućnosti da ono što su oni potajno grickali, zakonito preuzmu.

Tuđman je valjda trebao biti ne Superman, već poput samoga Boga da ostvari sve što mu nabacuju crveni.žuti, zeleni,plavi, šareni, kafenasti. velikobritanski, velikosrpski, malohrvatski, malopametni...i ostali koji mu nisu dorasli do nokta na nozi.

Što sada prodaju CO, HPB,... a mir je, nema rata, obnove? Zašto su prodavali INU, Plivu,...?

Svi koji pate zbog rušenja SFRJ, uzimaju Tuđmana kao Boga "koji je mogao sve, ali nije htio", i tom floskulom truju narod kojemu je dogorilo do noktiju.

Tuđman je gospodarski bio iznad svih poslije njega, jer je plaćao nezavisnost, i rat i obnovu, završio je s 8,5 milijardi dolara duga, od kojih je gotovo pola dug iz stare države. Ovaj podatak govori sve o njemu, a dug nakon njega o svima nakon njega.

Neka lijepo naprave analizu da se vidi tko je tko i koliko je tko nakrao u privatizaciji i izaći će istina o svemu: RH su pokrali komunisti i njihova djeca.

Te činjenice vidljive su od malih sredina do Zagreba!

Tko je glasao

@ppetra

Tuđman je gospodarski bio iznad svih poslije njega, jer je plaćao nezavisnost, i rat i obnovu, završio je s 8,5 milijardi dolara duga, od kojih je gotovo pola dug iz stare države. Ovaj podatak govori sve o njemu, a dug nakon njega o svima nakon njega.
A što se ti, koja osim apologetskih tuđmanoidnih pizdarija ne raspolažeš nikakvim ni znanjima ni saznanjima, javljaš komentirajući upravo ono o čemu najmanje pojma imaš?

Svatko pametan zna da je Tuđmanov režim opšljčkao sve fondove, mnoga hrvatska uspješna poduzeća osiromašio i uništio isisavajući iz njih kapital pretvorivši ih tako u parabudžetske ustanove. Od najvećih potpuno je uništena "Astra", a ona najveća i najprofitabilnija u bivšoj državi, INA, bačena na koljena i onesposobljena za daljnje poslovanje ... Kad ju je Tuđman "naslijedio", INA je diljem svijeta istraživala naftu i plin sa trinaest bušaćih garnitura i tri platforme, jednom svojom i dvije unajmljene, 1996. nijedna ININA bušaća garnitura ni platforme ne rade. Već samo taj podatak bi pametnom bio dosta.

Što ćemo sa stotinama hrvatskih poduzeća koja su prestala postojati zato što im MORH nikad nije platio isporučene robe a destine tisuća nihovih radnika završile su na burzi? To nikom ništa?

Što ćemo s unutarnjim dugom koji je stvorila država, a koji je bio dvostruko veći od onog vanjskog, dugom koji je onemogućavao poslovanje i onom malom broju poduzeća koja su imala sve uvjete da uspješno posluju, a radi opće insolventnosti i njimaje prijetila potpuna propast?
Otud je Tuđman uz relativno malo vanjsko zaduženje financirao rat.
Ja donacije peronospore neću niti spominjati zato jer se tu ne radi o bekakvim bajoslovni milijardama USD, njih naprosto nije bilo, a i ono što je došlo "izgubilo se" najkvećim dijelom u privatnim džepovima agilnih "stvaratelja" države.

Na gospodarskom planu Tuđman je bio potpuni analfabet, a i na drugim područjima nije bio puno bolji.

Račanovoj Vladi, ako je htjela iole sanirati financijsku situaciju i stvoriti gospodarskim subjektima preduvjete za bilo kakvo poslovanje, nije preostalo ništa drugo nego se zadužiti bar do iznosa unutarnjeg duga.

I nemoj meni prodavati svoje mudrosti jer ja sam propast INE i "Astre" promatrao iz dosta velike blizine, a o propasti "Končarevog" SUS-a znam detalje.

O drugim tvojim nebulozama, pa i o Tuđmanovom rušenju SFRJ neću, samo ću ti navesti izjavu Predraga Lucića: "SFRJ je bila naša EU, sanjali su je najbolji među nama , a srušili je najgori među nama."

Tko je glasao

Od glupana očekivano

Vidi:

Na gospodarskom planu Tuđman je bio potpuni analfabet, a i na drugim područjima nije bio puno bolji.

Na gospodarskom planu je Tuđman uveo slobodno tržišno gopodarstvo koje je zamjenilo dotadašnje sakato plansko privređivanje i u uvjetima rata isfinancirao više-manje uspjesno funkcioniranje države... sasvim dovoljno za početak. Upravo imas jedinstvenu i neponovljivu sada već petogodisnju krizu, pa možes vidjet kako "devere" svjetska gospodarstva...tek je onda jasno da su Tuđmanovi ekonomski savjetnici ustvari bili genijalci, dakle ne seri.
O ovom ostalom u čemu kažeš da Tuđman nije bio puno bolji...tja, pa npr. u akcijama Bljesak i Oluja dokazao je da je srpska "vojska" ustvari gomila bijednih kukavica koja nema ni hrabrosti ni morala da se do zadnjeg daha bori za svoj dom, onako kako smo se mi tukli za Sustjepan, Šibenik,Zadar, Ston, Vukovar ili Karlovac...natjerao je da u Oluji Vojska Jugoslavije iz zapećka sere gaće i grize nokte od straha pred navalom HV-a, učinio je da tzv Beli orlovi, Kapetani Dragani, Arkan i Tigrovi kao i Knindže odjedanput tajanstveno nestanu pred bijesom 4. i 7. Gardijske brigade...a do tada su bili kao neki portabl strip - heroji. Uostalom, učinio je da bijednik i izdajica kao ti ni nakon 20 godina ne može mirno zaspati zbog slobodne Hrvatske koju je On, Tuđman stvorio...i za to mu mi Hrvati za života zahvaljujemo

Tko je glasao

zbilja

kako su bijedne kukavice četiri godine držele okupirana područja ? uu biti kako su ih kao kukavice uspjele okupirati?

w. ;)

Tko je glasao

Vid četkice

kako su bijedne kukavice četiri godine držele okupirana područja ? uu biti kako su ih kao kukavice uspjele okupirati?

Pa zahvaljujući valjda omjeru teškog topništva otprilike 1:140 u korist JNA i četnika, jest da smo jedno pedeset puta bolji borci od srba, ali sam početak rata je bio takav kakav je, kukavice naoružane do zuba pa se osokolili Ono malo mjesta gdje smo imali ponešto topova zavrsavalo je kao Mladić u Šibeniku; podvijena repa i razbijene gubice ...a najbolji odgovor ti je dao "slavni" Arkan: "Dok smo mi slavili i opijali se, Hrvati su se spremali".

PS - da shvatis koliko je JNA bila bijedna i jadna "vojna" formacija prouči malo borbe oko Dubrovnika. Napadne akcije je JNA pokrenula 01.10.1991 sa Ivanice (BIH) i trebalo im je punih 25 dana da osvoje Brgat- mjesto koje je udaljeno svega 600 metara od Ivanice. A brgat ti moja četkice broji svega 80-ak kuća. Naravno, kada je JNA ušla u mjesto ono je već bilo sravnjeno sa zemljom od luđakih artiljerijskih udara. Prvo slijedeće naseljeno mjesto Bosanku (čuveni budući golf park) su slavni rezervisti okupirali tek 11.11.1991. A ta Bosanka ima nesto oko 30 kuća. Dakle jebenih mjesec i pol dana im je trebalo da zauzmu 3 kilometra zračne linije teritorija uz neviđeno topničko razaranje i gubitke kojih bi se u iole normalnijoj vojsci smjenilo pola generalštaba. I onda ovaj ishlapljeli seronja Feniks skupa sa vama dvojicom mandrila bubne i ostane živ: "da je JNA htjela uzeti Dubrovnik ona bi ga i uzela onako kako je uzela i Vukovar"...a budala ni u konceptu ne razumije što je provalio, naravno da elaborira nema šanse jer o vojsci i vojnim obrambenim ili napadnim akcijama pojma nema.
Pozdrav četkice

Tko je glasao

sukus

Dakle - mi bi trebali slaviti što smo pobijedili gomilu bijednih kukavica? Fakat sam ponosan :)

Tko je glasao

Četkice 2

Vidi pod odgovor četkici iznad

Tko je glasao

pobrkao si lončiće

Ne možeš skakati sam sebi u usta - ne možeš slaviti vlastito junaštvo ako kažeš da je druga strana - kukavička, kužiš?

Tko je glasao

Jugoslavija-Šugoslavija

Otud je Tuđman uz relativno malo vanjsko zaduženje financirao rat.Dobro pišeš, financirao je rat za oslobođenje od agresora. To košta i Tuđman je to financirao. I obnovu. I to košta!

INU je upropastila Koalicija 2000.. banke također i puno toga također, bez obnove i rata.
Od 2000. traje srozavanje Hrvatske, jer su na djelu detuđmanizatori.

Račanovoj Vladi, ako je htjela iole sanirati financijsku situaciju i stvoriti gospodarskim subjektima preduvjete za bilo kakvo poslovanje, nije preostalo ništa drugo nego se zadužiti bar do iznosa unutarnjeg duga.Ta je "rastrajbala najvažnije: banke i INU", uvela najgore neprijatelje RH na značajne pozicije i u značajne službe!

Što ćemo s unutarnjim dugom koji je stvorila država, a koji je bio dvostruko veći od onog vanjskog, dugom koji je onemogućavao poslovanje i onom malom broju poduzeća koja su imala sve uvjete da uspješno posluju, a radi opće insolventnosti i njimaje prijetila potpuna propast?Ovo lijepo možeš primijeniti na neznalice koje sada prodaju CO, HPB, hoće dati HAC u koncesiju, upropaštavaju HEP, da bi ga uništili, a koji su strancima poporodavali sve što Tuđman nije, pa su ga zato izolirali i mrzili.

Predraga Lucića: "SFRJ je bila naša EU, sanjali su je najbolji među nama , a srušili je najgori među nama."Tako misle Jugoslaveni, najveći otrovi za RH, najgori i najpodmukliji neprijatelji Hrvata i RH.

Jugoslaviju su sanjali naivni s jedne strane i s druge najgori među Hrvatima, a uništili su je Milošević i Velikosrbi, dok su Hrvati uništili njihove oružane snage i pobijedili ih u ratu. Jugoslaveni bi radije sve Hrvate u jamama, nego li mrtvu Jugoslaviju. Sva sreća da je obratno: Jugoslavija mrtva (osim kod vas Jugoslavena koji trujete prostor i u RH, i u Srbiji i svugdje gdje ste), a Hrvati živi.
Još samo da osvoje vlast u vlastitoj državi kroz šumu Jugoslavena koji je namjerno uništavaju u osveti za svoju bol zbog gubitka Jugoslavije.

Čak su im i ubojice- četnici, koje prihvaćaju za antifašiste, prihvatljiviji od normalnih Hrvata i Srba koji žele vlastite države, a ne Šugoslaviju!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci