Tagovi

Dobar posao u Tunisu, Egiptu, Libiji, Siriji, Obali slonovače, Jemenu, Tajlandu.. Japanu

Dobar posao u Tunisu, Egiptu, Libiji, Siriji, Obali slonovače, Jemenu, Tajlandu.. Japanu

Prije 2000 godina Rimljani su širenje svojeg imperija, klanje i porobljavanje nazivali "donošenjem civilizacije" primitivnim narodima. Nakon njih, Crkva i povezane monarhije širile su kršćanstvo (Božju riječ) i spašavale duše pogana dobrotvornim kolonijalizmom. Tijekom 20.-og stoljeća, posebice nakon drugog svjetskog rata, širenje civilizacije i spašavanje duša preimenovali smo u širenje demokracije, spašavanje života i borbu za ljudska prava. Demokraciju su diljem svijeta širili kako Amerikanci, tako i Sovjeti, svaki svoju inačicu. Komunisti su se borili protiv kapitalističkog imperijalizma i naravno za međunarodni socijalizam, a kapitalisti protiv crvene napasti i naravno za međunarodni profit. I dok su oni dole navodno vodili bitku na život i smrt u žaru hladnog rata, razmjena tehnologije i "slobodna trgovina" između komunističkih režima i odabranih američkih korporacija odvijala se nesmetano još od vremena boljševičke revolucije (i prije nje). Kao što je dobro dokumentirano, iako slabo poznato, anglo-američki neoliberalni kapitalizam (imperijalizam) i komunizam oduvijek su išli ruku pod ruku, jer je prvi otpočetka financirao i izgradio drugi. Ovo je danas najvidljivije na primjeru Kine, podignute i izgrađene novcima "kapitalističkog zapada". I komunizam su im uostalom donijeli Britanci poput Bertranda Russella i Amerikanci poput Johna Deweya, koji su u 1920-ima predavali nuovo političke teorije na kineskim sveučilištima.

Nakon drugog svjetskog rata dobili smo i buduću svjetsku vladu- UN, i buduću svjetsku vojsku- NATO. Nimalo iznenađujuće, Kina je proglašena uzornom nacijom za cijeli svijet, kako od strane UN-a tako i od strane profesionalnih bankara-filantropa poput Sorosa i sveprisutnih Rockefellera, koji su i komunističkoj Jugoslaviji darovali lokalnu ispostavu WHO-a, HZJZ.

Teza i antiteza globalne komunističko-kapitalističke dijalektike nakon raspada bivšeg istočnog bloka doživljavaju svoju punu sintezu u vidu globalnog imperija pod kapom UN-a ,WTO-a, OECD-a, IMF-a i WB, regionalnih asocijacija (EU, NAU, AU, APU..), međunarodnih korporacija i ostalih međunarodno povezanih "nevladinih organizacija"; sistem ne potpuno komunistički, ne potpuno kapitalistički, kako ga je pred gotovo stotinjak godina najavio drug Lenjin (prije nego je, kao i svaki faraon, balzamiran i pokopan u piramidi). Novi svjetski (privatno-javni) poredak pod Ligom nacija u to vrijeme je zagovarao i američki socijalist Woodrow Wilson. Kako stvar nije potpuno uspjela nakon prvog svjetskog rata, dobili smo i drugi, nakon čega je Liga nacija proširena i preimenovana u monstruozne Ujedinjene nacije, te slijedeći "hladni rat". Svjetsko vojno krilo- NATO izgrađeno je pod krinkom zaštite od Sovjeta, a danas sadržava i stare članice Varšavskog pakta. EU trenutno gradi kako vlastitu vojsku, tako i vlastitu policiju, ili bolje rečeno, asimilira i integrira nacionalne resurse država članica i stavlja ih pod vlastitu kontrolu, . Kako Sovjeta više nema, jedina izlika za postojanje ove globalne vojne mašinerije jest borba protiv "terorizma" i "zaštita mira i sigurnosti". S vremena na vrijeme plaše nas Kinom i Rusijom, glavnim trgovačkim partnerima zapada.

Glavnu osovinu demokratske "međunarodne zajednice" klasično su činile Amerika i Engleska, zli angloamerički establišment, a nedavno im se priključilo i njihovo ružno dijete- Europska unija. Navedeni je establišment, gradeći svjetski korporativni imperij, istovremeno izmicao tlo pod državama domaćinima, Amerikom i Velikom Britanijom, seleći ekonomiju na istok i na njih navlačeći sav bijes za zločine koje su vršili po svijetu, na unutarnjem planu postepno uvodeći policijsku državu za vrijeme potpunog kraha- unutar sljedećih 5-10 godina (nakon što demokratizacija arapskog svijeta bude dovršena). Ovakav je razvoj događaja vidoviti Zbigniew Brzezinski predvidio u svojoj "Šahovskoj ploči" pred 15-ak godina.

Amerika, predstavnik zlog kapitalizma još uvijek služi kao baba roga za mlade marxiste, trockiste i ostale komuniste koji dobro nasamareni i podmazani novcima iz kapitalističkih fondova, srčano sudjeluju i podupiru izgradnju istog međunarodnog sistema u državama koje još nisu potpuno potpale pod huntu "međunarodne zajednice". U svojim glavama, oni se bore protiv imperijalizma, i za raznorazna demokratska "prava", zaštitu okoliša, socijalnu pravdu i što sve ne. Pravi planeri u Pentagonu i NATO-u ove korisne idiote nazivaju "mekom silom". Kako je za njih sama riječ nacija = rasizam i kako oni "razmišljaju globalno", vrlo su korisni za podrivanje svih država koje se još ne uklapaju u svjetski (bankarski) sistem.

Tako je nedavne "demokratske revolucije" u Tunisu, Egiptu i Libiji međunarodna zajednica korisnih idiota okarakterizirala kao donošenje demokracije i svrgavanje diktatora postavljenih da štite američke interese. Njihovo čvrsto demokratsko uvjerenje nije poljuljala niti činjenica kako su u javnost sa istovjetnim prodemokratskim anti-Mubarak i anti-Gaddafi izjavama izašli i glavni američki imperijalistički stratezi Brzezinski i Kissinger, i da je američka vlada dala punu potporu nedavnim demokratskim promjenama. Svašta. Pravi razlog jest da su i Mubarak i Gaddafi, iako u krevetu sa zapadom, uspjeli očuvati nacionalni integritet i ekonomski suverenitet u vlastitim državama. Tojest, MMF demokracija u njih nije zaživjela u dovoljnoj mjeri.

"Međunarodna zajednica" je, s nekoliko godina zakašnjenja, uspjela u stvaranju Orwellovskog svijeta gdje je rat mir, sloboda ropstvo, i neznanje snaga. Tako, iako Novi/stari imperijalni sistem, spoj svjetskog sovijeta i velikih korporacija, iako ideološki potpuno totalitaran, živi od širenja demokracije, zaštite prava, borbe protiv terorizma, i ratove vodi radi zaštite mira i sigurnosti.

Invazija na Irak, gdje su Amerikanci rušili "svojeg" diktatora Sadama Husseina i pod paskom Rumsfelda i Cheneya tražili "oružja masovnog uništenja" okarakterizirana je kao agresija i američki imperijalizam. Kad je Bush otišao, a došao Obama, agresorska vojska ipak je ostala radi "očuvanja reda i mira" u razrušenoj državi. U zaboravljenom demokratiziranom Afganistanu, međunarodna se zajednica bori protiv ondašnjih "terorista" koji nikako da prihvate novi ustavno-pravni državni poredak, a uz američku vojsku, kao i u Iraku, klasično djeluju mnogobrojne međunarodne "dobrotvorne fondacije" i organizacije na uvođenju pune demokracije. Nafta i ostali resursi propisno su privatizirani i podijeljni po principu privatno-javnog partnerstva, kako u Afganistanu, tako i u Iraku. I ptice na grani znaju da povlačenja nema niti će ga biti. Ikad. Od bilo kuda.

Ti isti islamski fundamentalisti/teroristi- Alkajida, ljuti neprijatelji u Afganistanu, Pakistanu i Iraku, kad kao u Egiptu i Libiji djeluju uz blagoslov međunarodne zajednice bok uz bok uz profesionalne međunarodne agitatore/aktiviste, doživljavaju metamorfozu u borce za slobodu i demokraciju. Kako god do demokratskih promjena dođe, mekom ili tvrdom silom, rezultat je uvijek isti. Slobodna trgovina, međunarodne korporacije, nevladine agencije, MMF i Svjetska banka preuzimaju glavnu riječ.

U Egiptu se za vlast po prvi put kandidirao i direktni kandidat međunarodne zajednice, UN-ov zaposlenik El Baradei, dok su i tuniški i egipatski diktator "nestali" su po brzom postupku. Fizički nestali..Jednako kako su i Tunis i Egipat nestali iz medija. U međuvremenu valjda imamo demokratsku vojnu huntu.

Donedavno, međunarodna je zajednica djelovala uz labavu iluziju da nacionalni "demokratski izabrani" predstavnici o nečemu odlučuju i globalni su zakoni i odlazak u rat barem redovito štambiljani u lokalnim parlamentima, tako im dajući labavi legitimitet. Invazije na suverene države predvodila je Amerika, sa ili bez suglasnosti Vijeća sigurnosti UN-a. Uz njih je redovito stajala Velika Britanija i pojedine države članice NATO-a, u više ili manje logističkim ulogama. I u slučaju invazije na Irak, američki je kongres izglasao suglasnost i američki predsjednik Bush potpisao neke papire. Za bombardiranje Srbije neke je papire potpisao Clinton, dok su za bombovanje Afganistana papire potpisivali kako Clinton, tako i Bush i Obama. Obami je nedavno nastavljanju kontinuiteta dobre međunarodne politike čestitao nitko drugi do Rumsfeld.

U slučaju Libije, po prvi puta u povijesti je UN kao institucija, uz pomoć svojeg vojnog krila NATO-a, protivno svim međunarodnim zakonima i sporazumima, izvršio otvorenu agresiju na suverenu državu- Libiju. Države članice šutke su na raspolaganje stavile svoju vojske, bez ikakve rasprave u nacionalnim parlamentima, i nijedna nije preuzela "vodeću ulogu". Rat vodi sam NATO, u vlastito i u ime "međunarodne zajednice".

Situacija u Libiji uistinu se najtočnije može opisati kao teatar apsurda. Barem medijska slika libijske situacije. Nakon iznenadnih i prilično dobro koordinirah demokratskih promjena u Tunisu i Egiptu, iste su po brzom postupku stigle u Libiju. U Libiji nije bilo nekih masovnih i dugotrajnih prosvjeda nego brzopotezna balvan revolucija. U roku od par dana i nakon kratkotrajnih represivnih mjera Gaddafijeve vlade oformljena je pobunjenička vojska. Pobunjenici su nekim čudom bili instant opremljeni raznoraznim mitraljezima, protuavionskim topovima i sličnim inventarom, te su počeli "zauzimati gradove". Intervjue su za BBC i CNN pobunjenički su vođe davali na tečnom engleskom, kao što su to par dana prije činili vođe opozicije u Tunisu i Egiptu. Kad je Gaddafi pokrenuo vojnu akciju koja bi se u demokratskom zapadnom svijetu (i Afganistanu, Iraku, Somaliji, Pakistanu..) vjerojatno nazivala očuvanjem državno-pravnog poretka i borbom protiv terorizma zapadni su mediji i UN i NaTO humanitarci jednoglasno proglasili kako Gaddafi "vodi rat protiv vlastitog naroda". Meka srca, nisu mogli samo sjediti prekriženih ruku te su u roku od tjedan-dva organizirali bombardiranje, sankcije, a po najnovijim izvješćima na libijskom tlu operiraju i zemljane koalicijske snage. I laiku je jasno da je takva "brzopotezna" vojna akcija morala biti planirana mjesecima unaprijed. Da stvar bude još smješnija, "pobunjenici" imaju (su imali) spremnu i oformljenu kompaniju koja će ubuduće prodavati libijsku naftu. Po najnovijim izvješćima, "pobunjenička" je nafta već u međunardonom optjecaju. No nije samo nafta veliki libijski resurs, nego i voda i mega akvadukt i libijski akvafori izgrađeni pod Gaddafijem, a koji su trebali sigurati vodnu i poljoprivrednu samodostatnost Libije za narednih par stotinjak godina. I to će vjerojatno biti privatizirano i prodavano u Alžir i Egipat.

Libija, najbogatija sjevernoafrička država, prosperitetna i samodostatna nacija bez međunarodnog duga, sa nacionalnim resursima u nacionalnom vlasništvu nestala je u trenu.

U međuvremenu, demokracija se širi i u Siriju, Jemen, a bez sumnje u dogledno vrijeme ponovno će doseći i Iran, gdje su prvi pokušaji svrgavanja vlasti bili neuspješni. Sve ove države (od Iraka nadalje) još su krajem devedestih nabrojane u dokumentu američkog State departmenta Projekt za novo američko stoljeće (PNAC) kao mete za buduće invazije. Slučajnost?

Imamo naravno i Obalu slonovače, gdje demokratsku vlast ondašnjeg MMF-ovca osiguravaju UN-ove "mirovne snage", kako je danas u modi nazivati plaćeničku vojsku. Pomaže im i francuska vojska, kojoj je jako stalo do demokracije u Obali slonovače.

No nisu međunarodni bankari u modi samo u banana državama. Dominique Strauss-Kahn trenutno se u Francuskoj namjerava kandidirati za predsjednika kao kandidat, ni pet ni šest, socijalističke partije.

Zanimljiva je u tom kontekstu i profesionalizacija vojske svih članica NATO-a, preduvjet za ovakve brze intervencije bez prevelike potrebe za uvjeravanjem naroda država članica u neophodnost slanja svojih sinova u rat. Ovako, plaćenici samo rade svoj posao.

UN-ove mirotvorce mogli smo na malim ekranima vidjeti i prošle godine na Haitiju, gdje su u oklopnim vozilima s mitraljezima pružali humanitarnu pomoć ondašnjem stanovništvu koje je onako neuko i nezahvalno, na njih bacalo kamenje. 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća UN ih je sterilizirao vakcinama protiv tetanusa, pa nije neko čudo da su Haićani zaključili da bi dobrotvorstvo međunarodne zajednice i ondašnja epidemija kolere i ovog puta mogli biti u nekoj uzročno-posljedičnoj vezi. Pomoć za Haiti skupljali su kako UN, tako i Clinton i Bush, svaki za svoju dobrotvornu fondaciju. Od pomoći su na Haitiju naravno vidjeli samo mali k. George W. Bush, iskren kakav je, to mu se mora priznati, upozorio je tada potencijalne donatore da pripaze da ne daju svoj novac nekim prevaratnima i hoštaplerima..

WHO je i u Nigeriji, cjepivima protiv dječje paralize, uzrokovao epidemiju iste.. hmm. I u Nigeriji neke međunarodne korporacije vade naftu.

Što me potsjeća na neke ljude koji su ove godine oboljeli od svinjske gripe. Svi su se prije toga cijepili protiv gripe

Još jedna država koja će se ubrzo naći pod jačim udarom je Tajland, iz jednostavnog razloga što tamo vode nacionalnu politiku nezavisnosti i samodostatnosti. Takvo što međunarodni planeri bankari nikako ne toleriraju. Eto, sad i vi znate što će se dogoditi u budućnosti. Da je Venezuela meta, a vjerojatno i Bolivija, znaju svi, iako su u međuvremenu vjerojatno zaboravili.

Što nas dovodi do novih nevjerojatnih slučajnosti na međunarodnoj sceni danas. Sve veća učestalost potresa, poplava, suša i tsunamija. Otvorena je tajna, otprilike koliko i činjenica da Izrael ima atomsko oružje, da tehnologija za vremensko ratovanje postoji već desetljećima. Za vremenska, tektonska i slična oružja rečeno je da su atomsku bombu učinili zastarjelom. Sa usporedivim razornim potencijalom, donose prednost da se njihova upotreba ne može dokazati. Bar ne onima dole, koji u njih ne vjeruju. Tako je i Haitiju pomoć pružana nakon potresa. Tajland je trenuntno poplavljen. Potresi drmaju Chile, a pogodili su pred koju godinu i Kinu. Treslo se i na bliskom istoku. I naravno najjači potres ikad pogodio je Japan, zajedno sa rekordnim tsunamijem.

Japan je zanimljiva biljka, izgrađen od strane Amera, internacionalan, no unatoč tome vrlo nacionalistički nastrojen, i jedna od država sa vrlo malim vanjskim dugom. Kako su Japanci vrlo štedljivi, javni dug Japana velikim je dijelom u rukama japanskih državljana i Japan spada u države kreditore. Japanska nesreća trenutno igra vrlo veliku ulogu u promociji obnovljivih izvora energije.

No vratimo se malo unazad. Pred dvije godine u Copenhagenu na klimatskom sastanku imali smo neuspjeli pokušaj uvođenja svjetske vlade, uvođenje svjetskog poreza na CO2, koji bi kroz svjetsku banku i Rotschildovu BIS trebao ići u izgradnju ogromne UN-ove birokracije za kontrolu svakog aspekta ljudskog života. Kao što je rečeno, Copenhagen je unatoč ogromnome publicitetu bio propali pokušaj. Sljedeći pokušaj u Cancunu, Mexico, prošao je bez ikakave pompe i bio djelomično uspješan. Kako taktika sve ili ništa nije uspjela svjetski planeri odlučili su se na postepenu provedbu plana. Nakon neuspješnog Copenhagena, kao naručena, došla je BP-ova naftna katastrofa u Meksičkome zaljevu prije godinu dana. Gudačka pjesma odmah je počela.. ne možemo ovisiti o nafti i fosilnim gorivima tralala, majko moja, moramo uvesti porez na CO2, ulagati u obnovljive izvore energije, i tako dalje.. Pa je došao Cancun i počela implementacija. Kako ne bi zaboravili obnovljive i održivo-razvojne pouke došla nam je ove godine i sljedeća katastrofa, kao naručena. Ako ne možemo koristiti naftu i ugljen, rekli su mnogi, gradit ćemo nuklearke. I paf, evo potresa, tsunamija i nuklearne katastrofe.

Katastrofa u Japanu opet je dobrodošla za punjenje kase raznoraznih profesionalnih dobrotvora, i promociju svjetskog ujedinjenja. Pomozite Japanu, dajte nam novce. Ujedinjeni svijet može pomoći Japanu, dajte nam novce. Japanu, trećoj svjetskoj ekonomiji sa 100 miliona stanovnika doduše novaca ne fali i sasvim sigurno neće propasti u zemlju bez crvenog križa i ostalih "dajte nam novaca" udruga. Ako navedene udruge nisu u besplatnom građevinskom biznisu priroda n jihove pomoći ionako je upitna. Kako bi demonstrirali svjetsku solidarnost u Japan su je poslana i "međunarodna pomoć" par desetaka odavde, stotina odande.. Nakon tjedan-dva i uspješno obavljenog (marketinškog) posla u pravilu su se svi vratili u matične im države.

No analizirajmo malo nuklearnu katastrofu. Ako prihvatimo činjenicu pravovremenog najjačeg potresa u povijesti Japana i sljedećg tsunamija kao Božju volju, nuklearnu katastrofu i način na koji se japanske vlasti sa njom nose uistinu je teško progutati. Vijesti su počele sramežljivo. Sustavi za hlađenje u Fukushimi su zakazali. I tako par dana, nitko ništa.. Kamera postavljen par kilometara dalje (jedna jedina) redovito snima. Onda je eksplodirao krov na prvom rekatoru.. opet ista kamera.. nitko ništa.. Dan nakon toga veliki prosvjed zelenih u Njemačkoj protiv atomske energije, planiran mjesecima unaprijed. Veliki odaziv diljem Njemačke i histerija protiv tamošnjih nuklearnih elektrana. Njemačka je u principu jedina država gdje je narod vrlo protiv, i kao glavna europska sila vrlo pogodna za "lideršip" po takvim pitanjima. I tako nakon tjedan dana sjetiše se u Japanu da bi mogli reaktore hladiti morskom vodom pa su poslali jedan helikopter.. Pa je eksplodirao drugi rekator, pa treći, pa ima radijacije nema radijacije, a interventne snage kao da su došle direktno iz crtića "a je to". Nakon što su ih sve zalili morskom vodom sjetili su se da bi mogli pokušati ponovno pokrenuti sustave za hlađenje uz pomoć prenosivih generatora. Pošto je sve bilo pod vodom to je slabo upalilo, a morska sol se navodno skrutnula pa je i to pravilo probleme. Zašto su ih morali hladiti baš morskom vodom i zašto nisu odmah pokušali s pomoćnim generatorima jedna je od tajni ovog svijeta koja nikad neće biti rasvjetljena.. Onda nakon tjedan dana, otprilike rok u kojem je NATO organizirao bombardiranje Libije, Amerika je poslala jednu bespilotnu letjelicu da snimi stanje.. Pa je u međuvremenu sve skupa eksplodiralo i istopilo se a interventne snage se unaokolo igraju uređenja okoliša. Čitav scenarij, po svojem dramaturškom efektu, s laganim podgrijavanjem atmosfere, razradom teme, zapletom, preokretom, drugim preokretom ne bi bolje osmislili ni u Hollywoodu.
Sovjetski savez, država trećeg svijeta je 80-ih godina u vrlo kratkom roku zalio i zabetonirao svoj Černobil, a nacija prvog svijeta, Japan, uz pomoć "međunarodne zajednice, Amerikanaca i ultra moderne tehnologije potpuno je bespomoćna.. Radijacija nesmetano izlazi i širi se Japanom i svijetom i nikome ništa. Sada barem znamo zašto je Bill Gates napravio Noinu arku u Norveškoj. Bit će da mu je bog objavio svoju volju unaprijed.

Ova produžena nuklearna katastrofa dobro će doći za mnoge političke svrhe. zelena stranka u Njemačkoj po prvi puta u povijesti je pomela na izborima. Pripremamo se za novi klimatski summit gdje ćemo opet slušati gudače svjetske vlade "održivog razvoja".

Dugoročno, uz farsu nepostojećeg globalnog zatopljenja, uz restrikciju nafte, ugljena, plina, i nuklearne energije, vraćamo se u srednji vijek. Ne samo po standardu života nego i po feudalno-kmetskim odnosima. Kmetovi- vi i ja, nećemo imati ništa. Ne samo da će se pokušaj rezanja energije odraziti na makroplanu nego su planirane i mikroregulacije u noćnoj mori potpune "zelene" policijske države. Okoliš će biti svetinja i pod odgovornim upravljanjem novih feudalnih gospodara- korporacija i njihovih birokracija. Ukidanje privatnog vlasništva (ono je loše za okoliš), osobnih automobila, tjeranje u "habitate" sve je to planirano. Direktna posljedica japanske katastrofe bit će "sigurnost hrane". WHO, FAO, njihov kodeks alimentarius i EU odavna su krenuli u stjecanje potpune kontrole nad hranom. Uz pomoć velike petorke agrobiznisa, naravno.
Kako sada imamo radijaciju svud i svakud možemo očekivati kako će navedeni u doglednome roku htjeti pregledavati svaku mrkvu prije nego što ista bude u stanju biti "legalno" konzumirana. Iako će samo njihova hrana biti ispravna i legalna, kao posljedicu japanske katastrofe povisili su dozvoljene količine radioaktivnosti u hrani 20-1000 puta. Što je opet u skladu sa Codexom alimentariusom, koji predviđa da je zdravstveno ispravna hrana ozračena hrana..

Kako je "energetski najefikasnije" i time najekološkije društvo ono siromaštva i robovlasništva, smjer je jasno zacrtan. Mali je problemčić jedino što naši robovlasnici ne trebaju ovoliko robova i planiraju smanjiti svjetsku populaciju na pola do 2050. Kako će to postići, to ćemo tek vidjeti. Ako ne budemo u onoj "smanjenoj" polovici.

Ako vam još nije jasno, protiv vas se vodi rat. Totalni rat, tihi rat, treći svjetski rat, globalni rat, znali vi to ili ne, vjerovali u njega ili ne. Rat se vodi na svim frontovima, u medijima, kroz hranu, kroz vodu, kroz zaštitu hrane, kroz zaštitu vode, kroz okoliš, kroz zaštitu okoliša, kroz ekonomiju, kroz državu, kroz zakone, kroz policiju, i, ako bude potrebno, kroz vojsku.

Komentari

Kao što bi poznati komentator

Kao što bi poznati komentator Superhik rekao, ovdje sve vrvi od Warcraft povjesničara. :)

Pointer bi rekao "Cilj operacije NATOa je zaustaviti masovna ubojstva civila koji su se pobunili protiv Gadafijevog režima."

Ili kako neki od komentatora znaju reči, Gadafi je krao (privatni računi), ali nije drugima dao.

Znači, ne radi se o borbi za resurse, nego se radi o pitanju ljudskih prava, svrgavanju zloćestog diktatora, borbe protiv terorizma odnosno al-Qaede i uspostavi demokracije. :)

Tko je glasao

Previse pesimizma

Neki ljudi imaju casu punu do pola a neki praznu do pola. Pisac je ocito na 'praznoj' strani.
Najlakse od svega sve svoje greske i frustracije rastumaciti s izjavom da to tamo neko planira. Podji od sebe i pocisti svoj dvor prvo, pa onda pomozi susjedu da pocisti njegov dvor. Previse Holywoodskih filmova ja bih rekla.

Tko je glasao

hvala na svim komentarima,

hvala na svim komentarima, plusevima i minusima. Nazalost nemam mnogo vremena diskutirati, samo cu popuniti i nadopuniti dnevnik sa par linkova.

medjunarodni crveni kriz skupio preko milijardu dolara za pomoc Japanu. od pomoci ni p.

http://www.orlandosentinel.com/news/local/la-fgw-japan-relief-20110404,0...

ovo nravno nije posebna novost, jer niti na Haitiju nisu primili nekakvu pomoc, osim pretezito policijske i vakcinacijske, mozda nakon jos koje milijarde

http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8464274.stm
http://www.caribbean360.com/index.php/news/haiti_news/204641.html#axzz1J...
http://www.channel4.com/news/articles/world/americas/haiti%2Breceives%2B...

Haicani pale GMO

http://www.huffingtonpost.com/beverly-bell/haitian-farmers-commit-to_b_5...

Haicani u borbi protiv kolere i onih koji ju sire

http://newsone.com/world/associatedpress3/rural-haitians-accused-of-murd...

Ameri ostaju u Iraku

http://www.rferl.org/content/iraqi_deputy_says_us_wants_continued_troop_...

Uz to, ne da mi se traziti link, NATO bombardio tenkove pobunjenika. Rasmussen se ispricao, NATO nije znao da oni imaju tenkove... heh, valjda svaki demokratski raspolozen gradjanin ima tenk kod kuce u dvoristu

trenutak istine

Tko je glasao

Feudalac

Gadd je obični neproglašeni ali de facto feudalac koji se održavao uz pomoć svog naoružanog plemena (nešto poput Slobe i Srba).

Sinovi mu Jett Set.

Ovdje na politici . com neki imaju dvostruka mjerila.

Bože,puno licemjera.

sve dobro...

Tko je glasao

Libija je drzava sa nula duga

Libija je drzava sa nula duga (bila). Standard i skolstvo najbolji vjerojatno u citavoj Africi. Uglavnom, nije bilo "demokracije", ali standard i gradjanske slobode bile su na vecoj visini nego u mnogim eurospkim drzavama.

bez jednog centa kredita Gaddafi je sagradio cudo

http://www.galenfrysinger.com/man_made_river_libya.htm

Bez obzira na sve, gad ili ne, stari unutarnje politike nisu posao "medjunarodne zajednice". Libija nije uzvrsila agresiju ni na koga i vojna akcija nije nista nego cin agresije i krsenje medjunarodnih prava i sporazuma.

Kad medjunarodna zajednica "kroji pravdu" po putu, ono sto je rezultat jest kriminalna banda s najmocnijom vojskom na planeti, a koja ne postuje niti vlastite zakone.

reci ce neki, ima naftu.. vidjet cemo za 5 godina koliki ce biti dug Libije.

no slazem se s tobom. neki zaista imaju duple standarde na ovim stranicama, vjerojatno i desetorostruke ako zatreba

trenutak istine

Tko je glasao

Iskustva naših radnika u Libiji

Par cinjenica o zivotu u Libiji pod Gadafijem:

- beskamatni krediti
- u toku studiranja prima se prosječna plaća za to zanimanje
- ako ne nadjes posao nakon zavrsenog fakulteta, drzava placa kao da radis u struci
- po stupanju u bracnu zajednicu,drzava poklanja stan ili kucu
- kupovina vozila po tvornickoj cijeni
- nikome ne duguju ni centa
- besplatno zdravstvo i obrazovanje
- 25% ljudi visoko obrazovano
- 40 kruhova kosta 0.15$

Tko je glasao

ok, ali imaju li H&M?

ok, ali imaju li H&M?

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Da, H&M je stani pani u životu

Oooo, ovo je nekaj novoga - Slavonka se oblači kod Horvatinčića!:)

Tko je glasao

Iskustva nasih radnika u 3. rajhu

Par cinjenica o zivotu u Njemackoj pod Hitlerom

- beskamatni krediti
- u toku studiranja prima se prosjecna placa za to zanimanje
-nezaposlenost je nepostojeca (ako bas inzistiras na nezaposlenosti, nadje se radno mjesto u KZL-u)
- po stupanju u bracnu zajednicu drzava poklanja stan ili kucu
-kupovina vozila po tvornickoj cijeni
-nikome ne duguju ni centa
-besplatno zdravstvo i obrazovanje (cak i za one u KZL-u)
-i jos puno toga vise nego kod Gadafija

Tko je glasao

s jednom razlikom: Hitler je

s jednom razlikom: Hitler je imao bolestan i opak naum i krenuo ga nametati drugima, a Gadafi je živio u svojoj zemlji čijim je stanovnicima očito bilo dobro dok se nisu upleli Ameri po staroj problem-reakcija-rješenje.

rekla bih, živi i pusti druge da žive.

ali imperijalizam je samo promijenio dlaku, ostalo je isto. kao i fašizam, ustalom...pametan, suptilan, fin - dok te ne ubije.

Tko je glasao

dakle hitler bi bio skroz ok

dakle hitler bi bio skroz ok da nije prešao izvan granica njemačke?

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Da Hitler nije prešao granice

Da Hitler nije prešao granice Njemačke, te da nije imao "specifičnu" politiku prema ne-arijevcima - da, Hitler bi bio OK. Tj., Hitler bi bio samo unutrašnja stvar Nijemaca. Međutim, onda to ne bi bio "Hitler"...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

čekaj, pomoći ću ti da

čekaj, pomoći ću ti da shvatiš:

http://www.youtube.com/watch?v=D0M6KxfTMFM

svijet je lijep jer je raznolik. ma što ja mislila o povezima preko lica muslimanki, ni od jedne nećeš čuti da je zbog toga nesretna. prema tome, zašto bi zapadnjački stil života bio jedini dobar i napredan? znaš li da istočnjaci na njih gledaju upravo kao na idiote koji nemaju veze s mozgom...ti ne bi mogla živjeti kao one, ali one isto vjerovatno misle da mi nismo normalne...to su kulturalne razlike (na ovom nivou, bez da idemo dublje u priču, pa do Eve).

Tko je glasao

Hitler je imao bolestan i

Hitler je imao bolestan i opak naum i krenuo ga nametati drugima, a Gadafi je živio u svojoj zemlji čijim je stanovnicima očito bilo dobro

ne trebaš ti meni pomagati da shvatim; pogotovo jer se pitanja zamatanje - da ili ne? nismo ni dotaknule pa stoga nemaš ni pojma što o tome mislim.

rekla si brutalnu stvar, a to je da je hitlerov problem, za razliku od gadafija, to što je izašao izvan granica matične države sa svojom politikom.
kako čovjek, s tobom se oko toga apsolutno ne slažem.

(i, pliz, razdvajaj o čemu se priča... nema smisla da ti ja odgovaram na dio o hitleru, a ti meni objašnjavaš burke. možda je problem u meni, ali to me zaista iritira i rasprava na takav način nema ni najmanje smisla.)

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

pa to je skandalozno!!

NEdopustivo!

Tko je glasao

Svaka čast Magnakarti

Hvala Ti za ovaj vrijedan dnevnik. Kako živim podalje od Hrvatske, mogu reći kako se to sve zornije vidi ovdje gdje se ljudi još imaju volje pozabaviti sa stvarima koje i ne tiču pukog kruhoborstva. U Erhaziji se ljudi još nadaju kako će im biti ljepše u EU, bože oslobodi. Tvoj napis je vrlo instruktivan, pa tko voli - nek izvoli.

Tko je glasao

Dnevnik spoznaje

Nisam ni očekivao da će biti puno onih koji razumiju i znaju o čemu govoriš @magnakarta, - a dobro i točno govoriš. (Test sam već prije učinio svojim dnevnikom Globalizacija - kraj svijeta koji poznajemo.)
Stvari su točno takve kako si ih opisao pa čaki gore, - moje skromno mišljenje.

I jedan mali dodatak, ako dozvoliš, kojeg su samo rijetki uočili:
Nekih mjesec dana prije potresa, tsunamija i katastrofe Japana Kina i njena vojska je objavila da novači golubove pismonoše širom ogromne Kine!!!?????

Pazi sad, najveća i najjača svjetska sila danas na planeti - Kina, gospodarski, tehnološki apsolutno prva u svijetu ubrzanog razvoja znanosti - regrutira golubove pismonoše!
Pametnom dosta, ostali tako i tako nisu važni....
U svakom slučaju, meni taj "potez" Kine govori više nego li svi CNN-ovi, Obame, Sarkoziji, Berluskoniji i sve ostale smiješne kretaure Vlada i vladara svijeta.

Tko je glasao

Nego da li Vas ovi "zatvori "

Nego da li Vas ovi "zatvori " podsjećaju na nacističke konclogore...

http://www.youtube.com/watch?v=W51eD3po63I

http://www.youtube.com/watch?v=0P-hvPJPTi4

http://www.youtube.com/watch?v=nd7yBUx_HlE&feature=related

Riječ je o FEMA kampovima... Tko ne zna šta je FEMA neka se upozna , riječ je o organizaciji među 3 najjače u USA (priča se da je jača i od CIA-e...)

Citiram :

Obavezno imaju pristupnu prugu a na netu možeš naći slike vlakova i priče " očevidaca " / radnika da u svakom vagonu ima 1500 posebnih lisica za ruke. Znači po vagonu 1500 duša imaš ogromna skladišta plastičnih ljesova koja su snimljena pa čelija tipa lego kocka sve u svemu da ti se zgadi život ako je stvarno za to što se govori. FEMA je najmoćnija ili u prve tri najmoćnije organizacije u SAD-u močnija od CIA -e kampova ima stotine ali postoje samo slike i poneka svjeočanstva teško bilo što po tom pitanju tvrditi jer si bez pravih argumenta

Justice for all !

Tko je glasao

Ajde da još malo novosti

Ajde da još malo novosti dodam o stanju sa radijacijom...

Škole zatvorene u Južnoj Koreji zbog radioaktivnih kiša !

Vjerovatnost da će radioaktivne kiše pogoditi i velik dio Kine , Sjeverne Koreje i ostalih zemalja okolice velika...

http://www.heraldsun.com.au/news/breaking-news/south-korea-schools-shut-...

Mislim da ovaj citat Južno Korejanca na forumu jednom govori dovoljno ...:

Got a text from my old (middle) school this a.m. about radiation, shelter/evacuation, mask etc.

Isto je i u okolnim drugim zemljama... Moj tekst o hrani ko hoće neka shvati ozbiljno ko neće ko mu kriv ... sretno mu...

Za ostale informacije koje pratim stalno ..., možete pročitati moje postove na jednom forumu (ovdje to nema smisla pisati..., ljudi se bave "važnijim " temama...) tu sam stavio odavno 10 -tak puta link...

Justice for all !

Tko je glasao

Busola,

jesi li možda izmjerio kolika je jačina radijacije u kiši koja pada u J. Koreji? škole su zatvorene na zahtjev uspaničenih roditelja, a ne zbog opasnosti po ljude...

Razina radioaktivnih čestica u kišnici preniska je da bi ugrozila zdravlje, objavila je vlada i zamolila roditelje da ne podliježu panici.

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/121074/skole-zatvorene-zbog-straha-...

ovo je još jedna urota NWO kojoj je konačni cilj depopulacija južnokorejskog stanovništva :))))))

btw, nije mi jasno zašto uporno pišeš o nečemu što nerazumiješ? ili ti je cilj namjerno stvaranje panike među ljudima?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

jesi li možda izmjerio kolika

jesi li možda izmjerio kolika je jačina radijacije u kiši koja pada u J. Koreji? škole su zatvorene na zahtjev uspaničenih roditelja, a ne zbog opasnosti po ljude...
Razina radioaktivnih čestica u kišnici preniska je da bi ugrozila zdravlje, objavila je vlada i zamolila roditelje da ne podliježu panici.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/121074/skole-zatvorene-zbog-straha-...

Za 10 dana te bude obavjestilo hrvatsko nuklearno društvo da nešto ne valja , do tada za tebe je sve dobro...

http://www.cbc.ca/news/world/story/2011/04/07/south-korea-rain-radiation...

Mala radijacija , ništa strašno...

http://www.weatheronline.co.uk/weather/news/fukushima?LANG=en&VAR=nilu

Zavjera...

PS. Trenutno se obraća Janusu, superhiku (i mnogim drugim štovateljima SAD i NWO-a...) , zabrinutim Amerima i svijetu Obama i kaže sve je ok...

http://www.youtube.com/watch?v=lpAqiGSp29c

Justice for all !

Tko je glasao

Sitna radijacija - smrtonosna opasnost

Potpuno je jasno kako je duže izvrgavanje niskoj radijaciji neisporedivo opasnije nego kratkoročno izvrgavanje snanžnoj.

Tko je glasao

Kako to misliš?

Pa mi smo neprestano izloženi niskoj radijaciji - i tvoj zid zrači...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Da, to je točno

@Bigulica Sve je više stvari koje sitno zrače (na pr. stari akumulator kojeg još niste reciklirali). Stalna expozicija = kontinuirano i održivo narušavanje zdravlja.

Tko je glasao

Stalan rast prosjecnog

Stalan rast prosjecnog zivotnog vijeka, povecanje broja stogodisnjaka u Europi itd su vjerojatno isto tako posljedica kontinuiranog i odrzivog narusavanja zdravlja i povecane radijacije.

Tko je glasao

Pitanje je koliko

stodvadesetogosnjaka bi bilo da nema te radijacije.

Tko je glasao

Treba puno uciti i obrazovati

Treba puno uciti i obrazovati se za razumijeti bit i temelje prema kojim se odvijaju povijesni procesi. Cak ni tada nema garancije za mogucnost ispravnog predvidanja ili cak pojednostavljenih objasnjavanja kljucnih sadasnjih i proslih procesa. Naprosto te stvari su visedimenzionalne i tko god misli da ce jednostranim, ali i proizvoljnim objasnjenjima uvjetovanim trenutacnom osobnom inspiracijom nesto objasniti u potpunoj je zabludi. Napose se to ne moze iz ljusture kapitalizam-komunizam ideologije.

Bliski istok jest kolijevka civilizacije koju poznamo, raskrizje sukoba kroz stoljeca i tisucljeca, ali istovremeno i groblje velikih sila kroz cijelu tu povijest.
Interesantno jest prepoznati u ovom tekstu antiamericki i antikapitalisticki stav, a zaboraviti da je upravo SSSR jedna od takvih sila koja svoj kraj (kraj SSSR epizode) na neki nacin odradila upravo na ovom podrucju, a to se u potpunosti gubi iz vida.

Tko je glasao

dolazi nova civilizacija (ništa novo)

Kako si i rekao – htjeli to priznati ili ne
Koliko je uopće bilo kakvo priznanje ili arbitriranje važno, odnosno tko je arbitar.
U smo u susretusa novom erom
A to je era istine i otvorene igre, a ne dogmi
Zanmo da je puno toga režiranog ili dogovorenog u ovom stupnju civilnog društva.
Ono sinoć u Varšavskoj potpuni dogovo (evo priznajem :-))
Inače zašto bi bili isključeni semafor?
A glavni investitor t-com dovoljno dobro ima uvida u mrežu da može prisluškibvati sve „tajne“ dogovore.
Čast i taština je sačuvana.....a silovanje grada se i tako već odvilo.
Pitanje svima odnosi se na jednu bitnu stvar a to je - smisao

Možda je izvan scenarija sinoć bilo samo uhićenje profesora ETIKE

Tko je glasao

Šteta

eto,čovjek ima dara za analitičko razmišljanje,strpljenja za istraživanje,smisla za humor u stilu i o ozbiljnom neozbiljno ("a je to"),očito respektabilnu naobrazbu,dar zapažanja i druge vrline a ipak nasjeda na teorije zavjere.

No dobro,ni prvi ni zadnji koji u besmislu traži smisao.

Jednostavno pitanje koje si čovjek mora postaviti jest,ukoliko iza svega toga postoji već neka grupa,organizirana skupina,zar se netko od njih ne mora zapitati hoće li se stvar oteti kontroli i povući ih za sobom.

sve dobro...

Tko je glasao

Odlican dnevnik, dokaz ti je

Odlican dnevnik, dokaz ti je sefe superhikov minus , koji sjedi i ceka samo neki dnevnik protiv NWO-a...

Kasnije budem nesta napisao , nemam vremena , a i nije mi do pisanja na pollitici.com puno... to cu prepustiti superhiku i ekipi...

Evo sada samo Fukushima da ljudi vide realno stanje sta se tamo dogadja...

Citiram sebe sa foruma...

Inace stanje u Fukushimi je katastrofa jos uvijek...

Po novim skrivenim izvjescima vrlo je moguca esplozija reaktora br. 1

http://www.nytimes.com/2011/04/06/wo...nted=1&_r=3&hp

Stanje u cijeloj nuklearci da sagledate mogucnost sta se dalje moze desiti...

http://lucaswhitefieldhixson.com/dec...dated-04062011

Justice for all !

Tko je glasao

...bojim se...

...da si u najvećem dijelu dnevnika u pravu...

...rado bih mislio da je "selo moje malo" imuno,
zaštićeno od promjena, bilo dobrih, bilo loših,
ali, čini mi se, da smo samo dio, i sudionici,
najvećeg i najgoreg do sad "robovlasničko-
-feudalno-kapitalističkog" izrabljivanja manjine
nad većinom...

...tješi me, što nikada ništa nije trajalo zauvijek,
pa bome neće niti amerike, ni ememefi,
ni svjetske banke, ni sanaderi, ni hadezei...

...na žalost, ne znam način za promjenu, osim,
možda, u vlastitoj sredini, lokalno...

...na primjer: u Varšavskoj, na Markovom trgu,
u Osijeku, u Dubrovniku, Trogiru, Zadru, Babinoj
Jebenoj Gredi...

Tko je glasao

pazi, hereza! ;-)

pazi, hereza! ;-)

Tko je glasao

nije hereza...

nego gomila neutemeljenih naklapanja koja nemaju veze sa zdravom pameću...počevši od potresa, havarije NE u Fukushimi, co2, cijepljenja u Nigeriji, steriliziranja...da dalje ne nabrajam...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

postoji valjda neko skriveno

postoji valjda neko skriveno zadovoljstvo u tome kad ti kuzis nesto sto drugi ne kuze... a i nes ti boljeg opravdanja za apatiju - ti radis sve kako spada, a ostatak svijeta se urotio protiv tebe.

Tko je glasao

cijenim Rudanicu jer ogoljuje

cijenim Rudanicu jer ogoljuje svjetsku politiku do kostiju. ovaj čovjek je učinio isto i došao do sličnih ili istih zaključaka. neutemeljeno - kad bismo došli do dokaza, nepravde u svijetu ne bi bilo. zato i govorimo o teškoj manipulaciji masama, a o politici kao o manipulaciji što ona nije i ne smije biti. ne radi se o vjerovanju, nego o sposobnosti da se , bez uplitanja osobnog, sagledaju stvari iz ptičje perspektive. dakle, ne ja-sad-ovdje i m2 oko mene, već ono drugo...kehm, kehm... :))))

Tko je glasao

Nikad nije kasno za nove spoznaje

Janus, guglaj i uči...

Tko je glasao

Golgota,

Nikad nije kasno za nove spoznaje

naravno da nije...zato i učim cijeli život ;)

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Slab si đak @janus :):);):)

Slab si đak @janus :):);):)

Tko je glasao

ahh...

nisam nikada ni rekao da sam dobar đak...btw, ti uopće nisi relevantan da ocjenjuješ moje neznanje, ili bilo čije ;)

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Naravno da nisam @janus, ali

Naravno da nisam @janus, ali dnevnik nisi "uhvatio".
Eto, zbog toga "ocjenjivanje". :):):))

Tko je glasao

"uhvatio" sam ja dnevnik...

samo ne pušim njegovu poantu...šta ćeš, ima nas svakakvih :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ilija čvorović

zanimljiva alternativna verzija rekli bi pobornici teorija zavjere, već slijedi par minusa od forumskih legendi, pa komentar da si idiot kad vjeruješ da se ratovi vode radi pljačke; zaboga to se radilo od kamenog doba, ratovao si radi žena ( ako je falilo mufova ), bizona, izvora vode, kasnije radi zlata, svile i kadife, konačno se ratuje radi nafte i rijetkih rudača; ali ne, spinmajstori okreću termine ministarstvo rata u ministarstvo obrane, ubijanje civila se naziva širenjem demokracije itd; ratovi se ne vode radi pljačke već radi prestiža tko ima ljepše avione, brodove i čije bombe vizualno i akustički najbolje eksplodiraju.
mora se priznati, prilično dobro si sažeo jedan pogled na trenutnu svjetsku situaciju, no mislim da je priča o potresima induciranim oružjem ipak presmjela, a priča o fukushimi nije dobro obrađena; uzroke tragedije i nepotrebnu histeriju prilično dobro je opisana ovdje;
http://www.tportal.hr/scitech/znanost/120850/Slucaj-Fukushime-iz-neznanj...
ja bih naglasio dio
"
'U Černobilu je zračenje bilo 8x10 na 19. becquerela (Bq). Međutim, samo u nuklearnim pokusima 1960-ih u okoliš je ispušteno tri puta veće zračenje. Izravno su u Černobilu od zračenja umrle 134 osobe. Godinama kasnije oko 2000 ljudi dobilo je rak štitnjače jer je svojstvo radioaktivnog joda da se skuplja u njoj. No za stanovnike Černobila najpogubniji je zapravo bio stres zbog izolacije koji su doživjeli nakon havarije. Osjećate se dobro, ne osjećate probleme, a tretiraju vas kao da ste zaraženi', rekao je dr. Šimić.
"
zamislite samo koliko je radijacije samo ova kruškica kresnula u prirodu
http://nuclearweaponarchive.org/Russia/TsarBomba.html

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci