Tagovi

Djelatnik SOA-e Goran Blagajac službenim golfom usmrtio pješaka Milovana Malivojevića

Fotografija s očevida nesreće za koju je osumnjičen djelatnik SOA-e Goran Blagajac - 24sataBaš sam krenuo prenijeti najnovija saznanja o kriminalnim djelatnostima SOA-e kad li otvorim Potjehovu poruku da se oglasim povodom njegova komentara .
Što ti je telepatija:

U naslovu posta odao sam još jednu brižno čuvanu državnu tajnu šefa Sigurnosno obavještajne agencije Tomislava Karamarka, a vi imajte strpljenja pročitati dosadašnje oskudne i filtrirane vijesti o tome događaju, pa ću vas na koncu nagraditi dodatnim, prešućenim pojedinostima.

Tragedija u predbožićno vrijeme
...
22. prosinca pregažen je naš mještanin, Milovan Malivojević (67), popularno zvani "Mile", dok je hodao po staroj karlovačkoj cesti, a nepoznati je vozač pobjegao s mjesta nesreće. Nesreća se dogodila u 7,30 sati, a 67-godišnji pješak od siline je udara na mjestu preminuo.
...
Prema izjavama svjedoka, nesreću je skrivio vozač crvenog golfa koji je nakon što je udario pješaka pobjegao prema Karlovcu. Zbog očevida promet je starom karlovačkom cestom bio zatvoren do 10,30 sati, a na teren je izašao i dežurni istražni sudac, kažu u policiji. Dodaju da se za odbjeglim vozačem intenzivno traga te da još ne mogu govoriti o drugim pojedinostima ovog događaja.
...
Posljednja informacija jest da je vozač crvenog golfa pronađen i da se radi o 54-godišnjem gospodinu. Registracijske oznake na njegovom automobilu su bile lažne što je otežalo potragu. Svjedok je izjavio da je tog kobnog jutra naišao na pješaka, te ga obišao s lijeve strane dok je u tom trenutku vozač crvenog golfa započeo pretjecanje s desne strane tijekom kojeg je udario pješaka.
...
Ispraćaj pokojnika će biti na sam Božić u 15:00 sati na groblju u Volavju.
...

administrator, novaki-petrovinski.hr, ponedjeljak, 24 prosinac 2007

POTRAGA Traga se za vozačem koji je u N. Petrovinskim naletio na Milovana Malivojevića
...
Pobjegao nakon što je usmrtio pješaka
...
NOVAKI PETROVINSKI – Pješak Milovan Malivojević (67) iz Novaka Petrovinskih preminuo je na mjestu nesreće nakon što ga je danas oko 7.30 sati udario automobil na Staroj karlovačkoj cesti između Jastrebarskog i Karlovca kod mjesta Novaki Petrovinski 3.
...
Hodao uz rub
...
Da nesreća bude veća, Malivojević stanuje nedaleko na kućnom broju 23. Vozač golfa se nakon naleta na nesretnog pješaka koji je hodao uz rub ceste nije zaustavio, već se nastavio kretati u smjeru Karlovca. Nesreću je policiji prijavio jedini očevidac, vozač automobila koji je vozio iza golfa.
...
On je krenuo za nesavjesnim vozačem, nakon što je primijetio da se ovaj nakon što je udario čovjeka nije zaustavio. Pratio ga je neko vrijeme i policiji javio tip i registracijske oznake vozila. Međutim, policija je utvrdila da ta registracija nije evidentirana.
...
Mole pomoć
...
Zasad je poznato da se radi o golfu 2 ili 3 generacije najvjerojatnije crvene boje te policija moli sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o nesreći da jave na broj 92 ili najbližu policijsku postaju.
...
Zbog nesreće i policijskog očevida je promet Starom karlovačkom cestom bio zatvoren od Jastrebarskog do Novaka Petrovinskih od 7.30 do 10.30 sati.
...
Mladen Milčić, Večernji list, 22.12.2007 17:45

Pregazio 67-godišnjeg pješaka pa pobjegao
...
U Novakima Petrovinskim, na ulazu u Jastrebarsko iz smjera Karlovca, jutros je oko 6.40 sati na staroj karlovačkoj cesti, nedaleko svoje kuće, smrtno stradao 67-godišnji pješak Milovan Malivojević iz Novaka Petrovinskih. Njegovo tijelo je preko cestovnog kanala odbačeno desetak metara. Nepoznati vozač crvenoga golfa je odmah pobjegao s mjesta nesreće koju je prouzročio i policija za njim traga. Očevici kažu kako je riječ ili o "golfu 2" ili "golfu 3", koji se udaljio u smjeru Karlovca.
...
Na tom dijelu ceste nema nogostupa.
...
Promet je starom karlovačkom cestom i dalje obustavljen.
...
DOPUNA VIJESTI:
...
Nesreća se dogodila jer je G. B. (policija službeno, pa tako ni nijedan drugi medij nije objavio ni inicijale krivca, op. 45 lines), nepropisno pretjecao osobnim vozilom - priopćila je kratko policija u nedjelju ujutro.
...
CROPRESS, 22. prosinac 2007. 09:45,
...
P.S. CROPRESS je neovisna novinarska agencije u kojoj rade moje bivše kolege iz "Arene" Željko Miličević, Bojan Stefanović te legendarni i već zamalo deset godina umirovljeni istražitelj Branko Lazarević, šef ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

Golfom pregazio pješaka i pobjegao
...
Bezobzirni vozač Golfa danas je ujutro pobjegao s mjesta nesreće nakon što je pregazio i usmrtio 67-godišnjeg Milovana M. na staroj Karlovačkoj cesti kod mjesta Novaki Petrovinski nedaleko Jastrebarskog.
...
Milovan M. hodao je oko 7.30 sati u smjeru Zagreba uz lijevi rub kolnika, kako je i propisano za pješake, kada je iz suprotnog smjera naišao crveni Golf “dvojka” ili “trojka”. Za sada nije poznato je li riječ o prebrzoj vožnji ili možda i alkoholiziranosti vozača koji nije išao ulijevo prema sredini kolnika, već je, ne smanjujući brzinu, nastavio voziti bliže desnom rubu kolnika ne ostavivši pješaku mjesta za uzmak.
...
Tako je prednjim dijelom vozila naletio na Milovana M. i odbacio ga nekoliko metara dalje na meki teren. Milovan M. na mjestu je poginuo. Nesavjesni vozač, koji u tome trenutku nije mogao znati je li pješak živ i bi li mu pružanje prve pomoći spasilo život, jednostavno je odjurio s mjesta nesreće bez zaustavljanja. No, neki su mještani vidjeli ovaj nalet i odmah su pozvali Hitnu pomoć i policiju te dali opis automobila koji je nakon naleta nastavio vožnju prema Karlovcu.
...
Zagrebačka i karlovačka policija odmah su pokrenuli potragu za odbjeglim vozačem koji je, kako neslužbeno doznajemo, poslije i pronađen na karlovačkom području. Osumnjičeni je uhićen i priveden u policiju, a ako se tijekom kriminalističke obrade potvrdi da je riječ o krivcu ove nesreće, biti će priveden u Istražni centar Županijskog suda.
...
Očevid je obavila ekipa PU zagrebačke kojom je rukovodio istražni sudac Županijskog suda Oliver Mittermayer. Promet ovom dionicom bio je prekinut od 7.30 do 10.30 sati.
...
Željko Petrušić, Jutarnji.hr, 22.12.2007 18:17

U subotu, 22. prosinca, oko 6,40 sati na području Jastrebarskog, Novaki Petrovinski, nepoznati je vozač upravljao nepoznatim vozilom i kretao se iz smjera Lučkog u smjeru Karlovca iza osobnog vozila Fiat Punto zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin (1957.). Dolaskom do kućnog broja 3, vozač fiata obilazio je pješaka koji se kretao uz zapadni rub kolnika u smjeru sjevera i tom prilikom djelomično prešao na kolnik namijenjen prometu vozila iz suprotnog smjera. U tom trenutku iza njegovog vozila naišlo je nepoznato vozilo s nepoznatim vozačem, koje ga je nepropisno preticalo s desne strane pri čemu je prednjim desnim dijelom vozila udarilo pješaka. Pješak je od siline udarca odbačen u putni jarak i na mjestu nesreće smrtno stradao, dok se nepoznati vozač udaljio s mjesta događaja. Očevidom je utvrđeno da je smrtno stradao hrvatski državljanin (1940.). Prikupljenim obavijestima i kriminalističkom obradom utvrđeno je da je nepoznati vozač hrvatski državljanin (1953.), koji je upravljao osobnim automobilom marke Golf zagrebačkih registracijskih oznaka, a za kojeg se osnovano sumnja da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće i kazneno djelo nepružanje pomoći osobi koja je teško ozlijeđena, te je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.
...
Aleksandra Ljuba, glasnogovornica PU Zagrebačke, Načelnik : Marijan Tomurad, 22. 12. 2007


Dakle, da nije bilo vozača fiata koji je slijedio djelatnika SOA-e Gorana Blagajca iz Karlovca i nazvao policiju, možda "nepoznati vozač" nikada ne bi bio prepoznat kao hrvatski državljanin (1953.) te osnovano osumnjičen da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće i kazneno djelo nepružanje pomoći osobi koja je teško ozlijeđenate po istražnom sucu Oliveru Mittermayeru doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

A da nije bilo savjesnih čitatelja 45 linesa vi nikada ne biste znali da je Goran Blagajac djelatnik SOA-e koji se kobnoga jutra vraćao sa SOA-inih bakanalija u restoranu «VELIKA KLET OBITELJI BUNČIĆ» u Dugom Selu i da je bio toliko uplašen jer ga je progonio vozač fiata, pa je došavši doma u Karlovac nazvao SOA-u i prijavio kako je imao lakši prometni udes, odnosno da je udario službenim golfom o stup.

Je li osumnjičenik za ubojstvo Blagajac sjeo za upravljač pijan, pitajte glasnogovornicu PUZ-a Aleksandru Ljubu, glasnogovornika Županijskog suda Krešimira Devčića, vlasnika restorana Milana Bunčića i njegove djelatnike, ravnatelja SOA-e Tomislava Karamarka i njegove podređene, koji su sa vozačem SOA-inog crvenog golfa lažnih tablica slavili do jutra u Dugom Selu! Županijski sud možete pitati je li Goranu Blagajcu određen pritvor ili je pušten kući u Karlovac na triježnjenje? Uostalom, sva ova pitanja možete postaviti i urednicima medija koji su objavili samo jednu vijest o ovome događaju. Pitajte urednike je li im vijest bila nezanimljiva ili im je ravnatelj SOA-e osobno ili preko svojih ljudi savjetovao da ne čačkaju više po tome!

Moji savjesni čitatelji neslužbeno tvrde da je ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko zapovijedio da se Blagajca retroaktivno umirovi, kako obitelj ubijenog Milovana Malivojevića ne bi mogla tražiti odštetu od države. Dakle, ispast će da je umirovljeni djelatnik SOA-e službenim vozilom usmrtio čovjeka, ali kako je riječ o tajnoj službi koja se koristi lažnim registracijama, da on nju zaštiti Blagajac bi mogao izjaviti da nema pojma o čijem je vozilu riječ, odnosno, da je senilan pa se više ne sjeća gdje je bio tek da je u jednom trenu shvatio da bi se trebao vratiti kući, pa je sjeo u prvo otključano vozilo s ključem u bravi na koje je naišao i njime se zapičio starom karlovačkom. A možda još pati i od PTSP-a.

Mene SOA-a i dalje progoni iako je policijska krim obrada treći put završena i ne sumnjam da ću zbog ove vijesti doći pod još žešći udar Karamarkovih ljudi. Ali, ako će bilo tko, pa makar samo obitelj, pokojnikovi prijatelji i sumještani, saznavši za pozadinu priče, osjetiti minimalno olakšanje, ja ću biti zadovoljan i još odlučniji da se stane na kraj kriminalu povampirene UDBA-e kojoj danas od milja tepaju Sigurnosno obavještajna agencija.

Komentari

Sad mi javljaju da je

Sad mi javljaju da je Tomislav Karamarko službeno potvrdio da je Goran Bjelajac skrivio nesreću, ali da nije retroaktivno umirovljen, nego ranije, hehe.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Ne štima mu alibi jer je,

Ne štima mu alibi jer je, bar prema tvojoj verziji, vozio službeni Golf sa službenim (lažnim) tablicama. Dakle u trenutku kada se nesreća dogodila imao je na raspolaganju sva sredstva kao aktivni pripadnik SOA-e. Ako je bio na posebnom zadatku, opet je radio za SOA-u, kao umirovljenik. I najbolje bi bilo da je stao i pričekao policiju - ali je problem bio očigledno što bi naduvao, a ovako papala maca. Sad se vraćamo na onu priču iz mojeg prethodnog dnevnika iz VL - ajdemo vidjeti gdje je taj golf sada, tko je i kako uzeo dokaze s vozila i gdje su ti dokazi sada?

Tko je glasao

Moja današnja novinarska

Moja današnja novinarska dojava bila je kriva jer je soba koja mi je javila o službenom očitovanju Karamarka isključena s rada na tako "ozbiljnim" temama. Dakle, nakon što sam noćas mailao link s tekstom na par stotina adresa (između ostalog Sanaderu, svim Mesićevim savjetnicima) SOA je imala vremena složiti priopćenje kojim se želi kontrolirati šteta, pa sad vele prek Hine da ne bi bilo neugodnih potpitanja:


SOA potvrdila da je njezin djelatnik pregazio pješaka i pobjegao
...
Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) potvrdila je danas da je njezin djelatnik G.B. 22. prosinca prošle godine na Staroj karlovačkoj cesti službenim vozilom skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 54-godišnji pješak, nakon koje je pobjegao.
...
U priopćenju SOA-e navodi se da je istog dana kada se dogodila nesreća njihov djelatnik udaljen s dužnosti te mu je oduzeta službena iskaznica, a ravnatelj agencije pokrenuo je protiv njega disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti.
...
SOA se priopćenjem oglasila nakon što su neki mediji danas objavili da je 54-godišnji Goran Blagajac vozeći službeni "golf" pregazio pješaka Milovana Malivojevića (67) i pobjegao s mjesta nesreće, ali je pronađen uz pomoć svjedoka nesreće. Mediji pritom nagađaju i o navodnom pokušaju zataškavanja slučaja.
....
Iz SOA-e odbacuju navode da bi su se na bilo koji način miješali u rad policije ili istražnom sucu u ovom predmetu.
....
"Štoviše, SOA je istog dana po saznanju činjenica o događaju obavijestila policiju o identitetu svog djelatnika te surađivala s policijom u tom slučaju", stoji u priopćenju SOA-e.
....
Njihov djelatnik je nakon potrage karlovačke i zagrebačke policije uhićen i priveden u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.
....
Dan nakon nesreće policija je objavila da je 54-godišnji G.B. u Novakima Petrovinskim zbog nepropisnog pretjecanja udario u pješaka koji je umro na mjestu nesreće te da je osumnjičen za kažnjivo djelo izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško ozlijeđena.
...
(Hina), Večernji.hr,18. 01. 2008. | 16:45

Hehe, možda je Maček počeo raditi za SOA-u?! Jel to spin?

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Kad su vec izdali priopcenje

Kad su vec izdali priopcenje onda su trebali i pripaziti na tocnost onoga sto su napisali:
G.B. 22. prosinca prošle godine na Staroj karlovačkoj cesti službenim vozilom skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginuo 54-godišnji pješak, nakon koje je pobjegao.
SOA se priopćenjem oglasila nakon što su neki mediji danas objavili da je 54-godišnji Goran Blagajac vozeći službeni "golf" pregazio pješaka Milovana Malivojevića (67)
Izgleda kako je radila brzina u sastavljanju priopcenja pa su im promakle grijeske.
Zanimljivo dogadjaj od istog dana kad i lov na veprove. Valjda su i u SOA-i slavili dan armije.

Tko je glasao

Ne ovo se zove dobro

Ne ovo se zove dobro odrađen posao s obje strane - dakle 45 lines dao si toliko dobre argumente i nimalo prostora za uzmak pa je SOA morala žrtvovat svoj pijuna i njihovi odnosi s javnošću (imao sam prilike vidjeti osobu s vizitkom na kojoj je pisalo glasnogovornik ili nešto slično SOA-e) su odradili posao i ništa ne skrivajući (jer ne trebaju, očigledno tip nije bio dovoljno visoko da se riskira javna blamaža) zatvorili priču još danas.
Činjenica da te mnogi nisu citirali, ja ne bi uzimao previše srcu, samo si dižeš rating jer si opet objavio nešto što se pokazalo 100% točnim. Jednostavno ne možeš neke stvari ispravljati, a opet da SOA ili bilo koji državni medij prizna da je Peratović opet "naguzio" SOA-u - ipak nemoj previše očekivati. Dosta je već i ovo da su se cijeli dan danas znojili - a ionako svi koji znaju pravo stanje stvari, znaju tko je informaciju obradio. Valjda će sada shvatiti da bi bilo pametnije da se baviš svojim "teorijama zavjere" i da te puste na miru, a da oni rade svoj posao, umjesto da ubijaju ili zatvaraju nedužne civile po Hrvatskoj.
Dakle nema tu ni Mačeka ni spina, jednostavno dobar posao na obje strane...

Tko je glasao

linkovi na javno i devčića

linkovi na javno i devčića se ne otvaraju, u čemu je riječ, može li neko objasniti, može na private da se ne izgubim

Tko je glasao

http://www.javno.com/hr/hrvat

http://www.javno.com/hr/hrvatska/clanak.php?id=115658 - ovo je ispravan link na javno, a u donjem komentaru na jutarnji
45 lines - jedino ti link na Karamarka radi - je li to simbolično:-)

Tko je glasao

http://www.jutarnji.hr/crna_k

http://www.jutarnji.hr/crna_kronika/clanak/art-2008,1,18,,105510.jl - popravi link na Jutarnji
Ova mu se priča ne poklapa s tvojom - kao puhao, ali kada popodne? Frajer ubije čovjeka i ovako nonšalatno se odnosi, nije ni jednom riječi izrazio žaljenje, kao da je udario "prometni znak" kao što je mislio. Strava te od tih likova primi...

Tko je glasao

I meni su se ustajali u

I meni su se ustajali u Gradskoj kavani. 1971. Do 1. prosinca. A nakon toga su se skrivali pod stol da ih ne primijetim. Ma ti novinari su stvarno strašni:)))

Tko je glasao
Tko je glasao

Tko je ovih dana objavio

Tko je ovih dana objavio faksimile nekih tvojih tekstova o Gotovini - o mjestima gdje se skriva itd Nacional ili Globus - malo su me začudili ti naslovi, s ove distance?

Tko je glasao

Ma Nacional. Staro

Ma Nacional. Staro špijunsko leglo. ;) Gledaj u ponedjeljak Latinicu. Bit će riječi o sprezi Pukanić-Petrač-Karamarko. ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

uf, uf, baš dobro da si nam

uf, uf, baš dobro da si nam reko' svakako ću pogledat...iako znaš, Željac, tog gnoma Denisa Latina ne cijenim previše....ma, to je businessman, on samo za lovicu radi, otvaranje tih nekih više ili manje kontroverznih tema....ma daj, give me a break....Latin je za mene indirektni ratni profiter, baš kao i Čičak, ma dobro, ne skroz kao Čičak, jer, brijem da Latin nije mažnjavao lovicu, organizirao nestajanje džipova da digne lovicu od osiguranja, da nije je zaposlio mamu, tetu, netjake, itd. da nije ucijenjivao svoje kolege da potpišu peticiju protiv ovog ili onog, i sl. ). Možda ova moja kvalifikacija ratnog profitera, makar i indirektnog, malo opako zvuči, ali.....vjerujem da ćeš ti, a i drugi, shvatiti što mislim reći. I da, bilo ih je još, naravno, pogotovo u tvojoj branši...right?

CC

Tko je glasao

Čuj, meni je dovoljno da

Čuj, meni je dovoljno da sam izišao iz izolacije, u kojoj su me držali (rekao bi g. Cerovac "živ zakopan") od ubojstva Levara, istragu koju je opstruirao Karamarko kao šef UNS-a o - vidi nešto na tu temu iz njihovih provokatorskih tekstova koje sam prenio sa svog matičnog bloga pod naslovom SOA izravno zaratila sa autorom 45 lines), pa do nedavno. Nećeš vjerovati koliko mi se nepoznatih ljudi dnevno javi na ulici s glasnim odobravanjem. Na tržnicama me prodavači zovu da mi stisnu ruku i uvale neko voće za dijete, ne da nešto kupim. Zagrebačke gospođe u kavanama na Trgu ustaju od stolova da bih mogao prištekat lap u struju i pričaju svoje životne priče iz totalizma te sa žarom u očima dive se hrabrosti. E, samo zbog toga se sve ovo isplatilo. ;)

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

joj, željac dragi, you will

joj, željac dragi, you will never learn...kakvo štekanje, kakvi laptopi...gospođe ti se laganini uvaljaju - žar u očima, hm, hm..nu, to nam sve govori. garantiram ti da te dame, kad se okreneš da uštekaš laptop, odmjeravaju tvoju guzu, hehe..

CC

Tko je glasao

Nije li danas predsjednik

Nije li danas predsjednik Mesić u svojem obraćanju novinarima, na godišnjem primanju, upravo pozvao da se manje bave senzacijama a više otkrivanju korupcije i kriminala?

Tko je glasao

Vidio sam ovu vijest danas

Vidio sam ovu vijest danas na Indexu. Vas ne spominju kao izvor. Dali vas kradu?

Tko je glasao

Ma ne. Iako sam noćas

Ma ne. Iako sam noćas poslao mail i Matiji Babiću i njegovim novinarima, oni su objavili skraćeno priopćenje SOA-e dano preko Hine. A naravno, neće SOA priopćiti da reagira na moj napis nego na napise na internet portalima. ;)
Riječ je o dvije državne agencije. Jednoj sigurnosno obavještajnoj, a drugoj izvještajnoj, hehe ;)

Al se zato Javno potrudilo i bilo pošteno:

Odbjegli je priveden Istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu. Iako su mediji šturo popratili ovaj događaj, na blogu 45 lines Željka Peratovića osvanula je informacija kako je odbjegli vozač, glavom i bradom, djelatnik SOA-e - Goran Blagajac.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

No, barem nešto.

No, barem nešto.

Tko je glasao

Možda žele započeti novi

Možda žele započeti novi trend: davati auta na korištenje umirovljenicima.

Tko je glasao

Imaš pravo, seneka:). To je

Imaš pravo, seneka:). To je socijalni moment. Umirovljenici su najugroženija kategorija, pa normalno da im pomažu, između ostalog, napajaju ih, a nakon toga im daju službena vozila:).

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Nažalost se u naše

Nažalost se u naše obavještajne službe nataložio kriminal koji su donijeli kriminalci koji su tamo zaposleni. Znadem barem za jednog službenika obavještajne službe koji je u Njemačkoj zbog ubojstva osuđen na doživotni zatvor a Vice Vukojević ga je izvukao iz zatvora i zaposlio i u Saboru i u obavještajnu službu. Zloupotrebe obavještajnih službi prvi je započeo Vice Vukojević a drugi su u istom stilu nastavili. Ovakve obavještajne službe opasnije su poštenim ljudima nego kriminalcima.

Tko je glasao

Nevjerojatno, moj bivši

Nevjerojatno, moj bivši kolega Željko Miličević, čiji sam tekst citirao, citira Pollitiku, a ne spominje mene kao autora teksta. Isto tako i 24sata čijem sam novinaru, bivšem kolegi sa studija Borisu Rašeti, noćas poslao link na moj matični blog na blog.hr-u. Nemam ja ništa protiv da reklamiraju Pollitiku, dapače. Noćas sam zezno html na Pollitiki jer sam copy/pasteao iz blog editora na blog.hr-u. To je moj matični blog s kojeg su skidane državne tajne. Ne znam je li po srijedi strah od toga da netko citira mene jer sam po predsitražnim radnjama, ili je naprosto riječ o bezobraštini.
Danas, dok sam na Županijskom sudu kopirao arhivirane spise vezano za moj slučaj, susreo sam nekoliko kolegica/ga iz mainstream medija i upoznao ih s temom. Rano su došli na sud i nisu vidjeli ni blog.hr ni Pollitiku. Nadam se da će netko od njih nastaviti pisati o slčaju SOA-inog zataškavanja ubojstva pješaka i da će pravilno navesti izvor. Mislim, ako je moje kolege strah mene spomenuti, onda je stvarno vrijeme da se iselim odavde :(

P.S. Mrak i Potješe, još jednom sorry na noćas smrdanom html-u.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Dragi imenjače, Cropress je

Dragi imenjače, Cropress je prvi ujutro, već poslije 7 sati, prenio tvoje pisanje, s linkom na Politiku, i na temelju čitanja prenesenog teksta vidio sam tko je sve dolazio na portal i uzimao priču ne navodeći izvore. I u razgovoru s urednicima u redakcijama s kojima izravno surađujemo ukazivao sam na tvoju tvorevinu i predlagao objavu, predviđajući točno kako će se stvari događati. Stoga nismo istraživali nego čekali. A koliko se poznajemo trebao bi znati čega se tvoj imenjak plaši u životu i što je prošao u 36 godina bavljenja novinarstvom. O tome ponešto govori i naziv agencije. Drži se! Pozdrav!

Tko je glasao

Moji savjesni čitatelji

Moji savjesni čitatelji neslužbeno tvrde da je ravnatelj SOA-e Tomislav Karamarko zapovijedio da se Blagajca retroaktivno umirovi, kako obitelj ubijenog Milovana Malivojevića ne bi mogla tražiti odštetu od države.

Znači li to da država snosi odgovornost za sve što njezini službenici učine bez obzira na vrijeme i okolnosti? Pa ne računa se valjda da je Blagajac bio na dužnosti kad se je nesreće desila!

The Observer

Tko je glasao

Problem je u tome da te

Problem je u tome da te službe nisu ništa protiv njega poduzele, pa odgovaraju po "zapovjednoj odgovornosti", bet. Štitili su ga. E, a sad bi oni trebali odgovarati kao sudionici u djelu, kazneno, naravno, jer onaj koji pomaže pri obavljanju djela ili njegovom prikrivanju je sudionik.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

O tome i pišem u mom

O tome i pišem u mom komentaru 45lines dolje.

Samo mi nije jasno da se kao razlog za zataškavanje navodi želja da se izbjegne da država mora platiti odštetu familji unesrećenog. Odnosno, nije mi jasno (molim da mi se objasni) po kojoj bi osnovi država trebala platiti odštetu?

Da li to znači da država materijalno odgovara za sva nedjela svojih službenika "koji su stalno na dužnosti"? Da li bi država trebala platiti da je umjesto Blagajca za volam bio npr. neki ministar?

The Observer

Tko je glasao

Država odgovara za svoje

Država odgovara za svoje službe koje, za razliku od ovoga koji je nesreću prouzročio izvan svog radnog vremena, tijekom svog radnog vremena nisu učinile ono što su prema zakonu morale. Dakle, službe predstavlja državu, a one su zakazale.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Špijuni su uvijek na

Špijuni su uvijek na dužnosti. A št misliš zbog čega se zaaškavalo. Moguće i da se ne bi saznalo da su se mnogi iz SOA-e te noći nalokali ko volovi kod Bunčića, pa su se odvezli u neradno vrijeme pijani, službenim autima. Mislim, sadće ispast da je Blagajčev najveći krimen što je vozio službeni auto iako nije bio na dužnosti. Da ja lažem već bi SOA ili policija digla protiv mene kaznenu prijavu za klevet, širenje lažnih vijesti sl. No, neće. Uzdaju se da mainstrem mediji neće ovome pisati, a mene ionako zezaju kako hoće u suradnji s DORH-om.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Nema sumnje da se (izgleda

Nema sumnje da se (izgleda ipak neuspješno) zataškavalo, ali zar nije dovoljan motiv da "pajdo" izbjegne blamažu i (možda) zatvor i da SOA (i tone njenog prljavog veša) ne dodje u fokus javnosti? Sve to je potencijalno dovoljno da se i neke glave zakotrljaju.

Meni se ne čini da je briga o državnoj kasi tu jako važna.

The Observer

Tko je glasao

Zar je ovo pitanje toliko

Zar je ovo pitanje toliko "off" da kod tebe izaziva tako negativnu reakciju?

Nije li važno to načelno razjasniti s obzirom na relevantne propise i, svakako, konkretni slučaj?

The Observer

Tko je glasao
Tko je glasao

Ako imate veze s tim

Ako imate veze s tim portalom onda je minumum pristojnosti staviti link na 45 lines s kojeg ste u potpunosti preuzeli tekst (što vjerujem da je riječ o propustu). Suprotna praksa je naime već doživjela osudu i javnosti, a i nas s pollitika.com

Tko je glasao

Madona Pa zar nema ni jednog

Madona
Pa zar nema ni jednog komentara na ovaj dnevnik? Ja ću samo reći da sam ponosna što ima i ovakvih ljudi u nas kao što ste vi Peratoviću.

Madona

Tko je glasao

Problem je ako i obični

Problem je ako i obični građanin pobjegne s mjesta nesreće, tim više ako je sa smrtnim posljedicama - to je kazneno djelo - ako to napravi aktivni djelatnik SOA-e i to se pokuša zataškati, a uz korištenje i službenog automobila eto ti prvoklasnog skandala. Jer njihov je posao, kao dijela represivnog aparata, da takve pojave sprječavaju...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci