Tagovi

Dinamo ja volim, ALE ALE....

S obzirom da se je jedan klub, koji btw. nije privatan klub, te uvelike ovisi o uplatama gradskog novca, odnosno novaca nas poreznih obveznika, ukljucio u izbore, odlučio sam se malo pozabaviti matematikom.

Naime, računajući doprinose na placu (zdrastveno 15% + 0,5% zastita na radu) i iz place, te uvazavajuci poreznu olaksicu na djecu, drzavi izdvajam 5.300 Kn. Moja supruga, racunajuci isto, izdvaja 1.420 Kn. Porez na auto, neobradjeno poljeprivredno zemljiste, ne bum ovaj puta racunao.

Dakle, nasa mala obitelj od 4 clana, godisnje u drzavni proracun izdvaja 80.640 Kn.

Pošto je «drzava» nogometnim klubovima oprostila 700 milijuna KN 2006. godine, dakle HDZ-ova vlada, moram ispricati jednu posve osobnu pricu..

Davne 1996. godine, sadasnja supruga, tadasnja djevojka i ja, imali smo velike planove za buducnost. Slijedom vrlo intimnih i nesretnih dogadjaja, ispalo je da sam ja ipak uspio upisati FER na prvom roku, dok supruzi to nije poslo za rukom. Cijelo se ljeto spremala za prijmeni na radiologiji i na, tek tada osnovanom, poreznom pravu. Taman nakon sto je polozila prijemni na oba fakulteta, dobili smo priliku otputovati u Cadiz, na mali komadicak spanjolske atlantske obale. Problem je bio jedino u tome, da nam se put preklapao sa upisima na radiologiju. Supruga je kontala i premisljala se, tada daleke 96-e u opcoj besparici, sa tek navrsenih 18 godina, spanjolska obala nam se cinila kao prilika koju ne smijemo propustiti. I tako odlucila ona da ce se upisati na porezno pravo kad se vrati i vidjet Spanjolsku zajedno sa mnom. No, sok je usljedio kada smo se vratili te kada je dosla na upis. Naime, naglo je promijenjena lista i ona se nasla ispod crte. Popizdili smo. Kako je taj faks bio HDZ-ova umotvorina, na kojoj su studenti primali placu i istovremeno ostvarivali studentska prava, naravno da je bio idealno utociste za djecu, tada provjerenog HDZ kadra. Iako 4-a na listi prilikom objave rezultata, nije mogla upisati faks. Kako sam vec onda bio buntovan, uzeli smo odvjetnika, proucili nasa prava i trazili uvid u prijemne ispite ostalih primljenih kandidata. Isprva su odbijali, ali kada smo se pozvali na zakon te zaprijetili medijima, supruga je bila pozvana na razgovor u Ministarstvo financija, Katančićeva 5. Ponudili su nagodbu: Sutnja te zauzvrat direktan upis sljedece godine. I tu smo ucinili pogresku, koja nam ne sluzi na cast. Da nam je tada bila sadasnja pamet, nikada ne bi pristali.

I tako upisala se ona, polozila prvu godinu, pa odlusala drugu, ostalo joj 5 ispita do kraja, kada nas je zadesila nova nesreca. Supruga je nakon nezgodnog pada oboljela od srcane aritmije. Bilo je gadno, nasi liječnici nisu mogli ustanoviti uzroke, bojali su se cak da nece zavrsiti dobro, te nakon pretraga u Milanu, dijagnosticirana je aritmogena epilepsija. Ukratko, epilepsija bez napada, ali centar u mozgu je slao krive impulse srcu za normalan rad. Uslijedila je terapija lijekovima (Tegretol i Frisium), te je moja supruga bila hodajuci zombi. Spavala je po 16 sati dnevno, opca omamljenost lijekovima…. Radi zdrastvenih razloga je upisala pauzu, koja je nakon vjestacenja odobrena, pa onda druga pauza iz istih razloga, a sve sukladno zakonu. Tijekom druge pauze, dogodila nam se trudnoca. Supruga je odlucila na vlastiti rizik prestat uzimati ljekove, nakon sto su je upozorili na posljedice. Usljedila je treca pauza, takodjer sukladno zakonom te odobrena od strane Sveucilista. Nakon toga, Porezno-pravo se ukida. E, to ne bi bilo sve, da u ugovoru, koji je potpisala prilikom pocetka studija, nije bio clanak koji kaze sljedece:

Ukoliko osoba ne zavrsi studij u predvidjenom roku bez opravdanih razloga, duzna je vratiti cjelokupan iznos stipendije koje je primila.

I eto Sukera na djelu, prosle godine dobivamo tuzbu kojom se trazi povrat 56.350 Kn jer nije zavrsila fakultet na vrijeme. Ne zanima njih dokumentacija koja potvrdjuje da sukladno zakonu nije mogla zavrsiti fakultet iz medicinskih razloga (prvo bolest pa trudnoca). Te da taj studij vise ne postoji, pa se niti ne moze zavrsiti. Spor je jos na sudu, da ne duljim.

Ono sto sam zelio reci (a usput se pojadati i ispuhati) je cinjenica, da smo mi, obicni gradjani, nasa obitelj, koja godisnje drzavi daje 80.640 Kn na udaru iste te drzave iz skroz pogresnih premisa, te nas se potrazuje smijesan iznos od 56.350 Kn.

Ali ista ta drzava oprasta 2006 godine (iste godine kada smo mi primili tuzbu) 4 najveca nogometna kluba 700 milijuna Kn. Ja se, nadam se s opravdanjem pitam, PA TKO JE TU LUD?????

Sto je to Dinamo ovoj drzavi dao, sto je dao Mamic, Barisic, Bandic, da oni vrijede 1000x vise od nas obicnih gradjana, koji svojim radom, gradimo ovu zemlju, koji bez kredita ne mozemo zivjeti, a o dionicama samo sanjamo. Dal sam trebao kuputi 80 paketa T-HT-a da mi drzava oprosti dugove? Zbog cega nama nije oprosten dug koji to uopce NIJE. Ja se nalazim u situaciji da se sporim sa drzavom jer je moj dug zakonodavno nistavan, a oni koji okrecu milijune KN, zahvaljujuci nama poreznim obveznicima, ne samo da ne placaju poreze, vec im se dugovi oprastaju…

I na kraju, takvi mi placaju oglas i kazu za koga da glasam. E pa gospodo, nabijem vas sve na KURAC sa velikim K (nadam se da cete mi oprostiti jezicni bezobrazluk). Kada gospon Mamic, podmiri svoje realne dugove prema drzavi, kada kupi Dinamo, tada neka placa oglase kakve god hoce. A do tada, vrijedja mene, moju obitelj i sve gradjane ovoga grada. To se isto odnosi i na Ivanisevica, Kovaca, Metlicica, Balica,….

Cijenim njihove sportske uspjehe, nerjetko sam plakao slusajuci nasu himnu i veseleci se njihovim uspjesima (NJIHOVIM, jer ja, niti itko od nas, osim emocionalne, nikakve druge koristi nije imao). Stoga im porucujem SRAM VAS BILO!!!!

Komentari

Tragična prića koja može

Tragična prića koja može ( nažalost ) imati takav svršetak samo kod nas!
Bolje bi bilo da ste upisali faks u PAPU NOVOJ GVINEJI!
Tamo vjerojatno funkcionira i porezni sistem?

Tko je glasao

Država je oprostila dug

Država je oprostila dug samo canjuginoj croatiji, a ostalima nije oprostila ni kune. hajduk je i dalje dužan dotijednu kunu koju je bija dužan prije pet godina.

Tko je glasao

Da, tipična hrvatska priča

Da, tipična hrvatska priča obavijena nemoći malog čovjeka. Nevjerojatno je koliko čovjek može postati frustriran kad se jednog jutra probudi i počne gurati kamen za koji se na kraju ispostavi da je Sizifov.

Nusha Svitlovski

Tko je glasao

Taman kad pomislim da smo

Taman kad pomislim da smo mrdnuli s mrtve točke i krenuli odlučno ka Europi, nastupi predizborno vrijeme i sve to padne u vodu. Ne znam u kojoj to normalnoj zemlji Crkva otvoreno agitira za jednu stranku (pa bila ona i demokršćanska), ne znam u kojoj to zemlji nogometni klub, koji bi po definiciji trebao biti APOLITIČAN i promovirati SASVIM DRUGE vrijednosti od dnevnopolitičkih igrica (pa sve i da je privatni, a NIJE), agitira otvoreno za jednu stranku I JOŠ PLAĆA OGLASE koje moraju potpisati svi igrači, pa i oni iz Obale Bjelokosti (njima je sigurno životno važno da baš HDZ pobijedi)... ne znam u kojoj to zemlji moj idol Goran Ivanišević, čije mi je svako wimbledonsko finale uzimalo po godinu dana života, pada svakim danom na sve niže grane, dok ne padne na dno, u blato s tim istima za koje se zalaže i koje nam toplo preporuča. GORANE, SRAMI SE!

Tko je glasao

Žao mi je zbog tebe i

Žao mi je zbog tebe i takvih teških okolnosti, ali i sam kažeš da si "prihvatio" direktan upis slijedeće godine na faks. Jesi li se možda zapitao da je netko te godine ispao ( a nije trebao ) sa liste upisa zato što ti je supruga upala "dogovorom - direktno ) ??? Žao mi je iskreno, ali sačuvaj me Bože lažnog morala.

Tko je glasao

CIjenim svaki komentar, ali

CIjenim svaki komentar, ali me malo smeta kada netko povrsno cita i donosi krive zakljucke. Mogao bi te sada uputiti da ponovo procitas sto sam napisao, ali eto pri volji sam pa cu ti razloziti. Dakle, ako si procitao da su je prevarili, znaci ukrali su joj mjesto, i to ne bilo koje, bila je 4-a na listi. To sto su joj ponudili bilo je samo ispravljanje nepravde, odnosno perfidno kupovanje sutnje. A i to sam napisao cak poboldano:I tu smo ucinili pogresku, koja nam ne sluzi na cast. Da nam je tada bila sadasnja pamet, nikada ne bi pristali.

Tko je glasao

Ja cu ti rec da bi se prvi

Ja cu ti rec da bi se prvi upiso preko reda, da je je pravda tako bila zadovoljena. Nemoralan sam, znam :-)

Eh da. I svercam se u tramvaju :-(

Tko je glasao

švercaš se u tramvaju a

švercaš se u tramvaju a boriš se protiv korupcije...

Tko je glasao

Kaj sam onda ja? Kad sam bil

Kaj sam onda ja?
Kad sam bil klinac sam se vozil na pulferu i išli smo u tramvaj baš onda kad je bila kontrola i skakali iz jurečeg tog istog van.

Tko je glasao

Mrak smatra da te to

Mrak smatra da te to diskvalificira od cinjenja dobrih dijela. Interesantno, sta ne?

Tko je glasao

Upravo tako. No i ti

Upravo tako.

No i ti izbjegavas zakone kako bi bio konkurentan, pa te to ne diskvalificira da se boris za pravnu drzavu.

Sve u svemu. Osobno nisam lojalan institucijama ove drzave, sve dok tu drzavu drze kriminalci. Jer meni ne pada na pamet da placam sve njihove objesne sklonosti.

I zato pozivam apsolutno sve da slijede moj primjer. Jer mozda sam nemoralan, ali nisam licemjer.

Tko je glasao

enormnu energiju i brda

enormnu energiju i brda novaca sam potrošio upravo zato da mi nitko i nikada ne može pripisati ovo što ti gore tvrdiš

Tko je glasao

Vidis da moze ;-)

Vidis da moze ;-)

Tko je glasao

Nije rekao da potplaćuje

Nije rekao da potplaćuje kontrolora kad ga ulovi.

Tko je glasao

Radje cu dat lovu

Radje cu dat lovu kontroloru, nego Bandicu.

Tko je glasao

nisu ni ovi koji su se

nisu ni ovi koji su se okoristili privatizacijom nikoga morali potplatiti

mito je kada platiš da bi dobio neku protuuslugu, korupcije je malo složeniji problem, on je ušao u tramvaj s idejom da ne plati, on je u startu računao da će zeznuti sustav i to je pogreška

Tko je glasao

Uopce ne optuzujem NIKOGA ko

Uopce ne optuzujem NIKOGA ko se okoristio u lososti sistema. Isto tako najnormalnija je stvar da taj ko se okoristio lososti sistema, pare vrati kada dodje za to vrijeme. Tako cu i ja bez beda vratit pare za tramvajsku kartu. :-p

Ono sto su odgovorni, to su kreatori takvog sustava i oni koji su morali povuci poteze kojima bi se sanirala uocena steta, a nisu nista poduzeli. Sve ostalo je pokusaj difuzije odgovornosti, na sto nema potrebe najsedati.

Jer ovo je politika, ne kultura. A djelovanje primjerom tu apsolutno ne pomaze. Jer dovoljno je da dvoje ne slijedi primjer, da bi cijeli sustav propao. Samim time, djelovanje primjerom ostavimo za Isusa i ekipu, a mi se zabavimo oubiljnim stvarima.

Tko je glasao

Cuj, mozda je supruga

Cuj, mozda je supruga koristila diskrecijsko pravo ravnatelja?

Tko je glasao

Iako se slazem s tim da se

Iako se slazem s tim da se Dinamo nikako nije smio petljati u kampanju, sto se tice pojednicanih sportasa to je njihovo pravo da rade sto hoce. Jedina stvar je da Niko Kovac nije smio nositi dres repke na toj reklami jer na taj nacin predstavlja reprezentaciju, a ne sebe. Nisam procitao cijeli clanak, ali mi je zapeo za oko komadic u kojem kazes da mi nismo imali koristi od sporta vec sami sportasi privatno. Tu si pogrijesio i to jako. Uspjesi nase reprezentacije i sportasa stvaraju pozitivan dojam hrvatske u svijetu koji pomaze i kod turizma i kod stvaranja poslovnih veza u svijetu. Druga stvar, sport u Hrvatskoj ljudi nikad nije bio popularniji i puno se vise ljudi danas bavi sportom nego prije 20 godina. Sve to donosi zdraviju populaciju i manje bolesti. Dakle, itekako su nam donijeli i i te kako ih treba cijeniti.

Tko je glasao

Kako možes tvrditi da od

Kako možes tvrditi da od naših sportaša nisi imao koristi smradu jedan. Nemoj da mi kažeš ništa više protiv mojeg FAFOVITA Kovača. On je rođen i živi u dijaspori i slino se raduje kada igra za svoju Hrvatsku. Sram tebe bilo! I sad bi njemu ukinuli pravo glasa, e baš zato ADZ....

Tko je glasao
Tko je glasao

Primjećuje se da oni koji

Primjećuje se da oni koji govore za koga treba glasati uglavnom imalu malo veze s porezom. Jedni ne plaćaju porez već samo dobivaju pare (crkva), a drugima se opraštaju ogromni dugovi dinamo) a treći ćak nemaju baž nikakve veze s našim poreznim sustavom (dijaspora) ZNA SE za koga će oni glasovati.

Tko je glasao

...zato naši nogometaši

...zato naši nogometaši igraju sa Hrvatskom u srcu, a pobjede slave zajedno s "cajkama"!

Tko je glasao

S obzirom da se je jedan

S obzirom da se je jedan klub, koji btw. nije privatan klub, te uvelike ovisi o uplatama gradskog novca, odnosno novaca nas poreznih obveznika, ukljucio u izbore,

Sjajno!
Konacno netko govori retorikom EUrope u 21 stoljecu.Pitanje poreznih obveznika je osnovno pitanje.Cak se tice i nezaposlenih, umirovljenika i jos nekih za koje se na prvi pogled ne bi reklo.Ali i oni za sve sto kupe i plate, doprinesu sa 22% PDV-a.I Imaju pravo znati kako se spiskava njihov novac!
Naravno pravo imaju, ali volje niti interesa - nemaju.Dovodjenjem u sumnju postenje & sposobnost njihovih politickih miljenika,samo radis njihov inat, prkos & dispet jos jacim.Jer iako gube sa 5 golova razlike oni i dalje navijaju za "svoje".Pa koliko kosta da kosta...
Ti si samo kolateralna zrtva u cijeloj prici.Vjerojatno jedna od onih 60-70% medju mladima koji su jos uvijek tu do kraja studija, a zatim ce pobjeci nekud preko granice. Ali to ne razumijes pa kazes:
odlučio sam se malo pozabaviti matematikom.
Uuuuuuuuups!
Ali to je sasvim nerealno u nasim uvjetima!
Ovdje se matematika drzi sasvim bespotrebnim alatom.Drustvene znanosti su matematiku odavno nadmasile. Konkretno, matematicki je sasvim nemoguce dokazati da se ovdje iskljucivo od place vozaca, kuhara ili zidara, moglo postati tajkun.No nase drustvene znanosti i sto je jos vaznije praksa, dokazuju da je to sasvim moguce i realno.

Tko je glasao

Moj palac gore. I mislim da

Moj palac gore. I mislim da Skviki nije u pravu kad veli da ne može pomoći. Svatko može pomoći, barem nekom sitnicom.
Zato predlažem, ajmo čovjeku pomoći (ako on nema ništa protiv, eventualno). Ajmo dokazati da mi pollitičari nešto vrijedimo. Pošto ne vjerujem da se sa pravne strane da išta učiniti, najbolje da čovjek plati, jer će mu se samo nabijati kamate i troškovi.
Zato objavi žiro-račun na koji ti možemo pomoći.

Tko je glasao

Hvala na ponudjenoj pomoci,

Hvala na ponudjenoj pomoci, ali je moram odbiti. Naime, parnica je u toku, odvjetnik je posve siguran da cemo tuzbu pobiti, savjetovali smo se sa jos nekoliko prijatelja u odvjetnickoj bransi te svi kazu da smo bez brige. A nasi sudovi, ko sudovi, traje i trajat ce....

BTW. Jedna dobra dusa u ministarstvu nam je rekla da su ovakvih tuzbi poslali na stotine, za mnostvo drugih stvari. Njihova racunica je jednostavna. Ako 20% nasjedne i plati, oni su u velikom plusu. A ovih 80% nije ni vazno ako pobiju jer ionako nisu duzni pa su na 0.

Tko je glasao

Aha, kužim, snalaziš se i

Aha, kužim, snalaziš se i sam. Svaka čast. Moja moralna podrška.

Tko je glasao

Takve metode imaju i u

Takve metode imaju i u Njemačkoj.

Tko je glasao

Can't fuckin believe it

Can't fuckin believe it !!!!

Tag tvog posta sve govori - GNJUSOBE !!!

Tko je glasao

Goxic, mogu se "pohvaliti"

Goxic, mogu se "pohvaliti" vrlo teškim životom i čudnovatim i opasnim prevratima u njemu, ali to prema onome što si ti prošao i prolaziš nije ništa. Mogu ti samo zaželjeti da sve konačno krene na bolje. Ne daj se!. Kao što to često jedan naš dragi kolega s bloga zna reći da defetizam neće proći... Defetizam ne smije proći, a vidim da si ti borac i da kod tebe i ne može proći.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

Ovo je preteško da bih

Ovo je preteško da bih mogao normalno komentirati. Jedino mi pada na pamet da jebene Mamiće i nogometaše čovjek strpa malo na prisilan rad, pa da oni za tuđe oproste plate, pa da vide koliko muke tu postoji.

Inače je suvišno sve komentirati.

Glasajmo za HDZ da nam i sljedeće 4 godine budu takve.

Psovao bih, ali ne postoji psovka koja bi bila dovoljna. Pisao bih, ali nemam riječi.

P.S. Nadam se da će tebi i tvojoj obitelji, sa zdravstvenog gledišta, krenuti na bolje.

Tko je glasao

Ja sam za otvaranje Golog

Ja sam za otvaranje Golog otoka. Možda bi tamo trebalo smjestiti vladu. Da unaprijedimo otočno gospodarstvo.

Tko je glasao

Točno, dok su na njemu,

Točno, dok su na njemu, šteta je ograničena i kontrolirana.

Tko je glasao

Goli otok je loše rješenje

Goli otok je loše rješenje dok znamo da Slavonija nema kanale za navodnjavanje. Lopata, kramp, motika. I kopajmo. Drava - Sava. Sava - Drava. Sava - Dunav. Drava - Dunav. I opet ispočetka.

Tko je glasao

Žao mi je što ste tako

Žao mi je što ste tako loše prošli. Ali od države, odnosno državne uprave, čovjek može uvijek očekivati najveće svinjarije. A što se tiče Dinama - nezamislivo je u kulturnom svijetu da se nogometni klub, čiji su navijači valjda iz svih političkih opcija, ovako opredijeli na izborima. Recimo, možete li si zamisliti FC Bayern kako daje novce za političke reklame iako je svima jasno da njima , barem vodstvu, srce kuca desno.

Tko je glasao

Da do sada sam mislio da je

Da do sada sam mislio da je Mamić idiot ali sad vidim da je to i Barišić. Našla krpa zakrpu.

Tko je glasao

Ne bih se suglasio kako su

Ne bih se suglasio kako su ova dvojica idioti. Prije kako su mulci svoje vrste...

Pretpostavimo slijedeće: mora se zahvaliti na oprostu duga iz 2006 te bi trebalo osigurati i moguće buduće "prihode"... Zar misliš kako će Dinamo sa ovakvom upravom u budućnosti imati pozitivnu platnu bilancu ?

Tko je glasao

Svaka pitca svome jatu leti

Svaka pitca svome jatu leti

Tko je glasao

i jos da se nadoda.. svezi

i jos da se nadoda.. svezi glede dinama.. kad je ne tak davno (cca 6 mjeseci unatrag) bilo onog cirkusa oko lenca i stecaja i potrazivanja kooperanata i molbe da im se "oprosti" pdv na nesto sto nece, kako se cini, nikada npaltiti onda su Šuki i Dalička pričali kak se PDV nemre ni pod točkom razno oprostiti....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Usput budi rečeno taj

Usput budi rečeno taj Dinamo je, kad su natukli dugove za porez, napravio preregistraciju, iz d.d. u d.o.o. ili obrnuto, tada su po svim pravilima trebali otići nekoliko rangova niže, ali to se kod nas može.
Nije samo Dinamo napravio tako nešto, napravili su i drugi.
Gdje je tada bila porezna uprava. Već tada je Dinamu oprošteno, kažu, preko 100 milijuna.

Tko je glasao

Samo mala napomena: da bi

Samo mala napomena: da bi stvar bila još gora, Dinamo je (kao i svi drugi sportski klubovi) udruga građana (vidi: www.uprava.hr/RegistarUdruga, registarski broj 21001531, datum osnivanja 17.11.1998?!). A tijek novca kroz sve udruge je, što je općepoznato, vrlo "transparentan"...

Tko je glasao

Svaka cast za tekst.

Svaka cast za tekst.

Tko je glasao

Hvala! Malo sam premisljao,

Hvala! Malo sam premisljao, posto je rijec o vrlo osobnim stvarima (iz koje poneki vrlo lako mogu iscitati identitet), ali kako sebe smatram moralno odgovornom osobom, koja se apsolutno nema sto sramiti svog zivota i djela, odlucio sam je podijeliti sa vama. Podijelit cu jos puno toga. Ako me netko povuce za jezik, mozda cak i prije izbora. Ja, sve sto sam lose ucinio u zivotu, ucinio sam sam sebi ili svojoj supruzi (koja mi je iste grijehe oprostila), te sam kao takav skroz ciste savjesti i nepotkupljiv. Zato mislim da je treci put vrlo izgledna opcija, a pollitika odlican filter.

p.s. znam da brijem malo previse, ali iskreno vjerujem da postoji kriticna masa za bolje sutra.

Tko je glasao

Bilo bi zanimljivo vidjeti

Bilo bi zanimljivo vidjeti bi li ti bio takav moralist i dijelio sve sa nama da kojim slucajem nisu trazili novce da se vrate .
Ne laje pas zbog sela ....

Tko je glasao

Kao sto si imao prilike

Kao sto si imao prilike vidjeti, ako si citao prijasnje blogove. Pisao sam kriticki i o Bandicevom bahatluku i raznoraznim stvarima koje su puno manje vrijedne od 700 milijuna Kn koje su oprostene nogometnim klubovima ciji celnici su medju najbogatijim u drzavi (Mamic, Stimac, Sinovcic,....). Vjerojatno bi pisao o tome sa jednakim zarom bez da nisam u takvoj situaciji. Ali ona je idealno posluzila kao komparacija kome se dugovi oprastaju a kome se izmisljaju. Ako je to tebi lazno licimjerje, ja te ne mogu razuvjeriti. Svakome po vlastitoj savjesti.

Tko je glasao

galileo KORUPCIJA =

galileo
KORUPCIJA = POKVARENOST, PODMITLJIVOST
iliti prodaj i guzicu radi love ( mislim na HDZ - CROATIU iliti Dinamo)
Sa vašim dogodivštinama i životnim neprilikama suosjećam ali tko ima moć upravljati tuđim životima i pri tome je gramzljiv tuče pare i bavi se inžinjeringom društva radi osobne koristi.

Tko je glasao

Bemti, tebe život ne

Bemti, tebe život ne mazi.
Pomoči ti nemrem, samo mogu imati veliko razumjevanje i suosječlanje.
Nemoj se predat i želim ti sve dobro.

Tko je glasao

Prije svega hvala! Uz vjeru,

Prije svega hvala! Uz vjeru, dobri ljudi su bili, u pojedini trenutcima, jedini oslonac koji mi je dao snage.

Ajme, a da se jos raspisem. Bila je jedna situacija, istovremeno smijesna i tuzna. S obzirom da sam na Vasem blogu spomenuo situaciju sa kcerkom, te pred sam odlazak na operaciju u Linz, morali smo prevesti svu medicinsku dokumentaciju. Posto je u njoj obiteljska anamneza (meni tata umro od infarkta ( dok mi je bilo 2 godine, supruzi majka prilikom poroda od plucne embolije uslijed lijecnicke pogreske) te sve ostale "poteskoce", dodjem ja po prijevod, a gospodja onak, sa suznim okecima mi kaze sljedece: Oprostite, ali ja vam to nemrem naplatiti, nemam srca.. Zelim vam sve najbolje i rasplace se. I onda sam se tak nekak osjecal jak da je na kraju ispalo da ja nju tjesim, a meni se sve to dogadja. Duzan sam vam jedan post o nasem zdrastvu i trauma oko zivota vlastite kceri, no to cu nakon izbora. Ono sto zelim reci, a sto nama svima treba je VJERA, bez obzira bilo to vjera u Boga, bolje sutra, pravednost ili postenje. Nama upravo vjera u Boga daje nadu za bolje sutra, za pravedno drustvo u kojem Bog i Crkva nece biti isto. Bog je nesto sto svatko od nas moze dozivjeti na osobnoj razini dok je Crkva mafijaska organizacija. I da se razmemo, upoznao sam nekoliko svecenika koji se slazu sa mnom. Intimno naravno, ne sluzbeno. Ali kaj ces, Bog navodno oprasta sve grijehe.

Tko je glasao

Čovječe, svaki ti čast: -

Čovječe, svaki ti čast:
- na vjeri u bolje (ili što već);
- na snazi koja te vuče naprijed;
- na razumu koji, očito je, još uvijek dobro funkcionira
- a Boga mi i na jeziku!
Sve najbolje, od srca!

Tko je glasao

ZA GOIXA Majstore, ako još

ZA GOIXA

Majstore, ako još hoćeš do medija, javi se u zagrebačko dopisništvo Novog lista (01/4836-202). Traži zverc... ne, traži Jasmina.

Ova tvoja priča je apsolutno, iz gomile razloga, zaslužila da je vidi šira publika od one koja čita pollitiku.com

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci