Tagovi

Dijagnoza Miroslavi

Današnji „Vjesnik“ (14. kolovoz 2007.) donosi zaista interesantan tekst. Nadnaslov je „Dijagnoza politike“ , naslov „Što Lesaru nije jasno?“ a potpisana je Miroslava Rožanković.
Vjerojatno je Miroslava (ili možda njen urednik) iz dosade surfala po internetu i naletjela na jedan moj davno napisani post.
http://pollitika.com/jasno-ili-pak-samo-izvjesno

Tko ili što je to našu Miroslavu natjeralo da 14. kolovoza komentira post od 2. ožujka? Prešučujući naravno i gdje i kada je post kojega se dohvatila objavljen.

Na početku svoga teksta Miroslava citira dvije rečenice posta a onda je prešla na proizvodnju konstrukcija. Pa tako odmah konstatira da su se HNS i SDP razišli u mnogočemu. U prilog toj kontrukciji navodi NATO i Gotovinu. Dok za HNS NATO nije upitan, SDP predlaže referendum, dok je za SDP Gotovina nevin, HNS čeka odluku suda. I donosi zaključak da je koalicija zbog toga nemoguća. Vidi vraga.
Kada netko kaže da naš Ustav ne obavezuje na referendum o ulasku u NATO onda to Miroslava proglašava „gotovom stvari“.
Kada netko javno kaže da nitko nije kriv dok mu se pravomočnom presudom suda to ne dokaže onda to Miroslava prevodi kao „kriv je“.
Kada netko kaže da osobno ne zna o tuđoj krivici ali vjeruje svom stranačkom kolegi, zastupniku i Gotovininom prijatelju i ratnom suradniku Željku Kurtovu da Ante nije kriv, Miroslava i to prevodi kao „kriv je“.

I pita mene Miroslava dal je meni jasno da Čačić i Milanovića i Jurčića smatra demagozima?
Pita ona i dal je meni jasno da je netko (valjda opet Čačić) „najvažnije“ resore rezervirao za HNS?
Pita ona mene, zamislite, dal je meni jasno da mene nema u Čačićevoj vladi?

I tvrdi , bez imalo srama kako u tom inkriminiranom postu najavljujem moguću predizbornu koaliciju HNS-a i SDP-a.
I završava preporukom da odem na brifing Čačiću.
To je što se mene tiće. Ostali dio teksta zapravo služi za napad na SDP. I pokušaj da nas svakako posvađa a da i sama pomisao na postizbornu koaliciju tih dviju stranaka proglasi veleizdajom. Ja (ili moj post) sam joj poslužio kao lajt-motiv za scenarij onemogućavanja suradnje HNS-a i SDP-a.

Ako ste pomislili kao sam odmah u jutro nazvao Miroslavu i sasuo joj bujicu neugodnih riječi, varate se. Ako ste pomislili da sam zvao njenog šefa Darka Đuretka – Đuru, opet ste se prevarili. Ako ste pomislili da sam napisao pismo za rubliku „čitatelji pišu“ opet ste se prevarili. I Miroslavi i Đuri odgovor dajem ovdje u nadi da će možda ponovno zalutati na ove stranice (oko proljeća 2008.).

Draga Miroslava
Post kojeg si nekim čudom pročitala pisan je u vremenu kada je HNS SDP-u uputio JAVNU ponudu za predizbornu koaliciju. Ponuda je javno odbijena i nakon toga o tome ja nisam najavljivao ništa. Naši jasni stavovi i o NATO-u i Gotovini ne moraju ti se sviđati ali ne smiješ ih lažno i nepotpuno predstavljati. O podjeli ili „rezervaciji“ resora i o demagozima beskorisno je s tobom raspravljati jer o politici premalo znaš.
Što pak se tiče tvoga pokušaja strašenja da za mene nema mjesta u Čačićevoj vladi, stvarno si pogodila nogom u tamu ili kako to u Međimurju kažemo „vritnula si v kmicu“. Možda bi se mjesta i našlo, problem je u tome što JA to ne želim. Drage ću volje eventualnu ponudu prepustiti nekome po tvome izboru.
I na kraju, za miran san, reci Miroslava, kod koga pak si ti bila na brifingu?

Komentari

Međimorec, ti si ustvari

Međimorec, ti si ustvari meni jako simpatičan.
Jes da si političar niškoristi, ali barem si uporan.
Eto reci mi kaj ti je trebao ovaj text?
Kaj je to pametno ova kvočka o tebi napisala
na kaj trebaš tak pametno odgovarati?
Nemaš li ti neku familiju ili neki biznis?
Ili ništ drugo ne znaš radit nego se
povlačit po forumima, blogovima i primat
studente na kavicu u svoj ured?
Si ti novi Mesić ili kaj?

Tko je glasao

Na početku svoga teksta

Na početku svoga teksta Miroslava citira dvije rečenice posta a onda je prešla na proizvodnju konstrukcija.

Zamisli, konstrukcije... Tebi inače strani pojam...

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Priznajem, deset puta si

Priznajem, deset puta si bolji majstor u tome od mene.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci