Tagovi

„Dični“ HRVATSKI doktori – DI STE !!!???

Kako ti se život na brzinu okrene naglavačke. 14-ak sati, da budemo precizniji. Per astra ad aspera (ako je ovaj inverz poznate latinske izreke točan ;-). Od zvijezda do trnja !

Sve je počelo havarijom mog HP-Compaq laptopa sinoć oko 10 sati navečer. Problemi ili s baterijom ili s punjačem ili sa sklopom za punjenje ne znam točno, ali iz laptopa se počelo pomalo i dimiti, osjetio se smrad i stvar je završila u debaklu ! Jutrošnji posjet Mikronisu gdje je laptop kupljen je rezultirao „samo“ eliminiranjem punjača kao potencijalnog uzroka kvara. Servis im, naime, subotom ne radi :-(.

Ipak, stvar se nekako popravila jer sam na svom Zavodu našao laptop koji se (po potrebi) koristi za nastavne potrebe tako da sam se pokrio barem za vikend. Došao sam doma oko deset sati u dvojakom rapsoloženju – silno nasekiran zbog kvara laptopa i nedostupnosti direktorija My Documents na njegovom hard disku (zadnji temeljiti backup na USB hard disku je od ljeta – je sve znam što ćete reći ;-) - ali bar se nadam da hard disk nije riknuo) i ponešto oraspoložen činjenicom da sam našao barem privremenu rezervu.

Žena je odlučila „surađivati“ pa je pošla s djecom malo van, da tata „povrati ravnotežu“. I to je upalilo izvrsno ! Malo sam prosurfao, pogledao svoj blog i komentare na prethodni post, pogledao i pollitika.com i sve je izgledalo da će biti OK. Još je preostalo popodne odraditi rođendan prijateljevog sina (odnosno, TADA se to tako činilo !), na kojem se očekuje atmosfera s good feelings all around jer će se skupiti barem 5-6 dječice ;-) i onda „Idemo dalje“ u nove radne (i sve druge) pobjede :-).

A umjesto toga ...

Taman je bilo negdje malo prije podne kad se žena vratila, što je i moralo biti jer smo između podne i jedan imali zakazan pregled kod ginekologa (na kojem smo, btw. trebali saznati i spol djeteta ;-). Pregled koji je naručen, a to je za ovu priču VRLO BITNO, preko jako dobre (da ne kažem najbolje) prijateljice moje bolje polovice (koju ćemo za potrebe ove priče nazvati G.), a čiji je suprug i kum našem sinčini prvorođencu. Kad je parkirala pred zgradom, supruga me po starom dobrom običaju nazvala na mobitel da pomognem s transportom djece i stvari gore do stana i sve je izgledalo OK.

Dok nisam izašao iz zgrade.

„Jesi li ti napisao post u kojem kažeš da bi bejzbol palicom pretukao sve doktore ?“

Ja blinkam, resetiram se i kažem „Aha, ali nije to baš tako“. Dalje nisam stigao ...

„Jesi li ti normalan !!!“.
„G. me sad zvala i rekla da su svi u bolnici pročitali taj post !“
„Da koji je to kreten napisao“
„I da ona više s tobom neće razgovarati !!!“
„I da ja neću moći roditi na ...“
„Da ovaj pregled danas još može, samo zato da saznamo spol, ali da više ne dolazi u obzir“
„JESI LI TI NORMALAN !!!“

Tako će meni moja ženica.

Dok smo se popeli do stana, uz temeljitu baražnu paljbu sam shvatio da se našoj prijateljici ginekologici nikako nije svidio moj post. Isto tako ni njenim kolegama. Čak bi se moglo reći da su to shvatili poprilično osobno.

A kad smo ušli u stan, došao je red i na Zvonu Radikalnog.

UZAVRILA MI JE KRV !!! Uzavrila mi je do TOČKE KLJUČANJA !!!

Uzavrila mi je zbog razočarenja u dragu prijateljicu koja očigledno nema ni minimum samokritičnosti prema svojoj profesiji, a da stvar bude gora, nju sam oduvijek smatrao primjerom hrvatskog liječnika kakav bi on morao biti !
Uzavrila mi je i zbog razočarenja u moju dragu suprugu koja me bespoštedno napala a da nije pročitala ni slovca iz tog, navodno strašnog posta, pokazujući se kao klasična hrvatska „kukavica“ koja će se prignuti do poda i lizati cipele „krasnim“ hrvatskim doktorima samo zato što eto „ja moram roditi“, a „majka ti upravo počinje borbu s rakom“.
Uzavrila mi je i zbog toga što mi je temeljitvo upropašten današnji dan – dan kad smo trebali saznati spol našeg trećeg djeteta.

O da, uzavrila je krv Zvoni Radikalnom !
Toliko da sam se pošteno izbeštimao (u sebi, a ponešto i naglas, dok djece nije bilo blizu) na sve hrvatske doktore (a sad se ispričavam svim onima koji svoj posao rade savjesno i pošteno). Toliko sam se nasekirao da sam poslao ženu samu na pregled (prvi put u tri trudnoće !) a ja sam ostao doma pokušati se smiriti igrajući se malo s djecom. Što je i upalilo po ure - stvarno smo složili lijepi „dvorac/svemirski brod/garažu“ od kockica. Ali ne duže od toga.

Misli su mi se rojile glavom dok sam šetkao po stanu ko lav u kavezu ... Kad se žena vratila, samo sam je pitao je li na pregledu sve bilo u redu, i kad sam dobio pozitivan odgovor povukao sam se u svoju sobu i krenuo pisati ovaj post.

A ti silni „krasni“ hrvatski doktori koji su pročitali moj prethodni post i siiiiilno se uzrujali nad takvim „atakom“ na njihovu cijenjenu profesiju – DI STE ?

Ovo je blog s otvorenom mogućnošću komentiranja ! I pročitajte malo komentare čitatelja ovog bloga – poslušajte malo što narod ima za reći o „bejzbol palicama“

DA VAS ČUJEM !!!

Samo kliknite na ovo „Komentari“ i napišite što je to krivo u mojem postu ! A ako imate muda potpišite se i imenom i prezimenom i stanite otvoreno u obranu kolege koji je traljavim pregledom nalaza (prije tri godine !) osudio ženu na smrt od raka!

AJDE – DA VAS ČUJEM !!!!!

Da, stvarno lijepi početak vikenda. Fala Vam lipa svima. I ženi, i doktorima, i prijateljicama i HP-ovom laptopu. Fala i uredništvu blog.hr-a što su me izbacili s Cool liste :-).

A sad idem pitati ženu je li saznala spol djeteta ...

Komentari

AH DA, DIČNI DOKTORI! MOJ

AH DA, DIČNI DOKTORI! MOJ JE OTAC 1,5 GODINU LIJEČIO SVOJU, PO NJIMA, UMIŠLJENU BOLEST, DA BI NAKON TOLIKO VREMENA, I TO NA NJEGOVO TRAŽENJE, ( JER SE POSVAĐAO SA LIJEČNIKOM I MED. SESTROM) NAPOKON NAPRAVLJEN CT KOJI JE POKAZAO RAK DEBELOG CRIJEVA SA METASTAZAMA. DA NE SPOMINJEM KAKO JE POLA GODINE RANIJE, NJEGOVA DR. OPĆE PRAKSE, NA SVOJU RUKU NAPRAVILA PRETRAGE PO KOJIMA SE SVE MOGLO VIDJETI ALI JE STRAŠNO PAMETNI GASTROLOG REKAO DA GA TO UOPĆE NE ZANIMA I NIJE NALAZ NITI POGLEDAO. A DA NE KAŽEM DA UOPĆE NIJE NAPRAVLJENA KOLONOSKOPIJA, KOJA SE UVIJEK PRVA RADI. DA NE KAŽEM DA SU GA OTVORILI, ZATVORILI I TRAŽILI OD NAS (OBITELJI) DA MU NE GOVORIMO DA OPERACIJA UOPĆE NIJE NAPRAVLJENA. DA NE KAŽEM DA GA JE DIČNI LIJEČNIK OSTAVIO U HODNIKU DA ČEKA, A ONDA PORUČIO DA DOĐE SUTRA, SAMO 15AK DANA NAKON TE OPERACIJE ( A PREŠAO JE 250 KM DO BOLNICE). DA NE KAŽEM DA NAM SE NITKO NIJE NI ISPRIČAO! ZAR JOŠ NEŠTA TREBAM REĆI?!

SANDRA BAGARIĆ ZEČEVIĆ

Tko je glasao

Napravljena je strašna

Napravljena je strašna pogreška ukoliko je to ovako kako si opisala. Razumijem tvoju gorčinu i bijes zbog toga i ako je tako bilo postoji dobar razlog za tužbu. S druge strane nije u redu prema onima koji rade svoj posao savjesno i odgovorno da i njih stavljaš u isti koš sa takvima i generalizirati. Tuži dotičnoga/dotične kako bi se razlikovali od onih koji svoj posao rade kako treba. Ako ništa ne napraviš ispada da se nije ništa dogodilo i da se nije pogriješilo. Lijepi pozdrav.

Tko je glasao

danas su me šetali gore,

danas su me šetali gore, dolje, lijevo , desno , počevši od doktora u DZ-u (zamjenski- moj je na go),
nastavili na Rebru (uvjerava me da imam ranu jako dugo , a imam je 2 dana - debil) , dok nisam poludio i otišao privatniku - bilo je super je skupo, ali ljudski

Tko je glasao

Bože, pa vi u Hrvatskoj ne

Bože, pa vi u Hrvatskoj ne znate da vam svake godine deseci srpskih liječnika dolaze raditi u bolnicama i domovima zdravlja! Naime, ako srbijanski liječnik dobiva plaću od 350 eura u prosječnom domu zdravlja u Vojvodinik, za tri puta veću plaću rado će se doseliti u Hrvatsku, po cijenu saznanja da će morati liječiti većinom Hrvate. Novac nema naciju, pa onda vjerojatno niti liječnici.
Po Beogradu kruže priče kako je u Hrvatskoj veliki deficit liječnika, pa je nastala prava jagma za hrvatskim putovnicama. Prepoznat ćete ih! Ne odriču se oni tako lako svojih srpskih korijena.

Taurunum

Tko je glasao

Po Jadranu već na velko

Po Jadranu već na velko radiju u ljetnoj sezoni.

Tko je glasao

Po Jadranu već na velko

Po Jadranu već na velko radiju u ljetnoj sezoni.
Daj me malo informiraj di to rade da ne živin u tolikon neznanju...

Tko je glasao

Demos, Znam i doznal sam

Demos,
Znam i doznal sam slučajno, nebi o tome puno ali je tak. Sve dojde jedan dan van i to bu došlo, bez brige ti budi.

Tko je glasao

Znam i doznal sam slučajno,

Znam i doznal sam slučajno, nebi o tome puno ali je tak.....
A ja moj lipi Skviki živim na jadranu i ništa ne doznajem slučajno, no za to o čemu ti pričaš eto ja, a bogme ni mnogi što ih upitah.... pa mi kaži akko to može bit baš tak kak ti kažeš, a ne kak mi "čoravi" vidimo... :-)

Tko je glasao

Demos, Ja živim još veči

Demos,
Ja živim još veči dio godine u Stuttgartu i kad sam došel u domovinu sam to od jedne osobe doznal i to slučajno.
Nemoj se sekirat i ti buš jedan dan sigurno doznal, ak nikak drukčije onda iz novina.

Tko je glasao

Tako ti i treba...puno

Tako ti i treba...puno pričaš a prvi tražiš vezu u zdravstvu i ne radiš stvari redovnim putem....
kopirat ću što sam već napisao:
Mislim da svi skupa pretjerujete i jako ste agresivni u iznošenju svojih stavova.
Doktor je izuzetno pametan čovjek trebalo bi ga vratiti da nam vodi zdravstvo :).
Činjenica je da ste vi svi ovdje uglavnom jedan klan koji samelje svakog tko misli drugačije od vas.A to nije nimalo demokratski,zar ne?
Možemo izvlačiti gomilu dobrih i loših primjera u našem zdravstvu i svi ćemo se složiti da ima i dobrih i loših doktora,i humanista i lopova. Nemojmo zato nikad generalizirati zbog onih tisuća zdravstvenih radnika koje godinama čuće i dežuraju po bolnicama da im dodjemo mi sa svojim problemima i bolestima.Nije baš uvijek sve tako jednostavno niti je svijet baš crno-bijel.A zdravsto je veliki i skupi sistem koji danas spašava puno toga i onda održava za jako puno novaca život mnogima.
A koliko od nas ljudi živi zdravo, pitam ja vas?
Koliko vas se ovdje redovno giba,kvalitetno hrani ?
A koliko vas ovdje puši i pije alkohol?
I mislite da ste sa par stotina kuna mjesečno kupili mogućnost svega u zdravstvu? A mnogi od vas troše više na cigarete,zar ne?
Znate li da se u hr najviše troše ljekovi za bolesti srca i krvnih žila,
jer svi u državi jedu previše,bez ikakve mjere i predebeli smo.A nakon toga idu ljekovi za psihički oboljele?! Zemlja puna bolesnika.....A o bolovanjima na koje ljudi odlaze da rade fuševe? Ma dajte,nisu baš svi doktori takvi krivci i negatvci...
da bi promjenili stvari počnimo svi od sebe...a mnogi ovdje uvijek krivce traže u drugima...
kupimo svi svi velika ogledala u kojima se možemo dobro pogledati...i onda od tuda neka počne promjena na bolje..........
Prestanite gurati koverte doktorima,pa će nestati mita....ako nitko nedaje koverte neće ih onda nitko ni primati,zar ne?
A svi koji ovdje tako pljujete,a čim vam se nešto dijagnosticira,prvi ćete tražiti veze,dolaziti preko reda,i plaćati mito....
skloni ste kritizirati,ali budite moralni sami pred sobom ako možete...a to ćete ionako znati samo vi kad se pogledate doma u ogledalu....a onda kad budete čisti,e onda možemo kupiti takva ogledala i svim doktorima...

Tko je glasao

Ajde, rukavica je bačena.

Ajde, rukavica je bačena. Ne pušim već skoro godinu dana. Ne alkoholiziram se pretjerano. Jedem isključivo zdravu hranu. Vježbam svakodnevno. Kao poduzetnik plaćam zdravstveno osiguranje.
Ne bih rekao da sam ikako doprinijeo problemima u zdravstvu, niti da ću to ubuduće. Za svoje zdravlje najodgovornijeg smatram sebe. Liječnika trebam da mi pomogne prilikom kakvog nesretnog slučaja ili kirurške povrede. Dosad sam svaki drugi put kad sam bio tražio liječničku pomoć ili ostao uskraćen za vrlo jednostavnu dijagnozu ili sam dobio neprimjeren tretman, spominjao sam neke primjere već. Ne krivim sve liječnike za to, ali neću ni prešutjeti. Ne dolazi u obzir.

Ne dajem mito i ne očekujem nikakve izvanserijske usluge od ikoga. Očekujem samo da ljudi odgovorni za zdravstvo (od prvog do zadnjeg) rade svoj posao kako treba. I da me se ne proglasi kretenom zato što očekujem da se problemi koji evidentno postoje počnu rješavati.

Moje nedavanje mita neće nikome pomoći samo od sebe.

Tko je glasao

odlično....svijet nikad

odlično....svijet nikad nije idealan...naša zemlja je generalno katastrofalna banana država u kojoj vlada novac,moć,interesni lobiji itd...i treba promjena...Milanović je moj glas dobio onog trenutka kad je rekao da je on glas tihe mirne večine koja šuti,radi i uredno plaća poreze....
vjeruj mi,ja sam krenuo od nule,danas zapošljavam 40-tak ljudi,plaćam velike iznose za poreze,nikad ništa nisam radio sa državom,čitam,gledam,puno putujem,vidim ljude kako vani žive i tužan sam zbog primitivizma u Hrvatskoj...ali nemojmo nikada generalizirati,jer vjerujte postoji i tiha večina u bolnicama,koja šuti i radi,i liječi i muči se i dežura,pa i griješi....trebamo li ubiti ili razbiti palicom svakog tko je nekog zgazio na cesti jer je pogriješio u prometu?
gdje bi nas to sve dovelo?

Tko je glasao

Poptisujem, apsolutno. Samo

Poptisujem, apsolutno. Samo ne vidim gdje smo mi to pozivali da se sve redom ide tući? Narodu treba određen osjećaj sigurnosti i zaštite od liječničkih pogrešaka, to je sve. Ako liječniku ne možeš ništa niti prigovoriti jer jednostavno nema medija i kanala kojim bi to uradio, zar je čudno da su ljudi ljuti i frustrirani?
Ponavljam, nitko ovdje nije istukao nijednog liječnika, a neosporno je da ima liječnika koji su to zaslužili. To treba uzeti u obzir.

Ove virtualne palice su ipak, samim svojim spominjanjem producirale vrlo velik odovor i korisni dijalog... :)

Tko je glasao

Ove virtualne palice su

Ove virtualne palice su ipak, samim svojim spominjanjem producirale vrlo velik odovor i korisni dijalog... :)

A i Zvone je sad vidija šta se dogodi kad se malo više zaigra,..... jer đavla će on crnoga opizdit palicon, ali mu je naletila lipa ideja za priču, nikoliko se drugi stvari poklopilo,.... a on... kako je ovdje brz na obaraču,..... i eto ti vraga,... ali mi je posebno drago da je rasprava došla u željene okvire,.... a biće i Zvoni.... a i njegovon ženi ako mu je oprostila šta je na nju vika....
PS. a i dokturima jer se bogami i oni sada javljaju.......

Tko je glasao

Dragi Zvone, napisala sam ti

Dragi Zvone,
napisala sam ti (nenamjerno) poduži odgovor na blogu MasterMind ( http://masterminded.wordpress.com/ )
a ovdje ću pokušati skratiti.
Tema koju obradjuješ nije najnovija, ali totalno zapostavljena, jer i tu još vladaju predrasude o liječničkoj svetoj nedodirljivosti.
Jedino što u hrvatskom zdravstvenom sistemu JOŠ funkcionira jest liječnički lobi, jer ma kakogod se mrzili izmedju sebe (a mrze se da je milina), zadivljuje spremnost i jednoglasnost kojom brane tu svoju nedodirljivost od prostog puka.

Puno toga je u k…. u našoj državi, nema razloga da zdravstvo bude izuzetak.
I neće biti bolje jer je i u svijesti običnog čovjeka moneta ta koja regira, ide se putem debelih veza i podmićivanja, prijateljstva se održavaju samo na bazi obostrane koristi, dvoličnost i dogmaštvo cvjetaju i radjaju nove društvene anomalije.

Tvoja žena je dobila taj termin samo i isključivo preko veze i poznanstva, po toj šemi ga je i izgubila. Oprosti, ali u tom aranžmanu ne vidim kršenje (takvih) pravila.

To što si izbačen s cool liste, je samo produžena ruka “njihovog” vidjenja stvarnosti, onaj tko juriša (makar samo slikovito) palicom na liječnike društveno je nepodoban.
Onaj tko otvoreno podržava cionističku filozofiju i genocid Palestinaca, još je tamo. Jer njene veze i poznanstva su nešto čvršća nego tvoja. Ali nije u tome poanta, već da si igrao po njihovim pravilima i bio ponosan na svoje mjesto, da si podržavao upravo ono zbog čega ti postovi sadrže 1001 uskličnik.
Ni u toj točki tvog prosvjeda nemam ni zrno razumijevanja.

Ali tvojoj ženi i tebi od srca želim sve najbolje s prinovom.

Tko je glasao

Ali nije u tome poanta, već

Ali nije u tome poanta, već da si igrao po njihovim pravilima i bio ponosan na svoje mjesto, da si podržavao upravo ono zbog čega ti postovi sadrže 1001 uskličnik.

Zvone Radikalni ne igra po ničijim pravilima osim po pravilima svog poštenja i moralnog integriteta :-)

I jedno razjašnjenje vezano uz moje izbacivanje s Cool liste - to se desilo par dana PRIJE objavljivanja ovog posta, tako da u biti s cijelom pričom nema ama baš nikakve veze a spomenuo sam to samo da pokažem kako mi "dobro ide" ;-)))

Tko je glasao

Madona Zvone Radikalni

Madona
Zvone Radikalni potpuno ste u pravu. Mnogi su "liječenje" naše konzervativne medicine platili zdravljem i životom. Mogla bih vam satima pisati primjere. I sama sam takav primjer. Tu smo potpuno nemoćni. Tu nešto dobro debelo ne štima. Da li država mora puno više ulagati u zdravstvo ili su važnije sportske dvorane? Ima tu pametnijih od mene pa neka se izjasne.

Madona

Tko je glasao

Nije stvar u lovi, bar ne

Nije stvar u lovi, bar ne primarno, vec u nuznosti potpune reorganizacije zdravstvenog sektora, kako bi se uspjesno poticala kvaliteta usluge. Sada je stvar naopaka.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

iako se ovdje radi o jednom

iako se ovdje radi o jednom microslučaju, ovo je super primjer o odgovornosti pisane riječi koja bi se morala aplicirati i na blogere, ali naravno u nedostatku zakona i nemogućnosti kazne odgovornost ne postoji.
Svatko na internetu piše što želi, vrijeđa koga želi, optužuje, manipulari i sve druge negativne civiliziacijske tekovine iskazujete....

Dodatni problem jer recimo i ovaj web, kojima nema izdavača, nema urednika, pokretač projekta se krije iza nicka, stranice održava treća firma, server se nalazi u americi
(ha, i onda se još mrak i hrpa dežurnih morona i prvoboraca za slobodnu riječi isčuđava što HRT nije htio objaviti reklamu. Smješni ste mi bili s tom diskusijom i brigom za slobodu riječi - samo zato jer je reklama trebala pomoći vašim ljubimcima koji su izgubili izbore - gubitnici)

Pitam zato radikalnog da se zapita (ali i svi drugi) - koliko ste političara u zadnjih mjesec i nešto izvrijeđali u svojim postovima, optužili ih za kriminal, nesposobnost itd itd - a niste snosili nikakvu odgovornost za laži..

Da kojim čudom se vaše piskaranje relevatno i da prozvani političari (ili druge javne osobe) to čitaju zamislite si kako bi se osjećali što pod vašom neobjektivnom paljbom i vrijeđanjem, skriveni iza anonimnosti nicka... Nije vas bilo briga...

Nije niti Radikalnog bilo briga, dok mu se njegovo vrijeđanje i prozivanje nije vratilo kao boomerang... Ima pravde...

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Nu, u opisu posla politicar

Nu, u opisu posla politicar stoji i potpuna otvorenost za paljbu. Istina, politicari su sluzbeno potplaceni, ma kako se to nekima ne svidjalo, no s druge strane zahvaljujuci korupciji taj problemcic uspjesno rjesavaju.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Kada bi bilo kaznene

Kada bi bilo kaznene odgovrnosti za uvrede i priejtnje ovdje napisane onda bi upravo ti moj lipi bijesdrugi prvi nadrapao. U stvari je zakonom regulirano i to područje, ali nikako do te pravne države..... pa i kada malo pogledam one bisere na stranici afera onda se i ti logično trebaš zapitati z ašto je jedna od strana u tom cirkusu bez procesa... dakle oni prozvani radi kaznenog djela ili pak oni drugi (i ja među njima) zbog lažnog podnošenja kaznene prijave....

Tko je glasao

Ako ima pravde, dopast ćeš

Ako ima pravde, dopast ćeš mi jednom pod ruke, pa ćeš vidjet šta znači pravda za uvrede koje si israo ovdje...

Da kako se političari osjećaju, zamisli ti to... osjećaju se predobro, jer bi pola njih trebalo bit u zatvoru, a još trećina na lomači, tvoji hadezeovci, al neće dugo.. jednom će i nama prekipit pa ćemo im kosti polomit, vjeruj mi. ja bih to bez ikakvog osjećaja srama ili grižnje savjesti napravio, samo da imam priliku, jer za toliko gnjusnih stvari znam da su radili, i tko osobno ih je radio, da bi me više pekla savjest da šutim.

ti se pravi glup kolko god možeš, i kolko god ti ta jadna savjest dopusti, al zapamti
"SVE SE VRAĆA, SVE SE PLAĆA". kad tad.

Tko je glasao

Ovo mi malo vuce na govor

Ovo mi malo vuce na govor mrznje. Prijetnje fizickim nasiljem i slicno. A tako nesto ometa komunikaciju i borbu argumentima. Samim time, ako ti je interes bolje drustvo, od sada pa na dalje suzdrzavaj se ovakvih komentara. I misli.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Budem se probao suzdržati.

Budem se probao suzdržati. Neću više pripit čitat pollitiku pa ću valjda i uspjeti u tome.
:)

E, al, da su nam argumenti dovoljni imali bismo već svoju državu. Ovako izlizujemo argumente i čekamo da se mafija zasiti i nekakvom imaginarnom inercijom odleprša... bojim se da će jedino nekakva konkretna prijetnja početi mjenjati naše "vođe"...

Tko je glasao

Argumenti nisu dovoljni, tu

Argumenti nisu dovoljni, tu se slazemo. Samo, ako iza tebe stoje argumenti, tada se podizanjem tenzija oduzima snaga argumentima. Ljudima se tada zasjeni pred ocima, jeli. Tako mi se cini da uz borbu argumentima stoji i cijeli aikido politicki pristup pomocu kojeg se pokusaji sabotaze takvog pristupa vracaju u lice upravo tim elementima.

Nu, to mi govori samo intuicija, tako da moze bit da nisam u pravu. No opet. Cisto za primjer, SDPu je pala popularno u trenutku kada su se odrekli borbe programima (kakve takve kvalitete).

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ah, evo nam jednog

Ah, evo nam jednog revolucionara koji bi opet na barikade i puškom se izborio za svoju ideologiju..

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Prestani se zavaravati.

Prestani se zavaravati. Nikakva ideologija nema veze s ovim što sam napisao.

Pročitaj ponovo, možda skužiš da mene smeta prije svega skoro isključivo - kriminal.

Tko je glasao

Moja najbolja supruga na

Moja najbolja supruga na svijetu i okolici, upravo je otputovala posjetiti svoju mamu u Bosnu, pa zato i smijem u ovo doba još biti na kompjuteru. AAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLIIIIIIIIII !!! Stalno mi prigovara zbog mojih blogova i onoga što pišem na pollitika.com:
a/ gubim vrijeme koje bih mogao pametnije iskoristiti,
b/ naškodit ću nekim nepromišljenim tekstom (a zna ona s kim ima posla) našim sinovima.

Dakle, ugrožena sloboda korištenja interneta. Ne od HDZ-a nego u vlastitoj kući.

Tko je glasao

A koju tek torturu ja doma

A koju tek torturu ja doma prolazim od strane svoje supruge otkad sam joj "priznao" blog (ili preciznije, otkad se ona nedavno nakanila pročitati što ja to pišem ;-)

Ozbiljno razmišljam da "umirovim" Zvonu Radikalnoga i kreiram novu "internet osobnost", ali ovaj put 100 % ANONIMNU !!! I to ne zbog prijatelja, suradnika i poznanika već zbog VLASTITE ŽENE :-))))

Eh, kome je danas lako ...

Tko je glasao

Pusti Zvone famu. Supruga ce

Pusti Zvone famu. Supruga ce za godinu dvije biti najponosnija supruga na svijetu kada sazna znacajnost tvojeg rada. Bez zajebancije.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ozbiljno razmišljam da

Ozbiljno razmišljam da "umirovim" Zvonu Radikalnoga i kreiram novu "internet osobnost", ali ovaj put 100 % ANONIMNU !!! I to ne zbog prijatelja, suradnika i poznanika već zbog VLASTITE ŽENE :-))))
Ma jeli, pa ećš stalno pazit akko češ pisat... pa pripoznat ću te sa kilometra... i štaš onda,.. opet ić kod žene pita jel možeš Zvoni radikalnom dati umjetničko disanje i varatit ga u život.... nego lipo ti nju nagovori da ona otvori svoj blog i neka prova malo ka ono anonimno pisat,... onako iz gušta, tek da shvati draž pisanja... ostalo će sve doći samo po sebi...

PS. Pa evo su se i meni desile puno lipe stvari od kada san tu....

Tko je glasao

Joj Zvone, Kad bi samo znal

Joj Zvone,
Kad bi samo znal kak mene moja kčer gnjavi,
Tata samo si na tom PC-u, kaj neznaš ni malo prestat. I to naj manje dva put tjedno.

Tko je glasao

Haha. Svi moji su vec davno

Haha. Svi moji su vec davno popustili. Kazu nema lijeka.

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Ne bi bio prvi virtualni lik

Ne bi bio prvi virtualni lik koji je nestao radi žene :) Kad se sjetim druga Herostrata i njegovih blogova :((((

Pf, papučari, meni se to neće dogodit!!! :)

Tko je glasao

Svi imamo svojih iskustava,

Svi imamo svojih iskustava, podosta slicnih pa se ne bih ponavljao ovuda. Niti cu ponavljati onu staru koja pocinje "Vrana vrani....."
Dokle kod se zdravstvo svrstava u "neprofitabilnu" djelatnost gdje se vrte ogromni novci, dokle kod se tu ne otvori zdrava i normalna konkurencija, dotle ce biti moguci i slucajevi Maskarin, gdje je struka bespogovorno stala u obranu svojih clanova (Hrvatska lijecnicka komora) a vjestaci uputili negativno (po lijecnike) vjestvo i podignuta je optuzba, da ne nabrajam jos neke slicne slucajeve.
Hrvatska je imala odlicnih potencijala u medicini, ima ih jos ali bitno manje no prije koju godinu i sve ovo je samo i iskljucivo odraz stanja u kojem je hrvatsko zdravstvo koje tone sve dublje.
Nije zaludu jedna od skakljivijih reformi koja ceka Hrvatsku upravo zdravstvo.

I da, Zvone, ti si Radikalni pa bi bejzbol palicom. Ja ipak nisam za fizicko nasilje. Bolje sa sacmom. Za krupnu divljac........

Tko je glasao

Evo, samo za tebe, Zvone,

Evo, samo za tebe, Zvone, otvorio sam dnevnik jer mi je odgovor ispao podugačak... http://pollitika.com/blog/pravidoktor

Tko je glasao

Da li baš bejzbol palicom.

Da li baš bejzbol palicom. Ovako u teoriji ni slučajno. Postoji način.
Međutim, kad dođe moja koža u pitanje, ne jedna, nego dvije, može i istovremeno.
Ovakvu rekaciju sam imala sa svojom prijateljicom liječnicom. Naime, krasna žena, izvrsna liječnica, uvijek spremna pomoći. Kako ja ne volim posebne usluge, jer nikad ne znak koliko sam dužna i koliko dugo to traje, volim ići po redovnom postupku.
I tako u jednoj priči, iznesu se slični primjeri liječničkog nemara poput onih iz predhodnog posta, i prestane priča. Razum i logika, jednostavno prestanu stanovati u njezinoj glavi. Najprije se naljutila na nas kako mi nismo skužili žrtv liječnika, i potpuno krivi pristup pacienta, koji usput nema pojma. I nakon sati rasprave, uspjeli smo se temeljito posvađati. Potpuna lojalnost kolegama. >Ne postoji opcija da je liječnik pogriješio. Od tad nemam namjeru u bilo kojem slučaju tužiti liječnike. Naprosto, nema kolege liječnika, vještaka koji će reći liječnik je odgovoran. Samo će mi odvjetnici pojesti novce i preostale živce. Opcija bejzbol palica je ostala od tad otvorena, i prilično realna.
Ako bi sustav radio po unaprijed utvrđenim procedurama, ispala bi iz igre opcija usluga i doživotnog dugovanja.
Naime, prilikom rođenja trećeg djeteta, jedva smo preživjeli i dijete i ja. Nakon godina vježbanja, mogu reći bez posljedica za sad. Problem je bio, da je porod počeo u subotu popodne. Ali nitko od nazočnih specijalizanata koji su se silno trudili nije imao autorizaciju za operaciju, ali ni za poziv autoriziranom liječniku.
Imali su pacijenticu koja formalno davi dijete, i zajedno s njim odumire, ali ne smiju zvati ovlaštenog liječnika. I još gomila komplikacija, a g. suprug je, kako sam poslije saznala, malo nervozan obilazio liječnike, s preporukom, bez palice.
Godinu prije toga, na isti način je umrla i majka i djete na Sv. Duhu. I nikome nije palo na pamet da promjeni sustav, i omogući mladim specijalizantima da zovu ovlaštene liječnike.
Poslije sam čula da tarifa 5000eura, da liječnik bude nazočan pri porodu. Ali i da sam to znala, nisam sigurna da bi im platila.
Zato podrška Zvone, jer dok im ne pokažemo zube, gaziti će nas. Nek se malo spuste sa svojih bolničkih visova.

Tko je glasao

Kakva je to (najbolja)

Kakva je to (najbolja) prijateljica koja zbog jednog teksta kritičnog prema svojoj struci odbija pregledavati prijateljicu???? Pa bolju bi si prijateljicu mogla od dreka napraviti.

Majke ti, k'o sekta su. Ne smiješ ništa reći jer te neće liječiti, čak je i u Seinfeldu bila jedna epizoda o tome kad je Elaine nešto prigovorila doktoru i onda cijelu epizodu nije mogla naći nijednog doktora u cijelom New Yorku koji bi je pregledao. Očito je fenomen sekte doktora univerzalan.

Dakle, ostajem pri svome da je baseball palica očito nešto što je za neke naše doktore već odavno zakašnjeli tretman.

Tko je glasao

ljubav prema baseballu žao

ljubav prema baseballu

žao mi je kvariti ovo rijetko viđeno bratstvo i jedinstvo,
skoro pa jednoumlje
jedna od rijetkih prilika gdje nema uvjerljive razlike između ljevice i desnice
lijeve i desne, kulturne i divlje,
(skoro pa) sve nas ujedinjuje ljubav prema baseballu

nije počelo bitno drugačije sa židovima u njemačkoj
ne, ne smatram vas nacistima (točan termin maoisti)
ali način optuživanja zabrinjavajuće nalikuje,
i više nego što bi volio u prijatelja pollitike
postupak etiketiranja, oduzimanja prava na dostojanstvo napadnutih
ako i mogu razumijeti osjećaj nemoći
u susretu sa birokratiziranim aparatom
i u susretu sa bolesti i smrću
koju bi najradije izbrisali (DELETE DEATH, RESTART?)
zabrinjava spremnost samo-dovršavanja priče do razine zaključka
pa rasprava i nije potrebna

samo za zvonu

All There Is to Know about Adolph Eichmann by Leonard Cohen

Eyes: Medium
Hair: Medium
Weight: Medium
Height: Medium
Distinguishing Features: None
Number of Fingers: Ten
Number of Toes: Ten
Intelligence: Medium

What did you expect?
Talons?
Oversize incisors?
Green saliva?
Madness?

isprika svima na koje se gore navedeno ne može primijeniti

luka

Tko je glasao

Umalo zaboravih: Poruka

Umalo zaboravih:

Poruka gospođi/gospodični koja se strašno uvrjedila na tvoj prethodni post koji očito nije bio namjenjen njoj, nadam se da će pročitati ovo:

Ako vas je uvrjedilo prethodni tekst, ok, nije toliko za zamjerit, svakome se digne tlak, nebitno ima li tome temelja ili nema. Ali! Ako se smatrate moralnom i ispravnom osobom, kvalitetnim liječnikom, a to je očito jer vas prošli tekst vrijeđa, kako je onda moguće da ne želite biti doktorica osobi koja taj tekst nije napisala i da ne želite pružiti svo svoje znanje da pomognete Zvoninoj gospođi donijeti još jedno zdravo dijete na svijet? Meni to izgleda kao da vam je ponos višestruko bitniji od vaših pacijenata, a to je vrlo tužno, i nažalost, potkrjepljuje stavove ljudi o stanju u zdravstvu.

P.S. Ja ću Vam ispričat svoje 2 anegdote iz bolnice:

anegdota 1.
Kao dijete, godinama sam imao problema sa disanjem. Nisam znao zašto, ali na nogometnim treninzima bih redovito padao na pod bez zraka, nisam mogao trčati jednostavno, bez obzira na uložen trud u dizanje kondicije. Dolazio nam je klupski liječnik da nas pregleda sve kompletno, i na moj upit otpilio me da nek prestanem pušiti. Rekoh mu da ne pušim, on meni ne lažem i nek izvolim prošetat.
Otišao sam svojoj liječnici opće prakse, isto nema pojma šta mi je. Izvade mi krv, kažu sve je u redu. 2 puta u 2 godine. Nakon nekog vremena i propale "nogometne karijere" koju sam proveo ležeći i sjedeći na klupi, jedna liječnica, prijatelj obitelji mi na prvo pogled kad me vidila ustanovila da sam slabokrvan. Odvela me u drugi grad na pregled, za 10 min, nakon vađenja krvi, konstatirala da sam toliko slabokrvan da bih trebao ostati u bolnici. Dala mi tablete i nakon par mjeseci sam bio ko novi. Al to mi nije vratilo onih par godina patnje.

anegdota 2.
Iskrenuo nogu na nogometu prije 2 godine. Zglob natekao, ligamenti skoro popucali, ne mogu stat na nogu. Nekako me poznanik odvezao do bolnice, i iako se žurio, ostane me čekat u autu jer pješke ne mogu nigdje. Sat vremena ignoriranja, lik popizdi. Ja popizdim. Ekipa sjedi u nekoj sobici, puši i zajebava se. Smjeh. Nitko ništa ne radi, samo pričaju. Ljudi vani sjede i gube živce. Još sat vremena, kucam, molim ih da nas pregledaju, ništa, pričekajte malo. Nakon idućih sat vremena sam puko i otišao kući. Bez medicinske pomoći.

3 dana kasnije, vratio se jer je noga sve gore svaki dan. Došao sam nekako biciklom (student u dalekom gradu :). Skakao po bolnici jer se nisam imao na šta oslonit. Nakon nekog vremena dobio langetu. I stojim na tom stolu, lik mi govori da se ne smijem oslanjat na tu nogu, ja ga blijedo gledam i ne vjerujem. Reko, "jel imate kakve štake il nešto?". Ne, nemamo. "Morat ćeš svojoj doktorici po uputnicu, pa onda u apoteku po štake." KIRURGIJA JEBOTE, a nemaju štake!!!
Još mi govori da ću ih morat i platit nešto...

Bilo je još ljudi tamo s gipsevima po nogama koji isto nisu mogli hodat, al nisu bili sami pa im je netko pomagao da se relociraju po kirurgiji. Ja sam samo sjedio i u nevjerici gledao likove kako nonšalantno i nezainteresirano šeću po bolnici dok se ljudi muče oko njih i skaću po bolnici polomljenih nogu. Kakav Seinfeld, ovo je živa tragikomedija..

I sad će mi se netko iščuđavat kad kažem da bi im polomio noge? Ma obje bi im polomio, baš baseball palicom, i nek skakuću po bolnici mamuim..... Fuj.

Srećom više nisam toliko pristojan i ne podilazim svakoj budali, sad kad me netko krene zajebavat pa makar i pasivno, brzo se predomisli...

Tko je glasao

Radim u zdravstvu pa kao

Radim u zdravstvu pa kao insider moram reagirati na često nepravedno optuživanje kolega u odnosu na vrlo odgovorni posao koji rade. Prvo bi morao reći neke stvari o hrvatskom zdravstvu koje je u agoniji. Kao i u drugim granama ovoga društva i ovdje struka ima zadnju riječ. Prošla su vremena kada je ono što je liječnik rekao bila svetinja. Sad je važnije šta kaže nekakav aparatčik pa se često dogodi da lijek koji je propisao subspecijalist sa cca 10 godina edukacije NAKON fakulteta ne odobri neka bakica postavljena preko veze na posao u HZZO i koja je završila trogodišnju drvoprerađivačku školu. Kada ona ne odobri lijek pogodite na koga se pacijent ljuti? Što se tiče korupcije , moram priznati da je ima, ali u puno manjoj količini nego što se percipira. I ovdje je kao i u svakoj drugoj struci: 5% glavešina drži eksluzivno pravo na zajedničke resurse i to masno naplaćuju, držeći pri tome ostalih 95 % osoblja kao taoce , ucjenjujući ih na razne načine (gubitak posla, onemogućavanje napredovanja, mobbing itd.) Najstrašnija ucjena je da liječnik ne može dobiti željenu specijalizaciju za koju ima smisla i u kojoj bi bio dobar, već je princip gdje imaš vezu, ne pitaš koja se može dobiti, već se uzdaš u sreću i nažalost često u novce. Zadnjih deset godina nisu ulagali u ljude već se prema osoblju ponašaju jednako kao prema zadnjem šljamu, moraš raditi za trojicu, bez pauze, često za WC nemaš vremena. Naravno da nije svugdje jednako i da poslušnici gore navedenih 5% imaju sve resurse i beneficije koji ipak većina osoblja nema. I zato molim , nemojte generalizirati jer na taj način vrijeđate dodatno ljude koji su žrtve sustava i koji to ne zaslužuju, a koji su ipak većina (bez prava doduše) ali na kojima počivaju svi uspjesi i nadljudski napori da se spasi sustav koji NE MOŽE opstati. Zapamtite ljudi slijedeći podatak: Još uvijek je na snazi zabrana štrajka liječnika zbog radne obveze koju je donio prije nekoliko godina ministar zdravstva. Kome je još ukinuto elementarno pravo zajamčeno u ustavu RH? Zatim kome je još zabranjeno izaći sa medicinskom uslugom na tržište da ono formira realnu cijenu? I zato ljudi prije nego što pljunete na liječnike opet, sjetite se kakva se diskriminacija provodi nad tom strukom. Za one koji su nasjeli manipulaciji medija u dotičnom slučaju štrajka moram reći da je štrajk bio da imamo pravo na granski kolektivni ugovor, a ne zbog novca što se uporno serviralo prosječnom građaninu. I još da spomenem gornje i pojedinačne komentare o lošoj usluzi u zdravstvu: Koliko para toliko muzike. Ljudi nemaju osjećaj o vrijednosti zdravlja. Puno im je dati 10 kuna participacije, ali za šminku, auta, nakit i druge stvari daju pare a da ne trepnu. Sjetite se koliko ste imali problema sa raznim majstorima oko popravaka. Često niste bili zadovoljni uslugom. Zapamtite i doktori su majstori (za ljude), i oni mogu pogriješiti, ali u odnosu na greške raznih majstora, to je zanemarivo. Ljudi imaju percepciju o svemogućoj medicini, ali tako su mislili i u srednjem vijeku kad su puštanje krvi i pijavice bili zadnji modni krik tehnologije. Treba biti realan i poznavati materiju i pustiti struku da radi, jer i u zdravstvu nje kao i drugdje: glavne role igraju najmanje sposobni po pitanju struke, koji nemaju osjećaja za ljude. I za kraj onaj komantar za štake baš i nije na mjestu, šta bi trebao štake dobiti besplatno? Sve košta, ali eto kad je zdravstvo u pitanju svi bi tada socijalizam. Kako da doktor funkcionira u kapitalizmu kad sve košta po zakonu tržišta, a njegova usluga nije po to principu već mu država diktira da je da mimo zakona tržišta( desetak puta manja cijena min.)
Nadam se da će barem neki gledati od sada lijčnike drugim očima.

Tko je glasao

Koliko para toliko muzike.

Koliko para toliko muzike. Ljudi nemaju osjećaj o vrijednosti zdravlja. Puno im je dati 10 kuna participacije, ali za šminku, auta, nakit i druge stvari daju pare a da ne trepnu.

Ovo je ključni element. Podržavam te 100%.
Hrvati su čudan profil: ako im nešto daš besplatno, tada kritiziraju, pljuju, vrijeđaju, traže da ih se tretira kao kraljeve, nikada nije dobra usluga.

A ako plate , onda su manji od makovog zrna. Šute i sretni su što su mogli platiti. I znaju da ako su kupili jeftinu nokiju za 1kn da to nije Nokia N95 i neće zvati T-mobile, te ne može ovo, te nema ovaj feature, te je to prevara.... Ili iskipaju 1500 kn za Diesel traperice, 500 kn za najnoviji parfem, 1500 kn za sunčane naočale, 2000 kn za žensku torbicu, 2000 za čizme (sve to od plaće od 4000 kn), ali kad je 10 kn partiicipacija (da se barem neki troškovi administracije pokriju) - revolucija nastane.

Hrvati su pizde što se tiče ovih stvari.

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Odgovara napola - pola je

Odgovara napola - pola je tako a pola suprotno. Hrvati su poznati kao najvrjedniji, najskromniji, najtolerantniji i najsnalažljiviji ljudi, dok ne prekipi.

Otkad su vjetrovi maoizma zahvatili naše krajeve, malo više ih je prolupalo nego inače, ali nikad više od pola.

I sada se radi o tome kada će naši maoisti izvjesiti bijelu zastavu i kleknuti u znak predaje i plača. Umjesto himne svirati će se Balada Rudolfa Matza, tuga bez plača a na ivici, za violončelo, violinu i klavir. Potom će Josipa Lisac izvesti nana na.

Tko je glasao

@bijesdrugi, fala ti dragi

@bijesdrugi, fala ti dragi bože da se napokon i sa tobom slažem 100%.

Tko je glasao

I sad će mi se netko

I sad će mi se netko iščuđavat kad kažem da bi im polomio noge? Ma obje bi im polomio, baš baseball palicom, i nek skakuću po bolnici mamuim..... Fuj.
Ljudi, pa pretjerali ste,.... odoste vi u krajnost. Slažem se sa kritikama za svaki slučaj posevno, ali one se ne mogu i ne smiju generalizirati. Pa ako je jedno smeće, a svugdje ih im doslovno u svim profesijama, ne možemo onda kazati svi su oni isti.
Dajte malo smirite te vaše bejzbol palice.
Svaka greška ima ime krivca, a ne..... svi su oni isti..... Nisu svi isti.

Tko je glasao

Demos, U Makarskoj sam 1985

Demos,
U Makarskoj sam 1985 pal na skliskom podu i točno s tjelom na sviju šaku. Kak sam i nakon par sati još uvijek imal jake bolove me žena otpela u ambulantu. Prijavim se uredno i velim kak me fest boli i da teško dišem. Veli mi doktor nek čekam jel treba prvo napravit rengen i da bumo dalje vidli.
Je se fino sednem i počne čekanje.Projde pol vure pa i vura vremena. Niko ne dolkazi i ne odlazi, ja pokucam i pitam kad bum došel na red i da jedva sedim i stajati nemrem isto tak.
Odgovor nek se strpim i da me buju brzo pozvali nutra.
Projde još pol vure i ja popizdim i jednostavno zajdem nutra. Dečki fino sediju i čakulaju.
Ja ih pitam da koga to zajebavaju i ak me nečeju primit nek mi veliju da znam prejti nekam drugam.
Opet priča nek se još malo strpim. Ja njima pa sjedite tu i niko do sad nije izašel van a ni nikakav hitni slučaj nemate.
Nako par izmjenjenih riječi me snimiju i pozoveju me nakon par minuta opet nutra.
Diagnoza, samo ste se dobro natukli i to bu prošlo.
Prošel je godišnji i ja jedva došel s autom do Stuttgart-a.
Bolovi ne prestajeju i ja konačno nakon par tjedni prejdem kod doktora
Sve mu ispričam kaj se je dogodilo i on mene na rengen.
Diagnoza: Napuknuta tri rebra i jedno nije više normalno zaraslo ali da nema oštrih rubova i da bu to zaraslo. Ak bu problema da bi možda trebalo i operirat.
Još mi veli da sam imal sreču i kak sam još dobro prošel.
Koji put imam još bolove ali su relativno mali.
Da su mi onaj moment u Stuttgart-u bili na dohvat, sigurno nebi trebal besbol palicu. Sredil bi to bez takva.

Tko je glasao

ljudi, vi ovdje svojim

ljudi, vi ovdje svojim mikroslučajevima koji čine 1 promil ukupno pruženih zdravstvenih usluga pokušavate osporiti cijeli sustav. Ok, dodamo na to sve druge nezgodne slučajeve, možda ih je i 2%, recimo da je 5%.

Zar to znači da je sve u rasulu?
Pa greške i propusti su mogući, ne znači da je to koncept poslovanja.

Naravno da težimo savršenstvu, ali nema ga nigje pa niti u zdravstvu.
youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Bijesni, Ja ne krivim sustav

Bijesni,
Ja ne krivim sustav i mislim da i drugima nije to u interesu, svako pametan zna da se s malo novcih nemre puno napravit.
No ima tu onaj prokleti ali. Jedan čovijek koji vidi očigledno da su rebra pukla i pusti jednog čovijeka bez da mu s zavojem olakša boli i da mu veli nek pazi i miruje, je kriminalac.
A kaj bi bilo da je komadič kosti prešel u krvotok ili pluča?

Tko je glasao

O ja upravo krivim sustav.

O ja upravo krivim sustav. Jer se ne zna tko pije, ali se zna jako dobro da mi to plaćamo. A dfa sustav radi, ne bi ovisili o volji pojedinaca, doroj ili lošoj, sasvim svejedno.

Tko je glasao

Vipera, Veö sam napisal da

Vipera,
Veö sam napisal da su naši ljudi traumatizirani od komunističke diktature gdje su morali stalno se klanjat i šutet. Niko se nije smel za niš bunit.
Sad su dobili slobodu i ne znaju kaj bi s njom počeli. Kad je počel domovinski rat su ljudi imali više samopouzdanja nego danas.
S vremenom se je stara praksa opet proširila i djelomično su si ljudi sami krivi, jel su mislili da buju bolje tretirani ak nekaj ispod stola daju.
No problem je da onaj kojem se nudi s vremenom počne mislit: Ak več tolko dobrovoljno daju za sitnice, buju onda kad ih stisne i više platili.
Ljudi su krivi i sustav nemre svukud imat oči.
Najdi nekog ko bu prijavil korupciju.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci