Tagovi

Detuđmanizacija otišla u 3pm

[Slika]

Znaju svi, i njihove mačke, da je sve to samo predizborna kampanja. Znaju svi da je Milanoviću i Kukurikavcima dogorjelo do nokata i da ih više ni drug Tito, ni đeneral Draža, ni silni "neovisni mediji", ni kukasti križevi, ni sve "ankete" Ipsos Plusa, Promocija Pulsa, Laži Šlusa i Crobudalometra, ma ni sam Bogo dragi, ne mogu sačuvati od skorog izbornog debakla i konačnog poraza. Neki od najpoznatijih detuđmanizatorskih štakora već su javno napustili tonući brod (D. G, G. M, D. K. ...), pa je došlo vrijeme da se spašava što se spasiti dade. Zato su se Kukuriku dosjetili Josipovićevog lignjavog načina i počeli pecati one, ah, malo sporije:

"Milanović: Franjo Tuđman u Zagrebu još uvijek nema dostojan trg"

Je li? Stvarno?! A što ćemo s detuđmanizacijom? Što ćemo sa "zajedničkim zločinačkim poduhvatom", Zoki? :-)

"Pančić: Milanović je tvrdio da Tuđman ne smije dobiti trg jer je zločinac"

Zar nije "zločinac" Tuđman, zajedno s kompletnim hrvatskim državnim i vojnim vrhom, sa svim nama "znanim i neznanim", u Oluji "protjerao" tvoje birače, Zoki? Ili si to naglo zaboravio, Zoki? Izdala te memorija pamćenja? Ili te silni "zločini" nad tvojim biračima više ne smetaju? I što ćemo s "antifašizmom"? Što ćemo s "rehabilitacijom ustaštva"? Zar na pitanje "Tito ili Tuđman?" odgovor više nije "Tito"? 'Ej Zoki, Zorule..? :-)

Budući Kukuriku rezultat od oko 10% na saborskim izborima ne sviđa se ni seki Pusić, inače poznatoj kao "šefica stranke <1%", pa je i ona morala okrenuti ćurak:

"Pusić: Oluja nije slavljenje stradanja Srba nego Miloševićevog poraza"

Ma, nemoj me zajebavat'?! Ali što na to kaže braco Pusić? Što ćemo s "Tuđman i Milošević su jednako krivi"? Što ćemo s "dogovorenim ratom"? I što ćemo s "agresijom na Bosnu"..? :-)

"MILANOVIĆ BRANI DIGNITET HRVATSKE 'Hrvatska nije bila zločinac u BiH! Nećemo dopustiti političke optužnice'"

Jebote :-)

Ponavljam, svima je jasno da su sve ovo samo predizborne šarene laže. Ulagivanje naivnima, žvake za bedake, dude varalice, licemjerno ljubljenje gu**ce biračkom tijelu s kratkim pamćenjem. Zoki, Vesnica & Kukuriku zapravo misle i rade sasvim drugačije, ali su sada, pred izbore, jednostavno natjerani, prisiljeni jesti ono što su defecirali 15 godina, pa i duže:

"Tuđman postaje sve veći i u očima svojih protivnika"

"Nova zračna luka u Zagrebu mogla bi nositi ime Franje Tuđmana"

Ma što aerodrom, cijeli Zagreb će preimenovati u Tuđmanovo, ako treba. Recite, zar nije živa milina gledati ih kako se koprcaju? :-)

I što je najbolje od svega - bezuspješno. Osuđeno na propast. Nema im pomoći, neće uspjeti. Ni "blaži" i "umjereniji" lignja Josipović nije uspio, čak ni uza svu pomoć i pranje mozga propagandne medijske mašinerije, pa ni Kukuriku ovim tragikomičnim skakanjem u vlastita usta i salto mortale potezima neće privući nikog. Nego će natjerati čak i svoje hard core birače, maligne jugoslavenske orjunaše poput Ivančića ili Čulića, da ih prezru, okrenu im leđa i ostanu kod kuće. Ili glasuju za nekog drugog.

Gospodo drugovi Kukurikavci, rid maj lips - ne vrijedi. Pišite kući propalo. Što god napravili, što god rekli, kako god se postavili, izgubit ćete. To je neminovno. Došao vam je kraj. Detuđmanizacija je mrtva. Truli, crvljivi, raspadnuti zombi koji samo po inerciji mandata i saborske većine tetura uokolo već 2 i pol godine, ne želeći priznati da su mu udovi polomljeni, mozak iscurio, a iznutrice se vuku po zemlji. Što agonija bude duža, konačni pad će biti teži i strašniji.

Vama. Mi ćemo se ludo zabavljati :-)

[Izvornik]

Komentari

Ivančiću, ne kradi :-)

Znam da su moj lik & djelo omiljeni i obljubljeni na Pollitici, pa i šire, to je nedvojbeno, ali molim lijepo, sad su u pitanje došla autorska prava. Tako ja u ovome dnevniku:

"...Ma što aerodrom, cijeli Zagreb će preimenovati u Tuđmanovo, ako treba."
(Ned, 28/06/2015 - 13:12)

Kad ono, gle' - Viktor Ivančić, jedan od najpoznatijih detuđmanizatora iz pokojnog Fekal Tribuna, kasnije naravno Srpskih Novosti, suosnivač tvrtke Feral projekt d.o.o. za propagandu, pranje mozga i preuzimanje vlasti, zajedno s "gnjidom" Dežulovićem, ministricom izvanjskih poslova sekom Pusić i Zokijevim savjetnikom "diga que soy Jugoslavo" Goldsteinom - sad tu spiku, škrgućući zubima od muke, prodaje kao svoju:

"...U svakom slučaju, tenzije rastu, letvica se svakom minutom podiže naviše, i nije isključeno da do kraja sezone letećih Zagoraca i sam Zagreb bude preimenovan u Tuđmanovo."
(04. srpnja 2015.)

Mislim, ono, okej, što sad. Velikih ideja nema mnogo... ali nije lijepo za tuđe dobijati plaću. Zar ne, Viki, dušo? Mogao si barem štogod kapnuti na PayPal :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Možda. No razlika je

Možda.
No razlika je očigledna - ti to misliš ozbiljno a on budale kojima bi/je to došlo na um, ismijava.

Tko je glasao

Očigledna razlika

No razlika je očigledna - ti to misliš ozbiljno a on budale kojima bi/je to došlo na um, ismijava.

A ja ne? :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Pušća ti pelena

Čuje se do amo, sredi to. :)

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

U stvarnosti, Milanovićev Otac Države bio je diktator

U stvarnosti, Milanovićev Otac Države bio je diktator polovična osmijeha, omražen u civiliziranom svijetu, kojeg je samo blagonaklona smrt spriječila da zauzme optuženičku klupu u Haagu; u stvarnosti je on bez milosti kriminalizirao političku opoziciju i kritički raspoložene intelektualce, progoneći ih uz pomoć tajne policije; u stvarnosti je on režirao etničko čišćenje impozantnih razmjera, održavao mračne kartografske seanse sa Slobodanom Miloševićem, organizirao ratnu agresiju na Bosnu i Hercegovinu, amenovao logore kao idealna odlagališta sa suvišni dio stanovništva; u stvarnosti je on proveo najveću pljačku narodne imovine u tisućljetnoj hrvatskoj povijesti nečim što je nazvano pretvorbom i privatizacijom…, ali što ti suhi fakti vrijede kada je, dogovorom svih političkih tabora, na snazi vladavina fikcije i kada se hrvatska država, pa onda i njezin muški roditelj, pa onda i oslobodilačka epopeja preko koje je ovaj stvarao onu, smiju uzimati u javno razmatranje jedino ako su potpuno otrgnuti od realnosti, dakle kao fenomeni parareligijskog tipa?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/komentar-viktora-ivancica-bitka-za-le...
Kako sada stoje stvari, na nacionalnoj stranačkoj pozornici upadljivo izostaje barem jedan komunalni heroj poput Stipe Petrine, načelnika Primoštena, koji je preklani uz pomoć vijećnika sa svoje nezavisne liste preimenovao Ulicu dr. Franje Tuđmana i vratio joj stari naziv Mala Raduča.
.
Da je ta sanitarna svijest nešto raširenija, i da se Zoran Milanović nije upeo izgraditi u većeg tuđmanofila od Tomislava Karamarka, i da SDP-ovci ne podupiru premijerovu otmicu HDZ-ova utemeljitelja, i da se društvena živost ne potiče kroz borbu za truplo, i da javne politike nisu nekropolitike, i da povijesne činjenice nisu tijesto što će ga mijesiti suvremeni opsjenari, i da se zločini ne toleriraju zato jer su počinjeni ‘u ime države’, i da se država ne doživljava kao nedodirljiva mitska tvorevina i poprište udruženih tlapnji… ne samo što zračna luka Bleso ne bi bila nazvana po Vrhovnoj Budali, već bi i onoj zabačenoj zagrebačkoj livadi, nekadašnjem Trgu Francuske Republike, bilo vraćeno staro ime, e kako bi – evo izazova za jedan dnevni list – psi mogli obavljati nuždu na dostojnome mjestu.

Tko je glasao

lijepo je gledati

i slušati Viktora Ivančića kako cvili kao štakac kad ga dobar mačor pričepi u kutu gnojnice u štali

sve dobro...

Tko je glasao

morat ćeš se pripremati ponovo na obrtanje kaputa

znam da je bolna istina da je ljeto vruće

Tko je glasao

Zar ti ne čitaš tekstove koje

Zar ti ne čitaš tekstove koje tu kopiraš? Čak je i plagijatoru Ivančiću jasno:

"...koja god struja njegovih zaraćenih adoranata dobije izbore, pobjednik će biti Tuđman!"

Uživaj :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

neće se ništa promijeniti?

hoće ovaj put, neće ostati tvrda ekipa kao zadnjih 40 godina u kojoj su dinastije - šatoraši im/vam ovaj put neće uspjeti pomoći, a neće ni okretanje kaputa

razlig?
iscrpilo se, monopoly odigran

Tko je glasao

ZOKI RASPIŠI IZBORE!

I naravno, Ipsos Plus, Promocija Puls, Laži Šlus i Crobudalometar izanketisali:

HDZ i desna koalicija imaju sve manju prednost, Vladi najviša ocjena u dvije godine

Crodemoskop: vladi nikad veća ocjena u posljednje dvije godine, Karamarko najnegativniji političar

Ludilo brale. Stanje je sve bolje, narod sve zadovoljniji, progresivne Kukuriku snage sve snažnije, razlika do crnih Karamarkovih ustaša sve manja. Vrijeme je, Zoki. Sad ili nikad.

Stisni zube, smogni hrabrost! 'Ajde! :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@jUzr

Kad bi postojala makar jedna jedina stvar koju je Tuđman dobro napravio ili bila na korist hrvatskog naroda i države, ja bih razumio vašu oduševljenost s njime.
Izvođenje ustaštva i organiziranog kriminala na hrvatsku javnu i političku scenu i provođenje fašističke kontrarevolucije ne spada u nešto što je korisno hrvatskom narodu i državi.

Ni osamostaljenje Hrvatske i njeno otcijepljenje od savezne države, koje su "izborili" Njemačka i Vatikan, a koje se prirpisuje Tuđmanu, nije se baš pokazalo kao dobitna kombinacija za narod i državu.
Zaboravlja se i to da je upravo Tuđam doveo u pitanje teritorijalnu cjelovitost RH, jer Plan Z-4, nastao kao rezultat "premudre" Tuđmanove politike, bio je upravo to.
Zapita li se ikad itko od vas ustašuljačkih kretena na što bi ličila Hrvatska da je Martić potpisao Plan Z-4?

Tko je glasao

Izvođenje ustaštva i

Izvođenje ustaštva i organiziranog kriminala na hrvatsku javnu i političku scenu i provođenje fašističke kontrarevolucije

osamostaljenje Hrvatske i njeno otcijepljenje od savezne države, koje su "izborili" Njemačka i Vatikan

Plan Z-4, nastao kao rezultat "premudre" Tuđmanove politike

E, bivši ljubljeni moj... nakon što je propao "Tuđmanov zajednički zločinački poduhvat protjerivanja Srba", te nakon što je presudom ICJ pred cijelim svijetom Srbija razotkrivena kao agresor na Hrvatsku, postao si posve neubrojiv :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Feniks Efijalte

Pronađi jednu neistinu u ovom dnevniku, samo jednu:

http://pollitika.com/dr-sc-franjo-tudman-velicanstven-covjek-u-strasnom-...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@Ustašuljačka uzdanica

Doslovno sve je neistina u toj proserrini.

Tko je glasao

Četnišupčićka prethodnica

Mlogo si ograničen i glup, laživ, Dobrica Ćosić ti bio mentor, ha?

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

@Ustašuljačka uzdanica

Sudeći prema onome što i kako pišeš, tebe je izgleda Dobrica Ćosić napravio.

Tko je glasao

Feniks, Koji si ti glupan, da

Feniks,

Koji si ti glupan, da normalan čovjek nemre povjerovat.

Jedamput pišeš da je Tuđman htio rat i da je trebao više pregovarat, no kad ti to ne projde, onda mu predbacuješ da je radi mira pokušao dati Srbijancima nekakvu autonomiju.

Stariš i postaješ senilan.

Tko je glasao

@Skviki

Samo polako i s razumijevanjem, pa i više puta ako treba.
Rat u Hrvatskoj je završen povlačenjem JNA iz Hrvatske, dakle na samom početku 1992., a Plan Z-4 datira iz ljeta 1995.

Uostalom, jebi se više sa svojim navijačkim glupostima, nisam vidio dosad da si ikad išta suvislo napisao.

Tko je glasao

Nije otišla DT u 3pm, već su

Nije otišla DT u 3pm, već su se tek sad stvorili uvjeti za pravu i prijeko potrebnu detuđmanizaciju. Detuđmanizaciju za koju bi zasigurno bio i Tuđman sam. Pri tome nije detuđmanizacija najbolji termin, bolje bi bilo uopće nemati nekakav poseban termin za to, već naprosto prerasti ono dokle se došlo s Tuđmanovom politikom.
Prije svega (1) jedna dobra lustracija, zatim (2) raskid s politikom etnobiznisologoije i šire uvezanog hranidbenog lanca, raskid s (3) politikom velikih povijesnih ciljeva i povratak normalnoj civilnoj/mirnodopskoj politici stvarnog života.

1) Ne treba uopće pretjerano filozofirati, činjenica da 2015 imamo Radmanoviziju najbolji je dokaz dokle je dovela politika pomirljivosti prema prema bivšem komunističkom režimu i njegovim najgorim pojavnostima. Vjerujem da bi najlakše bilo urediti onaj dio koji se odnosi na notorne zločince i krvoloke (s obzirom na Lex Perković vjerojatno ni to nije tako jednostavno, barem dok se ne započne). Za to treba dobar policajac, introvertiran, fokusiran, temeljit i nepotkupljiv, ali i jasan akcijski plan (ako smo mogli "identificirati, locirati i transferirati" možemo i ovo).
Skoro kao Karamarko, ali nisam siguran tj siguran sam da Karamarko nije taj policajac, ali vjerujem da bi se dobrih našlo. Teži dio je što se intelektualno nasljeđe komunizma i socijalizma u glavama ljudi još uvijek vrti kao avangardno i to istinski avangardno. Sticajem okolnosti konvertiti svih boja, razni muljatori, prodavači magli i opsjena među prvima su naravno spoznali nužnost da bi kom/soc nasljeđe trebalo biti zamijenjeno i modernizirano. Međutim, baš to i jeste velika prepreka za stvarni raskid i modernizaciju koja bi zahvatila šire slojeve. Naime, kad vidiš tko je u prvim redovima nove modernizirane inteligencije i kritičara komunizma i socijalitičke prakse iskrenim i pravim drugovima ne pada na pamet mijenjati se ili pokazati zrno samokritike. Umjesto toga zazidan je ideološki bunker čije bokobrane drže komunistički antifašizam, košara modernih ljudskih prava i ono malo vjernih i stasalih intelektualaca što se uspjelo iznjedriti.
Tuđman je svojom trapavom politikom zaštopao intelektualnu tranziciju, ali i nužno potrebnu lustraciju. Dio zločinaca uspješno je zamaskirao i prepakirao svoje nasljeđe novom vremenu i ljudi to više izgleda ne propitkuju. Tuđman je dobrohotno mislio da su te stvari same po sebi jasne i da je dovoljno eto što je promijenio komunističko ime Dinamo, pa da će ljudi shvatiti. Shvatili nisu, zabrljo je.
Time je izabran teži put, ali eto. Na koncu je prava sreća da se vratilo "sveto ime" .

2) Ono što je bilo dobro za mirnu reintegraciju (korupcija srpskih vođa i sl. za slamanje otpora i pobunjeničkog potencijala) nije dobro i vrlo je tegobno u civilnim i normalnim uvjetima. Politika neselektivnog oprosta i neselektvine tolerancije uz izrazitu korupciju glavnih aktera. Naime, korupcija srpskih vođa se nastavila, žestoko se nastavila (akteri sad imaju banke, medije, sveučilište, podministarstva...). Pored toga vrlo sličan princip proširen je na cijelu kulturno ideološku industriju. Ne bi bilo pošteno spram etničkih manjina da se shvati kako je manjina sad za tu korupcija sad nešto kriva, ali ono što je započeto u mirnoj reintegraciji dovedeno je do savršenstva u narednom periodu (Ulysses,Frljić, invazija neovisnih medija u državne, predstečajna perestrojka,..). Veći dio aktivnog intelektualno - društvenog stanovništva parazitira u nekakvim oblicima izravnog državnog financiranja koji korjene vuče iz pokaznog primjera iz mirne reintegracije. Praksa cuclanja novca pokušava se prenijeti na EU fondove i baš se u neuspješnosti tog procesa vidi kakva je je besplodna i neaktivna intelektualna ekipa stasala u ovakvim uvjetima. Naime, vrlo slabo se koriste EU fondovima jer je tehnologija prijave puno teža nego što je domaća gdje se lova dijeli lopatom. Ovo pod sve hitno treba detuđmanizirati i vratiti na početne postavke budgeta iz 98'.

3) Politika velikih povijesnih ciljeva je ili bi trebala biti iza nas. Nije bilo lako, bla, bla..., ali nema više popuštanja na malim i sitnim naoko nebitnim stvarima kako bi se ispunilo velike i povijesne ciljeve. Obrnuto. Treba se fokusirati na male sitne stvari i ciljeve i dosljedno ih bez ikakvog kompromisa sprovoditi. Čak je i lustracija mali sitni cilj ako ga se tako uhvati, tj. može se razbiti na male sitne ciljeve strpavanja satrapa u zatvore i raskrinkavanje svih njihovih pipaka po pravosuđu, medijima, kulturno umjetničkim društivma, udrugama ribolovaca i folklornim skupinama (samo za ilustraciju kapilarnog pokrivanja). Veliki povijesni ciljevi ostavili su izrazito štetan učinak na cjelokupnu politiku i mislim da je to glavni uzrok bijede koju u politici vidimo svaki dan.

Ovo su moji nacrti za pravu detuđmanizaciju. Mogao bi ovo biti prikladan trenutak za takvo što, još kako, ali sam uvjereni skeptik i od tog ništa. Naime, pravi Tuđmanovi podupiratelji nisu oni koji se obično time kite, već oni koji ga do sada nisu mogli smisliti. Upozoravam već dugo na to.
U tome jeste bit prijevare i zbrke vezane uz FT. U SDPovom "povratku" Tuđmanu svi prepoznaju predizbornu aritmetiku i doživljavaju to s manjom ili većom sprdnjom.
Svaka detuđmanizacija kako sam je gore opisao razgolitila bi stvarne Tuđmanove sljedbenike od ovih drugih.

Tko je glasao

Ne slažem se sa svim, ali

Ne slažem se sa svim, ali svejedno. Od ovog si trebao napraviti dnevnik.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Detuđmanizacija je

Detuđmanizacija je definitivno propali projekt antihrvata.

Republika Hrvatska je opstala, usprkos svim EUnizacijama i NATOizacijama, region-izacijama...

Detuđmanizacija bi polučila uspjeh da su uspjeli "razmontirati" RH, ali nisu. Nanijeli su ogromnu štetu ali nije nepopravljiva.
Ispali su političke, i inače, budale a takvi se sele na smetilište povijesti. Uvijek!
Naravno, "pinku" su spremili jer nije im isplaćeno malo za taj prljavi posao.

Tko je glasao

MI HRVATI

možemo našu zračnu luku nazvati po FT-u...

međutim...Srbi ne mogu svoj aerodrom nazvati po Slobenitu nacisti...ili recimo u Banja Luci nešto po Radovanu...a bogumu ni u Sarajevu nešto po Aliji..jer je Alija samo od jednih...

sve dobro...

Tko je glasao

Pravo zboriš Drvosjek, al' baš pravo

Ovo će im sjesti ko budali šamar... haha

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

nije jos tek posle izbora

nije jos tek posle izbora

Tko je glasao

Napokon ti moram dati plus za ovu analizu

Naime, u pravu si, ulizivanje desničadiji neće im donijeti ništa dobra - poletarci bi ovako ionako glasali za njih, tvrdi desničari imaju tvrđu desnicu za glasanje, pa ne moraju za ove netom poškropljene neoliberale, jedino što će postići jest da se smuče onima koji još naivno očekuju neke "lijeve" naznake od trenutne vlade.

Josipović je zahvaljujući svom papčenju i ljigavčenju izgubio izbore, tako će se dogoditi i ovima. Zasluženo. Nadam se samo da u svom koprcanju neće u zadnji čas učiniti previše štete, primjerice da doista Pleso nazovu po Tukiju...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne

Nazvat če ga po tvom MilomŠeviću, tuko. heh

I da, ovi će se tvoji ulizivati nama, pati. A dobit će Kitu... cvijeća od nas i naravno - odlučno: mrš u pm-u.

Dakle, samo blamaža, pa još malo blamaže, isto kao i Josipović, a izgleda i gore.

Btw, vidim opaku paniku u vašim redovima, ne znam zašto, al baš me to smiruje. hehe

A najbolje od svega, znate vi, njihova interesna skupina, da neće s tim ništa postići, znaju to i oni koji vam organiziraju brutalno bogaćenje na račun sirotinje i opet si ne možete pomoći.

Vi meni ko iz onog filma Lažljivac, kad prdne pa mora priznati da je on, malo dostojanstva vam ne bi naškodilo. :)))

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Supermoronče

Ti si doista dokaz debilizma ove vlade, ako se idu ulizivati takvim moronima...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

SuperBiguzičetina

Hvala ti na ideji za novi dnevnik.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Ko je Ranković? O čemu ti

Ko je Ranković?
O čemu ti prdiš?
Ljudi, 2015 godina je, gdi ste vi ?
u 3pm ste malo zavirili?
odoh u bolju budućnost a vi se hebite s prošlošću!

Tko je glasao

by Matija Babić

""Franjo Tuđman" je dobro ime za aerodrom. Kad bježite iz Hrvatske da se sjetite zbog koga je."

Tko je glasao

Mali Kutle od Indexa


by Matija Babić
""Franjo Tuđman" je dobro ime za aerodrom. Kad bježite iz Hrvatske da se sjetite zbog koga je."

Bogami, Babić ima pravo. Nagodio se sa Zokijem i dobio samo uvjet za pokradenih 6 milijuna kuna, ali uskoro mu stvarno neće preostati ništa drugo, nego bježati.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Mislio je na sebe

""Franjo Tuđman" je dobro ime za aerodrom. Kad bježite iz Hrvatske da se sjetite zbog koga je." by Matija Babić
Babić je sigurno mislio na YU-naciste, četnike....i sebe.

Tko je glasao

Traktoristi

Babić je sigurno mislio na YU-naciste, četnike....i sebe.
Je upravo tako su govorili komunisti kad su se Istra i Rijeka praznili od "Talijana". Naravno sve dok nisu shvatili tko su zapravo bili ti "Talijani" koji su odlazili jer su im, eto, nestali najbolji inženjeri i majstori u tvornicama koji najčešće nisu ni pod razno bi Talijani.

leddevet

Tko je glasao

Sve u ime opstanka SFRJ, ili u ime Velike Srbije.

Mi se polako razvijamo u demokratsko društvo, s teretom neučinkovitiog i starim strukturama prožetim pravosuđem, pod teretom, od strane političara - kontroliranih medija.

Da imamo normalno DO i pravosuđe koje primjenjuje napisane zakone RH, "zaigrani" Babić bi s onim ismijavanjima hrvatske zastave i šahovnice završio u zatvoru (ne u fojbi).

Shvaćaš ti naravno, da mislim na one koji su u RH ubijali, činili najodvratnije zločine, razarali gradove i sela, silovali, odvodili ljude u srpske logore...
Sve u ime opstanka SFRJ, ili u ime Velike Srbije.

Sjećaš se, nije to bilo davno?

Ili da te možda Documenta podsjeti i objasni taj "građanski karakter" DR u RH?
I kako zapravo nitko tu nije kriv?
Ni Nikolić, ni Vučić, ni Dačić....?
Možda Smojin ljubimac Milošević - jer nije uspio?

Ili Franjo Tuđman zbog "separatizna i odvratnog hrvatskog nacionalizma"?

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

...sad´ samo čekam koji će

...sad´ samo čekam koji će ministar prvi predložiti da se što najhitnije spomenik Banu Jelačiću preimenuje u spomenik Prvom Hrvatskom Predsjedniku Franji T..

Tko je glasao

nece ministri, sad je red na

nece ministri, sad je red na odgovor "oporbe".. treba pronaci znacajnijeg i zvucnijeg "tudmana" od aerodromskog.. jer, na koncu ipak treba postaviti cvrstu osnovu za kampanju.

:)

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

a da

Hrvacka preimenujemo u Tuđi-land, ionako joj je ime već od stoljeća sedmog, ostarilo. A i novi naziv bi nekako bio prikladan trenutnoj (da trenutnoj, hehe) situaciji i stanju financija i dobara u istoj. vuk sit i koza cijela :))))))
čekam reakcije otadžbinsko-državotvornih možđanovića koji će ovo na volej dočekati :)))))))
profesor

Tko je glasao

Za izbore! Spremni!

nece ministri

O, hoće mnistri, hoće. Recimo, seka Vesna bi mogla ispod žita izvući jocker zovi djeda ustaškog stegovnog suca :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ima seka Vesnica različitih

Ima seka Vesnica različitih djedova...
Jedan je zbog djela svojih obilježio krvlju Hrvata ulicu u neposrednoj blizini zgrade Hrvatskog sabora....
Pitanje je kojeg kada i zašto vadi iz tobolca.

Tko je glasao

Jedino šta će HDZ i ovakove

Jedino šta će HDZ i ovakove kreature poput MKn-a postić je da ja nakon 15 godin kategoričnog odbijanja izlaska na izbore bilo kakove vrste ovi put ipak ubacin listić u onu kartonsku kutiju iako još uvik preziren i SDP. Iz razgovora s ljudima sve san više uvjeren da neću bit jedini i upravo tu leži SDP-ov joker. HDZ će sam odradit posal na svoju štetu. Ovi dnevnik je dobar primjer. Metode i retorika HDZ-a nisu se prominile već 25 godin i neznaju ništa drukčije tako da je sve njihove poteze lako predvidit. Sve šta SDP triba napravit je da prestanu vriđat zdravu pamet ovih koji odbijaju izlazit na izbore, izbjegavat dolivat ulje na HDZ vatru i djelovat preventivno te zatražit podršku Bruxellesa i EU. Ja bi sve te poteze HDZ-a, uključujući i ovi dnevnik, prosljedija tamo pa da ovi vididu šta kakovi likovi kuvaju u politici jedne članice EU i očitaju in bukvicu navrime poput onoga norveškoga veleposlanika.

Tko je glasao

Vojničić partije

ja nakon 15 godin kategoričnog odbijanja izlaska na izbore bilo kakove vrste ovi put ipak ubacin listić u onu kartonsku kutiju iako još uvik preziren i SDP.

Aha, toliko ih "prezireš" da bi za njih glasovao kakvu god politiku vodili, pa makar i Tuđmana uzdizali u nebesa, iako im je do jučer bio crni ustaša. I nije te sram :-)

Ovi dnevnik je dobar primjer. Metode i retorika HDZ-a

Molim? Ovaj dnevnik je ad hoc popis recentnih izjava čelnika Kukuriku vlade, koje su dijametralno suprotne svemu što su ti isti ljudi govorili zadnjih 15 godina. Zar sam ja natjerao Zokija i Vesnu da otvore usta? :-)

zatražit podršku Bruxellesa i EU. Ja bi sve te poteze HDZ-a, uključujući i ovi dnevnik, prosljedija tamo pa da ovi vididu šta kakovi likovi kuvaju u politici jedne članice EU i očitaju in bukvicu navrime poput onoga norveškoga veleposlanika

Uh... Martin je dobio tešku konkurenciju.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Vojska partije ne postoji ali

Vojska partije ne postoji ali zato postoji oružana vojska Zajednice.

Nikada nije objavljeno koliko i kakvog oružja je u pripremi rata svojim članovima podijelio HDZ i HSP,  jednako kao što nije poznat podatak o tome koliko je tog oružja vraćeno poslije rata.

Ono što je poznato da su oružana razbojništva, ubojstva i samoubojstva, mafijaški obračuni u mnogim slučajevima izvršena upravo takvim oružjem.

S obzirom na ponašanje šatoraša i njihovih tvrdih izjava o snazi i spremnosti očigledno je da su njihove prijetnje temeljene i na raspolaganju oružjem

Tko je glasao

Nikada nije objavljeno koliko

Nikada nije objavljeno koliko i kakvog oružja je u pripremi rata svojim članovima podijelio HDZ i HSP, jednako kao što nije poznat podatak o tome koliko je tog oružja vraćeno poslije rata.

Ali zato je pokojni Đukić svjedočio kako je 1990. vama JNA dijelila oružje hrvatske Teritorijalne obrane. Osim toga, i sami ste vodili popise. Niste morali :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ma neee, Martin se otišao

Ma neee, Martin se otišao istuširati a Kurir je zapeo kod tipkovnice... :):):)

Tko je glasao

Ma neee, Martin se otišao

Ma neee, Martin se otišao istuširati a Kurir je zapeo kod tipkovnice... :):):)

Tko je glasao

Pisanje i Čitanje s razumijevanjem

Koji vam je k rasni

Prvo ti u 28 minuta objaviš ISTI komentar dvaput.

A onda ti Laganini razumno na oba komentara daje plus.

Ono, dvaput je dvaput.

Tko je glasao

Svaka čast MKn

Ja bih samo volio znati nasjedne li tko na ovaj salto mortale ovih zombija.

Također bi baš bilo interesantno saznati koliko svojih birača "Srba" izgube ovim promjenama krznenih kaputića osvojenih na pušing i lizing, a koliko dobiju???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Vodja ti se, osim sto je

Vodja ti se, osim sto je notorni udbas koji je za komuniste istrazivao 'odnose drzave s Kaptolom', u zadnjih desetak godina i tudjmanizirao, detudjmanizirao, retudjmanizirao... Tko ce se sve to pratit? U kojoj smo sada fazi- retudjmanizacije, detudjmanizacije, totalne debilizacije?
Mene vise zanima gdje je taj gospodarski program. Evo ga , samo sto nije, sutra ce, slijedeci mjesec, tocno u ponoc na prvi dan ljeta, kad padne snijeg na Hvaru, nakon sto se Karamaro izgrli s Bujancem...
I medjugorska Gospa je tocnija od tog gospodarskog plana. Ona kad kaze da ce se pojavit prekosutra u 4.45, onda se i pojavi tocno u to vrijeme i izvergla ono svoje: Molite se moja djecice za mir u svijetu i ne zaboravite koristit Milin Medjugorje-Trans kad putujete i apartmane od Anine svekrve kad stignete u Medjugorje.

Ovako je govorio predsjednik HDZ-a o Tudjmanu. Potrudis li se naci ce jos podosta toga.
'Među nama je dugo postojala dobra komunikacija i zajednička crta još od 1989. godine, kad smo se našli zajedno u HDZ-ovoj baraci. Našli smo se na zajedničkoj liniji i na kritici politike prema Bosni i Hercegovini kao i prema privatizaciji', otkrio je Karamarko da ga je s Mesićem, između ostalog, spojilo i nezadovoljstvo Tuđmanovim angažmanom u BiH.

Još su eksplicitnije Karamarkove izjave zabilježene u knjizi Ivice Đikića 'Domovinski obrat – politička biografija Stipe Mesića', objavljenoj krajem 2004. godine. 'Uvijek sam cijenio Mesićevu hrabrost, a ta je hrabrost pogotovo došla do izražaja kad su krenuli krvavi hrvatsko-bošnjački događaji u Bosni. Nekoliko sam puta bio svjedokom kad je žestoko i vrlo konkretno reagirao na pogrešnu hrvatsku politiku u Bosni. Bio sam u njegovu saborskom uredu kad je telefonski zvao predsjednika Tuđmana i vrlo mu vatreno i žestoko objašnjavao da se rade pogrešne stvari i da s time treba prestati. Nije zazirao od svađe s Tuđmanom na temu Bosne. Predbacuju mu da je dijelom kriv za onakvu politiku u Bosni i apsolutno stoji da smo krivi svi koji smo tada bili u državnim strukturama, jer je svatko mogao napraviti više da se zlo umanji ili spriječi, ali mislim da je on tu bio jako korektan i pokušavao je nešto učiniti', brutalno je Karamarko bio kritičan prema Tuđmanu u razgovoru s autorom Mesićeve biografije. Pritom je i na sebe preuzeo dio odgovornosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci