Tagovi

Denis Kuljiš

Mada se nalazim na odmoru svakako sam našao vremena da pročitam tekst našeg angažiranog novinara. Također uhvativši malo vremena (izgorio slaninar na suncu) „prosurfao“ sam po portalima i vidio da mnogi od desničarskih portala traže glavu dotičnog gospodina serviranu sa jabukom u ustima (ne aludiram na osobni izgled). Naravno da je i meni kao retrogradnom desničaru tekst zasmetao, u jednom trenutku sam pomislio da sam konačno otkrio identitet mog dragog kolege Feniksa, mada mislim da je moj dragi kolega pismeniji i pošteniji od dotičnog gospodina (nije sudjelovao u sumnjivim privatizacijama, temeljem saznanja koja posjedujem). Mada se obojica natječu u pljuvanju zemlje koja im osigurava egzistenciju, a u domovinu za kojom žale ne žele ići ili je netragom nestala u roptarnici povijesti. Mišljenja sam da naš kolega to radi iz uvjerenja (besplatno), a angažirani novinar za nečiji račun.
Slažem se da sve zločine treba istražiti i procesuirati, ali me ne prestaja progoniti opći utisak da su neki zločini manji od drugih. Kada se naš vrli bivši „presednik“ borio za „funkcionisanje“ pravne države, zaboravio je da su neki od generala upravo za njegov račun radili razne nezakonite stvari, zaboravio je da je njegova rodbina „privatizirala“ Našice cement, zaboravio je bio sve zajedničke derneke, zaboravio je bio kako sam njega i onog malog ….., to je druga tema i spada u antologiju rocka na ovim prostorima (pjevanja dotičnih pjesama, za neupućene). Kad je progovarao o zločinima u DR, prešučivao je zločine Partizana. Ali vratimo se mi temi.
Isto tako dežurni „moralisti“ prozivajući neke druge za zločine čine to da bi prikrili zločine svoje ideologije, padamo sve dublje u spiralu optužbi i protuoptužbi, jad medijskog prostora očituje se i u tome da je ovaj portal jedan od najobjektivnijih (ne „trpam“ se Mraku, mi smo ideološki neprijatelji). Na medijskom „nebu“ imamo razne starlete koje su nepismenije i od mene, a „pišu“ knjige koje su i nagrađivane, vlasnici medijskih kuća su „nepoznati“, novinari pišu naručene tekstove, većinu afera lokalnih „šerifa“ razotkrili su blogeri, a ne srednjestrujaški mediji. U takvoj konstalaciji stvari tražiti nečiju glavu na pladnju sa jabukom u ustima (ne aludiram na osobni izgled) u najmanju ruku je smiješno i licemjerno.
Mišljenja sam da dotičnog gospodina treba pustiti da piše što želi, jer je to naše bogatstvo, a na kraju krajeva zbog toga sam i otišao u rat. Mediji koji otvaraju prostor takovima više govore o sebi nego što takvi pišu o drugima. Naravno ne tražim od Mraka da u ime higijene banira mog dragog kolegu Feniksa, jer je on ukras našeg portala, jer nismo svi ustaše ili partizani ima nas i drugačijih.
Toliko od retrogradnog desničara na odmoru.
Bog nam pomogao Hrvati !!!

Tagovi

Komentari

Tko je glasao

Drzava majka iz srednjeg vijeka

Mada se obojica natječu u pljuvanju zemlje koja im osigurava egzistenciju

Valjda obojici egzistenciju osigurava rad i prehrana, a ne drzava? Sto je lose u konstantnom pljuvanju drzave?

Srednji vijek i razumijevanje drzave kao persone kojoj treba biti zahvalan i protiv koje se ne smije dici ruka je daleko iza nas. Dapace, oni koji "pljuju zemlju koja im osigurava egzistenciju" kao novinari imaju vrhunski ugled u zapadnim demokracijama. Jedan Jeremy Paxman, novinar britkog jezika koji se redovito obrusava "na UK" je cijenjeni profesionalac jer zivi u drustvu u kojem se kritika i skepticizam, posebno prema drzavi, njeguje.

Kuljis nije nikakav novinarski genije ali "pljuvanje zemlje koja mu osigurava egzistenciju" je zadnje sto mu se moze prigovoriti, ako novinarstvo promatramo u kontekstu 21., a ne 16. stoljeca.

Tko je glasao

zanimanje - pljuvač

novinarski posao je posljednjih godina dostigao dno, a kuljiš je jedan od oglednih primjera. naizgled duhovite rečenice, lakonskih tvrdnji, tobožnje obaviještenosti i erudicije krije se obična trač-baba, peškaruša koja prepričava tračeve sa pjace za što ga još i masno plaćaju. ništa čudno u sredini u kojoj je vlasnišvo većine medija koncentrirano u rukama šačice ljudi. kuljiš nije skeptik, niti pljuje protiv zemlje već pljuje kontrolirano, selektirano i maliciozno prema narudžbi, što ga miljama razlikuje od novinarstva tipa paxmanovog. što je najgore, nije jedini, no mogao bi se nazvati rodonačelnikom tzv. analitičkog političko-estradnog trasha.

Tko je glasao
Tko je glasao

Pisali su "oni" i druge stvari.

Prije tri i pol godine listao sam u knjižnici stare novine skupljajući izjave Mudrinića o tome kako je privatizirao stan.

http://www.2shared.com/document/9DehQ6EQ/MudrinicDrugiDio.html

Listajući stare Globuse ostao sam šokiran što su oni '92-'94 pisali. Koliko feljtona o NDH, koliko razgovora s ustaškim dužnosnicima Danijel Crljen itd... Trebate vidjeti kako je ta novina tada izgledala. Vremena su se promijenila sada pušu u druge diple, evo sva sreća pa Bandić još nije uhapšen pa ga je Čičak stigao poljubiti u prkno par puta na reginoalnoj tv...

Ne rade to oni iz uvjerenja. Pa ih točno si rekao ne treba niti napadati.

Tko je glasao

Papar

1. Papar, baci ovdje i prvi dio ak imaš; i drugo, jel imaš slučajno privatnu kolekciju Globusa ili si bio u NSK? ako imaš privat, možemo li dogovorit posudbu, itd. da ne moram više drvit po Sveučilišnoj .pls. javi na pp.

CC

Tko je glasao

ma to sam samo slikao neke

ma to sam samo slikao neke tekstove iz novina. Skupljao sam na Starčevićevm i u Božidara Adžije. Dakle nije kolekcija globusa nego fotke nekih tekstova. Ali sam usput i čitao.

Recimo sin od Čermaka preko nekoliko stranica objašnjava kako njegovom tati nije nikakav problem platiti njemu za utrke par milja maraka godišnje jer tata Čermak zna da kad mu sin postane prvak formule 1 da će on to tati sve vratiti....

Tko je glasao

Dovoljno sam

sredovječna pa se sjećam kako su te novine izgledale devedesetih. Zato se slažem s tvrdnjom da te naše novinarske "zvijezde" zaslužuju samo debelu ignoranciju. Što god pisali, oni su nevjerodostojni.

(Kad smo već kod toga, mediji inače zagađuju okoliš, ništa manje nego atomski otpad. Zato predlažem da članovi pollitike iniciraju jednu subverzivnu akciju: odredimo jedan dan u godini i pozovimo građane Hrvatske da toga dana bojkotiraju medije! Da ne kupe nijedne novine, da ne uključuju TV... da jedan dan u godini prežive namjerno ne znajući što se sve "važno" dogodilo u ovom sjebanom svijetu!)

Tko je glasao

?

Kad je progovarao o zločinima u DR, prešučivao je zločine Partizana.

Koji su to Partizani? Da nisi fulao rat?

Tko je glasao

"Partizani" iz DR

@seneka, lovac 21 nije pogriješio rat!

Mislio je na ove "Partizane" iz DR!
http://blog.vecernji.hr/bibliofilija/files/2008/11/kadijevic-adzic.jpg
http://img.rtvslo.si/upload/Gospodarstvo/2_show.jpg
http://www.hkv.hr/images/stories/Osobe_01_s/Ratko_Mladic_01.jpg
http://www.tportal.hr/ResourceManager/GetImage.aspx?imgId=36153&fmtId=20...
...

Ako ti znaš za još neke druge zločinačke "Partizane", nije to problem lovčevoga teksta, već tvojih krivih asocijacija!

"Partizani" nikada nisu krivi za svoje zločine, već možda samo malo, zbog potrebe politike, i to oni nižerangirani, onako kao Šljivančanin, koji "nije imao pojma što se događa", a isto je potvrdio njegov nadređeni zapovjednik u Haagu.

Ovi "pravednici" iz Haaga su im povjerovali- na časnu "Partizansku" riječ, te očekuju da i mi povjerujemo u njihovu nevinost.
"Sve za dobru saradnju, u regionu Zapadnoga Balkana".

Tko je glasao

znam ja još jednog!

F.T. dugogodišnji direktor "Partizana", doduše poslije promijenio dres u NK "Croatia", otkrio vjeru katoličku u 70-tim godinama svog življenja, hehe. Tita, "hrvatoždera" se odrekao nikad nije... kompleksna ličnost...
profesor

Tko je glasao

Motivacija je bila u pravom dresu

Nakon promjene dresa, postao je veliki igrač.

I sami mu treneri gadno su se iznenadili.

Očito je motivacija bila u pravom dresu!

Tko je glasao

ekipica...

..kad smo već kod partizana i šire...kako da ja provjerim autentičnost ovog uratka, jel zna netko? treba mi za ozbač...

http://www.youtube.com/watch?v=g9pn-RsrqZ8&NR

CC

Tko je glasao

He, he, he,

to moraš pitati desničare!

Nama ljevičarima Mesić nije neprirodna zagonetka jer je imao posve prirodan slijed: sa krivog puta je prešao na pravi put! Dakle, primjereno onome što zovemo "sazrijevanjem", "razvojem", i sl.

Desničari s njim imaju problem: sa pravog puta se preselio na krivi put! Dakle, primjereno onome što zovemo "nazadovanjem", "izdajom" i sl.

Treba pitati škvadru s desne strane... Kakve su tada misli i osjećaje gajili prema Mesiću... Koliko su im dlanovi bridjeli od aplauza... Koliko su duhoviti bili njegovi vicevi.... Pa, napokon, i da li je govorio istinu ili laž na ovom skupu koji si linkala....

Ja tada nisam Mesiću aplaudirala, tak da ne znam.... :))

Tko je glasao

Fomita cara...

Foma, ne jebe me, da prostiš, tko je kome aplaudirao, znamo dobro da su svi aplaudirali svima u zavisnossti od političkog trenutka, itd.

trenutačno je moj posao da saznam ovo: točno koliko puta je Meske izjavio ovo što je izjavio a koliko puta suprotno (kao npr. u Hagu)

stoga, molim gornji naslov a i sve ostale naslove da mi, dakle, pomognu; di bi ja provjerila the authenticity of that fuckin video gdje ovaj pokvareni starčić jodla...znamo samo da je bilo u Australiji e sad gdje, šta, koji povod..itd. ako itko zna, nek mi napiše. thx.

CC

Tko je glasao

He, he,

nemrem ti pomoći.... ne samo da nikad nisam bila s druge strane oceana, nego ni s ove strane nikada nisam bila "insajd"!

Lažem: '93. sam se rukovala sa Sanaderom, i u sebi pomislila: "Koji je ovo kreten!"...

Poslije se više nikako nisam mogla osloboditi tog dojma....

A to je najbolji recept da uvijek budeš "autsajd": da se ne daš osloboditi svojih dojmova!...

Tko je glasao

ohoooo....Foma....

..pa ti si faca....hendšejkala si se sa Sankijem....i to 93. kad još nije niš' pokral' a i bil' je čist' zgodnički :))

pa kak si bogati nanjušila da je ipak p****a? to te ja pitam.

CC

Tko je glasao

Bodi lengviđ!

Susret je trajao nekoliko minuta, a iz njega je u neobično neukusnim količinama šikljala poruka: "Gle kako sam visok, gle kako sam lep, gle kako sam dobar faker, gle kako mi ništa ne može stati na put....!"

Majke mi, tako je bilo! Toliko nadutosti, da je ne možeš zaboraviti! Pritom te gleda u oči, ali vidiš da te ne vidi - vidi , čuje i doživljava samo sebe! Takve likove mogu popušiti samo ljudi koji su po karakteru "crijevna kultura", tj. paraziti koji se šlepaju za ljudima koji ostavljaju dojam da su moćni.

Uostalom, i Francek ga je u jednom trenutku maknuo iz svog ureda, ak' se ne varam... Išao mu je na žifce.

Pa sad, bila faca, ne bila faca, istina je da od tog tipa nikad ništa nisam popušila. Uvijek sam mislila da je on naš Ostap Bender, tj. bjelosvjetski prevarant.

Ovo što danas imamo nisu nikakva "politička zbivanja", "političke okolnosti", "politički život"... To što imamo je samo nužan psihološki rasplet bolesnjikavih "libido-strategija" nekih likova koji su se uspjeli dočepati mjesta na političkoj pozornici - Jacino podmirivanje osobnih računa itd. Zamisli kolike godine je ona bila, po svom vlastitom opredjeljenju, "crijevna kultura"!... Sada samo misli da ima "sveto pravo" naplatiti uloženi trud... I konačno osjetiti kak' je to ugodno kad su drugi "kultura" u - njezinim crijevima!

He, he...

Tko je glasao

Sanaderova

poruka iz rešta (zamisli: iz rešta!), kako "nije došao u osvetnički pohod" - samo potvrđuje gore rečeno. Tip koji je pobjegao, pa sada izručen i priveden, i zaključan iza rešetaka, govori da je "došao"! Ali, ne brinimo, nije "došao" iz osvetničkih pobuda!!!

Naizgled dupeuvlekačka poruka ("ja sam pitom, janje od čovjeka"), u suštini je sablažnjivo bahata, tj. točno onakva kakav je Sanader uvijek i bio. On ni u reštu nije ništa drugo doli manipulator.

Tko je glasao

znaš Fomita...

..bogme me silno pali ovaj case...jer Čedo u kombinaciji s onom fakat zgodnom Slokovićkom...mogao bi s Bajićem, USKOKom, DORHom i svim tim igračima pomest pod...a Sanki fino izać' iz Remetinca ozarena lica, u najboljoj formi...ako priča tako završi (a nije nemoguće) onda je bogme Ostap Bender za njega samo mali od palube .))

štoviše, onda će neki - tko zna, možda baš Masni (Butković) pisati i knjige o njemu...

CC

Tko je glasao

Srijedom i četvrtkom, svaki

Srijedom i četvrtkom, svaki tjedan, u dva različita društva raspravljam, između ostalog, o više-manje važnim političkim i društvenim događanjima. Jučer je to bio baš nastavak istrage otvorene protiv Sanadera.

Moja teza, koju sam uspio dobro argumentirati pa je i prihvaćena, bila je i jest da je slučaj Sanader još daleko od završetka i da uopće nema izvjestan ishod a pogotovo ne onakav kakav nam se obilato servira u medijima.

Oštetio ovo, oštetio ono, šteta nastala za državni proračun i ostali bakrači padaju u vodu osim ako se ne dokaže izravna uzročno-posljedična (s)veza između tog i stanja na Sanaderovim bankovnim računima.

Također, zbog nekih ustavnih i odredbi zakona o vladi je izvjesno da ukoliko se kriminaliziraju određene političke odluke donijete u reularnoj proceduri, neće biti moguće eskulpiranje od kaznene odgovornosti niti jednog člana Sanaderove vlade.

Razmotrimo li slučaj po slučaj, primjerice onaj za HEP i prodaju struje u Mostar, ispada da svaki ima određenu rupu u koju će tužitelje relativno lako zakopati iskusni lisci poput Prodanovića, Nobila i Slokovićke. Npr. scenaristima ne ide na ruku činjenica da je Kosoričina vlada donije skoro u vlas istu odluku kao što je ona za koju terete Polančeca i Sanadera. Da li je razlika u cijeni 10, 40 ili 80kn ili €, nebitno je ako se kriminalizira samo postojanje razlike. I još niz drugih, puno lipih stvari.

Ili, Polančeca su osudili na bezuvjetan zatvor zbog studije kakvih se od strane vlade, ministarstava ili JLRS naručuje na desetke ili čak stotine. Stavljati u nadležnost DORH-u ili sudovima da ocjenjuju njihovu opravdanost i kvalitetu je i pravni i politički nonsens. S druge strane je izrečena uvjetna kazna za ono što je sličnije klasičnom kriminalu (reflektori).

Sve ono gdje nema jasnoga traga o curenju konkretnog proračunskog novca u konkretni privatni džep, pod jasnim tragom se podrazumijeva ono što se može dokazati na sudu, bit će na staklenim nogama i na meti rabijatnih odvjetnika.

Nie nevažna ni sitnica poput te da sudski postupci više ne završavaju nužno na sudovima koje je popunjavala naša aktualna politička garnitura.

Sve, ili većina toga, još uvijek može završiti u crnoj rupi političke i moralne odgovornosti. Zato je Čedo i bio onako prefrigano pomirljiv u prvim izjavama (ipak su i on i kompanjoni mu dugo godina bili državni tužitelji).

B-52

Tko je glasao

ali osudili jesu

Ili, Polančeca su osudili na bezuvjetan zatvor zbog studije kakvih se od strane vlade, ministarstava ili JLRS naručuje na desetke ili čak stotine. Stavljati u nadležnost DORH-u ili sudovima da ocjenjuju njihovu opravdanost i kvalitetu je i pravni i politički nonsens.

u rečenici nedostaje subjekt
jedini mogući subjekt je ONI
ne znam što je sm mislio
ali zazvučalo je kao da je rekao da su oni koji sude
oni isti koji tuže

luka

Tko je glasao

Nisam jedini koji stavlja

Nisam jedini koji stavlja zajednički nazivnik pod one koji tuže i one koji sude.

I one koji im kazuju kako i kada to trebaju raditi.

Također nisam jedini koji smatra da priča oko poglavlja 23. još nije završena, odnosno da nam pravosuđe još nije neovisno.

Kada se aktualna predsjednica izvršne vlasti još uvijek odvažuje na upućivanje pisma onoj pravosudnoj s pitanjem da li je njena stranka možda pod istragom, sasvim je jasno da o poglavlju 23. još uvijek treba puno pričati.

Podsjetio bih da po tom pitanju još uvijek traje monitoring EK i da panično glavinjanje Jadranke Kosor u vezi istraživanja crnih fondova njene stranke ne ide u prilog tome da se isti ukine, odnosno da izvještaji budu povoljni.

B-52

Tko je glasao

sm...

..potpisujem od riječi do riječi. to je to. i to će Čedo tak' fino zalohat da se nećemo ni snaći a Sanki će pit' kahvu na špici. S Rumenolikim, naravno :))

CC

Tko je glasao

Sve je moguće

u ovoj ludoj zemlji!

Butković je prije desetak dana već objavio uvodno poglavlje....Veliki članak o "usponu i padu"...To je bilo degutantno čitati. Dođe ti da kažeš: kakvi su nam novinari, političari i lopovi su još dobri!

Potraži taj članak, uživat ćeš!

Tko je glasao

istina

kakvi su nam novinari, političari i lopovi su još dobri!

luka

Tko je glasao

istina

kakvi su nam novinari, političari i lopovi su još dobri!

luka

Tko je glasao

I još: he, he, he...

Da ne bi krivo shvatila moj sarkazam: imam puno razumijevanje za tvoje pitanje glede Mesića i njegovih izjava prije 20 godina. "Mi" smo, na primjer, nešto slično doživjeli sa Bandićem.... Znamo kak' je to... :))

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci