Tagovi

Demokracija u kliještima stožera

Nakon višetjednog prepucavanja tko je koga zvao i pod kojim uvjetima na razgovor, konačno su se premijer RH i članovi stožera našli u uredu gradonačelnika Vukovara. Iako ne smatram heterogenu, amorfnu, netransparentnu grupu građana koji su se okupili u nekakav stožer stranom s kojom bi se trebalo ozbiljno pregovarati, očito je da je njihova taktika izazivanja manjih incidenata pokazala i ostalim sadašnjim i budućim grupama nezadovoljnih građana metodu na koju je moguće privoljeti Vladu RH na pregovore. Tu metodu smatram lošom, ali se mora biti ozbiljan i zaključiti da je i ponašanje dosadašnjih vlada zapravo pokazalo da je jedini relevantni put za razgovor s odgovornima - prijetnja nasiljem. Ali, o toj temi ćemo drugi put.

Milanović je nakon sastanka povukao policiju s ulica Vukovara i uklonio barikade. Ploče su ostale na svojim mjestima. Stožeraši su u višesatnom razgovoru pokušavali uvjeriti premijera u svoj stav da se u Vukovaru ne smije uvesti ćirilica. Ne čini mi se da je premijer ostao pod dojmom, osim što je nespretno izjavio - uvjeravan od stožeraša -da bi i nestali trebali uči u popis stanovništva, bez obzira na koji će način to utjecati na krajnje postotke. Da je to infantilan stav brzo nam je obznanio državni zavod za statistiku. Matematika je egzaktna znanost, osim ako to (ni)je u interesu politike.

Stav Vlade RH je da se zakoni moraju provoditi. Mislim da je to jedini ispravan stav. Problem je međutim kada principijelne stavove stavimo u kontekst kako hrvatske politike, tako i hrvatskog društva. Prigovorio bih, recimo, zašto Vlada ne raspiše referendum za koji su građani skupili dovoljno potpisa? Iako možemo razgovarati o tome, pa i svađati se, o pitanjima braka, bračnih zajednica i sl. mislim da je upravo demokratski zastrašujuće što se ignorira jedan zahtjev koji je svojim potpisom podržao toliki broj ljudi. Kako to da Milanović ignorira 750 000 potpisa, a dolazi na noge skupini od 200 ljudi koje uopće ne zanimaju demokratske procedure, nego bulazne o lažnim popisima? Zato što iza inicijative U ime obitelji stoje miroljubivi ljudi, koji mole institucije da odrade svoj posao - čime vjerojatno izazivaju podsmijeh - a stožer se kobojage navlači s policijom, stvarajući atmosferu u kojoj se mnogi ne osjećaju sigurno.

Stožer tvrdi da je popis stanovništva u Vukovaru pokazuje lažno stanje. I to je sasvim točno u smislu da taj popis služi samo kao trenutačna statistička informacija. Oni nadalje tvrde daje zbog toga u Vukovaru postotak Srba 35%. To je međutim netočno. Postotak zašto u Vukovaru ima Srba 35%, a Hrvata 57%(bdw. najveći postotak Hrvata ikada) jest što je Vukovar odavno mjesto posebnog pijeteta: naime,nizom zakona i poreznih olakšica Vukovar nije postao mjesto za bolji život, ali je svakako mjesto gdje je bolje registrirati auto, firmu ili nešto slično. S druge strane, da pojasnim barem onima iz Stožera,biti popisan ili ne popisan ne odnosi se na ta prava već se ta prava konzumiraju prijavom prebivališta u PPVukovar. A prijava prebivališta, odnosno mjesto prebivanja, uopće nema veze s popisom stanovništva. Drugim riječima rečeno: Srba u Vukovaru ima 35%, to nije stoga što bi popisani imali neka dodatna prava,već što je veći broj Hrvata odselio s tog područja,jer su shvatili da pijetet i nije neki motiv za život u tom kraju. Naivni su ako vjeruju da će izazvati novi popis stanovništva. I ja vjerujem da im to nije cilj. Ciljevi su im puno prozaičniji.

Prije neke tri godine, upozoravao sam gradsko vijeće grada Vukovara, gradonačelnika i vijećnike, da je Statutom grada Vukovara (od srpnja 2009. kojim je bdw. uvedena ćirilica u Vukovar), skupa s ćirilicom (što je u redu, jer su vijećnici tako htjeli) srpskoj nacionalnoj manjini (čitaj SDSS-u) povećan broj vijećnika s 8 na 9. Budući da je popis iz 2001. utvrdio da Srba ima 32,88%, pripalo im je 8 mjesta u vijeću. Hokus pokus prevarandus, i HDZ, HSPAS i SDSS se dogovoriše da je 32,88% 9 komada, a ne osam, i to 2009! Budući da ih sada ima 35,8 možemo konstatirati da su navedeni dečki, koji se danas šepure kao glasnogovornici Stožera, bili pravi proroci:) Tada im nije smetao 'povećan' broj Srba,jer je to bilo unosan posao. Kao i ovaj kojemu svjedočimo.

Kada bih morao birati između ćirilice i dečkiju iz Stožera izabrao bih uvijek ćirilicu, Zbog toga što ih poznajem oboje.

Prezirem one koji žele zatući demokraciju, bez obzira na boju i parole kojima se kriju.

Komentari

Jednojezična dvopismena

http://www.index.hr/vijesti/clanak/u-vukovaru-postavljene-nove-dvojezicn...

EVO JE!! :)
Jednojezična dvopismena

Traži, traži, pa ćeš naći, evo, barem meni, prve jednojezične dosad.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara večeras su izvijestili kako su iz Vlade dobili poziv za novi sastanak koji bi se trebao održati 28. listopada u Vladi u Zagrebu, te kako će otići na taj sastanak. Iz Vlade je večeras Hini potvrđeno da je Stožeru za zaštitu hrvatskog Vukovara upućen poziv za sastanak u Zagrebu.
.
"Odazvat ćemo se tom pozivu i poslati zadnju poruku da ne idemo iz Zagreba dok se premijer ne očituje o tome namjerava li skinuti dvojezične ploče u Vukovaru ili ne. Ukoliko njegov odgovor bude negativan, smjesta ćemo prekinute pregovore i idemo na prikupljanje potpisa za referendum da se Vukovar proglasi mjestom od posebnog pijeteta", izjavio je večeras Hini, nakon sastanka Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, glasnogovornik Igor Gavrić.

Milanović je ozbiljno prihvatio sugestije lijevog intelektualnog spektra da mu nikako nije trebao sastanak na "tuđem" terenu. Stoga je morao napraviti visokomalu dvopismenu lukavštvinu i, kako se čini uspješno, morao pokušati vratiti šahovsku ploču u Zagreb.

Sad kreće dugotrajna (čitaj neovomandatska) referendumska bitka, uglavnom, pobjeda Milanovića u borbi protiv Karamarka u borbi u kojoj Karamarko nije sudjelovao. Tražim riječi, za opisati stanje, drugojačije od "udbaška posla"...

Tko je glasao

Evo je! Dvojezična,

Evo je! Dvojezična, dvopismena, nepismena! Takve volim najviše! ;-)
Općina Krnjak

Tko je glasao

Uopće ne fazoniraš, budzašto

Uopće ne fazoniraš, budzašto će da reprintuju...

;-)

Tko je glasao

Srbi u Hrvatskoj

ni nemaju svoj jezik, isključivo svoj.

Njihov jezik je Hrvatski, samo se eto sad njihovi profesionalni Srbi upinju iz petnih žila da ih učine različitima ali to teško ide.

Radi se zapravo o Hrvatima pravoslavne vjere od kojih se neki grade Srbima poput Saše Miloševića koji se trudi govoriti pa govori " pidžin" Srpski da ga ceo svet ne razumije.

Onda preostaje pismo koje odumire. Bitno je pokazati na bilo koji način da se Hrvatska ne prihvaća. Može Kuna, može Putovnica i Domovnica jel se od toga ima koristi, ali eto...ne vole Hrvatsku pa to ti je... vole Srbiju. Peta kolona a na dijelu je četvrti ešalon ( oni za stolom a ne oni u vreći pod stolom).

sve dobro...

Tko je glasao

Srbi u Hrvatskoj su Hrvati pravoslavne vjere

Poštovani gospon Drvosjek,
ja sam Srpkinja u Hrvatskoj kao i moj otac i moram Vam reći da mi nismo Hrvati pravoslavne vjere već smo Srbi i ateisti.
Koristimo se latinicom jer je to naše pismo a ćirilicu znamo jer smo je učili u školi u ''ono mračno doba''. Koliko su me naučili u toj školi. ćirilica je izvorno hrvatsko pismo (koliko je to istina ili ne, prepuštam znanstvenicima jer mene nije briga).
A sad, koji jezik govorimo - pa rekla bih da govorimo hrvatskim jezikom na izraženom dalmatinskom dijalektu (jer tu naša obitelj živi od stoljeća tko zna kojega i u povijesnim knjigama se uvijek spominjala kao srpska živalj a ne hrvatska iako živi na hrvatskom području).
Srdačan pozdrav

Tko je glasao

Kolega, volim paralele i

Kolega, volim paralele i ostale stilske figure, kad kažeš kako Srbi nemaju svoj jezik i da je to hrvatski jezik, to je isto kao kad kažeš kako Hrvati u BIH nemaju svoju državu.

Hrvati u BIH nemaju samo svoju, ali imaju zajedničku državu. Srbi u Hrvatskoj nemaju samo svoj jezik, već imaju zajednički jezik kojeg su i oni razvijali i doprinosili mu kroz povijest.

Tko je glasao

Logično bi bilo

da ga zovu Hrvatskim jezikom pošto žive u Hrvatskoj. Ćirilicom se ni ne služe i treba im samo kao neko razgraničenje- crta razlike.

Stvar je u tome da ne vole i ne prihvaćaju Hrvatsku.

Primjer Vukovara gdje nisu vojno potučeni nego su pregovorima položili oružje , gdje malu djecu od vrtića uče da ne vole Hrvatsku nego Srbiju- sve govori.

Bosna je ipak nešto drugo kako realno tako i ustavno.

Srbi se samo nadaju i čekaju novu priliku. Takvi su. Takva im je politika i crkva. Pogledaj tko je kod njih na vlasti; šešeljevac i miloševićevac. Kako vjerovati takvima.

Još k tomu imaš ove "naše guske u magli" koji ih glade peruškom po guzici i iskorištavaju ih u politikantske svrhe.

Pogledaj sve okolne narode oko Srbije i što možeš zaključiti iz prošlog stoljeća-- može se zaključiti da su uništavali susjede svim sredstvima od asimilacije do ( č)etničkog čišćenja.

Njima vjerovati- jok.

Samo otvoreni razgovor bez fige u džepu.

sve dobro...

Tko je glasao

Logično bi bilo da ga zovu

Logično bi bilo da ga zovu Hrvatskim jezikom pošto žive u Hrvatskoj.
Ne, zovu ga hrvatskim jer mu je to naziv, npr. malo teže će ga zvati i govoriti u iskonskom obliiku u npr. Australiji pošto je tamo vrlo jasna nacionalna i jezična podjela, tj. asimilacija Hrvata i Srba u hrvatske i srpske zajednice.

Ćirilicom se ni ne služe i treba im samo kao neko razgraničenje- crta razlike.
Ćirilica je AFAIK jedino pismo srpske pravoslavne crkve i predmnijevam da nema Srbina u RH koji ju ne zna aktivno koristiti.

Stvar je u tome da ne vole i ne prihvaćaju Hrvatsku.
Treba nam klasifikacija kad pričamo u trećem licu množine. Najširi pojam bi bio Srbi u Hrvatskoj, podjela niže razine koja vjerojatno donosi bolje razumijevanje stanja jeste Srbi, Jugoslaveni, četnici, ...

Samo otvoreni razgovor bez fige u džepu.
الله أعلم

Tko je glasao

Griješiš

"Ćirilica je AFAIK jedino pismo srpske pravoslavne crkve i predmnijevam da nema Srbina u RH koji ju ne zna aktivno koristiti."

Kod mene ima poprilično Srba i većina ih ne zna ćirilicu da bi se s istom mogli aktivno služiti.

Bolje ja znam od njih mnogih.

sve dobro...

Tko je glasao

Krivo sam rekao aktivno,

Krivo sam rekao aktivno, mislio sam na čitanje. Moguće je da oni nisu vjernici ili da sam ja u krivu što se tiče vjerske literature.

Tko je glasao

uobičajena međusobna prihrana istim gnojivom

Njihov jezik je Hrvatski, samo se eto sad njihovi profesionalni Srbi upinju iz petnih žila da ih učine različitima ali to teško ide.
Radi se zapravo o Hrvatima pravoslavne vjere ...

Déjà vu.

Hrvati nisu istorijski narod
Žutić je lucidno izneo i ubedljivo dokazao, da se ispoljila strateška potreba vođstva Rimokatoličke crkve i Austrijske carske uprave za postojanjem neke virtuelne rimokatoličke nacije na južnoslovenskom prostoru zapadnog Balkana, skoro apsolutno i u ogromnoj većini naseljenog pravoslavnim Srbima. Usled takve potrebe, pojavila su se istoriografska dela, u kojima se, bez dokaza, veličala “stara Hrvatska” i postepeno “stvarali” tzv. Hrvati kao rimokatolička nacija, iako o njima nema originalnih dokumenata ni podataka o njihovom postojanju u istoriji.

POSTOJE LI HRVATI?
Ovom knjigom dokazano je da su srpski jezik Hrvati preuzeli u 18. veku i kajkavski napravili od štokavskog.

Tko su takozvani Hrvati? Takozvani "Hrvati" su pokatoličeni Srbi koji su nasilno prekršteni u Katoličanstvo od strane Vatikana i Nemačke. Vatikan i Nemačka su večni neprijatelji Pravoslavlja i zato su Katolizirali velik broj Srba u takozvane "Hrvate". Znači takozvani Hrvati uopšte ne postoje to su samo pokatoličeni Srbi.

Razlika? Samo u zamjeni određenih vlastitih imenica, ovisno o tome gdje idiot živi i čime je zadojen.

http://kovceg.tripod.com/hrvati_nisu_istorijski_narod.htm
http://www.kurir-info.rs/postoje-li-hrvati-clanak-21364
http://www.youtube.com/watch?v=9-dY09i41us

Tko je glasao

dt s n

kj n kž srpsk srbjnsk pltk vdj h zvm jgnstlgčrm, vlksrbm, rbnm jgslvnm, kmnjrm, zdjcm,hrvtskm zrdm, mjšncm z hrvtsk- srpskh brkv tj. pltnm, djcm srbjnskh fcr ,srpskm ztvm l snhm tk t...

js s prnš? vjrjm d js @rprt

Nrvn nk kž l s ngžrn.

Hdk h skrćn zv gldtljm Žkn dnstj prcjnjj s d h j cc 20 %.

Skrl s s glvnm sdp- hns- k npr.

< hrf="http://www.jtrnj.hr/cln-hns--k-fcr-s-krjn-nrd-1991--bjstv-strc-/1132513/" ttl="http://www.jtrnj.hr/cln-hns--k-fcr-s-krjn-nrd-1991--bjstv-strc-/1132513/">http://www.jtrnj.hr/cln-hns--k-fcr-s-krjn-nrd-1991--...

Lkš j s tvrnm Srbm . S njm znš n čm s.

sve dobro...

Tko je glasao

Da, zapravo ima jedna razlika

Da, zapravo ima jedna razlika između tebe i ovih drugih idiota koje sam citirao. Ovi citirani imaju nekakve akademske titule i stoga snose veću odgovornost kao sijači zla i vođe dok ti spadaš u onu vrstu neobrazovanih sirovina koji su samo sljedbenici takvih idiota. Jedini intelektualni napor koji se od tvoje sorte traži je prebacati prekidač na off ili on i bezpogovorno prihvatiti ono što mu se servira. Kao što si u JNA (prema vlastitom priznanju) "bio baš ono što oni žele", tako si i sada nakon prebacivanja prekidača veeeliki nacionalista, kao što ćeš i sutra biti veliki Klingonac samo ako se to pokaže pragmatičnim.
U svojoj gluposti i nacionalističkoj primitivnosti još uvijek nisi shvatio da su tvoji kvaziargumenti hrana za isto takve sirovine s druge strane plota koje će ih koristiti protiv Hrvata. Takvi poput tebe će Hrvatima u Srbiji tumačiti što bi trebali i što smiju tražiti. Međutim, tebi kao i svim drugima tvoje desničarsko nacionalističke sorte se živo jebe za Hrvate koji žive negdje drugdje jer ne vidite dalje od svoga većinskog čopora u kojem istina smrdi, ali je zato toplo.

Tko je glasao

Hrvati u Srbiji nestaju

jer Srbija vodi genocidnu politiku prema svima okolo.

Naši domaći pravoslavci koji se vole nazivati Srbima imaju zavidna ljudska i politička prava.

Imaju zagarantirana 3 sabornika i uredno su raspoređeni po ostalim strankama.
Pupovac je na čelu vanjskopolitičkog odbora a ističu se i u vladi.

Sve 5 i nemam ništa protiv. Demokracija je.

Čemu onda ova sranja i guranje prsta u oko te solenje rana Hrvatima Vukovara. Čemu provjeravanje praga tolerancije većinskom narodu od strane komunjara. Mladokomunista. Čemu svađanje s EU zbog udbaških ubojica.

To što sam kao dvadesetogodišnjak bio u JNA primljen u partiju ti je argument za što...

Pa najveći komunisti su se podijelili po nacionalnom ključu čim je Tito krepao.

Juga se raspala, Srbija više ne dominira i ne znam za koji kurac stalno kmečite.

ps. ideš Jovanki na pogreb ?

sve dobro...

Tko je glasao

Papagajski ponavljaš nešto

Papagajski ponavljaš nešto što ja uopće ne komentiram i to uglavnom neoriginalno.
Poanta mojih komentara je u tome da ni ti ni tvoji primitivni pajdaši niste ovlašteni niti imate bilo kakvo moralno pravo tumačiti što Srbi u Hrvatskoj smiju ili mogu tražiti. Što će dobiti i kako će se to implementirati, to je druga stvar i to nisam niti komentirao. Upravo kao što i neki drvosjek Jovo nema pravo tumačiti što bi Hrvati u Srbiji smjeli tražiti. Naravno, kad se drvojsek Jovo pokaže uspješnijim u svojoj prljavoj raboti, onda će naš domaći drvosjek licemjerno naricati.

PS: Mene nemaju u evidenciji pa me nisu zvali. Jesi li ti dobio poziv?

Tko je glasao

Bez komunjara

Srbi i Hrvati se lako dogovore.

Najgore zlo što je snašlo i jedne i druge su komunisti, Tito i takvi poput tebe..

koji još otresate nogama kao preklana ovca

međutim, što bi takvi rekli; nema povratka na staro, Juga je krepala a Tito crko

pa vi sad reanimirajte do besvjesti i radite budale od sebe.

sve dobro...

Tko je glasao

Dvosječo, držim te potrebitim

Dvosječo, držim te potrebitim pozoriti na nadnevak mijene prije usljedbene tjelospojke bez udne tuljice! ;-)

Tko je glasao

M daaa

čim im kažeš istinu- ustaša.

meni kad neko kaže da sam ustaša ja odgovorim; da, i što s time...

Srbi pravoslavci nisu neki problem, problem su ova naša komunjarska govna koja i opet ponovno pokušavaju iskoristiti tu sirotinju za svoje interese.

sve dobro...

Tko je glasao

Vukovar

bila sam u dva navrata u Vukovaru. negdje krajem prošlog stoljeća i sad prije tri-četiri godine. nije bila neka velika razlika osim što je zadnji put bilo više obnovljenih kuća i nešto više ljudi. imala sam osjećaj kao da su grad i njegobva okolina zaboravljeni od svih. podijela na hrvatske i srpske razrede, na hrvatske i srpske lokale dovodi do još jače segragacije. umjesto da poliitčari koliko oni na lokalnoj razini toliko i oni na državnoj razini naprave nešto da se što više smanjji ta razdvojenost , da se na neki način donekle zaliječe rane koje još uvijek krvare - oni, političari u težnji za vlašću rane samo produbljuju. svima nam je poznato kroz kakvu je kalvariju prošao Vukovar i Vukovarci koji su raseljeni diljem Lijepe naše. teško se je vratiti u grad koji je razoren, a još teže se je vratiti u grad u kojem nema niakve proizvodnje i ono malo što je ima se teško održava. Vukovar je bio luka na Dunavu ali naši vrli političari kao da su zaboravili na tu činjenicu. obnovom luke vratuio bi se i dio radnih mjesta. puno je jeftinije prevoz robe brodom ili željeznicom nego kamionima.
kad bi vukovarci imali posla, kad ne bi bilo segregacije po razredima onda vjerojatno im ni ploče s dvojezičnim natpisima ne bi smetale. dok god postoji segregacija po razredia, segregacija po lokalima i jedino gdje nema segregacije je nezaposlenost dotle se politički bodovi mogu sakupljati i s dvojezičnim pločama.
zaposlenost - to je nepoznanica za naše političare.

w. ;)

Tko je glasao

@StarPil

Kao i uvijek uspjeti se može samo onda kad se stvari i pojave nazivaju pravim imenom, dovoljno bi bilo fukaru proglasitti fukarom, a dobro je poznato da čestiti ljudi s fukarom ni ne razgovaraju, a kamoli da bi s fukarom išli nešto dogovarati ili o nečemu pregovarati.

Tko je glasao

Miroljubi

U ime obitelji stoje miroljubivi ljudi, koji mole institucije da odrade svoj posao
U izvrsnom dnevniku ti ovo nije trebalo. Nasilje ne mora biti fizičko da bi bilo nasilje i ovo što radi "U ime obitelji" je upravo nasilje, tipično ksenofobno nasilje koje mlati po onome što je drukčije kao što svaki strah razara sve ono što ne razumije i ne želi razumijeti.

leddevet

Tko je glasao

Stari Phile

Tko je glasao

katastrofa

Tko je glasao

Opijum

Tko je glasao

Bolje

Tko je glasao

Politika com

Ovo je Hrvatska u malom.
Svak jebe svakoga, ali se nikad ne zna ko koga.

Tko je glasao

duhovne vježbe

Tko je glasao

Kolega, kako vidim nakon ovog

Kolega, kako vidim nakon ovog komentara, upravo ste najbolji i ogledni primjerak ponašanja hrvatskog čovjeka - il' laže il' govori neistinu!

Tko je glasao

D nžlst

Hrvtskj nkd nj bl prblm nć zdjc.

m pprlčn fnds d cc 20 % p s vjk mž ml zgrbt d dn kc.

sve dobro...

Tko je glasao

neprijatelj nikada ne spava

druže drvo, može li proći i jedan jebeni dan, a da ti ne prokažeš kakvog izdajicu u našim redovima? jel' ti ta deformacija ostala još iz doba dok si vjerno služio komunističkoj partiji?

:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

čijim redovima

januse

starpil je ono iz hsp-a koliko se sjećam a to je stranka prodanih guzica...sve za uhljebljenje

tebe ipak više cijenim pa se čudim da se guraš ispred a nitko te nije prozvao

podvlačim i podsjećam na svoj stav o ćirilici kada smo ovdje drvili o tome prije nekoliko mjeseci

ja se protivim zloporabi Srba u dnevnopolitičke i politikantske svrhe

što sdphdz radi

sada smatram odgovornijim sdp jer su na vlasti

sve dobro...

Tko je glasao

prodane guzice

starpil je ono iz hsp-a koliko se sjećam a to je stranka prodanih guzica...sve za uhljebljenje

Za razliku od Komunističke partije čiji si član postao ... zbog?

Tko je glasao

Za razliku od Komunističke

Za razliku od Komunističke partije čiji si član postao ... zbog?
"pragmatičnosti" :-)
A izašao je iz partije tek kad mu je nos rekao da će se ista raspasti. Prilikom upisa u partiju nos mu nije ništa signalizirao.

Tko je glasao

druže drvo,

u našim hrvatskim redovima, nećemo se valjda sada kada je najteže dijeliti...koliko je meni poznato, star pil je odavno napustio hsp, u međuvremenu je promijenio nekoliko stranaka...čovjek je mlad i traži se...ne treba ga zbog toga osuđivati...osim toga i ti si promijenio stranku, pardon, partiju :)))

btw ćirilice, ma zaboli me ona stvar za nju, meni osobno ne smeta, a niti ja o tome odlučujem...ali da sam ja u poziciji vladajućih jednostavno bih raspisao referendum i neka vukovarci odluče sami, i kako izaberu tako neka bude, ipak se samo njih to tiče...a ovu besposličarsku bagru što je došla sa strane provocirati sukobe i unosi nemir među građane vukovara bih stjerao u 3 p.m...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

referendum dum dum

sad će ti skočiti neki i napisati da se ne može o ljudskim pravima odlučivati na referendumu a posebno ne o srpskim pravima , hehe

ja sam bio u SK i napustio istu par godina prije nego se raspala hehe

imao sam nos

Srbima ćirilica realno govoreći treba otprilike kao bradva za lijevu ruku a Hrvatima se gura prst u oko radi politikantskih razloga i izazivanja tenzija i homogeniziranja glasačkog tijela tj. podijele na hdz : sdp

sve dobro...

Tko je glasao

Bob Rock

imao sam nos
Mislim da je važnije od imanja nosa imati muda i uopće ne ući u tako nešto.

leddevet

Tko je glasao

...

sad će ti skočiti neki i napisati da se ne može o ljudskim pravima odlučivati na referendumu a posebno ne o srpskim pravima , hehe

koliko je meni poznato, dvojezičnost ne ulazi u skupinu temeljnih ljudskih prava, bar ne u hrvatskoj...a osim toga još nije donešen zakon o referendumu u kojem bi bio članak da se referendumom ne može odlučivati o ljudskim pravima, za sada je to još uvijek u domeni ustavnog suda...

Srbima ćirilica realno govoreći treba otprilike kao bradva za lijevu ruku

da li srbima treba ćirilica ili ne, o tome će oni sami odlučiti, a ne ti ili ja...ako oni žele imati to pismo, neka ga imaju, što ti smeta to?

a Hrvatima se gura prst u oko radi politikantskih razloga i izazivanja tenzija i homogeniziranja glasačkog tijela tj. podijele na hdz : sdp

tko gura prst u oko hrvatima? srbi? ustavni zakon o dvojezičnosti nisu donijeli srbi, već naši zastupnici, koji su velikom većinom hrvati, u hrvatskom parlamentu - saboru...i sto kao što su i u gradskoj skupštini vukovara statut iz 2009. godine donijeli većinom glasova hrvati iz redova hdz-a i hsp as-a...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

da li srbima treba ćirilica

da li srbima treba ćirilica ili ne, o tome će oni sami odlučiti, a ne ti ili ja...ako oni žele imati to pismo, neka ga imaju, što ti smeta to?
Sve 5, samo futur ne postoji u cijeloj priči, a još nam je manje potreban prezent.

Tko je glasao

Ulazi ili ne

koliko je meni poznato, dvojezičnost ne ulazi u skupinu temeljnih ljudskih prava, bar ne u hrvatskoj.

A dvoglavost, ulazi li dvoglavost?

Bolje biti tvrdokuran nego tvrdokoran

Tko je glasao

da li ulazi

koliko mi je poznato u ljudksa prava ne ulazzi sistematko pranje mozga naroda i ponašanje prema njemu kao da je debilno. ili možda ipak negdje u novom zakonu ili izmjenjenom ustavu ulazi?

w. ;)

Tko je glasao

...

A dvoglavost, ulazi li dvoglavost?

ne petruse, samo gravifugalne letjelice koje idu brzinom većom od brzine svjetlosti...

:p

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus

Svako jebe onog drugog zbog njegovog mišlenja.

Znači, jebe ga u "zdrav" mozak.

A ovaj mu uzvraća istom ljubavlju, u isti organ, bez obzira na spol.

Ti bi sad mene htio ..hm,hm ... u gravifugalnu letjelicu, a?

Tko je glasao

heh...

samo ti je sex na pameti...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus

Pogodio si.

A...što ću?

Nego reci ti meni nešto.

Puno sam čuo o udbočetnicima i udboustašama, ali ne znam posloje li

udbočetnički ustaše i udboustaški četnici.

To me jako zanima.

Tko je glasao

Puno sam čuo o udbočetnicima

Puno sam čuo o udbočetnicima i udboustašama, ali ne znam posloje li
udbočetnički ustaše i udboustaški četnici.
To me jako zanima.

Kolega, pitanje treba rasčlaniti da bismo došli do pravog odgovora.

Maknimo atribute i ostavimo temeljne imenice ustaše i četnike. Drugi ne egzistiraju u političkom životu RH u sadašnjosti, a njihova se realna zastupljenost može poistovjetiti i sa zastupljenosti ustaša u političkom životu RH.

Ipak, kako je jako puno prokazivanja u smjeru tih nepostojećih/irelevantnih političkih čimbenika, a i sukladnih reakcija na takva prokazivanja, to nam govori da je cijeli spektar takvih političkih likova i medijskih događaja zapravo proizvod "udbočetničkih" i "udboustaških" nastojanja.

Tko je glasao

ehh....

baš si našao mene to pitati...ne znam ti ja o tome ništa...da pitaš šjor krsnika? on ti je iz tog miljea, sigurno će ti znati odgovoriti na to pitanje...

btw, aj' da ne trolamo starpilov dnevnik, jel može?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Janus

ehh....

baš si našao mene to pitati...ne znam ti ja o tome ništa...da pitaš šjor krsnika? on ti je iz tog miljea, sigurno će ti znati odgovoriti na to pitanje...

btw, aj' da ne trolamo starpilov dnevnik, jel može?

Može.

Hvala ti što si me otrijeznio.

Mislim da se moram ispričati Starom Filu, ali i ppetri, a i Politika comu kao javnoj pravnoj osobi.

Bio sam prećerao i prešao granice dobroga.

Petrus

Tko je glasao

dno kace

Opet četničko samoreklamiranje.

Tko je glasao

Viđe malog

ustaše pokajnika, hehe

sve dobro...

Tko je glasao

Stari pile

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci