Tagovi

Đapićev one man show

Kad sam bio dijete obožavao sam smiješnog lika s harmonikom u ruci, bubnjem na leđima, trubom u ustima i činelom na glavi i prestrašio sam se da je predmet mojeg obožavanja nestao u ropotarnici Hrvatske zbilnjost.

Moj strah da je tome tako, nestao od kad na TV-u s vremena na vrijeme mogu vidjeti lik predsjednika donedavno perspektivne stranke (donedavno i moje stranke) kako s govornice progovara u raznim ulogama, uglavnom komičarskim. Najsmiješnija mi je tragikomična uloga samozvanog odvjetnika premijera Sanadera koju je do nedavno redoviti igrao. Koji kostim će sada navući na sebe? Vjerojatno neki crveno-crne-ultracrveno boje, no vidjet ćemo hoće li to na kraju biti komedijaška ili isključivo tragičarska uloga. Kako se je priča razvijala zadnjih godinu dana bojim se da neće biti puno primjesa komedije.

Viječitim dodvoravanjem, pokušavajući se umiliti momčadi koja ga nikada nije vidjela u ulozi suigrača, glumljenjem oporbe i fingiranjem uloge kritičara Đapić je uništio HSP. Pretvorio ga je u one man show, kojemu je svrha jedino njegov osobni opstanak na sceni koja donosi moč, a moč donosi novac.
Riješio se je svih ljudi koji vide kamo taj brod plovi i imali su hrabrosti to reči. Sad, kad se je njegov (i moj) brod nasukao krivca traži u svima osim u sebi, kapetanu broda. Krivi prve časnike (Tadić, Rožić, Kovačević, čak i Ruža), riješio se je i mene na tj način. Krivi posadu, nemirno političko more, maglu, protivnike u utrci, krivi sve i sva, kako bi prikrio pravog krivca, a krivac je samo jedan. Đapić.

U prve redove svoje publike stavlja dodvornike koji svoja mjesta na izbornim listama kupuju pljeskom predstavi u koju ni sami ne vjeruju. Kako se zove ta predstava unaprijed osuđena na propast? ˝Posljednja igra leptira˝? haha.. Đapić u ulozi leptira. Takav artistički performans nadilazi granice moje mašte, predstava je koja je režirana 2007. godine, predpremijera je bila na parlamentarnim izborima, a njezin vrhunac očekujmo na slijedećim lokalnim. Gledateljstvo je zasićeno takvih igrokaza.

Hrvatska politička scena traži nove ljude, ljude koji nude rješenja za bolje sutra, ljude s energijom, karizmom i znanjem. Dali su to Anto Đapić i njegova ekipa?

Komentari

Kada bi vi ražalovani ex

Kada bi vi ražalovani ex članovi i simpatizeri osnovali stranku "žrtava političkih velikana", sa skromnim potencijalnim članstvom iz kruga cca 3,5 milijuna pojedinaca bi imali veoma ozbiljne šanse.

Program bi mogli lako sastaviti - malo plača, na rubu plača, rehabilitacija od plača i članarina 20 kuna po osobi (x 3,5 milijuna i sasvim dovoljno za velike stvari).

Sada je povoljno vrijeme, travanj je i inače najokrutniji mjesec u godini a u ovome se na niti 2/3 protoka toliko toga ljulja da bi već do kraja travnja vjerojatno mogli računati i na pola zastupnika, vjećnika, 2/3 medijskih snaga, 4/5 aparata, 9/10 tzv. intelektualnih obrazovanih snaga i slične raznorazne "rulje". Blizu je da bi vam pristupali i donedavni predsjednici i predsjednice stranaka, uključujući Milku Planinc i "ružu hrvatsku", počasnu predsjednicu. Gale bi vam sigurno bio bar malo na usluzi, što bi vam vjerojatno bilo značajno za početak.

Vaš eventulani takav angažman bi bio više nego značajan, jer se, uprkos našoj iznimnosti, osjećaju nijanse škripe u kretanju od toliko emocionalnih i racionalnih općenja sa "političkim velikanima", baš sada kada se htjeli ne htjeli moramo probiti u lige prvaka i po Evropi i po Balkanu i po bespućima Rusije i arapskih zemalja, kada igra traži najviši stupanj koncentracije te fizičke, racionalne i emocionalne sposobnosti.

Tko je glasao

Roko, Roko. Sto reci o

Roko, Roko. Sto reci o ljudima koji su pusili Djapica sve te godine, osim da bas i nisu najbistriji. U svakom slucaju, cijela ekipa moze kolektivno napustiti politiku, s obzirom da je ovaj pokazatelj prilicno jednoznacan po pitanju znanja, sposobnosti, mudrosti, iliti ukupno govoreci, ZDRAVE PAMETI.

Jedino sto mozete ponjeti sa sobom jeste sramota sto ste si sve to dozvolili i jer ste u ime te strukture bili voljni prljati svoje ruke.

Illegale

UZDP-Tiaktiv

Tko je glasao

Vjerovao ili ne U POTPUNOSTI

Vjerovao ili ne U POTPUNOSTI SE SLAŽEM S TOBOM. Kad ulovim malo vremena na blog ću staviti tekst s naslovom "Što zamjeram Tadiću, Rožiću, Kovačeviću, Ruži... i naravno sebi, ili kako smo ostavili HSP u rukama Đapića i jataka?" u kojem neću štedjeti niti sebe zbog svoje gluposti i naivnosti.

RokoZg

RokoZg

Tko je glasao

Ako uspiješ i to, odmah si

Ako uspiješ i to, odmah si predvodnik novog razdoblja u kojem se iza tebe pouzdano i sve pouzdanije kreću cijele divizije.

To nije šala, zanimljivi su oni oko beskrajnih milijardi (nekretnina, infrastruktura i struktura te raznih nedoljivih predmeta žudnji), koji su sada prisliljeni izlaziti na svjetlo a sami nemaju snage dok netko ne povede.

Objektivno su u lomu biranja strana i razni akademici, mafijaši, razna općenja i prostitucija, jer ako i samo malo ovako nastave, iskustva imaju, tonu u živom blatu, tako da raznovrsne "elitne" snage traže pojas za spasavanje. A predvodnici smjera su u povoljnijoj poziciji nego ikad, ne moraju uopće brinuti oko ničega u kolonama iza, same izviru iz za to plodne zemlje i bujaju jače nego gljive poslije kiše a JOT kontrola gale je također spremna, stavi ih na internet i da vidiš cirkusa.

Samo takvih iz vodstava poslova i saveza (komunista i ostalih), zrelih za to, zajedno sa zagrijanim i uronjenim članovima obitelji ima najmanje 300.000, a gdje su još niži "časnici", logistika i sve drugo. Vulkani rade kao sanirani Jakuševac, unutra kuhaju najgori sastojci i plinovi tako da se sve propinje u valovima gore dolje, sve više smrdi, kontrola procesa apsolutno nemoguće i pitanje šta će i kao će.

Tko je glasao

Anto se prodao još davni

Anto se prodao još davni dana kada je protustatutarno napravio klasični puč u stranci.... tzv. kutinski sabor, tada je već pokazao svoje prave boje i prave namjere.

Klasičan primjer Jude, izdao svog čovjeka, uništio organizaciju i eto sada je sebe linčovo po pitanju politike...... isti Juda, a ma baš nikome neće on faliti kada nestane sa političke scene.

Good bye & good ridddddddin's!

BiH
Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci