Tagovi

Da li su ljudi u Vladi normalni? Mi sami sebi dajemo sankcije !

Današnja Hrvatska izrazito zavisi od neke dobiti, stvaranje novih vrijednosti i proizvodnje , a nova Vlada je izgleda odlučila da sluša direktive EU-a i uništi cijelu proizvodnju i gospodarstvo RH.

Dana 23. veljače 2012 dogodio se presedan u svjetskoj politici (mislim da ovakav slučaj nije zabilježen u ovolikom opsegu za nečije gospodarstvo...). Hrvatska je odlukom sluganske Vlade (od danas govorim tako za ovu slugansku Vladu vragovima svijeta...) odlučila uvesti sama sebi sankcije. Da gospodo Hrvatska je rekla stop bilo kakvoj trgovini sa Sirijom , a znajući da jedina naša prava trgovina je iskorištavanje naših naftnih polja u Sirija i velika zarada na njima Hrvatska se direktno odrekla najmanje pola milijarde eura godišnje !

http://www.advance.hr/vijesti/vlada-rh-podrzala-rezoluciju-eu-i-uvela-sa...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cacic-o-ininom-izlasku-iz-sirije-neki...

I sam Čačić priznaje da taj novac nikako neće moći namaknuti pa ja pitam gospodu iz Vlade oće li se oni sada odreći svojih plaća i platiti razliku koju gubimo ovim vrlo štetnim odlukama. Da li možemo očekivati divljanje cijena goriva u RH , itekako gospodo i vrlo lako da će najavljena granica Linića od 12 kuna biti itekako prebačena.

Poznavajući bolje situaciju u Siriji nego izgleda većina naših političara kojima je jedino da se uvuku u dupe europskim i američkim vragovima tvrdim da vrlo je lako moguće da uslijed podrške Rusije i Kine Siriji tj. sadašnjoj vladi ostanemo bez svih naftnih polja.

Postaje žalosno da je jedina dobra situacija za Hrvatsku je prolijevanje krvi sirijskog naroda , uvođenje DEMONKRACIJE ko u Libiji i na kraju lažna priča dobivanja poslova za obnovu zemlje za hrvatske tvrtke.

Slijedeći potez Hrvatske bi mogao biti sankcije Rusiji da pokažemo zube zato što je narod u Rusiji umjesto nekog milijardera ko Todorića podržao Putina koji je i Rusiju izvukao iz turobnih vremena.

http://www.youtube.com/watch?v=-fyTMc9lqCo ovako Vam je Rusija izgledala kada se uveo Mcdonald i vrhunac demokracije se stvorio sa pijanim Jeljcinom...

Pitam ja gospodu iz Vlade i ovdje dežurne skorjeviće vladajućih?

DA LI STE VI NORMALNI ?

Ovo nije radio ni Pavelić sa Nijemcima 1941... OVo je dokaz da Hrvatska nije suverena i samostalna država.

Komentari

Ministrica ljuti sirijsku javnost

Ina se povukla iz Sirije, ali bi se sada ponovo željela vratiti. Pregovaraju bivši, a ne sadašnji političari. Neki sadašnji u tome i odmažu.
Svrstavši se u grupu Neprijatelja Sirije, međunarodni položaj nam je sve lošiji.
Od kada smo odlučili da postanemo kolonija pod upravom Brisela izgubili smo nekoliko država prijatelja.

Ministrica Pusić je rekla: "da je značajno da Hrvatska u Siriji ima naftna i plinska polja koja u ovom trenutku ne možemo koristiti zbog sankcija i sukoba i to je jedna tema koja se ne smije prepustiti slučaju", i time naljutila je sirijsku javnost.

Zastupnik u sirijskom parlamentu i član savjeta za nacionalnu sigurnost Sirije Ahmed Munir tu je izjavu doživio kao provokaciju.
"Ako Hrvatska želi razgovarati o povratku svoje kompanije, trebala bi razgovarati s nama, s vlašću koja kontroloira ta naftna polja, a ne s oporbom i teroristima", kazao je.

http://www.poslovni.hr/vijesti/ina-se-pokusava-vratiti-u-siriju-a-pusic-...

Tko je glasao

Samoubilački potezi: Hrvatska odigrala krivu kartu

Začuđuje šutnja o potezima koji Hrvatskoj čine golemu materijalnu štetu kratkoročno i dugoročno, kao što je odustajanje od naftnih polja u Siriji, gdje se predviđa profit od 300 milijuna eura, a čija je procijenjena vrijednost 20 milijarda dolara.

"Za sirijsku stranu hrvatska naftna kompanija Ina već je stvar prošlosti", kazao je za Večernji list predsjednik saveza privredne komore Sirije i savjetnik ministra gospodarstva Mohamed al-Kshto te istaknuo da je Sirija pri samom kraju pregovora s kineskom naftnom kompanijom CNPC i ruskom naftnom kompanijom Tatneft koje bi trebale nastaviti rad gdje je stala Ina prije nego što je napustila zemlju.

"Samo su otišli, a Sirija ne može prihvatiti nikakve ucjene. Na žalost, Ina je ovaj put odigrala na jako krivu kartu vjerujući da će pasti režim Bashara al-Assada", objasnio je Al-Kshto naglasivši da Sirijci "nikada više neće pružiti ruku onima koji su im okrenuli leđa, i to u trenucima kada im je najteže, a, na žalost, i Ina je među njima".

http://www.advance.hr/vijesti/ina-je-za-sirijce-stvar-proslosti-inina-na...

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

PS - tko će odgovarati za namjernu destrukciju države

INA je u Siriji izgubila naftna polja vrijedna stotine milijardi kuna, no to je sada već i stara vijest.
Stara vijest je i da nitko za to neće snositi posljedice jer u Kukuriku koaliciji odavno nema odgovornosti, kako moralne tako i političke. Do kada će to trajati? Kako je moguće da za ovako katastrofalan potez za Hrvatsko gospodarstvo nitko ne odgovara? Nitko u INA-i niti iz redova vladajućih nije podnio ostavku niti će to netko učiniti, a čak će se za sedam dana sve što je prije moguće i zataškati.
Za sirijsku stranu hrvatska naftna kompanija Ina već je stvar prošlosti, kazao je predsjednik saveza privredne komore Sirije i savjetnik ministra gospodarstva Mohamed al-Kshto te istaknuo da je Sirija pri samom kraju pregovora s kineskom naftnom kompanijom CNPC i ruskom naftnom kompanijom Tatneft koje bi trebale nastaviti rad gdje je stala Ina prije nego što je napustila zemlju.

http://www.politika.hr/hrvatska/8373-ina-trajno-izgubila-naftu-u-siriji-...

Tko je glasao

Nitko neće odgovarati

...jer kao i do sada, za sve glupe, štetne, lopovske i ine poteze sa sličnom posljedicom okrivit će EU...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Francuski vojnici nisu sirijski narod

'Naravno da mi u Siriji imamo svoje poslovne interese, međutim, ove sankcije su bile vis maior', naglasila je Pusić u razgovoru za tportal.(viša sila?, pritislo slobodnu i neovisnu RH odozgo - oš' dat' podršku ili ću vam smanjit' kreditni rejting ...?)

Hrvatska inače nema svoje veleposlanstvo u Siriji, već ga pokriva Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Arapskoj Republici Egipat. (inače bi povukli veleposlanika ...)
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/180076/Unatoc-sankcijama-Asad-inzis...

Ministrica je "zatražila da se zaustavi obračun režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada s vlastitim narodom". A šta će biti sa ubačenim stranim vojnicima, je li se i protiv njih treba zaustaviti obračun?

Ministrica kaže da sankcije Siriji "imaju vrlo izravne posljedice za naše gospodarske interese" (znači mi se žrtvujemo sa spas pobunjenika). "To je nešto što nije bezbolno i apstraktno pitanje". (znači to nas boli i naši penzići će morati zbog toga obići još više kontejnera ...) "Svejedno smo spremni stati na poziciji obrane ljudskih prava i sankcioniranja režima koji se na takav način ponaša prema svojim građanima". (Opet je zaboravila spomenuti npr. francuske vojnike - koji nisu sirijski građani!)
http://www.advance.hr/vijesti/ministrica-pusic-sankcije-protiv-sirije-im...

Tko je glasao

Kapitalistički seronja

I nakon tri godine boravka u Zagrebu, američkog veleposlanika još uvijek zapanjuju duboke razlike u pogledu hrvatskog i američkog naroda na neka temeljna ekonomska pitanja.

Naravno, posebno kaj se Čikaške škole i Fridmana tiće!!!

http://www.dnevno.hr/vijesti/novac/foley_averzija_prema_kapitalizmu_lezi...

Tko je glasao

...

Sirijska vojska preuzela potpunu kontrolu nad četvrti Baba Amr u Homsu - "pao je zadnji džep pobune"

http://www.advance.hr/vijesti/sirijska-vojska-preuzela-potpunu-kontrolu-...

http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/180044/Homs-je-pao.html

ovi tu koji podržavaju bashara al assada i sirijski režim, mogu započeti sa slavljem...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Osvajanje kolonija zbog eksploatacije

Ratovi, napadi, razaranja, nisu za slavlje, ali dužnost je svake suverene države da se brani od stranih napadača.
Uopće se ne radi o podršci "režimu" već o želji slobodarskog svijeta za nemiješanje stranih sila u unutrašnje stvari neke države.

Napadi za pljačku neke države-žrtve, a pod izlikom "svrgavanja diktature" i "uvođenja demokracije", napokon trebaju prestati. Nakon nekoliko primjera "uvođenja demokracije" (Afganistan, Irak, Libija) i najveći slijepci vide da udruženi napadači opet osvajaju kolonije zbog eksploatacije. Scenarij je sasvim jasan - naoružaju i obuče pobunjenike, ubace ih u odabranu državu-žrtvu, program "pobune" je ubiti predsjednika jer je to najbrže i najjeftinije. Ako ne ubiju predsjednika, a on se suprotstavi i obračuna sa "pobunjenicima", tad mu se sudi zbog zločina prema "svom narodu". Kad pobijede "uvoditelji demokracije", osiromaše i razaraju zemlju koja je u mnogo lošijem stanju nego što je bila.

Tragično je da se isti film vrti 3-4 puta, a da neki gledatelji, i nakon toliko ponavljanja ne razumiju i ne pamte što su to gledali.

@januse, ako ti neki film gledaš nekoliko puta jel ti zapamtiš što si to gledao?

Tko je glasao

frane,

gle, ja se vrlo lako solidariziram s pobunjenicima i podržavam ih u rušenju zločinačkih režima, valjda zato što sam i sam bio s još stotinama tisuća drugih u sličnoj situaciji kada smo se borili protiv srba za osamostaljenje hrvatske i rušenje velikosrpske hegemonije :))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

i sad umjesto zločinačkog režima

imamo zločinačku demokraciju...

Tko je glasao

Pet puta isti film

@janus
jeste da je oružani sukob na prostoru ex-yu početak naredna četiri filma, ali je situacija nešto drugačija.

Dobro, znači, ti si uvijek za "pobunjenike" i sile koje ih podržavaju, makar uništili-opljačkali zemlju i stvorili još "zločinačkiji režim"?

Tko je glasao

...

irak i afganistan su bili čista okupacija amera i nato-a i tu ne možemo govoriti o nikakavim pobunjenicima i uspoređivati sa sirijom i libijom...libija jest dobar primjer kako se srušivši loš režim može uspostaviti još gori...a o siriji možemo samo nagađati hoće li novi režim biti bolji ili lošiji jer je zločinac bashar al assad još uvijek u sedlu...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Bashar je zločinac, a Tito

Bashar je zločinac, a Tito nije. Bravo janus, baš si pravi Janus.

Tko je glasao

kreki opet si zaboravio na terapiju :)))

da, zločinci su i jedan i drugi - išto sad? kakve sada crni tito ima veze s ovim svime???

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Kako nema veze?! Ako

Kako nema veze?! Ako podržavaš Milanovića i Josipovića koji Tita doslovno obožavaju, onda ga podržavaš i ti. Možda osobno misliš to što misliš, ali tvoje djelovanje nije u skladu s tim mišljenjem. Npr. ne zalažeš se za kažnjavnje zločina i zločinaca još uvijek živučih koje nam je taj zločinac Tito ostavio u amanet, a zalažeš se da se izjednači krivnja Srbije kao agresora i Hrvatske koja se branila. To je zvanična politika koju provode tvoji drugovi koje ti podržavaš i braniš.
I sad te odjednom smeta što tamo neki diktator neće sići s vlasti i premda Hrvatska od toga ima samo štetu, ti ćeš braniti odluke svojih miljenika koje i nisu njihove već su im nametnute izvana.

HDZ je bio kakav je bio, ali nikada u tako kratkom vremenu nije nastupio takav pritisak na Hrvatsku izvana i miješanje u naše unutarnje probleme ( npr. kritika ZOR-a od strane onog amera), tako da se stjeće dojama da mi i nemamo političke vođe već skupinu klimavaca koji i ne znaju što su naši nacionalni interesi.

Tko je glasao

jao :)

opet klizeči start na stajnu nogu, a lopta na drugom kraju terena :)))

kreki pišeš pizdarije po običaju...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

HDZ http://www.index.hr/vijes

HDZ
http://www.index.hr/vijesti/clanak/kosorinajanafkgb--hdz-se-potajno-prod...

ali je na srecu smijenjen.. u zadnji cas..

ps
steta sto nije ranije, jer je puno toga vec otislo u bespovrat..

a ni s ovim se ne zna sto ce biti i da li ce HDZovi madari prodati:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/mol_namjerava_rusima_prodati_naftn...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Libijski poučak

Uči nas da nije dobro brzopleto zauzimati stranu - http://www.advance.hr/vijesti/libijski-pobunjenici-drze-crne-africke-rad....

Kako može itko tko nije Sirijac znati što se to tamo događa:
1. jesu li pobunjenici nešto poput pobunjenih hrvatskih Srba, pa ih treba "eliminirati" kao remetilački faktor suverenosti i poretka
2. jesu li strane trupe nešto poput "španskih boraca", pa im treba/ne treba dati podršku
3. jesu li Sirijci nedavnim referendumom dali povjerenje Assadu
4. je li referendum totalni lažnjak, a u Homsu zapravo ginu borci za pravdu i demokraciju

Libijski poučak mi daje za pravo vjerovati kako strane sile ipak ne trebaju u Siriju uvoziti demokraciju...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...

1. jesu li pobunjenici nešto poput pobunjenih hrvatskih Srba, pa ih treba "eliminirati" kao remetilački faktor suverenosti i poretka

jedino ako ne misliš eliminirati 3/4 stanovništva sirije :))...pobunjenici su većinski suniti, kojih ima oko 75%, a assadovih alavita ima samo oko 12% i drže svu vlast u siriji...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

A čuj...

Nisam nekako sigurna da su sva ona demokratska "proljeća" dobro završila...

Uvijek treba imati u vidu da imaš npr. ovo - http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc

a imaš i ovo: http://visiblechildren.tumblr.com/...

A na netu je upravo zavladala masovna histerija povodom teme...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ma jel moguće

da bi jednakim kriterijem podržao tezu prema kojoj je Vlast u Hrvatskoj nelegalna, nelegitimna !?

Provinciopolis

Tko je glasao

Sirijska vojska kontrolira Homs

Nakon 27 dana intenzivnih borbi, sirijska vojska sada u potpunosti kontrolira Homs.
Sirijska vojska potvrdila je za medije kako su u gradu Homs uhićene francuske vojne trupe.
Politička oporba Sirijsko narodno vijeće (SNC) je u egzilu.

Članovi UN-ovog Vijeća za ljudska prava danas su glasali po pitanju još jedne rezolucije kojom se poziva na potpuni prekid vatre u Siriji. Rezoluciju je sastavila Turska. 27 članica je, očekivano, glasalo "ZA", dok su 3 bile protiv - Rusija, Kina i Kuba.

http://www.advance.hr/vijesti/sirijska-vojska-preuzela-potpunu-kontrolu-...

Tko je glasao

Nije građanski rat

General pobunjenika ("Slobodne Sirijske Vojske") potvrdio je kako njegova organizacija prima oružje direktno od SAD-a i Francuske.

Američke snage uvježbavaju sirijske pobunjenike u susjednoj Turskoj, a oružje se dovodi u Siriju putem vojne baze Incirlik koja se nalazi na samoj granici Turske i Sirije.

Katar i Saudijska Arabija sve manje skrivaju svoju financijsku i vojnu potporu sirijskim pobunjenicima.

Mediji još uvijek situaciju prikazuju kao građanski rat između predsjednika Assada i nenaoružanih civila.

http://www.advance.hr/vijesti/sirijski-pobunjenici-priznali-oruzje-dobiv...

Tko je glasao

Geopolitika - help wanted

Ja ne kužim te Arape i općenito muslimanski svijet na Bliskom istoku - zašto bi Turska, Katar ili Saudijska Arabija željele svrgnuti Assada?

Zašto ga zapad želi svrgnuti, to mi je već jasnije...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Car je odavno gol - ali mi glumimo čoravost

Ako dozvoliš - jedan kratak odgovor, preparirani su od ljubljenih globalnih igrača kao i ovi naši jebivjetri!

Tko je glasao

Zašto, zašto ...

A zašto Hrvatska (vlada) želi svrgnuti Asada?

Uopće ne mislim da se ljudi na Bliskom istoku ponašaju drukčije od drugih ljudi.
Svugdje imamo ulizice Gospodara, susjede-neprijatelje, pljačkaše i sl.

Tko je glasao

Pa Hrvatska vlada želi svrgnuti Assada

zato što zapad želi svrgnuti Assada ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Osim toga

s obzirom da svako malo zrokaju neku bliskoistočnu zemlju, ne bi li čovjek očekivao da će malo zbiti redove i početi paziti jedan na drugog?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Isprvk ntcng nvda

Građani Hrvatske to žele jer su dali bianco mjenicu Vladi da čini što hoće pa sadistički isčekuju novu glasovnu prigodu da ponove svoju volju ...

Provinciopolis

Tko je glasao

Što će sada uraditi naše vrhovništvo ?

Interesantan je članak novinara Novog lista da je Sirija napadnuta „da bi američke i britanske naftne kompanije mogle kroz Siriju prevoziti naftu, osvojenu u Iraku“, jer se „Sirija nalazi na terenu preko kojeg ide naftovod u duljini od 1900 kilometara, na potezu između Iraka i Sredozemlja“, a sve kao uvod u napad na Iran.

http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumne/Ekonomski-brevijar-Ive-Jakovlje...

Sad znamo da su pobunjenici i Francuzi (francuska vojska), da pobunjenici nisu goloruki već im SAD i Francuska daju oružje, da nije u pitanju „širenje demokracije“ već nafta i naftovodi.
E, sad kad to znamo, što će sada uraditi naše vrhovništvo koje za sada čeka da se „uspostave demokratski standardi, procesuiraju svi zločinci, a da RH iz Sirije povlači sve što može pomoći represivnom aparatu i ubijanju ljudi“ ...?

Tko je glasao

Pretpostavljam da će povući

priznanje Kocoba :))

Provinciopolis

Tko je glasao

Ina dnevno gubi 2,42 milijuna dolara

Ina dnevno gubi 2,42 milijuna dolara (13,44 milijuna kuna), jer je obustavila proizvodnju 22.000 barela nafte dnevno.

Gospodarstvo je u panici - pogotovo kompanije koje su "računale" na pad predsjednika Bashar al-Assada.

http://www.advance.hr/vijesti/svakim-danom-dok-je-bashar-al-assad-na-vla...

Tko je glasao

Sirija je nama uvela sankcije

Sirija je nama uvela sankcije od 9 mjeseca prošle godine od kada ne plaćaju INI njen dio prihoda od zajedničkih izvora nafte i plina.
Bez obzira dali je Hrvatska uvela sankcije Siriji novaca svejedno nema. Ima samo troškova i mogućih ljudskih žrtava pa se postavlja jednostavno pitanje koliko i čijih života vrijedi nafta koju INA crpi u Siriji?

Tko je glasao

U sirijsku priču je ulupano 900 mil USD.

Čudno da rusima sve plaćaju..! I čudno da Rusi i dalje tamo posluju...

http://www.tvinx.com/tko_je_pravi_vlasnik_ine.news.629.hr

Tko je glasao

Vjerojatno i firmama iz Irana

Vjerojatno i firmama iz Irana plaćaju ali INI od 9 mjeseca neplaćaju i to nema nikakve veze s sankcijama Hrvatske prema Siriji koje su uvedene neki dan.
Nisi mi odgovorio tih ulupanih 900 miliona dolara koliko vrijedi života žrtvovati za te novce i čiji bi to sinovi trebali biti npr. Kosoričin ili nekog od sadašnjih vladajućih?

Tko je glasao

Njima tuđi životi ne vrijede ništa

U današnjem svijetu sve je na prodaju, sve ima svoju cijenu. Iznos je relativan - vidjet ćeš kad počnu ove naše iz Afganistana dovoziti u sanducima. E sad, ako kila mozga vrijedi 1/2 marke nije teško izračunati za cijelo tijelo. Ili recimo ovako, dosada se ubilo oko 1700 branitelja koji su za državu bili obična nula i zato su odlučili kako su odlučili. Tih 1700 i onih 3760 poginulih je manje vrijedno od recimo cijene jednog Todorića ili recimo Čermaka ili recimo bla, bla...
Ja sam recimo posebno ljut na ove koji su sami sebi presudili, a izvor svojih patnji su ostavili da truje i dalje ekološki okoliš...
Dakle Nacek, nemoj se blamirati pitanjima koja služe "jebačima rumene kadulje" kao spin i zavjesa za čorave. Upravo nas serviraju kao kuhanu žabu i naravno da su im dobrodošli vojnici koji će u njihovo ime raditi na proizvodnji pristanka - pa ti budi kolateral...

Tko je glasao

U Afganistan smo poslali

U Afganistan smo poslali opremljenu i koliko toliko uvježbanu vojsku koja zna gdje ide i kakve su opasnosti iako mi nije baš jasno što tamo rade i što će tamo, a u Siriji imamo radnike koji su otišli vaditi naftu a ne ratovati ili misliš da je to isto.

Ponavljam Sirija je nama uvela sankcije još u 9 mjesecu a uvođenje naših sankcija Siriji nema nikakav uticaj na sadašnju situaciju INE u Siriji.
Pitanje je samo koliko ćemo ljudi žrtvovati za nešto što ne mogu obraniti?

Ne blamiraju pitanja već odgovori

Tko je glasao

"Jebači rumene kadulje"

U Afganistan smo poslali opremljenu i koliko toliko uvježbanu vojsku koja zna gdje ide i kakve su opasnosti iako mi nije baš jasno što tamo rade i što će tamo, a u Siriji imamo radnike koji su otišli vaditi naftu a ne ratovati ili misliš da je to isto.
Kaj se "topovskog mesa" tiče nema razlike, i jedni i drugi su privatno tamo poradi "ljubavi spram posla" i jedni i drugi imaju sredstva zaštite na radu koja su vjerojatno nedostatna. Razlika je jedino samo u interesu onoga koji ih je tamo poslao u dijelu koji se odnosi na osobnu i političku odgovornost u slućaju "prometa mrtvačkih sanduka" te visinu troška po državu. Ti imaš potrebu braniti tu ekipu "jebača rumene kadulje" (čitaj - stranački hohštapleri!) koji donose odluke u ime privrednog subjekta s očiglednom poslovnom štetom i zato sam te nazvao vojnikom koji disciplinirano prihvaća Kurta-Murta zapovjedi kao samorazumljivoj činjenici. I ne bi ja to posebno komentiral da nije u pitanju obrazac zbunjenog stada koje čeka postrojeno u redu za klanje. A moj svaki pokušaj bijega iz tog špalira čuvari sankcioniraju elektrošokerom. Kapito Nacek!

Tko je glasao

...

Bez obzira dali je Hrvatska uvela sankcije Siriji novaca svejedno nema. Ima samo troškova i mogućih ljudskih žrtava pa se postavlja jednostavno pitanje koliko i čijih života vrijedi nafta koju INA crpi u Siriji?

bravo, svaka čast na ovom komentaru...

bitnije je golgoti i busoli hoće li koja kuna sjesti od nafte u državni proračun od ljudskih života...lako je tuđim q gloginje mlatit...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao
Tko je glasao

da li je Vlada normalna?

pa naravno da nije normalna!
...jer da je, nebi radila sto radi.
...a Hrvatska je vrlo bolesna drzava. : <(

Tko je glasao

Nekad slika govori više od

Nekad slika govori više od 1000 riječi. Sirijska oporba...

Ne znam šta su se ovako slikali (vjerovatno će biti cenzurirano...), valjda pokzuju kako će demokeacija izgledati - slično Libiji danas...

http://www.jutarnji.hr/sirijska-oporba--mi-vec-imamo-oruzje--dolazi-sa-s...

Justice for all !

Tko je glasao
Tko je glasao

Jednog lijepog dana, u

Jednog lijepog dana, u svijetu gdje žive mali bijeli miševi,
bi sastavlejna Vlada isključivo od bijelih mačaka.
I mačke su vladale svijetom bijelih miševa najbolje kako su znale,
donoseći zakone o veličini rupe u kojima se miševi kriju kako bi mačke mogle da ih lakše dohvate i sl.
I dosadi to malim bijelim miševima,
i oni odluče da mijenjaju Vladu.
I izglasaju Vladu sastavljenu isključivo od crnih mačaka...

Kitz

Tko je glasao

Gdje su ljudi?

Smije li INA otkazati poslušnost, zbog petljanja politike u njeno poslovanje, jer im ta odluka donosi siguran gubitak?

Gdje su stručni u INI da se bore za svoje pozitivno poslovanje ili bar traže naknadu za propuštenu dobit?
Oni su tamo na terenu i trebaju biti odgovorni za svoje poslove, a vlada i MVP im trebaju omogućiti brzu evakuaciju, ako to bude potrebno, a ne unaprijed ih izbacivati iz posla o kojemu baš nemaju pojma i nije ih uopće briga.
Jedni prodali, drugi dali upravljačka prava za mrvice, sljedeći ih tjeraju s naftnih polja i od profita: ta tko bi tu uopće opstao?

Mislim da INA nije vojska, ni policija, da bi morala slušati političke diktate koji joj gospodarski ne odgovaraju, već kompanija koja i svojim ponašanjem treba djelovati na politiku i korigirati njihovo ponašanje.

Budući da je odlazak s profitabilnoga posla, samo interes nečije politike, a ne ININOGA interesa, mislim da bi svi koji se ne slažu s time, trebali to i ukazati politici: makar svojim ostavkama, javnim istupima ili slično.
Vrijeme je da pametni reagiraju na glupe i štetne poteze, bili oni namjerni, nenamjerni ili samo ulagivački.

Kada se političkim potezima gube milijarde, nije vrijeme za šutnju, pogotovo onih iz INE.

Tko je glasao

Naravno da nikome nije palo napamet

lijepo objasniti EU da će poštivanje sankcija biti težak udarac na naš proračun i da sankcije možemo no isključivo uz izdašnu pomoć iz EU fondova. Kaj je najgore oni bi pristali.
No ništa od toga i ipak sam bio u pravu kad sam rekao da i nema neke razlike između ove vlade i dosadašnjih. Imajući u vidu činjenicu da mnogima itekako odgovara slabljenje INE, mora me netko argumentirano uvjeriti da Vladi netko nije platio da tako promptno donese odluku na štetu INE i državnog proračuna.. Jer čak i ovi prije njih koje smo smatrali retardiranima nisu radili besplatno.

Tko je glasao

Jer čak i ovi prije njih koje

Jer čak i ovi prije njih koje smo smatrali retardiranima nisu radili besplatno.

Ni ovi ne rade besplatno , zauzvrat će dobiti stolice i "plaće" u europskom parlamentu i tako će pobjeći od progona vlastitog naroda...

Justice for all !

Tko je glasao

Mislim da je sve to premalo kaj rade

i da bi trebalo još više, brže i jače zagađivat naš životni prostor ...
Stoga jedna prigodna

http://www.youtube.com/watch?v=MNs6N7rc2CQ&feature=related

Provinciopolis

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci