Tagovi

Čuda moderne politike

To je stvarno pravo čudo, ta moderna politika. Jeste li primjetili kako su se stvari promijenile?

Nekad smo se ljutili što političari ne ispunjavaju svoja obećanja, a sada ćemo se izgleda nervirati jer ih ispunjavaju. Nekad su obećavli brda i doline, zemlju u kojoj će teći med i mlijeko i na kraju bi se ispostavilo da su lagali i da neće ostvarito ono što su obećali.
Ovi novi uopće ne obećavaju brda i doline, jasno su rekli da će nam biti teže, da će smanjivati plaće, da će biti odricanja, što je najgore izgleda da to misle stvarno i napraviti. Strah me je da ću doživjeti da jednom političari naprave ono što su obećali i to ulijeva nemir i strah u kosti.

Sad bih bio sretan da ispadne da je sve to laž i da neće ispuniti ono što su obećavali.
Uglavnom, oni prije su obećavali sve i svašta a ostvarivali ništa, a ovi sada ne obećavaju ništa i to će ostvariti, ništa. Mislim da bi ovim našim genijalnim političarima trebalo objasniti da nije problem u tome što su ovi prije lagali, već što ne žvimo bolje, što nisu i ostvarili ono što su obećavali. Ovi moderni političari su shvatili da je glavno da ne daju lažna obećanja te su odmah rekli da nas čekaju odricanja i teška vremena i sad bi mi kao trebali biti zadovoljni jer nisu lagali.

Druga stvar jest odgovornost. Govore da trebamo odgovorne ljude i ljude koji znaju upravljati zemljom i njenim bogatstvima i da treba treba glasati za njih jer su oni ti koji su odgovorni i znaju kako se upravlja. I što naprave kad dođu na vlast?
Prodaju imovinu ili je žele predati u koncesije na upravljanje privatnicima, a narodu poručuju da se sam brine za sebe. I kažu da to rade jer su odgovorni i znaju kako se upravlja zemljom.

Znači, da si odgovoran dokazuješ tako da odgovornost predaješ u ruke drugih (privatniku ili EU birokratima), a da si sposoban upravljati zemljom dokazuješ tako da upravljanje nad zemljom i njenom imovinom predaš u ruke drugma (privatnicima ili EU birokratima).
Da si odgovoran dokazuješ time da priznaš da nemaš nikakva osjećaja odgovornosti u sebi te predaš odgovornst nad sudbinom zemlje krupnom kapitalu i EU birokraciji. Političari koji se petljaju u poslove države su neodgovorni, politka nije posao političara. Odgovorna vlast je ona koja se odriče odgovornosti i vlasti (ali ne i privilegija i plaća) u korist drugih.

Nekad je narod pozivao političare na odgovornost i zamjerao im njihove neodgovorne poteze. U modernoj politici su političari ti koji pozivaju narod na odgovornost. Oni koji su preuzeli vlast i odgovornost nad zemljom se bave time da skinu teret odgovornosti sa sebe, a narodu kojem bi trebali odgovarati drže prodike kako je on, narod, neodgovoran i treba se misliti sam za sebe.
Narod treba biti odgovoran prema političarima, a ne obratno. Očekivati u demokraciji da vlast radi u korist naroda i odgovara za svoje poteze narodu više nije cool.
Oni koje smo izabrali da se brinu o nama i našoj zemlji nam poručuju sada kada smo ih izabrali, da se izvolimo misliti sami za sebe dok oni prebace teret upravljanja na korporacije i EU birokraciju. Ovo je totalna debilana

Najčudniji su oni koji se najviše predstavljaju sposobnima i ljudima koji znaju upravljati i koji znaju kako funkcionira gospodarstvo, a takav je Čačić.
Dakle, lik koji želi da se glasa za njega jer je sposoban i zna upravljarti i zna kako se stvaraju radna mjesta, itd. Itd. predlaže davanje elektrana i autocesta u koncesiju, želi prodavati imovinu, šalje firme u stečaj. Pa zar nije rekao da zna upravljati? Pa što sad ne upravlja?

Komentari

prodaja imovine

prodaja HT-a, INE, Plive, banaka, davanje koncesije na izvore pitke vode, nalazišta plina, prodaja toplica je donijela dobit onima koji su ih kupili i odgovorno su se ponašali prema njima. malu dobit su imali i oni koji su ih u ime naroda prodali. vjerojatno su mislili ako im narod da povjerenje za vođenje državom to znači i njenu rasprodaju. narod drugo nije ni zaslužio jer je izabrao one kji su neodgovorni prema drugima a jako odgovorni za vlastitu korist. to dokazuje sve veće raslojavanje - velika nezaposlenost s jedne strane i veliko bogaćenje s druge strane.

w. ;)

Tko je glasao

walpurga-drzavna tj javna

walpurga-drzavna tj javna poduzeca godisnje skupe 5 mld. kuna gubitaka,
To je bitno vise nego sto ovi misle srezati proracun.
Pogodi tko to stalno sanira?
Naravno da je vecina onih koji bi to znali voditi bez gubitaka iselila odavno.
Oni solidni bi barem smanjili gubitke ako ne postigli i kakvu takvu dobit.
Ima iznimaka koje na zalost potvrdjuju pravilo.
http://www.vecernji.hr/biznis/preporod-hrvatske-poste-ipak-se-moze-clana...
Ima dobiti, otvaraju se nove perspektive zarade i vjerojatno u njima i potreba za jos zaposlenih, ali ne u administraciji naravno.

Cudi me sljepilo ovog zidara za kojeg ne znam da je ikad igdje dovrsio bilo sto kad je zapoceo:
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/178633/cacicev-plan-podici-ce-...

On a ni Linic ne znaju doci do novca vec ga spiskati!
A novaca ima sasvim dovoljno!

Gradjani drze u bankama 20 mld €.
Ukoliko im drzava ponudi bonus na orocenje jos 2,5%
Dobit ce za ugovoreno orocenje 6%
Ako se od vlasnika tih 20 mld. € ukljuci njih sa 3 mld € eto novca za pokretanje investicija.
Hrvatska nigdje nece dobiti novac ispod granice za 6 % kte a ni stedise u ozbiljnoj banci.

Ako se sa 500 mil, € od toga krene sa privlacenjem investitora na zapustenim terenima ex JNA, propalim tvornicama i sl sa uvjetom da je to proizvodnja za izvoz i 10.000€ po zaposlenom, to je 50.000 radnih mjesta.
Kad krene izgradnja, montaza i priprema tih hala, eto posla i za nasu polumrtvu gradjevinu prijevoznike i dr.
To je vec povecanje zaposlenih u proizvodnji za 25%.
Kad ti novozaposleni dobiju place i pocnu ih trositi, na sve ce platiti i taj nesretni PDV od 25% pa ce se tim prihodom zapravo otplatiti tih 2,5% premije stedisama.
Sto je proizvodnja viseg nivoa obrade, tim bolje.
Jos 1 mld € neka ode u HBOR za povoljne kredite poduzetnika koji imaju perspetivu za izvoz i stvari ce se zakoturati i ustabiliti kuna bez intervencija NBH dok sve ne spiska..
Ostalo bi jos za socijalu, prekvalifikacije, i nesto malo za zdravstvo i za nesretnu znanost koja je otpiljena za 50 mil €.
Javne radove jos nisam ni spomenuo....

Time bi se dobilo nesto jako bitno:
Bolji respect vece ovjerenje kao prema odlucnoj i sposobnoj dravi na jugu Europe sto je sad prilicna iznimka.
Image nase robe, znanosti i jacina argumenata bi dobijali vise paznje,
Ali na zalost....Vode nas u propast i MMF ce morati doci pocistiti smece iza njih.
Pa u tom slucaju cim prije tim bolje.
Dugo alkemijanje i kosta vise.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci