Tagovi

Crveni fašisti mitingaše usred Zagreba

Zagrebom mitingaše poražene snage- po scenariju crvenih koka

Ne radi Ostojić ništa po trenutnom instiktu, nego po dobro razrađenim planovima.

Jednostavno -odigran je vježbani čin, uvertira za dalje napade na HRVI i branitelje. To je sve odigrano po scenariju- bez improvizacije. Kako bi inače Keleminčeva ekipa imala razloga doći k braniteljima HRVI? Ostojić im je samo dao razlog koji su scenaristi osmislili unaprijed!
Kao: evo vidite crni fašisti imaju veze s hrvatskim braniteljima. To je igra za svijet kojom bi htjeli opravdati agresiju prema HRVI i dobiti slobodne ruke za akciju.
Prozirno, ali i duboko pokvareno- po scenariju koji je toliko puta viđen, da nepogrješivo odaje svoga scenarista.

Jednostavno-policija i Ostojić su smislili način da uvedu u šator ove u crnim odijelima, kako bi se napadi na HRVI mogli odvijati dalje, kako bi omogućili agresivnim anti-antifašistima (dakle četničkim fašistima) da opet napadaju HRVI, i kako bi , pred EU, opravdali ono što cijelo vrijeme, očito, planiraju.

Samo, problem im je "učinak bumeranga" i zato pokušavaju i ovakvim mađioničarskim trikovima unaprijed opravdati sljedeće korake: kao oni su prijetnja jer izazivaju druge građane (njihove crvene fašiste koji ne žele prosvjedovati- nego žele okršaje s onima koji su ih pobijedili u vojnome okršaju- s hrvatskim braniteljima).

Pa scenarij s navijačima- samo im je trebao nekakav Arkan. Niti tu nisu uspjeli, ali su uspjeli zažariti Dalmatince. Međutim, nakon što je prošlo podosta vremena isplivala je namještaljka crvenih koka.

Haranga ide preko index-a, kao nekada Ferala.

Stalno izmišljaju i aktiviraju crvene krtice, i usmjeravaju ih na HRVI.

I evo, razotkrili su se: crveni samozvani "antifašisti"- njihove horde iskorištavaju odigrani scenarij da bi imale razloga napadati HRVI.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/za-dva-tjedna-novi-prosvjed-protiv-sa...

Jedini stvarno opasni su upravo oni. Puni su agresije, iz njih izvire frustracija gubitka silnih novaca koje u njih upucava iz proračuna Kukuriku vlast.
Po medijima se provlači kako je Pusićka 1/4 milijuna kuna darivala udrugi svoga brata,...
To su zaposleni "antifašisti"- po zanimanju prosvjednici -na daljinski kukurikavaca.

Toliko su bijedni u tom prozirnom odigravanju scenarija ne bi li narod okrenuli protiv brranitelja, a u biti im ispada baš suprotno:
pokazuju narodu tko su oni sami, pokazuju svoju umreženost sa starim strukturama, žilavost tih struktura koje, po starim udboscenarijima, ruju na sve strane: od "antifašista", do Zorana Ercega-izvježbanoga u Feralu za takve scenarije:
http://arhiva.nacional.hr/clanak/46941/bogatstvo-vlasnika-ferala ,
preko kojekakvih pisama,
srcedrapateljskih pisama neke "djece branitelja" koji nikada nisu ručali " u restoranu" (ciljano na razvijanje mržnje kod siromašnih"), prije preko izdizanja kojekakvih crvenih popova- poput popa Grubišića- i stvaranja "moralne vertikale" za Hrvate" ( nažalost , on im je odradio posao crvene krtice, ali pri drugoj uporabi- za predsjedničke izbore jasno je bilo, i prvi puta prevarenim Hrvatima,- da je on samo njihov crveni boljševički igrač u mantiji), pa do kapitalca- Prgometa, koji je bio predviđen za ulogu Sanadera 2 (crveni u domoljubnoj opciji)! Sve odgovara za podmetanje Hrvatima: branitelj, liječnik, lijepo govori,..., ali i on dođe k nama iz Banja Luke (tko je ono sve došao s druge strane granice: Jergović, Frljić,Jović...Uglavnom nam gade politički,, medijski i kulturni prostor i zagovaraju bivšu državu i povlaštene u njo i okomljuju se na branitelje).

To pismarenje i obraćanje javnosti, ovoga , onoga, odrađivali su jednako i za predsjedničke izbore, pa je isplivala kreatura od Danice Ramljak, koju su onda njihovi mediji uzdizali do neke bitne osobe u RH, a i pollitika je dala svoj obol-kao ekspozitura crvenokožaca.

"Mala skupina desničara redom mlađih od mene, da mi utjera strah u kosti?"
Kada bi se lijepo sve istražilo-ispalo bi da središnjica istih vodi do struktura koje su ustaše i fašiste stvarale za potrebe borbe protiv hrvatskih iseljenika- isti scenarij- i svakako naivaca koji nasjednu na uvježbane priče takvih.

Keleminec, Erceg, Ramljak, "ja se ne bojim"-horde, "ja ne mrzim" facebookovci, Feralovci, i ostale "bušonje"- svi rade po istome scenariju, a u slučaju postrojavanja na Trgu bana Jelačića i šef policije odradio je j svoju "rolu":
prvo je kao dao pristanak, pa ga povukao, pa tako, kao slučajno, dao argument istima za odlazak na pravu metu svih tih odigranih udboigara- kod HRVI u Savsku, te osigurao crvenofašističkim hordama, pod okriljem Okupiraj Hrvatsku, povod za ponovni fašistički marš crvenih fašista koji se samoprozivaju "antifašistima", po Zagrebu.

Po djelovanju, agresiji, crvenofašisti se ne razlikuju od fašista koji su marširali po gradovima u vrijeme pripreme za ww2, a crvenim fašistima iste su mete kao i devedesetih- Hrvati , branitelji RH.

Sramotno je što iskorištavaju i instituciju hrvatske policije za te udboigre protiv HRVI i što performanse uvježbavaju s crvenim fašistima skriveno organiziranima kroz udrugaške klanove- u koje su se ubacili povezani s mitingašenjem po Zagrebu.

Zagrebom mitingaše poražene snage u DR, i da je hrvatske policije, agresivne budale bi bile detektirane i ispitala bi se njihova uloga u udrugama, a udrugaškim filijalama onemogućilo bi se da budu, što ih dosta danas i je: udbočetničke tajne organizacije!

Komentari

Lustig -izaslanik Predsjednice: ustaška zmija ne postoji u RH

http://pollitika.com/lustig-kao-izaslanik-hrvatske-predsjednice-time-im-...

Domovinskim ratom stvorena je demokratska RH.

I u toj demokratskoj državi, "antifašisti novoga kova"= Crveni fašisti, slave ubojicu stotina tisuća Hrvata jer je, po mišljenju tih jugokomunista, udbokomunista, tajkunokomunista,..., Hrvate poželjno ubijati i provoditi krvave osvete nad poraženima.

Oni slave zločinca i zločine nad Hrvatima.

Da su Hrvati na jednak način postupili prema Srbima devedesetih, onda bi kukali i osvetnike proglašavali najgorim zločincima.

Devedesetih, Hrvati su se pokazali kao najčasnija vojska na svijetu, u odnosu prema onima koji su bili najnečasniji od ww2, na europskome tlu.

Umjesto da Srbi, zbog toga cijene i slave dr. F. Tuđmana, te poštuju naš vojni vrh i Hrvate, te Hrvatsku, oni su najčasnijoj vojsci, i Hrvatskoj,svojim lažima pokušali izgraditi ZZP i optužiti je za genocid nad Srbima, iako su se oni planski, uvježbano, samoevakuirali- najviše iz straha zbog moguće kazne za svoje zločine- onakve kakve bi oni izvršili nad poraženima da su uspjeli u svome planu stvaranja Velike Srbije. Taj postupak prema Hrvatima u mjestima koja su osvojili (Vukovar, Ćelije, Škabrnja, Joševica, Kostrići, Voćin,...), namjeravali su izvršiti na cijeloj Hrvatskoj.

Uzor, za takva masovna ubojstva, im je očito bio, i ostao Tito , u partizane preobučeni četnici, te dio jugokomunista koji su s masovnim ubojstvima predanih vojnika i civila, među kojima i puno žena i djece, nastavili nakon ww2.

"Lustig i ustasa su dvije nespojive rijeci: žrtva i počinilac", odgovaraju oni koji su gospodina B. Lustiga .podsjetili na iskustvo u logoru- javnu porugu, vrijeđanje, jer je pripadnik jednoga naroda, a ovdje i zato što poštuje svoju državu Hrvatsku. Za takve "žrtva je žrtva" i "zločin je zločin" vrijedi po principu nacionalnosti i ideologije: Hrvati im nisu žrtve i trebalo ih je "potamaniti" sve, bez obzira na civile, žene i djecu, a zločinci koji su ih ubili nisu im zločinci, i kažnjavati te zločince- njima znači proganjati "antifašiste".

Onaj tko je naredio masovno ubijanje Hrvata njima je politički i vojni uzor, dok je za iste takve, s druge strane, dr. F. Tuđman - koji je naredio da se pri Oluji čuvaju životi srpskih civila, pa i predanih terorista, bio na čelu ZZP-a.

Ti, tzv. "antifašisti", od kojih mnogi žive u otetim židovskim stanovima koje nisu vratili žrtvama, nego su od ustaških zločinaca, samo preuzeli oteto, perverzno i morbidno zvižde čovjeku koji je bio u Auschwitzu i uspio ga preživjeti, samo zato što je izaslanik istinske hrvatske Predsjednice, države koju, "antifašisti", očito smatraju ustaškom i zločinačkom.

Hrvatski Židovi, svjesni su tko su u DR bili fašisti, a tko žrtve. To im nepogrješivo pokazuje Iskustvo židovskoga naroda, a gospodinu B. Lustigu, i osobno iskustvo,

Međusobno uvažavanje hrvatske Predsjednice i gospodina B. Lustiga koji je pristao biti njezin izaslanik u Jasenovcu, je ono što je razbjesnilo "antifašiste novoga kova " u RH, u tolikoj mjeri da su izgubili svaku mjeru i usudili se rugati se i zvižditi predstavniku naroda žrtve, baš na mjestu stradanja njegovih sunarodnjaka i baš u vrijeme odavanja pijeteta tim žrtvama, samo zato što prihvaća činjenicu postojanja demokratske Hrvatske- drugačije od one koja je sudjelovala u progonu i ubijanjima Židova.

To zajedništvo demokratske Hrvatske i Židova u RH, je ono što je najgore povrijedilo "antifašiste", jer to oni ocjenjuju samo kao gubitak moćnoga saveznika u njihovoj borbi protiv Hrvatske i za dalju vlast u RH.

"Antifašizam" novoga doba, u RH, je samo maska za podržavatelje jugofašističkoga i jugonacističkoga odnosa "antifašista" prema Hrvatima, a potpuno ih je, u tome, razotkrio njihov odnos prema B. Lustigu, te njihovo besprizorno iskorištavanje Jasenovca za gradnju zločinačke karizme Hrvatskoj i genocidne prirode Hrvata.

Oni koji njeguju mržnju prema Hrvatima i njihovoj državi, spuštaju se do razine da je dozvoljeno, u toj mržnji, vrijeđati čak i Židova, koji ne misle kao oni, jer im je prihvaćanjem časti da bude osobni izaslanik Predsjednice RH, pokazao kako zna da u RH nema "ustaške zmije" koju im je u Knessetu bivši predsjednik RH istresao iz "antifašističke" vreće.

Taj odnos prema Židovima i Hrvatima je već viđen u srpskoudbaškoj akciji miniranja Židovske općine u Zagrebu: prikaži se prijateljima Židova, makar i eksplozivom po njima, i podmećući to nedjelo Hrvatima ugradi njima i cijelome Svijetu svoju osobnu "antifašističku" mržnju prema Hrvatima i Hrvatskoj.

Ali takav odnos stvaranja lažne istine o Srbima, kao prijateljima Židova, te Hrvatima, kao genocidnom narodu koji genocidno mrzi Židove, razotkriva se i u činjenici da je Beograd bio prvi "Judenfrei" grad u Europi, jer je tada u samo nekoliko tjedana u Beogradu smaknuto više od 10 000 Židova.

U Beogradu je bio i transportni logor za Židove, ali u skrivanju te činjenice ne spominje se logor u Beogradu, već se samo govori o logoru"Sajmište".

Upravo zato trebao im je grandiozan Jasenovac, pa su višestruko preuveličavali broj žrtava u njemu, proglašavali ga najgorim logorom "jer je imao dječji odjel".

Time su čak i Auschwitz, (u kojemu je bio B. Lustig i u intervjuu izjavio kako je preživio zahvaljujući tome što je, po uputama logoraša, rekao da ima 16 godina- dovoljno da ga odmah ne odvedu u plinsku komoru kamo su odvodili svu djecu), svojim lažima, i zlouporabom dječjih žrtava, pokušali pretvorili u manje strašan logor od Jasenovca.

Taj sustav laži i specijalnoga rata protiv RH razotkrio se i u DR kroz pokušaj oprobane metode žrtvarenja na dječjim žrtvama do te mjere da su si izmislili "40 zaklane srpske djece u podrumu-u Vukovaru", žrtava ustaša.

Budući da im laži nisu uspjele ostvariti ciljeve, onda su Židovima, cijeloj RH, i svijetu, iz nemogućnosti susprezanja mržnje prema hrvatskoj Hrvatskoj, zviždanjem i ismijavanjem B. Lustiga, u Jasenovcu-na mjestu koje je bilo stradanje Židova, pokazali svoju pravu prirodu, vješto skrivanu iza komunističkoga prisvajanja istinskoga hrvatskoga antifažizma.

Velikosrbi su besprizorno iskorištavali Jasenovac, lijepili Srbe uz najveće žrtve Jasenovca -Židove, kako bi u svojim obračunima s Hrvatima dobili moćne političke saveznike koji bi im bezuvjetno vjerovali, a za jačanje toga vjerovanja postavili su im i eksploziv u ŽO Zagreb.

Međutim, nisu toliko izvježbani da bi uspjeli skriti svoju strahovitu mržnju i pravu ćud, pa su je u više navrata pokazali Židovima :

1. Napadima na Madeleine Albright s "krvava baba" na predstavljanju njene knjige u Pragu
https://www.youtube.com/watch?v=1FaPuBUY558
2. Napadima na Slobodana Langa kao "židovskoga ustašu"
3. Napadima na Theodora Merona, koji je oslobodio naše generale i cijelu RH od njihovih velikosrpskih laži
4.Napadima na Judith Reisman koju su, u njenom nastojanju očuvanja obitelji i braka, proglašavali netolerantnom i zatucanom fašisticom
https://www.youtube.com/watch?v=RKgXYGN5vcA
5. Zadnjim napadom javne izruge Branka Lustiga , na mjestu stradanja velikoga broja Židova, na mjestu gdje se treba odati pijetet žrtvama, a ne održati poredizborni skup i ŽRTVARITI i lešinariti na istinskim žrtvama Jasenovca, samo zato što poštuje svoju državu- demokratsku Republiku Hrvatsku.
http://www.politikaplus.com/novost/121147/komunisti-i-jugonostalgicari-u...

Takvi "antifašisti", odnosno Crveni fašisti, bauljaju danas Hrvatskom hraneći se pepelom bivše države, braneći njenoga najvećega zločinca- jednoga od onih koje je Svijet svrstao među 10 najvećih zločinaca i potvrđujući tako da i oni misle kako je, u ime ideologije i osvete bilo opravdano ubijati stotine tisuća ljudi

Isti ti, imaju suprotna mišljenja kada se radi o Domovinskome ratu. Oni bjesomučno nastoje od hrvatskih branitelja stvoriti zločince, i istodobno sakriti ili umanjiti velikosrpske zločine, pa čak zločince prikazati žrtvama hrvatske države.

Tko je glasao

TITO

NE ZNA SE KOJI SU GORI ILI TI KOJI NADOJEN MRZNJOM ILI ONI KUMUNISTI NA BATERIJE

Tko je glasao

Razotkrivanje "branitelja"-prijatelja kojemu vjerujeRatko Mladić

Zoran Erceg- bliski suradnik Mladića-došao u automobilu s njime

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/146619-braca-po-oruzju-procurile-f...

Evo, kakve "branitelje" podmještaju - one u koje je Ratko Mladić imao povjerenja.
Sada je jasan njegov bijes na HRVI i indexpva haranga svih njegovih novinaraša.

Otkuda takvome čovjeku hrvatska mirovina.

Pod hitno treba ispitati njegov ratni put i vjerojatno ukinuti mirovinu, jer je možda onakav "branitelj" o kakvima žele skrbiti Matić i Glavašević!
Koliko još ima takvih?
To također treba dobro ispitati, ne samo lažni, nego čak iz nepriajteljskih redova!

I takvi govore o moralu naših HRVI, o civilnim invalidninama i izigravaju nam moralne ljude.
Odvratno!

Skandalozno!

A koliko još takvih uzima mirovine, dok naše istinske branitelje žele prebaciti na "Milankinu socijalnu milostinju"!

Tko je glasao

Perverzno je, umjesto

Perverzno je, umjesto hrvatskoga grba, na registracijske pločice stavljati srpsku stiliziranu zastavu.

Registracijska tablica Zagreba sa stiliziranom srpskom zastavom, umjesto hrvatskoga grba, najviše se sviđa ministru Policije i nagradio ju je s 20 000 kn, dok je 2. i 3. nagrađenom prijedlogu donirao po 15 ooo kn , odnosno 10 000 kn:


Kada je od dizajnera, sve može, oni znaju bolje od hrvatskih Dudeka da je srpskoj zastavi mjesto na svim hrvatskim automobilima!?

Možda nam isti dizajneri izdizajniraju i znakove na kapama policije: crveni pa plavi kvadratić na bijeloj podlozi na kapama hrvatske policije, pa hrvatskih carinika.

Zašto ne bismo imali dizajnirane srpske zastavice na kapama policije, vojske,.? Zašto bi srpska zastavica bila na tolikim automobilima-kao obilježje Hrvatske, a ne bi bila na kapama policije, vojske, carinika, ...?

Grb je očito "hrvatskim dizajnerima" zastarjela stvar jer previše asocira na Hrvatsku, te zato imaju potrebu stilizirati ga u srpsku zastavu.

Gle slučajnosti, dizajneri imaju svoj crveno-plavi prepoznatljivi dizajn i u drugim prilikama. I tada su bili nagrađivani:

Nije niti čudo da su se odlučili odreći hrvatskoga državnoga grba s pločica i ubaciti boje srpske zastave na njegovo mjesto, onako redom: crvena, pa plava, a ispod bijela podloga!

Misle da hrvatskim Dudekima mogu podvalili takvu nakaradu. I misle da će Dudeki pokleknuti pred autoritetom "dr. sci. stilista srpske zastave na hrvatskim registracijskim pločicama" te da će prihvatiti kako Hrvatska treba odbaciti svoj grb i staviti, umjesto njega, stiliziranu srpsku zastavu.

Gornja slika latino-ćirilice u crveno-plavoj boji pokazuje kako ovo s registracijskim pločicama (crveno-plavo) nije slučajnost, nego je crveno-plava-pa bijela njihova „prime“ kombinacija, a ne hrvatsko obilježje.

Devedesetih su nas crveno-plavo –bijeli dizajnerci pokušali izdizajnirati pomoću JNA i četnika, a sada nam policija njihov srpski dizajn pokušava nabaciti na dizajnirane tablice kojima se sav dizajn sastoji od izbacivanja državnoga grba i nabacivanja srpske zastave s dizajnerskim potpisom.

Ovo je stvarno podlo!

Skandalozno!
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/ostojic-umjesto-hrvatskog-grba-na-...

Što je Ranku Ostojiću smetala stara hrvatska registracijska pločica s hrvatskim grbom?
Što ga je žuljalo nekoliko desetaka tisuća kuna (45 000kn) koje su završile u rukama crveno-plavih dizajnera?

Je li čudno što takvi dizajneri izbacuju hrvatski grb s hrvatskih registracijskih pločica?

I opet, je li slučajno Ranko izabrao te, srpskom zastavom „markirane tablice“, kao da stotine drugih prijedloga nisu bili prihvatljivi-valjda jer su sadržavali prepoznatljive hrvatske oznake?

http://www.vecernji.hr/hrvatska/mup-odabrao-tri-najprihvatljivija-idejna...

Koje li inovativnosti:
izbaciti hrvatski grb i staviti na njegovo mjesto srpsku zastavu?
I za to platiti 45 000 kuna?

Ovo je stvarno perverzarija- stavljati srpsku zastavu na hrvatske registracijske pločice, dok u Beogradu Šešelj pali hrvatsku zastavu? Najbolje da i nju dizajneri izdizajniraju u crven-plavi- bijelu?

Zašto SDP uvijek ima potrebu mijenjati hrvatsku tradiciju, pa i hrvatske tablice na kojima ima mjesta za oznaku EU i nije trebalo ovoga cirkusa od uklanjanja hrvatskoga grba s hrvatskih registracijskih tablica. Ali, njima je očito bolja srpska stilizirana zastava, od hrvatskoga grba, jer "Policija" voli istočni dizajn!;)))

ostalo bi ušteđenih 45 000kn!
Za te novce hrvatski Dudeki moraju skupiti samo nekih 90 000 plastičnih boca i odnijeti ih u trgovine
.

Što SDP-u smeta hrvatska tradicija?

Čim su osvojili vlast 2000. odmah su navalili mijenjati, pa nam promijenili čak i Dan državnosti!

Pa opet, čim su došli na vlast kao Kukuriku koalicija promijeniše nam Ministarstvo hrvatskih branitelja u „Ministarstvo branitelja“ ( valjda im je smetala riječ „hrvatskih“, kao sada hrvatski grb na tablicama).

Promijenili su i Ministarstvo zdravstva u Ministarstvo zdravlja- po ugledu na takvo u Srbiji, poslali hrvatske udžbenike da ih pregledaju srpski „dizajneri“, a evo ih sada opet: izbacuju s naših registracijskih pločica hrvatski grb, da bi na njegovo mjesto stavili stiliziranu srpsku zastavu .

A tek što su navalili ćiriličnim pločama po Vukovaru.

Mogao je Ranko uštedjeti tih 45 000 kn i dati ih Fredu Matiću da ne miče WC-e prosvjednicima u Savskoj, zbog navodne štednju!

Kakva je to štednja: jedan ministar unajmljuje dizajnere da nam lijepe srpske zastavice po našim registracijskim pločicama, a drugi se poziva na štednju i miče WC-e HRVI?

I ako sutra, kojim slučajem, Srbija uđe u EU, i stavi svoju zastavu na svoje registracijske pločice (sigurno si neće dozvoliti da joj hrvatski dizajneri izbace kokardu i na njeno mjesto postave crveno bijele kvadratiće), jer ne može RH zaštititi dizajnerski uradak koji je kopija srpske zastave, ispast će, kao što neki očito žele: Hrvatska kao srpska pokrajina!

Na mojim reg. pločicama neće stajati srpska zastava, bez obzira što je netko nagradio, srpskom zastavom dizajnirane hrvatske registracijske pločice.

Nova vlast će morati mijenjati i ove SDP-ove srpskostilizirane dizajnirane tablice.

Stvarno više nemaju mjere u nabacivanju volju manjine (koja je i u deseterostruko većem postotku u vlasti, nego li je u stanovništvu) hrvatskoj većini!

I ne bi bio nikakav problem koliko je manjinaca u vlasti, da svim silama ne zatiru naša hrvatska nacionalna obilježja, ne poštuju hrvatske nacionalne interese i našu kulturu, i da nam ne podmeću i nameću srpska obilježja ( izbacivanje hrvatskoga grba i ubacivanje stilizirane srpske zastave na registracijskim pločicama, nametanje srpskih filmova i srpskih gostiju u udarnim terminima, zajedničkih TV-"projekata" na HRT-u, a posebno nametanje srpske ćirilice po Vukovaru većinskome hrvatskome stanovništvu,...)

I dok Šešelj pali hrvatsku zastavu, Ranko nam stavlja srpsku zastavu da je svakodnevno gledamo širom Hrvatske, stiliziranu i ubačenu na mjesto hrvatskoga grba na svim automobilima u RH.

Strašno, pa bilo i s brandom, s dizajnerskim potpisom, s art-decor štihom, s pokondirenom tikvom kojoj smeta već postojeći hrvatski grb na registracijskim tablicama:
http://13rv8m29lxbu2ere6r1he3cp.wpengine.netdna-cdn.com/wp-content/uploa...

Ova slika asocira na srpski Zagreb, i na njoj nema nikakvoga hrvatskoga obilježja!

A ove slike asociraju na srpsku Viroviticu, srpsku Slatinu, srpski već neki dio RH, dok logo SDP-a poručuje: svi su zeleni koji ne vide prva dva kvadratića u logu.)))

Tko je glasao

evo mog ranijeg dnevnika

@Petra

http://pollitika.com/tv-urednici-i-rat

gdje opisujem kako su u vrijeme ratnih događanja u i oko Petrinje dva novinara bili kod pukovnika Slobodana Tarbuka i kako su samo zahvaljujući mojim dobrim živcima živi izašli iz Petrinje.

Naime, to što je on bio novinar pa snimao sa svih strana ništa ne znači.

Novinari su po de faultu informatori..a mogu biti i špijuni...a to je nešto drugo.. pogledaj kako ISIL-ovci ubijaju zapadne novinare jer ih smatraju špijunima i specijalnoratovskim protivnicima...

Ništa to ne znači što se slikao s Mladićem. Bitnije je to što je bio potpredsjednik autonomaške političke stranke Dalmatinska stranka orjunaškog određenja i što se dovodio u vezu s postavljanjem bombe u prostorije iste.

To je klasičan potez KOS-a jna...

Humanitarac, novinar,NGO ovac ..česta je krinka ( legenda) špijunima, obavještajcima.

sve dobro...

Tko je glasao

1.Očistiti braniteljske spiskove od ubačenih agesorskih snaga!

dje opisujem kako su u vrijeme ratnih događanja u i oko Petrinje dva novinara bili kod pukovnika Slobodana Tarbuka i kako su samo zahvaljujući mojim dobrim živcima živi izašli iz Petrinje.Sigurno ih Tarbuk nije dovezao u automobilu , kada si ih jedva iščupao žive.

Ali, taj Erceg, nema dokaza da je snimao za HRT, nego je bio na suprotnoj strani. I vozao ga, imao povjerenja u njega baš Ratko Mladić!
Kao da se vozao s Hitlerom i ostao nevin!

Istodobno laže da je u Dubrovniku bio u snagama u kojima relevantni tvrde kako nije bio.

Pokazuje se kako ej bio lažov i trebaq provjeriti gdje je bio.

Evo prilike riješiti se jednoga lažnjaka i njejgovih 3-4000 kn koje izdvajamo za njega svaki mjesec.
A tek da vrati ošto je neopravdano uzeo- može i na račun civilnih invalida- bilo bi i korisno, i ljudski.
Potrebno eje za početak riješiti se agresorskih pomoćnika iz redova branielja!

To što eje kasnije radio (autonomašenje) samo potvrđuje njegov dobar odnos Mladićem i njegove motive.

I taj i takav se nama samoproziva braniteljem.

Bilo bi dobro da ministar bude Glogoški i da si u prvi zadatak stavi skupa sa svojim savjetnicima- čišćenje sa spiskova "branitelja" odnosno takvih ubačenih agresorskih snaga koje glume branitelje i nabijaju "papskije od Pape kriterije za istinske branitelje", ubacuju sukob s civilnim invalidima ne bi li iz suosjećajnosti razvili mržnju kod naivnih- jednaku vlastitoj im mržnji na HRVI.

U tu svrhu trebaju "mobilizirati" ratne zapovjednike, jer su im među branitelje ubacili crvene i četničke krtice da ih iznutra destruiraju (kao što su na taj način, preko Sanadera htjeli totalno uništiti HDZ) i gade hrvatskome narodu,uz pomoće medija poput index-a- koji vodi kontinuiranu harangu na istinske branitelje, proizvodi "moralne veličine" koje onda udaraju po braniteljima, po UIO, po Crkvi, po..., i idealizira ubačene četničko-udbaške krtice poput onih koji svakodnevno izranjaju na stranicama index-a , a onda posljedično i u emisijama HRT-a, medija koji podržava i stvara "Crvene fašiste", ... Jasno je zašto su mu oprostili silne dugove!

Uvijek rade na isti način: ubacuju se i iznutra destruiraju: Sanadera u HDZ i onda kreću na totalno uništenje (objasnio novinar Malić),pa sada Prgometa u HDZ -koji je iskočio po nalogu, a trebao je iamti ulohgu Sanadera 2- moralnost i poželjnost na funkciju predsjednika upravo su mu gradioli Index i slični stvaratelji "moralnih veličina", zatim u Crkvu- gdje su index-aši kao moralnu veličinu stvarali popa I.Grubišiča, zatim ovoga Z. Ercega koji je opet izronio iz index-ove crvene kaljuže među branitelje.

Upravo ti ubačeni dobivaju zadatak nametanja papskijih od Pape kriterija za Hrvate i onda slijedi pljuvačina zbog toga što nitko nije svetiji od Pape, pa Crvene fašiostičke horde koje onda dobivaju povod za marširanje Zagrebom, da bi došlo do crescenda: u obliku nastupa Sašasabadoških policijskih snaga (djelovanje vidljivo na D. Pajičiću).

HRT je postao katedrala laži i harange protiv RH, promoviranja Crvenih fašista i ostalih nakaznosti"- a dokaz koliko su u tome ogrezli je vodstvo te televizije koje nije u stanju niti ekspresno udaljiti Gojanicu zbog prosipanja crvene mržnje po novoj Predsjednici RH!

Tko je glasao

Oprosti, ali ovo ti je, ono,

Oprosti, ali ovo ti je, ono, malo nelogično. Generalno, slažem se za novinare koji su često i obavještajci, ali ovo nije kikiriki, nego konkretan slučaj pristupa i uvida u snagu, zapovjedništvo i položaje četnika i JNA u ratu. Za koje od "hrvatskih" novinara/reportera/itd. se dosad zna da su ikada dobili mogućnost neposredno vidjeti neprijateljsku ratnu stranu, četnike & JNA? Dežulović, odmah nakon pada Vukovara, i evo, "branitelj" Erceg.

Gle' čuda, obojica Feralovci.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Ma jasno

ali eno baš sam gore naveo primjer dvojice novinara Ladišića i Latina..koji su intervjuirali pukovnika Tarbuka . najveće i najžešće jna kasarne na Banovini...koji je već uveliko "dejstvovao" u i oko Petrinje. Poslije uredno rade u Hrvatskoj na televizijama.... sad ti znaj za koga navijaju....

Što se tiče ovog Ercega...jebajga..trebalo ga je ISPITATI...onako kako se ispituju ...takvi...ali tko...ne valjda Mesićev i Josipovićev Saša Perković i takvi.

Očito je bio nečiji igrač...ali mu se danas može staviti soli na rep...i on to zna..i zato se tako ponaša... otvoreno provocira..bez srama..

malo podsjećanje: rano eto 1991. na jedan punkt tzv. seoske straže dolazi automobilom jedan gostioničar za kojeg se znalo da je dobar sa udbašima, milicijom...da je za Jugu.
Bio je protiv prvih demokratskih izbora...zadojeni boljševik..

Zaustavi auto i počne provocirati: " šta vi tu radite, šta glumite", " koga vi čuvate" " što mislite s tim praćkama protiv vojske"

Mene su bili zaustavili na ulazu u selo. Naravno, bio sam u maskirnom i naoružan. Dolazio sam s terena gdje se već uveliko puca.

Malo sam se s dečkima zapričao...i otišao iza nekog zida pišati. Baš kad je ovaj birtaš došao...i čitao bukvicu ovim mještanima...

Kad sam izišao iza zida, prepoznao me ..." o i ti si tu ..glumiš ustašu".

Ništa ne govoreći iz auta sam izvadio snajpersku pušku...mirno skinuo optiku da je ne oštetim...prišao sam njegovom autu..sjedio je za volonam otvorenog prozora...

Odvalio sam ga kundakom po licu...izvukao iz auta i dobro ga isčizmao...

toliko da je mislio da ću ga priterati Savi.....no nisam

Već na jesen sam ga vidio u odori HV-a lokalnog samostalnog bataljona.

Poslije je čak dobio i nekakav čin ..i izganjao HRVI PTSP.

Poslije rata sam često svraćao u njegovu birtiju...nikad nismo pričali o tome. Naravno...njemu se nije pričalo ..a ja ne volim soliti rane..

Što ćeš...mnogi tada nisu imali kompas pa su lutali...

sve dobro...

Tko je glasao

Hvala :-)

baš sam gore naveo primjer dvojice novinara Ladišića i Latina

O, milina, Ladišić i Latin. Prvi je poslušni mali psić najgore jugoslavenske struje SDP-a, a drugi jedan od glavnih autora i promicatelja termina "detuđmanizacija". Kud ćeš boljih primjera :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

kad nema kompasa, dobar je i kundak...

... ovo je još jedan primjer HRVI koji je prošao brojne revizije i ako netko zapita za njegovu legalnost - onda mu se uzvrati sa "to samo četnik može pitati!"

Možda bolje da prestaneš opisivati sve te ljude iz svoje okoline koji su HRVI i slično, izgubit ću i zadji trun povjerenja u državne institucije. I u prosvjed.

Tko je glasao

Naravno

tada je on bio još među onima koji bi bacali cvijeće na JNA da su probili od Novske.
Širio je defetizam kod i onako uplašenih domobranaca. Skidao bi hrvatsku zastavu i metao jugoslavensku. Tipični petokolonaš. Zaslužio je zrno i besplatan plov Savom do sebi omiljenog glavnog grada.

Imao je sreće da sam bio eto ja...najljepše od svega je to što je njegov ćaća bio ustaša a moj partizan...a on će meni..." glumiš ustašu"..

Inače, tip se gubio..od velikog partijca i jugoslovena postao je veliki hadezeovac..da bi onda opet prešao u sdp..sve u interesu osobne koristi...

Takva su bila vremena...trebalo je malo kundakom po glavi i čizmom po guzici..te Hrvate koji su bili pogubljeni...jer se još nije znalo kud će okrenuti ti naši domaći udbaši... e da poslije ne bi imali partizanštinu kao 41.

Danas više nema potrebe za time, imamo izbore..demokracija je..hrvatska policija štiti branitelje prosvjednike od "antifašista" petokolonaša.

To što kmeče i cijuču po forumima..ah, to me samo uveseljava.

sve dobro...

Tko je glasao

Tableta

Imao je sreće da sam bio eto ja...najljepše od svega je to što je njegov ćaća bio ustaša a moj partizan...a on će meni..." glumiš ustašu"..

Ma jesi moj kua...

Osim što širiš mržnju i pokušavaš širiti strah, ti si i notorni lažac, pa je tako i ova tvoja priča, premda i ovako loša, vjerojatno u potpunosti izmišljena.

Te bio tu, te bio tamo, te lovio pedere oko HRT-a, te osiguravao Gotovca, a onda brzo, dok mu se tenk ne parkira u dvorište, kundači po kućama.

Ti si boktemazo ko ona tableta za suđericu - 5u1.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Novi trend

Više ne broje, sad je SVE u jedan!

Što fali - toga ima! Pa kako kome paše...

Statistička pogreška

Tko je glasao

e da poslije ne bi imali partizanštinu kao 41.

Jebalo te to tvoje neprestano ustašenje.

Ti si imao partizanštinu 41?

Aha - Vi Hrvati... koji na nečije verbalno dižete kundak.

Tko je glasao

drvosjek štetočina

Bit će da ima PTSP od drvosjekovog kundaka u lice.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

da nije bilo

srbijanske agresije na RH potpomognute petom kolonom od velikog dijela domaćih Srba...ne bi bilo potrebe za " metanje ljute trave na ljutu ranu"...

draga kmečalice Bigulice

sve dobro...

Tko je glasao

Ti ljutu travu mećeš samo u rakiju

Takvi poput tebe smaknuli su Reihl-Kira i zaslužni su za klaonicu.

Smećad!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

reihl kir

jel to onaj što bi do sudnjeg dana pregovarao dok ovi pale selo po selo

zaslužni za klaonicu su oni koji su na razvalinama Jugoslavije željeli izgraditi Veliku Srbiju e da bi svi Srbi živjeli u jednoj državi.

To što bi ti djelila krivnju popljuvano je već odavno...pogledaj samo koliko je Srba osuđeno pred međunarodnim sudom...tako da ništa od dijeljenja krivice..

Tebi je krivo zbog ovakvih kao ja---što smo to eto spriječili da nastane i vaskrsne Carstvo Dušanovo...

Čuj...onaj jel se Gudelj zvaše... smakao je valjda jednog jugoslavena i i dva četnika, te još jednog izbacio iz stroja...što i nije tako loš skor...

Moš mislit mirotvorca...okolo mu ubijaju ljudstvo..a on ide moljakati nenaoružan po četničkim barikadama...dajte drugovi nemojte molim vas..

Sa četnicima nema razgovora... bilo je pitanje dana kad će ga netko...njihov ili neki naš kad pukne...

No dobro...bitno je da smo mi Jugu rasturili...Srbiju , jugokomunističku soldatesku i domaće petokolonaše vojno porazili i sveli na razumnu mjesru...

Udbaški vrh je u zatvoru... udbašija se kolje između sebe... jugonostalgičari poput tebe cvile i kmeče...cijuču... po forumima...

Titoiste se sve više smatra umobolnicima...

sve dobro...

Tko je glasao

I tata bi sine

reihl kir jel to onaj što bi do sudnjeg dana pregovarao dok ovi pale selo po selo
Je, ti si već bio nabavio kantu benzina i šibice, a ovaj oteže tamo nešto i pokušava smiriti situaciju!

P.S. Najbolje da kad kažem da ste vi nacionalisti svi ista nedorasla đubrad, onda se ljutiš.

leddevet

Tko je glasao

Za mene je nacionalist

pozitivac...ne kužim kako me misliš uvrijediti nazivajući me nacionalistom.

Pregovarš s nekim s kim ima smisla pregovarati....pored toga kao pripadnik nomenklature , ne pregovaraš na svoju ruku nego se držiš pravila subordinacije i koordinacije.

On je jadan bio za Jugoslaviju a četnicima se jebalo za Jugu...njima je cilj bio Velika Srbija. On je to znao ( ili trebao znati).

sve dobro...

Tko je glasao

Uvrijednica

Za mene je nacionalist pozitivac...ne kužim kako me misliš uvrijediti nazivajući me nacionalistom.
Kao prvo meni nije nikakav cilj ikoga uvrijediti, radi se jednostavno o konstataciji koja u nategnutom pogledu ima cilj educiranja što može ući u uskrsnu korotu ili životu sveca kojem ja težim:-)

Pregovarš s nekim s kim ima smisla pregovarati
Naravno, s tim da uvijek i sa svima ima smisla pregovarati obzirom da su alternative pregovorima u pravilu neusporedivo lošija rješenja. Ono što se desilo nakon što se odustalo od pregovora je savršeno simbolizira Vukovar kojeg kreten kao Gudelj i svi oni kreteni koji koji su ga instruirali ili koji ga opravdavaju mogu slobodno sebi uzeti na dušu. Je, htjelo se pokazati tko je tu jači i primijeniti brzo rješenje, i tako je brzo rješenje trajalo 5 godina uz nebrojena stradavanja, ljudska i materijalna, a da ne spominjem da nas je to veselje vratilo 50 godina unazad u svemu.

Meni nikako nije jasno oni koji glorificiraju rat, bio to Domovinski ili neki drugi, jer u ratu svi gubimo, apsolutno svi, a jedini pobijedinici su lopovi, prevaranti i sitne duše, tzv. ratni profiteri.

leddevet

Tko je glasao

generalisimus poslije bitke

hrabri i pametni @leddevet kodnog imena Peacemaker.

Da, bolje je 3 dana pregovarati nego 3 minute ratovati.

Samo..zaboravljaš Miloševićevo da " ni oružane bitke nisu isključene",
"ako ne umemo da radimo umemo da se bijemo" i svašta nešto mirotvorno.

Hrvatsku su napadali u nekoliko ešalona: pregovaraš s domaćima..dođu četnici agenti srbijanske obavještajne i odvedu pregovarača malo u Beograd u samicu na par dana radi bratskog " ubeđivanja" da s ustašama nema pregovora.

Znači imao si napad puzajuće , zveckajuće JNA...koja je već bila tu...koja je de facto postala okupatorska čim su si generali dopuštali da postavljaju upitnim iskazanu volju građana Hrvatske na izborima, pa si imao manje više prikrivenu agresiju iz Srbije...beogradski poklisari po Srbima naseljenim područjima, pa si imao otvoreno četništvo i grupiranje po četničkim mjestima, pa milicajce poput Martića koji su odbili lojalnost državi,
pa KOS i UDBU ( one koji se nisu priklonili Tuđmanu).

Znači, četiri kolone klasično...i petu u Zagrebu po podrumima .To su oni koji se danas predstavljaju NGO antifašistima i kojima smetaju branitelji u šatorima...a koji bi bacali cvijeće na tenkove da je prevladala Miloševićeva politika.

Iz presude:

""Sud je smatrao dokazanim da je Gudelj ubojstvo počinio iz bezobzirne osvete jer je znao da pregovarački tim na čelu sa Reihl-Kirom pokušava smiriti pobunu Srba u Tenji. Bio je ogorčen pregovorima jer je tada čuo da četnici zlostavljaju njegove roditelje i pale kuću te je zbog toga presreo auto kojim su pregovarači išli u Tenje te ispalio u njih rafal od 30 metaka. ""

Znači, četnici mu možda kolju roditelje i pale kuću...a ovaj pregovara i voza slobodno u i iz Tenje. Zajedno s viđenijim Srbima. Klasična spirala nasilja,
ljudska reakcija na žalost...ali naravno...Tuđman je kriv za sve ))),,,jer je htio samostalnu državu za Hrvate bez tutorstva i gospotstva Beograda i Srba.

sve dobro...

Tko je glasao

Lažljivo smeće

Da su ljudi poput Reihl Kira uspjeli u svojim mirotvorskim akcijama, ridikuli poput tebe, s maskirnim uniformama i uglancanim cijevima, dok su ganjali homiće oko televizije i vikali "pazi snajper" ispali bi totalne budale i kreteni, a bogami i kriminalci. Normalno, niste to smjeli dozvoliti, shvatili ste da je rat vaša jedina prilika za afirmaciju, pa i sada kmečite kad je lažni sjaj odavno izblijedio, ako ga je ikada i bilo.

Tenja, se dakako, lažljivi skote, dogodila poslije pogibije Reihl Kira.

Zapravo, što čovjek više zna, doznaje, povezuje i zaključuje, sve je razvidnija ogromna težina i odgovornost vašeg zločina.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

znači @Bigi

ne slažemo se oko uzroka rata...ti držiš da rata ne bi bilo da ga Hrvati nisu htijeli. Da, Hrvati su željeli samostalnu državu odvojenu od Beograda...pa i po cijenu rata.

Srbi su željeli svi živjeti u jednoj državi...nazovimo je Srboslavija...

Pristali bi oni i na neku Jugu..ali samo strogo unitarističku..centraliziranu..pa i "demokratsku" po načelu majorizacije ; jedan čovjek jedan glas" .

Eto, Srbi nisu uspijeli ...mi Hrvati jesmo... ako inzistiraš...priznajem.. da smo znali da bez rata neće ići...Srbi su mislili da će TO za njih rješiti JNA u tjedan dana...tu su se zajebali...

..i da su izvršili vojni udar...ono koncem devedesete..kad su pustili Špegeljovu snimku...opet bi bili poraženi samo bi mnogo više ljudi izginulo...

Nismo mogli bez rata ostvariti nezavisnu državu Hrvatsku. Srbi i Srbija nisu nam dozvolili.

Znači...ti si zapravo u pravu....pa ne znam čemu se pjeniš i da...

zašto me vrijeđaš...želiš da ti uzvratim pa da pretjeram i da me gazda banira...ajd dobro...uglavnom umrijet ćeš u pustoši svoje duše..izjest će ti kiselina želudac zbog nemoćnog bijesa...

Tvoje Juge više nema, nema, nema ...ahahaha neće je ni biti buahaha

sve dobro...

Tko je glasao

Projekcija

Tvoje Juge više nema, nema, nema ...ahahaha neće je ni biti buahaha
Nema, no nema baš ni Hrvatske jer ovo što imamo je jedna velika tuga zahvaljujući upravo mentalitetu kakav je tvoj.

Ono što trebaš znati je da su u biti ljudi vrlo slični, puno više nego što bi htjeli, i problem je to shvatiti, a pogotovo prihvatiti. Dakle ratničkog mentaliteta kao što je tvoj i onaj desne bratije je bilo na obje strane, bilo je tako i onih koji su vjerovali takvoj retorici kao i onih koji su pokušavali izbjeći rat, sve to na obje strane.

Nažalost na prvim izborima je Hrvatska izabrala najnacionalističkiju opciju, čopor mutnih tipova više-manje svi osuđivani za nacionalizam, srednjevjekovnog mentaliteta bez ikakvog dodira sa suvremenim svijetom. Gotovo identično kao druga strana s jedinom razlikom da ovih preko ima dvostruko više i da su tradicionalno bili zastupljeniji u JNA (za razliku od Hrvata koji nisu htjeli bit vojna lica Srbi su to voljeli i uvijek je nedostajalo Hrvata u JNA).

Ono što je naša kretenska desna bratija zaboravila je da u Hrvatskkoj ima 10% Srba, što je jako puno, a pogotovo je puno ako znamo da smo imali krajeve s većinskom srpskim življem kojima ta nacionalistička euforija budi vrlo ružna sjećanja i logični strah od povrata te ružnoće. Mislim da nije teško se identificirati s takvim strahom koji je nažalost bio vrlo logičan htjeli mi to priznati ili ne.

Ukratko, ako izabereš generala nacionalistu da ti riješi problem blesavo se iznenaditi metodi koju će taj primijeniti i ja sam prilično uvjeren da je Koalicija narodnog sporazuma pobijedila na prvim izborima da rata ne bi bilo, zasigurno ne ovakvog krvavog i dugotrajnog, a Glogoški, kao i mnogi drugi, u toj varijanti ne bi se danas vozikao u kolicima. Ne samo to, da smo Hrvatsku osamostalili dvije, tri ili pet godina kasnije imali bi više od te države nego što smo dobili ovom ubrzanom metodom koja se na kraju pokazala najsporijom i najskupljom.

Eto, pokušaj probleme promatrati s malo dubljim povijesnim korijenima i činjenici da svi lopovi misle da su na drugoj strani lopovi, kao što budale misle da su na drugoj strani budale, ili nacionalisti da su ovi drugi nacionalisti. Nažalost ovo posljednje vrijedi i za sve one idiote koji priželjkuju rat kao najbolje riješenje.

leddevet

Tko je glasao

nedokazan si L9

da bi me bolje razumio...upravo zbog takvih kao ti postojao je Jasenovac...

...ili ako ti je draže...Ameri su tijekom WW2 osnovali logore gdje su potrpali Japance i Njemce--svoje državljane-- jer su se bojali invazije Japanaca i Njemaca...pa su unaprijed potencijalnog unutarnjeg neprijatelja tj. petu kolonu...osigurali...

Moje pitanje za 1 Kn glasi...kako bi se ti ulogoreni Japanci i Njemci proveli ..e da su Japanci i Njemci zaista izvršili invaziju...kako su vlasti plašile stanovništvo.

To što ti nazivaš " kretenska desna bratija"...obranila je Hrvatsku od agresije i teritorijalnog umanjenja do ostatka ostataka...jer po " idiotskoj lijevoj bratiji"

čejeni bi završili pred Zagrebom.

Evo.

http://bestseller.jutarnji.hr/idemo-na-zagreb/

Tko je to htio klati rezerviste iz Kragujevca i okolice. Da su dolazili do Karlovca, na prevaru su ih dotjerali..kao na vojnu vježbu..s bojevom municijom.

Naj se sramotit. Reletiviziraš klasičnu agresiju na svoju zemlju...sram te bilo...krivi..desni..poput mene jel..

ps.ovo je velika tuga, kako kažeš...ima i gorih u okolici, a ne vidim baš neke velike socijalne nemire...

sve dobro...

Tko je glasao

Raznostrani

nedokazan si L9 da bi me bolje razumio...upravo zbog takvih kao ti postojao je Jasenovac...
Znam kao što znam i tvoji afinitet prema sanacionim metodama koje su se koristile u toj ustanovi za oporavak duha i tijela.

To što ti nazivaš " kretenska desna bratija"...obranila je Hrvatsku od agresije i teritorijalnog umanjenja do ostatka ostataka...jer po " idiotskoj lijevoj bratiji" čejeni bi završili pred Zagrebom.
Ne "kretenska desna bratija" je i s jedne i s druge strane provocirala ono što je provocirala, a obrana je je bila opća s time da sebi desna bratija pripisuje zasluge za razo.. ovaj, obranjenu državu, isto identično kao lijeva bratija u onoj državi.

leddevet

Tko je glasao

kako je to jednostavno L9

ustaše zločesti...četnici zločesti...partizani dooobri..hahaha

a zapravo su komunisti i njihova ideološka i prirodna djeca razjebali Jugoslaviju i izazvali ratove.......... a pogotovo Srbija i njeno nezadovoljstvo svojim statusom u Jugi...

Glede Jasenovca...budi konkretan...na koje razdoblje Jasenovca kao ustanove za sanaciju misliš.

Misliš li na razdoblje rata ..kad su Hrvati ubijali one koji ne žele Hrvatsku ili misliš na poslijeratno razdoblje Jasenovca kad su četnici presvučeni u partizane i komunisti ubijali one koji su željeli Hrvatsku.

sve dobro...

Tko je glasao

Čitačica

ustaše zločesti...četnici zločesti...partizani dooobri..hahaha
Čuj, ako ne kaniš čitati ono što piše ova rasprava nema smisla.
Dakle pišem polako i molim da tako i čitaš!

Govorim o desnoj bratiji, dakle o nacionalistima, a to da li su bili članovi SK ili društva ljubitelja rudlavih djevojčica nije važno u tom kontekstu. Dakle nacionalizam u svim JU republikama i dijelovima republika je rasturilo Jugu, a srpski nacionalizma je tu prednjačio obzirom da su oni bili najmnogobrojniji i da su bili prosuti gotovo po svim republikama.

Mislim da u trenutku raspada Juge nije teško se identificirati s srpskim nezadovoljstvom takvim tijekom događanja, sumnjam da si tako dementan da to ne možeš shvatiti. Ta isto identično nezadovoljstvo i gotovo identičnu politiku je provela Hrvatska u Bosni, sjećamo se te avanture (čuvena Tuđmanova salveta) i slijedne činjenice da gotovo svi osuđeni Hrvati u Hagu su iz tih krajeva a ne iz Hrvatske. Nažalost volimo zaboravljati neke stvari i kao to da je minimalno pravilo pristojnosti najprije pomesti u vlastitom dvorištu, a zatim krenuti prigovarati neredu u susjedovom dvorištu.

Svakako je dodatno zanimljivo da umanjuješ Tuđmanovu i hrvatsku ulogu u rasturanju Juge, nije valjda da se sramiš te i takve povijesne uloge? Eto čak je i tvoj (i Francekov) ljubljeni Mesić napisao knjigu o toj temi :-P

leddevet

Tko je glasao

kad su Hrvati ubijali one koji ne žele Hrvatsku

... ono, fakat pretjeruješ... jesi ti kad čuo za djelo zvano - negiranje holokausta?

Koji ti je q?

Koju jebenu Hrvatsku, tko je uopće stigao vidjeti tu "Novu Hrvatsku", kada su dan nakon proglašenja doneseni rasni zakoni? Kako su neki - recimo Židovi - mogli uopće znati "žele li ju"?

Sereš k'o grlica.

Tko je glasao

strašni ste

mislim strašni ste koliko ste interesantni ti @zap i tvoj (valjda ne topli) brat.
L9.
Najednom s teme o razvaljivanju Juge i odgovornosti za isto...ti uvodiš holokaust i Židove i rasne zakone iz WW2 , on počeo s Jasenovcem...sad uvodi "salvetu" i podjelu Bosne...hahaha...

Ajd dobro...ustaše su rasne zakone imali kao nus produkt u tadašnjim vremenima i u odnosu na ostale europske zemlje u Hrvatskoj...tadašnjoj NDH je srazmjerno malo Židova smrtno stradalo od hrvatske ruke...za razliku od, pa eto i Srbije...gdje je Beograd proglašen prvim Judenfrei gradom u Reihu, dok se eto ovdje Srbi vole šlepati tj. žrtvariti uz Židove.
To je davno pročitano.

Ustašama je primarni cilj bio država, nezavisna od Beograda...kao uostalom i nama 91. Što tu nije jasno.

L9---nema izjednačavanja odgovornosti, pa ni za BiH. Hrvatska je također napadana iz BiH i imali smo prirodno pravo da se tamo umješamo.
Bosnu su djelili baš svi tijekom pregovaranja.

@zap..ti rasni zakoni su ti bili nešto poput ovih zakona koji se uvode na mala vrata danas u SAD i Europi..protiv muslimana...za početak su im gdjegdje oduzeli putovnice...izdaju im drugačije osobne isprave...ne podsjeća li te to na Davidovu zvjezdu na odjeći ili žutu traku...

Djelo..negiranje holokausta..kakvo djelo misliš...daj me malo prosvjetli...

ili bi ti isto uveo delikt mišljenja...uostalom ja Židove nisam ni spominjao...

a to što se kod nas uvriježilo da se na laž o 1703450027 žrtava samo Srba u Jasenovcu... (jasenovački mit) odmah potežu Židovi... je glupost.

Srbi su vojno ustali protiv Hrvatske, kako onda tako i jučer. Nećemo miješati pojmove.

Najljepše mi je kad ljubitelji jednog od najvećeg suradnika i pomagača najvećeg židovskog protivnika...liju la costa suze za Židovima.

(titoisti, Tito, Jaser Arafat)

sve dobro...

Tko je glasao

polakše čitaj ili polakše piši...

Glede Jasenovca...budi konkretan...na koje razdoblje Jasenovca kao ustanove za sanaciju misliš.
Misliš li na razdoblje rata ..kad su Hrvati ubijali one koji ne žele Hrvatsku

Ovaj dio ti je izuzetno problematičan. Kako možeš reći - ako nekoga - na temelju Zakona o rasnoj pripadnosti - staviš u koncentracijski logor - da je on protiv Hrvatske (NDH)? Kada je to stigao "ne željeti Hrvatsku" - kada je uhapšen na temelju pripadnosti krivoj religiji/naciji.

Ono, daj se malo skuliraj. Zamisli da si iz obitelji kojemu je netko stradao u Jasenovcu na temelju tih zakona. Pa čitaš da jer su "Hrvati ubijali one koji ne žele Hrvatsku".

Inače, brojka stradalih se kreće oko 70-85.000 (Jasenovac). Pa ako ti smatraš da je to malo - to je cca godišnje ubijenih koliko je ukupno žrtava bilo na hrvatskoj strani u Domovinskom ratu. Nije loše za par baraka, zar ne?

Tko je glasao

Po običaju: preuveličavanje uz tone laži kao i kod ZZP-a

"Branitelj" uvijek spreman na blaćenje Hrvata i pretvaranje Srba u žrtve i usput vezanja srpskih žrtava za Židove.

Jadno je od tebe što uspoređuješ nešto takvo.

Kada su Srbi od Oluje i 44 žrtve pravili genocid nad njima i ZZP, a i ti si to vrijedno radio s njima, jasno je što su radili s Jasenovcem i do akkavoga su ga mita dotjerali.

Da su pobijedili, u DR, i oni pod tenkoviam bili bi "žrtve ustaša", i oni hendikepirani iz Dvora na Uni, ali i svi oni Hrvati i Vukovarski branitelji, koje bi poubijali po logorima u Srbiji!

Nalagali su se u neviđenim pretjerivanjima i branili prava iskapanja,a tek to što su Hrvate žrtve komunističkih iživljavanja u Jasenovcu nakon ww2. pokušali prikazati kao žrtve ustaša, je samo zrcalo "umijeća laganja", kada već nema u njih "umijeća ratovanja"!

Tko im je god gdje stradao stavlajli su ga na popis.

prema najsustavnijem jugoslavenskom popisu, kojeg je 1964. god. objavila Komisija za popis žrtava rata Saveznog izvršnoj vijeća (vlade) SFR Jugoslavije, u logoru Jasenovac je stradalo 59.188 ljudi, a u Staroj Gradiški daljnjih 9.587, od čega 33.944 Srba, 9.044 Židova, 6.546 Hrvata i 1.471 Rom. Taj popis nije dao "očekivani broj", pa je stavljen pod embargo i nije se uopće spominjao do kraja komunističke vladavine: podaci iz tog zabranjenog statističkog istraživanja objavljeni su tek 1997. god. (sumarni podaci kod Muzeja žrtava genocida u Beogradu) i 1998. godine (cjelokupni popis, kod Bošnjačkog instituta u Sarajevu). Na temelju više studija koje su objavili hrvatski historičari u razdoblju 2008. - 2013. godine, V. Geiger iznosi kako se i u poimeničnim podacima iz 1964. god. mogu opaziti grube greške, te se među navodnim žrtvama Jasenovca nalaze osobe za koje se može utvrditi da su poginule ili umrle na drugim mjestima - kao žrtve savezničkih bombardiranja, kao logoraši u njemačkim logorima, kao žrtve četničkih pokolja, kao preminuli u zbjegovima u El Shattu i u južnoj Italiji, čak među partizanima poginulima u bitkama na Neretvi i Sutjesci, te među poginulim pripadnicima domobranskih i ustaških postrojbi, (eto opet laganja "na kamare")

Židovi su ubijani po nacističkim zakonima naddržave 3. Reicha, a NDH je bila dio te države i provodila je ono što je morala kao i sve druge okupirane države u cijeloj Europi. Nažalost nacisti i fašisti su tada osvojili ogromna područja tako da Židovi nisu mogli pobjeći u miroljubive i mirne zemlje
Svakako da bi Hrvatska bila takva, miroljubiva i mirna, suosjećajna, humana, da nije bila stvorena, podređena i da nije bila pod upravom onih koji su izmislili "konačno rješenje za Židove"!

Srbi su nešto sasvim drugo u tome ratu, i kao i u ovome DR svim silama su navalili ubijati Hrvate u bolesnoj težnji stvaranja Velike Srbije, onda očuvanja njihove kraljevine.

To ubijanje je jednostavno četnička tradicija, a Hrvati su im se osvećivali za tu tradiciju i spirala zločina se dalje nastavljala.

U DR, dr. Tuđman je spriječio osvetu kakva bi se zločinačkim i genocidnim terorističkim hordama pobunjenih Srba dogodila, da su ta zlodjela koja su su napravili nama, uradili bilo kojem drugome narodu na svijetu, a ti si zaphode i takvoj najčasnijoj na svijetu vojsci nalagavao i gradio ZZP skupa sa četnicima i velikosrbima, s protivnicima i mrziteljima RH.

Upravo gradnja ZZP-a pokazala je svu besprizornost i količinu laži, kakvu su desetljećima neometano ispredavali o Jasenovcu.

Koliko je tamo srpskih laži- mogle bi se bagerima izvoziti, a upravo ta količina razmjerna je njihovoj mržnji prema Hrvatima!

Ponašaš se kako ti je netko ovdje napisao otprilike ovako: "braniš svakoga skota koji napada RH i branitelje"¨!

Tvoji argumenti su slični argumentima kojima si stvarao ZZP: preuveličavanje uz tone laži!

Tko je glasao
Tko je glasao

Mjera deratizacije!

Mjera deratizacije!

Tko je glasao

k'o grom iz vedra neba

Odakle si sad ti upala s ovim? Jel uopće pročitaš na što se referiraš? O kojim lažima govoriš - svi međunarodni izvori i domaći viktimolozi (nakon 1990.) spominju brojku od 70-85.000.

Što meni stavljaš na teret tuđe laži. Tada nisam bio niti rođen ili sam išao u vrtić i školu. Ajde molim te...

Tko je glasao

Bravo , drvosjek!

Bravo , drvosjek!

Tko je glasao

potencijalna peta kolona...

... na temelju krvnih zrnaca

Nema bolje metode. A ta metoda ima svoje ime, kao i oni koju ju propagiraju.

Tko je glasao

Na temelju krvnih zrnaca s

Na temelju krvnih zrnaca s 99% sigurnosti znamo da su nas napadali Srbi: nešto onih iz Srbije i skoro svi iz "Krajina".

A da su došli u Zagreb, kao u Vukovar, onda bi jednako odvlačili iz bolnice u grabe, dok bi domaći Srbi-Zagrepčanci prokazivali svoje susjede!
E ti što bi prokazivali, neki i ubijali bili su najveći zagovornici ZZP-a, a neki napadaju naše HRVI u Savskoj!

Tko je glasao

smrdi, smrdi, užasno smrdi!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Jadničak, očito su te zlostavljali u djetinjstvu

Jadničak, očito su te zlostavljali u djetinjstvu.

Evo, žao mi te pa ću ti posvetiti malo pažnje.

Malo, jadno stvorenjce, nisko od zemlje, vječito zbog toga isfrustrirano, evo uvažavam tvoje želje i upućujem ti nekoliko toplih riječi, jer si tako ukakan ostao na svijetu kojemu ne priopadaš. Tvoj autistični svijet, je svijet "ljubičice bijele, plave" i svijet komunističke majke ti Partije.

Ipak, kao dobra katolkinja, ja te žalim i zato budi mi pozdravljen, lijep je dan, izađi ,uživaj u našoj lijepoj Domovini oslobođenoj od neprijateljske vojske, oslobođene predjedničke institucije , a uskoro i ostalih.

Slijedi za tebe lijepo vrijeme- obriši taj kiseli osmijeh, ne gledaj sve prema svojim mračnim iskustvima.

Budi čovjek, a ne gnom!

Tko je glasao

@ppetra kako mogu biti ukakan

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

oslobođene predjedničke institucije

... ček, nije valjda Kolinda abdicirala nakon pohođenja privatne konferencije o pravu na slobodni pobačaj? :)

Tko je glasao

Oslobođene od mase crvenih

Oslobođene od mase crvenih koji su nam provodili crveni fašizam trpajući na funkcije masu Srba, jugosa, jugošpijuna i sličnih protivnika samostalne RH, počev od Jovića- koji je otvoreno zagovarao Jugoslaviju i koji....

Eno ih svih na teretu našega Proračuna, primaju velike plaće za nerad.

Naša Predsjednica ima zadatak brinuti o hrvatskim nacionalnim interesima i treba ih zagovarati i kod "Crnoga vraga", a ne samo kod naših prijatelja Clintonovih koji su nam pomogli u najgorim tenutcima za opstanak RH.

Uostalom, Bill je zaslužan za bombardiranje naše vječite neprijateljice i zločinačko- krvničke susjede Srbije!

Tko je glasao

promaja u podrumu, promaja u glavi!

@ppetra da te čuje tvoj pokojni predsjednik Slobo, siguran sam da bi rekao uj bre ko te rodi tako poganu!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Partija -zamjenska mama

Za RH Milošević je pozitivna "ličnost", jer "dogovorio se s Franjom da Srbija izgubi rat ", a i Srbe je izbacio iz njihove "kolevke" -Kosova (opet slabi naše današnje i buduće neprijatelje iz susjedne nam agresivne države).

Rodila me moja majka, Hrvatica!
https://www.youtube.com/watch?v=s_7XMF49xsI

I naučila našoj katoličkoj vjeri, a ujedno i tko je ubio autora ove prekrasne pjesme, a i gdje (na Daksi):
https://www.youtube.com/watch?v=eyuQGosNtLU&list=PLD998914B7D91F6E2

Tvoja je očito sve to propustila, pa si sada jadan, ne znaš kamo pripadaš, nemaš vjere, a ljudskost ti je ubijala zamjenska mama- KPJ -očito dugo i uspješno!

Tko je glasao

@ppetra Nakon što sam našao

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao
Tko je glasao

Tipičan komentar za jugonostalgične osobe

Nema, no nema baš ni Hrvatske jer ovo što imamo je jedna velika tuga zahvaljujući upravo mentalitetu kakav je tvoj.Ne zahvaljujući njegovom mentalitetu, nego tvome!

Nažalost na prvim izborima je Hrvatska izabrala najnacionalističkiju opciju, čopor mutnih tipova više-manje svi osuđivani za nacionalizam, srednjevjekovnog mentaliteta bez ikakvog dodira sa suvremenim svijetom.Ovo je tipično mišljenje nekih četničkih, jugokomunističkih i velikosrpskih kreatura kojima je sve hrvatsko- najnacionalističkije.
Izabrali smo život bez onih koji mrze sve Hrvatsko: hrvatsku naciju, katoličku vjeru, ljubav prema svojoj naciji, svome jeziku!
A čudno ej kako Srbi mrze sve hrvatsko, do spremnosti na neljudske zločine, a silom bi živjeli u zajednici s nama. To govori da su pohlepni za našom zemljom koju im ne želimo dati!

Ono što je naša kretenska desna bratija zaboravila je da u Hrvatskkoj ima 10% Srba, što je jako puno, a pogotovo je puno ako znamo da smo imali krajeve s većinskom srpskim življem kojima ta nacionalistička euforija budi vrlo ružna sjećanja i logični strah od povrata te ružnoće.Tih 10% je zaboravilo da su u Hravtskoj, a ne u Srbiji i odatle njihov tako visoki postotak u ratu protiv RH. Oni su RH smatrali svojim plijenom! Hravti se još trebaju osloboditi takvih koji Srbima u RH daju ekskluzivitet. Imaju svoju domovinu, ako im se domovina u kojoj su nacionalna manjina ne sviđa, ako ne mogu prihvatiti da Hrvati iamju pravo uređivati svoju državu po mjerilima Hrvata!Ti nikako da to shvatiš!

Ne samo to, da smo Hrvatsku osamostalili dvije, tri ili pet godina kasnije imali bi više od te države nego što smo dobili ovom ubrzanom metodom koja se na kraju pokazala najsporijom i najskupljom.Bio je povoljan trenutak i zato smo se uspjeli osloboditi- zauvijek. Još ćemo srediti ovo malo što moramnom srediti.

Srbi odlaze na školovanje u Srbiju i bez obzira što i Hrvati iseljavaju Srbi iseljavaju daleko više k svojoj rodbini, žene se i udaju tamo i proces teče kako mora teći, a u RH ćebiti sve manje i manje problema!

Mladi u RH nemaju iskustvo življenja sa Srbima, a ono što im pričaju njihvoi roditelji dovoljno je da nikada ne požele zajednicu s njima, niti ih zanima srpska kultura, niti njihov jezik, niti bilo što!

HRT se svojim silnim trudom povezivanja sa Srbijom samo kompromitira, a gledanost joj pada i pada, pogotovo među mladima!

Srbi izrazito mrze katolike i Hravate i samo oni koji žele nove ratove (jugići, ostatci četnikije u RH, neprilagođeni manjinci, djeca bivših jugo-funkcionera,) uopće i pokušavaju lijepiti ono što je antagonistično!

Koliko god se trudio- nas je oko 90% i mi svoju djecu učimo tko je naš najgori neprijatelj: Srbija.

Problem je u medijima, ali to će se srediti. I kada napravimo dovoljno filmova o tome što su radili za DR nitko nikada neće poželjeti biti u istoj državi!

EU je "blesava" , ako ih primi k sebi, a mi bismo odmah mogli u razdruživanje od takve EU u kojoj je Srbija!

Oni kulturno i civilizacijski nisu na razini života u istoj zajednici s Hrvatima!

Tko je glasao

@ppetra da nema takvih

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci