Tagovi

Crtica o posrbicama, Turudiću i zakonima protiv budala

[Slika]

Previše je posla, nemam vremena pisati... ali moram biti pošten i prema sebi, pa priznati da nije samo to razlog. U velikoj mjeri me jednostavno napustila volja. Ne vidim smisao gubiti vrijeme na beskrajna objašnjavanja i uvjeravanja, krištenje onih koji puštaju vjerove, bacanje biserja pred svinje. Čak mi više nije ni naročito zabavno ismijavati ih, jer su obični politički mazohisti - iako su valjda tisuću puta javno ispali budale, ponašaju se kao da se ništa nije dogodilo. Tući krepane konje? Nije zanimljivo.

Nakon sloma petokolonaškog projekta detuđmanizacije, domaći posrbice mogli su jednostavno prestati, ili se barem malo smiriti i utišati. Drugi obraz je okrenut, ruka im je pružena. Ono, 'ajde, što je bilo, bilo je, okrenimo se budućnosti, idemo dalje. Sva su hrvatska povijesno bitna pitanja riješena, državu imamo, pobijedili smo u Domovinskom ratu i obranili se pred cijelim svijetom, čak i za haaškim zelenim stolom. Preostalo nam je oporaviti gospodarstvo, podignuti narodu životni standard, vratiti se tisućgodišnjoj uljudbi i starim mitteleuropskim vrijednostima...

Ali, ništa od toga.

Pa pogledajte - otkad više nema "zajedničkog zločinačkog poduhvata" i Haaga, posrbice su se opet povratile u debela desetljeća jugoslavenske regresije, u II. svjetski rat, na ljubičicu bijelu maršala Tita koji "nije bio diktator", na partizane i ustaše, na "antifašizam", "ustaške guje" i slične žvake za bedake. Doduše, kako stvari sada stoje, Milanovićeva vlada i Kukuriku kamarila po količini čiste bezočne krađe, banditizma i lopovštine od Sanaderovih pajdaša se više jedva ili uopće nikako ne razlikuju, pa im ništa drugo ni ne preostaje, nego zabavljati narod igrama, kad su mu kruh oteli.

U svakom slučaju, moja štovana i ostala gospodo, s posrbicama rasprave više nema. Postala je bespredmetna. Rasprava pretpostavlja baratanje argumentima, a posrbice nikakvih argumenata više nemaju. Notorno su donesene već dvije presude najviših međunarodnih pravosudnih tijela, Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i Međunarodnog suda pravde (ICJ), koje urbi et orbi utvrđuju, dokazuju i pokazuju što se i kako dogodilo u hrvatskom Domovinskom ratu.

Na najvišoj svjetskoj međunarodnoj pravnoj razni utvrđeno je, dokazano i presuđeno da su Srbi i posrbice bili u krivu.

Utvrđeno je da je hrvatski Domovinski rat bio obrambeni i osloboditeljski, da su zločini počinjeni od hrvatske strane bili kolateralni i minorni, daleko manji negoli se u "normalnom" ratnom sukobu može očekivati, a da su Srbija i posrbljena JNA odgovorne za rat, masovna ubojstva i zvjerstva, etničko čišćenje stotina tisuća ne-Srba, silna razaranja civilnih objekata i ratnu štetu.

To nije šala. To je gotova, završena priča - tu više nema natrag.

Međutim, domaći posrbice i dalje tupe svoje. Poput poraženih Hitlerovih nacista i njihovih simpatizera koji negiraju židovski Holokaust, oni i dalje slijepo, zatupljeno, autistično, kao budalaste papige, ponavljaju svoje bradate mantre o "zajedničkom zločinačkom poduhvatu", "etničkom čišćenju", "ugroženosti Srba" u Hrvatskoj i slično. To više nisu politička ili kakva druga stajališta, to nije "sloboda govora" ni "pravo na različito mišljenje" - to je neprihvaćanje stvarnosti, odbijanje realiteta, patologija, fanatizam, bezumlje, ludost.

Dakle, molim: onaj tko negira pravedni, obrambeni i osloboditeljski karakter Domovinskog rata, ne može se više smatrati normalnim, lojalnim građaninom koji poštuje hrvatski pravni poredak. Crno na bijelo.

A sad, čitajte:

"...Ja, recimo, kao što ste primijetili, pišem domovinski rat malim slovom jednostavno zato što su u tom ratu domovinu dobili samo Hrvati, a Srbi iz Hrvatske je izgubili..."

Izdvajam samo ovu rečenicu, ali cijeli članak je takav. Neće vas začuditi da je autor Čulić bivši Feralovac, danas naravno u Srpskim Novostima, a slično kao i niz drugih, istovjetno otvoreno protuhrvatskih medija, udruga i organizacija, H-alter je portal koji financira hrvatska država. Zapravo se radi većinom o istim ljudima, istoj detuđmanizatorskoj bagri koja je poslije Tuđmanove smrti privatizirala Hrvatsku, do dna duše mrzeći "ustašku državu", ali beskrajno ljubeći "ustaške kune", i koja govori i zastupa ono što Milanović, Pusićka & co. misle, ali naravno, ne usude se javno reći, jer za njih više nitko nikad ne bi glasovao na izborima.

Istaknuta Čulićeva rečenica je čista velikosrpska laž.

Besramna pročetnička izmišljotina, bezočna reciklaža Miloševićeve ratne propagande. Etnički hrvatski Srbi, naime, nikada nisu izgubili domovinu. Hrvatska nikamo nije ni otišla, ni nestala, nego su hrvatski Srbi - oni obični normalni ljudi, koji se nisu stavili na zločinačku stranu Miloševićevog agresorskog ratnog stroja - konačno dobili svoju domovinu, posve jednako kao i etnički Hrvati, Mađari, Slovaci, Talijani i svi drugi hrvatski građani.

Jedina domovina koju su Čulić i posrbice izgubili bila je Miloševićeva četnička Jugoslavija, odnosno Martićeva kvislinška "Republika Srpska Krajina". Na čijoj su strani oduvijek bili, samo to sada konačno javno priznaju.

Odlično, rekao bih.

Valja napomenuti da je između naših domaćih posrbica čulića i "krajinskih" četnika Milana Martića samo jedna bitna razlika: čulići nisu imali hrabrosti uzeti pušku. Nisu se usudili, nisu imali dovoljno muda boriti se za Jugoslaviju tj. Veliku Srbiju i "srpsku krajinu" otvoreno i izravno, s oružjem u rukama, nego su ostali u Hrvatskoj, pritajili se, iskoristili dobrobiti i toleranciju demokratskog društva. Navukli su spasonosne krinke "slobode govora" i "prava na različito mišljenje", i čekali svoj trenutak.

Na hrvatsku sreću, unatoč 15 godina detuđmanizacije, taj trenutak nikada nije došao, niti će doći. Haag je rekao svoje, ICJ je rekao svoje, povijest je neumoljivo otišla naprijed, ali posrbice su ostali u Jugoslaviji s Miloševićem i u "krajini" s Martićem. Čulić, Ivančić, Dežulović, Đikić, braco Pusić, Teršelić, Tomić, Mandić... s obzirom da ih Kukuriku protežiraju, financiraju i štite, a iza sebe još uvijek imaju ofucanu, primitivnu britansku balkansku politiku iz prošloga stoljeća, nastavili su javno i bez imalo srama zastupati politička i ina stajališta i interese države Srbije - države ratnog agresora, države kojom i dan danas vladaju rehabilitirani četnici "antifašisti", države koja svoju odgovornost za rat i stotine tisuća mrtvih i ranjenih nikada i ničim nije priznala niti prihvatila.

Hrvatska više nema nikakvog razloga to dopuštati.

S petokolonašima se ne razgovara, njih se sankcionira. U ovom Čulićevom slučaju, radi se o savršenom primjeru zašto valja stisnuti zube, poslušati suca Turudića i kriminalizirati negiranje obrambenog i osloboditeljskog karaktera Domovinskog rata. Drugog načina nema. Cijeli niz europskih i raznih država u svijetu ima slične zakone, kojima se neko društvo, umorno od besplodnog dokazivanja da je nebo plavo, a trava zelena, institucionalno brani i štiti od štetočina. Italija, Francuska, Njemačka, Belgija, Poljska, Izrael...

Osobno, iskreno, nisam tome sklon. Moderna licemjerna politička korektnost mi se gadi, hate crimes su obična kvaziorwellovska izmišljotina, i kad bi bilo po mome, ništa od takvih stvari ne bi bilo kriminalizirano. Ni nacistička swastika, ni ustaško "U", ni komunistička crvena petokraka, ni srp i čekić, bukvalno ništa... sve dok se, uopćeno rečeno, radi o riječima, a ne o djelima. "Zakone protiv budala" ne podnosim, ali sam sada ipak prisiljen priznati da se radi o imperativu - da je ovo krvavo balkansko blato i da nakon bezumnog nastavljanja protuhrvatskog djelovanja posrbica, jednostavno nemamo izbora.

Na kraju, onima kojih se tiče, samo bih sugerirao razmisliti. Upitati se, treba li Lex Turudić odista kodificirati u području kaznenih djela, ili ga je možda bolje zadržati (bez podcjenjivanja) na nižoj i manje važnoj razini prekršajnog prava? Ako je moguće, da ne bude kazneno djelo, nego "samo" prekršaj.

Naime, tako na posrbice Čulića & co. ne bi dragocjeno vrijeme i sredstva trošili "ozbiljni" sudovi, nego bi im prekršajne prijave i kazne pisali policajci na ulici. Nešto kao propalicama i pijancima što spavaju po parkovima i u kanalima.

[Izvornik]

Komentari

Crtica o partizančugama, udbašuljcima i diktatorčićima

http://slobodnadalmacija.hr/Spektar/tabid/94/articleType/ArticleView/art...

Borba protiv Jugoslavena ispostavlja se sigurnom i unaprijed dobivenom političkom bitkom, zato je mnogi hadezeovci tako jako vole. U tom ratu bez pravoga neprijatelja ne trebaju vam ni pamet, ni moral, ni argumenti: dovoljna je volja za moći, prokazivački (udbaški) talent, te spremnost da se nemilosrdno gazi preko mnogih, nevinih, leševa.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kao i ostali posrbice, Krilie

Kao i ostali posrbice, Krilie se panično boji da će detuđmanizatori najebati za 15 godina petokolonašenja. Strah mu je opravdan.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

...

btw, jeste već napravili neki plan ili program po kojemu ćete eliminirati petokolanške detuđmanizatore?

ili prijetiš praznom puškom?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

kmečanje i cijukanje

okretanje pile naopako..onih koje je strah da će morati početi zarađivati novac..a ne dobijati novac..

sve dobro...

Tko je glasao

Kmečanje i cijukanje je

Kmečanje i cijukanje

je najviše vidljivo iz tvog pisanja, kako u dnevnicima a još naglašenije u komentarima

Na moje si dnevnike i komentare u samo zadnja tri mjeseca na dvadesetak mjesta imao potrebu upisati nešto što glasi, otprilike, “mi smo pobijedili a vi (Srbi) izgubili”, “Juga je zauvijek propala”. Koga ti to imaš potrebu stalno podsjećati, naime ja dobro znam, pa se postavlja pitanje znaš li ti. Ili te jebe savjest jer ta pobjeda nije bila posve čista kako u provedbi tako niti u američkoj pripremi i podrški (Oluja). Ili je došlo konačno u svijest kako je dvadeset godina poslije rata ona većina siromašnih koja se išla iz uvjerenja boriti, postalo još siromašnijima.

A o uratku Davora Krilea “KOTAČ POVIJESTI Nova Jugoslavija raste u režiji velikih Hrvata” nema pile naopako. U tekstu stoji:

SFRJ je tako danas u Hrvatskoj, nažalost, najprisutnija kao nastavak svoje najmračnije tradicije: dogmatske, fanatične svijesti i davnih komitetskih uvjerenja kako je avangarda nacionalne klase revolucijom za sva vremena zacementirala svoj povlašten položaj. Reći da Jugu u ovim aspektima najpredanije obnavljaju baš oni što protiv nje najglasnije grakću baš i nije neko veliko otkriće.

Upravo o tebi i tebi sličnima je u tom članku riječ.

Vidiš, bez obzira na jačanje ekstremizma u Europi i svijetu, napredni humani i nemilitarni pokreti i demokratske ideje, makar pobjeđivale samo korak po korak, će i konačno pobijediti. I u Hrvatskoj.

Tko je glasao

Nemam ništa protiv

"""Vidiš, bez obzira na jačanje ekstremizma u Europi i svijetu, napredni humani i nemilitarni pokreti i demokratske ideje, makar pobjeđivale samo korak po korak, će i konačno pobijediti. I u Hrvatskoj."

...da napredni, humani i nemilitarni pokreti i demokratske ideje pobjede u Hrvatskoj. @bube

Samo ni jedan od tih pridjeva ne pristaje uz SFRJ, jugonostalgičare, orjunu, tzv. reformirane komuniste a koji se ne odriču Tita, profesionalne Srbe u Hrvatskoj koji bi da se njih pita kako će se u Hrvatskoj živjeti i slične.

Moram li te podsjetiti da se SFRJ bila raspala pa je onda nastala Hrvatska...da su Srbi prvi krenuli rušiti ustavni red u SFRJ...moram li te podsjećati da su iz Srbije došli tenkovi 91. a u Srbiju vraćeni kao traktori 95.

Moram li te podsjećati da su najprije teroristi a onda traktoristi...granatiranjem pobili cca 400 djece u Hrvatskoj... moram li te podsjećati da je VRA OLUJA i na međunarodnom sudištu potvrđena kao legitimna... trebam li te podsjećati da je sud pravde u Hagu potvrdio da je na Hrvatsku izvršena agresija od četničke Srbije i komunističke JNA..a da su domaći Srbi bili peta kolona.......izgleda da moram... znči..

..već druga Jugoslavija raspala se u krvi a pobijeno je jako mnogo i Hrvata i Srba...poslije svakog raspada Juge..Srba je u Hrvatskoj sve manje i manje..

U ovim zadnjim ratovima gdje netko drugi nije ratovao za račun Srba...potučeni su do koljena kao vojska..da bi im na kraju i NATO (pazi i Englezi) zabiberio i za kaznu oduzeo Kosovo.

Znači, Juga je krepana kobila...ne možeš joj dati umjetno disanje...ne vrijedi je udarati nogom da ustane........

Naravno...možete vi Srbi..zajedno s hrvatskim izdajicama..pokušati nešto ostvariti što bi bilo slično Jugi...ukoliko Hrvati ne budu mogli legalnim i demokratskim metodama to spriječiti...izvući će cijevi..ugasiti svijetlo u krčmi..i opet će te nastradati..a tada će brojka vašeg srpskog naroda u hrvatskom korpusu biti decimalna..samo će ispred zareza biti "0"..

Tako je predviđam..... jučer nikad neće biti sutra...pomiri se s tim @bube

sve dobro...

Tko je glasao

da Jugu u ovim aspektima

da

Jugu u ovim aspektima najpredanije obnavljaju baš oni što protiv nje najglasnije grakću.

pročitaj što si gore u svom komentaru napisao. stvarno je uzalud svaki pokušaj - jer ti (mene) opet moraš podsjetiti ...... ali ne postoji više ni onaj Rim, ni Bizant, ni Aleksandar Makedonski, ne postoji ni Isus itd. Danas u Srbiji ne postoji niti jedna značajna politička opcija koja zagovara nekakvu Jugoslaviju. Čemu i kome služe ta svakotrenutna podsjećanja da nešto ne postoji a da to nešto baš nitko ne želi?

Ako nađeš vremena, pogledaj seriju Birdsong (2012), tamo rat za junake završava.

jesusDa i ja, poput tebe, zamutim vodu:

David Fitzgerald, Nailed; Ten Christian myths that show Jesus never existed at all, Lulu, 2010. u knjizi tvrdi ISUS KRIST nije postojao. Mit o središnjoj ikoni kršćanstva nastao je desetljećima nakon njegove navodne smrti i to povezivanjem raznih religijskih mitova i legendi koje se zapravo odnose na više različitih osoba.

David Fitzgerald je američki pisac, povjesničar i ateistički aktivist.
-----
http://www.rijekadanas.com/povjesnicari-isus-krist-nije-bio-stvarna-osoba/

Tko je glasao

U Srbiji zaista @bube

nitko ne zagovara Jugoslaviju...ali ima ih podosta koji bi Veliku Srbiju...čak su na vlasti...to što su promjenili naziv iz " radikali" u " naprednjaci" meni ništa ne znači...

Znači tamo postoje snage koje neke hrvatske prostore žele proglasiti srpskim.

U Hrvatskoj postoje Srbi koji po defaltu bi u neku zajednicu s majčicom Srbijom..što kao čovjek mogu razumijeti pa ih eto potičem da se i oni potrude da Srbija što prije uđe u EU..pa ponovo budu ipak nekoj zajednici s pravoslavnom braćom.

Onda, ima i domaćih izdajica koji bi za prst vlasti ili malo privilegija dali punu šaku hrvatskih prava i prodali bi se bilo kome...takvima je.bem mater..onako usput.

Ova priča o dalekoj historiji Rimu, Bizantu itd., a čuj...kad me ne bu nek me jebu.
Ukoliko se u nekoj budućnosti naši potomci požele ujediniti...i ako bude u zajedničkom interesu...tko mari..s ovakvom Srbijom ne smije biti popuštanja...tko popušta taj je izdajica...kao takav ulazi u povijest...

Što se tiče ovog o Isusu..jel postojao ili nije...tko sam ja da se brinem o tome..ne umišljam si da sam kompetentan ...a ako si me mislio povrijediti baš na katolički Uskrs ..nisi uspio..

Hristos vaskrse - Vaistinu vaskrse i ja tebi čestitam ako budeš slavio.

sve dobro...

Tko je glasao

zaboravih @bube

https://www.youtube.com/watch?v=Jw9aEks0IkI

...uživaj u mokrim snovima...i noćnim morama

sve dobro...

Tko je glasao

Protiv sam bilo kakve zabrane

Protiv sam bilo kakve zabrane izražavanja, pogotovo ako se radi o izražavanju političkih stavova, ideja. Ne samo iz osobnih uvjerenja nego u protivnom nebi bio ništa drugačiji od ljevičarskih i liberalnih ekstremista koji načelno podržavaju slodobu govora dokle god se poklapa s njihovim mišljenjem, a sve što ide protiv ponajviše njihovih osjećaja je za njih "govor mržnje".

Tvoja prava prestaju tamo gdje počinju moji osjećaji je njihova maksima.

"Govor mržnje" je tipičan ljevičarsko-liberalni novogovor za nekadašnji komunistički, antifašistički "verbalni delikt".

Dakle, neka svatko piše što hoće i izražava svoje stavove, bili oni nacionalsocijalistički, fašistički, komunistički, anarhistički, liberalni itd.

Ideje se ne pobijaju zabranama nego idejama.

Istina se ne boji preispitivanja i "revizije".

"Povijesni revizionizam" još jedna antifa-šistička, ljevičarska, komunjarska ispraznica.

Ti Piliću i dalje nastavi veličati antifašističkog, komunističkog ratnog zločinca, u rangu si Sjevernih Korejaca koji ne mogu prežaliti svojeg Dragog Vođu koji je odgovoran za smrt milijuna svojih sunarodnjaka, ne zbog rata, nego zbog gladi u njegovoj komunističkoj, antifašističkoj utopiji. Imperijalistički feudalni kralj je mrtav, živio komunistički kralj.

Ne, nije to nikakva "desničarska", "klerofašistička" zavjera, "povijesni revizionizam" glede Tita, nego istina, neoborive činjenice, a ti je poput sjevernokorejskog pionira ne želiš prihvatiti.

Još jednom, istina se ne boji preispitivanja. Domovinski rat se ne mora štititi zakonom. Istinu zakon ne mora štititi.

P.S.

Glede zabrana. Ljevičarima i liberalima su puna usta "slobode govora", "ljudskih prava" (pod navodnicima, jer se na njih najčešće u razvijenom svijetu pozivaju obojeni (crnci, Arapi, Pakistanci itd.) kriminalci i silovatelji, vidi pod UK, izbjegavanje deportacije, Europski sud za ljudska prava je naredio Francuskoj isplatu odštete somalijskim piratima koji su napali francuske brodove itd.) ali kada je A-HSP najavio postrojavanje "stranačke vojske", "ustaša" kako su oni to okarakterizirali, toliko uznemirio da je Ostoja Ranković panično milicajcima komandovao lovljenje pravaša po Šestinama gdje su otišli odati počast Ocu domovine, Anti Stačeviću. Ne samo to, nego su privremeno obustavili ZET-ovu liniju prema Šestinama. Tresu se gaće antifašistima, ljevičarima, jugokomunistima, četnokomunistima od marginalne desničarske skupine hrvatskih nacionalista. Kako im se ne će tresti od hrvatskih dragovoljaca, branitelja, čak i 100% HRVI invalida u kolicima, u Savskoj 66., koje zapjenjeno napada skupina redikula i psihički nestabilnih osoba poput Dražena Heroića, Marijane Mirt, Domagoja Margetića i ostalih, tipa Građanska akcija, Radnička fronta, Crvena akcija, anarhosindikalisti i ostali ljevičarski etnomazohistički protuhrvatski nakot.

Tko je glasao

"Nešto kao propalicama i pijancima što spavaju po parkovima i "

Tko je glasao

Vaše je Uboj , u boj To su

Vaše je Uboj , u boj
To su poklici pračovjeka

Vaše je "smrt fašizmu, sloboda narodu."

To su poklici antifašističkih psihopata što povijest dokazuje.

Razumljivo je da ljevičari, etnomazohisti ne mogu razumijeti nečiju ljubav prema domovini, narodu i potrebu obrane svoje domovine i naroda od ugroze, jer u modernom ljevičarskom poimanju svijeta, kao korisne budale za potrebe globalizacije, za narode i nacije nema mjesta, njihovo mjesto zauzimaju "građani" i "građanke", ali na žalost ljevičarskih i liberalnih progresivnih fiks ideja, ljudi više-manje i dalje imaju razvijene plemenske instinkte i dobro znaju gdje pripadaju.

Zato je vama etnomazohistima teško shvatiti riječi poput "u boj, u boj, za narod svoj" jer ste odnarođeni.

Tko je glasao

odnarođena govna

OK, uzmimo da si potpuno u pravu. Ljevičari uopće nemaju "gen nacije", uopće ne shvaćaju naciju i narod kao nešto prebitno. I što sada?

Imaš državu, RH. Ima desničara, ima ljevičara, ima svakakvih. Ljevičari niti mare za srpsku naciju niti za hrvatsku naciju. Recimo da mare za klase, gospodarstvo, ravnopravnost i slično. Dakle - uopće ti nisu "neprijatelji", jednostavno ih ne zanimaju iste teme kao i tebe.

I što sada - u slučaju ugroze (gdje si iskopao tu riječ) - u uniformi Zenga su bili i desničari i ljevičari i neutralni. Tako se reagira na vojnu opasnost. Puškom. No, sada je mir.

I što sada - svi moramo imati jednak nacionalan zanos tvom - inače ćeš nas vješati? Uopće ne kužim tu tvoju zabrinutost. Ako ja volim biciklirati, onda ću se zalagati da moja staza postoji i da bude sigurna, neću uvjeravati svakoga da je samo biciklizamdovoljno dobar, da su oni koji ne voze bicikl niškoristi građani niti išta. Niti ću svoj stav o životu i biciklizmu proglašavati nečim naprednijim od tuđih.

Odrasti. Nekome je bitan narod, nacija, nacionalna država, nekome puca ona stvar za to. Pa što onda?

Tko je glasao

Drugi put u 4 godine da sam

Drugi put u 4 godine da sam nešto stavio u spam.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Neka bude i treci put

Socijalni radnici kazu da svako moze postati propalica, cak i onaj, koji ne vjeruje, ni u Boga, ni u ljude, vec samo u sebe i sebi slicne.

Tko je glasao

@MKn, skloni dnevnik na neki

@MKn, skloni dnevnik na neki drugi portal jer se ovdje štakorski nakot okuplja da ga minusima pobriše.
Pozzz

Tko je glasao

Štakorski nakot

Podsjeća me riječnik na Goebelsovu propagandu o Židovima, kao štakorima.
Štakori su vrlo inteligentne životinje, koje će još dugo iza zadnjeg čovjeka živjeti na ovom planetu.
Vl

Tko je glasao

Iskreno rečeno, neki svom

Iskreno rečeno, neki svom fizionomijom podsječaju na štakore, primjerice Mark Spiegler, Henry Waxman.

Inače, uspoređivanje političkih protivnika, neistomišljenika sa životinjama nije bilo svojstveno samo Goebelsu. Antifašisti, komunjare su imale sličan rječnik.

Tko je glasao

Žao mi je - Gebelsa ne

Žao mi je - Gebelsa ne proučavam i nemam pojma što je govorio o Židovima a i baš me briga.

Tko je glasao

otpisani

kazes ne znas sto je gebels govorio o zidovima.nista narocito.nesto slicno sto si ti pisao na ovim stranicama prije nekoliko godina.

Tko je glasao

Neće im pomoći.

Neće im pomoći.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

MKn

dok je glavnog stana,nista nese biti pobrisano.
Pozzz

Tko je glasao

Braneći Handkea

Jergović brani sebe...računa na kratko pamćenje..

..smola i perje...

sve dobro...

Tko je glasao

http://en.wikipedia.org/wiki/A_Beautiful_Mind_%28film%29

Zašto se pilot zaključao i ubio još 150 sa sobom.
Budala(Turska riječ)(psihopat)
Sretno

Tko je glasao

naskok: vratiti se tisućgodišnjoj uljudbi

Preostalo nam je oporaviti gospodarstvo, podignuti narodu životni standard, vratiti se tisućgodišnjoj uljudbi i starim mitteleuropskim vrijednostima...”

http://kontraportal.com/novi-zahtjev-branitelja-otvaranje-bordela-sa-snizenim-cijenama-i-do-90/

Tko je glasao

Turudić je od sebe napravio budalu

čime se upisao u povijest.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Baš obratno-od posrbica,

Baš obratno-od posrbica, pojugica i lexića je napravio budale, a bit će i novi ministar pravosuđa-uskoro!

Tko je glasao

Turudić

je kukavičje jaje kukavičjeg jajeta kukavnog pravosuđa.

S obzirom na ekipu koja se okuplja, ne bi me čudilo da bude novi ministar pravosuđa.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

kada se radi o "našima"

kada se radi o "našima" kriteriji naglo padaju. Sudac Turudić je u svojoj sudačkoj karijeri ostao dužnik u dobro poznatoj epizodi kad koristi svoj sudački autoritet da bi prisilio krunskog svjedoka Ježića da vrati 5 milijuna eurona. Nakon toga nema više ni Ježića, ni love....ostali su u Švicarskoj.

Tko je glasao

OK @hlad, ima nešto u

OK @hlad, ima nešto u tome...
Međutim, barem 15 god. pratim podosta presuda i inače rad suca Turudića.
Mislim da je on "mila majka" u odnosu na hrvatsko pravosuđe.
Hrvatsko pravosuđe je najkorupiraniji, najpokvareniji i najzločinačkiji segment društva. Apsolutno ne bi bila pogreška sve ih strpati u Remetinec od općonskih sudaca i sudskih vijeća, pa usuđujem se kazati sve do Ustavnog suda makar je tamo situacija ipak zericu bolja. Ali, to bi bila diktatura.... a to što oni rade je veleizdaja.

... poneki i dovoljan broj bi izašao iz Remetinca čist kroz par dana a ostali pravac u obnovu Golog otoka.

Tko je glasao

da, ali Turudić je imao

da, ali Turudić je imao glavnu ulogu u jedinstvenom procesu u državi - suđenju premijeru za uzimanje mita u najvećoj privatizaciji u Hrvatskoj. Vrlo delikatan zadatak i za najveće face u pravosudju. Malo ljudi je svjesno da je već sama odluka o dizanju optužnice protiv premijera rizičan državni potez, koji mi možemo sami sabi tumačiti kao snagu demokratske vlasti, ali zapravo, nije to tako. U vanjskim krugovima to se više tumači kao znak političke nestabilnosti, posebno u slučaju kad, osim premijera i nema drugih optužnica.
Turudić je u tom slučaju na kocku stavio svoj sudački autoritet, kad je dozvolio da krunski svjedok optužbe nestane s novcima, za koje je sam tvrdio da predstavljaju mito za premijera. Osobno, više bih ga cijenio da je već u početku dao jasno do znanja da je kompleksnost i delikatnost slučaja takva, da nadilazi mogućnosti i sposobnosti jednog suca, pa ma kakve pravničke i sudačke sposobnosti imao.
Uz put, MOL ni bilo koja odgovorna osoba iz mađarske kompanije do sada nikakve konsekvence povukli nisu, što ostavlja dojam da slučaj nije još završen.

Tko je glasao

@hlad, mislim da razumijemšto

@hlad, mislim da razumijemšto mi želiš poručiti. Problem je što nikako nije pametno da svoje mišljenje (i neka možda saznanja) o tome ovdje javno ispišem.

U svakom slučaju Sanader-MOL-INA-...._......-Turudić; - mislim da niti je smio niti je mogao više.

Tko je glasao

Ma, možda i ne treba

umorit će se od gluposti , pa prestati...na pametan i stručan način implementirati u školske udžbenike istinu i samo istinu....znači i ove presude sudova u Hagu..

..zatim, na laž ići istinom..a to znači ..tući istim oružjem...medijski..

Prestati financirati laži proračunskim novcem...

( Kao npr. kad ova pijanica i kradljivica ministarka..uskrati novac jednom LADU proglasivši ih " opančarima" a da novac jednom Frljiću)..

..ne davati novac iz lokalnih, regionalnih i državnih blagajni, znači...

...koristiti i sada dostupne zakonske mogućnosti....otpuštati s posla profesore i predavače koji govore studentima suprotno europskoj deklaraciji o osudi totalitarizama...ili suprotno saboskoj deklaraciji o Domovinskom ratu...s javne televizije i drugih javnih medija.... jednostavno...ne možete našu djecu učiti lažima protiv njihove domovine...neki kodeks mora postojati...

..otpuštati iz državne službe one na javnoj plaći ( i druge) koji se sastaju " neslužbeno" sa stranim ambasadorima i dostavljaju im materijale tj. hrestomatije iz svoje nadležnosti...takve podvrći kontraobavještajnoj operativnoj obradi pod sumnjom za špijunažu za neku stranu zemlju...

..to rade sve zemlje..osim naše...mi na očitu špijunažu odmahujemo rukom...

...zadužiti službe da utvrde tijekove novca tj.porijeklo kojim se ,pored javnih novaca iz proračuna ..financiraju te NGO , kojekakvi blogeri i sl.

te o tome izvjestiti sabor na javnom plenumu...

Znači...ići i dalje istinom protiv laži....

ostaje i mogućnost političke borbe ..npr. pozivanjem na bojkot medija i to od strane političkih i drugih organizacija, organizirano odjevljivanje pretplate, građanska neposlušnost, organizirane demonstracije političkog neslaganja i sl.

..postoje i sredstva kojima bih ja bio skloniji..ali nisu baš popularna ni politički korektna...recimo:

-https://www.google.hr/search?q=bejzbol+palica&espv=2&biw=931&bih=590&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=TOYVVdroJY3uaOzYgtAD&ved=0CBoQsAQ

to bi bilo: srednje efikasno sredstvo ...;-)))..ali jebiga, neki doslovce moljakaju da ih netko isprebija...pa ja, dobar kakav jesam..ispunio bih im želje...

...pustiti dvjestotinjak BBB-ojsovaca recimo na one Okupay Croatia bio bi..kako kažu ovi u susjedstvu- i merak i sevap.

Naravno, šalim se..samo nabrajam razne mogućnosti...mislim da ne treba ići sad donositi neki zakon protiv tih cvilidreta... treba to tući glasačkim listićima..i zakonskim sredstvima...

Naravno, valjda se još nisam umorio kao @MKn od ismijavanja...meni to uljepša dan kad vidim kako ispadaju blesavi...

ali to je samo moje mišljenje...pretpostavljam da suci i pravnici znaju bolje

sve dobro...

Tko je glasao

Ma, možda i ne treba umorit

Ma, možda i ne treba
umorit će se od gluposti , pa prestati...

Nažalost, neće.

Pozor, ne radi se o običnim ljudima, poput nekih ovdje, koji su naivni, zavedeni propagandom ili jednostavno glupi. Radi se o osobama kojima je "jugoslavenstvo" posao, koji su na 15 godina detuđmanizacije - na sramotnim veleizdajničkim protuhrvatskim lažima - izgradili karijere, stekli golemu političku i društvenu moć i položaje, ostvarili silne materijalne beneficije i imovine. Oni neće dopustiti da se njihove detuđmanizatorske kule od karata sruše bez otpora.

Kome Lex Perković nije bio dovoljan, evo još jedne iliustracije što su ti ljudi spremni učiniti:

Vice Vukojević: Stipe Mesić, Vesna Pusić i Denis Latin izmislili su silovanje da bi zašitili Josipa Perkovića (video)

"...Nakon svjedočenja na suđenju Krunoslavu Pratesu krenula je medijska hajka koju je organizirao Stipe Mesić. “Da bi zaštitio udbaša Perkovića, protiv mene je pokrenuo medijsku hajku i lažno me optužio za silovanje”, kazao je Vukojević objasnivši kako je sve krenulo: "Novinar Saša Kosanović je na HTV doveo glumicu koja se lažno predstavila kao bošnjačka žrtva izmišljenog silovanja, a Vesna Pusić sa saborske govornice rekla je da sudac Ustavnog suda ne može osoba koja je silovatelj! Pusićka mi se za izgovorene laži nije ispričala, čak niti kada je otkriveno da su izmislili navodnu ‘žrtvu’, a sada se kandidira za glavnu tajnicu UN-a! To je tragikomično!”

U Bujicu se javio novinar Željko Peratović koji je također potvrdio da je bivši predsjednik autor lažnog silovanja: “Imam dokaze koji potvrđuju da je Stipe Mesić izmislio lažno silovanje da bi se javno kompromitiralo Vicu Vukojevića! Kada sam to htio objaviti u ‘Globusu’ suradnik Udbe Mirko Galić potjerao me na prisilni godišnji!..”

Pa pogledaj, prošlo je već gotovo dvije i pol godine od presude Gotovini i Markaču, međunarodne odluke koja je praktično uništila sve srpske i "jugoslavenske" konstrukcije i izmišljotine o Domovinskom ratu, koja je doslovno razorila sve "argumente" detuđmanizacije, i što se promijenilo? U hrvatskim medijima, u vlasti, u društvu? Baš ništa. Povrh toga, prije gotovo dva mjeseca presuda ICJ, iako nije rekla da je bio genocid, ipak je potvrdila valjanost svih hrvatskih stajališta o Domovinskom ratu, poglavito o odgovornosti Srbije i JNA, i što je postalo drugačije u Kukuriku politici? Opet ništa. Ima li bilo kakvih naznaka da će se nešto promijeniti? Nema, jer neće. Oni jednako lupetaju o Titu, "ustaškim gujama", "antifašizmu" i slično, a broj nezaposlenih u državi i dalje nije daleko od onoga prije 15 godina.

Tome se mora stati na kraj. Na ovaj ili onaj način.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Prevaspitanje, povratkom korijenima i korienima

Prevaspitanje, povratkom korijenima i korienima

Nikakva kazna – prevaspitanje, povratkom korijenima i korienima te križu.

Ovo ‘prevaspitanje’ koristim stoga da posrbice razumiju. I ne treba tu puno magijati, ima praksa iz zemlje Argentine gdje zakonča Ante prezime mu znate: istjerivanje vraga iz mlade Argentinke na http://www.youtube.com/watch?v=O0jlKr3dhdM

Kažeš “Moderna licemjerna politička korektnost mi se gadi”, no, možda bi najbolje i posve dovoljno bilo oduzimanje biračkih prava svima koji su posrbice po definiciji Lux Veritasa.

Ide li Kolinda kod Pape da stvar pripremi i pogura.

Nu, što se o svemu tome govori u Petlovcu?

Jer nikako mi nije jasno, ono glup sam, kako to da u najsiromašnijim selima Slavonije gdje neposrbice od stoljeća sedmog vladaju nisu nastala najbogatija sela (i gradovi) već ste to ostavili nedorasloj osobici Kolindi za napraviti.

Tko je glasao

nikako mi nije jasno, ono

nikako mi nije jasno, ono glup sam, kako to da u najsiromašnijim selima Slavonije gdje neposrbice od stoljeća sedmog vladaju nisu nastala najbogatija sela (i gradovi)

Evo samo primjerice, jedna "ustaška" kuna vrijedi 15 srpskih dinara. To čak nisu ni posrbice, to su pravi Srbi, Srbende, Srbetine. Kako to?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

@bube, Predsjednica ide ako i

@bube, Predsjednica ide ako i kada) kod Svetog Oca zbog možda nekih drugih razloga.
Možda i zbog ovih, između ostalog:
http://domoljub.org/forum/topic/84?page=1#post-205

Bauk, bauk lustracije kruži Hrvatskom!
Nije vam izglada ostalo još dugo vremena. Dragocjeno žito u ambare vrijednosti hrvatske a kukolj će biti počupan i spaljen.

Tko je glasao

Četnici

Odlično si elaborirao naš najveći problem.Svi glavni mediji su u vlasti tih posrbica. Najgore je da mediji u tom smjeru dezinformiraju mlade koji nisu dovoljno upoznati sa stanjem.
" "...Ja, recimo, kao što ste primijetili, pišem domovinski rat malim slovom jednostavno zato što su u tom ratu domovinu dobili samo Hrvati, a Srbi iz Hrvatske je izgubili..."
Srbi u Hrvatskoj imaju 10 ministara i ogromnu količini načelnika i šefova agencija i ravnatelja. Pritom za potčinjene uzimaju srbe i posrbice. Uglavnom nesposobne birokrate.Teško će tu upast Hrvat !
I da, brojim krvna zrnca onih koji mi uništavaju ono što sam gradio i puškom branio.Ne mrzim srbe, srbe koji nam uništavaju budućnost i njihove slugane hrvate zovem ČETNICIMA ! A i taj naziv nisu pošteno zaslužili jer se ne bore ni za kralja i otađbinu Srbiju nego za svoj đep.
Ali jednu stvar nisi spomenuo.
Uz tu nesposobnost postoji i mogućnost NAMJERNOG uništavanja resursa Hrvatske !!!
Kako tumačiti svježi primjer Imunološkog zavoda, davanje koncesija za bušenje mora sa nepoznatom dobiti a poznatom štetom...."pomaganje" privredi na način da potone još dublje, bankarski sistem koji od ljudi pravi beskučnike.....
Mislim da smo na pragu ciljanog totalnog uništenja RH i da nam tek slijedi pravi rat ! 1991. sa Tuđmanom, danas s Kolindom na čelu . Ako ju ne ubiju kad ju već nisu barbikazirali .
Ustašom su me prozivali 71 i 91, a sada ponovo u nama traže fašiste, ove 2015 ! Bolje da nas ne prozivaju jer će na kraju zaista izazvati građanske čarke kako vole zvati naš Domovinski rat.

Tko je glasao

...

Srbi u Hrvatskoj imaju 10 ministara

može li netko konačno nabrojati tih 10 ministara srba? već po ne znam koji puta pitam i odgovora nikako...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

sve su to "građani"

http://www.sloboda.hr/boris-lalovac-jubilarni-deseti-srbin-u-hrvatskoj-v...

Republike Hrvatske...i ne bi bio nikakav problem da Hrvatska pod njima napreduje a ne da nazaduje...da nema ideološki isforsiranih sukoba..da su pošteni, nekorumpirani ...i da im je interes naroda i države na prvom mjestu.

No kad uzmeš nametanje nekih stvari koje nisu bile u "planu 21", pederskopedofilsku propagandu, noćno uz obranu policije stavljanje ćirilice u Vukovaru gdje su rane još otvorene iako u ustavnom zakonu ima članak da to ne može ići protiv volje Hrvata...silom znači..što je i ustavni sud zaustavio..otežavanje glasovanja Hrvatima dijaspore...lex perković..

plan da se i vojnicima VRSK isplaćuju mirovine i invalidnine..i još koješta... ispada da ipak ima neke veze što su prije svega Srbi..a tek onda građani..

Mislim, naravno da za ukupnu politiku vlade odgovornost nosi premijer...koji kaže da je Hrvat, ali kaže i da je Hrvatska slučajna država...

dvoje potpredsjednika su mu Srbi..a prva potpredsjednica je ...sve samo ne Hrvatica...orjunašica..

sve dobro...

Tko je glasao

eto ga na...

ja pitam da netko nabroji 10 srba koji su u vladi, a ti mi daš jednog...gdje je ostalih devet?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Žao mi je

pomogao sam koliko sam mogao...eto piše da je on deseti....ostale si nađi sam..radi nešto..nemoj biti gotovan..tko traži naći će...;-))))

sve dobro...

Tko je glasao

...

+Boris Lalovac
Ante Kotromanović
Vesna Pusić
+Ranko Ostojić
Orsat Miljenić
Arsen Bauk
Ivan Vrdoljak
+Branko Grčić
Gordan Maras
Mirando Mrsić
Siniša Hajdaš Dončić
Tihomir Jakovina
Darko Lorencin
Mihael Zmajlović
Anka Mrak Taritaš
Predrag Matić
+Milanka Opačić
Siniša Varga
Vedran Mornar
Andrea Zlatar Violić

evo drvo, ni uz najbolju volju ne mogu naći više od ovih četvoro...ajd ti još ostalih 6 pronađi...ili netko drugi, svejedno...ti bar imaš istreniran njuh.:P

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Nisam u lovu na Srbe

to sam činio po šumama na Baniji 91. Pored toga mislim da si loš tražitelj Srba @janus... ;-))

Mislim da Ranko Ostojić nije Srbin....malo naginje orjuni..što je često kod Dalmoša..ali mislim da nije Srbin... pa da i je ..nikom ništa...ljevičar..branitelj..dragovoljac dr...solidno radi..

kad već spominjem dragovoljce, onda Tihomir Jakovina...dragovoljac i to da se zabezekneš u kojoj postrojbi je započeo...

rekli bi "crnokošuljaš"...poslije ga privelo pameti pa je bio u "normalnim" specijalcima...

Mirando ti je rođeni Miralem..što misliti o ljudima koji si mjenjaju ime..e to je već druga priča....znači Bošnjak...

..ja zaista ne znam koji su Srbi...koji iz mješanih brakova ,koji Jugoslaveni... osim ovog što imaš na netu..a i da znam ne bih ti rekao... jer u mom kraju je ponekad uvreda nekog nazvati Srbinom...ovdje su dosta zla napravili..pa ne bih da uvrijedim nekog...ja samo znam da ovako nesposobne vlade još nismo imali... ovako bratstvojedinstvene a nesposobne... čak je i Jadranka bila sposobnija...

sve dobro...

Tko je glasao

...

a i da znam ne bih ti rekao...

zašto?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

zato @janus

primjerice, kad je Jovanović bio ministar i silom inzistirao, nediplomatski nametao nešto što nije imanentno većini u Hrvatskoj, napadao kao bjesni pas sve..od sporta preko škola do znanstvenih institucija... naravno da mu je potrebno na isti...bezobrazan način uzvratiti, pa reći.............

..to je zato što je on rodom, podrijetlom Srbin izBosne i to iz kraja gdje se četništvo upija s materinim mlijekom... a ovdje svoje četništvo prikriva boljševičkim komunizmom umotanim u liberalnu kao socijaldemokraciju...

...no međutim, profesoru Grčiću nemam što prigovoriti...jer se ne kužim u ekonomiju..europske fondove i dr. a on nije nikad nastupao s tih nekih jugoslavenskih..orjunaških..četničkih pozicija... Nije vrijeđao, bar ne otvoreno...većinu građana Hrvatske. To ako je Srbin...pa nije on kriv, jel tako.

Hrvatski Srbi kao takvi..danas nisu problem u Hr..problem su ovi što ih zloupotrebljavaju.... s obje strane granice..

Hrvatska treba solidnu ljevicu...danas je nemamo..imamo skupinu budalaša koji se predstavljaju za ljevicu..

sve dobro...

Tko je glasao

Jovanović, onakav kakav je bio

bio je bolji od ovog nedotupavog Mornara čiji se sin školuje u inozemstvu, baš kao i dječica rodoljubne nam "vjerujem u te, zemljo moja Hrvatska" predsjednice.

Ali vi udboustašadija jednostavno ste preplitki da takve stvari shvatite, a i nisu vam niti važne, sve dok vam se te vaše dvije vijuge mogu napojiti kleronacizmom.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

u redu drvo...

ali kakve to ima veze s uporno goebelovskom ponavljajućom laži "u hrvatskoj vladi ima 10 ministara srba"? i onda kada pitam da netko nabroji tih 10 ministara, maksimalno se dođe do njih 3-4...e jebat ga...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

valjda oni koji to tvrde

znaju...ili samo žele vaditi mast jugošovinističkim boljševicima..kao što je evo ova komentatorica iznad... kojoj je sve tradicionalno hrvatsko ili konzervativno...odmah bljak...napada eto Mornara..al ne napada Pupovca koji isto ima kuću u Njemačkoj itd...

Naravno..pošto si se namjerio da prebrojiš krvna zrnca i utvrdiš kompletnu krvnu sliku...trebao bi onda vidjeti i.... koji su od njih djeca iz mješanih brakova, pa koji su u takvim brakovima.. i svašta nešto...ako hoćeš kompletnu sigurnosnu provjeru ...i to baš od mene..e može...samo to ne radim badava kao ni džabe;-)))

..generalno...radi se o strankama mješanih brakova čija omladina preferira maricu, gandžu..uvezani još po starim strukturama, jugoslavenskim- izrazito nedemokratskog načina razmišljanja i funkcioniranja..skloni muljažama i zloporabama mogućnosti koje vlast kao takva pruža...željni preodgajanja nacije prema svoj mjeri umjesti da služe tom narodu i toj državi...izrazito anacionalni...skloni nametanju umjesto konsenzusu...ma ..komunjarska svijest...manje više rigidna..

..obiteljski i interesno uvezani s bivšom udbom i kos-om---lex perković...

gledaju kako će se nahapati materijalnih dobara...al da ne završe u zatvoru...itd...

sve dobro...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci