Tagovi

Crobarometar Pulsa: I dalje SDP 30 prema HDZ 25% - 56 prema 46 mandata

www.hrt.hr/vijesti

Već iz mjeseca u mjesec, kako u SDP-u, tako još više u HDZ-u čekaju objavu rezultata terenskog istraživanja kojega za HTV već godinama radi Puls. S obzirom da Puls uslugu terenskog istraživanja radi i za IRI, ovi rezultati su postali jedino pravo mjerilo kretanja popularnosti stranaka kod nas, no i kao kod svakog istraživanja ne treba brzati sa zaključcima.
I večerašnji Puls potvrđuje priličnu prednost SDP-a nad HDZ-om i citiram HTV (inače cijelu vijest dobijete ako kliknete na link ispod slike, hvala cnnu za taj kod):Analitičari se slažu da je malo vjerojatno da bi SDP mogao izgubiti ove izbore.E tu se neću složiti. Ovo je bitka koja će biti daleko neizvjesnija od bilo koje dosad. Pogledajte samo kako se odjednom odavno preminula koalicija HSS-HSLS vraća među žive (vjerujte mi privremeno, iako me i samoga to čudi), no činjenica je da su jedini bili medijski prisutni ovaj mjesec. To upozorava i na oprez sa svim ovim anketama, jer koliko god one bile profesionalno napravljene, određeni splet okolnosti, prije svega medijskih, može dovesti do ovakvih oscilacija.
Recite mi što su to HSS i HSLS napravili ovaj mjesec da bi to birači primijetili. Izašli iz NO? Da je Staško Adlešić dao ostavku na super plaćeno mjesto direktora Croatia Osiguranja zajedno s Hrvojem Vojkovićem, možda bi im i povjerovao. No činjenica, malo minglanja po HTV-u, skup HSS-a i evo podrškica raste, samo pitanje koliko dugo. Slično je i s HNS-om. Od imenovanje Ljube Jurčića za premijerskog kandidata SDP-a su u defanzivi, a toliko je tema koje su mogli otvoriti. Kotromanović ide posjetiti Gotovinu, ali ni SDP ni HNS ne kažu objavit ćemo popis branitelja kad dođemo na vlast i cijenit će nas pravi domoljubi i branitelji. Ali zato je fora da Čačić položi vijenac u uniformi (nije sve u slici, nekad iza nje mora biti i nekakav stav, a bar se Čačiću ne može reći da je bio u Austriji dok se tu krvarilo).
U svakom slučaju zanimljivo - Glavaševi trgovci su skupo platili kavu u Osijeku - kako bi se vi odnosili prema izdajici koji vam se vrati - gledali ste stotine filmova - objesite ga u prvoj prilici. Nemam pojma što su oni uopće mislili, ali su shvatili da Sanader nije lagani protivnik. Nadam se da će to na vrijeme shvatiti i SDP i HNS - ove izbore treba isčupati Sanaderu iz ruku, a on ih zasad nema namjeru ispustiti.

Komentari

Upravo sam pročitao na

Upravo sam pročitao na teletekstu RTL-a da Vlada sprema "vodeni zakon" kojim će, Svjetskoj banci uprkos, reći ne privatizaciji upravljanja vodom.

Bude bijesdrugi dnevničio valjda. Vjerujem da je ovo najjača HDZ-ova predizborna nagazna.

edited: Tek sam sad shvatio da prenose vijest iz Novog lista.

Tko je glasao

Ne napravi li SDP neki

Ne napravi li SDP neki ozbiljniji gaf, procjenjujem da će pobijediti na izborima i prilično lako sastaviti vladu. No tu je Bandić koji im visi kao kamen oko vrata i mogao bi ih stajati pobjede. SDP je u ovom trenutku sam sebi najveći neprijatelj.

Tko je glasao

U prilog raspravi predlažem

U prilog raspravi predlažem uključiti uz drugo i ova pravila novije hrvatske politike - Račan vuče konce, Budiša odlučuje, gale i g-news se trude ali pitanje je uticaja. Analitičari, pa i cijenjena Grbeša, su skloni isključiti te uticaje.

Kad je Račan rekao nove snage, vidite kako SDP raste a padaju HDZ i Čačić-HNS. Budiša i povrtlarenjem drži stvar u neizvjesnosti, pitanje je šta će biti ako promrmlja. Za gale-a i g-news-a zaključite sami. Možda je diletantski, ali dosada je igralo igru.

Tko je glasao

Marijana Grbeša ima jednu

Marijana Grbeša ima jednu dobru u kolumni u Večernjem danas:Zašto onda začuđuje iznimna popularnost Zorana Milanovića? Ona je, kao prvo, izraz razočarenja u ukopanu političku elitu. Kao drugo, Milanović je nov pa, osim svježine, ima ono što su mnogi politički veterani odavno izgubili: dobar glas.I još bolji zaključak o kojem treba razmisliti:Agresivnost medija i nezainteresiranost političara da nešto učine u vezi s vraćanjem povjerenja građana stavljaju u nezavidnu poziciju: od većine hrvatskih političara ne bi se usudili kupiti ni rabljeni automobil, a moraju kupiti četiri godine vlastitog života.

Tko je glasao

Da budem precizan, ja sam

Da budem precizan, ja sam mišljenja da će SDP biti najjača stranka na izborima, ali nisam sigura da će biti u poziciji sastavljati vladu, no to je već tema za drugi dnevnik... Dakle kada analitičari kažu da neće izgubiti izbore, ako misle na to da će biti prvi, to se slažem, ali da li to i znači da će HDZ izgubiti vlast - ni u kojem slučaju...

Tko je glasao

da izborni neće biti nimalo

da izborni neće biti nimalo lagani i da će bit odrađivanja poslova za zajedničare, najbolje govori "sjajan" razgovor s "fenomenalnim mladim lavom" HDZa Gordanom Jandrokovićem, objavljen u Jutranjem.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Najbolji je odgovor broj 10.

Najbolji je odgovor broj 10. na pitanje Je li vam neugodno u društvu homoseksualaca? - NE :-)

Tko je glasao

Meni je najbolje ono gdje je

Meni je najbolje ono gdje je suzdržan. Ne zna da li je Ademi heroj i treba li mu spomenik ili ulica, ali zato zna da je Gotovina nevin.

Valjda ga iznenadilo pitanje. Za Gotovinu zna što Sanader misli (sa splitske rive), a za Ademija nije pitao pa se morao suzdržati.

Očito mu kod Stankovića nije bilo dovoljno. Pa ga Irac poslao da popravlja dojam.

B-52

Tko je glasao

Recite mi što su to HSS i

Recite mi što su to HSS i HSLS napravili ovaj mjesec da bi to birači primijetili.

Dobro pitanje, a što je SDP napravio da ima 30%, osim što je Račan umro. Možda Račan zbilja vrijedi 10%?

Ne znam, ali sigurno znam da govori engleski kao iz partijske škole u Kumrovcu (vidi ovdje)

--
www.youtube.com/user/bijesdrugi

Preporučam i
www.youtube.com/HDZzna
www.youtube.com/HDZpokrenim

Tko je glasao

SDP je , na primjer, imao

SDP je , na primjer, imao stranačku konvenciju na kojoj nikome nije trebala pomoć zaštitara. Konvencija na kojoj su imali četiri(4) kandidata za mjesto predsjednika stranke. Pobjednik nije protukandidate izbacio iz stranke.

Predstavili su svoje strategije:
Gospodarstvo, obrazovanje, zdravstvo, mirovine, antikorupcija.

Sve u svemu, bili su jako vrijedni i marljivi.

U isto vrijeme je HDZ održao svoj sabor na kojem im je tek uspjelo plasirati plagijat.

I to je to.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Moram priznati da nisi

Moram priznati da nisi potpuno u krivu. Za SDP-ovih 30% je dijelom zaslužan i HDZ.

Narod sve više otkriva kakva je Sanaderova vlast i da HDZ treba što prije udaljiti od državne blagajne.

Samo nek što više u javnost pripuštaju Jandrokovića. Pa će biti i 40%. Za SDP.

B-52

Tko je glasao

Narod sve više otkriva

Narod sve više otkriva kakva je Sanaderova vlast i da HDZ treba što prije udaljiti od državne blagajne.

Ne znaš što bi prigovorio pa s ovakvim površnim tvrdnjama dokazuješ da je HDZ loš.
Šuker je uveo reda u državnu riznicu - to je očigledno i priznato na svim stručnim diskusijama i konferencijama. Ne očekujem da će se to pollitika.com to priznati.

O anketama mogu dodati i ovu, koja se nikako ne slaže s drugim anketama. Isti anektirani građani govore jedno kad ih se pita o politici, drugo kad tema nije politika. U ovoj državi nitko pojima nema što hoće, ali uglavnom svoje neuspjehe svaljujemo na druge, političari su nam idealni krivci.

Večernji: Građani: bolja Hrvatska

--
www.youtube.com/user/bijesdrugi

Preporučam i
www.youtube.com/HDZzna
www.youtube.com/HDZpokrenim

Tko je glasao

činjenica da su ankete samo

činjenica da su ankete samo slike ili fotografije u točno određenom razdoblju koje nam pokazuju, ako su odrađene profesionalno i prema pravilima struke, kako građani o nekoj temi razmišljaju u nekom trenutku. budući da PULS radi za Eurobarometar, smatram da ne bi trebali sumnjati u profesionalsnot te kuće za istraživanje javnoga mnijenja. s druge strane, samo jedna anketa na pokazuje ništa. osim slike javnog mnijenja u nekom trenutku. zato se i provode sustavna istraživanja koja pokazuju trendove. a to je ono što je važno. trend pokazuje da HDZ stagnira, a SDP je u porastu. i to je neosporno. zanimljivo je da je EPH, odnosno Jutarnji list, odustao od svog sustavnoga istraživanja. kad su dobitli rezultate kojima HDZ, a onda i Nino Pavić koji za našeg Ivu Sanadera odrađuje Slobodnu Dalmaciju, nisu bili zadovoljni. čak ni Večernji list, koji "kao" kritizira Vladu našeg Ive Sanadera s desnih pozicija, više ne objavljue ankete. nakon one "super" ankete koju im je "poklonio" Ratko Maček.

e da, što se tiče razlika u razmišljanju građana RH o nekim temam, koje čak isključuju jedna drugu, najbolji su ti primjeri haški optuženik Ante Gotovina, dok je bio u bjegu, i pridruživanje Europskoj uniji. iako je glavni uvjet za nastavak procesa pridruživanja s Unijom bilo Gotovinino izručenje Haagu, oko 75 % građana je bilo protiv toga, dok je, istovremeno, oko 75 % građana bilo za ulazak u Europsku uniju.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

e da, gotovo da sam

e da, gotovo da sam zaboravio, baš mi je drago da naš Ivo Sanader tako dobro i tečno govori strane jezike.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Koji si ti nekrofil...

Koji si ti nekrofil...

Tko je glasao

kolega, molim te nemoj

kolega, molim te nemoj vrijeđati nekrofile!

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci