Tagovi

cost benefit

na početku ću naznačiti da će ovaj moj upis biti nastavak stila malog marinka, i nabacivati misli onako kako mi dođu, što priliči neobaveznom blogerskom črčkanju, dakako trudeći se držati nečega što se percipira kao objektivnost. obzirom da se prijašnja i trenutna vlast slažu da nema nama do brisela, da u javnim medijima ne postoji druga tema, koja je, ruku na srce, idealna novoj vlasti da uhvati malo predaha prije rasprodaje vintage zlatnine iz ormara, i novog kruga zaduženja. odlazak u eu se čini kao jedini mogući izlaz iz ove pogibelji; priča o neminovnosti ulaska u uniju me podsjeća na situaciju da kao brodolomac plutaš u "bajbotu" na atlantiku u naletiš na tonući "titanic", pa te uvjere da je bolje potonuti na velikom "titanicu" u društvu velikih nego da solo završiš kao hrana ribama (čitaj bankarima). narod je isplašen ratovima, krizama, golim preživljavanjem i u stanju je koje se može karakterizirati kao stanje sužene svijesti, kada je vrlo lako izvršiti dresuru. good doogie.
dakako, kada bi bilo kojega aktualnog i bivšeg političara iz ove zemlje pitao da li bi naslijepo potpisao ugovor o golemom zajmu bez znanja koliki je iznos koji će uzeti, kolika je kamata, i što će se desiti ako lovu ne vrati; dakako svatko razuman bi rekao da niti u ludilu ne bi pristao na te uvjete, a to se otprilike traži od ovog naroda, pa nije čudno da prije seksa tražimo i malo predigre u vidu nešto transparentnijeg uvoda i onog što nas čeka nakon penetracije.

matematika; sir i vrhnje

matematički gledano europa je jedino mjesto na svijetu gdje je bogatstvo najpravilnije raspoređeno, mjesto odakle je krenuo progres po ostatku kugle; cinici bi dodali, da to je i mjesto odakle su krenule kolonizacije, genocid u južnoj i sjevernoj americi, mjesto gdje su počeli i održani svjetski ratovi, konclogori, ciklon b, mjesto gdje su se prolili hektolitri krvi u ime nečega. dakako da je razlog okupljanja europljana najčešće opravdavan nekakvim zajedničkim kulturnim nasljeđem, suradnjom, novim babilonom; razumije se političke elite neće reći da je to bajka za mase, a da je ona istinski puki instrument neoliberalne kapitalističko-imperijalističke elite. cinici će također primjetiti da su "sućutni" nijemci, momci koji su dobro ispekli zanat prije 50-tak godina, (thyssen krupp) najveći dobavljači grčke i portugala oružjem, i da u stvari spašavaju svoje uloge.
kao i na divljem zapadu, deke, ogledalca, grmeći štapovi, dok vatrenu vodu metaxu, bogu hvala, grci imaju u izobilju. i trebat će im, jer trijezan se nije lako naguziti.

što povezuje maria montija, maria draghija, otmar issinga, petros christodoulua, lucas papademosa, karel van mierta, peter sutherlanda, antonia borgesa, sve redom značajnih "igrača" u eurokaruselu.
kolonjska voda? marka cipela?... svi oni imaju u nazivniku razlomka goldman sachs, sve su to pilići iz istog inkubatora.
"
Simon Johnson, the former International Monetary Fund economist, in his book 13 Bankers, argued that Goldman Sachs and the other large banks had become so close to government in the run-up to the financial crisis that the US was effectively an oligarchy. At least European politicians aren't "bought and paid for" by corporations, as in the US, he says. "Instead what you have in Europe is a shared world-view among the policy elite and the bankers, a shared set of goals and mutual reinforcement of illusions."
"
dakako, vrhunac burleske je da mario draghi sada spašava eurozonu

"Mr Draghi has been dogged by controversy over the accounting tricks conducted by Italy and other nations on the eurozone periphery as they tried to squeeze into the single currency a decade ago. By using complex derivatives, Italy and Greece were able to slim down the apparent size of their government debt, which euro rules mandated shouldn't be above 60 per cent of the size of the economy. And the brains behind several of those derivatives were the men and women of Goldman Sachs."

to je kao da pozoveš piromana da ti pomogne ugasiti kuću, već viđeno u americi, obama, momci iz feda, goldmana, karusel između privatno-javnog sektora. obama će uvesti red...dakako kada bi mafija prethodno poubijala horde kongresmenskih lobista koji potječu iz bankarskog ceha. no mafija je za ove momke poput armije spasa. oni ti barem dobace ribu u novinama, i završiš u temeljima neke novogradnje; ovi te ko vampiri sisaju do kraja života, održavajući te točno toliko dok im ne isplatiš posljednju ratu.

mit o nordijskoj vallhali i švicarskom siru

kao argument koji mora izbiti posljednji argument euroskepticima kaže se, da norveška i švicarska nisu u eu, ali kao da jesu, dapače daju više love neko većina članica eu; dakako da to rade da bi mogli nesmetano trgovati sa eu, i zato su donijeli 80% zakona radi kompatibilnosti sa eurozonom; a dakako da dajući lovu štite svoja golema ulaganja i tgovinu po europi; doduše norvežani su pokupovali prilično novčarskog trasha koji bi im se mogao razbiti o glavu; mit o skandinavskoj socijalnoj shangri la je davno prošao, švedska je potiho odavno glavna laboratorija neoliberalizma, gdje je privatizacija zahvatila sve strukture društva, a uskoro ih očekuje privatizacija pošta, telekomunikacija, struje, bolnički sektor i školstvo. nisu samo hrvati ovce timmy. priču o islandu znamo, pustili su za razliku od irske da im banke propadnu umjesto države, pa će polako nestati sa onog goluždravog otoka, ali ne zbog topljenja ledenjaka. sada cvileći podvijena repa čekaju sa nama red za ulaz u majku svih država. jeben taj kapitalizam, marks bi rekao u dokolici...

hm, švicarci,
"
Their Europe 2006 Report 1, published at the end of June 2006, is an admirably
serious and comprehensive analysis of the costs and benefits of EU membership.
Apart from the absence of economic analysis on the current state (dismal) and future
prospects (dire) of the Single Market, and a tendency to assume that the EU is selfevidently
a good thing, the report is remarkably honest. Its language is free of political
correctness: it spells out bluntly and unequivocally the hundreds of areas in which
Switzerland would lose sovereignty if it were ever to join the EU.
The authors insist that “Switzerland must define its…relations with the EU in
such a way as to always be able to defend [Swiss] interests……Switzerland’s
relationship with the EU must not be considered as a simplistic ‘to join or not to join’
question….It is not so much a question of whether or not Switzerland should be a
member of the EU, as of finding the best way and the appropriate [policy]
instruments for the government to achieve Switzerland’s fundamental goals and
foreign policy objectives”.

brutalno jednostavno, zar ne,

istini za volju, postoji dakako i kvaka22;)

"
Switzerland is much-disliked in Brussels, Paris and Berlin, and much ganged-up on. Ask the Swiss about their negotiations with the EU about bank secrecy and withholding taxes on savings accounts, and check how enjoyable those were. Ask the Swiss about the screeds of regulations written in Brussels that they have to adopt without any say. Ask the Swiss about the big sums they have to pay into the EU budget, including a special levy to help fund eastern enlargement. Ask the Swiss about the way that the EU refuses to negotiate on any individual policies, but insists that Swiss-EU relations should be on a take-it-all-or-leave-it basis.
"
dakako švicarci su kompletno u okruženju eurozone, i više od 70% vanjske trgovine se eu, gotovo duplo više od velike britanije, a nije zgorega spomenuti da su jedina država za koju se zna da je učinila ono što je majka svih poslova u kapitalizmu; cost benefit istraživanje da li im se isplati ući u eu 2006. godine; rezultat te analize pokazao je da im bi ulazak u eu koštao 6 (šest) puta više od "bilateralnih dogovora" kojima su jodleri trenutno u konkubinatu sa bruxellesom, dakle drže se devize "fali eu, drž se švice". ukratko, švabama i žabarima, evo vam lova, a vi se zajebajite sa poljacima, grcima, slovencima, hrvatima...itd...
dakako nitko ne spominje jednu zemlju južnije od grčke, koja ima porast bdp a već nekoliko godina iznad eurozone, a koju ne žele u europi jer su prljavi turci. momci se dohvatili posla, uredili stvari i boli ih ona stvar hoće li im barosso dati pozivnicu....

na kraju malo smijeha; članak iz ny timesa o strahu hrvata oko ulaska u eu,
http://www.nytimes.com/2012/01/18/world/europe/croatia-wavers-over-joini...

pogledajte prezime čovjeka kojega su intervjuirali u svezi proizvodnje jaja, nomen est omen...:))

napomena: ovo nije euroskeptički tekst. glasajte za europsku uniju jer se nećete moći seksati, i oslijepiti ćete na oba oka ako ne glasate za ulazak hrvatske u eu.

zdravi i veseli bili,

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci