Tagovi

Corporate Semantic Web

Corporate Semantic Web
Naziv je ovo jedne knjige kao što je i „Mi smo Titovi, Tito je naš“ naziv jedne knjige, kao što je i Nummero Zero naziv jedne knjige. Tumačio sam 1992, došavši u Beč, da ne volim novine a volim knjige.
Ali vratimo se naslovu Corporate Semantic Web u.
http://www.amazon.com/Corporate-Semantic-Web-semantische-X-media-press/d...
Knjigu je napisao Bortecin Ege, slično kao Umberto Eco s Numero Zero puno tajni, košta sitnica 50 Eura. Ljubo se žalio da ne može kupovati knjige, na sreću ili nesreču ja mogu. Vezana je za Darmstadt, ali ako napišem nešto neobično reći će te conspiracy theory.
Umberto Eco je godinama bio profesor za Semiotic, kao junak Dan a Brown a, znate već, Iluminati, Meteor, Da Vinci Code, Inferno itd itd.
Corporate Semantic Web je napisana od više od desetak autora, njemačkih profesora i infomatičara. Veli Ege na njemačkom, ne želimo naše kongrese na engleskom, kao što znanstvenici iz Rusije ne žele ništa osim ruskog. Toliko o novom latinskom-engleskom u znanstvenim krugovima.
Ontologija, čuli već za tu riječ? Googlajte.
Slično kao onkologija, naravno sučajnost. Zapravo malo napomena: moderna informatika nam omogućava umjetnu inteligenciju. Postoje raznorazni softwarei, koji pišu uputsva za korištenje auta, vešmašina itd. Program dobije naslov i par „uputa“ i sam traži u Web u informacije i „sklepa“ knjigu.
Već par godina koristimo tu tehnologiju, npr. Napišete Mag Victor Klima, i nakon Semantic korrekture dobijete page o Viktoru Klimi, austrijskom Bundeskanzleru, čudna priča, ali ostavimo to po strani.
Gledam upravo Space Night i naravno ponavljaju, kad ja ustanem u 3:00 uvijek isto.
U USA imate TV uređaje, koji vas na ekranu odmah prebaci na Web i npr. Za nas nenogometaše interesantno ime Messi, tko je on, tko su mu otac i mater, (gledate li Terra Matter?).
Žale se stručnjaci Semantic Weba da su informacije u wikipediji i Webu suhoparne, npr. Euler, zašto je bio toliko „pametan“, zašto je otišao u Sankt Petersburg, on Švicarac. Zašto je Einštajn Švicarac.
Zašto je išao jedriti pri nikakvom vjetru.
Veli Petrus da je svjetlosna brzina glupost, da postoji veća, povezanost informacija je veoma važna i Semantic Web već godinama radi na tom.
Naša ograničenost nas štiti od mora novih informacija, ono što ne znam je glupost, nevažno, konspiracija.
To sam i očekivao.
Uskoro ću vam napisati „dokaz“ da ne može postojati brzina veća od Svjetlosti.
Postoji par YouTube zapisa.
Očekivali ste više::googlajte.

Tagovi

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci