Tagovi

Činčila

https://hr.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cin%C4%8Dile

Na inicijativu uzgajivača činčila, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina uputio je 13. veljače 2015. dopis Hrvatskom saboru u kojem navodi da će Ministarstvo poljoprivrede izuzeti uzgoj činčila iz zabrane uzgoja životinja radi krzna.

U međuvremenu se promijenila vlast i sastav sabora i sad taj ministrov prijedlog dolazi u pitanje jer su se "zeleni" pobunili.

Bivši ministar nije nešto puno napravio da bi ga pamtili po dobrome, ali ovo jest.

Činjenica jest da ih kod nas nema u prirodi i da se radi o uvozu i uzgoju, takoreći industrijskom uzgoju. Postoje oni koji su ZA da država dozvoli da se uzgajaju radi iskorištavanja, uglavnom krzna.

Postoje i oni koji su protiv jer kako kažu, meso se baca.

Nije humano zbog krzna uzgajati životinje. Tako kažu.

Sijećam se kad se iskorištavalo krzno i koža skoro svih životinja kod nas, a kožar i krznar su bila zanimanja na cijeni.

Moja supruga i svo ženskinje u užoj obitelji i tazbini imaju krzna lisice i šubare lisice. Kad sam skupio dovoljno kuninih krzana, to je postalo demode, tako da sam krzna duuuugo držao u zamrzivaču i nadao se nekom kupcu i onda ih kod preseljenja bio primoran, već štavljena -baciti.

Naravno da ni moja ne nosi krzno i šubaru zimi, jer je to danas demode, fuj, bljak.

Nekad su lovci od nekoliko lisica i kuna ( 2-3) mogli pokriti članarinu i municiju.

Danas lisice i čagljevi dolaze po selima doslovce na kućne pragove iz prostog razloga što nisu jestivi. Lovačka društva godišnje organiziraju jednu dvije hajke na tzv. štetočine i ako se što ulovi, ulovi se. Pojedinac lovac nije zainteresiran pucati na lisicu jer mu se ne isplati. Ja ne mogu odoliti pa i kad čekam vepra ako izađe lisica odstrijelim je e da se ne napuči previše i da provjerim preciznost. Lisica a pogotovo malo veći rođak joj čagalj naprave pomor nad mladim zečevima i lanadi.

Danas moraš jahaće sedlo uvesti, a koža kod proizvodnje istog se još uvijek cijeni.

Pojavili su se i umjetni, plastični i silikonski materijali koji se koriste u izradi sedala i uglavnom se radi o kvalitetnim sedlima.

Upozorio bih "zelene" na to da se plastika i sve plastično radi od nafte.
Plastika se proizvodi od kemijskih spojeva izdvojenih iz nafte i ugljena. Zagrijavanjem ti spojevi međusobno reagiraju, stvarajući plastiku koja se zatim oblikuje u različite predmete.

Koliko treba sagorijeti nafte i ugljena da se proizvede jedna tona plastike. Tvrde. Meke. Koliko se u tom procesu proizvede CO koji stvara efekt staklenika ( Oštriću, nadam se da ćeš konstruktivno doprinjeti da sad ja ne pametujem i googlam ).

Znači, eto oni bi zabranili uzgoj činčila zbog krzna i kažu da se meso baca. Tko kaže da se meso mora bacati. Od mesa činčile kao i od kunića može se proizvoditi prefina hrana za pse i mačke , ljubimce istih tih zelenih.

Može se prodavati ZOO vrtovima.

U kafilerije. Ništa se ne mora bacati.

Naravno, zdravorazumski argumenti kod zelenih vegeterijanaca i dogmatskih vegana ne piju vode.

Paralelno ide i priča o pohvatanim i zatvorenim psima lutalicama bez vlasnika čije zbrinjavanje košta lokalne proračune.

Propis kaže ( kompromis) da ako se u nekom roku ne pronađe udomitelj za psa, da ga ustanova ( pretežito neki veterinari) eutanazira tj. bezbolno usmrti.

Lešine pretpostavljam završe u kafilerijama na spaljivanju i prozvodnji umjetnih gnojiva ili kao dodatak za stočnu hranu.

Ne vjerujem da ih zakopavaju.

Čujem tj. čitam kako je i Tomo K. predsjednik hdz-a pobrao simpatije lijevih i zelenih jer se eto fotkao sa preslatkim štencima i rekao da svi moramo štititi one koji se ne mogu sami zaštititi. Sve 5. Treba poticati udomljavanje pasa. Najradije poklonim klinčadiji i dr. knjigu ili štene.

Malo mi gorak okus ostavlja jedino saznanje da njegova Ana ima frizerske salone i između ostalog---za peseke. Neka, tako i treba. Tko voli neka izvoli. Zaista ih ima koji drže pse a ne znaju ih sami održavati, a i neke pse treba uredno šišati, trimati , češće kupati i to. Posao kao i svaki drugi.

Naravno da je dobro i njihove vlasnike ošišati za neku lovu.

Vjerovatno se Ana planira proširiti po cijeloj RH pa Tomo s podrškom ulijeće. Legitimno i korisno. Naročito za Anu :-).

No glupo je ubijati tj. eutanazirati pse. Košta i ta injekcija.

Svi znamo da se u cijeloj Aziji bez pardona psi koriste u prehrani. Kina, Obje Koreje.

Postoje brodovi- mesnice- hladnjače za prijevoz životinja. Utovare se krda ili stada i dok brod plovi iz Australije ili Argentine mesari rade svoj posao u tri smjene. Kolju. Trančiraju. Sortiraju i zamrzavaju. Kad uplove u neku luku u Europi uredno istovare.

Skupite naše peseke i naručite brod iz Kine pa im prodajte te iste. Svejedno im predstoji injekcija i spaljivanje u kafileriji.

Naravno da treba pse i mačke kastrirati da se ne prenamnože kako radi sav kulturni svijet. No dok se to ne stabilizira imamo međuvrijeme. U međuvremenu rijašavajmo to na jedini razuman način.

Mesom činčila hranimo pohvatane pse lutalice i onda ih prodajmo Kinezima.

Tagovi

Komentari

Obožavam krzno!

Na minus deset nema te nepropusne sintetike, nafutrane tko zna čime, koja bi te zagrijala kao što grije krzno! Da ne govorimo o Sibiru i takvim mjestima koja bi bila nenastanjiva da se ljudi ne oblače u krzno.....

Da si mogu priuštiti, imala bih deset krznenih bundi u svojem ormaru, a svoju ekološku svijest bih držala na visokoj razini na taj način da ne bih kupovala krzno ugroženih životinja, već samo onih uzgojenih za tu namjenu.....

Industrija umjetnog krzna daleko je prljavija od proizvodnje pravoga krzna......

Slažem se s Vama da je ovo cendranje ljubitelja životinja (koji bi vjerojatno povraćali da se nađu u staji punoj govana, ili na njivi, netom pognojenoj stajskim gnojem) - bolesno!

Konačno, i biljke su živa bića! To što glavica kupusa ne vrišti od užasa kada ju cijenjeni vegan zagrize zubima - ne znači da se ona ne protivi takvom načinu umiranja! :)

Tko je glasao

Daj se ne sramoti

Ti si valjda žena trapera iz 18 stoljeća, reinkarnirana u Fomičku.

Glupo mi je uopće pisati samorazumljive činjenice... da je nekad mnogima krzno značilo opstanak, dok je danas stvar čiste obijesti i divljaštva.

Uzgajanje životinja u svrhu upravo te obijesti i divljaštva, tek je teška obijest i divljaštvo jer je život takvih životinja gori od smrti.

Ma fakat... ne da mi se... daj se spljuskaj.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Može se i bez piletine

a da li je obijest iskorištavanje plodne zemlje za ratarsku proizvodnju poljoprivrednih kultura koje služe u elektranama za proizvodnju struje za klima uređaje dok u svijetu ima milijune gladnih.

sve dobro...

Tko je glasao

Naravno

Evo, kad bih mogla, zapalila bih sve šume, duboko izorala, sitno isfrezala, natopila herkulesom i uživala u zelenom talasanju biotravice, buduće električne biomase.

Ovaj tvoj činčilaš iz priče neka se prilagodi vremenu i cjeloživotnom učenju - ako su radnice Kamenskog mogle postati maserke, nek i on od krvnika nevinih životinja postane uzgajivač maćuhica.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ono što je meni

apsolutno genijalno, to je da se borci protiv ubijanja, iskorištavanja, preziranja itd. itd. životinja, nalaze na suprotnoj strani ideološkog spektra od onih koji se bore protiv abortusa!

Zbilja mi nije jasno kako se u isto vrijeme može biti protiv krznenog kaputa, a za abortus!

Bojim se da mi ovo malo vremena što mi je ostalo od života neće dostajati da shvatim tu logiku!

Zato jer mislim da je suluda!

Tko je glasao

To je druga razina problema @Bigi

dok u Bangladešu djeca od 8+ godina ručno šivaju lopte i rade druge poslove za cijenu šake riže i boce vode, dok je kapital u stalnoj potrazi za optimiziranjem proizvodnje ( čitaj: što jeftiniji resursi i radna snaga) dužni smo se prilagođavati okolnostima a ne nasjedati na neke nove new age religije.

Ukoliko krzno činčila ima kupce...ima...e ali nemojmo ni meso bacati i spaljivati pse lutalice.

Znaš, opere se ljudima mozak da si ne smiju uloviti ribu u potoku pored kuće nego moraju otići u neki trgovački centar kupiti uvoznu tko zna odakle.
Smrznutu tko zna koliko dugo.

Mi u RH smo mali i malo nas je. Naš "ugljični otisak" je zanemariv. Zato ne smijemo pušiti te kapitalističke fore koje idu za tim da te učine ovisnim o njima.

sve dobro...

Tko je glasao

Komentar ti je totalna glupost

Od milijun prilika koje jedna pristojna europska zemlja može imati, spao si na živo deranje činčila i izvoz mesa "eutanaziranih" pasa lutalica - dodaj tome još i zbrinjavanje nuklearnog otpada, pa da zaokružiš svoju domoljubnu ekonomsku strategiju.

Vi desničari i konzervativci ste... znaš... fakat zli i bedasti !

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Na čijoj si ti strani

kad u svojoj ulici naletiš na tri krvoločna psa, dolutala tko zna odakle, koja nemilosrdno prikolju mačku što stanuje tu negdje u toj ulici, i potom zadovoljeni odšetaju dalje u potrazi za novom žrtvom?

Kakve vi imbecilne predodžebe imate o "životu" životinja uopće????

(Neka izgladnjela i podivljala mačka, dolutala u moje stubiše prije par dana, učinila je to da smo BJEŽALI PO STUBIŠTU od nje..... Jer nam je skakala na glavu koliko je bila bijesna.....)

O čemu govoriš, zaboga?

Tko je glasao

"na živo deranje činčila "@Bigulica

od kuda ti da se deru na živo, malo podebljavaš dojam, a

Gledaj, posao kao i svaki drugi.

Pse ubijaju nakon 60 dana azila.Spaljuju ih u kafileriji, znaš. Možda gnojiš cvijeće s umjetnjakom u kojem ima i spaljenih pesova.

Manje sam ja zao i bedast nego što si ti licemjerna, kao i većina tih zeleno-crvenih .

sve dobro...

Tko je glasao

200 činčila za Fominu bundu

http://suprememastertv.com/bbs/board.php?bo_table=Stop_Cruelty&wr_id=56&...

"...Chinchillas are small animals that live in South America’s Andes mountains. At this chinchilla farm, undercover PETA investigators recorded the process of violently slaughtering the animals. Two main methods are used: electrocution and neck breaking. During electrocution, an animal is first removed from her cage. Then an alligator clamp is attached to her ear and another to her sensitive lower body.

As the killer flips the switch, she jerks as her mouth and her whiskers quiver constantly until she eventually becomes stiff. A yellow fluid comes out of her body as her bladder is damaged. The electrical current causes a full-blown heart attack.

However, this does not kill the chinchilla immediately. Instead, it paralyzes her body, preventing her from moving her muscles while her brain remains conscious. During the last few minutes of her life, she experiences torturous pain without being able to squeal in terror.

Among fur factory operators, neck breaking or snapping is considered to be the least expensive way to end a powerless animal’s life. This is a PETA investigator’s first-hand account of the horrifying procedure they observed: “Grasping the chinchilla’s head and jaw, he arched the neck awkwardly backwards. The chinchilla squealed. The farmer then pulled sharply on the animal’s tail, breaking his neck. He tossed the jerking chinchilla to the floor, where the animal writhed in continuous spasms.”

The chinchilla is next clamped with its body spread out onto a pelting board. First she is cut open in the middle of the belly. Then her face and hands are cut off. Finally, her furry skin is peeled off, first from her hands, then her skull, feet and tail. Her skinned body is finally dumped into a trash bucket full of dismembered corpses...."

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

No,

nadajmo se da daješ svoj čvrsti glas za zakonsku zabranu abortusa!

U protivnom, ne znam kako da logički opravdam tvoj stav!

Inače, kad mi se pod nogom nađe žohar, ili kad mi komarac sjedne na ruku, ili kad mi se učini da u kuhinji čujem miša koji nešto gricka - prilično sam nemilosrdna....

Zanima me kako vi, veliki ljubitelji činčila, postupate prema žoharima, komarcima, miševima, štakorima i slično?

Naime, oni zaista nisu ništa lošiji od činčila, i nije mi jasno zašto se u tom pogledu ponašate tako šovinistički? Zašto su pas i činčila vrijedni vaše pažnje, a komarac, žohar i štakor nisu?

Tko je glasao

jooooj koji preser @ Bigi

strujni udar odmah životinju onesvjesti i životinja se uopće ne muči, ostalo su refleksi i rad živaca.

Svinje, goveda i junad se industrijski u klaonicama usmrućuje na način da ih se najprije ošamuti specijalnim mesarskim pištoljem gdje klin određene dužine potisnut punjenjem metka call.9mm bez zrna prodire u mozak i ošamuti životinju i odmah se pušta krv rezanjem a konje ubijaju na način da im prerežu vene i arterije između vrata i prsa e da bi srce što duže pumpalo i istjeralo krv tj. da meso ne bude krvavo. Konje ni ne ošamute.

Da ti opišem kako se prasetina i janjetina koja se peče na ražnju usmrćuje.

Bez ošamućivanja. Drži se na životu dok sva krv ne iscuri e da meso ne bi bilo krvavo. (Košer i halal)

Humaniji smo mi lovci prema divljači. Ja ga obično pogodim tako da "padne u vatri" i nije ni svjestan što se dogodilo i na mjestu je mrtav, a kad mu priđem za svaki slučaj još jedan hitac u glavu radi sigurnosti , kako svoje tako i pasa.

Onda iskažem poštovanje životinji po običaju da skinem šešir ili kapu na sekundu. that's life.

Najveći licemjeri su ovi što jedu ribu a druge životinje ne. Riba se ne glasa.

Kao ni konzerva- uostalom.

sve dobro...

Tko je glasao

A doista sve gluplje od glupljeg, pa daj se i ti spljuskaj

Nekad je čovjek ubijao životinje da bi se nahranio njihovim mesom ili ogrijao njihovim krznom. To je bilo pitanje života i smrti, uvijet opstanka.

Danas moderan zapadni čovjek za doručak ždere jaja sa šunkom, za gablec ode na hamburger, za ručak smaže šniclu, a navečer si nakreše kobase. Ždere se mesine barem 3x više nego što su mu nutritivne potrebe.

Što se krzna tiče, ne trebam valjda objašnjavati da se Fomička neće smrznuti bez bunde, radilo se o električno sprženoj uzgojenoj činčili ili živo oderanom tuljanovom mladunčetu.

Današnji je uzgoj životinja za obje svrhe visoko neetičan i odvratan.

Vama desničarima je to svejedno jer kao što vam je svejedno što je država odvratna ako ste vi u njoj zadovoljno valjuškate u blatu, tako vam je i po pitanju životinja glavno da ste se naždrali.

Da, kao lovac si donekle etičniji, postoji mala šansa da će te dokačiti neki medvjed na čeki ili barem ujesti stršljen. A životinja koju si upucao do tad je imala dostojanstven život.

Nego, jel vi tako i s posavljacima, onima za koje dobivate poticaje od države?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Čovjek se i danas hrani

njihovim mesom.

A to što se tebi gadi zamisao o načinu na koji se za sedam milijardi ljudi mora ubiti sedam milijardi pilića da bi se ti ljudi najeli - to je zbilja zanimljivo pitanje jednog ljudskog ludila u današnje vrijeme.....

Zaista teško shvaćam kako možete tako živo imaginirati "ubojstvo" kokoši ili činčile, a prema "ubojstvu" ljudskog zametka ostajete ravnodušni!

Tko je glasao

Vidi @Bigi

"Danas moderan zapadni čovjek za doručak ždere jaja sa šunkom, za gablec ode na hamburger, za ručak smaže šniclu, a navečer si nakreše kobase. Ždere se mesine barem 3x više nego što su mu nutritivne potrebe."

S ovim se slažem, da mu jebeš mater u pravu si. Ja sam jedan od rijetkih u svom okruženju koji jedem kad sam baš gladan i ne prežederavam se pa me drugari pitaju da jeli sam bolestan što kad sam mršav, da izgledam ko lovački ker, poznaju mi se rebra, nemam pivsku trbušinu u 57-dmoj i sl., :-)

Ja nisam moderan zapadni čovjek u smislu kako pišeš. Ja si sam uzgajam hranu, pečem rakiju i sl., vino isto ne kupujem nego mijenjam s prijateljima: trampa. Kraj mene bi industrija propala. Jedino pivo i duhan kupujem.

Ne sijećam se kad sam zadnji put jeo nešto što nije uzgojeno , upecano ili ulovljeno u krugu 10 Km od mene, a kad ova moja kupi hrenovke ili paštete ( a kupi :grrr), pobrinem se već da se mačke i psi ( sada 2 kom i psi isto sada 2 kom.) oblizuju. To je najveći šrot od hrane.

Ukoliko se odmah ne pojede odmah nahranim životinje.

Tvrdim da je moj "ugljični otisak" manji od našeg Zorana Oštrića i većine ovih gradskih "zelenih", tako da sam ja po tom pitanju vrlo malo desničar, ali ti imaš pravo na svoje zablude.

No ne radi se o meni nego o većini. Danas se odijeća baca zbog pomodarstva i naši "zeleni" , pa eto i ti..umjesto da se boriš protiv toga boriš se zapravo protiv prirode. Koliko se energije potroši na fensi šmensi robu s markom, koliko se šume zbog toga sasječe, nafte i uglja sagori za proizvodnju umjetnih plastičnih vlakana od kojih se onda prave ti fensi šmensi komadi obuće i odijeće.

Ne uzgajam konje za klanje,ali da ..na žalost većina ih završi kod Talijana kao hofburgeri, salame i kobasice. Kod nas i u Moslavini kolju se ždrijepčići godišnjaci pa se u nekom omjeru miješa sa svinjetinom i prave se kobasice. c'est la vie

ps. prije par godina napali su me stršljeni i imao sam 18 uboda. Zakopao sam se gol u blato i zvao prijatelje da me izvuku i prebace u bolnicu. Blato, žutulja me spasila a liječnici oporavili. Znam samo da sam dobio nekoliko boca neke otopine na infuziju i sutradan ko nov. Čak sam bio u autu i svijest izgubio, ali eto..nije me htijelo.

sve dobro...

Tko je glasao

Da bi čovjek pisao o psima,

Da bi čovjek pisao o psima, morao bi ih najprije upoznati. Nakon što upoznaš nekog psa, shvatiš da pas nije pas već čovjek, a da je čovjek zapravo ono što neki podrazumijevaju pod psom. Dakle, ako bih morala birati koga bih poslala Kinezima za hranu, tada bih prije poslala čovjeka, nego psa. Toliko o psima i ljudima.

Što se tiče krzna i lovaca, naravno da je u primitivno vrijeme, kada nisu postojale spoznaje o vrijednosti života, bilo čijeg, kako ljudskog, tako i psećeg, bilo normalno da žene oko vrata nose leševe mrtvih životinja i da lovci ubijaju životinje iz čistog užitka ubijanja životinja, o kojima tobože prethodno skrbe. No to je bilo u vrijeme kada život nije dostigao određeni nivo napretka. Na žalost, mnogi ljudi još uvijek kaskaju za tim dostignućem, jer njihova razina svijesti nije došla na razinu jednog galeba Joathana Livingstonea, već je još uvijek na razini običnih galebova, koji galebare srdelice na površini mora.

Mene bi danas bilo sram nositi krzno, kao što mi je muka jesti leševe životinja za ručak. Jer što su to drugo nego leševi. Mi svoje leševe zakapamo, a životinjske doslovno žderemo. Prestrašno je kakva je prava sebi čovjek uzeo i to ga još nije ni sram pred Bogom. Stoga, kad imam na obroku meso, skrušeno zahvalim na tom daru i ispričam se ubijenom stvorenju što ga moram pojesti. Iako mislim da to nije dovoljno i da je i to prestrašno. No barem bi trebalo pokazati mrvicu suosjećanja. Mrvicu.

Tko je glasao

Nadajmo se da je i Vaš pas

došao do iste spoznaje: "Da bi pas pisao o ljudima, morao bi ih najprije upoznati. Nakon što upoznaš nekog čovjeka, shvatiš da čovjek nije čovjek već pas, a da je pas zapravo ono što neki podrazumijevaju pod čovjekom......"

Zanimljivo stanovište..... :)

Jeste li već počeli lajati, barem za sebe po doma? :)

Tko je glasao

Lajanje je ljepše čuti nego

Lajanje je ljepše čuti nego tuđu prljavu jezičinu :) Pas te nikada neće uvrijediti kao čovjek. Da si ti sada zalajao, ne bi bilo toliko uvredljivo, kao što jeste. Kužiš, ili ti treba crtati?

Tko je glasao

Pakleno vruć ljetni dan....

Neka žena ostavi svog peseka da je čeka ispred dućana, i on u ludilu tog vrelog dana zarije zube u nogu neke druge žene koja je prolazila pokraj njega.....

Žena sa zakrvavljenom nogom leži na tlu, stenje od boli, čeka se dolazak Hitne pomoći, a vlasnica peseka vidi samo svojega ljubimca, i sa suzama u očima mu govori: "Sram te bilo! Jesam ti rekla da budeš dobar? Jesam ti rekla da me čekaš? Zakaj si takav?......"

Na to mislite kada kažete da je "lajanje ljepše čuti nego tuđu prljavu jezičinu"?

Igrom slučaja sam naišla na taj prizor, i ostala sam zaprepaštena činjenicom da vlasnica psa nije uopće zamijetila ovu ženu koja je krvave noge ležala na asfaltu....

Koliko sam mogla vidjeti, draga gospođo, dotični pas nije razumio ništa od svega ovoga što Vi pokušavate sugerirati da psi razumiju!

Životinja je naprosto bila ili gladna, ili žedna, ili bilo što..... Naprosto podivljala od vrućine.... I zarila je zube ....

Da stvar bude još gora, radilo se o vrlo pitomoj, zaista "kućnoj" pasmini životinje, onoj o kojoj se govori da joj i malo dijete slobodno može gurnuti ruku u zube, i da neće ništa....

Kakav san o dragim životinjama Vi sanjate? Životinje su, gospođo - životinje!

Tko je glasao

ona je gospođa..i to vrlo pristojna

uglavnom, znači žena kao i ti...jest ljevičarka ali nije ona kriva..i nju je Bog stvorio :-)

bez loših osjećaja @draga dušica

sve dobro...

Tko je glasao

pa nije baš pristojna. na

pa nije baš pristojna. na internetu je nepristojno govoriti drugome "vi". pravilo lijepog ponašanja je obraćati se sugovorniku s "ti", toliko je bar do sada mogla naučiti. zbilja je neugodno što još uvijek postoje ljudi koji nisu navikli na internetsku komunikaciju. neki smo tu lekciju svladali još prije 10 godina. nisu mi jasni ti ljudi što čitaju i ništa ne nauče.

Tko je glasao

Molim?

Ovo zbilja čujem prvi put u životu! Obraćam se s "Vi" ljudima s kojima znam da nemam ništa "intimno"! To je znak poštovanja! K tome, ako ste primijetili, to "Vi" pišem velikim početnim slovom!

Gospođo, bilo na internetu, ili bilo gdje drugdje, obraćanje s "Vi" je znak pristojnosti, distance, poštovanja koje omogućuje dijalog, a ne zahtijeva prostačko intimiziranje itd. itd....

O čemu Vi to????

Tko je glasao

Pravila su da se krše @dušice

moš mislit, na internetu je pravilo "ti" i to je kao bonton....bmk za taj bonton...ja baš hoću neke oslovljavati sa "Vi" ne "vi" nego "Vi".

Tebi, iako si mojih godina tj. preko 50 i iako smo svjetonazaorski bliski, nikad ti se neću obratiti s "Vi" na netu.

Nekako sam osjetio da bih s osobom o kojoj govorimo u reali brzo prešao na "ti" iako se u masu stvari ne slažemo.

Ne budi formalist.

sve dobro...

Tko je glasao

ja poštujem sredinu u koju

ja poštujem sredinu u koju dođem. kad sam izvana došla na internet, pisala sam i ja drugima "vi", baš kao što sam se nepoznatima obraćala vani, međutim, poučili su me. pristojno je kada dođeš u neku sredinu, prihvatiti pravila te sredine, suprotno je nepristojno. vidimo do čega je dovelo to što su neki došli u našu Domovinu i nisu prihvatili pravila lijepog ponašanja u njoj, već pokušavaju nametnuti svoju nekulturu.
nisam dobro shvatila, što hoćeš reći s tim da bi meni uvijek govorio "ti", a gospođi fomić "vi"? je li to nešto uvredljivo na moj račun ili što? nisam baš dugo ovdje da bih shvatila tvoju poruku, pa ako imaš volje objasni.

Tko je glasao

ma @dušo

ti si moja, svjetonazorski si mi bliska, a gospođa @ Foma je na drugoj strani političkog pola, ona recimo voli Josipovića a ja Kolindu, e ali je jedna pristojna dama, nije me nazivala ustašom kao recimo @Bigulica, nije me pokušala vrijeđati kod polemike oko refernduma o braku i dr.

Znači, iako je na drugoj strani ja to poštujem jer je to njeno pravo, pa je shodno tome i cijenim i poštujem.

Ona je jedna od rijetkih s druge strane političkog pola koja me nije vrijeđala, a ja to iznimno cijenim.

Ovima drugima žestoko uzvraćam ;-)

sve dobro...

Tko je glasao

kad imam na obroku meso,

kad imam na obroku meso, skrušeno zahvalim na tom daru i ispričam se ubijenom stvorenju što ga moram pojesti

Mrkve nisu živa stvorenja?

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Već sam primjetio gospođa @My Soul

"Mene bi danas bilo sram nositi krzno, kao što mi je muka jesti leševe životinja za ručak. Jer što su to drugo nego leševi. Mi svoje leševe zakapamo, a životinjske doslovno žderemo. Prestrašno je kakva je prava sebi čovjek uzeo i to ga još nije ni sram pred Bogom. Stoga, kad imam na obroku meso, skrušeno zahvalim na tom daru i ispričam se ubijenom stvorenju što ga moram pojesti. Iako mislim da to nije dovoljno i da je i to prestrašno. No barem bi trebalo pokazati mrvicu suosjećanja. Mrvicu."

da s Vama nešto nije u redu. Žao mi je, ne mogu Vam pomoći.

sve dobro...

Tko je glasao

pak suprotno. ja mislim da

pak suprotno. ja mislim da nešto nije u redu s onim tko misli drukčije od mene. i što ćemo sad?!

Tko je glasao

p.s. moram priznati da je

p.s. moram priznati da je bolna spoznaja da jedemo leševe. i mene je to u prvi tren užasnulo. dakle, kad auto zgazi psa, nakon tri dana raspadanja, to je leš psa. ali kad čovjek ubije pile, pa ga drži tri tjedna u frižideru i jede, onda zamišlja da jede meso, ali jede tri tjedna star leš pileta. to je činjenica. jedna i jedina. treba li bježati od činjenica? zavaravati se da jedemo leševe? ok, možeš... ali to je tvoj problem. ja volim pričati o činjenicama.

Tko je glasao

Gospođo,

Vi nemate svijest o tome da je jabuka, otkinuta sa svojega stabla - također leš???? Čudim Vam se!

Tko je glasao

ok. ako te muči leš jabuke,

ok. ako te muči leš jabuke, nemoj otkinuti jabuku sa stabla, već lezi ispod nje i čekaj da ti sama padne u usta. tako si riješila svoju moralnu dvojbu, ako je imaš :)

Tko je glasao

Hvala na savjetu,

ali ja nemam tih moralnih dvojbi!

Pokušala sam samo shvatiti Vaše moralne dvojbe! :)

Tko je glasao

pitanje je kako vrednujemo činjenice gospođa @My Solul

sory, ne kužim se u medicinu a nešto posebno ni u ljudsku psihu osim površno.

Znači za grizodušje imaš dva načina da ga riješiš:

1. Odeš kod svećenika i ispovijediš se
2. Odeš kod psihijatra i njemu kažeš što te muči.

sve dobro...

Tko je glasao

ne trebam ja nikuda ići. onaj

ne trebam ja nikuda ići. onaj tko ubija životinje bi trebao :):)
ajde, ne izazivaj nepotreban sukob. izrekla sam što sam htjela i na što imam pravo, kao što si i ti napisao svoj post. to nije razlog da vrijeđaš, ako ne razumiješ.

Tko je glasao

nemam namjeru vrijeđanja , dušo moja

mi ljudi smo skloni ubijanju drugih vrsta, jedenju istih, lovu, uzgoju itd.

Ukoliko kod jedenja prasetine ili teletine misliš da jedeš lešinu..imaš problem..pokušavam pomoći a ne sukobljavati se.

sve dobro...

Tko je glasao

Glavno da smo mi sveli

Glavno da smo mi sveli diskusiju na prihvatljivu razinu, ne bih rado da zaratimo oko piletine ili prasetine, kraj prevažnih tema za Hrvatsku :)

Tko je glasao

Mene isto užasava da jedemo

Mene isto užasava da jedemo govna.

Dakle kad se svinja ili krava posere i nakon tri dana je to još uvijek govno. Kad čovjek metne to govno na kup, pa ga onda nakon izvjesnog vremena metne u vrt, a povrće ga konzumira i mi na kraju konzumiramo to poveće.

Ne trebamo bježati od činjenica da jedemo govno.

Tko je glasao

Skviki

legendo

Tko je glasao

Kaj bi ti htel riješit

Kaj bi ti htel riješit Milanovića njegovih protivnikaa u SDP-u?

http://www.vecernji.hr/premium/milanovic-porucuje-clanstvu-sdp-a-izaberi...

Tko je glasao

dobra, he he

samo ne znam @Skviki kak misliš, jel pod palubom broda ili kao hrana onima u potpalublju....

koji su od njih činčile a koji psi lutalice i zašto te je ovaj dnevnik podsjetio na njihov interni rat, bratoubilački rat

sve dobro...

Tko je glasao

SDP-ov ZOO

zašto te je ovaj dnevnik podsjetio na njihov interni rat, bratoubilački rat

Htio ti ili ne, dnevnik navodi na Skvikijev zaključak :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

ma @MKn

to je stoga što su svi sada nabrijani na unutarstranačke izbore u sdp-u i da, zaista su prejadni u tom javnom svađanju.

No eto ja sam naletio na ovu temu u kojoj su sadržane još 2-3 teme i imam oko toga svoj stav pa sam inspirairan našom svehrvatskom glupošću iznio ideju.

Da imam poslovnog duha i para upustio bih se u projekat. Treba prehraniti 2-3 mlrd ljudova u Aziji. Tamo nema vrabaca. Svaki jednog ulovio i pojeo.

Mi na zapadu vidimo samo ono što nam pripuste preko medija. Tamo djeca od 8 g. već rade po cijeli dan za šaku riže i bocu vode te neku hasuru pod krovom.

Ovih nekoliko tisuća njihovih milionera koji se uslikavaju nisu cijela Kina.

U Indiji se umire od banalnih bolesti. Važno je da su atomska sila. U Pakistanu te kamenuju ako si slučajno pljuno u smjeru Meke. Da, oni su također atomska sila.

MI HRVATI u našoj prelijepoj i prebogatoj zemlji smo zapravo sretnici.

Zato pravimo politiku od minornih stvari. Izmišljamo prava činčilama i psima parijama.

Naši su se očito najeli kruha pa pobjesnili.

sve dobro...

Tko je glasao

Ima samo jedna stvar

koja je još mnogo jadnija od svađanja sdp-ovaca, a to je da hdz-ovci stoje "kuš" pred Karamarkom kao da su zamijemili...... I jesu, zanijemili su, a uskoro će zanijemiti od tog tipa i cijela Hrvatska.....

U Hrvatskoj se rađa staljinizam za 21. stoljeće, a vi to podržavate, gospodo desničari......

Tko je glasao

pa to je vaš grijeh gospođo!

pa to je vaš grijeh gospođo! imali ste vlast 4 godine i mogli ste napraviti čuda u te 4 godine, a ne dovući karamarka na vlast na prvim idućim izborima. i sad vam je hdz kriv za vašu nesposobnost. pa hdz je samo uletio na teren koji ste vi pripremali 4 godine ne radeći apsolutno ništa. osim dizanja ogromnih saborskih plaća i naknada u različitim nadzornim i inim odborima. narod za to ima izraz: uhljebi.

Tko je glasao

Znate li koliko

poreza ova jadna država nije uspijevala, ili nije htjela naplatiti prije dolaska SDP-a na vlast?

Znate li koliko poreza je SDP-ova vlast za 4 godine uspjela naplatiti?

Sjećate li se koliko ih je bilo koji Vam prije SDP-ove vlasti nisu nisu izdavali račun za kupljenu robu, i nikome ništa?

Ne, gospođo, u krivu ste! U ovako sjebanoj državi je bilo nemoguće za 4 godine "napraviti čuda"!

Nisu napravili dovoljno, istina, ali nikakva "čuda" nisu mogli napraviti, ni da su dubili na glavi!

Što govorite?

Ljubeći svoje kućne životinje, jeste li zamijetili da ovi čine radikalne korake u pravcu amerikanizacije zdravstvenog sustava, na primjer?

(Apsolutno su mi najdraži oni koji plaču za pesekima i činčilama, a kad je riječ o političkoj sceni imaju samo jednu spasonosnu mantru: "Svi su oni jednaki!".... Ne, nisu jednaki! Od loših dolaze sve gori i gori!)

Tko je glasao

SDP je baza mentalne komunističke svijesti

U Hrvatskoj se rađa staljinizam za 21. stoljeće, a vi to podržavate, gospodo desničari......Ne rađa se, jer rođen je odavno. Nije umro s Titom, nego je s njegovom partijom nastavio živjeti.

SDP i crvenjaši , po zadatku razasuti po svim hrvatskim strankama, prenijeli su "staljinizam"- podvrstu "titoizam" u 21 stoljeće. Za obnašanja vlasti u zadnje 4 godine gradnje partijsko-staljinističkog društva, pod drugom neoStaljinom- Milanovićem i njegovim Berijom- Ostojićem , krenula su ubojstva, napadi partijske policije na branitelje, zatim poznate staljinističke čistke na HRT-u, i u svim državnim institucijama,...

SDP je baza mentalne komunističke svijesti, a svoje skrivene metastaze ubacuju u druge stranke.

Tko je glasao

Ne bojte se

to je prošlost, staljinizam je nemoguć i Tomo uoće nije "najveći laf u našu mahalu".

Drugo, Tomo uopće nije tako loš kako ga se sasvim neutemeljeno prikazuje.

On pazi da se hadezeovci previše ne osile i umisle.

Za hdz je najbolje da su im na čelu dva policajca i obavještajca, Karamarko i Brkić..da paze na njih.

Zato, opustite se.

sve dobro...

Tko je glasao

malo zaboravili tko smo...

... i upravo zato, bez brige, nećemo izvesti ni kile ičega u Aziju, previše se tu prava krši.

Svijet je divno mjesto i svi bi se trebali baviti... komjuniti menađerstvom i usklađivati maskice za mobitele s čizmicama od umjetnog krzna, koje raste u dućanu.

Tko je glasao

iz tvog upisa @zap nisam skužio

jel podržavaš temu ili ne...tj. da li ćeš ti kao poslovni čovjek nešto poduzeti

sve dobro...

Tko je glasao

kao poslovni čovjek...

... ću svoju poslovnu odluku proglasiti poslovnom tajnom

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci