Tagovi

Cigarete, burek, presuda

Prije nekoliko mjeseci, zbog lakšeg prometnog prekršaja budući da sam uložilo žalbu našao sam se na jednom Prekršajnom sudu na jednom lijepom malom našem gradiću. Ulazim u sudnicu, službenica donosi spis, sutkinja lista i pali cigaretu. Iako sam pušač nisam nogao vjerovat da sutkinja vodi raspravu i puši. Tri cigarete za vrijeme rasprave. Podsjetilo me to na neka bivša vremena. Ta ista sutkinja budući da me "policija nije mogla naći", a radim 500 metara od suda mi je odredila zabranu prelaska granice i uhitbeni nalog, ali to je druga priča. Naravno nakon kave i tri cigarete oderala me s kaznom dobro, a ja se pitam koliku je prekršajnu kaznu zaslužila ona dok je pušila za vrijeme sudske rasprave. Danas sretnem prijatelja, drugi grad isti Sud (prelršaj istekla registracija). Kako je bilo? Grozno, kaže, zamisli sutkinja je jela burek za vrijeme rasprave i s punim ustima držala lekciju, a umjesto: Dobar dan, izvolite, samo mi je mahnula da priđem. E pa lijepo, i mi sada idem raspravljat o pravosuđu. Burek, cigarete, presuda....

Tagovi

Komentari

danas sam bila na

danas sam bila na zemljišnoknjižnom odjelu i žena na šalteru (ruku na srce) nije jela burek, pušila ni pila stock-colu, ali se tako bezobrazno izderala na neku ženu koja je valjda došla po drugi put zašto nije odmah bavila sve što je trebala i uzela izvadak kad ga već treba a ne da sad ona mora sve ponovno ukucavati... ostala sam paf! jadna žena na kraju joj je ispričavala. kraj toliko bahatosti, burek ili walter light bili bi bolja opcija.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Ja samo gledam kad

Ja samo gledam kad izgovorimo tu riječ sudac. To treba bit društvena vertikala. Taj riječ ima snagu, a iza toga se krije jedna takva malograđanstina da mi je zlo.

Tko je glasao

ne treba zaboraviti da ti

ne treba zaboraviti da ti suci donose presude u ime Republike Hrvatske a prečesto su te presude bazirane na lažima i protivne zakonu. Trebalo bi tražiti da presude donose u svoje ime dok se ne sredi pravosuđe.

Tko je glasao

U takvim slučajevima treba

U takvim slučajevima treba se izderati natrag. Ja sam nekoliko puta u pravo u zemljišnoknjižnom odjelu Općinskog suda u Zagrebu na galamu odgovorio dvostrukom galamom. Pa su zašutjeli. Na koncu konca, opet je pravosuđe na prvom mjestu što se tiče korupcije.

Tko je glasao

Ivek, I ja se znam zagrmit

Ivek,
I ja se znam zagrmit natrag. No mi smo naučili u slobodnom svijetu se branit.
Primjetil sam kod nas da je jedan dio ljudi još traumatiziran komunističkom diktaturom i nemreju sa svojom steknutom slobodom niš počet. Onda ima drugih koji sa svojom bahatošču iskorištavaju tu prvu skupinu ljudi.

Tko je glasao

Tu si potpuno u pravu.

Tu si potpuno u pravu.

Tko je glasao

Moj Glazbeni studio Cerovac

Moj Glazbeni studio Cerovac organizira i seminare lijepog ponašanja. Pa ako treba, samo se javite... Ili nas preporučite sutkinjama:)))))

Tko je glasao

To su ih trebali naučiti

To su ih trebali naučiti mater i otac. Sramota. S tim pokazuju i koliko oni cijene Sud na kojem rade ili smatraju da su bogovi tj. Bogom dani a mi podanici s dna.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci