Tagovi

Chemtrailsi naši svagdašnji – i hrvatska mutavost

Povod dnevnika je pokušaj na ovom portalu svekolike diskvalifikacije jednog od predsjedničkih kandidata koji se usudio u svoj program ugraditi teme poput legalizacije konoplje, avionskog zaprašivanja tzv „chemtrailsa“ te prisilnog cijepljenja djece...
Obzirom da se radi o zlonamjernom iskrivljavanju svjetski poznatih činjenica predstavljenih kao konstrukciju laži u cilju omalovažavanja osobe kandidata (koju ja u konačnici uopće ne poznajem) reagiram na ovaj način poradi onih drugih čitatelja-sudionika koji bi ovakvim ispadom nekolicine dugogodišnjih članova Pollitike mogli biti izmanipulirani u istini zbog nedovoljne informiranosti te poradi samog načela suprotstavljanja zlu.
Dakle, vrhunac zlonamjerne retorike dosegnuo je na dnevniku pod naslovom „Ivan Vilibor Sinčić-alternativa alternativi“ poentiranjem sudionika pod nickom „bet“ koji je objedinio nekoliko drugih komentara (drugih autora) istog tematskog naglaska u svojem slijedećem komentaru;

Dakle, proziva se predsjednički kandidat kao mentalno neuravnotežena osoba, kao osoba sa sumnjivom moći rasuđivanja te iracionalnog poimanja stvarnosti – dakle podoban prije za ludnicu no za Pantovčak, a da pritom ni jedan suvisli argument u prilog takvoj tvrdnji nije priložen.
A obzirom da nema argumenta tada ja to nazivam ad hominem agresijom s ciljem diskvalifikacije ponajprije osobe a potom i kandidature - bez osnove. Možda ih potakne ovaj dnevnik da se zbog učinjenog civilizirano isprićaju auditoriju...

Toliko o povodu, a sada na supstrat onoga što u nećije glave ne želi niti pod razno.
Dakle, od čega se sastoji fenomen CHEMTRAILSA!?

Najsažetije je to objasnila švedska političarka Pernilla Hagberg. „Ti dugi bijeli mlazovi, oblačne sumaglice na plavom nebu, iz neobilježenih zrakoplova, nisu uobičajeni mlazovi, zaprašivanje je zajednički pothvat američke središnje obavještajne agencije (CIA) i američke sigurnosne agencije "US National Security Agency (NSA)". Još je rekla kako Švedska vlada u svojoj zemlji, a tako i druge vlade diljem svijeta ovo znaju te da mijenjaju atmosferske uvjete putem namjernog zaprašivanja aerosolom. U ovoj opasnoj mješavini aerosola su uključene i razne kemijske komponente, kao što su virusi i virusni fragmenti, a također i metali poput aluminija i barija, za koje je već dokazano da se gomilaju u zalihe voda i tla diljem svijeta“.
Radi se o pomno osmišljenom projektu US zračnih snaga što je i vidljivo iz njihovog priručnika čijih par stranica donosim prvi put na ovom mjestu.

Kako tu rabotu celofanira svjetska politika; Tako UN na svojoj sjednici o zaprašivanju čiji tijek možete vidjeti u slijedećem video klipu

"To su eksperimenti privatnih kompanija i svjetskih vlada!?" Cilj je navodno kontrola i izmjena vremena u svrhu zaštite poljoprivrede i usjeva zbog globalnog zatopljenja, koje je, već svima poznato, velika laž na kojoj se okreću milijarde na porezu za CO2. Govore tako javno kako avioni zaista mijenjaju naše klimatske promjene kemijskim supstancama koje su ispuštene u zrak avionima. Dakle, priznanje je tu pred vama. Nije jasno tko je dopustio privatnim kompanijama da provode svoje eksperimente, nad nama i čovječanstvom, ali ni svjetskim vladama.
http://www.reallibertymedia.com/2013/11/exclusive-photos-of-chemtrail-di...
Talijanski senator Domenico Scilipoti traži da se otpečati istina o chemtrailsima skrivenu u tajnim dokumentima i ugovorima Talijana sa SAD-om. Naime, ovaj senator javno je pozvao premijera da objavi dokumente o "tajnom američkom oružju za kontrolu vremena" - chemtrailsima. Razlog je taj što SAD, prema njegovu mišljenju, ne poštuje tajno potpisan ugovor 2003. godine, kada je Italija navodno dopustila da "letjelice smrti" lete talijanskim nebom. Taj ugovor ja kako kaže senator, potpisao tadašnji ministar obrane Antonio Martino koji je dopustio "klimatsko istraživanje". Sada Scilipoti želi otvoriti državnu tajnu o chemtrailsima. "Zrakoplovi koji putuju kroz naš nebeski prostor, prskaju teške metale u atmosferu i šire se, stvara se zagađenje zraka i kiše koja je izuzetno štetna za našu poljoprivredu i za čovjeka" rekao je Scilipoti i dodao "ta otrovna kiša pada po našoj zemlji i po nama".

Znaju to i švabi, ali se još ne usude suprotstaviti američkoj hobotnici...

"Već više o 10 godina cijeli prostor SAD-a i Kanade zaprašuje se minimalno jedan sat dnevno aerosolnom napadom iz zraka. Koriste se otrovni i teški metali, kemikalije, i drugi otrovni sastojci. Niti jedan mainstream medij neće to objaviti niti istražiti. Sustavno američki ministar obrane zaprašuje naše nebo ali i nebo drugih zemalja koje imaju potpisan ugovor s nama, sve to pod krinkom "Klimatskih istraživanja" a ubiti strateškog aerosolnog geoinžinjeringa"

Hrvatsku se kemijski zaprašuje od trenutka pristupanja zapadnim savezima tj od 27.5.2000.g.a što je dokumentirano popratio jedan splitski kolega na svom blogu...
Zaprašivanje vrše civilni avioni ili avioni s oznakama civilnih avio kompanija
Nakon detaljnije analize slika koje sam snimio na nebu iznad Splita/Hrvatska kroz 4, 5. i 6. mjesec 2010.g. mogu s 100% sigurnošću kazati da zaprašivanje kemijskim supstancama obavljaju avioni civilnih putničkih/kargo kompanija. Argumenti/dokazi:
1. Avion leti bez ikakva traga, a odmah iza njega na približno istoj visini avion koji ispušta debeli bijeli trag
Dokaz A:
Airbus A321 kompanije Aer Lingus ide bez ikakva traga iza sebe, a odmah iza njega po skoro istom pravcu ide avion Boeing 777-300ER kompanije EgypatAir koji ispušta bijeli perzistentni trag. Zaključak: avion EgypatAira ne ispušta kondenzacijski trag, već neku drugu materiju jer ide na približno istoj visini i istim pravcem kao i prethodni avion koji ne ispušta nikakav trag u razmaku od samo jedne minute što automatski isključuje kondenazciju kao razlog za intezivan bijeli trag.

http://www.mandrilo.com/index.php/chemtrail-blog

Naša upravljačka elita na upit u Saboru o evidentnom zaprašivanju jednostavno se pravi grbava...
Godinama su uvjeravali ljude kako ne vide dobro, kako tragovi na nebu, križanja i razne mreže po nebu ne postoje, kako su to regularni avioni i kondezacijski plinovi iz istih. Godinama su govorili kako zaprašivanja nema, kako je to nekakva tamo teorija urote i što je najbolje od svega, uspjeli su obmanuti neuke. Činjenice o chemtrailsima su diskreditirali pa tako danas postoje ljudi (dokaz je ovaj portal) koji će, unatoč svim dokazima i priznanjima i dalje govoriti "Vi niste normalni, tko bi nas zaprašivao, to su sulude teorije urote, to nije istina, zašto bi to činili, vi ste ludi jer to mislite i bla, bla..".

Disclaimer: Prosto je nevjerojatno kolko je žrtva mentalno podložna arijama svog krvnika...

Komentari

Svijetska zavjera

leddevet

Tko je glasao

Chemo uzvraća udarac

leddevet

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

bokte dokaza :)))

Tko je glasao
Tko je glasao

Hvala

Oni se tim vec duze bave...

Tko je glasao

Geoinženjering umjesto tenkova

Istina je uvijek bila glogov kolac za vojnike NWO-a

Tko je glasao

bulažnjenje...

Tko je glasao

gleda li se vremenska prognoza?

čitajući ovaj dnevnik, otvarajući ni linkova zapitla sam se da li autor ovog dnevnika i autori tekstova na koje vode linkovi gledaju detaljno vremensku prognozu ili još bolje da li dobro pogledaju u nebo kad avion za sobom ostavlja bijeli pahuljasti trag. razlog je jednostavan. avioni iz kojih ostaje sporni trag lete jako visoko - 10 km i više nadmorske visine. moglo bi se reći negdje na dodiru troposfere i stratosfere, znači gdje ima popriično vodene pare i ozona koji se pod vanjskim utjecajem brzo raspada. ako se dobro gleda vremenska prognoza onda se može čuti i o strujanju zračnih masa, hladnih i toplih, utjecaju ciklona i anticiklona. kad se zbroji visina aviona i strujanje zračnih masa teško da i Ameri ili Rusi zaprašivali površinu Zemlje, jer obzirom na visinu i strujanje zračnih masa teško baš mogu odrediti točno mjesto gdje će pasi ono s čim ne znam da li je tko gledao zaprašivanje usjeva ili protiv komaraca - vrši se par desetaka metara iznad tla, najviše 100.
ako se radi o težnji u vezi vremenskih promjena onda se komotno može reći kako Ameri rade protiv sebe samih. ako se ne varam kod njih su obzirom na geografsku širinu i dužinu puno jače klimatske promjene nego u ostalim dijelovima svijeta na istoj geografskoj širini i dužini. puno više snijega, puno toplija ljeta a o raznim tajfunima, uraganima da se ne govori.

w. ;)

Tko je glasao
Tko je glasao

trenutni prekid ovrha

sjenka

chmetrailse vjerovatno neće riješiti predsjednik republike hrvatske
niti josipović, niti uz potporu savjetnika
to je ipak globalni fenomen

šteta je,
što se ta ideja pojavljuje u istoj ravnini s idejom o trenutnom prekidu ovrha

budući se, kao što i sam/sama
kažeš, ništa ne događa slučajno
razina argumentacije koju pokazuje siničić pokazuje do koje razine je moguće kompromitirati uobičajeni zdrav razum
i kako, na suvremeni način, dovesti zdrav razum do granice ludila
priča iz prošlog stoljeća, prošlog vremena
je priča o borisu davidoviču
kako je staljin uspio postići da se njegovi politički protivnici pokaju i svjedoče protiv sebe
i protiv zdravog razuma
totalnom kontrolom

priča o 21 stoljeću je priča o borbi protiv totalne kontrole
boris davidovič je assange, snowden
na neki sudbinsko neobični način
pošteno je da je snowden preko kine dospio do moskve
a da je assange u kućnom pritvoru zbog ljubavi prema slobodi švedskih feministica
ambicije ka totalnoj kontroli postoje
rizici borbe protiv totalne kontrole postoje
motivirane pojedince ne treba silom zaustavljati
ali podsjetiti da je ključ pobjede, mogućnost da se pouzdaš u slobodu izbora i zdrav razum
svrha, cilj ne opravdava sredstvo

u međuvremenu, dok se borimo protiv kmetrailsa, i GMO
podržimo
trenutni prekid ovrha

luka

Tko je glasao

Luka, hvala za konstruktivan doprinos temi

ali podsjetiti da je ključ pobjede, mogućnost da se pouzdaš u slobodu izbora i zdrav razum, svrha, cilj ne opravdava sredstvo

Dragi Luka, i sam znaš da svijetom ne upravlja razum i svrha prosperiteta općeg dobra već goli egoizam posebice elita koje silom nameću obrazac - cilj opravdava sredstvo.
Takvima se ti ne možeš suprotstaviti ljubavlju i davanjem - i ako u toj borbi imaš cilj koji hoćeš dosegnuti moraš prilagoditi sredstva okolnostima...

Tko je glasao

može se zaključiti

sve dobro...

Tko je glasao

Hvala Sjenka

Ali ne treba vidjeti sve to previse negativno...

Tko je glasao

Nije negativno već katastrofalno

Po rezultatima analiza kišnice i uzoraka tla (koji su identični u cijelom svijetu) chemtrailsi se, između ostalog, u najvišem postotku sastoje od: aluminijevog oksida, soli barija dibrometan, kancerogen dodatak za gorivo i insekticida, vlaknaste tvari smeđe boje, slične paučini. Aluminijev oksid i barijeve soli dva su najzastupljenija sastojka u chemtrailsima i oni odlično absorbiraju radioaktivne tvari.
Pitate se zašto je u zemljama koje provode njihove eksperimente, i lažu o tome, toliko je bolesti, raka, tumora, masovne depresije, hiperaktivnosti, psihičkih i tjelesnih poremećaja i to kao eksplozija bolesti u posljednjih nekoliko godina? Čudnovata vlakna na tijelima ljudi zvana Morgelon koja su prepisana kao psihička bolest, kao ljudi si umišljaju?
Po betu koji je slično "okrstio" Sinčića i on ima bolest zvanu morgelon...a ako je bolestan tada nije podoban za predsjedničkog kandidata. Samo ovi stari hapači - igrači s pokroviteljstvom najviših međunarodnih adresa.

Tko je glasao

stari igrači...

Tko je glasao

A ima li Sinčić u svom

A ima li Sinčić u svom "programu" efikasno rješenje kojim će neutralizirati učinak tog vraga koji se nadvio nad zemlju?

Što kaže, kako će nas spasiti?

Uništavaju li ti chemtrailsi možda budućnost organske hrane i raznog ekološkog?

B-52

Tko je glasao

Sinčić je samo glasnik i zato mu hvala

Koliko priznanja je potrebno da se pobunimo da se dignemo i kažemo; mi nismo zamorci, mi smo ljudi, tko vam je dao to pravo? Tko vam je dao pravo da na svoju ruku uništavate naše živote, naše usjeve, naša tijela, naše mozgove, tko? Tko vam je dao pravo da nam godinama lažete, obmanjujete, tajite, da nas pravite ludima? Oni kažu to je zbog globalnog zatopljenja, ali činjenica je da se zaprašuje već dugi niz godina, a klimatske katastrofe su sve gore i gore. Poljoprivrednici vam najbolje mogu reći kako su njihovi usjevi uspijevaju u nevjerojatnim količinama zbog njihovog zaprašivanja, oni vam najbolje mogu reći kako klimatske promjene, umjetno stvorene, sada i javno priznate, pogoduju njihovu radu, već godinama. Oni vam najbolje mogu reći kako je ovo ljudskom rukom izazvano vrijeme donijelo toliko plodova da ne znamo kuda bi sa tolikom hranom na svijetu. Ovo je sarkazam jer situacija u poljoprivredi u cijelom svijetu, otkad su primijećeni chematrailsi (kao vjetar u leđa ostalim globalnim nepogodama) na nebu je u potpunosti drugačija. Ona je drastično srozana. Klimatske promjene koje oni izazivaju pred našim očima uništavaju sve, sektor poljoprivrede se raspada, suše su zahvatile jedan dio planeta, ekstremne hladnoće, drugi - vrijeme je sustavno nestabilno, šokantno, prevrtljivo, promjenjivo. Nestašica hrane je sve veća, no koga briga, jeli?
Može li Sinčić zaustaviti korporativnog vraga koji nam to čini - ne, ali može prenijeti vijest o suštini, a ne da se "loša karma" pripisuje duhu svetome...

Tko je glasao

@sjenka

klimatske promjene nemaju nikakve veze s navodni zaprašivanjem, chematrailsi . klimatske promjene ovise o nizu faktora među koje spada sječa brazilskih i raznih prašuma u svijetu s jedne strane a s druge sve više emitiranja produkata nastalih izgaranjem fosilnih goriv - nafte odnosno benzina, ugljena.
interesantno je kako se uzrocima klimatskih promjena najviše bave ljudi koji nemaju nikakvih kontakata s prirodnim znanostima - fizikom -metereologijom, kemijom, biologijom. tavi ljudi će zbog navodnog zaprašivanja aviona koji visoko lete bez problem dozvoliti sječu prašuma, njihovo pretvaranja u poljoprivredne površine. isto tako će dozvoljavati daljnje korištenje fosilnih goriva - drugim riječima dozvolit će sve ono što zapravo izaziva klimatske promjene jer po njima glavni uzrok su avioni koji navodno rade ono što ne rade.
izraz chematrailsi su izmislile korporacije kako pravog krivca za klimatske promjene prebacile na izmišljenoga. naum im je uspio.

w. ;)

Tko je glasao

Ne postoji esencijalna veza ali postoji manipulatorska

Dakle moj walpurga...ovo je projekt kojeg pod pokroviteljstvom UN-a provodi CIA I NSA kao potpuno legalan projekt "zaštite od klimatskih promjena"

https://www.youtube.com/watch?v=3V-BGlNrxMI

i kojeg financira američki kongres;

http://fas.org/sgp/congress/2001/hr2977.pdf

a tehnički realizira američko ratno zrakoplovstvo...
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/c1.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C2.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C4.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C3.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C5.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C6.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C8.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C9.jpg
http://i739.photobucket.com/albums/xx33/sjenka/C10.jpg

a u Hrvatskoj i Splitu to izgleda ovako

http://www.mandrilo.com/index.php/chemtrails-iv-analiza#3

Jel ti sad jasnije, priča je puno zaguljenija no što neki konjušari s ovog portala i ostali to žele priznati...
Nikakvog interesa ja nemam propagirati bilo što osim istine poradi ljudi... a ima i onih kojima asu ljudi kopilad...

Tko je glasao

još uvijek me muči kako se je došlo do sastava chemitralisa

@sjenka
hvala na ovom objašnjenju. čitajući odnosno slušajući što o o chemtrailsima što o njima misle i govore tzv. 'stručnjaci počelo mi se je nametati jedna misao : kako se je došlo do točnog sastava što sadrže chemtralis? kako se je došlo do raznih metala, slitina pa čak i krvi? da li je odmah, doslovce zalijepljen za rep aviona zaprašivača išao avion koji je sakupljao uzorke?

drugom polovinom prošlog stoljeća ustanovilo se je postojanje ozonskog omotača u atmosferskom sloju koji je sadržavao ozonske rupe i njihovo širenje. kako se radi o koji je važan za život na Zemlji išlo se je za smanjivanjem ozonskih rupa i pokušajem njihovog nestajanja. stariji čitatelji politika.com vjerojatno se sjećaju vremena kad je bila zabranjena upotreba hladnjaka, klima uređaje i svega onoga što je u sebi sadržavalo plin, odnosno grupu plinova pod nazivom freon a koja je utjecala na povećanje ozonskih rupa. ako postoji kakvo zaprašivanje onda je to više u cilju smanjivanja ozonskih rupa. to bi odgovaralo visini. znači ozoske rupe i mogućnost sprečavanja globalnog zatopljenja. drugo -NE.
što se tiče čestih preleta aviona bez slijetanja zaboravljamo da živimo u vremenu u kojem svaka sekunda nešto znači za posao. biznismeni ako već ne mogu u potpunosti iskoristiti videokumunikaciju iliti videokonferenciju, koristiti će avion koji će ga najbrže odvesti na zadano mjesto. svako spuštanje i dizanje aviona produžuje let a aviokompanije su u borbi za svakog putnika.
obzirom na strujanja u atmosferi svako drugo zaprašivanje je čista glupost jer se ne može direktno usmjeriti na zadano mjesto. čak se i kod pada sitnih meteora ne može precizirati gdje će pasti.
prašume Amazone, Bornea, Sumatre, Indije imaju velike utjecaje na klimatske promjene. pomicanje zone monsunskih kiša do koje dolazi sječom prašuma dovodi poremetnje u strujanju zraka. s druge srane ne smije se zaboraviti na otapanje ledenjaka na polovima i visokim planinama uslijed globalno zatopljenje. prevelika industrijalizacija i preveliko širenje poljoprivrednih površina uz neekonomično korištenje pitke vode dovodi do dv većih sušnih područja. na Velebit su bile šum, a uSlavonija je bila pod hrastovim šumama. nisu uništene djelovanjem chemtralisa . šikara i mine na slavonskoj ravnici nije nastala pod utjecajem chemtralisa. najlakše je za krivca optužiti nešto što nije.

link http://www.index.hr/black/clanak/chemtrailsi-suluda-teorija-zavjere-na-koju-nasjeda-sve-vise-gradjana/705081.aspx

w. ;)

Tko je glasao

Ne treba vjerovati nikome, treba propitivati

walpurga,
ja tebe u ništa ne uvjeravam samo ti dajem šansu da vidiš i druge informacije na bazi kojih možeš slagati konačni zaključak. I to nema veze sa mojim stavom koji je na bazi dugogodišnjih propitivanja nekih istina uglavnom formiran ali ne i konačno što znaći da sam i dalje otvorena za nove spoznaje i dokaze ali bez osobnih psihoanaliza tipa, "bet", "zaphod" i još poneki cirkusanti na ovom blogu koji od zločestoće gube smisao za normalnu komunikaciju i jednostavno su stalno u offsideu...
Iz tvog komentara isčitavam da nisi pažljivo pogledala video klip "insider..." i "discovery..." koje sam gore nalijepila obzirom da postavljaš pitanja kako se došlo do popisa kemijskih elemenata kojima se zaprašuje "nebo". U prvom videu vidiš kako vojni avion iza repa civilnog snima samo špricanje i snima mlaznice na krilima te snima periodični rad tih špricaljki. Dakle nema da li da ili ne špricanje već što (sastav)...
U drugom videu vidiš laboratorijsko skupljanje kišnice na špricanim podrućjima te kasnije kemijsku analizu kojom se metodom znanstveno utvrđuje prisustvo pojedinih elemenata.
Treća stvar je kopija priručnika Us Air Force o operaciji chemtrailsa gdje se izrijekom navode komijski elementi koji se raspršuju u operaciji dolje tebi linkanoj i ovdje ju ponovo dajem. Mnogi su lijeni na ovom portalu, ne vjerujem da si ti među njima...

http://s739.photobucket.com/user/sjenka/media/C4.jpg.html

Ne razumijem tvoje linkanje jednog od meinsream medija koji kao zaprašivanje svrstava u sulude teorije zavjere. Zaprašivanje je legalna operacija USA-fa koju financira američki kongres kao za potrebe kontrole vremena i ne treba se i dalje praviti mutav i tvrditi da zaprašivanja nema kada ga priznaje i UN i SAD.

https://fas.org/sgp/congress/2001/hr2977.pdf

svako drugo zaprašivanje je čista glupost jer se ne može direktno usmjeriti na zadano mjesto

Oprosti, što si ti po struci da rezolutno izvališ ovakvu tvrdnju koja veze nema sa stvarnošću - pogledaj u trećem videu što kaže geoinženjer o tome. Sve je dokumentirano samo treba truda. Uostalom možda svi elemnti i nisu ciljani da padnu tlo - možda moraju ostati u samoj atmosferi poradi drugih namjena napr HARP-a.
Činjenica je da se s vremenom i zagađenim okolišem nešto drastično negativno dešava i da je tome vjerojatno uzrok čovjek. Hoćemo li se mi konačno pogledati u zrcalo ili ćemo i dalje tvrditi da je zaprašivanje samo rezultat poremećaja osobnosti nekih koji ukazuju na posljedice pokazat će vrijeme i posljedice...

Tko je glasao

Sjenka, Besmislenost tvoje

Sjenka,

Besmislenost tvoje teorije je vidljiv kod Kaspijskog mora. Potrošnja vode iz njega je desetljećima bila veća od dotoka nove, pa su sad neke ribarske luke desetine kilometara od vode.
Klimatske promjene su katastrofalne a kad se uzme u obzir povećanje soli u ono malo podzemne vode koja je još na raspolaganju onda znaš kak je tim ljudima.

U Africi presušuju podzemni izvori, jer se njihovom vodom natapaju ogromne površine i to najviše zbog održavanja stočnih farmi.
Rubna područja tih podzemnih rezervara su već godinama bez vode.

Izrael će za koju godinu biti u velikim poteškoćama, jer su isto trošili rezervare.

Pogledaj Kaliforniju, tamo se uništavaju ogromne plantažne površine zbog pomanjkanja vode.

Kina ima isto problema sa tim stvarima, a Hrvatska koja je bogata vodom, po malo gubi podzemne vode.

Tko je glasao

Izrael...

... je, evo, baš žeđaju.

Izrael je prvak u postrojenjima za desalinizaciju voda i trenutno pokriva preko 20% svojih potreba za pitkom vodom tim procesom (reverzibilna osmoza).

Upravo grade dva nova postrojenja čime planiraju do 2020. postići 45% pokrivenost potreba - iz slane vode.

Tvrdnja da su u problemima stoga uopće ne stoji - oni kao država odrede strategiju - i onda godinama rade na razvoju iste.

Tko je glasao

Joj! kad se neko javi ko nije

Joj! kad se neko javi ko nije dalje videl od Dubrave.

Znaš, nije sve u vodi za piće, ima i drugih stvari za koje se taj element upotrebljava.

Imaju u Izraelu i te kak strategiju, a jedna od njih je da Palestincima oduzimaju izvore vode koje stoljećima posjeduju, pa od cijelih obitelji koje su živjele od Jafa proizvoda, naprave sirotinju bez vode, a i naziv za Jafa citrus voće prisvajaju.

Jel si možda čul da usprkos svim strategijama rijeka Jordan nema više ušće u Mrtvo more, koje je sve manje i manje.

Kad postotak soli u zemlji postanje prvisok, onda buš videl veselja.

Tko je glasao

svjetski putnik Skviki...

Tko je glasao

Paket nisi nosio meni, nego

Tko je glasao

Skviki...

Tko je glasao

E crni Marijane

Imaš gore video od njemačkog ZDF-a (njemački razumiješ) pa barem to pogledaj prije pljuvanja... Ja sam uvjerena da ti nisi lijen ko neki ovdje...

Tko je glasao

Ne pljujem ja po tebi, nego

Ne pljujem ja po tebi, nego ukazujem na stvari koje su stvarnost.

Kad razmislim onak logično, pa voda se nikud ne gubi, ostaje tu, a mikroklima je važna za padavine.

S vlagom ti je ko sa drekom, ide tam gdje je već ima. Vodonosni oblaci dođu na jedno područje, no mikro klima ih rastjera i oni odu negdje drugdje. Naiđu na pogodne uvjete i istovare se.
Nemoj zaboravit i jet strujanja u višim slojevima atmosfere, oni ti imaju veliki utjecaj na klimu zemlje.

Tko je glasao

Tko je Pernilla Hagberg?

Pernlla Hagberg je donedavna šefica lokalnog ogranka švedske zelene stranke Miljopartiet u vijeću općine Vingakers s glavnim naseljem Vingakers s oko 4300 stanovnika. Ona nikada nije bila niti blizu Parlamenta. To je otprilike kao kad bi neka vijećnica stranke zelenih u općinskom vijeću Pušća Bistre nešto bubnula (recimo, nešto iz horoskopa), i cijeli Svijet bi to trebao uzeti kao nepobitan dokaz istine.

Ipak je Pernilla političarka. I to švedska.

Pernilla je danas ”donedavna”, jer je prije nekoliko mjeseci izbačena iz stranke zbog iznošenja stavova protivnih politici stranke. Predugo su je i durali.

Stavovi o kojima je riječ upravo su ovi prenešeni u dnevniku, uz naknadni dodatak u jednom interviewu gdje je ustvrdila da su uposlenici švedskog državnog meteorološkog instituta ušutkani prijetnjama da u javnost ne odaju tajne o chemtrailsima. Naravno da nikada nije podnijela dokaze o svojim tvrdnjama.

The Observer

Tko je glasao
Tko je glasao

Hvatam ja poantu, bez brige

Hvatam ja poantu, bez brige ti budi. Sirota Pernilla će platiti svog Boga zbog dugačkog jezika. ali će istina kad-tad na vidjelo

Ali, ako je već tako da nas zaprašuju, zašto to rade danju, kada si vide, umjesto pod okriljem noći?

I kako štite sebe i svou djecu? "Chemtrais" su svugdje gdje je jak avionski promet - i iznad Washingtona i Langleya. Gdje se tovare kemikalije u avione? Pitanja koliko hoćeš, a odgovora ni u talonu.

The Observer

Tko je glasao

Očekujem tvoju ispriku "bet" ako si intelektualac

Rasprava se vodi argumentima a ne diskvalifikacijama i podmetanjima kao napr...

Gdje se tovare kemikalije u avione?

Budite gospodo barem tolko pristojni pa pročitajte priložene dokumente i linkove i onda obarajte fakt po fakt te tada pitajte eventualne nejasnoće - ovako bez čitanja, jok! E sa lijenima neću općiti...
Samo tako možemo raspravljati. Pokušaji da se izložena materija prebaci na psihologiju osobe je nedozvoljena i bit će rolana...

Tko je glasao

Nije ovo i ostala moja

Nije ovo i ostala moja pitanja nikakva diskvalifikacija, nego su to jednostavna pitanja mene neznalice koja moraju imati jednostavne i logične odgovore. Ti si taj koji se predstavlja kao sveznajući o chemtrailsima, pa bi bio red da publici to i objasniš, a ne izigravati uvrijeđenu frajlu.

Linkanje opskurnih sajtova, namjerno ili neznalačko izvitoperivanje značenja izjava kredibilnih ljudi i citiranje neuvjerljivih šarlatana koji svi ponavljaju isto već 15 godina,bez da su se i milimetar približili rješenju, nije plodonosan način diskusije. Meni i većini drugih se neda kopati po gomilama dokumenata, pogotovo kad znamo da ljudi kao ti sve to znaju.

Dakle, treba jasno, u pet recenica, bez floskula iz općeg ideološkog konteksta, napisati: zašto se to radi, za čiji točno račun, zašto na tako indiskiminitvan način koji pogađa cijelo stanovništvo, kako se protagonisti zaštićuju od vlastitog otrova, kako je moguće godinama angažirati tisuće aero-inženjera, pilota i ostalog osoblja da to rade i šute, kako je moguće koordinirati akciju u inače podijeljenom Svijetu, kako se troškovi obračunavaju i tko plaća....?

Nedostatak nedvosmislenih i verificiranih odgovora na ta i slična pitanja, osim što s pravom izaziva podsmjeh, čini veliku štetu inače razumnoj i potrebnoj brizi oko nedostatne kontrole i regulacije geo-inženjerstva koje na eksperimentalnom nivou jest realnost i čemu se, u svjetlu neizbježnih klimatskih promjena, pridaje potencijalno sve veća važnost.

The Observer

Tko je glasao

Lijenost do nebesa

Meni i većini drugih se neda kopati po gomilama dokumenata, pogotovo kad znamo da ljudi kao ti sve to znaju.

To si rekao i na izvješće 2000 američkih inženjera i arhitekata u svezi rušenja zgrade br 7 u 9/11.

I dalje očekujem da se ispričaš zbog odurnih konstrukcija na račun "Sinčića"!

Tko je glasao

To si rekao i na izvješće

To si rekao i na izvješće 2000 američkih inženjera i arhitekata u svezi rušenja zgrade br 7 u 9/11.

Ako sam nešto rekao u vezi s time, onda je to da tih 2000 inženjera i arhitekata su zapravo jedan arhitekt opće prakse Richard Gage, čovjek koji je napravio lijepu karijeru na tome. Nažalost po njega , publika mu se naglo smanjuje, pogotovo nakon što je U.S. National Institute of Standards and Technology (NIST), gdje rade tisuće specijalista tehnologa, objavio konačni izvještaj o razlozima rušenja. Naravno, Gage-ove teze pokazale su se potpuno neutemeljene.

I dalje očekujem da se ispričaš zbog odurnih konstrukcija na račun "Sinčića"!

Što je odurnoga u ocjeni da se radi o osobi sumnjive moći rasudjivanja, kada u predsjednički izborni program upiše zalaganje za zabranu nečega što evidentno ne postoji? Dokle god to tamo bude pisalo, takvim ću ga smatrati. I sve druge koji se s time slažu.

The Observer

Tko je glasao

Lupi i osta živ - samo usput

Nakon što je U.S. National Institute of Standards and Technology (NIST), gdje rade tisuće specijalista tehnologa, objavio konačni izvještaj o razlozima rušenja.

NIST-ov izvještaj je lažan i neznanstven i ti to protežiraš kao vrhoznanstveni dokaz, katastrofa intelektualna!!!

Evo ti službenog dokaza AE911Truth teama - ne prolaze tvoje laži pa čitaj i ne budi lijen...

http://www.ae911truth.org/en/news-section/41-articles/926-25-points-of-s...

Tko je glasao

Vidim da je ova diskusija

The Observer

Tko je glasao
Tko je glasao

A glede Pernille i Sinčićevih epiteta

Jel i za Pernillu vrijedi ono o Sinčiću!?

ali medju racionalnim ljudima je spominjanje chemtrailsa u ozbiljnom kontekstu siguran znak da se radi o osobi sumnjive moći rasuđivanja i iracionalnog poimanja stvarnosti.

Jel to važi i za talijanskog senatora Domenica Scilipotia!?

Da li to važi i za američke zračne snage!?
http://prntscr.com/5fjgto

Dal to važi i za američki kongres!?
https://fas.org/sgp/congress/2001/hr2977.pdf

Ajmo gospodo, veselim se vašim odgovorima na bazi čitanja...

Tko je glasao

Domenico Scilipoti

leddevet

Tko je glasao

Tajni bilateralni sporazumi

2003. je potpisan sporazum SASD i Italije o klimatskim istraživanjima u okviru kojega se šprica chemtrails.
Senator samo traži da se taj ugovor deklasificira i da ljudi u Italiji konačno vide što u njemu piše...

http://naturalsociety.com/italian-senator-calls-declassification-chemtra...

Dakle, razgovarati o sadržaju a ne o - "gdje baš njega nađe"!

Tko je glasao

Špriceri

2003. je potpisan sporazum SASD i Italije o klimatskim istraživanjima u okviru kojega se šprica chemtrails.
Bez obzira na moje traljavo znanje engleskog jezika ne vidim da se u naslovu navedego istraživanja spominju chemtrailsi, a što unutra ima to je , očito, tajna. Dakle po istoj logici možemo za svaki tajni dokument koji se dotikavle klime tvrditi da u njemu ima dio koji se odnosi na chemtrailse i ispada da je urota bjelosvjetska.

U svakom slučaju citiranje talijanskog senatora Scilipotija kao relevantnu veličinu je istovjetno kao da citiramo našeg uvaženog sabornika Duje Marasovića u znanstvenoj argumentaciji.

leddevet

Tko je glasao

Ma to su mu trovači smjestili

Ma to su mu trovači smjestili kad ih je išao razotkriti.
Oprobana špranca.

Eto, da odgovorim umjesto teoretičara.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

- koja sad psihologija?

Čovjek te lijepo pitao konkretna pitanja:
- zašto je zaprašivanje danju?
- kako štite sebe i svoju djecu?
- gdje se tovare kemikalije?

Ako pokreneš neku temu - i imaš znanja o njoj (ili barem misliš da imaš) - onda bi u jednoj raspravi bilo pristojno da na pitanja - odgovoriš?

Tada će sugovornik - ako ga odgovori zainteresiraju - krenuti dalje u proučavanje s mišlju "hm, možda tu ima nešto".

Ovako bahatim stavom "izvoli prvo pročitati sve što i ja" - totalno skrećeš raspravu u fanatične vode. Ako si toliko samodopadan, pa ti se ne da tipkati s nekim "tko nije pročitao identično što i ti" - zašto ne tipkaš onda u Notepadu?

Tko je glasao

Tvoj odgovor je bio - ne da mi se

Ako si odlučio sudjelovati u raspravi na temi dnevnika tada je minimum intelektualne pristojnosti pročitati priloženu argumentaciju dnevnika (dakle i linkove) a ne reći ne da mi se čitati već mi ti daj odgovore na gotovo da se ja ne mućim jer je to šit...
I ostavi se poistovjećivanja osobe koja je napisala dnevnik sa onom narodnom - nije važno što govori već tko govori...
Takvi filozofi nisu dobrodošli na mojoj temi i bit će pristojno zamračeni!
A ako želiš sudjelovati u civiliziranoj raspravi polemici ostavi se epiteta "reptili i teorije zavjera" i tada si dobrodošao.
Chemtrailsi nisu moja izmišljotina, ja sa samo glasnik kao i Sinčić i nećete nas sve moći "ubiti" gospodo tuđe sluge...

Tko je glasao

pročitao...

... i u navedenoj argumentaciji dnevnika (niti priloženim fotografijama linkanim u dnevniku) NE nalazim odgovore na pitanja koja je postavio @bet.

Stoga - ako znaš, odgovori na njih. Ako ne znaš - reci da ne znaš.

A nemoj se vaditi na "pročitajte prvo pola interneta" pa čemo pričati.

Kada bih ja tvrdio nešto (ili bio glasnik) - recimo da biljka ta i ta liječi rak - onda bih svakako znao odgovoriti na jednostavna pitanja zainteresiranih za raspravu - a ne bih glumatao profesora sa "sve vam to piše u mojoj knjizi".

Tko je glasao

bet se zbog načela mora ispričati zbog epiteta "Sinčiću"

Ili neka prizna da se zaletio s kvalifikacijama za ludnicu jer istima puca i na moju malenkost koja podržava raskrinkavanje chemtrailsa.
Tog trenutka vrlo rado ću mu odgovoriti na sva pristojna pitanja. Dotle mogu odgovoriti na sva pitanja u svezi chemtrailsa koja mi recimo ti postaviš naravno ako budem znala odgovor.
Za početak možeš pogledati priručnik američkih zračnih snaga o projektu chemtrailsa koji gle ćuda nisu završili u ludnici zbog bavljenja tom operacijom...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci