Tagovi

Chemoderm odustao od kupnje KIMa ili Ima li smisla pisati na pollitika.com

Chemoderm odustao od kupnje KIMa javlja jutros Index.hr.Vlasnik tvrtke Chemoderm Ivan Šimić jutros je poslao priopćenje u kojem navodi da je jučer Upravnom fondu HFP-a podnio prijedlog u kojem ih obavještava da odustaje od kupnje KIM-a, prenosi Radio Mrežnica.
Šimić ističe kako njegove namjere, kao ozbiljnog poslovnog čovjeka, "nisu prepoznate u dijelu javnosti" te da on "kao častan čovjek ne može dopustiti da mu se ime i njegove namjere prema KIM-u dovode u sumnjive konotacije".
Chemoderm je, prema Šimićevim riječima, još 8. lipnja priložio neopozivu garanciju banke za KIM, u iznosu od 16.5 milijuna kuna, "no niti jedan medij to nije objavio".
Nikola Vuljanić, saborski zastupnik HNS-a i pollitikin bloger nije se bojao izaći s istinom van, ali za razliku od nekih ranijih slučajeva (Dragutin Lesar i Srebreno) dobio je podršku i drugih oporbenih stranaka DC-a i SDP-a. Pokazao je kako oporba mora djelovati zajednički bez obzira na to tko je priču prvi pokrenu, pa makar bili i godišnji odmori. Tu se naravno postavlja i pitanje zašto ga HNS, njegova matična stranka u tome nije javno podržala (o čemu se isto nedavno raspravljalo na pollitika.com). Uz žaljenje da se to događa samo par mjeseci prije izbore, a ne i puno ranije, možda se ipak vidi svjetlo na kraju tunela...

Čestitke zaslužuju i svi blogeri pollitika.com koji su svojim raspravama zasigurno doprinijeli da se cijela priča otkrije u javnosti, te novinari koji izgleda sve češće svraćaju na pollitika.com kao izvor informacija. Dakle svima onima koji se pitaju ima li smisla pisati na pollitici - odgovor je itekako jasan - Ima i te kako!

Komentari

Damir Polančec danas u JL -

Damir Polančec danas u JL - 3000 kupaca vodi sudski spor protiv HFP-aVi inzistirate da je naša odluka o KIM-u bila loša, a ja tvrdim da je trebalo prepoznati situaciju u kojoj se KIM nalazio. Privatizacija je bila jedino rješenje, mogli smo birati samo između pristiglih ponuda.

Tko je glasao

A jeste li vidjeli ovo -

A jeste li vidjeli ovo - Polančecu, dosta je bilo! - pirvatizacija Istra d.d. skoro identična ovoj KIM-a, ali prije dvije godine - pa ili su ludi ili im smrde noge, kako je već netko napisao, da stalno rade isto ili je to uhodani ustav?

Tko je glasao

Za sve oni koji nisu vidjeli

Za sve oni koji nisu vidjeli neka ponove gradivo - KIM i Polančec kod Bage u Magazinu:

Tko je glasao

znate što mi je palo na

znate što mi je palo na pamet danas,

ja da sam na mjestu chemoderma ja bih inzistirao i dalje

naime, imali smo mi već sličnu situaciju, ako se netko sjeća, transportno poduzeće od TLMa je prodano slovenskom viatoru na natječaju, potom je pao pritisak lokalnih prijevoznika i lokalne zajednice da bi se na kraju ugovor poništio a država morala isplatiti odštetu viatoru

to je elegantno rješenje za chemoderm, dobiju pare a da nisu morali niti raditi (malo se provlače po novinama ali ok za koji milijunčić odštete)

nemojmo zaboraviti da je kupoprodajni ugovor POTPISAN, dakle stranke su se obvezale na neke konkretne akcije

Tko je glasao

U tom svjetlu još je

U tom svjetlu još je zanimljivije što je Chemoderm odustao (tj. da budemo precizniji poslao je pismo namjere o odustajanju) jer time gubi 300.000 kuna koje je bio obavezan uplatiti.

Jedini logičan razlog zašto bi netko bacio 300.000 kuna je spašavanje žive glave zbog protuzakonitih radnji.

Tko je glasao

Ma neće im pomoći ni sveti

Ma neće im pomoći ni sveti Petar....

Tko je glasao

Danas sam od gospodina

Danas sam od gospodina polančeca čuo izjavu zbog koje bi u normalnoj državi morao podnijeti neopozivu ostavku.

Polančec kaže:
Ovaj put ćemo raspisati natječaj kojim nećemo rastjerati respektabilne investitore ...

Mene zanima kakove je to natječaje Polančec raspisivao, zbog čega i pod čijim patronatom.

Tko je glasao

DrSki, prati malo pa ćeš

DrSki, prati malo pa ćeš vidjeti što je Polančec mislio.
Ukratko, natječaj bez nebuloznih sindikatlnih uvjeta kako ne bi rastjerao ozbiljnje investitore. A u nebulozne uvjete spada
- zadžravanje branda KIMa
- zadražvanje cijelog proizvodnog programa
- zadržavanje zaposelnih (na tko zna koiiko godina)

Recimo za Dukat, točke 1 i 2 su bezvezne, njima od korisi mogu biti kooperanti (ako su na nivou kvalitete koju Dukat traži)...
O tome sam već piso u nekom komentaru...

Mislim da ipak zbog ove izjave ne bi trebao u normalnoj državi dati ostakvu, ali u toj istoj normalnoj državi ti bi se mogao ispričati..

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

u natječaju je moralo

u natječaju je moralo pisati:

a) zadržavanje djelatnosti
b) rast djelatnosti od xx% u slijedećih xy godina
c) poslovni plan i investicije
d) garancija poštivanja ugovora

i problem riješen
niti brand, niti proizvodni program, pa čak niti radna mjesta nisu nužna da KIM preživi

Tko je glasao

Vise bi me veselilo da

Vise bi me veselilo da radnici i oporbeni ili cak vladajuci politicari na mjestu "zbivanja" reagiraju na vrijeme. To bi znacilo da su jedni poceli brinuti o sebi i tvrtci u kojoj rade ( sto je nevidjeno na ovim prostorima), a drugi o obavljanju posla zasto ih uostalom glasaci
i placaju. ( takodjer rijetka pojava )

Tko je glasao

Polančec (preuzeto s

Polančec (preuzeto s Večernjeg lista)

Pa vi meni recite tko je tu čist...
A i Danube u HR ima samo 2 zaposlena....

Jedino sam siguran da ova glupost koju tamo novinar izmišlja o Agrokoru i prijetnje upravi Lure zbog koje su odustali od Banjalučke mljekare su izmišljotine, tipične novinarske forme... Saznali iz izvora, priča se...

Pet od šest pokušaja privatizacije propalo je jer su postavljali uvjete kojima su eliminirali velike investitore iz mliječne industrije. Najprije su tražili da kupac ne može biti tvrtka koja je u sporu s KIM-om i tako eliminirali Vindiju. No tu nije stalo, zahtjevi su se povećavali: da pet godina ne otpuste nijednog radnika i nebulozno da se nastavi proizvodnja kompletnog asortimana, što je otjeralo Luru ljutit zbog svega objašnjava Polančec. Dodaje kako su u to vrijeme radničko vijeće i sindikat lobirali za Poljoprivrednu zadrugu iz Opatije. No, njihova se ponuda nije mogla uzeti u obzir jer su ponudi priložili pismo namjere nepostojeće banke. Sve je to bilo prije posljednjeg natječaja na kojem je kao najbolji ponuđač odabran Chemoterm Ivana Šimića. Ni taj natječaj nije prošao glatko. Kad su razmotrene sve pristigle ponude, iz KIM-a su tražili dodatna objašnjenja o načinu ulaganja.Salford, odnosno Danube food, nije poslao objašnjenje te je naveo kako ostaje pri prvotnoj ponudi, a Chemoderm je objasnio da 44 milijuna kuna namjerava uložiti u dokapitalizaciji te je priložio pismo namjere Karlovačke banke prisjeća se prozvani Polančec ističući kako se govori o nedostatku kapitala i dva zaposlena u Chemodermu, ali nitko ne spominje da i Danube food ima dva zaposlena te da mu je temeljni kapital oko 19.000 eura. Po meni, ni Chemoderm ni Danube food nemaju dovoljno novca da pokrenu KIM s mrtve točke. Trebao se tražiti solidan ponuđač koji bi imao kapital i znao ga uložiti. Ali takve su otjerali radničko vijeće i sindikat u samom startu objašnjava potpredsjednik Vlade Polančec zaključujući kako ga prozivanje oporbe ne dira: Jaka stvar! Kompetentni i moralni stručnjaci bi me kritizirali ironično zaključuje Polančec.

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Očito je da kao i ministar

Očito je da kao i ministar Polančec nemaš pojma ni o čemu pa da malo elaboriramo Danube/Salford Capital/New World Value Fund i što su oni te njihove reference.

Salford Capital (osnovan 2001) je private equity (http://en.wikipedia.org/wiki/Private_equity) tvrtka koja investira u područje centralne i istočne Europe te na područje zemalja bivšeg SSSR-a. Vlasnici Salford Capitala su njegovi zaposlenici a njegov kapital je preko 450 mil. američkih dolara. Ima 25 zaposlenih te glavni ured u Londonu te urede u Beogradu i Moskvi.

Popis ulaganja Salford Capitala:

Balkan:

- Imlek Grupa - jedna od najvećih mljekarskih grupacija na području bivše Jugoslavije (oko 30 000 kooperanata i dnevna obrada 650 000 litara mlijeka)
- Novosadska mlekara - po veličini treća mljekara u Srbiji koja dnevno preradi oko 60 000 litara mlijeka
- Mlekara Subotica - po veličini druga mljekara u Srbiji koja dnevno preradi preko 60 000 litara mlijeka
- Mljekara Banja Luka
- Mljekoprodukt Kozarska Dubica
- Mljekaru East Milk, Blažuj (Sarajevo)
- Mlekare Zemun
- IMPAZ Zaječar

- Knjaz Miloš - Bave se proizvodnjom bezalkoholna pića. Vodeći u Srbiji te medju vodećima u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.
- Koncern Bambi/Banat - Prehrambena industrija koju čine Bambi (proizvodnja keksiju) i Banat (proizvodnja čokoladnih proizvoda)

Centralna i istočna Europa te područje bivšeg SSSR-a

- Bjormi - Proizvodnja i distribucija bezalkoholnih pića (mineralna voda). Vodeći proizvođač na području Rusije i Gruzije te drži veće dijelove tržišta na području Ukrajine i Baltičkih država. Harvard Business School opisuje brand Bjormi kao ruski Perrier.
- IDS/Morshinksa - Vodeći proizvođač bezalkoholnih pića na području Ukrajine i Moldavije
- Standard Bank - 7. po veličini banka u Gruziji sa preko 30 poslovnica
- Telenet - jedna od najvećih gruzijskih IT tvrtki fokusirana na telekom tržište
- United States Embassy Residential Community - Izgradnja čuvanog naselja za osoblje američke ambasade u Tbilisiju (Gruzija) kojeg čini 47 kuća
- Adjara Hotel - gruzijski najveći hotel sa 340 soba te ima 3 zvjezdice

Tvrtka Salford upravlja New World Value Fund investicijskim fondom koji investira u prehrambenu industriju na području centralne i istočne Europe. Ovaj fond je vlasnik Danube Foods, holding kompanija iz Nizozemske. Fond je samo kroz tvrtku Danube Foods već investirao u regiju oko 200 milijuna USD u industriju za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, mineralne vode i sokova te konditorsku industriju. Ukupna proizvodnja svih mljekara iz grupe Danube Foods u 2006 godini iznosila je 420 milijuna litara mlijeka. Ukupan prihod svih tvrtki iz grupe Danube Foods u 2006 godini iznosio je 400 milijuna USD.

U Hrvatskoj tvrtke Stanford i Danube Foods predstavlja tvrtka Vanis Consulting iz Pule u vezi privatizacijskih projekata u Hrvatskoj te ona ima valjda 2 zaposlena.

Nadam se da ti je sada jasno koje su reference Danube Foodsa u mljekarskoj industiji i koliko naš dragi ministar Polančec nema pojma, ali to nije ništa novo.

Tko je glasao

I što si mi to nabrojao?

I što si mi to nabrojao? Tržišta koja su kupili za malo novaca - ne vidim na toj listi niti jedno novu mljekarnu koju su izgradili.

A isto tako ne vidim niti Ljubljansku mljekaru, kao naravno niti Luru niti Vindiju. A niti jednu hrvatsku prehrambenu tvrtku...

Koliko dobiti ostavljaju u firmama kojima su vlasnici? Koliko investiraju?

Pa čak niti svemoćni sindikat nije za njih glasao...

I kad imaju toliko novaca, zašto su za KIM dali jadnih 15 milijuna i kojih 30 miljuna investicija. Pa to oni za WC papir i ostale potrepštine u godinu dana potroše.

Hvala na edukaciji, ali point je bio da Danube Foods u HR ima samo 2 zaposlena... To naravno ništa ne znači, ali kako i Chemoderm ima dva zaposlena i osnovni kapital od 19.000 kn (a to se po novinama povlači kao pokazatelj) ,zato sam to isaknuo...

Ali vidim da ti ne razumiješ srž problema...

-
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Tvoj point da Danube Foods u

Tvoj point da Danube Foods u Hrvatskoj ima samo dva zaposlena (prema tvrdnjama minista Polančeca) nema nikakve veze sa logikom niti sa zdravim razumom jer Danube Foods u Hrvatkoj zastupa jedna konzultanska tvrtka iz Pule. Ukoliko bismo išli računati koliko Danube Foods ima zaposlenih, došli bi broja koji je sigurno veći od 1000, ukoliko idemo idemo brojati zaposlenike u tvornicima kojima je Danube Foods vlasnik. Dakle, naglasak je na riječi zastupa, odn. Danube Foods koristi usluge neke tvrtke iz Hrvatske jer Danube Foods (još) ne postoji u Hrvatskoj. Dakle, ministar Polančec ili laže ili nema pojma.

Što se tiče sindikata u KIM-u citiram


Zvonko Čović, povjerenik Sindikata PPDIV-a u KIM-ovoj Mljekarni Karlovac za Lider je kazao kako je sindikat razočaran i izigran od strane HFP-a i njegova Upravnog odbora, te da su dali sve od sebe da se izabere najbolja varijanta za KIM, a to je bila ponuda nizozemske tvrtke Danube Foods, iza kojega stoji najjači i najpouzdaniji kapital.
Nipošto ne prihvaćamo Šimićev model založnog zaduživanja KIM-ove imovine i dionica za kredit kojim sve to istodobno kupuje, jer smo sličnu privatizaciju već prošli, a njene posljedice osjećamo godinama poslije toga. Bojim se da će ova odluka imati, dugoročno gledano, slične katastrofalne posljedice za KIM, a pritom ne mislim samo na 200-tinjak radnika u KIM-u nego i na njegovu mrežu kooperanata, a upitni su nam i poslovi s kojima u posljednje vrijeme preživljavamo - rekao je Zvonko Čović za Lider.

Nabrojao sam ti ulaganja Salford Capitala u mljekarsku industriju na ovim prostorima, proizvodne rezultate te grupacije i dobit za proslu godinu s obzirom da je ministar Polančec izjavio da dotična tvrtka nema financijskih sredstava za to preuzimanje (unatoč bankarskoj garanciji RBA banke iz Beča) a to nije istina. Dakle, ministar Polančec ili laže ili nema pojma.

Politka Salford Capitala se temelji na ulaganjima u već postojeću mljekarsku industriju te povećanje proizvodnje, prometa i jačanje pozicija na lokalnim tržištima a kupljene mljekare su plaćene onoliko koliko vrijede njihovim vlasnicima. Zdrava logika nam nalaže da se tako nešto ne postiže iznošenjem cjelokupne dobiti izvan poduzeća na Kajmanska otočja ali ako ti imaš druga saznanja slobodno ih predoči.

Srž problema u ovom krugu privatizacije KIM-a je taj da se je na natječaj javila jedna tvrtka iz Hrvatske koja nema vlastitih sredstava za cijeli plan privatizacije niti iskustva u mljekarskoj industriji (Chemoderm), jedna tvrtka iz Hrvatske koja nema vlastitih sredstava za cijeli plan privatizacije ali ima iskustva u mljekarskoj industriji(Ranč) i investicijski fond koji ima vlastitih sredstava za cijeli plan privatizacije i iskustva u mljekarskoj industriji (Danube Foods). Zdrav razum nalaže da se KIM proda investicijskom fondu koji ima i financijska sredstva i iskustvo. Ukoliko se želilo štititi neke nacionalne interese zdrav razum i logika bi upućivala na onoga tko ima uspjeha i iskustva u bavljenju mljekarstvom, dakle KIM je trebalo prodati tvrtki Ranč. Prema Polanačec/HDZ razumu, KIM bi trebalo prodati tvrtki koja nema sredstava niti iskustva u mljekarskoj industriji.

Pametnom dosta

Tko je glasao

jedna tvrtka iz Hrvatske

jedna tvrtka iz Hrvatske koja nema vlastitih sredstava za cijeli plan privatizacije ali ima iskustva u mljekarskoj industriji(Ranč)..

Ranač nažalost nema iskustva u mljekarskoj industriji, samo u proizvodnji mlijeka na farmi. To ipak nije isto.... I vjerojatno manje jamči uspjeh od Chemoderma - trgovca sigurno ima više iskustva u prodaji, dok mljekarski know-how anyway (nadam se) postoji u KIM-u.

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Tvrtka Ranč odn. Denis

Tvrtka Ranč odn. Denis Kolarić ima farmu od 250 krava, mljekaru čiji godišnji kapacitet iznosi milijun litara mlijeka , ugovor za Ljubljanskom mljekarom kao strateškim partnerom kojima bi izvozili 2 milijuna litara kiselog vrhnja godišnje, partnere u Švicarskoj za izvoz te znanje, viziju i iskustvo ali po tebi je bolja tvrtka koja se ovim biznisom uopće ne bavi. Ajme ...

Tko je glasao

Ako je to istina, onda

Ako je to istina, onda mjenjam mišljenje o Ranču. Ali gdje su ti njegovi partneri bili kad ih je trebao.

S ugovorom za 2 milijuna kiselog vrhnja mogao je barem u Sloveniji dobiti banku koja bi ga pratila u KIM privatizaciji (ako već hrvatske banke nisu na tom nivou zajedničkog projekta s poduzetnicima)... A švicarci su ustvari Luka Rajić? :) I oni su mogli koji milijun eura dodati....

Možda to nije istina...

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Uspješni trgovac možda bi

Uspješni trgovac možda bi i bio dobar ulagač, ali Chemoderm nije ni uspješni trgovac. Njegovi rezultati to pokazuju.

Tko je glasao

Pa da ti nama prvo kažeš

Pa da ti nama prvo kažeš kakve veze ima citirano s onim za što se optužuje Polančec i UO HFP.

Podsjećam da se radi o spornoj odluci da se proda Chemodermu a da ovaj istovremeno nije imao potrebne reference.

Štoviše, Polančec to i navodi.

Po meni, ni Chemoderm ni Danube food nemaju dovoljno novca da pokrenu KIM s mrtve točke.

Pitanje za njega, zašto je onda digao ruku za Chemoderm?

Za oprati se nije dovoljna ironija.

Jaka stvar! Kompetentni i moralni stručnjaci bi me kritizirali ironično zaključuje Polančec.

Potpredsjednik jedne vlade, makar bila i HDZ-ova, ne bi smio imati ovako bahat i podcjenjivački stav prema hrvatskoj javnosti.

B-52

Tko je glasao

Pitanje za njega, zašto je

Pitanje za njega, zašto je onda digao ruku za Chemoderm?

Zato jer slijedi stečaj, Chemoderm je zadnja slamka prije nego što ćemo ti i ja plaćati plaće sindikalcima u KIM-u koji ovo sve bojkotiraju i probleme stvaraju..

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Ma o čemu ti pričaš ?

Ma o čemu ti pričaš ? Kakav Chemoderm. HDZ je ocito interese svoje stranke stavljao ispred interesa KIM-a . Proglašavati Chemoderm zadnjom slamkom je u krajnju ruku uvredljivo za KIM. Natječaj nije poništen niti treba biti, jer bi u protivnom to bila dodatna šteta. A HDZ-u je to prilika da napokon nesto uciniti na pravi nacin kako situacija to i zahtjeva.

Radnici probleme stvaraju ? Naravno da je za HDZ to problem, jer istinske vapaje ljudi za pomoc nikada nisu znali pozitivno riješiti. A izabrati Chemoderm pored ostale dvije mogucnosti je uvredljivo za cijelu Hrvatsku, jer takve bahatosti, bezobrazluka, prepotencije i nepoštovanja prema narodu treba iskorijeniti . A ti kada vec branis odluku HDZ-a pitam se : jesi li ti glup ili ti noge smrde ? Do kada je potrebno trpiti takve svinjarije i uvrede vladajuce garniture ? Jer moramo biti svjesni da HDZ provodi uvredljivu politiku po Hrvatsku, jer sve ljude svojim ponašanjem i odlukama, proglašavaju glupima, neukima, da ne nabrajam. Osobno me vrijeda takva nonšalancija i gotovo mi je nevjerojatna veličina licemjerstva
i nemorala koja sija iz HDZ-ovog smjera prema meni.

MOJA ISTINA ;)

Delete

Tko je glasao

moj je stav da je bolje da

moj je stav da je bolje da tvrtka ode u stečaj zato jer se nije našao kupac, nego da bude prodana na nepoštenom natječaju

postoje standardi koji se moraju poštivati i to je donji minimum našeg vlastitog obraza koji moramo sačuvati

Tko je glasao

Tko garantira pošten

Tko garantira pošten stečaj?

Tko je glasao

ooo, pa nitko u mojem poslu

ooo, pa nitko

u mojem poslu sam se u nekoliko navrata susretao sa stečajnim upraviteljima i još uvijek tražim jednoga koji nije tražio nešto sa strane ili nije pokušavao pogodovati na ovaj ili onaj način

Tko je glasao

Iz bogatog iskustva

Iz bogatog iskustva (propadale razne firme pa bitni svjedok i izvor podataka)- to su carevi nad kojima nema nitko i to svi poštivaju. Stečajeve vode uigrane ekipe ć- stečajni upravitelj, sudac i vještak(ci). Po potrebi angažiraju i stalne suradnike, i bizarne (npr. uz redovnu policiju neku policiju u fušu i 2 rezervne ekipe. Fond, kombinacije i vrijeme su im neograničeni i sve mogu pretvoriti da im ide na ruku, brže ili sporije, na crno ili na bijelo itd. I ne gube živce, to je osnovno, vični su svemu.

Tko je glasao

Genijalni zaključak -

Genijalni zaključak - probleme stvaraju sindikati i radnici. Oni valjda spadaju u one druge (radnici, seljaci i poštena inteligencija su neprikosnoveni). Za ovako genijalan zaključak potrebno je od priručnika logike koristiti samo Status SKJ.

nvuljanic

Tko je glasao

Čuj Vuljanić, ak si zgazil

Čuj Vuljanić, ak si zgazil nekakvog komarca, nemoj se odmah bahatit.
Kad počnu stršljenovi padat, e onda se busaj u prsa junačka...

Tko je glasao

Ne moraš glumiti

Ne moraš glumiti zastupničku brigu za radnike u svakom postu koji napišeš.

Sindikalno ucjenjivanje (dakle radničko) je odbilo Luru i Vinidiju..
Ucjene su...

- zadžati KIM brand (kakav jebeni brand - pola proizvodnje ima je private label za Konzum)
- zadržati cijeli porgram (čega? mlijeka tri generacije ispod EU kvalitete i jogurta za jutarnji parizer sendvič)

Najveća vrijednost KIM-a su kooperanti (ako su na nivou proizvodnje EU kvalitete mlijeka) i nešto malo lokalnog tržišta i lojalnosti karlovčana...

Sve što oni tamo proizvodu Lura napravi u pola sata dodatne dnevne proizvodnje u tri novoa bolje kvalitete..

Ali nvuljanic, ne kužiš ti to. Za to ipak nisi dovoljno školovan, uzvišeni saborski zastupniče HNS strankice

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

To je onda po staroj Titovoj

To je onda po staroj Titovoj i Tuđmanovoj "Ne drži se zakona k`o pijan plota".

Tvoja nagla iskrenost otvara drugo logično pitanje:

Zašto je Polančec onda cijelo vrijeme lagao?

B-52

Tko je glasao

Nitko nije rekao da Danube

Nitko nije rekao da Danube mora preuzeti KIM, a Polančec je sam sada priznao da ni Chemoderm nije bio neki pouzdani ponuđač, što se uostalom danas i potvrdilo odustajanjem Chemoderma.

Tko je glasao

Onda se dakle slažeš s

Onda se dakle slažeš s idejom - 5 propalih privatizacija, stečaj i otakzi.
Jer gdje je rješenje ovakih sapunica?

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

6... 7... 8. privatizacija,

6... 7... 8. privatizacija, dok ne uspije. Očito je da su natječaji bili fingirani i da su se uvjeti dodavali kako bi se jednog po jednog kandidata izbacilo iz igre.

Tko je glasao

Misliš da se izbace Lura,

Misliš da se izbace Lura, Vindija, Agrokor i sličini i da KIM dobije Poljoprivredna zadruga iz Opatije (za koju je lobirao sinidkat).

A dok se oni tako zajebaju tko im se više sviđa, za pokrivanje gubitaka isplatu plaća uvijek je tu proračun ili protest na markovom trgu..

Nisu natječaji bili namještavan, nego se sindikat kurčio da ne želi Vindiju jer {ubaci ovdje razlog}, pa ne žele Luru {ubaci ovdje razlog}.

A Agrokor, za koji KIM proizvodi K+ private label može KIM-u smanjiti vrijednost za 30-40% samo da im oduzmu proizvodnju K+ labela...

I koliko onda KIM vrijedi? 10 milijuna kn. Zar je to uopće firma dostojna razgovaranja. Više vrijedi franšiza za Rubelj Grill nego cijeli KIM

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Ovo je dobro izloženo u

Ovo je dobro izloženo u ovoj fazi. Ali bitno je ukupno, gdje je stanje sada kao po logici otkud Vukovarci govore ekavicu kad nitko nikad nije tamo govorio ekavicu, pa ni Srbi. I još gore, najviše četničkih pjesama su ispjevali branitelji Vukovara (u srpskim logorima). Jasno je. Država je preuzela vlasništvo i radnici i sindikati nisu mogli odlučivati + bio je rat, nego državna vlast. Ona je kreirala takvu situaciju, uključujući Kutlu i odnos prema Luri, Vindiji, Agrokoru itd. radnici i kooperanti očigledno rade i opstaju i nakon svih takvih davljenja. Zašto država ne sanira i osposobi tvrtku, kao razne za stranačke prijatelje. Osim što je tvrtka HDZ tu u sve većim problemima (osim rezervnog obavještajnog oficira JNA Vukelića pitajte i Ivicu Todorića ako vas zarezuje imalo), i dalje se radi o našoj zajedničkoj imovini, ljudima i problemima (stalno isto). Problem je ozbiljniji. Npr. nešto radimo u Karlovcu, zbilja nesporno od javnog interesa i što se mora obaviti. Umjesto da se razni skoncentriraju na to, teško hrvanje sa erupcijom bijesa oko beskrajnih preseravanja i proizvodnje problema, pa je posao 90 % skretanje histerije na nužno.

Imamo 2 brza razvoja događaja.
1. I zadnji će otkazati i neće biti potrebe nikakvih ovakvih rasprava, ni HDZ-a ni drugih. Govorim o glavnini, stranke su manjinske opskurne sekte na rubu, u Karlovcu nedvojbeno. Ja sam nedavno zahvalio na pozivu uz ispriku da nisam u mogućnosti za vjerojatno najznačajniji posao tamo i, naravno, čujem problemi;
2. teško pomicanje. Problemi su dublji nego se daju zamisliti. Ne taloži samo HDZ probleme, to je krenulo već prije. HDZ je u tom smislu već ozbiljna žrtva, u Karlovcu sigurno.

Tko je glasao

Mislim da u HFP-u radi 200 i

Mislim da u HFP-u radi 200 i kusur ljudi i ako oni nisu u stanju privatizirati KIM onda se postavlja pitanje jesu i ti ljudi zaslužili uopće plaću? Zašto imamo HFP ako bih se ja još morao baviti time tko je najbolji odabir za KIM?

Kad malo bolje razmislim, uopće nisu zaslužili plaću za prošli mjesec jer tu jednu jedinu privatizaciju su uprskali.

Tko je glasao

Mislim da u HFP-u radi 200 i

Mislim da u HFP-u radi 200 i kusur ljudi i ako oni nisu u stanju privatizirati KIM onda se postavlja pitanje jesu i ti ljudi zaslužili uopće plaću? Zašto imamo HFP ako bih se ja još morao baviti time tko je najbolji odabir za KIM?

Zato jer ti tvrdiš da ovo nije dobro rješenje (uspoređujući s čime?)
Pa onda nam izloži tu informaciju - što je bolje rješenje...

Ali ti samo ponavljaš što piše po novinama. Ali niti oni nisu plaćeni da pronađu pravo rješenje, dakle i oni samo ponavljaju i čini im se da ovo nije dobro. Ali ne znaju što je dobro..niti Linić, niti Opačićka niti Škare...

Svi vi (ti, novinari) i hrpa druih samo SEREE jer bolje ne znate...
Ti prvenstveno, mamino pametno jer baš ne kužiš ništa, samo ponavljaš kafanske i novinske teze (pogotovo u postu Pet najgorih događaja novije hrvatske povijesti u izboru CNN bloga). Možeš li ti dati koji svoj zaključak i prijedlog KAKO BI BILO KAD BI BILO PO TVOM PRIJEDLOGU BOLJEGA?

MOŽEŠ LI, MOŽEŠ LI, MAMINO PAMETNO??

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Možda i mogu, ali nit' me

Možda i mogu, ali nit' me tko pita, niti je na meni da dajem prijedloge. Ja nisam dobio na izborima, ali ne dam im ni da kradu. Neka rade PO ZAKONU, a ako nisu sposobni neka se maknu.

Tko je glasao

Nisi dobio na izborima, ali

Nisi dobio na izborima, ali dragovoljno si se aktivirao kao kritičar politike i društva oko nas. Pohvalno, građanne...

Pa da budeš imalo relevantan morao bi svoje usporedbe kritike argumentirati s kontra prijedlozima da vidimo zašto to što kritiziraš ustvari nije dobro...pokaži nam što je dobro.

Ovako ti je suvišno to tvoje kokodakanje kafanskih teza i prepisivanje iz drugih izvora, stotine drugih sere na isti način kao i ti, što po novinama što po portalima...

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Pozovite me u vladu pa vam

Pozovite me u vladu pa vam pokažem. Nije ni moje znanje besplatno, ali kad već dijelite šakom i kapom, udjelite i meni koju tvornicu.

Tko je glasao

Nazdravlje! To međutim ne

Nazdravlje!

To međutim ne znači i kraj istrage o kriminalnim radnjama koje su se dogodile tijekom donošenja odluke o prodaji KIM-a.

Odluka o prodaji bi ionako bila poništena pa potez vlasnika Chemoderma o odustajanju nema drugog značenja osim kao pokušaj da se istraga zaustavi a HDZ-ovi akteri amnestiraju od počinjenih djela.

Zato, naprijed s istragom. I bez zaustavljanja. Do kraja.

Do dirigenta.

B-52

Tko je glasao

To međutim ne znači i kraj

To međutim ne znači i kraj istrage o kriminalnim radnjama koje su se dogodile tijekom donošenja odluke o prodaji KIM-a.

To v i samo orgijate po kriminalnim radnjama kojih nije bilo. Dušebrižnici pravosuđa i KIMa-.Baš me zanima da li će se itko od vas sjetiti KIM-a, koji će sada nastaviti sa svojim propadanjem, tamo negdje sljedeće godine...
--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Nije bilo kriminalnih radnji

Nije bilo kriminalnih radnji ali je bilo protuzakonitih odluka ? Pitaj karlovačko odvjetništvo...

Delete

Tko je glasao

Zašto misliš da

Zašto misliš da poklanjanjem Chemodermu ne bi nastavio s propadanjem?

B-52

Tko je glasao

Drugi izbor im je stečaj.

Drugi izbor im je stečaj. Pa neka se svi potrude da im Chemoderm profunkcionira. Šesta prilika, to im je bilo više nego dovoljno...

Nevjerojatno da sada svi optužuju Polančeca i Chemoderm i nitko se ne pita - što to ne valja s tom firmom da 5 privatizacija nije uspjelo. Možda se oni ne žele privatizirati. Imaju li oni pravo na takvo ponašanje? Itd...

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

Normalno, Polančec nije

Normalno, Polančec nije nista kriv...jadan Polančec....da,da

Delete

Tko je glasao

pitanje da li je to prva,

pitanje da li je to prva, šesta ili šezdeset i šesta prodaja KIMa i dalje ne amnestira od toga da se mora pronaći partner koji je u stanju ispoštivati ugovor i riješiti problem tvrtke (ako je to neki od kriterija)

Tko je glasao

Nema ga na

Nema ga na horizontu...
Hoćeš li ti plaćati njihove plaće dok oni "pronalaze" svojeg idealnog partnera. Em ne može biti Vindija jer {razlog}, pa ne Lura jer {razlog}, ali ne niti X {bilo tko} zbog razloga {ubaci razlog}...

Obična socijalistička zanovijetanja...
A mi dajemo za plaće dok oni se kao igraju poduzetništva...

--
youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/HDZzna
youtube.com/PokrenimoHrvatsku

Tko je glasao

kao što sam napisao u

kao što sam napisao u tekstu o KIMu, a on se u stvari odnosi na cijelu privatizaciju, problem je u tome što je osnovni zadatak (dakle prodaja tvrtke) loše zamišljeno

kvalitetnim planiranjem zadatka (dakle kako prodati tvrtku i koji je točno cilj tj. kriterij prodaje) te s transparentnim procesom natječaja, ne samo da se ovo ne bi dogodilo nego bi KIM već nekoliko mjeseci imao novog i kvalitetnog vlasnika

može biti da su sindikati kočničarili gdje su mogli, i tjerali vodu na svoj mlin, ili lobirali za onoga tko im je nešto obećao; sve je to moguće - no to i dalje ne amnestira HFP koji je kriminalno loše odradio svoj dio posla

Tko je glasao

Ovaj slučaj, kao i mnogi,

Ovaj slučaj, kao i mnogi, signalizira uobičajenu dobitnu kombinaciju da i bez posebne mašte i truda ima puno više igri, da se društvo iscrpljuje po raznim sporednim kolosjecima te da je ne samo sada kasno nego je vjerojatno iluzija da država može nešto rješiti normalno, pa je potrebno nešto drugo.

Normalna je osnova da sindikati i razni interesenti igraju igre koje utiču a ne odlučuju o ključnom, dok bi država kao vlasnik i kao specifični vlasnik bila dužna osigurati neke ekonomske i ostale minimume protiv štete i za prodaju tvrtke te preuzeti rizik dobiti i gubitka. Dakle kao uobičajeni vlasnik a i još malo više te rješiti stvar, kao ključno, što uobičajeni vlasnik ne mora.

Ovdje je uočljivo dodatno svašta.
Agrokor je zaposlio državnu tvrtku da radi za njega bez obveza po njega i diktira uobičajeni tempo. Plaćaju najranije za 6 mjeseci ili kad stignu. Fond kojem je baza po srpskom području sigurno mora usklađivati sa Miškovićem. Gospođa Ljerka Puljić je prije čitanja knjige po naputku gazde uskladila mjere kratkim razgovorom sa izvjesnom Milkom Forcan, turbomenadžerskom damom, i po inerciji se to provodi. Provijavaju uobičajene tehnologijsko-dobavljačke igre, jer takva tvrtka nije nikad bila u aranžmanu uz one koji se bili najveći naručitelj Mercedesa negdje 1993.g. (vozač Luka i broj 1. koji u više od 10 godina bavljenja nije uspio urediti i u rad pustiti po vezi dobijenu cvjećaru na Autobusnom kolodvoru u Zagrebu). Dodatno pomalo sudjeluju razni tikovi državnih službi i štab Branka Vukelića koji svakodnevno zasjeda, razmatra i utiče na stvar. I ostali ponuđači su morali igrati igre. Kako Kutle je Kutle zaustavljen u vožnji bicikla dalje, nije vjerojatno da će uskrsnuti s križa. Tome i raznom nema kraja.

U ime SDP se javlja ekonomist Linić s naglaskom na bahatosti HDZ-a u smislu kome daju tvrtku i traži političku odgovornost Polančeca. Obzirom da je javnost pratila kada se on u istoj ulozi bahato nateže sa ministricom i djelovima vlade o temi kome daje hotele i slično, nastavlja se HDZ, SDP, HNS itd. Tako su tekle beskrajne osamdesete godine, umjesto stranki segmenti i skoro sito, službeno ekonomske stabilizacije i društveno-političkih reformi. Zasad je od takvih beskrajnih bavljenja vrijedno od dr Šuvara pred smrt, na pitanje zašto niste rješili bar neke djelove krize - Tito je bio jedini političar pa mi ostali nismo mogli rješiti ni banalne stvari a gdje bi nešto od krize. Obzirom da su Bandić, Čačić i slični počeli zapinjati na dogovorima, najbolje je da svi skupa zamolimo Jamba (čovjek se nudi) da izvrši nagodbu i ako uspije malo po malo tako rješavamo stvar po stvar, umjesto da upadamo u daljnji glib .

Tko je glasao

Zar je moguće da ti nije

Zar je moguće da ti nije jasno zašto se optužuje Polančeca i Chemoderm?

Zašto bi nešto trebalo da nije u redu s firmom kad Polančec i HFP nisu bili sposobni pošteno je privatizirati?

Zašto se baš ovaj put išlo odlučno i usprkos protivljenju sindikata?

Pa, zna se, ovaj je put u igri bio podoban ponudžač za kojeg je urgirao Vukelić koji sad kaže kako ima puno povjerenje u Polančeca (i on mu izgleda sapuna dasku).

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci