Tagovi

Četnička ofenziva iz Beograda se nastavlja, Hrvatska (Vlada i HDZ) šuti

Nakon koordinirane kampanje između četničkog Beograda i hrvatske pete kolone na čelu s Miloradom Pupovcem i tzv. Antifašističkom ligom o tome da Hrvatska kreće prema ustašizaciji države, nove najave iz Beograda dokazuju da se radi o sustavno pripremljenoj strategiji koja bi po svemu sudeći trebala imati klimaks na obilježavanju obljetnice hrvatske tragedije u Bleiburgu 16. svibnja pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grtabar Kitarović i uz sudjelovanje zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Srbijanski ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin koji je očito postao glasnogovornik srbijanske Vlade u novoj kampanji protiv Republike Hrvatske s početnom izjavom daje general Ante Gotovina ustaški general koju je podržao četnički premijer susjedne države Aleksandar Vučić, u tom stilu ovih dana dao je novu izjavu. Po ustaljenoj praksi srpske i srbijanske politike Aleksandar Vulin služi se lažima, pa je tako, reagirajući na izjavu Kolinde Grabar Kitarović da pravda nije stigla one koji su osmislili ideju o Velikoj Srbiji izjavio: „predstavnici zemlje koja slavi dan kada je protjerala 250.000 svojih državljana srpske nacionalnosti trebali bi znati da ne trebaju kritizirati zemlju u kojoj su ratni zločinci dokazano procesuiraju bez obzira na nacionalnost“. Za srbijanskog ministra postoje samo zločini na Koranskom mostu, Lori, Medačkom džepu, Pakraćkoj poljani u akcijama Bljesak i Oluja koji po njemu još nisu rasvjetljeni i kažnjeni ili priznati i osuđeni u hrvatskoj javnosti, što nije točno. Za srbijanskog ministra naravno ne postoje zločini počinjeni u ime stvaranja Velike Srbije u Vukovaru, Škabrnji, Borovu, Lovasu, Voćinu, Pakracu, Dubrovniku i da se dalje ne nabraja u nizu hrvatskih mjesta, kao i zločini nad hrvatskim zarobljenicima u srbijanskim logorima, za koje nitko nije odgovarao a kamoli pred srbijanskim sudovima.

Nije problem što srbijanski ministar kao glasnogovrnik četničkog vojvode sada predsjednika Republike Srbije Tomislava Nikolića i deklariranog četnika Aleksandra Vučića, sadašnjeg premijera susjedne države po starom srpskom običaju gebelsovski laže. problem je što službena Hrvatska, bilo preko vladinog glasnogovrnika ili nekog ministra, jer se to ne može očekivati od premijera Zorana Milanovića, ne reagira na ovakve laži. Ako ne reagira hrvatska Vlada trebala bi kao vodeća oporbena stranka reagirati HDZ, ali u njemu očito sustavno ne prate, iako bi trebali, kordiniranu kampanju iz Beograda.o Hrvatskoj kao ustaškoj državi.

I konačno to nije sve. Da ne bi ta četnička kampanja iz Beograda posustala, svoj prilog dao je predsjednik tzv. Republike Srpske utemeljene na genocidu Milorad Dodik koji je najavio snimanje filma o Jasenovcu gdje je, tvrdi on, pobijeno 700.000 ljudi. Ideju je podržao četnički premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić a redatelj bi trebao biti Emir Kusturica koji je prešao na pravoslavlje i uzeo novo ime Nemanja. I u ovom slučaju Hrvatska ne samo da šuti nego spriječava registraciju znanstvene udruge koja raskrinkava laž o masovnim žrtvama Jasenovca. Prema tome, nije sva krivnja u Beogradu, još je veća u jugopodaništvu ili kukavičluku aktualne hrvatske politike da nove prijetnje iz Beograda nazove pravi imenom i odgovori im na pravi način.

Komentari

lažni ljevičari gube vlast

Pa koriste metodu zastrašivanja naroda i međunarodne zajednice od buduće vlade koja je ,po njima,svakako ustaška. Samo time pokazuju i da padaju i da su toga svijesni a također može biti i kontraproduktivno i kod neodlučnih potaknuti izbor hdz-e. Počelo je sa vrijeđanjem pri inauguraciji Kolinde a krenu li još i kakvi balvani izazvat ce novi rat! Onda ce pizdit da su upozoravali! Vatrogasci piromani!

Bert

Tko je glasao

agent

Bigulice,
samo jedno pitanje: koliko vas Beograd plaća kao agenta svoje politike u Hrvatskoj?

Tko je glasao

Ne plaća ju BG nego RH i onaj

Ne plaća ju BG nego RH i onaj sa "kraljevskom apanažom" a mislim da mu se prikrpio još jedan!!??

A preostalo je nešto i od onga što je u šatoru skupa sa devama kampirao na ZG hipodromu.
Rupe popunjava i Soros, makar im je zasad državna lova na raspolaganju a naročito "porez/postotak" na pljačku koju su omogućili svojim crvenim pljačkašima na terenu.
Pogledaj samo "poučak MLM", a takvih imaju na stotine širom RH.

Tko je glasao

jadni tupan

Kako si naviknut živjeti u maloumlju, uporno gradiš oko sebe taj mizerni zatucani svijet, ne bi li i ti napokon profunkcionirao.

Međutim, eto, tebe više nitko neće platit, kao ni vkrsnika. Ne nadajte se.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Naravno da živim u

Naravno da živim u "maloumlju" čim se ovdje s tobom "družim".:):):)

Bigulica, varaš se, ja imam svoju plaću i mene plaćaju jako dobro.

Naime, moja je plaća u krilu Svete majke Crkve a to nije nikakva plać u novcu.
Tvoja razina, razina životinje je hedonistička i nikada niti jesi niti budeš saznala što je to koja se isplaćuje vječno.

Drž se ti Darwina, ti si poluevoluirala od Čite, makar je i to upitno jer sam vidio na "svemoćnom" netu gdje neka majmunica tipka po tipkovnici puno suvisli je tekstove nego li ti.

P.S. Da si bila uz mene 25.04.2015. (prošlu subotu) u Mariji Bistrici i provela toliko sati kao ja u Karmelu...
oooo, puno toga bi ti bilo jasnije. Ovako si i dalje osuđena na svoje "veleumlje".:):):)

Tko je glasao

Hvala na preporuci

premda je upućena na krivu adresu.

Naime, kad vidim na što ispadnete vi koji hodočastite, sretna sam na vlastitom prosvjetljenju.

Ti bi najveću uslugu učinio religiji da je iz svojih usta ne propagiraš.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Ne propagiram religiju a među

Ne propagiram religiju a među vjernicima sam najmanji od najmanjih.

Tvoja religija? Načertanie? Kabala?

Ili zazidavanje Hude jame?

http://www.pobijeni.info/naslovnica/clanak/83
https://www.google.hr/search?q=huda+jama&hl=hr&biw=1024&bih=471&tbm=isch...

P.S. Nego, ideš li ti 16.o.m u Bleiburg? Mislim, kada ste već fučkali Branku Lustigu u Jasenovcu možete i nama u Bleiburgu. Dosljednosti radi.

Ponesi Kama Sutra... u Teznom su još i sada vidljiva uleknuća (stotinama metara duga...) i gdje ni šuma ne raste. Da spojimo ugodno skorisnim.

Tko je glasao

udbašuljak

vkrsniče,
niste vi u poziciji postavljati pitanja.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Pravo na postavljanje pitanja

Možda on i nije u toj poziciji ali ima nas koji jesmo.
Malo će se još dodati "ulja na vatru" pa budete svi isplivali na vidjelo.

To ti je prastara tehnika kada kada jedeš svježe ubrane nešpricane trešnje: ubaciš ih u posudu, zaliješ ledeno hladnom vodom i pričekaš. Crvi, svi do jednoga isplivaju na površinu, skupiš ih i naravno zgaziš ili spališ.

I dalje uživaš u slasti tog prvog voća iz vlastita voćnjaka.

I ne postavljaš nikakva pitanja!
Ne postavljaju ih ni susjedi, što je isto važno.

Tko je glasao

pozicija

bigulice,
kao dokazana četnikuša niste u poziciji da govorite u ime hrvatskih nacionalnih i državnih interesa. Nema više da Srbi poput vas dirigiraju u Hrvatskoj. Jasno?

Tko je glasao

stari lažljivi dripče

Napisali ste sljedeće:

Za srbijanskog ministra naravno ne postoje zločini počinjeni u ime stvaranja Velike Srbije u Vukovaru, Škabrnji, Borovu, Lovasu, Voćinu, Pakracu, Dubrovniku i da se dalje ne nabraja u nizu hrvatskih mjesta, kao i zločini nad hrvatskim zarobljenicima u srbijanskim logorima, za koje nitko nije odgovarao a kamoli pred srbijanskim sudovima.

Podastrijela sam nekoliko jednostavnih dokaza nakon površnog guglanja da lažete.

Zašto lažete, vksniče, tko vas ovoga puta plaća?

Isplati li se provesti jesen života trujući i lažući? Želite li da vas se vaši potomci srame?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Smutljivac, lažljivac i mutikaša

bazdite na najgora vremena medijskih sramota!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

Suđenja u Srbiji prema evidenciji Documente

http://www.documenta.hr/hr/su%C4%91enja-u-srbiji.html?hr_start=0#anchor

Zločin u Sotinu
20.03.2015.
U rujnu 2013. godine identificirani su posmrtni ostaci 13 žrtava: Slavica Cicvarić, Krešimir Đukić, Kata Filipović, Marko Filipović, Magdalena Kušić, Marko Kušić, Ivica Matijašević, Marko Raguž, Mirjana Raguž, Miroslav Raguž, Andrija Rajs, Henrih Sili, Željko... Opširnije

Zločin u Lovasu
10.01.2014.
Postupak protiv četrnaestorice optuženika (Ljubana Devetaka i dr.) optuženih da su u listopadu i studenom 1991. godine u Lovasu počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 142. st. 1. KZ SRJ, u supočiniteljstvu, u vezi sa čl. 22. KZ SRJ. Opširnije

Zločin na Ovčari (opt. Petar Ćirić)
13.12.2013.
Postupak protiv Petra Ćirića, za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz člana 144. KZ SRJ. OPTUŽNICA (SAŽETAK) Optužnicom od 18. lipnja 2012. godine, okrivljenom je stavljeno na teret da je kao pripadnik TO Vukovar u vremenu od poslijepodnevnih sati... Opširnije

Zločin u Tenji (opt. Božo Vidaković i dr.)
13.12.2013.
Postupak protiv Bože Vidakovića i Žarka Čubrila, za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz čl. 144. KZ SRJ i kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. KZ SRJ. OPTUŽNICA (SAŽETAK) Opširnije

Zločin u Belom Manastiru
13.12.2013.
Pred Višim sudom u Beogradu 01. studenog 2010. započela je glavna rasprava u postupku protiv četvorice bivših pripadnika srpskih postrojbi optuženih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u drugoj polovini 1991. na području bivše općine Beli Manastir. Opširnije

Zločin u Ličkom Osiku
16.03.2012.
Dana 04. listopada 2010. godine pred Višim sudom u Beogradu započela je glavna rasprava u postupku protiv četvorice bivših pripadnika milicije tzv. SAO Krajine, optuženih da su počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništa - ubojstvom peteročlane obitelji Rakić u Ličkom Osiku... Opširnije

Zločin u Grubišnom Polju (ups, ovo je neka greška)
07.07.2011.
Postupak protiv Veljka Marića, optuženog za počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 142. st. 1. KZ SRJ. Prvostupanjska presuda kojom je optuženi Marić proglašen krivim i kojom mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 12 godina objavljena je 23. rujna... Opširnije

Zločin u Medaku
01.07.2011.
Dana 23. lipnja 2010. na Višem sudu u Beogradu optuženici Milorad Lazić, Mirko Marunić i Nikola Konjević nepravomoćnom presudom proglašeni su krivima za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, počinjenog u Medaku kod Gospića 1991. godine. Optuženi Perica Đaković oslobođen je... Opširnije

Zločin u kući obitelji Sever u Vukovaru
27.04.2011.
Pred Višim sudom u Beogradu 01. studenog 2010. okr. Stanko Vujanović proglašen je krivim za počinjenje kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 142. st. 1. KZSRJ i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 9 godina. Okrivljeniku je uzeta u obzir ranija presuda od 20 godina... Opširnije

Zločin u Banskom Kovačevcu
14.02.2011.
Na Okružnom sudu u Beogradu 15. ožujka 2010. objavljena je (prvostupanjska) presuda u predmetu Paneta Bulata i Radeta Vraneševića, optuženih da su u ožujku 1992. u Banskom Kovačevcu kod Karlovca počinili kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, lišavanjem života 6 civila... Opširnije

Zločin na Ovčari (opt. Miroljub Vujović i dr.)
30.09.2010.
Nakon provedenog ponovljenog postupka protiv optuženih Miroljuba Vujovića i dr. za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, počinjenog na poljoprivrednom dobru Ovčara 1991. godine, pred neizmijenjenim Vijećem za ratne zločine Okružnog suda Beograd, Specijalnog odjela za ratne zločine, dana 12.... Opširnije

Zločin u Ćelijama
29.09.2010.
Na Višem sudu u Beogradu 06. svibnja 2010. godine započela je glavna rasprava u predmetu Darka Radivoja, optuženog da je u studenom 1991. lišavanjem života zarobljenog pripadnika Hrvatske vojske počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz čl. 144. KZJ. Presudom Vijeća za... Opširnije

Zločin u Velikoj Peratovici kod Grubišnog Polja
04.12.2009.
Vijeće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu izreklo je 27. svibnja 2009. godine desetogodišnju zatvorsku kaznu Bori Trbojeviću za ratni zločin protiv civilnog stanovništva na području općine Grubišno Polje 1991. godine. U prosincu 2009. presuda je... Opširnije

Zločin u Slunju
11.02.2009.
Presudom Vrhovnog suda Srbije od 11. veljače 2009. godine uvažena je žalba tužiteljstva pa je presuda Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu od 08. srpnja 2008. preinačena u pogledu odluke o kazni pa je Zdravko Pašić, zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva,... Opširnije

Zločin u Dubrovniku
28.12.2007.
Na Okružnom sudu u Beogradu u prosincu 2007. godine odbačena je, zbog duševne bolesti optuženog, optužnica Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije podignuta protiv Vladimira Kovačevića "Ramba" zbog kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, počinjenog granatiranjem... Opširnije

Zločin na Ovčari (okr. Milan Bulić)
01.03.2007.
Vrhovni sud Srbije preinačio je presudu Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu te je Milana Bulića zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika počinjenog zlostavljanjem ratnih zarobljenika na Ovčari 20. i 21. studenog 1991. godine osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije... Opširnije

Zločin na Ovčari (Damir Sireta)
01.03.2007.
Vrhovni sud Srbije preinačio je presudu Vijeća za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu te je Milana Bulića zbog počinjenja kaznenog djela ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika počinjenog zlostavljanjem ratnih zarobljenika na Ovčari 20. i 21. studenog 1991. godine osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije... Opširnije

Zločin na Ovčari (okr. Saša Radak)
06.09.2006.
Suđenje protiv optuženoga Saše Radaka, za kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, počinjenog na poljoprivrednom dobru Ovčara 1991. godine, pred Vijećem za ratne zločine Specijalnog odjela Okružnog suda u Beogradu, trajalo je od 7. srpnja 2005. do 7. rujna 2006. godine. Donesena je... Opširnije

Zločin u Zvorniku
07.07.2006.
Suđenje za kazneno djelo ratnog zločina protiv civila, počinjeno u Zvorniku 1992. godine, pred Vijećem za ratne zločine Okružnog suda, Specijalnog odjela za ratne zločine u Beogradu. OPTUŽNICA (SAŽETAK) Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije podiglo je... Opširnije

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Srpska propaganda

Sve sitnarija, prašinari, četničići. Gdje su zapovjednici, miloševići, ćosići, kadijevići, adžići, šešelji..? Mazanje očiju za malu djecu.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Milošević je, vele,

umro u zatvoru.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nije. Živi u vama.

Nije. Živi u vama.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

I logori napokon dolaze na red

http://www.centar-za-mir.hr/vijesti/vladimir-vukcevic-tuzitelj-za-ratne-...

Uobičajeno, ovakve stvari vjerodostojno prate i guraju - civilne udruge, osporavane od vas desničadije.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao
Tko je glasao

sve je to u redu @Bigi

sude Srbijanci izvršiteljima..piksibnerima.....četnicima...što je s KOS-om koji je to sve osmislio i logistički podržao...kos- jna se nekim čudom izvlači...

same četnike rješili bi mi - samo specijalne jedinice policije- već u jesen 91.

Nekako su uglavnom zaštićeni.... provodi se politika kažnjavanja " ustaša" i " četnika"..dok se "partizani" (udbaši i kosovci jna ) nekako izvlače...a da nije bilo njih...ne bi bilo ni rata...

sve dobro...

Tko je glasao

To sa suđenjem pikzibnera su standardna balkanska posla

koja niti nama nisu strana.

KOSovci i JNA su "opširno" suđeni u Haagu. Ne misliš valjda da je haški sud nekakav smećarski sud, zar ne?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

sadašnji naš ministar Orsat ( sdp)

isto proziva..otprilike kao ja..ne jednom..javno..znači s lijeva.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/358542/Pregovore-Srbije-s-EU-uvje...

Kod nas se vode unutarudbaški ili unutarmafijaški obračuni preko suđenja za zločine i "zločine".

Primjerice, ako nekom politički ne odgovaraš...a bio si u ratu...još k tomu imao neku zapovjednu odgovornost...uvijek ti se može namjestiti ili isprovocirati suđenje metodom; dva bez duše treći bez glave....

sve dobro...

Tko je glasao

Orsat je lijevi ko moja lijeva šlapa

Zanimljivo je kako se vi desničari rado pozivate na "lijeve". Malo perverzno, kao kad otpisani kritizira isfućkavanje Lustiga :P

Inače, skini ono što imaš na glavi i što si uzeo konju, pa uoči da je Orsat rekao i ovo:

Ponovio je i da u Hrvatskoj nema sudskih procesa koji bi bili povezani s politikom i na koje bi politika utjecala. 'Mi kao politika, kao vladajući sada i da želimo nemamo niti jedan mehanizam da bi to napravili', rekao je Miljenić. Kazao je da to dokazuju i napadi iz sudačkih krugova do kojih, kako je rekao, ne bi dolazilo da politika na njih ima utjecaj.

Dakle, "lijevi" Orsat kaže da u nas nema političkih suđenja, molit ću lijepo, tako da ti tvrdnja o unutarstranačkim obračunima očigledno ne stoji, zar ne?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Malo perverzno, kao kad

Malo perverzno, kao kad otpisani kritizira isfućkavanje Lustiga :P

I šta tu tebi nije jasno? Pa naravno da je to zločin što su učinili i nemjerljiva politička šteta Hrvatskoj.
Ismijavati i fučkati Židovu, zatvoreniku iz preživjelog nacističkog konclogora je čin za koji bi Milanović i bulumenta trebali zaraditi krivičnu prijavu! Posebno, kada je izaslanik Predsjednice RH u Njemačkom konclogoru Jasenovac.

Predsjednici je blentavi/umišljeni dripac Milanović naletio na takav neviđeni volej koji se "prenosi" do Tel Aviva, Londona i Washingtona.
Prema tome, šteta nanijeta tim činom treba snositi sankcije koje su nisu samo zakrivičnu prijavu! već je to za Hrvatsku počinjena šteta u razini veleizdaje. Šteta i posljedice su takve.

Bigulica, bolje ti je da o tome ne "čačkaš mečku" i da držiš gubec zaprt po tom pitanju, jer bi čak i politički talentirano glup Hrvatski narod mogao shvatiti što im radi "antifašističko"-fašistička alijansa u Hrvatskoj u kojoj je Milanović samo "mali od palube".
A kad im narod opali volej neće se zaustaviti do stoljeća sedmog.

Uostalom, to ih tako i tako uskoro čeka.

Ne kužiš ti te igre @Bigulica... Tvoja razina je "štrikeraj blog", pranje i peglanje muških gaća i eventualno kuhanje "prežgane juhe".

Nisi ti rođena za mudraca.... :):):)

Tko je glasao

otpisani/jelenska

vidi ko nam to kaze.covjek koji je napisao ovakav dnevnik o zidovima http://pollitika.com/amerikanci-bombardirali-izrael

Tko je glasao

@tenor, pročitao sam evo sada

@tenor, pročitao sam evo sada dnevnik što je napisao taj tvoj @jelenska.
Ne vidim što je u njemu lažno, izmišljeno, kažnjivo, nemoralno?
Ti vidiš?
Daj ti pojasni, citiraj iz dnevnika što je u tom dnevniku problem?
Ne slažeš se s nečim? To je tvoj problem.

Ja inače mislim da je taj @jelenska napisao dnevnik koji uopće nije loš a spreman sam ga i dodatno proučiti.

Tko je glasao

otpisani/jelenska

ispravak.trebalo je da stoji "necovjek koji je napisao....."

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci