Tagovi

Cesto, tko te ima taj te nema

Nakon "svečanog" otvaranja u ime naroda spojne ceste Gaženica – Zadar jučer je u Krapinskim Toplicama također upriličeno jedno svečano narodsko otvorenje. Ovaj puta u igri je Forum mladih SDP-a koji je "otvorio" cestu Čret – Krapinske Toplice koja je završena u sedmom mjesecu. HDZ-ova vrhuška otezala je s otvorenjem četiri mjeseca pod prozirnom izlikom upisivanja u katastar i gruntovnicu (podatak od Hrvatskih Cesta tj. njihovog Odjela za studije, zakonsku i tehničku regulativu).

Naravno da je nemoguće povjerovati u ovakvo obrazloženje i zato je Forum mladih odlučio napraviti parodiju od cijelog slučaja. Priopćenje Foruma mladih:


Forum mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije svečano je u subotu 17.11.2007. u 9:15 h otvorio cestu Čret - Krapinske Toplice. Kako vladajuće garnitura nema baš vremena i ima puno obaveza diljem Lijepe naše, odlučili smo im uštedjeti vrijeme, pa smo to obavili (bar onaj svečani dio) umjesto njih nakon što je dobivena potvrda od strane Hrvatskih cesta da je navedena cesta izgrađena, ali još nije izvršen upis u katastar i gruntovnicu. Odlučili smo otvoriti cestu kako bi se građani mogli voziti, jer imamo neki „instinkt" da bi dugotrajan postupak upisa u katastar i gruntovnicu mogao biti završen sljedeći tjedan. Inače cijeli postupak upisa trajao je gotovo jednako dugo kao i njezina izgradnja, koja je dovršena još tamo u 7 mjesecu ove godine.
.
Cestu je svečano rezanjem crvene vrpce otvorio predsjednik Foruma mladih SDP-a KZŽ Marko Vešligaj, pored gosta iz FM Kumrovca Ivana Blažička i našega domaćina iz FM Krapinske Toplice Dražena Hršaka, svečanom otvorenju prisustvovao je i kandidat sa liste SDP-a za Hrvatski sabor Siniša Hajdaš-Dončić. Odmah nakon svečanog otvorenja, građani su isprobali vožnju novom cestom i kao što se može vidjeti na slikama, promet je bio dosta gust, a i motoristi su se provozali unatoč prohladnom vremenu.
.
Nažalost kameni blokovi koji priječe direktan put na cestu još nisu uklonjeni, ali prema pouzdanim informacijama mogli bi biti drugi tjedan kad se planira svečano otvaranje uklanjanja kamenih blokova koji priječe put na cestu od strane saborskog zastupnika Ivana Jarnjaka i njegove ekipe. Radi toga je pokraj kamenih blokova napravljena privremena zaobilaznica kojom vozači skreću na cestu. Inače jedna zanimljivost na jednom dijelu ceste promet se već mjesecima neometano obavlja jer se na taj dio može neometano ući s prilazne ceste i izaći s njega iz druge prilazne ceste, a nigdje ne postoji ni jedan znak zabrane, pretpostavljamo da je na tom dijelu koji je dug nekih cca 1,5 km, izvršen upis u katastar i gruntovnicu.
.
Inače kao što možete vidjeti na slikama promet se navedenom dionicom odvijao neometano ubrzo nakon otvorenja koje su građani dočekali sa neskrivenom euforijom...

Više na portalu Pregrada.info.

P.S. I mi u Pregradi imamo HDZ-ove predizborne plakate "Ostvareno" :)

Komentari

Meni nije jasno, Kad se

Meni nije jasno,
Kad se otvori jedna cesta čim prije onda se svi buniju kak ona nema dozvolu, kak nije po propisu preuzeta radi ne dobijanja uporabne dozvole.
Kad se sve po zakonu napravi i kasnije otvori onda opet ne valja.
Jel uopče neko razmišlja od jutra do po podne.

Tko je glasao

Skviki, koliko sam shvatio,

Skviki, koliko sam shvatio, ovdje nije u pitanju uporabna dozvola već upis u katastar i gruntovnicu. Ako cesta ima uporabnu dozvolu, a vjerojatno ima, jer bi u protivnom HC imale puno bolji odgovor od ovoga, onda činjenica što je ili nije upisana u katastar neće promijeniti ništa - radi se samo o formalnosti.
Ali imat ćemo prilike vidjeti hoće li ta formalnost biti slučajno zadovoljena prije 25.11. Ako ovaj dio ceste ne bude svečano otvoren prije izbora, onda ću prihvatiti tvoj argument da se inzistiralo na provođenju zakona do zadnjeg zareza.

Tko je glasao

... tko te nema taj te

... tko te nema taj te sanja
(tako ide dalje)
a dobro, to su već kod nas ustaljene igre oko toga tko će i kojeg datuma prerezati vrpcu. bitno da je cesta uistinu sagrađena.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

pa sad ako se čeka 4

pa sad ako se čeka 4 mjeseca da se otvori cesta, to mi baš i nije svejedno, a inače se slažem

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci