Tagovi

Često postavljana pitanja / FAQ

Pollitika.com je blog u čijem kreiranju u bilo kojem času sudjeluju desetine blogera i stotine komentatora. Da bi snalaženje po pollitici bilo svima jednostavnije napisane su ove upute u obliku pitanja i odgovora. Pridržavanje ovih uputa je obavezno za sve registrirane članove i toplo preporučamo da ih pročitate u cijelosti prije slanja prvog komentara i/ili dnevnika.

Tekst je podijeljen u četiri cjeline koja odgovaraju na pitanja o tome zašto je važno registrirati se kao član na pollitika.com, o tome kako pisati dnevnike i komentare (osobitu pažnju pridati pravilima ophođenja s drugim komentatorima) i što se sa dnevnikom događa u odgovarajućim situacijama, o sustavu bodovanja i kako ono funkcionira, te dio koji opisuje neke od funkcionalnosti ovog web sitea koje možda nisu sasvim očigledne. Sva pitanja koja nisu pokrivena ovim uputama rješavaju se u hodu i ako se dvoumite, najbolje i najlakše je pitati administratora za savjet.

Politika je jedna od tema o kojima gotovo svatko ima svoj izgrađeni i čvrsti stav, naša politička pripadnost određena je našim preferencama, podrijetlom, školovanjem i mnogim drugim faktorima te je sukob mišljenja ne samo čest nego i gotovo neizbježan. Politika je, uostalom, borba za dominaciju jedne grupe nad drugom i sukob je u samoj srži političkog djelovanja, a u žaru borbe uvijek se traži krv i u nedostatku fizičkog sukoba vrijeđanje je slijedeće na redu - no ono nije dobrodošlo za kvalitetnu i argumentiranu raspravu. Kako bi prepoznali ponašanja koja nisu poželjna, svakako pročitajte dnevnik Što je to argumentirana rasprava?, Argumentacijske pogreške, kako prepoznati internetskog trolla Što je to internetski troll, a da bi vidjeli kako izgleda "Pokazni dnevnik" kliknite ovdje.

O članstvu na pollitika.com

P: Zašto se moram registrirati kao korisnik?
O: Ne morate. No, prijavljivanje ima nekoliko značajnih prednosti. Pojedine funkcije pollitika.com-a postanu vidljive, dobijete mogućnost glasanja o tekstovima i komentarima, možete sakupljati bodove, jačati svoju karmu i osvojiti neke od nagrada.

P: Nagrada, pa zar i vi imate nagradne igre?
O: Nemamo nagradnih igara, no aktivni korisnici koji redovito pišu i ocjenjuju druge sakupljaju neke bodove, njime ne raste samo ugled u zajednici nego će zaslužiti i neke pollitika.com goodies poput majci, kapa i tome slično.

P: Meni se dopada Pollitika.com i imam štogod za reći/napisati. Kako se pridružiti?
O: Vrlo jednostavno, svaki novi bloger je dobrodošao i sve što treba učiniti je prijaviti se i kreirati novi korisnički račun. Prijaviti se možete ovdje.

P: Prijavio sam se, dobio sam email i sada želim promijeniti lozinku/password?
O: U meniju odaberete link "moj račun" i kada se otvori stranica odaberete tab na kojem piše "Edit", tamo možete promijeniti lozinku/password.

P: Ali ja već imam blog. Koja je poanta pisati na dva bloga istovremeno?
O: Pollitika.com je centralno mjesto za politiku na hrvatskom dijelu interneta; crosspostanje (dakle objava istog teksta na matičnom blogu kao i na pollitika.com je dobrodošlo). Objavljivanjem na pollitika.com vaša poruke stiže na daleko širi krug za tu temu zainteresiranih ljudi.

O pisanju dnevnika i komentara na pollitika.com – pravila i preporuke

P: Probao sam objaviti tekst i/ili napisati komentar, no prvo me pita da pregledam a tek onda da ga objavim, zašto?
O: Svaki napisani komentar ili tekst se mora prvo pregledati, a tek potom objaviti. To je zato kako bi vidjeli što ste napisali, dobili priliku u posljednji čas ga korigirati, da bi pregledali kako će taj tekst izgledati na stranicama, te da dobijete još koju sekundu za disanje ako pišete ljutiti odgovor na provokaciju koju ste pročitalu u nekom tekstu ili komentaru.

P: OK, a mogu li ovdje objaviti dio teksta a da "čitajte dalje" bude na mom blogu?
O: Ne, takvi tekstovi će biti uklonjeni s popisa objavljenih. Čitatelji ne vole puno kliktati i tekst mora biti kompletan.

P: Pronašao sam dnevnik/vijest koja je očigledno netočna/lažna; što sada?
O: Autori dnevnika i vijesti na pollitika.com su u pravilu anonimne osobe koje mogu napraviti pogrešku i objaviti neprovjerenu informaciju ili iz raznih razloga mogu odlučiti plasirati očigledno krivi podatak. Najjednostavnija akcija koju možete učiniti je ocijeniti članak "PROTIV", te dopisati komentar u kojem navodite zašto je tekst netočan ili lažan. Moderatori će pri prvom pregledu sadržaja i provjeri sporni tekst ili degradirati ili u cijelosti pobrisati.

P: Objavio sam tekst i sada je nestao, zašto?
O: Tekst je bio kopiran u cijelosti s drugog portala, u tekstu
nadalje nije bilo naznake izvora (nazivom i linkom), a sam citirani tekst nije bio jasno izdvojen od autorskog teksta. Ili je tekst dobio niz loših ocjena ostalih korisnika pa je uklonjen sa pollitike.

P: Objavio sam dnevnik ili komentar i ja ga vidim, no moj kolega kojem sam poslao link ga ne vidi, zašto?
O: Vaš kolega pollitici pristupa kao anonimni korisnik. Pollitika je web site sa tisućama dnevnika i stotinama tisuća komentara i sadržaj se prema neprijavljenim korisnicima "emitira" iz cache memorije koja se regenerira u pravilnim razmacima. Vaš komentar ili dnevnik bi morao svima biti vidljiv u pravilu unutar sat vremena, iznimno nešto duže.

P: Napisao sam komentar a ne vidi se, zašto?
O: Vjerojatno ste napisali komentar kao anonimni korisnik, SVI anonimni komentari moraju proći ručni sustav provjere (moramo se nekako boriti protiv spama i uvredljivih komentara).

P: Napisao sam tekst/komentar neko vrijeme je bio vidljiv i sada je nečitljiv, zašto?
O: Glasovima registriranih korisnika vaš tekst ili komentar je maknut s popisa vidljivih ili su mu uklonjeni samoglasnici. Takvi tekstovi/komentari su vidljivi administratorima i moderatorima koji će odlučiti finalnu sudbinu.

P: Napisao sam tekst/komentar neko vrijeme je bio vidljiv i sada se vidi samo prvi redak i uz njega piše riječ "spam", zašto?
O: Autor dnevnika ima diskreciju da bilo koji komentar na njegovom dnevniku proglasi neželjenim ili "spam" komentarom. Kada se to dogodi, vidljiv ostane samo prvi redak komentara iz kojeg se vidi autor, vrijeme nastajanja i tema komentara, te riječ "spam" crvenim slovima kako bi svima bilo jasno da autor dnevnika taj komentar smatra neželjenim. Klikom na taj redak cijeli komentar će se pojaviti i možete ga u cijelosti pročitati, ali će se prilikom slijedećeg posjeta stranici ponovno vratiti u jedan redak. Administrator pollitike također može proglasiti bilo koji komentar na bilo čijem dnevniku kao "spam", jednako kao što može i bilo koji komentar koji je proglašen spamom vratiti.

P: Dobro a kako da ja znam što smijem a što ne smijem?
O: Pravila ćemo graditi u hodu, no evo nekoliko osnovnih smjernica za pisanje:

1. Korisnicima se preporuča da napišu najviše jedan tekst (dnevnik) dnevno.
2. Novo registrirani korisnici mogu napisati prvi tekst sedam dana od dana prve registracije (ova opcija trenutno nije u funkciji).
3. Dnevnici moraju biti informativni i iscrpni. Grubo pravilo je da ako nemate barem tri solidna paragrafa koja bi napisali o temi, tada je vjerojatno bolje objaviti komentar na odgovarajućem tekstu s naslovnice a koji je relevantan za temu o kojoj ste htjeli pisati.
4. Kopiranje cjelokupnih a autorskim pravom zaštićenih tekstova i članaka bez prethodne dozvole autora je u cijelosti zabranjeno. To jednostavno ne smijete raditi. Ako vidite da to netko drugi radi, upozorite i zamolite da prestane, odnosno da ispravi svoj tekst. Zbog neovlaštenog kopiranja zaštićenog sadržaja vaš korisnički račun može biti ukinut.
5. Ograničeno kopiranje unutar granica "primjerene upotrebe" je dozvoljeno. Razumno pravilo je da je dozvoljeno kopiranje do tri paragrafa iz teksta normalne veličine.
6. Kada citirate materijal koji nije vaš vlastiti, molimo vas da uključite link kada je god to moguće. Također, koristite blockquote tag kako bi izdvojili kopirani materijal od vlastitog teksta. Obavezno istaknuti izvor teksta (link na izvornik ili naznaka izvora i autora ako nema linka).
7. Dupliciranje sadržaja nije dozvoljeno. Molimo vas da pregledate naslovnicu i ostale svježe dnevnike prije nego što počnete pisati svoj tekst. Ponovljeni tekst (dakle tekst o istoj tematici kao i tekst drugog autora) koji u sebi ne sadrži odgovarajuću razinu originalnosti odnosno novosti biti će obrisani bez najave. U slučaju da pišete o temi o kojoj se već pisalo, a ponudite novu analizi ili dosada nepoznate podatke - svakako napišite.
8. Ako dobijete molbu od kolege blogera da pobrišete svoj tekst (primjerice zbog dupliciranja), molimo vas da to učinite.
9. Blogeri se mole da da svaku napisanu tvrdnju osnaže činjenicama (i po mogućnosti linkovima na tekstove ili web siteove koji podržavaju te činjenice). Koristite provjerene izvore kada god je to moguće, ako ne možete pronaći provjereni izvor razmislite o tome ima li smisla uopće pisati tekst.
10. Bloger uvijek treba paziti da jasno razdvoji svoje mišljenje od činjenica - molimo vas da ne maskirate mišljenja kao činjenice budući da to kreira nepotrebne sukobe.
11. Dnevnici koji spekuliraju o nekoj temi bez ikakvih dokaza nisu dobrodošli. Ponovljeno pisanje tekstova koji se uglavnom ili u cijelosti sastoje od spekulacija predstavljaju povredu pravila pollitika.com. Nemojte zaboraviti kako izvanredne tvrdnje podrazumijevaju i izvanredne dokaze.
12. Dnevnici koji sadrže uvrede ili omalovažavaju su zabranjeni.
13. Dnevnici koji su namjerno zamišljeni kako bi provocirali su zabranjeni.
14. Naslovi dnevnika koji su provokativni ili uvredljivi su zabranjeni. Također, iako na pollitika.com psovke nisu zabranjene, molimo vas da dobro razmislite prije nego što ćete upotrijebiti neprimjereni riječnik u svom dnevniku.
15. Prozivanje drugih korisnika kroz naslov dnevnika nije dozvoljeno. Ako imate potrebu odgovoriti na tvrdnje drugog korisnika, koristite komentare ili ako baš morate odgovoriti vlastitim tekstom budite pažljivi. Izbjegavajte sukobe i koristite se dobro dokumentiranom i konstruktivnom kritikom.
16. Neke teme jednostavno nisu dovoljno dobre za dnevnik: Izvanredne vijesti, nešto što ste vidjeli u TV emisiji, nešto što se nalazi na naslovnoj stranici novina ili na naslovnici nekog web sitea.
17. Što čini dobar dnevnik: Bilo što što ukazuje na nove podatke ili originalnu/alternativnu analizu događaja. Poziv na aktivnosti skupa s detaljnim informacijama o tome kako se uključiti. Novosti (s analizom) o zanimljivim/relevantnim temama koje nisu do sada obrađene.
18. Dnevnici koji govore o političkim kandidatima: Budite pozitivni, ako kritizirate držite se konstruktivne kritike i provjerenih činjenica. Razumni ljudi će prihvatiti razumne argumente. Pretjerana ili neprimjerena kritika nepotrebno provocira čitatelje. Dnevnici koji namjerno provociraju biti će izbrisani.
19. Ne koristiti VELIKA SLOVA, uskličnike i posebne znakove u tekstovima, komentarima a OSOBITO NE U NASLOVIMA.
20. Molimo vas da pročitate kompletni tekst prije nego što glasate za njega. Glasanje utemeljeno samo na prvih nekoliko rečenica ili samo na bazi autorovog imena nije dobrodošlo.
21. Jezik na kojem se piše na pollitika.com je hrvatski, pismo je latinično.

P: A komentari, imaju li i oni kakva pravila?
O: Imaju, manje/više sva pravila koja se odnose na dnevnike odnose se i na komentare; osim naravno preporuke oko veličine, a osobito se odnose ona koja govore o neprimjerenom, nepristojnom ili uvredljivom govoru neovisno o tome koliko je pristojno zapakiran.

P: Neće biti jednostavno pratiti sve ovo, ima li još koje pravilo?
O: Imam i nekoliko preporuka:

1. Pazite da tekstovi ne budu predugački, gruba mjera je da tekst ne bi trebao biti duži od dva ili tri pritiska na PageDown tipku (ekvivalent dvije ili maksimalno tri novinarske kartice).
2. Pazite da tekst bude pregledan. To znači razdvajati tekst na logične odlomke.
3. Pazite da rečenice ne budu predugačke. Ako na kraju rečenice se ne sjećate kako je ona započela, potrebno ju je skratiti ili pretvoriti u nekoliko manjih. Krleža je u "Hrvatski bog mars" napisao rečenicu na 19 stranica i njemu bi to možda i ovdje tolerirali, ali prosječnom blogeru ne.
4. Molimo pazite gdje i kako stavljate interpunkcije, te na razmake između interpunkcije i slijedeće riječi u tekstu.
5. Ističite važne stvari u tekstu. Linkovi i citati su dobrodošli. Imena osoba, zemljopisnih lokacija i organizacija je ponekada dobro podebljati ili barem staviti u kurziv.
6. Tagiranje je jako važno, na taj način će vaš tekst ući u pretrage i biti će povezan s važnim pojmovima (imenima, lokacijama i organizacijama), tagiranje direktno pomaže čitanosti vašeg teksta i njegovoj dostupnosti putem interneta.

O vrstama sadržaja na pollitika.com web siteu

P: Novi dnevnici, preporučeni dnevnici, najkomentiraniji dnevnici - čemu to služi?
O: "Novi dnevnici" je popis najnovijih dnevnika na pollitika.com, a koji su posloženi obrnutim redosljedom. Što je dnevnik stariji to više pada na popisu i nakon što je objavljeno dovoljno dnevnika u cijelosti nestaje. Preporučeni dnevnici su dnevnici s velikim brojem bodova. Najbolje ocijenjeni dnevnik nalazi se na vrhu. Najkomentiraniji dnevnici su oni koji možda nisu dobili veliki broj bodova da bi završili na popisu preoručenih, no svejedno su kreirali živu diskusiju. Pojedini dnevnici se mogu nalaziti na jednoj, dvije ili sve tri liste istodobno. Vrijeme koje se dnevnik može zadržati na popisu preporučenih i najkomentiranijih dnevinka je fiksno, računa se od trenutka objave teksta i protekom tog vremena dnevnik će biti maknut s popisa.

P: Huh, pa ovo je puno pravila i preporuka. Što se desilo sa slobodom govora?
O: Sloboda govora je garantirana na javnim mjestima. Pollitika.com je komadić interneta u vlasništvu privatnih osoba koje plaćaju njezine račune i koji sami kreiraju pravila ponašanja. Ako niste u mogućnosti slijediti ova jednostavna i civilizirana pravila za diskusiju, slobodno možete pronaći drugi ili osnovati vlastiti web site za izražavanje svojeg mišljenja.

O sustavu bodovanja na pollitika.com

P: Prijatelji Pollitika.com, što je to i kako se pridružiti?
O: Pollitika.com je projekt za kojeg smatramo da je od opće društvene koristi, pollitika.com nema financijera, svoje autore/korisnike ne plaća velikim (ili bilo kakvim) honorarima i jedino čime se hranimo su posjete i čitanost. Kako bi povećali čitanost, kreirali smo program prijatelja pollitika.com kroz koji možete pollitika.com banner, link ili gumbić postaviti na svoju stranicu i za svakog novog čitatelja koji preko vašeg sitea dođe do nas dobijete određeni broj bodova.

P: Ali ja nemam web site na koji bi stavio link, a želim nekako pomoći - kako?
O: Super, nakon što ste se registrirali posjetite stranicu "Prijatelji pollitika.com" i tamo pronađite tekstualni link. Taj link možete ukomponirati kao signature u svojim email porukama. Tada možete pozvati svoje prijatelje da posjete pollitika.com (koristeći upravo taj link), a isti link možete koristiti i na forumima i na usenet newsgrupama.

P: Karma, strelice, korisnički bodovi, čemu to točno služi?
O: Pollitika.com koristi relativno složeni sustav bodovanja aktivnosti korisnika i kvalitete sadržaja. Sustav se sastoji od tri osnovna segmenta:
1. Karma korisnika je zbroj ocjena vaših komentara i dnevnika koje su vam dodijelili ostali korisnici. Svaki registriran korisnik može dati ocjenu komentara (svih osim svojih) ocjenama -1 i 1. Zbroj dobivenih ocjena za pojedini komentar određuju hoće li taj komentar biti vidljiv svim posjetiteljima pollitika.com-a, ili će biti moderiran na način da će mu biti uklonjeni samoglasnici.
2. Korisnički bodovi su brojčana vrijednost svih aktivnosti koje je pojedini korisnik napravio. Svaki novi tekst osvaja određeni broj bodova, svaki dani komentar donosi bodove i svaki glas dat drugom tekstu ili komentaru također donosi bodove.
3. Strelice, svaki registrirani korisnik može ocijeniti bilo koji članak (uključivo i vlastiti) pozitivno ili negativno. Tekstovi koji imaju najveći broj bodova zadržati će se najduže na popisu preporučenih dnevnika i mogu biti promovirani na naslovnicu. Tekstovi s većim brojevima negativnih glasova riskiraju da budu pobrisani.
3. Affiliates bodovi su podskup bodova korisnika, a odnose se samo na bodove koje dobijete kroz "Prijatelji pollitika.com", dakle bodovi za dolazeće linkove na pollitika.com, ili za korisnike koji su došli do pollitika.com čitajući vaše tekstove na forumima, usenetu ili kroz vaše email poruke.

P: OK, razumijem što i kako, no čemu to glasanje uopće služi?
O: Politika je tema koja diže emocije i mnogi su se spremni dobro posvađati, a kada bi prilika dala i potući. Sustav bodovanja i karme koji koristimo služi prvenstveno zato kako bi na svima jasan način istakli autore koji stvaraju kvalitetne tekstove, te koji na civilizirani način pridonose raspravi. Također, ostvareni broj bodova odnosno karma pomoći će u odluci koji tekst prebaciti na naslovnicu.

P: Netko je moj tekst loše ocijenio, a jako je dobar, što sada?
O: Proces glasanja je transparentan i javan. Svaki glas koji ste dobili (bio on dobar ili loš) se može pogledati. Odabirom na ime glasača možete vidjeti njegov korisnički profil i vidjeti sami koliko ima bodova i kakva karma ga prati. Od ove točke možete ili poslati dotičnom korisniku privatnu poruku tražeći razjašnjenje njegove ocjene ili se možete obratiti nekom od administratora ako smatrate da ste nepravedno dobili loše ocjene (no, ne očekujte brzi odgovor).

P: Dao sam ocjenu komentaru ili dnevniku, no ništa se nije dogodilo?
O: Kao prvo, treba biti siguran da browser radi OK, zasada se pokazalo kako sustav glasanja besprijekorno radi samo u Firefoxu dok Internet Explorer može (ali i ne mora) raditi probleme - ako koristite explorer predlažemo upgrade na posljednju verziju. Drugo, može biti da pokušavate dati ocjenu na stari tekst ili komentar, no na njih nije moguće dati ocjene.

P: Koliko je bodova potrebno da tekst ode na naslovnicu, koliko se dugo zadržava na popisu preporučenih ili najkomentiranijih dnevnika?
O: Broj bodova koji je potreban da bi se tekst probio do naslovnice ovisi o prosudbi administratora a donosi se temeljem prosječne posjećenosti u nekom razdoblju. Nekada on može biti malo veći a nekada manji, no načelno riječ je o više od deset glasova (dakle zbroj pozitivnih i negativnih glasova mora biti veći od deset, no najčešće je to više od deset). Na popisu preporučenih dnevnika, dnevnik će se zadržati otprilike dva tjedna, a na popisu najkomentiranijih oko tjedan dana.

P: Eto već treći tekst je napisan i završio je na popisu preporučenih dnevnika, no svejedno nije promoviran do naslovnice?
O: Promoviranje dnevnika ovisi o broju osvojenih bodova i samo o tome ovisi hoće li tekst završiti na naslovnici; bodove dodjeljuju isključivo registrirani članovi pollitike.

P: Primjetio sam da tekstovi od XYZ uvijek završe na popisu preporučenih dnevnika, opako sumnjičim neku makinaciju?
O: Dogovorno glasanje radi promocije pojedinih autora i/ili tekstova je strogo zabranjeno i to je prekršaj koji se kažnjava zabranom pisanja ili oduzimanjem prava glasa. Odluku o tome donose moderatori na temelju diskrecije i sumnja o namjeri je dovoljna.

O funkcionalnosti web sitea pollitika.com

P: Moj sandučić - što je to, kome šaljem poruke?
O: Svaki prijavljeni korisnik pollitika.com-a ima mogućnost slanja i primanja privatnih poruka. Privatne poruke možete poslati samo drugim korisnicima pollitika.com-a i umjesto email adrese upišete ime ili nadimak korisniku kojem šaljete poruku. Ime ili nadimak se nalazi u zaglavlju svakog teksta ili komentara.

P: Postoji li RSS na pollitika.com?
O: Naravno da postoji, i to ne samo jedan. Link na osnovni RSS koji obuhvaća cijeli site nalazi se na svakoj stranici i glasi http://pollitika.com/rss.xml. Nadalje, svaki korisnik ima svoj vlastiti RSS izvor čiji link se nalazi na dnu svakog popisa tekstova pojedinog blogera.

P: A RSS feed od komentara s pollitika.com?
O: Naravno da postoji. Link na RSS feed komentara glasi http://pollitika.com/crss.

P: Heh, složio sam si RSS feed ali ne dobijem cijeli tekst u mom RSS agregatoru, zašto?
O: Pollitika.com je grupni blog koji služi zajednici. Poanta cijele priče je da navratite na ove web stranice, pročitate tekst i napišete koji komentar.

P: Htio bih na svoj dnevnik ili unutar komentara ubaciti sliku ili video, kako to napraviti?
O: Da bi mogli u svoj dnevnik ili komentar ubaciti sliku ili video morate za početak imati odgovarajuće pravo. Pravo na ubacivanje slika ili drugih sadržaja dodjeljuje se diskrecijski i to na način da pošaljete privatnu poruku administratoru.

P: OK, ima pravo ali kako ubaciti sliku?
O: Slika se ubacuje u sadržaj dnevnika ili komentara svojim punim HTML kodom. Dakle, za ubacivanje slike morate koristiti slijedeću sintaksu:
< img src="http://pollitika.com/tmp/garland_logo.png" alt="pollitika Neovisni, ali ne i neutralni" />

Da bi ubacili video (dozvoljeno je koristiti samo flash video) jednostavno se iskopira cijeli kod za embeddanje:

< object width="425" height="355">< param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EwTZ2xpQwpA&hl=en">< /param>< param name="wmode" value="transparent">< /param>< embed src="http://www.youtube.com/v/EwTZ2xpQwpA&hl=en" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">< /embed>< /object>

No, da bi slika ili video bili vidljivi, u meniju "Input format", a koji se pojavljuje ispod okvira za pisanje dnevnika ili okvira potrebno je odabrati opciju "Full HTML". Da bi embedd radio morate ukloniti razmak između početka koda "<" i HTML tag-a..

P: Postoji li koja posebna instrukcija oko ubacivanja HMTLa ili videa?
O: Slika mora biti malena, velike slike čim su uočene biti će pobrisane. Ubačeni HTML kod ima mogućnost uništiti kompoziciju stranice i ako se to desi, navadeni kod će biti pobrisan. Video ne smije biti na auto-start (radi modemskih korisnika). Jedini dozvoljeni video format je FLV (dakle youtube i srodni servisi). Nepažljivo korištenje ovih mogućnosti neminovno nosi i ukidanje te privilegije bez prethodnog upozorenja.

P: Kako podebljati tekst, staviti ga u italic (kurziv) ili kako citirati nekoga?
O: Instrukcije oko toga koji se HTML tagovi smiju koristiti i kako možete vidjeti na linku: http://pollitika.com/filter/tips HTML tagove treba pažljivo koristiti jer imaju potencijal u cijelosti narušiti integritet stranice. Osobitu pozornost obratiti na zatvaranje HTML tagova.

Osim svega gore navedenog ima još nekoliko sjanih dnevnika koje je dobro pročitati:
- Što je to argumentirana rasprava?
- Kako ocjenjivati komentare i postići pravedniju karmu?

- Važne informacije o promjenama pravila
- značajna promjena pravila i često postavljanih pitanja zbog promjene načina bodovanja i računanja karme desila se u kolovozu i prosincu 2008 godine, detaljniji tekst o promjenama nalazi se ovdje

Tagovi

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci