Tagovi

CARLOS ZVONIMIR PILSEL, kao primjer, kome? (Nu2)

Ne znam što mi bi, ali malo prije koji sat, u noći od subote na nedjelju, poslao sam poruku gospodinu Aleksandru Stankoviću. Priznajem, zadnjih mjeseci, razvojem situcuje na svim stranama ovog nesavršenog Svijeta, sve sam zabrinutiji, intuicija govori CRNO NAM SE PIŠE... Poruku sam napisao u stanju snenosti, kao kada Pilsel objašnjava kako je udario dječaka iz Splita ne šakom u lice nego dlanom šake... Name, neki maturanti bili su preveseli pa gospodin Pilsel, eto, ni nakon dvije tablete, nije mogao zaspati u hotelu gdje se našao sa maturantima, pa je šakački radio red u hodniku... Jedino, skrušeno priznajem, nemam odlikovanja iz Domovinskog rata, ni PTSP, kao Pilsel! Vrlo je vjerojatno da bih sada poruku malo ublažio, kajem se zbog nekih riječi, no odaslana je!
--------------------------------------
HRT, Zagreb, Nu2, Služba za gledatelje,
POSEBNO ZA ALEKSANDRA STANKOVIĆA, a nemam ništa protiv da pročita i sam Drago Pilsel!
ŠOKIRAN SAM IZBOROM GOSTA ZA Nu2. NAKON VEDRANE RUDAN JOŠ JEDNA NEURAČUNLJIV TIP? ŠTO JE HRT-u, ŠTO JE VAMA GOSP, STANKOVIĆU? CIJENIO SAM VAS, ČAK I POZITIVNO PISAO O VAŠEM UMIJEĆU VOĐENJA EMISIJE... DA LI TO MOŽDA NETKO DRUGI DOVODI GOSTE U Nu2?
Zašto o tome ne bi odlučivala bar još dva ugledna novinara HRT-a, uz Vas!???? Koga i da li ikoga vi konzultirate kada odabirete goste?? Da li je to vaša PRIVATNA emisija za novac gledatelja koji se oduzima na prisilan način?
Koliko se sjećam gospodin Carlos je već nastupao u Nu2, zašto ne otvorite studio mlađim, uspješnim ljudima??
Aktualna je situacija u Bosni i Hercegovini, zar nije logično da pozovete dvoje iskusnih znalaca bosansko-hercegovačke tematike?
Gospodine Stankoviću, vrijeme je da se i vi odmorite, sorry..
Danas ćete mi pokvariti dan - jedan od meni osobno najomraženijih tipova nastupa na HRT 1, glumatat će meni jedna od najomraženijih figura hrvatske javne scene! Blefer, politikant, prevarant, onaj koji tuče djecu (slučaj Bizovac), s egom velikim kao deseterokatnica, tzv. prijatelj Židova... trebao bi u Nu2 govoriti kako protiv mržnje... Tko je jednom bacao kamenje na sinagogu, bacat će kamenje ponovo! Od notornih antisemita, gori su samo neiskreni filosemiti! Taj tip je PRIVATNU žešću korespondenciju sa mnom objavio javno!!!
Gospodine Stankoviću da li bi imali hrabrosti postaviti mu neka od od ovih pitanja da ih komentira?? Ne vjerujem da ćete se to usuditi, kao što se niste usudili išta pitati Vedranu Rudan o njenu antisemitizmu!
Carlosu Zvonimiru Pilselu ne vjerovati. EGOMAN s kojim u ophođenju i suradnji mnogo osoba iz Hrvatske i šire ima negativna iskustva!
Ako želite, možete u emisiji i spomenuti od koga ste primili ovu poruku!
Ljubo Ruben Weiss, publicist i židovski aktivist

------------------------------------
BIOGRAFSKI PODACI I POKOJI KOMENTAR (podaci navedeni po hr. wikipediji)

Dodajem još nekoliko pasusa:

Drago Pilsel (rođen u Argentini 1962.) predstavlja se kao hrvatski novinar i kolumnist.U Argentini je studirao strojarstvo, novinarstvo, povijest latinoameričke političke misli, književnost i kršćansku duhovnost, te je postao pripravnik Reda Male braće. Oni koji počinju s raznim područjima, ne savladaju ni jedno kako treba.
Stiže u Hrvatsku svibnja 1989., u vrijeme kada, dok su neki ostarjeli ustaše vraćali iz USA, Kanade, Australije, Njemačke… , neki su bili prisiljeni Hrvatsku napuštati! On se vraća i ne napušta samo Argentinu već kasnije napušta svećenički poziv (ras-pop?!) i pridružuje se istoj jedinici u kojoj je nestao brat, pa je sudionik Domovinskog rata. Na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku 2008. je obranio magisterij znanosti s područja moralne i političke teologije a sada priprema doktorsku dizertaciju o odnosima EU i Svete Stolice koja je prijavljena na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.
Služi se hrvatskim, španjolskim, engleskim, talijanskim i portugalskim, a posjeduje pasivno znanje francuskog i latinskog jezika. Poliglot, dakle? Iz njegovih tekstova i nastupa ne bi se to moglo zaključiti!
O njegovu djelovanju kao člana Hrvatskog helšinskog odbora (HHO), ne bih puno – samo bih molio da saznam ili da nam netko razjasni da li je točno da je vodio intervju u HHO, koristeći pseudonim Grković?
Wikipedija navodi da je pokapao je ubijene Srbe u Lici i popisavao zločine nakon Operacije Oluja. Među prvima je progovorio o ratnim zločinima nad Srbima u tek oslobođenim područjima... No ima i onih koji tvrde da je u vrijeme borbi u Domovinskom ratu i sam bio na bojišnicama gdje su počinjeni neki neistraženi ili tek površni istraženi ratni zločini. Isključen je iz HHO 1997.nakon što se nije slagao s Ivanom Zvonimirom Čičkom .
U novinarstvu je od rujna 1979., i toliko je tih uredništava koje je često mijenjao da se treba upitati, zašto? I kada je sve to stigao napisati i objaviti? Izbačen je iz članstva Hrvatskog društva katoličkih novinara, 25. siječnja 2002.
Prilikom biranja novog pape nakon smrti pape Ivana Pavla II. 2005. godine, održao je prosvjed na Trgu svetog Petra u Vatikanu, zbog rasističkog sužavanja mogućnosti da se i žutim dimom najavi izbor novog pape. U sjećanju mi je opet Vedrana Rudan koja se također bavila dimovima. Jednom, kada se bude radila antologija dimskih autora Hrvatske, vjerujem da u njoj neće biti zaobiđena ni Tama Rudan, a ni Drago Pilsel.

Sudjelovao je u predsjedničkoj kampanji Ive Josipovića na izborima 2009.-2010. godine. Nakon njegove pobjede na izborima, bio je predstavljen kao jedan od ljudi Ureda predsjednika, kao voditelj Odjela za analitiku. Zbog kolumne, koja je objavljena na istarskom portalu Regional express, početkom ožujka 2010., u kojoj je koristio psovke i neprimjerene izraze, nakon čega je nastala afera, otišao je iz Ureda predsjednika.

Vodio je kampanju Nezavisne liste dr. don Ivana Grubišića na parlamentarnim izborima 2011. koja je osvojila dva saborska mandata.
Trenutno, on je, sa Zdravkom Zimom, spiritus movnes portala Autograf, kojeg je od starta već uspjelo napustiti nekoliko cijenjenih autora.
Uspio je iskoristiti i HRT za promociju Autografa takvom bombastičnom reklamom da je za čuđenje da Autograf do danas ostaje ipak malo posjećen portal.
DAKLE, ČUJMO I POČUJMO...
Dakle, da čujemo što nam to novoga i epohalnog ima za poručiti Carlos Zvonimir Pilsel, kako i zbog čega bi trebao biti primjer mladima, može li eto, kao jedan od onih koji je doživio prosvjetljenje i prosvijetliti ikoga? Naravno, ovo je subjektivan pogled na jedan lik naše javne scene, dozvoljavam da su neke ocjene možda i ishitrene, ali uzdam se u to da je nama ipak nakon 1991. ovaj novi sustav omogućio – i neku vrstu demokraciju, pa i laprdanja! Bez obzira na to što smo često danas siromašni kao crkveni miševi odnosno praznih novčanika. Jer, nije li laprdanje posljednja linija obrane?
Zdravko Tomac je isto doživio prosvjetljenje pa od pravovjernog člana SK postao žestoki antikomunist i vjernik.Tko zna, možda ga doživim i ja nakon ove nedjeljne emisije HRT-a sa Zvonimirom Carlosom Pilselom odnosno Dragom Pilselom!?
Carlos, TV TEATAR JE TVOJ! SRETNO!

Komentari

Ma ja to isto nikako da

Ma ja to isto nikako da shvatim: Pilsel i Rudan mogu kod Stankovića a Ljubo Ruben Weiss ni slučajno, nikako i nikada.....
Stvarno čudno! :):):):)

Tko je glasao

stvar je jednostavna

Pilsel i Rudan imaju kontinuitet, dok je Ljubo bečki propalitet!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

@otpisani

Ne držim se toliko kontroverznim da bih zaslužio mjesto u Nu2, niti držim da je neka osobita čast nastupiti u toj pričaonici koja je sve manje talk-show a sve više sredstvo obračuna političkih i inih grupacija hrvatske pseudoelite.
Osim toga, dobio sam svojih deset minuta u "Prizmi", a ako te baš zanima, još sat vremena intervjua završilo je u arhivi HRT-a, i nadam se da će jednoga boljeg dana biti dostupno javnosti!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Hvala Ljubo ali ne, ne zanima

Hvala Ljubo ali ne, ne zanima me.

Tko je glasao

sloboda i tolerancija

“Čovek ne pripada ni svom jeziku, ni svom narodu; on pripada samo sebi samome, jer je slobodno biće, to jest moralno biće” i u poznatoj Plutarhovoj rečenici kako “Čovek nije biljka, nisu mu koreni srasli sa zemljom na kojoj se rodio da se ne bi mogao pomeriti”.
http://www.autograf.hr/izdaja-intelektualaca/

Tko je glasao

Ljubo

Znao sam da ćeš napisati dnevnik o Dragi Pilselu.
Već je nekoliko autora ovdje na Pollitiki.com pisalo o Pilselu.
A bilo je i komentara na te dnevnike:
Evo ja ću za sada izvuči tvoja dva koje si napisao pod nadimkom Danimir:
------------------------------------------------------ Danimir — Sub, 13/03/2010 - 17:04.
@Ivan Cerovac Drago

@Ivan Cerovac
Drago Pilsel zavrijedio je opširan, argumentiran, aktualan dnevnik. Njegov život zadnjih 20 godina baš mi se čini tipičnom paradigmom za sva traženja i sva lutanja hrvatskog naroda. Inače, uvidom u njegovu biografiju kao i u pisanje mogu posvjedočiti o njegovim u osnovi neospornim ljudskim i stručnim kvalitetama. O stanovitoj svojeglavosti i posebnom tempremantu, ne bih sada pisao, valja ga promatrati po boljoj strani.
I ne zaboraviti da živimo u vremenu kad istine nisu dobro došle, u konzervativnom mijeu, bolje, licemjerje, a ne istina obrazac je broj jedan u ponašanju ovog društva.
Danimir

Danimir
--------------------------------------------------------------------------------------------
Danimir — Ned, 14/03/2010 - 01:06.
Daniel N. Drago je,

Daniel N.
Drago je, zajedno s bratom, stavio život na kocku za Hrvatsku. Mogao je ostati u Patagoniji..
Ne vjerujem da se Hrvatska pomirila s nepoštenjem i nedemokracijoim.
Evo, ako čitaš Drago, moje poruke:
Ne obaziri se na kartu koju ti vade za povratak. Nisi prvi, ni zadnji kojem se to radi.
Ako si ti idealista i ja sam, pa ostani, da Hrvatska ima najmanje dva idealiste. A vjerujem da ih ima daleko, daleko više.
Danimir

Danimir
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ljubo ovaj tvoj dnevnik je izazvan animozitetom prema dotičnome.
Čovjek nije želio objaviti neke tvoje tekstove i to je javno objavio i opisao na svom feisbuku.
Jasno je obrazložio i zašto.
Ljubo ti si njega uzdizao u zvijezde dok je to pasalo tvom egu.
Čovjeku je ponekad bilo neugodno koliko si ga hvalio i koliko si mu se ulizivao.
Ništa danas Pilsel nije novog rekao što ti nisi i prije znao.
Tu je tvoj jad i bijeda kao "čovjeka".

Tko je glasao

C/P mnijenje

Imaš li ti svoje mišljenje, grdiline, ili je tvoje mišljenje u c/p mišljenju? Zvučiš mi kao putnik kojeg kontrolor uhvati bez karte, a on se opravdava time "kako putnik do njega ima kartu".

Tko je glasao

@Fraise kada je Ljubo u

@Fraise kada je Ljubo u pitanju jednostavnije je koristiti se c/p mišljenjima nego linkati njegove ispade i time zagušiti google!

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Fraise

Sve je napisao Drago Pilsel:

"Drago Pilsel:
---------------------
Pravo lice Ljube Rubena Weissa:

Čovjek lud i neprilagođene naravi, bivši bečki knjižar a sada, nakon što je potjerao brata, samoproglašeni predsjednik četveročlane Židovske općine Virovitica, NASTOJAO JE POSTATI SURADNIKOM PORTALA Autograf.hr ali žestokim PAMFLETIMA protiv vodstva Židovske općine Zagreb koje sam odbio objaviti jer su

a) bili uvredljivi i utuživi i

b) jer su se ticali privatnih interesa rečenog Weissa.

Dobronjamjerno sam mu rekao da se na portalu neće moći tako pisati protiv Židova.
Zatim mi je poslao prostački komentar na račun dužnosnice EU i kada sam mu kazao da ni to neću objaviti, zapravo da ga MOLIM da ne šalje više nikakve tekstove, otkrio je PRAVU NARAV i piše ovako:

''Onaj koji jednom baca kamenje na sinagogu, bacat će ga ponovo i ponovo! Drago Pilsel, zloupotrijebio si stranice Ruah Hadaša za opskurnu reklamu Autografa, kao što i inače zloupotrebljavaš Židove i židovstvo za osobnu promidžbu! I sve drugo, čega se dohvatiš!
Jednom ustaša, uvijek ustaša!
Od antisemita, gori su samo filosemiti!
Neka ti Hashem pomogne, ako može!''

A zatim i ovo:

''Ostaješ seljačina iz neke patagonijske zabiti u koju su se sklanjali prononsirani nacisti i ustaše. U bijegu od ruke pravde.''

Pošto se čovjek javlja u Jutarnjem listu i drugdje, na portalu tacno.net ili čak u židovskom glasilu Ruah Hadaša, smatrao sam nužnim upozoriti prijatelje i novinare koji navraćaju na moj zid da to što piše Ljubo Ruben Weiss nije točno, da je to gruba kleveta i teška uvreda, jer niti sam voljan bacati kamenje na sinagoge, niti sam antisemit, a nisam ni ustaša. Mislim da nisam ni seljačina.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sada će zarolati i ovo.
Kad već piše o Pilselu red je i da Pilselov upis ostane ovdje.

Tko je glasao

Vaspitanje ludom radovanje

To što podržavaš (pa čak i smatraš nekakvim argumentom u nepostojećoj raspravi) javnu objavu privatne korespondencije samo i jedino govori o tebi.

Tko je glasao

Fraise

Zar to nije javna objava već objavljenog?
I što to ima govoriti o meni?
Nisam ja hakirao Pilselov facebook pa objavio privatnu poštu.
To je sam Pilsel napravio da se napokon otarasi Ljube i da pokaže javnosti tko je Ljubo.
A Ljubo je definitivno puka iz razloga što ga je Pilsel odbacio kao mogućeg kolumnistu njegova portala (i Ziminog).
A takvom egoistu to najteže i pada.

Tko je glasao

@Grdilin Drugo lice Carlosa Pilsela...?

Kasne ti informacije, i kao obično, pišeš LUDORIJE! Dakle, nisi ti hakirao Pilsela, nego si prenio njegovu objavu na njegovu FB na koju nisam mogao odgovoriti. U toj objavi Pilsel se poslužio onim metodama koje su DNO DNA MORALA I ETIKE:
1. uvukao je u JAVNOST moj privatni život (odos s bratom), koji ga se apsolutno ne tiče,
2. objavio je PRIVATNU žestoku korespondenciju ne navodeći ni jednu riječ od onoga što je meni napisao; poštujem privatnost i ne navodim te rečenice koje mi je napisao, a koje su osorne, prepotentne i pune samohvale, te što je najgore, utemeljene na TRAČEVIMA, koje, usput, i ti Grdilin obilato koristiš,
3. naravno, objavit ću samo jedan detalj, da dopunim što je odbio objaviti - jedan članak o Efraimu Zurrofu, koji je objavljen na drugom mjestu, i primljen kao kvalitetan članak; zašto njemu nije odgovarao, mogu samo pretpostavljati; naime, Zuroff je u akciji SPAET,ABER NICHT ZU SPAET i privodi sudu ostarjele nacističke ratne zločince; jednog takvog otkrio je sada skoro u Osijeku, gdje živi mirnu starost, a bio je zloglasni čuvar u - Auschwitzu; ne treba zaboraviti pri tom da je Pilselom otac bio USTAŠA, a djed, kao Nijemac ne makar tko na Kosovu - u vrijeme nacističke okupacije Kosova bio je ESESOVAC i bog i batina Kosova, "Gauleitner" ili slično, i uvjeren, zajedno s Pilselovim ocem, da je Hitler još živ, i da će biti stvoren IV Reich...Pravim čudom izvukao je živu glavu, i koliko razumijem, preko Austrije i Vatikana, štakorskim kanalima, domogli su se Argentine...
4. Drago Pilsel, otkako je došao u Hrvatsku (koju su usput i neki Židovi morali napustiti pod najezdom "dobrih" Hrvata iz Kanade, Australije, Njemačke, Argentine... i pod pritiskom antisemite Tuđmana) "šmajhlao se od prvog dana Židovima Hrvatske, ne bi li umirio svoju savjest i odužio se za zločinstvo djeda i oca...). Dio Židova, i pa sam primio sam to pozitivnim SVE DOK, uz informacije mnogih vrlo uglednih osoba u Hrvatskoj nisam doznao da je obični konvertit, svađalica, EGOMAN, samoreklamer, "konfliktna osoba" s kojim je 80 % mojih poznanika i prijatelja u svađi, i smatraju ga izrazito negativnom osobom,
5. Pilselu sam privatno predložio ako se ne slaže s nekim mojim ocjenama da objavi kolumnu na svom Autografu kojeg je izreklamirao u jednom židovskom časopisu tvrdeći da je Autograf pokrenuo i zbog Židova, s tim da mi jamči pravo odgovora na kolumnu; naravno, nije to učinio nego je neetički i nemoralno objavio DRUGO LICE LJ.R.WEISSA na svom Facebooku, kojem nemam pristup, a sada ni ne želim jer PILSELU destruktivcu i egocentriku najteže kategorije, NE TREBA VJEROVATI!
6. Da sada ne spominjemo nekakav intervju u HHO koji je navodno naptravio pod prezimenom Grković, a koji po svemu što znam, nije NIKADA napravio...
7. protiv Drage Pilsela, koji širi samo ljubav, i bori se protiv mržnje trenutno se vodi postupak jer je u Bizovačkim toplicama, na hodniku šakom u glavu udario petnaestgodišnjaka koji je s grupom maturanata iz Splita, po Pilselu, onemogućio mu miran san, usprkos tome što je uzeo dvije tablete za spavanje; usput u prvim reagiranjima na taj teški incident spominje da boluje od PTSP-a; što to znači, da svi branitelji koji boluju od PSP-a imaju pravo šerifovati u svakom hotelu, gdje, o jada, ne mogu zaspati?,
8. usput, jedan od one židovske braće, koje Pilsel brani (dr. Ognjen Kraus) je pred ostavkom, između ostalog i zato, što grčevito drži parcelu u Praškoj 7, protiveći se gradnji Kulturnog centra sa sinagogom odnosno ulasku u posjed i organizacije Bet Izrael, koja također predstavlja Židove Zagreba; upućen mu je javni poziv u Jutarnjem istu 7. veljače 2014.(V. Šalamon, B. Lustig, S. Goldstein) i vrijeme da se izjasni o toj inicijativi mu ističe...Ukoliko se Kraus negativno izjasni, moguća je peticija hrvatskih i židovskih intelektualca, a već sada stižu zahtjevi za njegovom ostavkom; jer, pored ostalog, bavi se i prekrajanjem novije židovske povijesti, zadržavanjem financijskih sredstava židovskim općinama itd.; ETNOBIZNIČAR MORA, po svemu sudeći, otići... Nisam do sada izravno pisao o raskolu u židovstvu Hrvatske, ali držim da je on jedan, uz Jašu Bienenfelda, od glavnih uzročnika!
Sve je to manje-više Pilselu poznato, ali ima neka kvaka u svemu tome, koju bi trebalo dokučiti...ali me negativci oko mene ne zanimaju previše; naime, umaraju! Po mom sudu, trebalo bi ih po bosanskom modelu (ali bez paljevina), pomesti čvrstom metlom i smjestiti na Goli otok, pa neka tamo rade cirkuse od kojih se narodu i u Hrvatskoj već povraća...

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ljubo

Sve napisano o Pilselu (i više) sam ja znao već od davno.
I to nije ništa nova.
I ti si za sve to znao dok si ga hvalio da je i samom Pilselu bilo neugodno.
Po odbijanju objave tvojih kolumni ti se obrušavaš na Pilsela kao najveće govno.
To najviše govori o tebi.
Ljubo sve si znao.
i 2009 i 2010 godine za vrijeme Josipovičeve kampanje.
I tada si vrlo pozitivno pisao o Pilselu i branio ga.
U tome je poanta.
Egotriper.

Tko je glasao

@Grdilin

Misliš na najveće govno makarsko, zar ne? To bi se moglo zvati u psihologiji i psihijatriji - projekcija na druge svojih mana!
Ti znaš što sam sve znao?? Čitač misli u zimskom periodu?
Šume saditi, opožarena područja u Dalmaciji sadit, a ne ljenčarit po raznoraznim luksuznim šumskim kućama ili organizirati vjenčanja za pseudoelitu!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

A takvom egoistu to najteže i pada.

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Loša reklama

Jest, ali čovjek bira što obajvljuje jer to ipak o govori o njemu. Kada ti objaviš tekst objavljen na ovakav način, to govori i o tebi (a ne samo o D. P.). Odnosi između D. P. i LJ. R. W. ne trebaju nikoga zanimati, a kamoli iz njih praviti pseudoanalize. To je neozbiljno.

Tko je glasao

e!

u tome je poanta jubina taksena markice, @fraise :). jubo je napisa javni dnevnik upravo o tome što po tebi "ne treba nikog zanimati", i zato su neki od nas pomalo iritirani. koga boli ona stvar šta jubo misli o pilselu???
profesor

Tko je glasao

Fraise

Ovdje se radi upravo o odnosu između Ljube i Drage.
I nije prvi puta da se Ljubo razračunava sa nekim na ovakav način.
Godinama on to već radi.
Neki mu vrate na adekvatan način kroz odgovore na nekim portalima.
Neki ne odgovaraju jer vrlo dobro znaju sa kim imaju posla.
Možda da potražiš gađenje jednog Langa i drugih.
Možda da potražiš gađenja pojedinih Židova koji ne misle kao on.
Davno su oni otkrili TKO JE Ljubo Ruben Weiss.
------------------------------------
Dotični piše na Virovitica.net.
Na nekim njegovim kolumnama netko se registrirao kao nik jedna.
Taj nik je preuzimao moje komentare sa Pollitika.com i tamo ih upisivao kao svoje.
Nije ih navodio kao citate niti izvor.
A budalasti Ljubo misleči da sam to ja počme harangu protiv mene po tom portalu.
Bolesnik je umislio da ga pratim i da tamo pišem protiv njega.
Taj isti bolesnik me je potpuno pogrešno i zlonamjerno jednom naveo kao autora natpisa koje ja uopće nisam pisao niti imao ikakve veze sa tim.
E pa takav bolesni zlonamjernik će svaki puta "dobiti"! po glavi radi takvih upisa.

Vidim Fraise da se praviš pravednik-ica pa ga braniš.
Jel stojiš iza dotičnog kad spominje moje osobno ime i funkjcije na ovom portalu kao da ja pišem pod svojim pravim imenom?
Dakako preko toga prelaziš.
A pravila su jasna, samo Mrak već odavna ne stanuje ovdje.

Da je ovdje Mraka Ljubo bi već odavna letio kao što je već prije letio.
A onda bi raspalio po Mraku iz busije kao najveće ljudsko smeće.
Eto i to pronađi Fraise da ne stavljam linkove.
Malo se potrudi.

Tko je glasao

@Fraise što je Ljubo

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Čiji si pak ti advokat?

Ti si grdilin?

Tko je glasao

grdilin je unikat, koji netriba avokate, njega neme u kopijama

"Najviše zakona ima u najpokvarenijoj državi." ~ Tacit

Tko je glasao

Još jedan

Danimir — Ned, 14/03/2010 - 01:02.
@Daniel N. Drago Pilsel

@Daniel N.
Drago Pilsel mogao je kao Hrvat ostati u rodnoj Patagoniji, a ne s bratom staviti život na kocku za Hrvatsku. On nije za bilo kakvu Hrvatsku, on je za poštenu i demokratsku Hrvatsku.
Da, i sad mu se vadi karta za povratak...
Drago, ako čitaš, ostani ovdje...Ne uklapaj se i imaj strpljenja, još malo.ne mogu vjerovati da je hrvatski izbor nepoštena i nedemokratska Hrvatska, ne mogu vjerovati.. Pa eto, onda imamo najmanje dva idealiste.
Danimir

Danimir

Tko je glasao

Kampanja

Ljubo Ruben Weiss:

Zanimljivost je i u činjenici da kada se nije uspjelo izravno poljuljati novog predsjednika RH, vezano za tzv. židovsko pitanje, uslijedio je bočni i prizemni udar – pokazati da je Predsjednik odabrao za jednog od savjetnika – antisemitu Dragu Pilsela. E, tu se Večernjak-bezgrešnjak, zajedno s još nekima (jedan od novijih ataka je i atak Glasa Slavonije), zapetljao i diskreditirao ne računajući da Židovi i prijatelji vole ostavljati i pisane tragove. Naime, i manje upućenima u židovske (ne)prilike u Hrvatskoj znano je da je Drago Pilsel, nakon mladenačke ludorije s kamenovanjem sinagoge, uistinu osvjedočeni prijatelj i poznavatelj židovstva, posebno židovskih korijena kršćanstva, podupiratelj «Bejahada» itd. (napisi u «Novom listu», serija tekstova u Ruah hadaša, pod zajedničkim nazivnikom «Pisma voljenoj, starijoj braći».). Nije isključeno da je i ova politička difamacija Drage Pilsela iz iste kuhinje koja je kreirala «dokumentaciju» koja je dr. Josipovića trebala diskreditirati u očima hrvatskih birača.
Valja istaći da se u ulozi onoga koji vrlo dobro dijagnosticira "slučaj" Pilsel pojavljuje književnik i publicist Miljenko Jergović koji u Jutarnjem(2.3.20l0.) nadahnuto piše o Pilselovu životu koji je "velika pustolovina hrvatstva našeg doba" a svrstava ga u "ljevičara, antiklerikalca i zaljubljenika u sve što je manjinsko".

Tko je glasao

@Grdilin

Da čitaš pažljivije onda bi našao i ovu rečencu iz tog vremena.
O stanovitoj svojeglavosti i posebnom temperamentu, ne bih sada pisao, valja ga promatrati po boljoj strani.
A to da ti znaš UNAPRIJED da ću pisati o Pilselu, to je samo tvoja mašta. pa ni ja sam ne znam UNAPRIJED što ću napisati, recimo noćas, a ti znaš?? Ma bjež Grdilin..., nismo valjda u "špilšulu" ili kod babe gatare..!?
I sada, kada znam ono što nisam znao 2010. i kada sam se osobno uvjerio koliko je licemjeran, ne gledam Pilsela više po boljoj strani...Napravio je ono što i ti: objavio je PRIVATNU žestoku korspondenciju i učinio je JAVNOM! To ozbiljni ljudi ne rade... već POLITIKANTI! Osim toga, ne navodiš Pilselove tekstove gdje se on ulagivao meni... Inače, nikome ne osporavanm da na Pilsela i dalje gleda po njegovoj boljoj strani...Meni je Pilsel zanimljiv sada samo kao SUNCOKRET, i koliko-toliko spretan ćifta,i onaj koji je doživio prosvjetljenje, napravio Kopernikanski obrat, a što sam stariji to manje u Kopernikanske obrate vjerujem... Isto kao kada bi ti od makarskog karijeriste haenesovca (zamalo sam napisao haenesesovca, ha, ha..) postao preko noći častan, ozbiljan čovjek koji nešto ozbiljno radi, a ne jede sa državnih jasala...i bavi se arhivama odnosno tuđim životima, na razini varoškog tračera!
Bjež Grdi, pusti tu svoju arhivu, umislit ću si da sam značajan kada bilježiš svaku moju riječ.
Zašto je Pilsel morao s Pantovčaka znaju najbolje on sam i predsjednik Josipović. Ono što prilično pouzdano znam, a pretpostavljam da znaš i ti, jest da ti razlozi nemaju veze sa židovstvom!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

...

zar postoji još netko tko misli svojom glavom, a da ga zanima i prati informativni program hrt-a ili bilo koje druge nacionalne televizije?!

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

To je vuk, to je vuk!

Brijem da čovjek tvoje inteligencije i morala može spasti još i niže, ali mi je mašta previše ograničena da bih pojmio kako.

Tko je glasao

hja

90% ovoga šta je jubo ovde napisa za pilsela, vridi i za cijenjenog jubu :)
ajde, jubo, nagovorit ćemo mi acu da i tebe zovne jedared u emisiju :D
profesor

Tko je glasao

@profesor

E moj profesore, bio bi red da prvo pitaš da li me je slučajno Aca Stanković zvao u emisiju??
Drugo, kada je prošle nedjelje Stanković spominjao da dolazi osoba koja je napisala i objavila ovih tjedana autobigrafiju, poveselio sam se da ću vidjeti Luju Ludwiga Bauera kojiem je Fraktura objavila autobiografsku knjigu pod naslovom TORANJ KISELIH JABUKA, i koju upravo čitam!
Pilsel kao Pilsel, nemam što dodati, pokazao je svoje glumačko umijeće i na mene ostavio vrlo blijed dojam! I zato što dvije teme nisu dotaknute - to je njegova ranija mržnja prema židovstvu i bacanje kamenja na sinagogu u Buenos Airesu te rad i "rad" u HHO!
Osim, kada bih slučajno bio na mjestu Stankovića pitao bih Pilsela da li on kada uđe u tuđu kuću ili stan svakom domaćinu ćiftinski reklamira svoje proizvode, gura pod nos svoju i druge knjige, šireći misionarski BIBLIJU, reklamirajući portal Autograf koji je na umoru... Acu je htio pretvoriti u katolika pred TV kamerama, a na Acinu mjestu rekao bih mu da Nu2 nije ni krstionica, ni ispovjedaonica, ni crkva, a ko baš hoće to raditi, neka osnuje katoličku televiziju! To je vjerojatno projekt u kojem se "genijalni" Pilsel nije još okušao a mogao bi mu donijeti i slavu i novac!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

NE REMETIMO TERMIN I OBITELJSKI NEDELJNI RUČAK

Kakva emisija i voditelj, takvi i gosti !
Pa neće valjda pozvati nekog pametnog, drčnog i intelektualno neovisnog da Acu prikaže kao malog od kužine ?
Ovako , pitanjca iz drugog razreda srednje škole, ništa previše provokativno, malo podilaženja i glađenja i prođe sat vremena.
Taman prikladno za termin i obiteljski nedeljni ručak.

Tko je glasao

Uvijetni plus

Budući da tvoju hajku na Rudanicu i nadalje smatram debilnom, licemjernom i osobno sebično sitnonacionalistički orijentiranom.

Ali dijelim antipatiju prema dotičnom, pa eto ti...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Malo tko kuži

eto Ljubo je skužio ako nije osobni animozitet.

Pozivanjem Pilsla i davanje prostora za samopromociju ( ne zaborovite da ga je Josipović otjerao) plebsu je pokazano kako se i od ustaše može postati ljevičar. U Josipovićevom skretanju u desno imamo isto to i kod Zokija.

Kako od ustaše preći u udbaše ; ))pojednostavljeno.

Našim quasi ljevičarima nedostaje " tumača " katolika, Pape, emigracije tzv. ekstremne emigracije.

Eto tu Pilsl pronalazi svoju nišu.

On je ovlašteni tumač papinskih poruka i ovlašteni kritičar domaćeg klera kojeg naši mladokomunjare koriste u stilu... i mi konja za trku imamo...

Uglavnom, smola i perje........

sve dobro...

Tko je glasao

...

Kako od ustaše preći u udbaše

možeš li mi ti, ili netko drugi. objasniti što to znači kada nekog poput drage pilsla u 2014. godini označiš riječju - udbaš...da li on još uvijek radi za državu i tajnu službu koja ne postoji već desetljećima, da li je on sada špija koja radi za našu sou-pou ili kako se već zove...ili je to univerzalan naziv za ideološkog neprijetalja, "komunjaru", "kvaziljevičara", "neoliberala", "srbočetnika". "političkog srbina", itd?

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

@janus

Nema u Pilsela puno politike - ukratko egoman, sitni ćifta (prodati, reklamirati) i naoko veliki manipulator. Možda neka vrsta preobraćenika od ustaše u kvaziljevičara da bi umirio savjest zbog umoćenosti oca u ustaštvo, a djeda u nacizam. I djed mu nije bio običan, zavedeni nacist već "fuehrer" nacista na Kosovu!
Uglavnom, s obzirom na neka iskustva u kontaktu s njim, koja nisu za javnost, preporuka: zaobići ga u širokom luku! Najžalije mi što skrnavi Bibliju!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ljubo,

ma uopće me nije briga za pilsla i njegov lik i djelo...takvi opskurni likovi me ni najmanje ne zanimaju...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Kako od ustaše preći u udbaše?

evo @januse, kako ja to vidim ( što bi rekao jedan naš kolega ovdje s zeleno lijeve strane)

- sve što nije JOT je udbašenje, prije svega

Pilsel mora živjeti od nečega. Josipović ga je odbacio pa sad traži novog gospodara.

Ustaše jednostavno kod nas nemaju prođu.

sve dobro...

Tko je glasao

...

znači tebi je sasvim legitimno proglasiti bilo koga čiji stavovi ne odgovaraju tvojem poimanju jot-a udbašem, bez obzira što on nema nikakve veze s tom nepostojećom ili bilo kojom drugom postojećom tajnom službom...dobro, znači da je ipak to univerzalan naziv za ideološkog neprijatelja bilo koje vrste...

dakako da ustaše kod nas imaju prođu, ti si najbolji primjer za to kada veličaš fašističku tvorevinu tzv. ndh i "neustrašive" ustaške borce...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

ja veličam ideju

borbe za Hrvatsku.

Istarski i dalmatinski partizani su se također borili za Hrvatsku. Poslije im ga je Tito metnuo.

Jugoslaviju je trebalo rušiti jer je bila tamnica hrvatskog naroda, kako kraljevina tako i titovina

e ako sam zbog toga ustaša, a neka sam

Hrvati su željeli svoju državu i išli su s onim tko ju je obećao.

Da su je obećali Englezi ili Rusi išli bi s njima.

Fašizam jednostavno nije svojstven hrvatskom narodu... zato nam ga trpaju okolni fašisti ( Velikosrbi i njihove sluge jugonostalgičari)

Zločin? tja zločine su činili svi

sve dobro...

Tko je glasao

...

fašizam ne bira nacije i svojstven je hrvatima kao uostalom i svim ostalim nacijama...e zato ga u svakoj situaciji kada ga prepoznamo, moramo prokazati i razobličiti da se sjeme zla ne bi primilo i pustilo korijenje...

to što netko drugi čini zločine, ne opravdava tebe da to isto činiš...ovo je figurativno rečeno da ne misliš da konkretno na tebe mislim...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Ja ne koristim stari izraz

Ja ne koristim stari izraz udbāš, nego udbáša kojim označavam osobu koja izvrće riječi sugovornika i premješta fokus rasprave.

Recimo da bi mi bili pandan nekadašnjim "antifašistima" (s navodnicima), odnosno njihova prirodna evolucija u katoličko-komunjarskoj đamahiriji u doba interneta.

Tko je glasao

program reinkarnacije mnogo puta reinkarniranih...

Ne volim tip TV programa kao što je NU2...
...nazvao bih ga Politički Amnesty National NU2.
Emisije koje na najperfidniji način održavaju na životu stockholmski sindrom mase političkih ovisnika o svojim političkim otmičarima...Tv show estradizacije javnih lica dajući im mogućnost osobne racionalizacije bilo čega, svakog postupka u prošlosti:
Budućnost niti ne spominju, spominjat će je kad postane prošlost...
...i time dajući prošlosti sva prava na buduće nastavke i epizode.
Emisije potpore statusu quo...održavanje ideologija na životu i poslije pravog vijeka trajanja...
...zabavni program sa isluženim političkim starletama u glavnim ulogama, ples sa zvijezdama bez muzike. S vječno istim pravilima koja kontrolira vlasnik franšize....
Sugestivna pitanja s očekivanim odgovorima...nema iznenađenja, na svako pitanje da kako to da se pravila ne odnose na njih odgovaraju sa "...da, ali..." ...happy end sa "ali" obavezan, ...zadovoljstvo publikuma garantirano, ispuhavanje napetosti očekivano, banalnost ljudskog lika moćnika općepoželjna
...svega tu ima osim sadašnjosti i budućnosti.
Emisija za penzionere ustrašene osjećajem uzaludne prošlosti i sve one koji bi se takvima nerado osjećali bez obzira na generacijsku pripadnost. ...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci