Tagovi

čari predizborne kampanje

Ima li što ljepše od toga? Predizborna kampanja je razdoblje koje budi nadu i potiče naša očekivanja. Ljudi su u stalnom iščekivanju dana kad će im se ostvariti neka želja ( izgraditi ulica, pokloniti čokolada, kada će dobiti posao ili izravan upis na faks), a predizborna kampanja je upravo razdoblje ostvarenja naših želja( skoro poput Božića).

Tada naši političari postaju nekako darežljivi, napune ruksake bombona, čokolade, čak ponekad i igračaka i onda kreću u pohod. Posjećuju staračke domove, domove za nezbrinutu djecu i dječje vrtiće. U tom trenutku djeci, koja veselo sišu dobivene poslastice, postaje potpuno nebitno što će ih sutra netko iz ugledne obitelji moći pregaziti bjesnim automobilom ili što će im se, kad krenu u školu, svaki tjedan nekim čudom mijenjati udžbenici. I dok se dive novom medi kojeg je donijela ona prekrasna teta ili onaj striček koje nisu uspjeli ni promotriti kako treba jer su se (teta ili striček) morali slikati i snimati (ali nema veze bit će to sutra u svim novinama), sve brige postaju nebitne.

Za vrijeme političke kampanje političari pokazuju svoje najdublje osjećaje. Ponekad čak plaču i pred kamerama tako da nam više ni Marisol nije potrebna.

U razdoblju izbornih kampanja, sve se nekako dovede ured, pa premda je reforma rasterećenja školskih udžebenika malo zakazala jer djeca još vuku na leđima gomile informacija, a zbog hnos-a oni koji ne sjede na vrhu polukruga iskrive vrat i krivo prepisuju, za vrijeme izbora i to se riješi. Ok- ako već ne možemo smanjiti debljine knjiga, smanjit ćemo kriterije. Za vrijeme izbora nije više potrebno ni učiti. Dobit ćemo potvrde, podijelit će se i stipendije- svi će se lijepo upisati u srednje škole i na fakultete.
Nećemo više odlučivati na temelju tamo nekih ocjena i kriterije pa da djeca i mladi gube oči i krive leđa. eto! Politička kampanja štiti i naše zdravlje.

Moramo priznati da se (bez ironije) u vrijeme kampanje znaju izgraditi tu i tamo po koji vrtić, urediti bolnica i slično. Zna se urediti i koja ulica, a ako neki radovi malo zastanu pa izbori prođu prije dovršenja - nema veze. U tom slučaju uvijek nam ostaju kanali ispunjeni vodom u kojima tu i tamo možemo, ako malo skrenemo pozornost s ceste po kojoj hodamo, oprati noge (i to ponekad do struka) ili očistiti gume na automobilima( kasnije ih je malo teže izvući, ali u najgorem slučaju možemo čekati iduću kampanju pa će se i za to netko pobrinuti).

I na kraju, taj predivan dan.......IZBORI! To je dan koji povezuje ljude i uvodi sklad u obitelji. Na primjer, moja baka vam živi za te izbore. Djed, kojem stalno spočitava da je nikud ne vodi i da samo karta po gostionama uhvati je tada ispod ruke i njih dvoje uređeni, s kapicama, broševima, ulaštenim cipelama, u rano jutro odlaze na biralište kako bi se susreli s još mnoštvom svojih 80ogodišnjih prijatelja i zaokruživši željeni broj (osim ako nisu zaboravili naočale pa pogriješe) odlučuju o sudbini sebe i svoje djece i unučadi koji su još mladi pa se oni moraju pobrinuti o njihovoj budućnosti. Eto toliko o tom predivnom razdoblju kampanje, a sad idem brzo čitati novine kako bi saznala što je novoga, hoće li nam tko izgraditi ulicu, hoće li koji političar posaditi cvijeće, smršavjeti ili obojiti kosu, i gdje će se danas dijeliti bomboni.

Tagovi

Komentari

Nema ljepšeg doba od izbora

Nema ljepšeg doba od izbora !
Iako grintamo ovdje i drugdje, lijepo je znati da nešto, barem nekad možemo promijeniti (ili nekog). Uvijek ću radije biti i za naš falični izbor, negoli prepustiti stvar medicini :)
A za ono o predizbornim gradnjama, pa dajmo IZBORE SVAKE TRI GODINE! Onu zadnju ionako uludo potrošimo.
I onako, sretno ti na izborima :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci