Tagovi

Canjuga vrati se!

Mislio sam da to nikad neću pomislit, ali stara narodna kaže NIKAD ne reci nikad. Čitajući današnji Jutarnji list shvatio sam da je Zlatko Canjuga u odnosu na Milana Bandića bio kao nekakvo dijete koje ukrade Čunga-lunga žvaku u odnosu na pljačkaša FINA-e.

Jutarnji list: Znate li što je - poguranac? To je kad Milan Bandić zagrabi u gradsku kasu i da koliko treba. Tako će nogometni klub Dinamo iduće godine iz budžeta grada Zagreba dobiti više od 40,000.000 kuna.

Sve je kristalno jasno. Dok je Canjuga bio glavni u Dinamu, Zagrebački sportski savez donirao je Dinamu 3.000.000 kn, a danas kada je Bandić glavni taj isti savez Dinamu donira čak 16.000.000 kn. Osim te novčane razlike, razlika je i u rezultatima. Dinamo je pod vodstvom Canjuge imao bolje rezultate.

Današnji Dinamo će voljom Milana Bandića slijedeće godine dobiti čak 40.000.000 kn gradskog novca. Kako je teško čovjeku shvatiti koliki su to novci, reći ću da je za izgradnju 3 škole i 3 vrtića potrebno 120.000.000 kn. Dakle Zagreb će ostati bez jedne škole i jednog vrtića kako bi se na životu održavala crna rupa zvana Dinamo koji godinama ne postiže nikakve vrhunske rezultate. Jedinu korist od svega toga ima Bandićev kum, Zdravko Mamić i ostali „menađeri“ koji vrte milijune eura na transferima igrača. Grad Zagreb od svega toga nema ni kune!

S druge pak strane, sportovi koji stvarno bilježe vrhunske rezultate kao što su košarka i rukomet dobivaju mrvice u odnosu na Dinamo. Konkretno, Cibona koja je primjerice prošle godine dobro igrala u Europi će dobiti 6.000.000 kn, a rukometni klub Zagreb koji daje nemali broj reprezentativaca naše rukometne momčadi koja već duži niz godina bilježi sjajne rezultate dobiti će tek 7.000.000 kn.

Zbog tzv. decentralizacije državnih financija u režiji HDZ-a, Zagreb će ove godine imati proračun 10% manji. Tim povodom Milan Bandić izdao je zapovijed da svi korisnici gradskog proračuna smanje svoje financijske proračune za 10%. Očito to ne vrijedi za Dinamo koji je ove godine dobio na poklon od Milana Bandića 40.000.000 kn, a isto toliko dobiti će i slijedeće. Još samo da vidimo i taj atomski Dinamo, europski Dinamo i ne znam kako su sve još nazivali tu šaku jada zvanu NK Dinamo.

Canjuga vrati se!

cnn.blog.hr

Komentari

Grad Zagreb od svega toga

Grad Zagreb od svega toga nema ni kune!

Nažalost nema ni Dinamo. Pristao bih na toliko izdvajanje samo pod uvjetom da u gradsku blagaju idu i novci o d transfera igrača, prihodi od reklama i sl., a Mamića za stalno udaljit od kluba.

Ali to bi bilo vraćanje na staro. A ovo što je sad, ne valja.

Ovako Dinamo može služiti kao veš-mašina, ali ne za veš.

Tražimo nešto novo.

B-52

Tko je glasao

Ne se uzrujavati.Zaboravio

Ne se uzrujavati.Zaboravio si 800.000.000,ookn koje Sanader otima Bandiću.Milanu takni u sve samo ne u kesu.Tako da sumnjam da će to biti realizirano.

Tko je glasao

Ne znam tko financira

Ne znam tko financira svjetska rukometna prvenstva, ali Hrvatska kao domaćin jednog takvog 2009. i Zagreb kojem za potrebe prvenstva treba dvorana s 15 tisuća mjesta mogli bi se okrenuti u tome smjeru što se sporta tiče, barem malo većim dijelom. To nas čeka za nešto više od dvije godine. Uostalom, više sam se medalja i kvalitetnog sporta nagledala u rukometu nego u nogometu, pa... :)

liby.info

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci