Tagovi

Budale ili Peta kolona

Bliži se Dan sjećanja. 18. studenog.
Prošle godine smo, navodno, imali dvije kolone u Vukovaru. Jedna kolona koja je otišla do cilja i druga, koja je zaustavljena i na cilj došla automobilima.
Ove godine, kažu, opet će biti neke kolone. Nećemo u ovu, idemo u onu. Neki kažu da će doći u Vukovar, ali ne kao predsjednici nečega, već privatno. Neki će ovako, neki će onako.
Godinama već imamo proslave obljetnica u kojima se ne zna tko pije ni tko plaća. Neki bi da ide ovako, neki bi da ide onako....i tako u krug.
Ajmo probati malo razmisliti. Staviti neke stvari na "papir" i pogledati o čemu se zapravo radi. Promotriti stvari iz nekog drugog ugla.
Vukovar. Kolona sjećanja. Kažu "desničari" da predsjedniku Vlade, predsjedniku države i ostalim državnim dužnosnicima tamo nije mjesto. Čak i Josipović sam kaže da će tamo doći "privatno". Dakle, "desničari", "nacionalisti" i jedan dio branitelja bi izbacili predstavnike države (za koju su se branitelji borili i za koju su pale žrtve kojih se, navodno, sjećamo) iz kolone sjećanja? Sad priznajem da sam zbunjen. Totalno. Ne bi li ti "nacionalisti" upravo obrnuto trebali tražiti što veću zastupljenost predstavnika države na takvim obljetnicama? Pa trebali bi. Logično je.
Pogledajmo drugu stranu. Najveći trn u oku ekipi preko Dunava i onim Srbima u Podunavlju koji su ostali, je upravo ta kolona sjećanja. Ona i njih podsjeća na zločine koji su počinjeni. Podsjeća ih i na vlastitu glupost i uzaludnost nekih težnji koje su imali. Službenu politiku u Srbiji, taj dan podsjeća na to da su agresor, da su bili do grla umiješani u agresiju na Hrvatsku.
Što bi značilo kad u koloni ne bi bilo predstavnika države? Kad bi kolona bila lokalna obljetnica koju bi posjećivali samo "nacionalisti", "desničari", hadezeovci i hadesesesbebeovci?
Ne bi postojala. Ne bi bila važna. To bi bilo isto, ako ne još i gore, nego kad bi Hrvatska odustala od tužbe protiv Srbije.
Je li onda u interesu Hrvatske zastupati ignoriranje predstavnika države na obljetnici u Vukovaru? Je li to "domoljubno" i "nacionalistički"?
Jel uopće trebam odgovoriti na ovo?

Priča oko Vukovara i dvojbe oko njega se odvijaju intenzivno u zadnje 2-3 godine. Međutim, priča oko obljetnice Oluje ide godinama unazad. Službena Srbija svake godine kritizira naše proslave u Kninu. Savo Štrbac već godinama nastoji da se i službeno zabrani proslava u Kninu. A kako je zabraniti? Najjednostavnije je izbaciti državu iz proslave. Proslava u Kninu postane kao i proslava u Čavoglavima. Država se izbaci tako da se izbace njezini simboli i predstavnici. I nema više službene proslave.

Sudeći po svemu, po nekoj logici, da bi "desničari", "nacionalisti", domoljubi, branitelji, svi, trebali podržavati nazočnost predstavnika države na ovakvim obljetnicama. Prije nekoliko godina braniteljske udruge su se strašno uvrijedile jer je predsjednik Josipović na obljetnicu događanja na Plitvicama poslao svojeg izaslanika. Danas ispada da bi ti isti branitelji zabranili dolazak Josipovića U Vukovar. A prije su kmečali zašto ga nema. Malo zbunjujuće.

Ako upadnete u raspravu o tome zašto predstavnici vlasti ne bi trebali biti u istoj koloni s ostalim ljudima, onda će vam "desničari" i "nacionalisti" reći da je vlast iznevjerila, prodala narod, da su Jugoslaveni, da mrze branitelje, da su izdajnici i peta kolona, da....itd. Nešto od toga i jest istina, ali to nije razlog da oni, kao predstavnici Hrvatske ne bi trebali sudjelovati na službenim obljetnicama značajnih događaja u hrvatskoj povijesti.
E sad se postavlja pitanje: Tko je zapravo peta kolona? U stvari, u Hrvatskoj vjerojatno postoji peta kolona koja radi protiv interesa Hrvatske. To ima svaka država, plaćenike koji promiču nečije tuđe interese u toj istoj državi. Negdje se čak nazivaju i lobistima, zavisno od toga na koji način guraju interese svojih poslodavaca. Međutim, žalosna istina je da kod nas, u Hrvatskoj, ima puno više budala nego pete kolone.
Razmislite malo, da su oni peta kolona, to bi značilo i da su pametni, prepredeni, znaju razliku između dobra i zla, pravog i krivog, interesa Hrvatske i štete za Hrvatsku. To bi značilo da ima neke nade za njih. A i za nas. Ali kad su budale.....
E, i još nešto da ne zaboravim...sjeti li se netko, u čitavoj ovoj sapunici oko kolona, žrtvi u Vukovaru? Ima li u javnom prostoru uopće spomena o njima, njihovoj borbi, njihovim krvnicima? Koliko se oni spominju, a koliko se spominju predsjednici, stožeri i pete kolone?

Komentari

Evo još jednog bisera koji bi

Evo još jednog bisera koji bi da zaboravimo žrtve. Da, Gerovac, pretvorimo Dan sjećanja u lokalni dan sjećanja, izbacimo vlast, izbacimo ostatak naroda. Zaboravimo da nam je svima Vukovar kupio vrijeme. Zaboravimo žrtve, jer zločince smo već zaboravili.
Treba li ovo uopće dodatno komentirati?

http://www.vecernji.hr/hrvatska/vukovarom-je-opet-prolazila-posve-kriva-...

Tko je glasao

Pokaznica

Što god bilo, no ovo što danas imamo je besmisleno.

Cijela ova trgovina žrtvama, vaganje zasluga, vrijeđanje svih državnih institucija, odvratna privatizacija cijele tragedije i današnjeg Vukovara je uvreda za svih, za žrtve, za preživjele i za sve poštene građane ove države. Najgore od svega je vulgarnost cijele predstave koja balansira na rubu izdržljivosti u iščekivanju kad će neka budala učiniti ovo ili ono te smisao same komemoracije skrenuti u duboku netrpeljivost između koga? Ispravnih i neispravnih Hrvata?

Sve se pretvorilo u manirizam kao što se i Božić pretvorio te gdje već danas imamo božićno okićene dućane i sve iritantniji Jingle Bells. Rezultat svega je da jedva čekamo da sve prođe i napokon odahnemo u olakšanju da smo i ovaj put "preživjeli".

Najgore od svega je da cijela tarapana nema veze s današnjim Vukovarom koji polako izumire kao i svi oni dijelovi Hrvatske koji su stradali u ratu i koji se nisu oporavili od rata i teško da će se ikad oporaviti. Imamo veliku pustoš s masu obnovljenih i neobnovljenih naselja u kojima gotovo više nitko ne živi, a kad onih par žilavih staraca nestane neće više biti nikoga, doslovno.

Kad se toga sjetim onda mi se priča o ovim budalama i kolonama čini posebno odvratnom.

leddevet

Tko je glasao

uvijek mi se teško složiti s tobom L9

ali priznajem kad se bar dijelom slažem, samo što ja to gledam s nekih drugih pozicija i svoje mišljenje sam napisao na jednom dnevniku ranije

fora mi je kad doguraju trenutno vladajući i lani i ove godine čovjeka ( Tomislav Merčep ) pod moždanim udarom, kojem se trenutno sudi za neke sumnje da je zapovjedno odgovoran i sl...
pa eto i njega novinari pitaju nešto a on " mudro " daje izjavu koja je zapravo parafrazirana Titina izjava koja se odnosi na drugu temu i druga vremena... a do jučer su ga isti ti mediji s tzv. ljevice doslovce sotonizirali...valjda se računa na poznato pamćenje zlatne ribice........

onda mi je fora kad Branko Borković zvani Mladi jastreb ( a ja bih rekao mali jastrebić..mali tić veliki krić) inače podoficir jna koji je prešao na našu stranu na poziv presjednika Tuđmana...znači profesionalni odškolovani vojnik ima isto nešto s visoka za reći ( valjda se nada dobiti poticaje od Jakovine za još više konja) i sadašnji umirovljeni s 35 godina brigadir HV-a docira s visoka...a ostavio je ljudstvo da se neorganizirano predaje protivniku , da se povlači u neredu metodom " snalazi se kako tko zna"................

umjesto da organizira gerilsku borbu u gradu i okolici... taktikom malih grupa..metodom udari i biježi i na taj način pošalje Bogu na istinu još desetke pa i stotine onih zadriglih pijanaca koji su pijevali: " Slobodane pošalji salate bit će mesa klat će mo Hrvate".

no dobro, valjda je zadrijemao na satu u srednjoj vojnoj školi u Sarajevu kad i ako se nešto spominje i o toj vrsti taktike......

Možda bi na taj način od neprijatelja ishodovao povoljnije mogućnosti predaje...dao Zagrebu nešto s čime bi mogli ucijenjivati u pregovorima ...trgovati..jer se pregovori u tim prilikama svode na ucjene....pa bi eventualno bili spašeni neki kasnije pobijeni koji su se predali ili se ne bi danas vodili kao nestali...

Pobijeći i ostaviti ljudstvo s kojim zapovjedaš.. da je bar osobno kao časnik organizirao neku predaju pod bijelom zastavom uz nazočnost međunarodnih promatrača i Crvenog križa i sl...

o čemu se također " valjda " nešto učilo u školi...
je čin kukavičluka , podvlačim KUKAVIČLUKA... za što bi ga u većini vojski u ratnim uvjetima ili sudili ili odmah po kratkom postupku streljali..npr. partizani..

sad se godinama prepričavaju ti poslednji dani Vukovara..drvi se o izdaji i " izdaji"..

a meni uvijek padne na pamet ona uzrečica: Tko neće naći će izgovor tko hoće naći će načina.

Sad imamo paradu kiča svake godine.. ( izuzev one vojničke klape ) još samo da postave pečenjarnice i kokice u blizini spomen groblja..a čujem da je i takvih ideja bilo.

Bez političara i silnog medijskog zatezanja ...održavanje tog dana sijećanja bilo bi puno dostojanstvenije...i jeftinije

sve dobro...

Tko je glasao

Pobijeći i ostaviti ljudstvo

Pobijeći i ostaviti ljudstvo s kojim zapovjedaš.. da je bar osobno kao časnik organizirao neku predaju pod bijelom zastavom uz nazočnost međunarodnih promatrača i Crvenog križa i sl...
o čemu se također " valjda " nešto učilo u školi...
je čin kukavičluka , podvlačim KUKAVIČLUKA... za što bi ga u većini vojski u ratnim uvjetima ili sudili ili odmah po kratkom postupku streljali..npr. partizani..

Pa, ako ćemo pravo, to mu se gotovo i dogodilo. Njemu, Dedakoviću, Tothu... redom Paraginim HOS krticama, koje su nažalost neminovni pad Vukovara namjeravale iskoristiti za državni udar i preuzimanje vlasti. Barem tako kaže Manolićeva komisija... :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

to mu se "GOTOVO" i dogodilo.

u mladosti sam poznavao jednu koja je bila skoro nevina..više puta ))

sve dobro...

Tko je glasao

Državne institucije vrijeđaju

Državne institucije vrijeđaju stotine tisuća hrvatskih građana potpisanih da se zaustavi zlostavljanje koje iz tih institucija rade Vukovaru i da se zaustavi anticivilizacijska haranga nagrađivanja šešeljevih zločinaca i isplata krvarine i zločinarine šešeljevim simpatizerima iz Vukovara (za referendum o vraćanju 50% umjesto 33%) , a Vukvoar bismo od toga izuzeli zauvijek! Nisi li čuo da su Hrvatice u Vukovaru silovali njihovi susjedi- vuukovarski Srbi, a sada bi im ta "hrvatska" vlast još i grad obileježila njihovim simbolima okupacije i zločina- ćirilicom, da ih opet moralno siluje sama ta vlast koja im je prezrivo preporučavala i stupanje u gay paradi.

Ćirilica, kao i svastika sama po sebi nije bila povezana zločinaštvom, ali nakon nacista i nakon srbočetničkih koljača- to značenje dali su im svojim zločinima upravo njihovi zločini.

Vukovar ne prolazi, nego dolazi u svom sjaju oslobođenoga grada od crvene petokrakaške napasti - kao i devedesetih!

Ne mogu kolonu pijeteta prema mrtvim junacima voditi ljudi koji nastoje poništiti njihovo djelo- RH.
Zato istinski drugovi i hrvatski narod nije mogao dozvoliti da mu na čelu kolone bude licemjerje- nego je pošao ranije putovima toga naroda prema mjestu gdje leže njihovi mrtvi junaci i drugovi!
Ne bismo imali opravdanje drugačije se pojaviti pred njima!

Sve ostalo su politikantske floskule!

Nisam vidjela da je itko branio doći ljudima u krug bolnice, a ipak tamo su bili oni koji su to morali po službenoj dužnosti (vojnici, policajci, osiguranje) i nešto vrlo malo ostalih i kada je Stožer- odnosno živi hrvatski branitelji Vukvaora krenuo prema Memoriajlnome groblju narod je krenuo za njima- nitko ga nije prisiljavao na to, niti je itko bio izmanipuliran.

Bio je video zid i jasno se vidjelo kako je dvorište bolnice poluprazno i da su tamo uglavnom službene osobe.

To što tebe to nervira, jasno je jer si tim časnim braniteljima , i živima i mrtvima, gradio Zajednički Zločinački poduhvat, ali većina je bila sretna što prije njih nije na groblje stiglo licemjerje u ime svih Hrvata (institucija te vrste) koji nisu imali prilike doći (radni dan).

Bilo je dostojanstveno, tužno, svečano -tipčno nalik onome kakav je hrvatski narod!

Tko je glasao

ŠŠešeljica

Državne institucije vrijeđaju stotine tisuća hrvatskih građana
Ti bi očito bila sretnija da su u Vukovaru nadležne državne institucije neke druge države, jelte drugarice ppetra?

leddevet

Tko je glasao

Gosti

Pa i jesu po svome djelovanju vlada i predsjednik neke druge države.

Ta oni slušaju četničkoga vojvodu- predsjednika druge države i pokušavaju hrvatski grad označiti njihovim simbolima , te nagraditi njihove veterane za dobar posao- ubijanje Hrvata Vukovara, protjerivanje, silovanje Hrvatica da bi im valjda bile dostojne za gay-paradu.

Zato ih narod i ostavlja jer ih ne smatra dostojnim za komemoraciju, niti za slavljenje pobjede u Kninu.
A ti to tako ne osjećaš jer si našim utemeljiteljima države gradio ZZP-jer si i sam "gost"-zločesti!

Tko je glasao

Šešeljina manekenka

Pa i jesu po svome djelovanju vlada i predsjednik neke druge države.
Ma mora da su ovi Hrvati stvarno blesav narod jerbo po zadnjim anketama najviše podržavaju Josipovića, a ono čovjek zapravo tuđi predsjednik!

Ništa ja više ovu politiku ne razumijem, na valja nam SDP, ne valja nam HDZ (a taj nije nikad ni valjao), ne valjaju ova razna botanika tipa Orah, Hrast itd., ne valja ovih 45 pravaških stranaka, na valjaju ni Lalburisti ni IDS ni HDSSB. Zapravo ne valja nitko, a sve Hrvat do Hrvata. Očito moramo si postaviti neke furešte da nam vladaju kad to sami ne znamo i tako opet daljnjih 500 godina biti nečija kolonija.

Boktetvoj ppetra, ta ni Šešelj nema tako loše mišljenje o Hrvatima kao što ti imaš!

leddevet

Tko je glasao

Slugama četničiji jedini lijek- odlazak zauvijek

A sami Hrvati te plusiraju- skupina frustriranih poraženih ZZP-aša i Krajinaša.

Ankete u zadnjevrijeme?
Odraz komunističke rabote!

Koliki je stvarni rejting predsjednika pokazuje to što mu policija mora osiguravati sporedni ulaz na Memoriajlno groblje u Vukovaru, a radmanom zarobljena hrvatska televizija svu svoju komunističku agendu i vaša nervoza koja vas pretvara u ovo što pokazujete svojim komentarima- bijes, mržnju , fekalni rječnik, ...

O čemu se radi pokazao je Lex, a stanje u državi pokazuje da se igrate vatrom koja vas neće samo opeći, nego ispeći.

Stavljate se na suprotnu stranu od naroda, pa ćete proći kako i zaslužujete.
Svakako da Hravti loše misle o "hrvatskim političarima" kada se zna da je među njima puno bagre koju je trebalo i koju se mora lustrirati.

"Crveni presjednik" Z. Tomca i "Hrvatska u raljama djece komunista" to objašnjava, a stvarnost potvrđuje.
Nisu oni 70 godina "prodavali zjake", nego su gradili strukturu koju ćemo razgraditi.

Zato su svi zajednički ustali protiv inicijative promjene izbornoga zakona za koji je dovoljan broj potpisa skupljen, ali oni metodama najgorih komunjarskih običaja manipuliraju.

Ali, taj proces će se obaviti, a vas- zato što ste opet stali na stranu suprotnu Hrvatima, bit će još manje i manje, .. i imat ćete onoliko utjecaja koliko vas je u postotku.

Šešelj je vaš igrač bio i ostao, kao i djeca komunista, ali pokazali su što i tko su sada i gotovi su zauvijek- raste nova Hrvatska spremna vas otpraviti u povijest, a put u povijest osigurala je i Njemačka. Sada je jasno zašto su se toliko opirali i donijeli Lex na ex.

Elatičnost ima svoju granicu, a Hrvati idu prema njoj, međutim vi i dalje nastavljate s velikosrpskim opterećenjima i komunističkom nesposobnošću i mržnjom i kada "pukne" bit će vas na sve strane- nova trakrtorijada- kada izađe na vidjelo sva pokvarena rabota kojom se bavite.

Gordijski čvor komunjara u RH bit će razvezan ili zauvijek presječen.
A Šešelj- samo je još jednom pokazao tko vlada u RH- sluge četničiji za koje je jedini lijek- odlazak zauvijek!

Tko je glasao

Kkvc gvn, Lddvt

jd kkvlj, npdj...btw, kk zvrš n prč s btljskm nsljm? J l žn pržvjl? H frjrčn??? :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

stvarno, zavidan nivo kućnog odgoja :)

sve sam više uvjeren da ti je fina gospoja sa ovog portala - mama :)))))
profesor

Tko je glasao

Internet likantropija: začetnik appetranskog virus uma

Nategnuta hipotenuza o ppetri i podmlatku

Živimo u vremenu bez granica. Vukodlaci za granicu nikada nisu niti znali. 

Ima priča o vukodlaku u Trebinju. Za austrougarske vladavine Trebinje je bilo sjedište okruga (1878–1918). Trebinje se grad (oko 350 Hrvata) koji danas nije u Hrvatskoj ali je bilo za vrijeme NDH. Nekako mislim da vukodlaci ne raspoznaju naciju jedinke.

Tehnološki napredak u spoju tipkovnice i ekrana omogućio je da dobra i zla misao putuju brzinom elektrona. Trasa je to kojom, skoro posve slobodno, putuju mit, virus uma, memu, slike, glazba  i  širenje ideja.

Mit

Čovjek može postati vukodlak isključivo zbog intervencije nekog demona ili uz pomoć magijskih rituala. U Trebinju se, prema etnološkim podacima, desio na kraju 19.vijeka slučaj likantropije, žena koja je praktikovala obred preobrazbe bila je vještica i vladala je tajnim paganskim znanjima transformacije. Svaki put kada se htjela preobraziti u vukodlaka uzimala je uže i od njega napravila krug na zemlji. Potom bi skinula svu odjeću sa sebe i stavila je u sredinu tog kruga. Zatim bi napravila tri puta kolut naprijed, tvoreći tako krug svojim tijelom, i u međuvremenu pretvorila se u velikog vuka. Isti postupak je ponavljala kada bi se htjela vratiti u ljudski oblik. Ovaj slučaj bi, poput mnogih drugih, ostao nezabilježen da ta ista vještica u obličju vukodlaka nije nekom begu poklala 40 ovaca pa je on slučaj prijavio lokalnoj vlasti koja je provela istragu i otkrila krivca te način na koji se krivično djelo odigralo.

Bošnjačke vještice su umijele prizivati smrtonosnu moć vukodlaka tako što bi otišle na groblje ponavljajući formulu: "Adali ada da sačuva mene!" pa bi žmireći sjele pored nekog groba, uzele jednu šaku zemlje sa groba i odnijele je kući. Tu bi zemlju čuvale dok ne bi neko od njihovih neprijatelja umro pa bi je tajno podmetnule na njegova ulazna vrata bas u trenutku dok bi mrtvaca iznosili iz kuce. To su činile u namjeri da ubrzo opet neko umre u toj kući.”

Memu - efekt začetnika
”Evolucija nove linije, utemeljena na grešškama pri umnožžavanju koje su se dogodile
kod male početne populacije. Nova linija možže biti drugačijih proporcija u odnosu
na originalnu populaciju.”

Kvazivrste
”Termin Manfreda Eigena ššto se odnosi na skupine povezanih klonskih organizama
koji oponaššaju vrste kako bi im postali slični.”

-----------
Treba li se zabrinuti ili sve prepustiti struci i institucijama?

Tko je glasao

Izgleda da se Jovan Rašković reinkarnirao u tebe!

Izgleda da se Jovan Rašković reinkarnirao u tebe!

Nije ni čudo -prokiseljeno četništvo uzburkala crvena bratija, a svemu se bliži ... očiti kraj.
Šešelj vas i bolestan vuče za sobom, a Hrvatima otvara oči s kime im se to Predsjednik ljubio po srpski- tri puta.

Tko ne prepoznaje sada što se u RH stvara, neće stići niti podmazati traktore, a nakon njihove gradnje ZZP-a, bit će primjereno kolaterale.(((

Tko je glasao

Zapanjenost hipotenuze naspram plusa

@ppetra

Dođi k sebi šejtanice

Moram reagirati ovako ispod mog komentara a obraćam se ppetri.

Ja nategnuo hipotenuzu nedovoljno jasno pa ti ušao u plus

ppetra    1        19.11.2014 - 23:15

Prepravi ovo, možda u magli nisi vidjela dobro -  ipak je bilo 23:15

Tko je glasao

Lud narod rekao je Rašković- a ti to savršeno potvrđuješ-sobom

Narasla ti krila otkako se ova crvena bratija skupila:
ipak dobro je što su se tako nahrpili, jer ćemo vas lakše tako odjednom sve pomesti. iz televizije, iz javnih i državnih poduzeća, iz ministarstava, iz policije,....

Vjerojatno si i ti na njjihovoj listi
jer svi ste gotovo isti- pokupili su najgore što vas ima među Srbima i Hrvatima.

Ovoj tvojoj crvenoj bajci dolazi kraj- kao što je došao u 26 slika u selima Zapadne Slavonije.

Imat ćemo uskoro još više šuma, kada pročistimo sve što ste radili i zato ti je dobro da čuvaš mjesto u Pečuhu.

Lud narod rekao je Rašković, a ti si karakterističan primjerak za to.

Tko je glasao

Dobro veli narod

Nema jadnijeg prizora na kugli zemaljskoj od stare budale!

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

A evo i ofucanog

Đes ofucani, šo mai? Ima l' još koji ispod kamena? :D

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Da rezimirano

Na pijeteću poruku Zaphod/Zrakmlat osobe reagira sam tako da sam pozvao ovog Zaphod Zrakomlat momka da mene upozna, na to se digli na zadnje noge zaštitnici nasilja nad ženama i mene proglasili nasilnikom, je - pazite sad: prijetim Zaphod/Zrakomlatu, a kojeg prigodo proglasiše invalidom u kolicima! hahaha... Kako maloumno.

E sad, dalje se razvija teza o mom nasilju nad ovim invalidom u glavu, strašno, no i ovo je baš lijep primjer četničkog bezumlja

Obrazac ponašanja imbecilnog idiota, velikosrpskih ljiga, jedno te isto:

Tuče ženu ili dijete, čovjek stane ispred maloumnog idiota i kaže: Sad je dosta! Na to maloumni idiot i njegova zamazana družina udare u plač i lelek: Pa kako nas invalide i nejač možeš tući, sram te bilo, mi smo invalidni, a ti sportaš... aaaaa, mama, tata, policija, vojska, ubijte ga, ubijte ga... jauču i zapomažu zamazani jadnici.

I što sad i kako dalje? Normalan čovjek se doslovno na tu šaku jada zgadi, što raditi s usranim i podlim zmazancima??? Ništa, pljuneš i makneš se od ljigavaca, a onda se ljigavci opet dignu obrišu slinu i dalje traže žrtve, pa onda opet dobiju po krljama i tako ukrug.

Činjenica je da bijedni oblici života postoje i da s njima moramo biti strpljivi, na distanci i čekati trenutak dok opet dobrano ne zaseru, a onda opet po labrnji... pa tko dulje izdrži...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

ovo se čita kao krimić...

... jel' ima još?

Tko je glasao

a ništa, stanje redovno

dođen o'de i zalijepi mi se za cipelu drek - mali ppppetrin pi**olizac :))))
profesor

Tko je glasao

Vulgarus kretenikus

Stvarno se ponašaš kao običan vulgarus kretenikus!

Tko je glasao

da bi te budala razumila

tribaš se spustiti na nivo budale... svjestan sam da dugoročno gubim, jer je budala na domaćem terenu, kao ti i taj tvoj iscidak kojem je gubica puna fekalija i uvreda kao i mami mu...
no, netko vas mora bar malo kočiti, pa eto... :)))))
profesor

Tko je glasao

Vulgarikus kretenikus na djelu

U komentaru ostaješ vjeran sebi-vulgarikus kretenikus u punome sjaju svoje neinteligencije.

Tko je glasao

misliš ovo :)

"A evo i ofucanog
Đes ofucani, šo mai? Ima l' još koji ispod kamena? :D"

kako veli tvoj nažalost, neabortirani iscidak :))))))
profesor

Tko je glasao

Vulgarikus kretenikus opet na djelu

Samo se dokazuješ kao vulgarikus kretenikus svakim novim komentarom.

Tko je glasao

Nasilnik/ca

Ajde kukavelju, napadaj...btw, kako završi ona priča s obiteljskim nasiljem?
Ta to bi ti trebao znati, nasilje je tvoj resor, a ne moj.

leddevet

Tko je glasao

E moj jado

jedno je sport, a drugo nasilje, nasilnici su redovito kukavice, redovito nikada nisu sportaši, to u 99% slučajeva, a tu se ti zasigurno uklapaš, jer podržavaš i na ovom portalu prijetnje ženama, i to batinanjem, ako ne i ubojstvom Kako te nije sramota??? E moj jado...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

sportaš šakista

Jedini koji ovdje prijeti si - ti.

Tko je glasao

E moj jado

jedno je sport, a drugo nasilje, nasilnici su redovito kukavice, redovito nikada nisu sportaši, to u 99% slučajeva, a tu se ti zasigurno uklapaš, jer podržavaš i na ovom portalu prijetnje ženama, i to batinanjem, ako ne i ubojstvom Kako te nije sramota??? E moj jado...

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Oni su desetljećima i stoljećima taložena zloća

Ostavi ih Laganini i s njima laganini!

Neka bjesne, prijete, vulgariziraju- ta oni su primjerci naroda koji se tako ponaša . Nitko ne želi biti u zajednici s njima, jer su zli, krvoločni, lažljivi, podmukli, kukavice i jadnici.

Europa bi ih trebala dobro proanalizirati i shvatiti da su primitivni i remetilački za bilo koju državu, te ih držati kao zaražene ebolom- u izolaciji.

Tko je glasao

Profešonalz

jedno je sport, a drugo nasilje
Naravno, a pogotovo je sport kad sportaš izazove ili prijeti nesportašu.

Također priča o idealnim sportašima dobricama nije baš uvijek idealna i besmisleno je da nam prodaješ bajke:
http://hr.wikipedia.org/wiki/Mike_Tyson
ili domaći uradak:
http://www.novilist.hr/Sport/Ostali-sportovi/Ostaje-u-pritvoru-Mladi-hrv...

Bilo bi dobro da se koncentriraš i čitaš ono što stvarno piše (jednom si mi izjavio da znaš čitati) te da se suzdržiš od lupetanja, a pogotovo od vulgarnog od vrijeđanja, dosadan si.

leddevet

Tko je glasao

Moram ti se ispričati

Nisam shvatio da si stvarno idiot. To je stvarno moja greška. Sad kad bih ja recimo bio idiot mogao bih tebi tu stavljati linkove na pedofile i tvrditi da si ti pedofil, što ti moguće jesi, ali ja to ne znam, kužiš? E sad samo mi odgovori jesam li ja normalan ako tebi lijepim linkove na članke sa presudama pedofilima. Što ti možda jesi, ali ja ne znam? Kužiš? Ima li kraja vašem imbecilizmu?

Leddevet, evo ti jedan članak dolje, valjda ćeš sad shvatiti da pedofilija nije u redu?

http://danas.net.hr/ruski-biznismen-osudjen-zbog-pedofilije

http://zdravstveniodgoj.com/news/skandal-u-svedskoj-bivsi-predsjednik-fe...

E moj Leddevet, e moj Ledevet čime se ti baviš???

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Gnjusnici

E moj Leddevet, e moj Ledevet čime se ti baviš???
Da, to se i ja pitam nakon pokušaja komuikacije s tobom. Očito je to besmisleno kao što je tvoja logika besmislena, osim što je beskrajno gnjusna, tvoja kao i onih koji takve gnjusobe podržavaju.

Bolesne biološke tvorevine gnojnog organskog materijala bez ikakvih razumnih funkcija sposobne isključivo reproducirati svoj smrad i trulež.

Bljak,i time završavam.

leddevet

Tko je glasao

Kako si počeo tako si i završio

nakazno, a ne komuniciraš ti samo sa mnom nakazno. Btw, nađi samo jedan post gdje sam prvi počeo nekoga vrijeđati pa mi onda održi govor.

A ja nisam kriv što smo mi Hrvati toliko superiorni Zbitoglavcima, jbg, genetika. hehe

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Svejedno je- zla djela se ne brišu, samo ima manje licemjerja

Ovakva vlast je izbacila samu sebe.

Po čemu se razlikuju šešeljeve riječi od njihova obilježavanja Vukovara ćirilicom, uz nasilje policajca s korijenima u šešeljevim formacijama?

Nedostojno bi bilo da oni koji to rade predvode kolonu.

Šešelj je makar iskren, a ova djela su rabota podmuklih ljudi koji rade po šešeljevskim smjernicama!
zultat je ionako isti: bili oni tamo sa svojim djelima koja govore o njima, ili ne došli ,rezultat je isti: narod jednako misli o njima, a bolje o samome sebi i svojoj državi, te o dostojanstvu svojih palih junaka za slobodu i nastanak ove države!

I dijete napušta zle roditelje, a kako ne bi odrasli ljudi zle voditelje!

Tko je glasao

Večernjak- kao velikosrpska kloaka

Ovaj Gerovac govori o izbacivanju hrvatskoga naroda iz Vukovara!?

Taj večernjak, dolaskom nekih postao je gori od jutarnjega. Ne čitam ga odonda, pa priznajem nisam tekst na linku detaljno pročitala.

Još gerovac treba dovesti i one koji su tada osiguravali kolonu i sve izvorno-po velikosrpskome scenariju.

Stvarno se Večernjak spustio na dno ispod dna- na velikosrpsku kloaku!

Tko je glasao

Pozdrav od Grdog


.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

i danas od Grdog, s Ovcare

Ovcara 19.11.2014

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Rusevine u odsjaju

Vukovar pred desetak godina..
.
U sjaju odsjaj.. citav Vukovar je i pred deset godina izgledao bas kao i odsjaj na ovoj sjajnoj fasadi

.

.
pogled na Ministarstvo financija u izgradnji (ca.2003g), jedan od prvih objekata u Vukovaru nakon oslobodenja.. Od prosle godine nema rusevine (Nama) iz koje je snimano. Na njenom mjestu napravljen je Konzum.

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Čini mi se da svi vi

Čini mi se da svi vi zaboravljate moć simbola. Zastava, predsjednik, grb....sve su to simboli. U današnjem ratu koji se vodi specijalnim sredstvima svi ti simboli su najlakši način kako bi publika razumjela o čemu se radi. Ovdje se na jednoj strani prosvjeduje protiv predsjednika, kao, protiv njegove politike, a zaboravlja se na kojem se mjestu to radi. Ondje gradonačelnica iz HDZ-a daje zastavu predsjedničkoj kandidatkinji HDZ-a (nikome u biti, tek kandidatu) i zaboravlja se o kojoj se zastavi i gdje radi.

Napisao sam dnevnik i u njemu iznio svoje viđenje stvari. Moj pogled je takav. Nažalost, vidim da ovdje ima podosta ljudi koji ne shvaćaju politiku niti interese države. Dapače, kako bi bili sigurni da će dobiti bitku spremni su riskirati gubitak rata.

Razmislite o tome.

Tko je glasao

Stara pjesma zvoni....

@Weteran
Da počnem malo patetično ili mnogi bi rekli populistički.
Kletva pred smrt Petra Svačića

"Tihi vjetar za množinom nosi
Groznu kletvu kralja hrvatskoga:
- Oj, Hrvati, prokleti do Boga!
Nesloga vas vijekom neka kosi.
Svoje krvi kralja vam ne bilo,
Kroz vjekove nek vam tuđin vlada.
Usred jala nek vam život strada.
Svaki svoj vam budi za strašilo.»

Zar je tako teško barem jedan jedini dan biti iznad svih podjela ? Volio bi da mi svi redom od stožera, branitelja i samih Vukovaraca barem netko kaže kako su se dijelili oni kojim se sutra odaje dužna počast i sjećanje. Državni vrh ma koje god opcije bio izabran je od naroda i treba slijediti narod. Njihov red je da budu u koloni ne obazirući se na poredak. Nitko nema pravo privatizirati Kolonu sjećanja. A nakon dva dana kao i uvijek oni koji najviše galame, ( kako od strane vladajućih tako i oporbe i stožera ) povući će se i ostaviti Vukovar i njegove građane da se snalaze kako znaju i umiju u pukom preživljavanju.

Tko je glasao

Pametni i moralni se od zla dijele

Tko privatizira kolonu?
Predsjednik i državni vrh neka stanu gdje hoće, a narod će gdje hoće.
Ti, weteran (valjda neki iz SDp-ova kadra- ima i takvih ispranih) ..., i ostali s pollitike ste brojniji od ostalih koji znaju kamo će- sa svojim braniteljima, a ne s napadačima na Vukvoar.

I u čemu je problem?

Odite, prije ili poslije, kao da nas je briga, mi ne želimo imati nikakve veze s onima koji mrtvim i živim Hrvatima Vukovara nameću srpske svastike i šalju polivajce koji dolaze iz Srbije, a djeca su aboliranih četnika.

Takvu blasfemiju svijet još nije vidio, pa neka gleda što je prošle godine vidio.

Što se vi brinete zbog nas koji ne želimo s napadačima na Vukovar?

Želite da nas policija nagura u kolonu iza Predsjednika.
Neće ići niti tako.

Dakle zapali do Vukovara, pa i ti i weteran, i slični stanite iza svoje vlasti koja napada Vukovar!

Bili bismo isto kao četnici koji su dolazili za JNA: ovi legalne institucije- iako zločinačke, a ovi drugi rulja koja se uz njih klati! poštivajući zločincima zauzete institucije (bivše SFRJ).

Tko je glasao

Nažalost, vidim da ovdje ima

Nažalost, vidim da ovdje ima podosta ljudi koji ne shvaćaju politiku niti interese države.

Ah, političari su ovde shvatili već od davno kakvu politiku tribaju vodit ako želidu steć ili zadržat moć i bogatstvo. Njima nikad nije bila u interesu država, još tamo od kraja osandesetih. Zapravo, njima je u interesu da ljudi ne shvaćaju politiku i interese države. Aj dobro, ima izuzetaka. Zato danas imamo državu kakvu imamo i veliki broj ljudi kojima je "obrana" od nečega... bilo čega postala svrha i smisao postojanja. Da tome nije tako i da ovde ljudi shvaćaju politiku i interese države već odavno bi se i većina vukovarskih Srba pridružila toj koloni i nebi bilo nikakove potrebe za "obranom".

Tko je glasao

Gluposti. Mi smo rat dobili,a ti bi da im prepustimoRH, NE može!

Gluposti!

Pogled ti je sasvim kriv. Logika nakaradna.

Mi smo dobili rat, a sada se to pokušava preokrenuti iz najviših institucija vlasti u RH, koje su zauzeli pomoću okupirane HRT, na najpodmuklije načine.

Nisu zaslužili ništa osim prezira i to će dobiti tamo gdje su zaslužili taj prezir.

Ulađti svoje vojničke čizme i sa svojim rukovodstvom- ovaj put aprotiv naroda.

Koliko god se trudio sve je vidljivije da zastupaš suprotnu stranu, govoreći nam isto što i za ZZP-a.

Mi rat ne možemo izgubiti, jer smo ga dobili, aostanak ovih bi značio spremanje za gubitak u miru!

Neće ići!

Tko je glasao

Mi rat ne možemo izgubiti,

Mi rat ne možemo izgubiti, jer smo ga dobili

Ako smo ga dobili zašto još uvik imamo stožere za obranu?

Tko je glasao

Dezinfekcija i deratizacija od četnikitisa i komunjaritisa!

Isto kao Stožeri za obranu od poplava.

Stožer je za obranu od napadača iz hrvatskih institucija koji zlouporabljuju te institucije da bi iznutra napadale RH i Vukovar.

To je dezinfekcija i deratizacija preostalih poraženih snaga i jugoslavena, ne rat!

Tko je glasao

ne radi se samo o moći

ne radi se samo o moći simbola. Radi se o tome da država mora imati autoritet, zato ima monopol nad represivnim aparatom. Sve od građanskog povjerenja u državu, pa do uvjerenja investitora da će im ulaganja biti zaštićena leži na autoritetu države i političkom legitimitetu institucija iz sve tri grane vlasti. Kad se autoritet države počne urušavati i kad pojedine društvene skupine demonstartivno dokazuju svoju moć iznad institucija države to postaje opasan trend, koji završava obično rasapom države, ili pojavom totalitarnih režima.

Tko je glasao

Mirnim putem-otkaz onima koji ruše autoritet države i nameću joj

autoritet poraženih agresora.

Autoritet države urušili su baš oni koji je trenutno vode. Narod vraća taj autoritet, ili mirnim putem, ili drugim sredstvima.

Ovo je miran način!

Tko je glasao

narod vraća autoritet preko

narod vraća autoritet preko izabranih predstavnika u Saboru, preko izvršne i sudske vlasti, preko vlasti i opozicije, preko ostalih institucija demokratskog društva....paljenje logorskih vatri po centru grada nije demokratska institucija, ali vodi prema nekim poznatim stvarima iz bliže prošlosti, kada je započinjalo paležima, a završavalo sa
- ein volk, ein reich, ein Fuhrer

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci