Tagovi

Brkićev ultimatum je Karamarkov udar na Oreškovića

Predlaganje Milijana Brkića za funkciju ministra branitelja ispočetka se činilo samo kao Karamarkov pokušaj potpune kompromitacije MOST-a i njihovog prava na veto u kadroviranju, no kad je Brkić najavio da će premijeru Oreškoviću postaviti svoje uvjete za prihvaćanje ministarske časti, postalo je jasno da se njegovom kandidaturom želi postići i više od toga. Pravi bi cilj, za Karamarkovu političku sudbinu strateški važan, mogao biti udar na Premijera koji sve više pokazuje da ne želi biti samo puki izvršitelj tuđih nauma. Odbijanjem da odmah i bez razmišljanja supotpiše smjenu Dragana Lozančića, otkazao je poslušnost Kolindi Grabar Kitarović, a smjenom Mije Crnoje unatoč javnom protivljenju Tomislava Karamarka, poslao je jasnu poruku i stranci koja ga je predložila za čelnika izvršne vlasti. Dok je u slučaju predsjednice države Oreškovićeva želja da pokaže samostalnost u odlučivanju tek udar na njezin ego, za Karamarka je takvo njegovo ponašanje daleko opasnije. Mandat Grabar Kitarović nije ugrožen i traje još dovoljno dugo da se neposredno izabrana predsjednica oporavi od Oreškovićeve pljuske i pokaže građanima sve što zna i može učiniti za njihovu dobrobit, ali Karamarko svoj uskoro mora braniti i tek se izboriti za ostanak na čelu stranke. Izgubi li taj položaj, dovesti će si u pitanje čak opstanak u politici pa je razumljivo i potpuno očekivano da će učiniti sve kako bi izbjegao sudbinu svojih prethodnika.

Rezultat parlamentarnih izbora je nemoguće više promijeniti, Karamarkov spin o krađi mandata nije zaživio i prikazao ga je više kao očajnog gubitnika nego pokradenog pobjednika, a ni nagrađivanje zaslužnih iz stranke zbog MOST-a ne ide prema očekivanjima. Položaj prvog potpredsjednika vlade uz Premijera koji samostalno odlučuje nije postignuće koje Karamarku baš širom otvara vrata u novi mandat na čelu HDZ-a. Njemu žurno treba manifestacija političke moći, a nema bolje od nametanja Oreškoviću i MOST-u kandidata kojeg po nijednom proklamiranom kriteriju ne bi trebali prihvatiti. U tom smislu je Brkićev ultimatum tu samo kako bi pojačao dojam o Karamarkovoj moći, odnosno da je ipak on taj koji diktira u Vladi. Prihvati li Orešković Brkićeve javno postavljene uvjete, ponizit će se jer nije normalno da ministri ucjenjuju premijera, Karamarko će u stranci moći tvrditi da ga je podčinio i da je HDZ jednako moćan kao prije. U suprotnom bi takve njegove riječi bile najobičnija floskula, ali će ultimatum Premijeru barem kod dijela članova stranke izazvati željeni dojam.

Što se MOST-a tiče, propusti li pod pritiskom Brkića koji se nemoralno okoristio tuđim diplomskim radom, prisvojio je tuđe intelektualno vlasništvo, do kraja će kompromitirati svoju ulogu u vlasti. Koliko god Božo Petrov bio šokiran velikim očekivanjima građana, činjenica je da su kriteriji za kadroviranje uz obećanje dubinskih reformi društva bile ključ njihovog izbornog uspjeha. Na reformama su već pali, iz smjernica za izradu državnog proračuna se vidi da će Vlada ovu, a vjerojatno i iduće dvije godine pretakati iz šupljeg u prazno, a slučaj Crnoja i Hasanbegović su već do krajnjih granica relativizirali njihovo obećanje da u vlast neće pripustiti nikoga za kim se vuku, kako su rekli, bilo kakvi repovi. Ako im dobronamjerno i možemo oprostiti neznanje u prethodnim slučajevima, u pravu su kad tvrde da ne mogu dubinski provjeravati baš svakog kandidata, za Brkića ne mogu reći da im nije poznato njegovo prepisivanje. Mediji su ih upozorili i na potencijalne probleme vezane uz nejasnoće u njegovoj imovinskoj kartici. Pristanu li šutke na ovo imenovanje, naknadno ih HDZ više neće ni pitati za mišljenje. Famozno Vijeće za suradnju se u slučaju pomoćnika i zamjenika ministara ionako već pokazalo kao tigar od papira na kojeg se ne isplati gubiti vrijeme.

Rekli smo, Tihomiru Oreškoviću je Brkićevo imenovanje veliki test. Odgađanjem Lozančićeve smjene se donekle uspio othrvati pritisku s Pantovčaka, ali na ovaj Karamarkov potez ne može odgovoriti ignoriranjem. Prazno mjesto ministra branitelja je i njemu teret pa ga što prije treba skinuti s pleća. Problem je što nije u stanju sam pronaći odgovarajućeg kandidata, već je upućen na HDZ kojem je pripao taj resor. U poziciji je, s jedne strane, da javnost sve glasnije njega proziva zbog prazne fotelje u Vladi, a s druge, da ga Karamarko može ucijeniti prihvaćanjem kandidata koji će biti lojalniji stranci nego Vladi. U Brkićevu odanost stranci, naime, ne treba nimalo sumnjati, a isticanje s njegove i Karamarkove strane prijateljstva koje traje 23 godine prilično jasno govori gdje bi Orešković bio u toj priči. Pred njim je mogućnost da se povinuje i Karamarku potpuno prepusti kormilo Vlade ili da konačno on lupi šakom o stol i počne zamjenicima postavljati svoje uvjete. Krajnje je vrijeme da odluči što hoće biti, njihova marioneta ili političar koji je svjestan odgovornosti koju ima kao prvi čovjek izvršne vlasti.

Komentari

Komedija s Brkićem nastavlja

Komedija s Brkićem nastavlja se u velikom stilu. Petrov i Karamarko, dva potpredsjednika vlade šalju si poruke preko konferencija za medije. Usput gotovo svakodnevno poručuju kako su u stalnom kontaktu i kako među njima nema nesuglasica. Moja susjeda koja ide u stariju vrtićku grupu u ovome ne vidi ništa neobično.

Tko je glasao

ispravak

Moja susjeda koja ide u stariju vrtićku grupu i drvosjek u ovome ne vide ništa neobično.

Tko je glasao

mene nasmijava

sve dobro...

Tko je glasao

Kadrovska politika vodi se u ustaškom stanu

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

samomalo

w. ;)

Tko je glasao

Košiček

sve dobro...

Tko je glasao

igre bez granica

Ovo što se događa s Brkižem da bude ministar branitelja je samo rezultat igara koje su se igrale prije i poslije izbora a u kojima je jednu od glavnih uloga imao i Božo Petrov iz Mosta. Teško je reći kako HDZ nema kadar za ministarskke fotelje - kako mrđu njegovim članovima nema stručnih ljudi koji nisu na sumnjiv način stekli imovinu. Među braniteljima ima isto kadra za mjesto ministra branitelja. Sam generalski zbor se je u jednom trenutku oglasdio kako je spreman dati imena kandidta za mjesto ministra branitelja. Ćinjenica je kako je Brkić dragovaljac Domovinskog rata, znači ne spada među one koji su stekli status branitelja paradirajući se u braniteljskoj uniformi u Zagrebu, daleko od svake bojišnice. Problem je u diplomi koja nije stečena na častan nači, već prepisujući. Brkić se nije potrudio ni da čak promijeni redoslijed nekih stvari. Imam osjećaj kako Karamarko igra neku igru, samo njemu znanu kakvu i kako samo on zna zbog kojih razloga ju igra.

w. ;)

Tko je glasao

Imam osjećaj kako Karamarko

Imam osjećaj kako Karamarko igra neku igru, samo njemu znanu kakvu i kako samo on zna zbog kojih razloga ju igra.

Jedan od mogućih i, po meni, prilično točnih odgovora sam ponudio u dnevniku. :)

B-52

Tko je glasao

Deder Silverci, molim 'telektualno objašnjenje razloga

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

draga djeco a i vi odrasli

ja cu samo copy paste jedne poruke a ona glasi: Draga djeco, žao mi je što vam nisam uspio poručiti preko HTV-a u emisiji Otvoreno (u kojoj me je voditelj isključio iz emisije) da sve ovo što radi barba Brkić nije dobro. To je loše. Njegova prevara je nezakonita, njegov postupak je nečastan. A najvažnije od svega, ponašanje barba Brkića je nemoralno. Draga djeco, nemojte raditi ovo što radi barba Brkić, jer to je sramota. Sramit ćete se jednog dana kad porastete ako se danas ugledate na barba Brkića. To što se barba Brkić ne srami svojih postupaka, to nije sramota Hrvatskih ratnih veterana ni hrvatskih građana, to je njegova sramota. Važno je da se ne ugledate na njega. Barba Brkić i njegov šef Karamarko sramota su hrvatske politike“
na kraju bih dodao jos draga djeco a i vi odrasli......

Tko je glasao

Zoran Erceg je vjerojatno najveći primjer lažnog branitelja

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

kme, kme

sve dobro...

Tko je glasao

gubitnici zadnjih izbora se toliko pate i trpe

sve dobro...

Tko je glasao

sam svoj kadija

luka

Tko je glasao

Zbog trolova, spamera i

Zbog trolova, spamera i notornih prostaka sam nažalost prisiljen ispod svakog dnevnika staviti upozorenje o "rolanju" komentara koji se ne bave temom i argumentima u vezi nje, već autorom i sudionicima u raspravi, a posebno kad se to radi na način da se prostači, etiketira, vrijeđa i sl.

Iz istog razloga je "zarolan" i ovaj tvoj.

Dakle, kao i svi drugi, imaš temu i argumente koji se nude u potporu teza i slobodan si do mile volje raspravljati o tome.

Tko želi na bilo koji način baviti se autorom i drugim sudionicima u raspravi, morati će to na nekom drugom mjestu, odnosno ispod mojih dnevnika takvi komentari idu u spam.

B-52

Tko je glasao

Znate li nekog tko je pao na diplomskom? Naravno, ne znate

Dobar dan, akademski građani. Imam za vas jedno pitanje: znate li ikog - ikog - tko je u bivšem jugoslavenskom ili našem hrvatskom viskoškolskom sustavu pao na diplomskom ispitu? Da je neuspio u obrani diplomskog rada?

Evo, ja ne znam. I javno se kladim da ne znate ni vi. Izvolite, demantirajte me :-)

Slijedi logično pitanje: zašto je to tako? Pa, zato što je diplomski ispit i diplomski rad kod nas, kao i u bivšoj Jugoslaviji, bio i ostao obična formalnost. Ako je student na fakultetu položio sve ispite, preostalo mu je samo da se s profesorom-mentorom dogovori o temi diplomskog uradka, napiše ga i preda. Nakon toga, po potrebi, mentor bi studentu sugerirao što u diplomskom treba popraviti, dodati ili oduzeti, a potom bi ga ocijenio. Jednom kad je od mentora dobio zeleno svjetlo da mu je rad okej, studentu se "diplomski ispit" sveo na prikupljanje potpisa profesora članova ispitnog povjerenstva, i kasniju klopu i pijanku s prijateljima. I to je sve.

Sad to izvolite primijeniti na tzv. "slučaj Brkić". Dodajte da je tip koji najavljuje ponavljanje postupka protiv Brkića bio glavom i bradom član ispitnog povjerenstva koje ga je s "70% prepisanim radom" pustilo proći na diplomskom ispitu. Evo, čak ne morate ni istraživati čiji je potrčko. Recite, što ste zaključili?

Ako vam sad nije postalo jasno, nikad ni neće :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Pitalica

Pitati se možemo, možda prigodnije, koliko ljudi poznamo koji su prepisali oko 70% svoje diplome?
Eto, ja osobno ne poznajem nikog za razliku od tebe, MKn, koji vjerojatno poznaješ mnogo njih.

leddevet

Tko je glasao

Good point! Trebalo je

Good point!

Trebalo je ukazati na logičku pogrešku u dokazivanju koju čine skoro svi koji tvrde da Brkićevo prepisivanje diplomskog rada nije zapreka da postane ministar.

Umjesto da kao argument za svoju tezu navedu koliko ljudi poznaju da su učinili isto što i Brkić, od sugovornika traže da navedu one koji nisu.

Pravo je i jedino relevantno pitanje oko Brkića, smije li u normalnoj demokratskoj zemlji ministrom postati osoba koja je prisvojila tuđe intelektualno vlasništvo i podvalila ga kao svoje.

Ništa drugo nije bitno, osim ako želimo razvodniti problem i zamagliti notorno. Što Brkićevi branitelji uporno pokušavaju, srećom bezuspješno.

B-52

Tko je glasao

Umjesto da kao argument za

Umjesto da kao argument za svoju tezu navedu koliko ljudi poznaju da su učinili isto što i Brkić, od sugovornika traže da navedu one koji nisu.

Oprosti, ali ovo je smiješno. Podsjetio sam na notornu činjenicu da su diplomski ispit i diplomski rad još od Jugoslavije bili i ostali čista formalnost, s čim si se složio, a potom sam ustvrdio da je nekih 9/10 (slovima: devet desetina) diplomskih radova, ili čak i više, obična krivotvorina - a ni to nisi osporio, nego si rekao da je "nebitno" :-)

Nije nebitno, pobogu, nego je krucijalno. Ako je diplomski rad formalnost koju (gotovo) svi više ili manje prepisuju - s čim se slažeš, ili to ne osporavaš - onda takav postupak ne možeš predbacivati samo Brkiću, a ostalima gledati kroz prste.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Kad je moral rastezljiva roba

Kao što sam gore rekao, u tvom krugu prijatelja (još od Jugoslavije) su 9/10 prepisivali završne radove, a u mojem krugu se trebalo ozbiljno naraditi da bi se moglo pristupiti obrani. Osim toga izvrčeš činjenice jer u sustavu gdje mentor prati tvoj rad i određuje kad je rad postigao potrebnu kvalitetu nije realno da će kandiat na obrani biti srušen, dakle ni u kojem slučaju nije "čista formalnost", barem ne u ozbiljnim školama.

No slažem se s SM-om da je to nebitno jer to što drugi kradu nije nikad bilo opravdanje za ičiju krađu, a ti kao fiškalni potrčko bi to trebao znati, a posebno je zanimljivo da se iz tvojih upisa može zaključiti da i ti smatraš da je Brkić copipastao svoj završni rad!

U svakom slučaju želim i tebi i Brkiću da vaši zubari imaju diplome stečene na Brkićev način, ma što god to značilo.

leddevet

Tko je glasao

studij kriminalistike

nije takve vrste kako uspoređuješ @l9, to nije nešto poput arhitekture ili stomatologije kako sugeriraš...

kriminalistika u sebi sadrži više disciplina...

Brkić nije magistrirao ili doktorirao e da bi ponudio nešto novoga, do tada neobjavljenog.

Naravno da je kompilirao ili što veli @hlad..kompilirali su mu kolege štreberi.

Tema je nešto oko unutarnje organizacije MUP-a, kako je posložen ustroj...

što je samo po sebi limunada za obranu...

čak držim da je nije ni ( pretpostavka ) detaljno pročitao..tu radnju...

Uopće nije point u tome.. stvar je u ovoj histeriji i harangi...ova haranga izbornih gubitnika već doseže granice metafizike...

takve banalnosti, poput prijave prebivališta, donirano cca 500 Kn stiropora ili što čovjek dopušta mogućnost da Bog možda ipak postoji,šale onog doministra na račun morločkog ponašanja gedžovana od tko zna kada, priviđanje ustaša na svakom ćošku

jebo vas Milanović, luđi ste od njega, osladio vam se svima klijentelizam

sve dobro...

Tko je glasao

Bolje ispast blesav, nego iz aviona

Uobičajena je stvar da se u svakom znanstvenom radu, bio to esej, nekadašnja matura, diplomski, magisterij, doktorat... koriste citati iz precizno i pošteno navedene literature i autora, tj. da se "kompilira", međutim prikan nije prepisivao i kompilirao neke autore i neku stručnu literaturu, nego je kopipejstao, tj. prekopirao tuđi diplomski rad, zajedno sa svim tipfelerima.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Eto, ispadoste i iz aviona

Osim što je okretanje pile naopako (proganjati onoga tko je otkrio nedjelo) tipično za vas ognjištarce kad se radi o vašim lopovima, ako ćemo se praviti da o tome doista polemiziramo, takav vaš stav odaje vas kao totalne glupane koji pojma nemaju o čemu doista trkeljaju.

Naime, ako primjerice profesor na recimo FFZG ocjenjuje nečiji diplomski, male su šanse da će on prepoznati kako se radi o prepisivačini nečijeg diplomskog sa npr. FFZD, pa čak i sa vlastitog fakulteta, ako je originalni rad nastao ranije kod nekog drugog profesora. Što bi on valjda trebao pročitati i zapamtiti sve diplomske svih studenata ikad?!

Zbog sustavnih afera na ovom području, trebalo bi uvesti javne digitalizirane diplomske, tj. da svi diplomski budu javno izloženi na internetu.

Svaki diplomant i budući intelektualac a la Vaso mogao bi se poslužiti brojnim raspoloživim alatima za provjeru autentičnosti, poput ovih navedenih dolje, pa onda stisnuti onoga koga je unajmio da mu isporuči "rad" da malo bolje zašafla i upakira tekst kako stvar ne bi bila baš glupo očigledna.

http://www.plagiarismsoftware.net/
http://www.plagtracker.com/
...

Inače, ne kužim vas i vaše nastojanje da opravdate očigledno muljanje i kokošarenje, kad jednostavno možete jasno i glasno reći da Brkića proglašavate diplomiranim intelektualcem zbog toga "gdje je bio 91." i "kako je branio ratnog zločinca Norca" - nema sumnje da bi upravo takav pristup naišao na još veće odobravanje vaših krezubih pristaša.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

to je tamo uobičajena praksa

sve dobro...

Tko je glasao

Mašala

Naime, kojim propisom je propisano tamo koliko se smije prepisati...
Koliko ja znam dozvoljeno je 69%, a Brkić je, avaj, prepisao 70%!

Boktetvoj trešćice, zar ti nisi išao u školu?

leddevet

Tko je glasao

Dveni, Uobičajna praksa je da

Dveni,

Uobičajna praksa je da neki studenti za nešto novaca pišu diplomske radove. Ako je Brkić takvom jednom dal da to za njega napravi, a taj je štancal sve diplomske radove po šemi, pa usprkos provjeri tog rada, nije mogel znati da mu je podmetnuto kukučino jaje.

Sigurno je morao taj svoj diplomski rad i branit, pa da ga nije obranio, onda nebi ni diplomu dobio.

Ni jedan član komisije nije mogel znati šta i kako je neki diplomant napisao godinu dana ranije, jedino ako nije sad onaj student na to ukazao.

Isto tako je taj član komisije, do sada znao za ne pravilnosti i još je veći krivac .

Tko je glasao

ovdje nije ni to u pitanju @Skviki

nego se nekog predvidi za neko radno mjesto a za koje nema odgovarajuću stručnu spremu tj. predviđenu sistematizacijom....

e onda mu se da privremeno rješenje za to radno mjesto i rok da u određenom roku završi školu tj. stekne diplomu...

Ljudi polože prijemni i upišu vanredni studij kriminalistike uz rad....

Tamo im je najlakše jer imaju tamo vezu...

Znam jednog koji je imao SSS a radio na radnom mjestu gdje se traži VŠ...pa je u roku 4 godine završio vanredno VŠ za - tetu u vrtiću- i pazi sad, ponovno je unaprijeđen na radno mjesto za koje je predviđeno VSS, jer se može "zbog potrebe službe" rasporediti iako nema odgovarajuću stručnu spremu.

Za odgojitelja predškolske djece mu je bilo najlakše i najbliže , vanredno uz rad.

No on je "igrač", on je "naš". Dok radi kako mu se kaže...da,da..ne po zakonu nego kako mu se sugerira..nitko neće postavljati pitanje njegove stručne spreme.

Tako to funkcionira. Kriv je sustav koji to dopušta, a ne pojedinac.

Pogledaj kako je škola najednom krenula Kotromanovića kad je napustio HDZ i prešao u SDP

"MINISTAR obrane Ante Kotromanović u SDP se upisao s činom brigadira i trogodišnjom srednjom školom. Član Savjeta SDP-a postao je nakon što ga je svemoćni Ivo Sanader, unatoč nekim otvorenim protivljenjima, otkačio iz HDZ-a.

SDP-u se pridružio kao savjetnik za braniteljska pitanja, a 2007. i formalno učlanio u tu stranku, a iste godine na parlamentarnim izborima izabran je u Sabor gdje je imenovan predsjednikom Odbora za ratne veterane.

Kotromanović je u Sinju završio srednju školu za tkalca, otišao u rat i iz njega izišao s činom stožernog brigadira. Nakon rata kratko je vodio tvrtku za razminiranje “Zdrug”, prodavao keramičke pločice u tvrtki “Urbaniko”, (o tome se još vuku neki sudski postupci) te pisao kolumne u Večernjem listu.

Kad je izabran za paralamentarca Kotromanoviću su prijatelji savjetovali da nastavi školovanje. No, fakultet nije mogao upisati jer nije imao završenu potrebnu srednju školu. Na brzinu je 2006. stekao uvjerenje o završenoj četverogodišnjoj Tekstilnoj školi. Ne znamo koliko je redovito pohađao nastavu u Sinju, ali jedno je sigurno – s 38 godina bio je najjači u razredu.

S diplomom četvrtog razreda Tehničke i industrijske škole Ruđera Boškovića iz Sinja studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti upisao je 2007. Diplomirao je četiri godine kasnije.

Kad je diplomirao Kotromanović je prijatelje pozvao na feštu. Na upit kolega je li mu bilo teško završiti fakultet ministar je odgovorio: “Ne, da sam znao da ovako lako završio bih i srednju!”

To su ti kaubojski fakulteti koje se završava ako se plati, kupi...ili ako stranka stoji iza tebe, neki politički utjecajni ljudi.

sve dobro...

Tko je glasao

Ako je Brkić takvom jednom

Ako je Brkić takvom jednom dal da to za njega napravi, a taj je štancal sve diplomske radove po šemi, pa usprkos provjeri tog rada, nije mogel znati da mu je podmetnuto kukučino jaje.
Podmetnuto mu je kukavičje jaje!? Hoćeš reći nije kriv Brkić koji je kupio diplomski rad, nego student koji ga je napisao jer nije originalan nego prepisan?

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Imamo Zakon o pravima

Imamo Zakon o pravima potrosaca, pa neka Brkic tuzi tog studenta kod kojeg je narucio pisanje vlastitog diplomskog rada. Nek trazi povrat novca, a studentu zabranimo pisanje diplomskih radova studentima tipa Brkic. Mozda je i obavjestajna sluzba vrbovala doticnog studenta da podmetne Brkicu kukavicje jaje u obliku prepisanog diplomskog rada. Osnujmo saborsko povjerenstvo da nam to istrazi...

Tko je glasao

MOST i njihova "tripartitna vlast"

Osnujmo saborsko povjerenstvo da nam to istrazi...Osnujmo saborsko povjerenstvo da nam istraži ovo:

http://direktno.hr/en/2014/direkt/40554/%C5%A0ef-PNUSKOK-a-je-krivotvori...

MOST i njihova "tripartitna vlast".

Tko je glasao

@Martin: :-)

mamo Zakon o pravima potrosaca, pa neka Brkic tuzi tog studenta kod kojeg je narucio pisanje vlastitog diplomskog rada.
Eto, konačno nešto pametno i konstruktivno u ovoj iskonstruiranoj aferi koju udba podmeće jednom pravom 'rvatu! :-)

Tko je glasao

Naravski

i ne samo da je kriv taj 'nepoznat netko' jer se za 500kn nije potrudio vasi napraviti originalan diplomski, već je kriv i cijeli sustav što ga nije ulovio u nedjelu. Znači nije kriv on koji je radio prekršaj, nego budale koje su računale da je sam sastavio 30-ak stranica teksta. Trebalo bi dakle svakog studenta apriori tretirat kao prevaranta, koliko sam shvatio 'logiku' naših krezumica. Djelomično se i slažem, ali u slučaju da je student hdz-ovac, onda treba otvorit četvore oči.

Krezumice se zapravo vode onom starom teorijom da su krivi svi osim samog počinitelja, jer je njihov. Kao ekipa koja je masovno ubijala židove, jebiga, nisu oni ubojice već su samo pokorno slijedili navade i naredbe. To što je ubijeno par milijuna ljudi je samo greška sustava, oni su samo izvršitelji. Tako i vaso, bio bi budala da nije prepisa kad je 'normalno' da u toj drotovskoj kvaziškolici svi to rade. Onda se čude zašto ih se smatra moronima i zašto silom moraju iznuđivat poštovanje.

Bolesna je stvar da se o ovakvom slučaju uopće raspravlja, na sudu je dokazano da je 70 posto diplomskog prepisano, a glavni akter se brani da 'koliko on zna' rad nije prepisan. Da nije tragično, bilo bi komično. Ne da smo dotakli dno, nego rujemo još dublje u mulj. Bolest i sramota.

Tko je glasao

"da u toj drotovskoj kvaziškolici svi to rade"

sve dobro...

Tko je glasao

Multidisciplinarnost

kriminalistika u sebi sadrži više disciplina...
Hm, vjerojatno je to jedini studij koji u sebi sadrži više disciplina, a kod Brkićevog slučaja s posebno ističe disciplina Ctrl+C / Ctrl+V

Uopće nije point u tome.. stvar je u ovoj histeriji i harangi...ova haranga izbornih gubitnika već doseže granice metafizike...
Ma kakva te histerija spopala, imamo vladu od premijera na niže sastavljenu od nakaradnih tipova skupljenih vjerojatno na Hreljiću ili nekom drugom buvljaku i naravno da je krenula sprdnja na tu i takvu ekipu. Ja tu zapravo ne vidim nikakvu histeriju nego jako dobru zabavu skoro na nivou Monty Python-a. Posebno sladak dodatak zafrkanciji ste mi svi vi mali od kužine koji se grčevito trudite objašnjavati i u tom objašnjavanju prtljate toliko da mi vas je zapravo postalo žao.

Eto došlo je do toga da smo saznali da studij kriminalistike "sadrži više disciplina" i da je Brkićeva diploma "limunada za obranu..." što je i takvo bilo preteško za njega nego "kompilirali su mu kolege štreberi". Ajme drvo, ti si stvarno balvan!

leddevet

Tko je glasao

ajd ne seri

sve dobro...

Tko je glasao

utjecaj

Ako Brkić ima utjecaj na branitelja, znači imao je utjecaj na šatoraše, zbog čega ih nije zamolio da lijepo šatore pomaknu samoi 1 m južnije kako bi se omogućili osobama s invaliditetom u kolicima da pristupe pristupnoj rampi kako bi mogli ući u Munistarstvo branitelja ili Ministarstvo socijalne politike i mladih. Oni koji prolaze pokraj šatora lijepo mogu vidjeti kako šatori onemogućuju pristup rampi za navedene ustanove.

Što se tiče prepisivanje - dobar dio diplomskih radova, pogotovo onih na fakultima na kojima se dio diplomskog rada ne radi u nekom laboratoriju, se prepisuje. Samo prepisivači to lijepo zabašure sa svojim riječima, malo promijene redoslijed odlomaka. Kad se 70% rada jednostavno prekopira onda se može pitati koliko ta osoba zna o temi koju je prepisala.

w. ;)

Tko je glasao
Tko je glasao

Tuđmanu ne pakovati

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Dok ne nabrojiš barem

Dok ne nabrojiš barem nekoliko osoba iz te navodne 9/10 većine koji su predloženi za ministre u vladi HDZ/MOST/privjesci, naravno da je nebitno koliko je ljudi osim Brkića pokušalo podvaliti tuđi intelektualni rad kao svoj.

B-52

Tko je glasao

Ja samo tražim da se na sve

Ja samo tražim da se na sve primjenju jednaki kriteriji.

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

dečki i cure, čini mi se da u

dečki i cure, čini mi se da u ovoj storiji u Brkićevoj diplomi još nismo došli do istine, koja glasi - Brkić vjerojatno nije ništa prepisao. On je samo naručio gotov diplomski rad, koji je proslijedio dalje, a da ga nije ni otvorio. To je uobičajena stvar u našoj visoko školskoj praksi, posebno privatnoj, gdje roditelji upisuju i skupo plaćaju školovanje svoje netalentirane i nezainteresirane djece. U HRvatskoj je diploma obvezan dokumentić u borbi za razne državne sinekure i ne biraju se sredstva da se do nje dođe. Diploma sama po sebi ne znači ništa, mora se priložiti uz ostatak dokumenata u formalnom kandidiranju za neko mjesto u nekom ministarstvu, jer je tamo propisano da se za neko mjesto mora imati nekakva diploma.
Postoje i ljudi koji dobro žive od serijske produkcije diplomski i dodiplomskih radova, koji se za određenu cijenu uručuju studentima raznih šarolikih privatnih i ostalih visokoškolskih institucija. Dobar dio tih studenata, kojima roditelji plaćaju skupo školovanje ne zna sastaviti deset suvislih rečenica, a kamoli napisati seminarski ikli diplomski rad. Osim toga, već su u svojoj skorojevićkoj obitelji instruirani da to i nije važno, da se sve može kupiti pa i diploma.
Iz svega se vidi da je Brkić upotrijebio jedan od serijskih proizvoda, a da ga nije ni otvorio. On osobno ništa nije ni prepisao, ni kopipejstao. Naletio je na produktivca, koji mu je uvalio rad koji je već mnogo puta kompiliran i slijepljen od mnogo drugih krpica i krpa.

Tko je glasao

Brkić vjerojatno nije ništa

Brkić vjerojatno nije ništa prepisao. On je samo naručio gotov diplomski rad, koji je proslijedio dalje, a da ga nije ni otvorio. To je uobičajena stvar u našoj visoko školskoj praksi...
Postoje i ljudi koji dobro žive od serijske produkcije diplomski i dodiplomskih radova, koji se za određenu cijenu uručuju studentima raznih šarolikih privatnih i ostalih visokoškolskih institucija. ...
Iz svega se vidi da je Brkić upotrijebio jedan od serijskih proizvoda, a da ga nije ni otvorio. On osobno ništa nije ni prepisao, ni kopipejstao. Naletio je na produktivca, koji mu je uvalio rad koji je već mnogo puta kompiliran i slijepljen od mnogo drugih krpica i krpa.

Naravno, ne znam što je Brkić učinio ili nije, ali ostalo je vjerojatno točno. Naime, još u davna olovna vremena debele Jugoslavije, kao, ah, neimućnom studentu, pisanje seminarskih i diplomskih radova za novac bilo mi je sasvim solidan izvor prihoda i relativno lagan način krpanja budgeta. Faksovi su bili natrpani razmaženom, blaziranom djecom komunjarskih prdonja, prepunom love, a bez mozga, ili jednostavno lijenom do boli... milina :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Možeš li nabrojati nekoliko

Možeš li nabrojati nekoliko svojih klijenata, odnosno barem jednog, koji su predloženi za ministre u Oreškovićevoj vladi?

B-52

Tko je glasao

Ma daj, pa čitaj što piše. U

Ma daj, pa čitaj što piše. U moje vrijeme, Tito se još nije bio ni pošteno ohladio :-)

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Svašta je moguće, pa i to što

Svašta je moguće, pa i to što kažeš.

Poznato je da ima ljudi koji se bave produkcijom maturalnih, seminarskih i diplomskih radova (za doktorske je to ipak malo teže), ali za sada nema indicija (ne insinuacija) da je Brkić pribjegao tome, osim što se s obzirom na to da je istovjetnost njegovog i tuđeg rada u velikoj mjeri potvrđena, to objašnjenje logički uklapa u ono što je ustvrdio Brkić (da koliko on zna, nije prepisao).

Kako bilo, čovjek koji je takav diplomski rad predao kao svoj, ne može biti ministar.

B-52

Tko je glasao

kad jadnici ne mogu izvući ništa drugo onda vade gluposti

poput prebivališta ili ovo s diplomom..licemjerje na kvadrat koje je uveo Milanović sa svojom ljestvicom...

masu ih je završavalo taj fax samo radi dobijanja radnog mjesta i paralelno s tim su skupljali medicinsku domunemtaciju za HRVI, da bi odmah po diplomi otišli u mirovinu s radnog mjesta koje nosi čin primjerice satnik,bojnik i shodno tome veću mirovinu...

To je bio samo još jedan način da se rastosiljaju branitelja iz državnih struktura.

sve dobro...

Tko je glasao

Navodna "masa tih koji su na

Navodna "masa tih koji su na isti način završavali fakultete" ne konkurira za ministarsku poziciju pa je irelevantno za temu radi li se doista o masi ili ne.

Dobronamjerno ću ove "jadnike" pripisati političarima, a ne nama koji ovdje potenciramo Brkićev nemoral, pa ovaj komentar za sada neću zarolati.

B-52

Tko je glasao

Navodna "masa tih koji su na

Navodna "masa tih koji su na isti način završavali fakultete" ne konkurira za ministarsku poziciju

Stvarno? Primjerice, bivša Kukuriku ministrica Pusić navodno uopće nije završila srednju školu, kao ni bivši ministar Kotromanović. Bivši Kukuriku ministar Jovanović imao je sličnih dubioza i nebuloza, da bi na kraju sam sebi namjestio posao. Bivši Kukuriku ministar Miljenić čak je snimljen, pobogu, kako dogovara zapošljavanje stranačkih kadrova "preko veze", a bivša Kukuriku županica Merzel uopće se nije mogla sjetiti što joj je bila tema diplomskog rada.... itakodalje.

Niti o jednom od tih slučajeva nikada nisi napisao ni riječi. Ni ti, ni bilo tko drugi od ovih koji ti ovdje povlađuju i "zagražaju se".

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Niti o jednom od tih

Niti o jednom od tih slučajeva nikada nisi napisao ni riječi. Ni ti, ni bilo tko drugi od ovih koji ti ovdje povlađuju i "zagražaju se".

Kao prvo, nitko od navedenih nije "slučaj" jer osim političkih protivnika koji se ne libe podmetanja nitko nije utvrdio da bi itko od njih učinio što i Brkić, njegovu prepisivačinu je utvrdilo povjerenstvo visokoškolske ustanove.

Drugo, pošto se ne bavim naklapanjima s ekstremno desničarskih portala, insinuacije tog tipa mi nisu interesantne za bavljenje.

Što naravno ne znači da o naklapanjima ne mogu pisati oni koji su zainteresirani. Samo ne pod mojim dnevnikom.

B-52

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci