Tagovi

Bravo Predsjedniče!

Predsjednik Republike kao da je pročitao moj blog. Konačno je preuzeo inicijativu i napravio sastanak o gospodarskoj budućnosti Hrvatske. Ona je krajnje zabrinjavajuća. Potrebna su nova rješenja. Njih za sada nema. Nema ni jasne strategije razvoja Hrvatske. Mesićeva konkretna pitanja nisu dobila odgovore. Zašto? Nije bilo Vlade da na njih odgovori.
Građani su vrlo nisko ocijenili prvih sto dana Vlade. Vladi je ta ocjena dobra. Ona je prezadovoljna kako vodi zemlju, sve je pod kontrolom, nema problema, nikada nam nije bilo bolje. Zadovoljna je što je inflacija najviša do sada čak 6 posto, zadovoljna je što su sindikati nezadovoljni, zadovoljna je što se odustalo od ZERP-a, zadovoljna je što je kruh poskupio 10 posto. Zadovoljna je što ni sama ne zna koliko poglavlja treba otvoriti i zatvoriti.
No nisu nikako zadovoljni što je Mesić preuzeo inicijativu kada je gospodarstvo u pitanju. On je sazvao vodeće gospodarstvenike.zemlje da se vidi kuda Hrvatska plovi na svom gospodarskom pravcu. Vlada se nije odazvala pozivu Predsjednika Republike. Umjesto na Pantovčak otišla je u najvećem sastavu do sada na jednu prilično dosadnu stranačku konvenciju političkog partnera koji ima ulogu ukrasa u vladi.Na sastanak je poslala činovnika umjesto svog najjačeg čovjeka za gospodarstvo. Zaključak: Vladi je stranačka konvencija HSS-a važnija od rasprave o gospodarstvu kod Predsjednika Republike. Imaju pravo, zašto se zamarati Mesićem, kada su zadovoljni kako vode zemlju. Osim što je poslala poruku da joj nije stalo do rasprave o gospodarstvu,Vlada je poslala Predsjedniku Republike još jednu poruku. Ona glasi: Predsjedniče iako smo se nedavno poigrali s prijedlozima o smanjivanju tvojih ovlasti, mi smo ti već sada faktički smanjili utjecaj i doživljavamo te kao fikus... Eto tako će se Vlada ponašati ukoliko Predsjednik Republike bude bio biran u Saboru, a ne na neposrednim izborima. Hoće li u tome uspjeti?

Komentari

Možda najbolji komentar na

Možda najbolji komentar na kafanske poskočice predsjednika Mesića o njegovoj brizi za hrvatske sokove i izvoz u Kini dao jedan forumaš...

Predsjednik Mesic na sastanku sa gospodarstvenicima postavio je pitanje zasto se u kini moze naci vocni sok iz jedne male susjedne drzave a nemoze nas ja se vec dugi niz godina pitam zasto nas predjednik na svm javnim nastupima pije i ujedno reklamira strani vocni sok. Zar to nije jedinstveni slucaj da predsjednik jedne drzave radi na promociji gospodarstva druge drzave a ujedno daje savjete svojim gospodarstvenicima..dali je predsjednik svjestan da je njegov javni nastup popracen u svim javnim medijima u udarnim terminima,koliko je to sati besplatne reklame za strani vocni sok iz jedne nama susjedne male drzave.savjetnici su mu, a kojih ima, hvala bogu trebali rec da se to zove prikiveni marketing da se to placa a ujedo se i kaznjava u nomalno uredjenoj zemlji. Dakle moje pitanje je zasto predsjednik hrvatske pije strani vocni sok. P.s. danas je predsjednik prvi put od kako vlada na stolu imao sok iz zemlje koju vodi i potice njezino gospodarstvo

A kao dokaz, pogledah slike i vidi istina...linkovi na predsjednik.hr
slika 1 (velika)
slika 2 (velika)

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

hm, zar ovo nije onaj

hm,
zar ovo nije onaj vindijin voćko na stolu?

ili sam skroz fulao poantu

Tko je glasao

i meni tako izgleda

i meni tako izgleda

Tko je glasao

Vidiš bjesni da ti partija

Vidiš bjesni da ti partija uloži 1% truda koji ulaže u blačenje drugih u ekonomska pitanja možda bi se i pokrenuli, ovako imamo samo skupo plačeni PR.

Tko je glasao

voda je studena, a koji to

voda je studena,
a koji to sok pije?

Tko je glasao

Reka san prije i ponavljat

Reka san prije i ponavljat ću, kako je lažljivac vika da će proglasiti ZERP (dok je ima potpisanu notu) tako će braniti, branija je i brani Hrvatske interese, ekonomiju i ugled.

Tko je glasao

DrIvo II nema zašto

DrIvo II nema zašto ponašati se drugačije nego ignorirati sve ono što mu ne odgovara.
Opozicija kakvu ima, koalicijske partnere kakve ima, miran narod u zemlji u kojoj se sindikati svakih 10 godina sjete okupiti ALI NAKON netom održanih izbora, mediji koji mu jedu iz ruke... može li mi netko objasniti zašto bi se drIvo II trebao drugačije ponašati?

Tko je glasao

Vidi , vidi , ... Vidi,

Vidi , vidi , ...
Vidi, molim te Lion Queen i Bijes drugi koji nikako da postane prvi, zajedno se trude dizati maglu povodom ovog posta. Očito je pogođen u sridu.

Tko je glasao

U kakvu sridu?? Ovaj post

U kakvu sridu?? Ovaj post pokazuje da se Vesna hvata za slamku spasa, videći je u Predsjedniku Mesiću. Misli, ako mu se bude dovoljno dodvoravala da će možda uspjeti uletjeti u njegov tim. Kakva je tu magla potrebna?!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Moja bijesna Lionice.Ja ne

Moja bijesna Lionice.Ja ne želim biti dio Mesićeva tima. Za moj ukus ima previše godina da bi bio moja slamka spasa,. hahaha. 

Tko je glasao

vesnice, ti bi prihvatila

vesnice, ti bi prihvatila mesićev poziv obje ruke i da se opet možeš vozikati po zagrebu u Mercedesu SLK... Možda toga nii danas svjesna ali na prvi mig s Pantovčaka shvatila bi da je to ta prilika...

(i btw, još mi nisi odgovorila koji auto sad voziš kad ti ga više ne plaćamo mi porezni obveznici)
Ispravak: vidim niže odgovor: Mercedes voziš.. Ali 220d ili SLK? Jer siguran sam da ono u čemu si se vozila kao ministrica nije bila krntija, a što ti je službeno pripadalo (Passat?) a što si ti nabavila kroz državne kanale to je pitanje

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

ne da mi se komentirati baš

ne da mi se komentirati baš svaki tvoj demagoški uradak. malo mi je to već dosadno.

Tko je glasao

hehhee, a barba Zlatan?!

hehhee, a barba Zlatan?!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

mislim da smo zaboravli za

mislim da smo zaboravli za početak istaknuti da NITI jedan medij nije prenio tih Mesićevih 13 zašto, svi samo prepirčavaju i puste u prilogu možda 2 ili 3 zašto.

Zar to ne govori najbolje koliko su tih famoznih Mesićevih "13 zašto" kafanske doskočice, čak niti vrijedne detaljnog nabrajanja...

dodatak, na predsjednik.hr možemo pročitati cijeli Mesićev govor
uvodni dio
zavrsni dio

Pa ljudi, kad predsjednik prepričava 2-3 pojedinačna incidenta (tipa onaj tip za vizu iz Saudi Arabije ili slučaj B s 500+ dana za građevinsku dozvolu) i to mu čini osnovu govora od 5 minuta - jasno je da NIŠTA pametno ne govori, da nikakvu analizu stanja i definirane probleme neće iznjeti već samo kafanski ispričati kako eto nije sve najbolje moguće....

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Tebi 500 dana čekanja za

Tebi 500 dana čekanja za građevinsku dozvolu nije problem?
.

Tko je glasao

Naravno da je, ali glupo je

Naravno da je, ali glupo je diskutirati o takvom slučaju bez svih podataka... I uopće je glupo na kakti ozbiljnom sastanku koji se bavi temeljnim problemima iznositi 3-4 pojedinačna slučaja koji kao dokazuju nešto...

To je karakteristika neobrazovanih i ograničenih, oni ne mogu diskutirati na općem nivou i objasniti ključne probleme već to moraju opisivati konkretnim slučajem i to predstavljati kao temelj problema..

Napisah već 10 puta pa ću i 11, Mesićev skup bi bio jedno jadno kafansko okupljanje puno kafanskih doskočica ekipe koja nakon posla pije Žuju ili Karlovačko u lokalnom bircu (barem što se tiče Mesićevih izjava), ali kao da je to nešto čudno... To je njegov domet... Pa ljudi, on NE GOVORI engleski, on NEMA pojima što se događa u svijetu osima ako mu ne prevedu to u kafanski vic pa onda eventualno shvati..

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

NITI jedan medij nije prenio

NITI jedan medij nije prenio tih Mesićevih 13 zašto

Zar to ne govori najbolje

Itekako, samo ti to ne vidiš.

Tko je glasao

Potrebna su nova rješenja.

Potrebna su nova rješenja. Njih za sada nema.

Rijesenja su dobro poznata, ali nema ih tko provesti.Gerontokrati sazivaju simpozije u stilu Plenuma CK na kojima se mlati prazna slama o tome sto bi i kako trebalo, umjesto da cuvaju unuke u parkovima.

1. Reforms must be pushed through, not piece by piece, but in the biggest chunks possible. Political resistance to both small and big reforms is the same.

2. Without the ability to print money or any other way to raise money, the government could only balance the bud­get by cutting expenses. The International Mone­tary Fund (IMF) offered a loan to balance the budget, but the government decided to build the future of Estonia on the momentum for radical reforms, not loans.

3. Cutting subsidies sent the Soviet indus­trial dinosaurs a simple and clear message: Start working or die out. As was shown by subsequent developments, the majority chose to start working.
( koliko smo milijardi bacili u brodogradilista?!)

4. Under Soviet-imposed socialism, people were not used to thinking for themselves, taking the ini­tiative, or assuming risks. Many had to be shaken free of the illusion--common in post-communist countries--that somehow somebody else would solve their problems for them.

4. For a transition economy like Estonia's, attract­ing foreign investment was a superior alternative to borrowing from international institutions, such as the World Bank and the IMF. First, by accepting development aid, we would have run the risk of maintaining the relative backwardness of our coun­try. Development aid may consist of obsolete tech­nology and obsolete advice, which no longer assists modern countries. By using this assistance, coun­tries in transition lose the opportunity to use their backwardness as a springboard for development.

5. All developing economies need to build effective institutions that move their new laws from paper to practice. Formal legal systems place judges, prosecutors, arbitrators, court functionar­ies, and the private legal profession in the role of primary interpreters and enforcers of laws. Devel­oping and securing all of these systems is vitally important for the reforms' success, as is creating an effective civil service.

6. The rule of law is especially important in fighting corruption, one of the worst diseases of transition economies. Corruption thrives when public officials and private agents have much to gain and little to lose from taking a bribe, which is precisely the situ­ation that exists in most transition countries. Uncer­tain or non-transparent rules, heavy regulation, and pervasive controls give officials exceptional power, many opportunities to seek bribes, and a wide scope for appropriating public wealth.

Itd.

* Pise: Mart Laar served as Prime Minister of Estonia from 1992 to 1994 and from 1999 to 2002.
** Postao je Premijer sa 32 godine, a neki clanovi vlade su bili i mladji.Ne treba stoga ni sumnjati da je danas Estonija No.1 u Europi po informatizaciji! ( foreign investment in the form of joint business ventures greatly improved telephone service; substantial fiber-optic cable systems carry telephone, TV, and radio traffic in the digital mode; Internet services are widely available; schools and libraries are connected to the Internet, a large percentage of the population files income-tax returns online, and online voting was used for the first time in the 2005 local elections)

ESTONIA
GDP - per capita (PPP):$21,800 (2007 est.)
GDP - real growth rate:7.3% (2007 est.)
Unemployment rate:5.2% (2007 est.)

Tko je glasao

imaš link na original ovog

imaš link na original ovog teksta?
našao sam na neke dijelove ali ne i na cjeloviti tekst

p.s. mart laar je lik koji je u zagrebu na jednom od ona dva summita rekao "borba protiv korupcije počinje tako da sam nisam korumpiran" i mi padamo na prvom koraku

Tko je glasao

Probao sam dati link, ali

Probao sam dati link, ali nije proslo. Probaj u browseru ukucati:

http://www.heritage.org/Research/WorldwideFreedom/bg2060.cfm

Tko je glasao

ja nisam pala. a vjerujem ni

ja nisam pala. a vjerujem ni ti. pa ne govori "mi"!

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

onaj koji bi morao biti

onaj koji bi morao biti nekorumpiran i od kojega sve počinje, eto na njemu pada, onda smo svi ostali po definiciji u banani neovisno o tome da li si ti korumpirana ili ne

Tko je glasao

I to je to. Nikakva "nova"

I to je to. Nikakva "nova" rješenja, draga Vesnica....sve je to deja vu, ne treba otkrivat toplu vodu...btw. koliko puta je ekipica s vrha brijala o tome kak nam Irska treba biti primjer (btw. i Estonci su učili od njih, ali su za razliku od nas FAKAT primijenili neke stvari koje odgovaraju njihovom business environmentu, kulturi, itd. a nisu samo laprdali ko' mi, pisali, bolje reći prepisivali silne studije, na kojima su raznorazni Ing. biroi - konkretno za brodogradilišta - Deloitti, pa i PwC - za telekomunikacije - dizali lovicu, proizvodili tone i tone strategija gdje je opet glavni cilj bio zaraditi lovicu a ne primijeniti ih, itd. tu referiram na nekoliko vladinih uradaka koje sam imala čast vidjeti i koje su, nota bene, bile polupismene - dakle, nismo u stanju niti pošteno PREPISATI od Iraca, Estonaca, Nijemaca, itd.).

Rješenja dakle IMA, to da ih nema je goli nonsense, smijeh, shit, i na kraju LAŽ. Key fuckin' issue here is: želi li ekipa s vrha doista primijeniti dobre prakse iz inozemstva ili ne - još?

CC

Tko je glasao

ovaj moj comment je trebao

ovaj moj comment je trebao ići pod post of G-news ....primjeri iz Estonije..ali nema veze, bit će jasno na što se referiram...

CC

Tko je glasao

Stalno se pozivaš na

Stalno se pozivaš na primjer Estonije i to smatram najboljim načinom da se zapitamo o sebi i zašto nam je tako kako nam je. Evo i u dalekoj Australiji naoko slična inicijativa njihovog predsjednika vlade (mislim barem), ali s potpuno drugačijim ciljem i načinom izvedbe. Čovjek je okupio najbolje ljude iz svih sfera života Australije i zamolio ih da u tom i tom roku daju prijedloge rješenja gorućih problema zemlje. Elem, nisu gubili vrijeme na naricanja, nego žele odgovore u najkraćem mogućem roku.

Ne znam koliko je kod Predsjednika Mesića bilo ljudi mlađih od 50 godina, ali danas samo oni mlađi od 35 imaju potencijala i muda preokrenuti ove unaprijed propale reformske trendove u Hrvatskoj. Ovaj događaj dobio je na značaju samo zbog međusobnog inaćenja nositelja vlasti, a njegovi stvarni dometi bit će vrlo skromni.

Moj savjet Predsjedniku Mesiću je da na Pantovčak dovede mlađariju (one genijalce što skupljaju sve moguće svjetske nagrade iz svih područja znanosti od matematike preko informatike i izumiteljstva pa do prava), da im puno zdrave klope, pića, rekreativnih sadržaja za trenutke odmora i u roku od mjesec dana ti će mu ljudi odgovoriti na sva bitna pitanja koja muče hrvatsko društvo.

grgo

grgo

Tko je glasao

4. Under Soviet-imposed

4. Under Soviet-imposed socialism, people were not used to thinking for themselves, taking the ini tiative, or assuming risks. Many had to be shaken free of the illusion--common in post-communist countries--that somehow somebody else would solve their problems for them.

Koliko sam samo komentara ispisao na ovu temu...A odmah me napadali da nemam humani karakter, da ovo, da ono...

Super post g-news!

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

pa stvarno vesna, čudite

pa stvarno vesna, čudite me!! nemrem belivat da ste i vi porauhali ovu besplodnu, besmislenu inicijativu foliranta i vicmahera koji se odaziva na ime predsjednik RH..pa za boga miloga, koliko dugo je on predsjednik?? i konačno se sjetio pokrenut nešto, itd. ma dajte, nemojte me nasmijavat, pa koliko puta je bilo sličnih inicijativa, ne nužno od Stipice, ali i od njega, raznih konferencija, naklapanja i preklapanja, SWOT analiza, dubinskih snimanja, ovoga, onoga da ne nabrajam...da bi se zaključilo kako eto nemamo stratetiju, itd.itd. ili imamo ali ne valja....i tu bi sve stalo. Spomenut ću samo "kultno" godišnje okupljanje HED-a u Opatiji, gdje Stipe obavezno iz prvog reda mudro kima glavom, baš kao da kuži sve ekonosmke teorije o kojima izlažu učeni gosti, itd. itd. knjige se štampaju s govorancijama s konferencije, par dana sve novine samo gnoje o tome...i onda brzo sve stane..as usually. I vi očekujete da bi ova inicijativa trebala biti drugačija? ah, vesnica, vesnica, you did not strike me as naive, but now...poslije ovog posta...hm, hm..

CC

Tko je glasao

Ako je Mesić folirant ili

Ako je Mesić folirant ili vicmaher, onda je Sanader H.C.ANDERSEN koji je nedavno naciji ispričao bajku o tome kako je nakon sto dana obuzdao inflaciju i da mu je to izvanredno uspjelo.Da točno, to mu je tako dobro uspjelo da su idući dan cijene kruha i ostalih stvari odletjele u nebo, brže nego duše svetaca.
Vrijeme je za konsenzus, za radikalne rezove i za ozbiljnost na svim stranama! Dogorjelo je do noktiju........

Tko je glasao

gle, vesna, sunac, pusti ti

gle, vesna, sunac, pusti ti sad Sankija i druge. My question was about STIPE pa ajmo se držat Stipice i probat izradit NJEGOV psiho-robot. A ako nemaš - ili misliš da nemaš - dobar odgovor, onda tako i reci. Ovakav tvoj odgovor je tipično politikantsko gnojenje, relativiziranje i prebacivanje lopte u drugo dvorište itd. I toga smo se naslušali i nagledali godinama (u svim vladama, molim lijepo!).

CC

Tko je glasao

Ma da, ako si ti tako

Ma da, ako si ti tako prepotentna pa misliš da su svi oni Hrvati koji su dali glas HDZ-u i dr. Ivi Sanaderu djeca na razini bajki, onda me ne čudi što nisi prošla izborni prag. Daj se malo skuliraj i shvati da nemaš posla s djecom na netu. Odi drži predavanje u dječji vrtić, možda tamo uspiješ. Stvarno si me uvrijedila.

A reći ću ti zašto smo dali glas dr. Ivi Sanaderu, iz povjerenja u njega, jer znamo da ako on nešto ne može učiniti, komunjare to mogu JOŠ MANJE. Komunjare su u trećejanuarskoj diktaturi pokazali da nisu sposobni čak ni penzićima vratiti dug. Dapače, ono što im debelo zamjeram je SRAMOTNA izjava da će dug ljudima, pred kojima je možda 5-6 godina života vratiti 2020-te godine!!!! Čak ni Račan sam nije dočekao tu godinu njihovog obećanog povrata duga umirovljenicima. Hvala Bogu, dr. Ivo Sanader znao je kako će to učiniti. Tako će znati riješiti i ostalo. Ono što on neće moći, ne bi mogao ni nitko drugi. Da ne nabrajam dalje.

Ako je nekome dogorjelo do noktiju, onda je to svakako tebi. Jer ne razumiješ svoj vlastiti narod, a htjela bi se baviti politikom.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lion Queen, kratko o dugu

Lion Queen, kratko o dugu penzićima, jedno je sigurno i istinito, Valentić (čitaj HDZ) i njegova vlada su pokrali penziće. A ovo što ti zoveš povrat duga penzićima koji je vratio Sanader je čista laž. Jer on niti tvoj HDZ nisu u stanju to učiniti jer nemaju želje ni novca. Ovo što ti zoveš povrat duga penzićima je dio koji mi zovemo malo obeštećenje ili ti mazanje očiju penzićima. Koliko god se trudila neće proći, ostaje istina HDZ je pokrao PENZIĆE ali im nikada neće vratiti pokradeno!!!!!!!

Tko je glasao

ma da, a ti kao da si

ma da, a ti kao da si prespavao zimski san. jel te uhvatila skleroza, ili alzheimer? možda parkins?
HDZ je zbog onog što su neke face radile prije trećejanuarske diktature izgubio izbore od Velike koalicije. Dakle, narod ga je kaznio za to. Nakon toga se HDZ očistio od smeća, a istovremeno je Velika koalicija pokazala da je nesposobna obnašati vlast, pa tako nije bila sposobna ni vratiti dug umirovljenicima. Narod je odlučio birati ponovno HDZ na vlast i pročišćeni HDZ je našao načina vratiti dug penzićima. Za razliku od tebe, moja mama penzićka je itekako bila zahvalna što je taj novac dobila za svoga života!! I ne samo ona, već i drugi penzići. Zato su svi oni dali i po drugi put šansu HDZ-u na izborima 25. studenog. To su činjenice. A sve što si ti napisao su najobičnije floskule.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lion Queen, hvala ti na

Lion Queen, hvala ti na dijagnozama. Za razliku od tebe ja nisam tako stručan pa ću ti preporučiti narodni lijek koji će ti pomoći kod ovih suvremenih bolesti. Izbaci govedinu iz tvog jelovnika... Nadam se da ćeš shvatiti ovu preporuku, mada nisam siguran u potpuni oporavak u tvom slučaju, simptomi su zabrinjavajući.
Ti kažeš '' nakon toga HDZ se očistio od smeća '', to nije točno jer koliko znam još uvijek postoji.
Ako si ti slijepa i zadojena partijskom stegom, nevidiš ili nećeš vidjeti veliku koaliciju koja je na vlasti s tvojim HDZ-om to je tvoj problem a ne moj.
Da ponovimo lekciju, penzići nisu i nikad neće dobiti novac koji im je tvoj HDZ uzeo ( čitaj pokrao ), dobili smo samo mali dio koji se zove OBEŠTEĆENJE!!!!!!!!!!!!

Tko je glasao

jesi li to obeštećenje

jesi li to obeštećenje dobio od Velike koalicije, koja je na tome dobila izbore 2000-te? ili priznaješ da su te preveslali.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lion Queen, tvoja majka, ja

Lion Queen, tvoja majka, ja i ostali pokradeni umirovljenici 2000-te dobili smo 20% povećanja mirovine. Kao što je tvoj HDZ-e imao Valentića koji nas je pokrao, tako je i Velika koalicija u osobi Davorka Vidovića imala velikog grobara umirovljenika i umirovljeničkih prava. Ti sad procjeni tko je koga preveslao.

Tko je glasao

da, ukrao je državnim

da, ukrao je državnim službenicima i namještenicima 2000 kn plaće i podijelio vama, tj. presuo iz šupljeg u prazno. da je znao kako se to radi, ne bi opljačkao državne službenike i namještenike i ne bi mu liječnici štrajkali punih 40 dana. čovječe, tako bih i ja znala voditi politiku. zanimljivo je kako sebi nije skinuo plaću i beneficije u tom potezu.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Lion Queen, bravo

Lion Queen, bravo napreduješ, shvatila si da kradu i jedni i drugi. Još prihvati činjenicu da nama penzićima nitko ništa nije dao tuđe. Naprotiv, pokrali su nas i nikad nam to neće vratiti.

Tko je glasao

Naprotiv, pokrali su nas i

Naprotiv, pokrali su nas i nikad nam to neće vratiti. Pa zar niste u koaliciji sa HDZ-om u kojoj je novi predsjednik Silvano Hrelja vrlo cijenjen? Nije li koalicija upravo poradi interesa umirovljenika da im se vrati to što vi definirate kao ukradeno????

Tko je glasao

Povrat duga? Zar je to sve

Povrat duga? Zar je to sve što je barba Ivo uspio napraviti u ovih 4,5 godina? Daj me prosvijetli što još? Molim te?
Ne znam zašto onda ovaj narod prosvjeduje na Trgu, zašto se gospodarstvenici ljute, zašto umirovljenici i dalje nisu sretni.Ne znam kako oni ne razumiju, kako to da su oni izgubili povjerenje.Pitam se kako su se samo usudili misliti drugačije!!!:):)

Tko je glasao

Jer ne razumiješ svoj

Jer ne razumiješ svoj vlastiti narod, a htjela bi se baviti politikom.

Ovo je ključna konstatacija.. To ne razumije niti Vesna, niti Tonči Tadić a uskoro će shvatiti da ne razumiju niti drLesar i ostatak otapdnika iz HNS-a, a 100% sam siguran da bi se isto dogodilo i Kainu kad bi napustio IDS (kao što se dogodilo i Rojsu).

Narod voli slušati takve cirkusante u saboru, jer oni unose malo raznolikosti i humora, ali na kraju kad se biraju ljudi koji nešto mogu napraviti, tada takvi klauni teško dobiju glas..

Vesna, ti si se dok si bila ministrica vozila u službenom mercedesu SLK (ili neka takva zvijer) - što vožiš privatno?

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Od svoje 21 godine uvijek

Od svoje 21 godine uvijek vozim dobre automobile.Sada vozom mercedes.tj. već osam godina vozim mercedese, a prije toga BMW.I morao bi znati da sam kao ministrica imala službeni auto koji je lošiji od mog privatnog.

Tko je glasao

Varate se. Nije dogorjelo do

Varate se. Nije dogorjelo do nokata. To Vam je kao priča o čovjeku i psu. Uz čovjeka je sjedio pas. Strašno je zavijao (pas, naravno). Na upit prolaznika što se događa, vlasnik psa je mrtav hladan odgovorio: Sjeo je na brokvu ( čavao, je li)! Pa, zašto se ne pomakne? Pa nije mu dovoljno bolno! Boli ga taman toliko da zavija! Vladu čak ne boli ni da bi zavijala. Predsjednika taman toliko da bi zavijao. Ni jednima ni drugom nema pomoći : ničim izazvani se neće pomaknuti! Kada se to dogodi biti će kasno. Za njih. A svi mi ostali će mo čuti tresak i vidjeti Boga svoga. Do tada će mo - čekati.
Da se ne bi dosađivali, nešto ću Vam ozbiljno reći. Ja znam rješenja i garantiram rezultate u, recimo, godinu dana! Bez radikalnih rezova, besmislenih reformi, prodavanja magle, priče bez kraja i konca te crne kronike. Dajte mi polugu (Vaše mogućnosti utjecaja na politiku i medije). Ja uporište imam. Vi za godinu dana imate rezultate. Impresivne. Pri tom se odričem bilo kakve naknade, slave, priznanja. Moj motiv je utjecaj. Čak nitko ne mora znati ni da ja postojim ni da djelujem preko Vaše stranke. Može? Odlično! Javite mi se! Prijedlog je više nego ozbiljan i odgovoran. Može se i provjeravati!

Tko je glasao

Ma ne moze ti Vesna dati

Ma ne moze ti Vesna dati sansu:
1.Nema kapital, i ako ga ima to je od Mesic&Sanader Holdinga iz kojeg su je otjerali
2.DC Holdingu tek ne gori iako ih vise nema u Saboru.

Tko je glasao

Do tada će mo - čekati. Do

Do tada će mo - čekati.

Do tada biste možda mogli nešto i raditi.

Nadam se da će Vesna pristati na Vašu ponudu pa joj prepuštam Vaše dragocjeno vrijeme i trud.

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Sanader je ipak bolji od

Sanader je ipak bolji od Mesica!
Za razliku od Mesica koji misli da zna, a nema pojma, Sanader zna da nema pojma.Zato je tako servilan kad ide u inozemsto iskamciti kakav kreditic.Kako bi inace uopce prezivjeli? Koliko bi se uopce prodalo stanova, automobila i tko bi uopce sto ustedio, jer su nekad nase banke vec odavno propale.
To je razlog zasto nas od vecinskih vlasnika drzave ( stranih banaka) nitko nista i ne pita.
Pa nikad vjerovnici duznike nista ni ne pitaju!
A mi smo duzni 34 mld € uz rasprodane najvece tvrtke!
Imao je i ex.SDP iz doba kad je bio na vlasti svoje prste u ovoj rasprodaji...Prestrasno!
I sto se sad uopce moze napraviti?
Meni se cini da bi efikasna devalvacija kune pretesko pogodila zaigrane naivce( drug Tito je umro drugovi i vratiti cete sve rate uzetih kredita! op.a.) a s druge strane nitko ni ne spominje silnu birokraciju koja se koti umjesto sto se smanjuje.Otpad iz raznih propalih stranaka se ukrcava na najsmjesnija i prigodno izmisljena mjesta od opcina do kojekakvih Holdinga.Onih koji su osnovani da bi usluge bile "jeftinije i kvalitetnije", a u stvarnosti su losije i sve skuplje.Sve to uz daljnji paralelni rast duga i rasprodaju gradskih nekretnina.O tome nismo nista culi.
Sreca je da ce pravi gazde Hrvatske, sto su u svakom slucaju strane banke, u trenutku rasciscavanja i utjerivanja dugova uvesti i neke nuzne restrikcije i civilizacijske minimume, ukoliko ne zelimo da nam se zalupe vrata trezora euro-kredita za daljnje glumatanje kojekakvih biZmisa i sl. tragikomicnih predstava.Rukometna dvorana za 3 utakmice, nakon kojih ce to cudo zjapiti i kostati 2 mil €/mjesecno, ulupavanje love u ZG aerodrom pored ocajnih aerodroma na obali i sl. ludorije.
Nama je nuzan dolazak stranog kapitala i ulaganje u nove tehnologije, ALI ne pod nasim uvjetima vec je pitanje tih ulagaca kakve oni uvjete postavljaju.Slovacka ne gubi vrijeme i stigla nas je za 4 godine od kad su shvatili tko koga zapravo treba.

Tko je glasao

Na ove su razgovore, uz

Na ove su razgovore, uz ostale, izričito bili pozvani ministri i Vlada. Sanader je na otvoreno bahati način odbio i u kasnijim komentarima to potvrdio. Predsjednik bi trebao odmah poduzeti razgovore s drugim mogućim sugovornicima.

Što bi se dogodilo da Predsjednik RH, g. Mesić koliko sutra sazove konf. za tisak i kaže kako poziva sindikate, oporbu i civilne udruge - dakle, ne i vladu, da kroz sedam dana dođu na raspravu o sadašnjem trenutku života u zemlji (zaposlenost, plaće, penzije, izborni zakoni i spiskovi, korupcija, pravosuđe....) iz razloga što vlada o tome odbija razgovarati.

Ako o tim temama može davati mišljenje jedan Sanader (a ne govori se o teatru ili pornografiji) i njemu slični stručnjaci za sve i svašta, onda to mogu i ljudi iz sindikata, oporbe i civilnih udruga. Većina ih ima više škole i životnog iskustva od Sanaderovog malog za vanjske poslove.

Nakon toga zatražiti sjednicu Vlade o svim problemima za koje smatra da je potrebno.
Do granice koliko je to u nas tolerantno, s bahatima - bahato.

Tko je glasao

A bude li službena priča

A bude li službena priča da je Pukanić atentat izmislio i da je kokain njegovoj ženi podmetnut, Sanader će reći da je bojkotirao Mesića jer se Predsjednik solidarizirao s Pukanićem. Zbilja u kakvoj zemlji živimo kad Predsjednik Republike koji kontrolira tajne službe, pa i dobar dio ostalog represivnog aparata, ti to dobro znaš jer si u svojstvu ministrice pravosuđa nazočila sjednicama VNS-a, daje potporu Ivi Pukaniću?!

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Eto tako će se Vlada

Eto tako će se Vlada ponašati ukoliko Predsjednik Republike bude bio biran u Saboru, a ne na neposrednim izborima. Hoće li u tome uspjeti?

Neće.
Bar se tome nadam!

ragusa

Tko je glasao

Zaključak: Vladi je

Zaključak: Vladi je stranačka konvencija HSS-a važnija od rasprave o gospodarstvu kod Predsjednika Republike....

...On je sazvao vodeće gospodarstvenike.zemlje da se vidi kuda Hrvatska plovi na svom gospodarskom pravcu

Vesna, Vlada je htjela poručiti da smatra Mesićev cirkus nevažnim što je i i APSOLUTNA istina.
Isto tako su mislisli SVI važnijiji gospodarstvenici (Todorić, Vlahović, Ergović, Drk, Grgić, možda mogu tu dodati i Tedeschija ali on je ipak obični distributer globalnog smeća) koji su ignorirali ovaj događaj...

A što u detalje mislim o ovom cirkusu kod Predsjednika, napisao sam u zasebnom popisu

youtube.com/bijesdrugi
4hdz.com

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen

Tko je glasao

Držati dijalog nevažnim,

Držati dijalog nevažnim, pa još u ovoj situaciji, previše govori loše o Vladi. To je krajnje bijedno, blesavo i na kraju nekulturno. Da ni Predsjednik nije ništa bolji, govori činjenica da odbija iskoristiti ovlasti da sazove Vladu, natjera Sanadera na razgovor, a potom, u skladu sa svojim zakonskim obavezama Državnom odvjetništvu uputi kaznene prijave protiv svakog ministra, uključujući i Sanadera, za koje dobije naznake da su nesposobni prevaranti, kriminalci i korupcionaši. Rezovi? Ne, radi se o njegovim ovlastima i dužnostima da osigura red i razvoj društva.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci