Tagovi

Brat Dijane Čuljak postao savjetnik za sigurnost

http://www.jutarnji.hr/

Kako i sami znamo, Hrvatska je oduvijek bila jako blizu pojmu "Američkoga Sna". Tako su u ovoj našoj (ili njihovoj) državi raznorazni kamionndžije postajali generali, direktori, savjetnici, ministri, itd.

Iako su gledajući sa strane obrazovanja i znanja, za taj posao bili potkovani kao što sam ja za nuklearnu fiziku.

Tako jedan mladić imena Mate Čuljak ekonomist, postane savjetnik direktoru Ine. Konkretnije kako netko piše "gospodinu Vulincu koji predaje na policijskoj akademiji koju je i sam završio, bio zapovjednik specijalne brigade u HV te 15-ak godina na vrlo visokim pozicijama u Interpolu ."

I stvarno svatko pametan se pita, kakve to savjete ovaj malac uopće može dati navedenome gospodinu.

Nejasno je i to, kada imamo 300 000 nezaposlenih. Tisuće Ekonomista sa dugogodišnjim radnim stažom, koji obijaju pragove i pišu molbe. Pa i u tome slučaju dotični NE MOGU obnašati navedenu dužnost koju zahtijeva taj posao. Logički jer nemaju potrebno obrazovanje.

Za primjer mogu navesti bivšeg Generala vojne policije Matu Laušića koji je savjetnik za sigurnost Mercatora (ako je još uvijek, bio je to znam).

Između Mate Laušića i Mate Čuljka stoji kao poveznica samo isto ime. Sve ostalo nema veze jedno s drugim.

Ali između Mate Čuljka i Dijane Čuljak stoji obiteljska veza, i to je drugi par "opanaka". I lako za zaključiti način kako je dotični završio u navedenoj fotelji.

Ili sam možda u zabludi, bio je natječaj (dal je bio?), momak je uredno ispunio molbu i izabran je između stotine kandidata. Dečko je mlad i sposoban, ipak je radio u fondu za privatizaciju gdje je čak bio i jedan od svjedoka u aferi maestro.

Ipak da mu jedno vrijeme djevojka nije bila Severina osobno, vjerujem da nitko živ ne bi čuo za njega. Sve u svemu, ovaj cirkus me podsjetio na neka ne tako davna vremena kada su se ovakve fotelje dijelile između "podobnih".

Ostaje i nepoznanica kako je moguće ako je Polančec "prodao" Sva upravljačka prava Ine, MOL-u. Kako su To kakti "stranci" iz ove mase od 300 000 nezaposlenih baš odabrali Matu Čuljka, prekaljenog Specijalca koji se šatro prije dvije godine vratio iz Legije Stranaca.

Zanimalo bi me iskreno, i dal je dotični obavio Sve zdravstvene preglede ? pošto ga "bije" glas kako voli "povući" i više od jedne lajne. Pa ne bi bilo na odmet da mu se održe koja vlas kose i pošalje na analizu.

Svašta bi mene osobno zanimalo, ali u ovome slučaju ništa mi nije jasno...

Komentari

Pa nije li taj Mate Čuljak

Pa nije li taj Mate Čuljak radio jedno vrijeme u DIOKI-u ? A tamo ga je zaposlio Vladimir Šelebaj koji je tada bio egzekutor 600 radnih mjesta i koji je suprug njegove sestre Dijane Čuljak ? I nije li taj Mate Čuljak otpušten iz DIOKI-a
nakon nekoliko mjeseci uz otpremninu od 600.000 -700.000 kn !!!!?

Pa ta familija je čisti organizirani kriminal, a valjda sa tim vezama i opstaju još uvijek. Koji trash

Tko je glasao

Da, to je taj Čuljak. Kako

Da, to je taj Čuljak.
Kako je vrijedno i korektno radio u Diokiju, Hrvatskom fondu za privatizaciju....upravo tako raditi će i u INI (!!!)

Najviše nam (nama stvarnim, istinskim stručnjacima te naftne, a nekad i energetske kompanije) kičmu ježi izjava koja stiže iz Sektora korporativnih komunikacija, da je M.Čuljak upravo TAJ i TAKAV kadar koji se traži/i odgovara za obavljanje poslova na radnom mjestu savjetnika direktora Sektora za upravljanje sigurnošću društva.

Zanima me kojom je to metodologijom općenito takav profil osobe ocjenjen kao potrebit u mojoj kompaniji. Zanima me iz čisto praktičnih, osobnih razloga. Jer nekako mi se čini da bi mene primjenom te metodologije loše ocijenili.

I brinem se, sve više.

Dea

Dea

Tko je glasao

Upravo sam imao viziju. Mate

Upravo sam imao viziju. Mate Čuljak sa kacigom na glavi, u pancirki i naoružan sa M4 u Iraku čuva naftna polja INE i MOL-a, i tijelom štiti njihove glavešine kada dolaze podmazivati iračke političare.

To se zove savjetovanje u sigurnosti, zar ne?

Tko je glasao

Nije mi samo jasno čemu se

Nije mi samo jasno čemu se čudite? Zašto bi ova informacija trebala izazvati zgražanje? Pa puna nam je država samozvanih stručnjaka za sve i svašta, od politike, ekonomije, kulture, sporta pa do ovog "stručnjaka" za sigurnost.

Iza mnogih od tih "stručnjaka" ne stoji ni elementarno poznavanje materije kojom se bave, nemaju radnog ni životnog iskustva, a da o referencama ili rezultatima ne govorim..... A što onda imaju ? Imaju članstvo u političkim strankama, parapolitičkim grupacijama, imaju rodijake, mecene, partnere, poslovne i intimne.... ustvari imaju sve, osim onog što u normalno uređenim društvima treba..... Ova pojava nije od jučer, niti je vezana samo za jednu političku grupaciju kod nas..... Svi, ali baš svi, su do sada bili skloni ovakvoj "izvrsnosti" i rastezljivim kriterijima, čak i neki koji se zaklinju u pravednost i poštenje..... Što ćete, u našoj zemlji interes je jači od morala i zdravog razuma.....

Pa poduzeća u većinskom državnom vlasništvu su oduvijek bila mjesta za "uhljebljivanje" svojih stranačkih jarana, lijevih i desnih, pri čemu INA nije nikakva iznimka.... HEP, HC..... u svakoj aferi se otkrivaju ovakvi i slični slučajevi......

I onda, čemu se čuditi stanju u našem društvu i ekonomiji..... ? To stanje je samo posljedica i preslika kriterija i vrijednosti koje vrijede u našem društvu..... ovo je samo mali primjer,.......

Usput, usporedba s Matom Laušićem nije ti baš najbolja, za ovu materiju on je jednak stručnjak kao i Čuljak. Laušić ima mentalni sklop milicajca iz bivšeg sustava i nekoliko stručnih repova iza sebe...... Neću reći kako me je on uveseljavao svojim "stručnim" komentarima dok je još bio miljenik TV..... Čovjek ima dobru pozu i marketing..... ali bez sadržaja......

A to čiji je Čuljak brat, koga briga, svatko je nečiji brat....... osnovno pitanje glasi : da li je on stručan i kompetentan za posao koji radi ? To pitanje bi trebalo važiti i za svakog drugog, ali po jednakim kriterijima.......

Tko je glasao

Ma pustite Matu Laušića,

Ma pustite Matu Laušića, vrhunskog eksperta. Je li to Mate rekao da je Pukanić imao tjelesne čuvare kako bi ovi poginuli zajedno s njim. Pa da, ako bi bili poput Mate Laušića, sigurno bi. O Mati imate dobar članak: http://www.e-novine.com/index.php?news=18388

A o Čuljaku je nepotrebno pričati. Gdje je to on radio u sigurnosti i u kojoj sigurnosti: fizičko-tehničkoj, informatičkoj, podatkovnoj, poslovno-obavještajnoj, protupožarnoj? Ha, ha, ha. Je, stručnjak na kvadrat, pa zar INA nije rekla da je on zadovoljio sve njihove stručne kriterije. Zar ne vjerujete INI? Ma sram vas bilo!

Tko je glasao

po ovom tvom dnevniku reklo

po ovom tvom dnevniku reklo bi se da je sve onako kako treba: izvrsnost u zemlji znanja i pravnog poretka

Tko je glasao

U ovome slucaju to i jeste

U ovome slucaju to i jeste cisto ko suza, americki san na hrvatski nacin.

Ovo je non-plus-ultra dokaz meritokracije na hrvatski.

Prije je tamo bio sasa perkovic. sasin tata, josip, se trazi u njemackoj radi saznanja o ubojstvu djurekovica, ininog direktora (vanjske trgovine = deviza).

tako se zatvara krug meritokracije i dvjesto hrvatskih obitelji.

tko god drukcije tvrdio, taj je zloduh!

Tko je glasao

ZAGOR u Županji imamo

ZAGOR
u Županji imamo kirbaj prvog osmog,imamo i ringišpil, dođite se provozat

ZAGOR

Tko je glasao

E sad mi je nesto nejasno.

E sad mi je nesto nejasno. Zar je glavosijek sv. Ivana prvog kolovoza?

Tko je glasao

"za ovake znalce" kirbaj je

"za ovake znalce" kirbaj je svaki dan
to je bila moja misao

ZAGOR

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci