Tagovi

Branko Vukelić braći Ladini oprostio dugove!

Moram reći da sam ostao, blago je reći, šokiran današnjim tekstom u Slobodnoj Dalmaciji -
MREŽA - MINISTAR KAO BIVŠI GRADONAČELNIK POSLOVAO S GAZDAMA ’DALMATINKE’ - Vukelić Ladinijima oprostio dugove
.
Znao sam da smo blizu banana državi, ali ako se ništa ne dogodi nakon ovog teksta, onda to uistinu i jesmo postali. Još dok sam pisao dnevnik Dalmatinka Nova - kako nas dva brata komedijaša prave budalama... uistinu sam mislio da se radi o dva komedijaša s lošim tupeima. Ispada da sam se grdno varao, prije kao da se radi o pravoj mafiji kad se pogleda što su dosad sve radili.
’Spasitelji’ posrnulih
Kao partneri javljali su se Ladiniji u posrnulim tvrtkama, ljevaonici čelika u Kumrovcu, "Končar SUS-u" u Zagrebu, "Čazmatransu" u Čazmi, "Dalmaciji" u Dugom Ratu, a posebno su se "osladili" u poslu s Hrvatskom industrijom ravnog stakla u Lipiku gdje su na ime državnih garancija iz 1998.-1999. godine kroz 2003. godinu od Vlade "inkasirali" 9,5 milijuna švicarskih franaka.

Za Vukelića ih veze priča iz KarlovcaTvrtka ’Kapar’ braće Ladini je s Gradom Karlovcem potpisala koncesiju za ’pauk’ na 30.000 kuna godišnje, koju nisu plaćali. Vukelić ju je smanjio na 2000 kuna, ali oni od 2002. do 2005. nisu platili ni lipe, utvrdila je Državna revizija.Sada bi taj isti Branko Vukelić trebao riješiti problem Dalmatinke Nove, u kojoj je smirivao radnice da ne izađu pred Sanadera za vrijeme Alke. Kako su mu samo naivno povjerovale? Što radi SDP u Sinju? Ima li ova država uopće oporbu? Ili su se svi omastili?

Komentari

Jos jedan prilog na temu s

Jos jedan prilog na temu s H-AlteraKršenja radničkih prava u sinjskoj Dalmatinki Novoj: Članovi štrajkačkog odbora su bili suspendirani, sindikalna povjerenica Iva Radonja podnosila je mobbing i na kraju je dobila izvanredni otkaz, prijeti zatvaranje 420 radnih mjesta... Sanja Sarnavka poziva na tužbu Međunarodnom sudu za ljudska prava, a ministar Branko Vukelić tek deklarativno podržava radnike. Ima valjda neke simbolike što je tribina o ovom problemu, koji traje već godinama, održana tek jučer, tek nakon što su se izredale Alka i proslava Velike Gospe. Zašto će se MINISTAR VUKELIĆ MOLITI BOGU čitajte u tekstu Iskre Pejić.

Tko je glasao

Da bog da da on bude radija

Da bog da da on bude radija u Dalmatinci Novoj u ovim bajnim uvjetima

Tko je glasao

Evo još jednog nastavaka u

Evo još jednog nastavaka u današnjoj Slobodnoj Dalmaciji:

PUCAJU KONCI DRŽAVNI INSPEKTORAT TERETI SUVLASNIKA SINJSKE TVORNICE ZA NEISPLATU PLAĆA, UTAJU POREZA TE ZDRAVSTVENIH I MIROVINSKIH DOPRINOSA

Kaznene prijave protiv Ladinija i ’Dalmatinke’

Jedan od razloga prijavljivanja jest činjenica da Ladiniji i njihova tvrtka nisu izvršili srpanjsku presudu Županijskog suda u Splitu kojom im je naloženo da se sindikalna povjerenica Iva Radonja vrati na posao

Tko je glasao

Prepuna nam je politika

Prepuna nam je politika paradigmi. Vukelić je jedna od njih. Paradigma partijske poslušnosti u kombinaciji s reketarenjem i korupcijom. Pokazalo se to na poprilično primjera, a ovo je jedan od sitnijih. Protiv istog gospodina bila je podignuta krivična prijava oko štete koju je napravio gradu Karlovcu kao gradonačelnik u slučaju izgradnje shopping centra Kaufland u centru grada. Bila prijava, dvije godine stajala u ladici (Novosel, iz Karlovca, bio zamjenik državnog odvjetnika). Nakon kiseljenja u ladici prijava je odbačena dva dana po njegovom imenovanju za ministra. A par milijuna kuna isparilo iz gradske blagajne. Sustav vrijednosti očit je. Nagrađuje se takvo ponašanje u politici (Vukelić je svoje nagrade pobrao i u crnom socijalizmu), a sve ostalo su impotentne priče. Možemo razotkriti tisuće skandala, ali dok je najčešća reakcija: "Sposoban čovjek, snašao se" dotle ništa. A ipak, čini mi se da nas koji se nismo "snašli" ima puno više. Pa valjda bi ponekad mogli nešto i napraviti. U najmanju ruku svake četiri godine.

nvuljanic

Tko je glasao

Te ekipe su dodatno

Te ekipe su dodatno deformirane da po bekoliko godina blokiraju i nesporne državne projekte, npr. jednostavno se ne očitavaju ni da ni ne. Osobno za Vukelićevo karlovačko područje mogu dokazati za jedan značajni projekt od nespornog i jakog državnog interesa a razni kolege iznose slično (npr. škole u ratom pogođenim područjima, čak gdje su Hrvati pa ni to nije razlog blokade, i onda vidiš malu školsku djecu po najopasnijim djelovima državne ceste u rakovičkom području). Od beskrajnog muljanja su naprosto nasposobni po 2 godine napisati da ili ne. Naravno da to nije samo za sebe, nego vezano kao koordiniraju sa državnom vlašću, ali i za HDZ-a i koalicije.

Tko je glasao

Na H-alteru je 22.8.

Na H-alteru je 22.8. objavljen zanimljiv članak o tome kako je Vukelić radnicima «Dalamtinke» davao potporu.

Vukelić je više puta obećao pravicu, istragu kupoprodajnog ugovora i obznanio svoju podršku, ne objasnivši pritom što ta podrška točno znači. Njegov pomoćnik Petar Tolić nije rekao ni riječi, a u jednom je navratu izvadio svoj skupi mobilni telefon i na njemu otipkao SMS.

Zanimljivo, čitav skup završio je ministrovim riječima da će se moliti Bogu da Dalmatinka Nova u budućnosti dopadne u ruke nekom boljem vlasniku. To valjda označava onu njegovu podršku s početka ove priče.

A evo kako Vukelić sam opisuje svoj rad ( business.hr )

Kaže i da su mu mnogi rekli da znaju da puno radi te kako su njegovi rezultati vidljivi, ali on nije dovoljno vidljiv u javnosti što je vjerojatno stvar karaktera i osobnog stila koje je teško mijenjati.

Ali malo po malo rezultati njegovog "samozatajnog" rada ipak izlaze u javnost …

Tko je glasao

Ne znam da li grad ima

Ne znam da li grad ima ikakvih udjela u Dalmatinci, i uopće kolike su im ovlasti.
Da li netko zna što je bilo s onom stečajnom upraviteljicom, Blankom, ili kako se već zvala, koja je vodila stečaj Dalmatinke, pa je uhapšena zbog malverzacija u istoj. O tome se pisalo mnogo, i sad potpuna tišina.
A braća su već prodala nekretnine oko Dalmatnke, iako im u trenutku prodaje njihov ugovor to nije dopuštao.

Tko je glasao

Ovo je izgleda jedna od malo

Ovo je izgleda jedna od malo istina koje se tu čitaju.

Tko je glasao

Mala korektura jel sam nekaj

Mala korektura jel sam nekaj zaboravil ubacit.
Ima li ova država uopće oporbu? Ili su se svi omastili?

Ovo je izgleda jedna od malo istina koje se tu čitaju.

Tko je glasao

Čini se da se vlast i naš

Čini se da se vlast i naš Ivo Sanader, ipak, puno više omastili jer ni vlast ne čini ništa, iako je u poziciji da puno više napravi, da bi se stvari, kao što je navedeni slučaj, ne bi događale.
A tu istinu, čini se, nigdje niste pročitali na ovim stranicama. I povezali je s istinitošću.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Gospodine

Gospodine Mithrandir73,

Lopov je lopov i onaj ko se je bolje omastil, taj je bil za stolom gde su bolja i obilatija jela. Da je onaj koji je za siromašnijim stolom imal prilike malo dulje bit za bogatim stolom se bi isto malo bolje napapal.
Ste vi možda drukčijeg mišljenja?

Tko je glasao

Ne mogu se složiti s vama.

Ne mogu se složiti s vama. Parafrazirajući našeg Ivu Sanadera, nije netko lopov zato što je HDZovac, nego zato što je lopov. U skladu s tim, moram naglasiti razliku između onih koji desnicom na srcu pokrivaju što im radi lijevica, duboko zavučena u džep poreznih obveznika. I tu ne mislim samo na percepciju koja je stvorena u javnosti. Jer ne čini prilika lopova, nego je to nešto što nosi svatko od nas u sebi. Optužbe, unaprijedn, nikada ne prihvaćam. Može se samo razmatrati učinjeno. A što bi bilo kad bi bilo je zona imaginacije.

-----
http://strategopr.biz/
objectives strategy tactics

Tko je glasao

Je, mladi gospon, izgleda da

Je, mladi gospon, izgleda da su se svi omastili, a oni koji nisu, gledaju da to što skorije nadoknade.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci