Tagovi

Boris Šprem; beatifikacija bezlične političke ništarije.

Hrvatsko društvo je u proteklih 25 godina razoreno. Mogućnost oporavka društva ostacima nacionalnog korpusa u domovini je manja od nikakve. Za ovo zvjersko uništavanje nemoguće je od odgovornosti zaobići političku bulumentu. A najmanje one koji su na političkoj sceni bili sveprisutni, a čije političko djelovanje nije ostavilo nikakve javne, jer politika je javna, tragove suprotstavljanja zlu.

Država se od ovog aparatčeka oprostila uz najviše državne počasti. Dobro funkcija je to. No govornici i mediji se nadmeću kao da nas je napustio kakav politički gorostas. Recimo Vlado Gotovac.

Ovaj aparatček koji je u 56. godini preminuo nakon duge i teške bolesti, u politiku je ušao 1980. godine kao savjetnik, a potom i imenovani dužnosnik u Saboru.

Bile su to godine, Memoranduma SANU. Miloševićevog uspona. Mitingaške jogurt revolucije. Istrumentalizirane balvan revolucije. Agresije treće vojne sile u Evropi na proglašenje hrvatske samostalnosti. Pljačke javne imovine. Uništenja gospodarstva. Otpuštanja stotina tisuća radnika. Stečajeva. Rasprodaje nacionalne imovine. Zaduživanja države. Bujanja organiziranog kriminala i korupcije. Bujanja javnog sektora. Potpune demografske devastacije društva.

Dugo je taj čovjek bio u politici. Od savjetnika, do zastupnika, predstojnika ureda Vlade za zakonodavstvo, predstojnika Ureda predsjednika Republike, predsjednika Gradske skupštine i Sabora.

Suprotstavljao se taj gorostas političkog Olimpa Miloševiću poput Celestina Sardelića pa su ga ispendrečili srpski panduri. Nije i nisu.

Držao je hrabar emocionalni govor ispred zapovjedništva pete vojne oblasti generalima JNA zajedno sa Vladom Gotovcem. Nije.

Taj čovjek nije imao ništa za poručiti ni Miloševiću, ni Martiću, ni Babiću, ni Tuđmanu, ni Šušku, ni Milasu, ni Kutli, ni Guciću, ni Merčepu???

Koji gorostas. Ni mladić. Ni muškarac. Ni sa posmrtne postelje.

Naše je društvo danas potpuno razoreno. Razorili su ga ovi, ali i ovi drugi. Koji su bili, ali ih nije bilo. Ništarije.

U našem društvu danas živi 220.000 stanovnika do pete godine života, dok je onih u dobi od 50. do 55. godine života 350.000. Od 10 do 20 godine života ima 80.000 omladine više nego li djece do desete godine života. Tko ne shvaća koji su razmjeri razaranja hrvatskog nacionalnog korpusa taj nije normalan.

A tim imbecilima ću ja objasniti što to znači. To znači da se u hrvatskoj svake godine može ugasiti pet gimnaizija. Pet osnovnih škola. Farmi krava, farmi pilića, farmi svinja, farmi goveda, mljekara, keksara. Svega. To se još ne osjeti toliko. Ali bude uskoro.

To je posljedica razaranja. Uništenja. Svega. Pa i volje. Naroda.

Za to razaranje su krivi oni. Ali i oni. Koji su bili, ali ih nije bilo. Bezlične političke ništarije.

I sve ove priče koje nam ti političari pričaju o oporavku gospodarstva su besmislene. To je tehnološki neizvedivo. Ako imate generacijski pad od 40% onda ne možete u perspektivi iz tog istog korpusa imati gospodarski rast. Jedina mogućnost je doseljenje nekog drugog korpusa jer je ovaj razoren. Ali tradicionalni nacionani bazen iz BiH je ispražnjen. I tim pražnjenjem je slika razaranja čak i ublažena.

Marionetama je jedino preostalo ostatke ostataka domovine napučiti izbjeglicama sa sjevera afričkog kontinenta.

I tu je kraj. Nakon trinaest stoljeća. Jer kredite treba vratiti. Rejting koji je matematička posljedica ovih parametara održati.

Nije ovo napad na Borisa Šprema. Nije ovo obračun s njim. Ja za tu bezličnu političku ništariju zapravo nisam niti čuo niti mi je poznato njegovo političko djelovanje. Polazim od pretpostavke da je tog političkog djelovanja bilo da bih kao politički pismena osoba za njega saznao. Dugo je to razdoblje.

Ovo je obračun sa ovima koji ga spuštaju u raku, a koriste tu prigodu za veličanje svog političkog djelovanja. Koje je isto kao i njegovo. Nikakvo. Marionetsko. Poslušničko.

Ovo je obračun sa idejom da svoje djelovanje pokažu plemenitim. Vrijednim. Iskoriste običaj i sućut naroda. Koji o mrtvima misli sve najbolje. Da se i takvima prikažu.S najboljim usporede.

Slušam te govore. U njima ništa. Bio je ovakav. Onakav. Karakterne osobine. A kako je djelovao? Nikako. Ali bio je dobar. Bio je frajer. Mama mu je kuhala najbolje žgance. A što je on napravio?

Za svo to vrijeme?

No isti takvi. Okupljeni oko svog uzora, kako naglašavaju, pokušavaju upravo od takve životne ostavštine, napraviti vrlinu.

Jer oni shvaćaju da je on u nečemu prošao bolje od njih. Oni nikada neće biti kao on. On je njihov ideal. On se uspio uguziti svugdje, a da se nikada nije morao eksponirati.

Nije se poput Josipovića izblamirao i svima nam napunio uši. Sa padaj silo i nepravdo!

Ni poput Zorana obećao da nas neće iznevjeriti i da ima plan. 21!

Ali grozna je spoznaja i vrijeme je tuzi. Kada shvate, da marionete mogu biti, ali da im to neće pomoći. I da od toga nema koristi. Jer im ni gazde ne mogu pomoći. A generacija je stasala. I zrela.

Za razvoj opakih rijetkih bolesti.

I nitko im ne može pomoći.

Jer isprazni se životi ne mogu nadoknaditi. Pa si idu barem laskati.

Uz spremnu, uvijek poslušnu, medijsku salvu.

A što ti tek mogu?

Evo neki dan, javili da je negdje u Međimurju proplakao Bogorodičin kip. Plače krvave suze. Pišu.
Ispod kipa koji je na nekom seoskom križanju kleče ljudi i mole se. Čudo! Vjeruju.

Novinarka pita župnika što on misli da je to. A on kaže da je bilo dugo i suho ljeto. Pa se skupila prašina na kipu, a sad je pala kiša, pa se stvorilo malo blata na kipu i to curi niz kip.

Pita novinarka župnika, što je poduzeo i da li je slao te suze na analizu. Župnik odgovara da je kip izribao sa deterdžentom, a da blato nije slao na analizu. Novinarka je uporna i pita da li će, ako se suze opet pojave, ovaj put, ipak s njima na analizu. Tu župnik potvrdno odgovori.

A u novinama naslov: Gospa proplakala, ispod, suze nisu išle na analizu, i dalje, župnik obećao da će iduće suze poslati na analizu.

Eto kako od blata napraviti čudo. Samo moraš imati dobrog urednika i ovce.

No o čemu ja to.

Počeo sam pisati dnevnik povodom smrti predsjednika Sabora.

Da.

O pokojnicima sve najbolje.

Komentari

Umro je Tusta

Kasno sinoć umro je frontmen grupe Idijoti , Branko Črnac - Tusta ( 56.god.) nakon skoro dvogodišnje borbe sa rakom grla. Liječio se standardnim metodama u RH i zadnje vrijeme u Avianu. Sredstva za liječenje vlastita i koncerti podrške. I sam je znao kako su mu dani odbrojani - nije bilo patetike. Planirani koncert 24.10. biti će održan i prihod obitelji.

http://www.glasistre.hr/vijesti/mozaik/preminuo-branko-crnac-tusta-362596

Svi oni koji su znali Špremovu dijagnozu i postavili ga na jednu od najvažnijih funkcija u državi učinili su nešto neoprostivo po mom poimanju morala i odgovornosti. A znali su.

"..ma šta mi uradili, ma šta mi govorili...ja sjećam se.."

http://www.youtube.com/watch?v=jCO9GFPatU8&feature=related

Tko je glasao

Ono što je Štulić Hrvatskoj

Ono što je Štulić Hrvatskoj do 1990.-te su joj KUD Idijoti od 1990.-te.

Tko je glasao

Poštovani gospodine

Poštovani gospodine Milanović!

S velikim zadovoljstvom sam svjedočio vašoj pobjedi na parlamentarnim izborima. S još većim zadovoljstvom sam primio vaše riječi da ćete odluke donositi temeljem zahtjeva građana. Stoga, umjesto čestitke, šaljem vam nekoliko prijedloga.

Prije nekih četiri godine, u Korčuli sam vam postavio pitanje kako mislite motivirati građane, ali i svoje članove, na proaktivno preuzimanje odgovornosti za vlastiti život. Niste mi odgovorili, ali to i nije neki problem. Međutim, u proteklih četiri godine, po tom pitanju niste ništa napravili ni među svojim članovima. Tvrdili ste da niste na pozicijama vlasti i da nemate mogućnosti produktivno djelovati. Dobro. Ma se postavlja pitanje zašto niste djelovali unutar stranke?

Zašto vam ovo govorim? Zato što sam ja cijelo vrijeme radio ono što vi niste. I zato sam plaćao cijenu, koja je velika. Testirao sam vaše članove u bezbroj prilika i mogu vam reći da je rezultat porazan: nemate u stranci jednog jedinog člana, koji bi vjerodostojno mogao dokazati da je karakter. Gotovo da bi čovjek slobodno mogao reći da su vaši članovi, po koruptivnoj svijesti, isti kao i članovi HDZ-a. Naravno, postoji jedna mala razlika: vaši nisu imali dovoljno prilike i vremena, mislim na nacionalnu razinu, napraviti isto što i HDZ. Zato su na lokalnim razinama, gdje su na vlasti, napravili rusvaj. Što god vi mislili o tome, to je činjenica. I to vrlo lako dokaziva činjenica.

Hrvatski građani su stravično financijski nepismeni. Bili školovani ili ne, svejedno. Svoj novac ne znaju ulagati u svoj život i bogatiti sebe, već druge. Način na koji dolaze do novca je tragičan, a pretvaranje tog istog novca u smeće je još tragičnije. Kada takvi ljudi, zaposleničkog mentaliteta i financijske nepismenosti, dođu u priliku voditi državne, organizacijske ili neke treće financije, katastrofa je neizbježna. Što se toga tiče, može vas tješiti činjenica da ste u dobrom društvu: cijeli svijet, pa i Europa, imaju isti problem i čini se da ne nalaze spasonosna rješenja. Ali ono što javnost i mediji nekako slabo prepoznaju je činjenica da financijski inteligentni, diljem svijeta, stvaraju nevjerojatno velika bogatstva, koristeći se krizom kao katapultom. Kako oni mogu ono što mi ne možemo ni sanjati? Kako oni mogu ni iz čega stvarati bogatstva, a mi od potencijala i bogatstava stvaramo siromaštvo?. Postoji jednostavan odgovor na ovo pitanje. Postoji.

Koruptivna svijest je poput epidemije preplavila Hrvatsku. Sve je korumpirano. Apsolutno sve. Posljedica je to i činjenice da su dijelom i vaša stranka i vaše članstvo sudjelovali u čerupanju Hrvatske, beskarakternim i kriminalnim igrama bez kraja i konca. Pogrešan odnos hrvatske države i svih njenih institucija, uključujući politiku, je doveo do toga da se sustav prirodnih i univerzalnih vrijednosti potpuno raspao, a zamijenilo ga je licemjerstvo, cinizam, depresija i nemoral.

Ja znam za vaš stav da su vam draži vaši članovi, pa makar bili i kriminalci, nego članovi drugih stranaka. Čini se prilično logičnim, zar ne? Međutim, daje li vam tako nešto za pravo da s vašim kriminalcima, krojite sudbinu svih ostalih građana? Što mislite da ćete postići s ljudima koji nemaju snagu karaktera, nemaju riješena pitanja osobnog vodstva, koji su ulizice, prevaranti i probisvjeti na stotine različitih načina?

Vaš stranački uglednik, gospodin Boris Šprem, mi je 2002. godine, kao glavni tajnik HAK-a, pred dva svjedoka, prijetio ubojstvom u tada novoj zgradi HAK-a u Zagrebu. Taj isti gospodin je 1998. godine imao godišnja neto primanja 500.000,00 kuna. Za što je toliko bio plaćen čovjek koji je u stanju uništavati tuđe živote? Ja ću vam reći! Za namjerno likvidiranje ljudi u prometnim nesrećama na cesti. Doslovce. I taj HAK-ov „domoljubni“ podvig traje evo gotovo dvadeset godina.

Gospodine Milanović, ako pokušate imenovati gnjidu Borisa Šprema državnim dužnosnikom, imati ćete vrlo ozbiljnog posla sa mnom.

Gospodin Ranko Ostojić mi je, kao glavni ravnatelj policije, 2002. godine, na obimnu i obilato dokumentiranu kaznenu prijavu protiv prometne mafije u Hrvatskoj, odgovorio jednom rečenicom: „Nismo nadležni za osposobljavanje kandidata za vozače“. Isti odgovor, na istovjetnu, ali posebno poslanu prijavu, je poslao tadašnji ministar unutarnjih poslova gospodin Šime Lučin. Obojica su bili potpuno u pravu, jer je tada za poslove osposobljavanja kandidata za vozače nadležno bilo Ministarstvo prosvjete i sporta. Međutim, u prijavi MUP-u, ja sam prijavio vrlo ozbiljan i dokazani kriminal usmjeren protiv nacionalne sigurnosti i sigurnosti sudionika u cestovnom prometu. Iz odgovora se može zaključiti da su ministar i glavni ravnatelj policije smatrali da policija nije nadležna za koruptivna i kaznena djela prometne mafije, te da policija nije dužna o svojim saznanjima obavijestiti nadležne institucije, odnosno Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, Vladu RH, Sabor i Ustavni sud. Zanimljivo, 2004. godine, kada rečeni dvojac bez kormilara više nije bio na vodstvu MUP-a, HDZ- ov stranački MUP mi je priznao, otvoreno i eksplicitno, pisanim putem potpuno isto: „Mi znamo tko je direktno odgovoran za stanje nesigurnosti prometa na cestama“. Stvarno? A zašto MUP svoja saznanja nije prenio Državnom odvjetništvu u vremenu od 7 godina?

Gospodin Ranko Ostojić je, kao predsjednik saborskog odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, od nadležnih institucija RH sakrio moju predstavku protiv institucionalne zločinačke organizacije, podnesenu u svibnju 2008. godine. Ponovila se priča iz 2002. godine, s tim da se gospodin Ostojić više od tri godine zajebavao sa mnom, na način da mi je odbio uopće odgovoriti na predstavku. Kada sam se u proljeće 2011. godine, malo izderao na njega u Korčuli, za nekoliko mjeseci sam konačno dobio „odgovor“: „Nismo nadležni za obradu kaznenih prijava, a ranije vam nismo mogli odgovoriti, jer niste dostavili vašu adresu!!!“. Na svakom, predstavci priloženom dokazu, kojih je bilo oko 50, bila je moja adresa u Korčuli!? I sve dopise sam od državnih institucija na tu adresu uredno dobio!! Tipična policijska beskarakterna svinjarija. I opet gospodin Ostojić misli da može nekažnjeno sprečavati dokazivanje postojanja i djelovanja institucionalne zločinačke organizacije. I opet predstavku i priloge nije proslijedio nadležnim institucijama.

Gospodine Milanović, ako pokušate gnjidu od Ranka Ostojića imenovati državnim dužnosnikom, imati ćete vrlo ozbiljna posla sa mnom.

U lipnju i srpnju 2007. godine, dva puta sam posjetio vaše prostorije na Iblerovom trgu u Zagrebu. Oba puta sam dugo vremena razgovarao s gospodinom Zlatkom Gareljićem. Oba puta mi se zahvaljivao na dostavljenim informacijama i dokumentima. Oba puta je riječ bila o prometnoj mafiji. Do dana današnjeg, gospodin Gareljić nikoga nije izvjestio o svojim saznanjima, niti je osobno nešto poduzeo po pitanju sigurnosti u cestovnom prometu. Kako takav čovjek može biti savjetnik predsjednika republike? Njegove rezerve prema mojim navodima u vezi gospode Šprema, Lučina i Ostojića su samo bile izgovor za neizvršavanje građanskih dužnosti.

Krajem kolovoza 2007 godine, prilikom vaše posjete Korčuli, rekao sam vam da predstojeće parlamentarne izbore ne možete dobiti. Rekli ste mi da ću vidjeti. Naravno, vidjeli smo Boga svoga, jer ste neodgovorno i bahato zatvarali oči i okretali glavu pred očitim činjenicama. Držim vas najodgovornijom osobom u Hrvatskoj, što ste u proteklih nešto više od četiri godine, dopustili da se HDZ formira u zločinačku organizaciju. Štoviše, neodgovorno ste dopustili da HDZ državu pretvori u institucionalnu zločinačku organizaciju, čiji je jedini cilj i smisao postojanja bilo počinjenje kaznenog djela protivdržavnog terorizma i nasilnog rušenja ustavnog poretka. Kako sada mislite ispraviti stvari? Oprostom HDZ-u? A, jeste li razmišljali o tome imate li pravo opraštati nešto što nije pogodilo vas i vaše suradnike, ali itekako je oštetilo hrvatske građane? Mislite li da je normalno u slavlju izborne pobjede, opraštati najgorim kriminalcima za zločin protiv ljudskog duha i čovječnosti? Izgleda da vi s lakoćom podnosite tuđe patnje i nevolje. Valjda vas drži ona narodna da sit gladnu ne vjeruje. Nemam ništa protiv, ali bi vam predložio da se zamijenimo: dajte vi 12 godina trpite teror kriminalaca i životinja, a ja ću 12 godina uživati sve ono što ste vi uživali u istom vremenu. Garantiram vam jedno: apsolutno sam siguran da to iskustvo ne bi preživjeli, jer za tako nešto vi niste ni dovoljno hrabri ni dovoljno ludi. Takvo iskustvo, mogu preživjeti samo ludi, čija se ludost ne poklapa s ludilom većine.

U ovoj izbornoj kampanji, imao sam prilike susresti se s nekoliko vaših kandidata u 10. izbornoj jedinici. S gospodinom Arsenom Baukom sam u Dubrovniku razgovarao pola sata. Gospodin Mladen Marelić je s Korčule i osobno ga dobro poznajem. Sreo sam ga na radio Korčuli, nakon radio emisije, u kojoj su još sudjelovali gospodin Bauk i gospođa Murati.. U panici su pobjegli od mene, jer oni ne žele slušati građane i ne žele slušati činjenice. A kako se na taj način, gospodine Milanović, može služiti narodu? Kako mislite da pričanjem možete slušati, pa još s razumijevanjem? Što je to što vašim kandidatima daje sigurnost kako su u pravu, dok god se ne suoče s mogućnošću izbora? Koja je to idiotska ideja tražiti povjerenje građana, a istovremeno te iste građane duboko i iskreno prezirati? Nije li to krajnje bolesno? Naravno da jest, ali vi toga ne možete biti svjesni.

Gospodine Milanović, imate ogroman problem. Upustili ste se u avanturu, za koju niste sposobni i spremni uspješno je savladati. Niste lider, niti u svom timu imate lidere. Morate brzo shvatiti da vam je to ključni problem. Ne postoji to upravljanje situacijom, pa ma koliko ono bilo kvalitetno i uspješno, koje bi moglo nadoknaditi izostanak kvalitetnog vodstva. Vodstvo na temelju funkcije ili položaja je najniži i najneproduktivniji oblik vodstva i tako nešto u pravilu ne može dati prave rezultate. Istinski lideri ne idu igrati tenis palicom za golf. Osim toga, pravi lideri nisu vatrogasci, koji suradnicima pomažu gasiti njihove probleme. Lideri ništa ne rade, ali čuče na najvišem stablu i odozgo određuju smjer napredovanja i udaraju ritam. Pri tom razmišljaju. Njihov posao je razmišljanje. Vi se osobno spremate na bitke i napor. Odustanite na vrijeme. Naporom nećete ništa postići. Svaka borba je kontraproduktivna, jer umjesto da s borbom rješavate probleme, vi ćete ih osnažiti upravo onoliko koliko svega uložite u tu borbu. Ne trebate se boriti. Shvatite i sve će vam se promijeniti. Ono što sada držite teškim ili nemogućim, odjednom će se pokazati vrlo lako rješivim. Svijesnost sve mijenja. Mijenja vas, mijenja druge, mijenja situaciju. To je ono što vama treba, a ne borba.

Hrvatskoj na svim poljima ljudske djelatnosti nedostaju lideri. Hrvatska nema karakterne lidere. Bolje je reći da im društvo ne dopušta da se pojave, jer društvo refleksno reagira na takve ljude s odbojnošću i strahom. Prosvijetljeni ljudi žive i djeluju u skladu sa svojim karakterom, što je zastrašujuće za veliku većinu ostalih. Takvi ljudi se doživljavaju kao zakleti neprijatelji društva, koje mrzi elastičnost svega što je živo i drugačije. Bez pretjerivanja se može reći da gotovo svi ljudi žive na jednoj šizofrenoj razini raskola: jedno vjeruju, čak duboko, ma što to bilo, a na sasvim suprotnim vrijednostima djeluju. Dubok i mučan osjećaj krivnje zbog toga, a koji ne mogu osvijestiti, projiciraju na druge ljude, okolnosti i događaje, kako bi racionalizirali svoje bolesno ponašanje. A zadatak bolesnog društva je takve ljude držati u bolesnom stanju. Da bi ih se moglo kontrolirati, stjerati u mentalitet stada i putem apsolutne programiranosti i uvjetovanosti te straha, uvjeriti da misle ono što manipulatori žele, ili još bolje, da ništa ne misle.

Imate li, gospodine Milanoviću, informacije kakvo je stanje duha i svijesti, karaktera i morala u policiji? Ne samo u vrhu Ministarstva unutarnjih poslova, nego na terenu? Na nivou policijskih uprava i postaja? Da imate, vrlo vjerojatno ne bi prihvatili mandat premijera. Naime, Ministarstvo unutarnjih poslova je odavno srušilo ustavni poredak RH, zavelo policijski teror nad svim oblicima vlasti i Ustavnim sudom. Policija, ako niste znali, ima formirane „odrede smrti“, koji građane zlostavljaju i teroriziraju na neviđeno primitivan i nezakonit način, koji je sve samo ne ljudski. Policija se građanima bezobzirno osvećuje, kad god to smatra potrebnim, a preko korumpiranog i poslušničkog sudstva, policija svom teroru daje privid zakonitosti i legitimiteta. Policijski „odredi smrti“ ne prežu ni od likvidacije ljudi koji im predstavljaju opasne svjedoke. Hoćete dokaze?

Zbog katastrofalne situacije u policiji i sudstvu, Hrvatska će uskoro, neminovno i neizbježno, postati predmetom rugla u međunarodnoj zajednici. Već sada, Europska komisija ima vjerodostojne dokaze o vrlo teškim kršenjima ljudskih prava i sloboda te međunarodnih konvencija s tim u vezi. Međutim, Ministarstvo pravosuđa, informacije o tome krije poput zmije noge. Ministarstvo je čekalo kraj mandata, kako bi spriječilo ured predsjednika republike, Vladu RH, Ustavni sud RH i DORH da saznaju činjenice o montiranim sudskim procesima. Nevjerojatna je činjenica da u tako nečemu sudjeluje i Ustavni sud RH.

Poštovani gospodine Milanović, imam još cijeli niz sličnih informacija, koje mogu dokumentirati i dokazati. U srpnju 2007. godine sam u Saboru osobno uručio 50 otvorenih pisama saborskim zastupnicima, među kojima je bar polovica bila iz vaše stranke. Prethodno sam to isto pismo poslao svim saborskim odborima i predsjedniku Sabora. Gospodine Milanović, nisam dobio jedan jedini odgovor! A znate li tko se služi zakonom šutnje? Mafija, gospodine Milanović, mafija. Da se razumijemo. Da sam ja lud, kao što bi vi voljeli da jesam, onda bi mi bilo vrlo lako i argumentirano odgovoriti, zar ne? E vidite, baš zato što nisam lud, ne možete mi odgovoriti na zakonit i Ustavom predviđen način. Ne samo vi, nego nitko. Ni DORH, ni USKOK. Provjerite, pa mi vi odgovorite kako je moguće da moje kaznene prijave protiv institucionalne zločinačke organizacije policijski USKOK, DORH i USKOK, skrivaju od sudstva i po tri, četiri ili pet godina? U isto vrijeme, ta ista magarad me zlostavlja, pokušava zastrašiti, prijete mi ubojstvom i nezakonito me uhićuju ili pozivaju na obavijesne razgovore, kako bi isprovocirali neprimjerenu reakciju. I to isto rade drugim građanima. Je li teško zatražiti od državnih institucija da vama odgovore što su utvrdili povodom mojih brojnih prijava i istraga koje su po njima godinama navodno radili? Bojim se da bi vas obmanuli, falsificirajući stvarnost, kako bi se zaštitili od kaznenog progona.

Gospodine Milanoviću, ako mi smjesta ne skinete s vrata mafijašku bagru, obećajem vam da ćete sa mnom imati vrlo ozbiljnih problema. Sve što ultimativno tražim od vas, je da smjesta hrvatskim građanima omogućite slobodan i ravnopravan život, u skladu sa zakonskim i ustavnim odredbama. Naravno da je suvišno podsjetiti vas da je to vaša dužnost i obaveza i bez mojeg zahtjeva. Ali, eto, neka se nađe. Kako ne bi mogli tvrditi da niste znali.

Vaše luđačke formule i paradigme su nefunkcionalne. Ne može se istim načinom razmišljanja mijenjati stvari. Sve što vi namjeravate napraviti je točno ono što su osam godina pokušavali vaši prethodnici. I pokazalo se katastrofalnim. Ne mogu reforme, zakoni, programi i slične gluposti, kao alati dominantne društvene paradigme izvana prema unutra, ništa promijeniti. Ali mogu itekako sve uništiti. Ne funkcionira ta paradigma, naprosto stoga što nije prirodna. Suočite se s činjenicama

Gospodine Milanović, nemojte se prevariti. Nisam vam prijetio, već vas upozorio na vrijeme, da nemate ni pravo ni mandat postati stečajni upravitelj Hrvatske. Nemate pravo na pogreške, a još manje na ponavljanje pogrešaka vaših prethodnika. Nemate pravo pojesti budućnost nerođenih generacija, samo zato što ste izbjegavali važan posao razmišljanja. Kriza u kojoj smo se zatekli, nije financijske ili ekonomske prirode. Ova kriza je puno opasnija, jer je riječ o ljudskoj krizi smisla. Kriza je globalna, ali baš to je razlog da sami i bez tuđe pomoći nađemo rješenja za sebe. Rješenja su jednostavna i prirodna i zato nije prihvatljivo da se stvari dodatno kompliciraju izmišljanjem tople vode. Kopiranje tuđih rješenja je utopija. Eksperimentiranje je utopija. Što nije utopija? Ako vi ne znate, ja znam. Ja znam da takav stav djeluje odbojno i prepotentno. Međutim, ništa vas ne košta da, pored svih budala koje slušate svakodnevno, saslušate par sati jednu budalu više. Ništa vas ne košta, ali se može pokazati isplativim. Ne mogu vam garantirati ništa više osim jedne stvari: na moje prijedloge nećete moći naći jedan jedini opravdani prigovor. Ne zato što sam ja pametan, već stoga što ću vam dati informacije koje svijetom vladaju i besprijekorno funkcioniraju više od pedeset godina. Dobiti ćete i mogućnost besplatne provjere.

Osobno, nemam nikakvih interesa u svemu ovome, niti od vas bilo što tražim ili očekujem. Ukoliko mislite da vam u ovom trenutku trebaju podjele, sukobi i užasan gubitak vremena, energije i novca po toj osnovi, ne brinite. Imati ćete ono što želite. Ukoliko shvatite da je došlo vrijeme suradnje i udruživanja snaga, tada vam stojim na raspolaganju, bez ikakva uvjetovanja. Meni ne treba ništa, osim rezultata koji će koristiti svima. Na te rezultate ja imam pravo po Ustavu, pa ako mi ih država ne može osigurati, ja sam dužan postići ih sam. Neljudski je svaki pokušaj nastojati me izolirati na način da mi se oduzmu sva ljudska prava i slobode, da mi se doživotno zabrani rad u struci, bez sudskog rješenja ili obrazloženja te da me se isključi iz društva kojem mogu dati puno više od prosječnog građanina. Nije moja krivnja što nitko ne može biti prorokom u svome selu. To nije moj problem, nego vaš. Kao što će jednoga dana vaša sramota postati činjenica da zbog mene, u cijelom svijetu neće više biti poginulih i teško stradalih u prometnim nesrećama. A do tada, samo vi nastavite ubijati vlastitu djecu. Ionako je to postao nacionalni sport broj 1.

Ne zaboravite ključno: u ovoj državi sam ja vlast, a ne vi ili država. Tu ste da mi služite točno onako kako od vas zahtjevam. Ni ja ni građani nismo dužni trpiti teror većine. Hrvatska je gospodine Milanović republika, a ne demokracija. Demokracija je najgnjusniji oblik prevare i vladavine, koju je ljudski um uopće mogao smisliti. Nema demokracije koja nije izvršila samoubojstvo. Što je sasvim logično, jer već samim pojmom vladavine većine se čak i deklarativno poništavaju individualna prava i slobode građana. Pogledajte šizofrenu Europu. Što bi značilo da pojedinac nema izbora, nego trpjeti teror rulje i kriminalaca. Ta luđačka formula, gospodine Milanović, nije istinita i ispravna iz prostog razloga što je neprirodna i suprotna odredbama Ustava RH. Pogledajte malo bolje. Zato vam je vrhunsko načelo Hrvatske opći prezir prema svijesnim i karakternim građanima.

Povijest samo dvadesetog stoljeća je prepuna moralnih grobova pobunjenika, koji su se žestoko borili protiv, a onda, kada su došli u priliku, smjesta se slizali s onim ili s onima protiv kojih su se borili. Izdaja samog sebe je puno češća pojava nego što vi možete uvidjeti.Okružiti se takvim olupinama od ljudi, koji ovise o svemu i svačemu, osim o snazi vlastitog karaktera i načela, gospodine Milanoviću, je neoprostiva greška. „A oni koji u propast idu, nerado na svom putu staju.... „ - pjevao je Cesarić.

S poštovanjem, Božo Pendo, Korčula.

Tko je glasao

ti bokca..

pjastrela, sad si me podsjetila na to, pa ja sam taj aspekt - to da su Milanović and Co. znali za dijagnozu - totalno zanemarila!!

to bogme baca jedno nezgodno svjetlo na to imenovanje; ne želim ni pomisliti da su unaprijed kontali da će moguće trebat neka veća lovica za liječenje (probably i negdje vani)...a pretpostavljam da su se informirali o naravi bolesti, napokon imaju tamo nekakve doktore u vladi, jel...

ne, ne treba dalje razvijat ideju jer onda neminovno slijedi ovo: "(još) jedan smišljeni vid pljačke rvackog plebsa"....

a ovoj "socijalnoj" vladi ostaje na dušu ta "socijala" tamo gdje to i nije trebalo, taj case vs. mališanka stephany pred kojom je život i izlječiva bolest .

nu, pustimo to. gotovo je. the end. ende. le fin.

CC

Tko je glasao

Pustimo to? Nije kraj kada

Pustimo to? Nije kraj kada mafija kaže, nego je kraj kada ja kažem. Gornji e-mail sam poslao Milanoviću 8. 12. 2011. godine u 9:24, kada još nije bio novi mandatar Vlade.Hoćete da vam dodam e- mail na Orsata Miljenića, kada ni sam nije znao da će biti ministar pravosuđa?

Tko je glasao

bravo bozo!

veliki plus za ovakvu tvoju odlucnost

"""" Nije kraj kada mafija kaže, nego je kraj kada ja kažem.""""

ako se odlucis kandidirati za neku vaznu republicku funkciju, imas moj glas,
jer nam trebaju takvi kao ti - cestiti, odlucni, neustrasivi i beskompromisni u tomu.

Tko je glasao

Apsolutno me nikakve funkcije

Apsolutno me nikakve funkcije ne zanimaju. Moje je uvjerenje da je opozicija najbolja pozicija. Ali ne po devizi jedan protiv svih, već jedan za sve.

Kandidirati se moraju oni koji ne shvaćaju i ne cijene svoja prava i slobode. koji ne razumiju koncept individualnih sloboda i koji se moraju upisivati u različite mafijaško- političke partije, kako bi nešto u životu postigli. Na tuđi račun, dakako.

Tko je glasao

čuj, poveznik..

...ovo pismo Zokiju sam pročitala, sve je to ok. ali i sam znaš...he doesn't care...kao ni njegovi komsomolci...tužno ali istinito, čitam sad ovaj lik kreće danas sa štrajkom glađu, bojim se da niti to neće kosnuti ovu ekipu na vlasti...zapraff, razmišljam i uopće ne znam (više) što bi smo mi mogli napravit (kao građani)....sve one spike, direct democracy, participacija plebsa...blabla trućtruć..pa šta je s tim? di je to? il ja ne vidim dobro...

btw. ajd baci pismo za Orsija, ak ti se da; Orsata inače privatno znadem od prije, dok nije bio ministar nego samo lawyer (nismo intimusi)...cijenim ga kao osobu, mislim da je kao čovjek ok. nije iskorumpiran, ovo, ono...znam te neke stvari mimo info from newspapers, itd. ali nemam iluzija da i on može preko noći - niti ih on ima, toliko znam - sredit pravosuđe;
jedino znam da se trudi, da hoće i da ima nekih dobrih ideja; e sad dal je in the meantime posustao ili odustao - jer, ima tu i nekih ograničenja, jel - .teško je reći, vidjet ćemo još...

CC

Tko je glasao

Znam ja da zaspali ne mogu

Znam ja da zaspali ne mogu dokučiti Božji naum. Nisam ja pisao da bi laprdao pizdarije i da bi naivno očekivao odgovor. Ja sam prognozirao stvari dok su drugi, uključujući Milanovića živjeli u iluzijama. Ja sam predvidio probleme koje će spriječiti Hrvatsku da postane članicom EU 1.7. 2013. Danas sam u policijskoj postaji Korčula u kamere, sat i po optuživao Milanovića i njegove prethodnike za veleizdaju i protivdržavni terorizam. Snimku ću poslati Angeli Merkel, jer sam je optužio za nacizam drugim sredstvima Poslati ću je Barrosu, jer sam ga optužio za zloupotrebu položaja i zločin protiv čovječnosti i postavio pitanje tko je europsku vladu izabrao i kome ona odgovara: postavio sam na tisuće vrlo neugodnih pitanja na koje mafija nema odgovore.

U iskazu sam do temelja srušio usrane demokratske priče o vladavini većine. Koja većina? Rulja? A zašto Hrvatska nije vladavina prava? Zato što nitko u državi, pa ni čistačice, ne priznaju ljudska prava i slobode i temeljne ustavne vrijednosti? Zašto država od građana čini majmune i prisiljava ih da poštuju zakone, koje sama država odbija poštivati?

Orsat je karijeristički mafijaš, koji mi je osobno rekao: "Ja nisam ministar pravosuđa, jer je pravosuđe neovisno od ministarstva". Na pitanje:" A kakvo je to sudstvo koje je neovisno od naroda"- nije odgovorio, nego bez riječi pobjegao u službeno vozilo.

To popodne, kada se ispred zgrade ministarstava gospodarstva i poduzetništva dogodio taj neželjeni susret s istinom, i kada sam se sastao s Tončijem Drpićem, sindikalistom Jadrankamena, uveče sam dobio na mobitel poruku s mobitela meni nepoznatog broja: "Odakle vama lažna informacija da je Tonči Drpić danas bio u Zagrebu i da je ministar Orsat Miljenić bio na sastanku s njim, kada je ministar danas bio u Briselu"

Iduće jutro sam otkrio da je poruku poslala Radošević Danica, navodna sindikalistica Kamenskog, koja je pod utjecajem špijunske zajednice izbjegla sastati se sa mnom i Tončijem Drpićem na razgovoru o ujedinjenju sindikata u borbi protiv političke mafije. Je li vam jasno sada tko i kako vlada Hrvatskom i vašim životima? Kurvetina Radošević je inače "gorljivi pobornik" ogorčene sindikalne pobune i njen je "stav" da radnici Jadrankamena ne smiju ponoviti greške Kamenskog- boriti se mlako, već vrlo žestoko. Oštro, posro!

Nesretnog Roberta Matijevića sam ovih dana dobio na telefon. Čovjek je glup ko točak. Čak misli da je štrajkom glađu prije osam godina napravio "jako puno". Samo mi nije mogao reći što je to.
Naravno da Milanovića i Leka neće kosnuti njegove blesave eskapade. Čovjeka se ne može nego žaliti, jer ne zna tko mu glavu nosi. Zavjet za Hrvatsku mu daje poticaja i gura ga u avanturu, a kada taj Zavjet nazovete ili pošaljete e-mailom upit koja je njihova misija i kako je misle ostvariti- nema odgovora. Pizde misle da mogu zajebavati svijesne i karakterne ljude.

Pričom i iluzijama se ne može ništa napraviti. Treba svjesno i karakterno djelovati, a to je u mom slučaju trajalo deset godina. I tek sad, nakon tone prikupljenih dokaza i saznanja, ja mogu zgaziti mafiju a da mi ne treba ničija pomoć i da mi se nitko zakonski ne može suprostaviti. Ne možete vjerovati, ali danas sam policiji u brk rekao:" Vi ste glupi!". I nisu me ubili. Nisu trepnuli kada sam ustvrdio da je Hrvatska klero- fašistički koncentracijski logor i da je ovo što se događa genocid nad hrvatskim narodom.

Tko je glasao

eh bozo,

pa znas valjda da su ljudska prava za ljude a ne za stoku!

i da ti pravo reknem, mislim da si u pravu..
i sama sam sve uvjerenija da hrvatska nece u Uniju u srpnju 2013,
i da ce se u staroj evropi dogoditi nesta extraordinarno, nesta tako neocekivano, iznenadjujuce, nepredvidljivo, sokantno...pravi BUM TRES...
hm, nesto poput Sudnjeg dana!
jer oni koji spavaju, kao ni oni koji gledaju siroko zatvorenih ociju ne mogu dokuciti ni razumjeti Bozji naum
pa sta ti kazes na to boskicu?

Tko je glasao

Ja sam i previše puta ovdje

Ja sam i previše puta ovdje iznio što mislim. I posljednje što želim je da budem u pravu. Ta potreba da se bude u pravu mi je odvratna, jer govori da je čovjek bolestan i kontradiktoran- iznosi svoj stav, a prezire tuđi. Međutim, nikada u četiri godine na ovom portalu nisam doživio da mi je netko razložno, smireno i argumentirano jedan jedini put dokazao da nisam u pravu. A nije da se nisam svjesno i vrlo riskantno, na prvi pogled, izlagao pogibelji da me se raskrinka kao lažljivca i budalu. Provokatora čak.

Ono što se europskoj i našoj mafiji sprema je sve samo ne iznenađujuće, šokantno, nepredvidljivo. Dapače. Dogoditi će im se Istina. Znate li za otrežnjujuću rečenicu: "Car je gol?"

Kada ovih dana napravim što sam kao građanin i branitelj dužan, onda ću svijetu objaviti što mi je namjera. Zasad ću vam skrenuti pažnju na jučerašnju izjavu Milanovića, upućenu Karamarku. Izjavu sam ujutro čuo na radiju, ali uveče ni na jednom dnevniku, ključan dio izjave nije ponovljen. A ključno, po meni, što razotkriva Milanovića, je rečenica: "Mi se trudimo što najbolje i više znamo i u tome smo maksimalno racionalni". Pa, u racionalnosti svih i jest problem. Svaki luđak na svijetu je isključivo racionalan. Zato i jest bolestan. Što Milanovićeva izjava govori? Da nije svjestan tko mu glavu nosi, što znači da je sve što radi kontraproduktivno- trudi se, umjesto da se opusti, vjeruje Angeli Merkel, a ne građanima, misli da zna, a nema pojma

Ako ćemo pošteno razgovarati, onda je činjenica da je svijet nevjerojatno potencijalno bogat. Svijet savršeno funkcionira. Sa svijetom je sve u redu. Što ne funkcionira? U Prirodi jedino što ne funkcionira je čovjek. Ljudska racionalnost je ključni problem, ne svijeta, nego svakog ljudskog društva. Što je činiti? Uskladiti čovjeka i Božji naum. Ja se izražavam jezikom koji je vama razumljiv, iako ja sam nisam vjernik u religioznom smislu. Ja znam da Boga nema, ali postoji Priroda, Beskonačna Inteligencija, Božanstvenost, što je puno veće i vrijednije od smiješnog koncepta Boga. Je li Milanović ovoga svjestan? Ni slučajno. On i dalje sluša glas mrtvog Račana iz groba. I Angele Merkel, koja nikad nije bila živa.

Ne može biti jednostavnije, da ga jebeš.

Tko je glasao

Imaš moj odgovor

>cite> Međutim, nikada u četiri godine na ovom portalu nisam doživio da mi je netko razložno, smireno i argumentirano jedan jedini put dokazao da nisam u pravu.

a vezano uz moju prepirku sa @nemessis
U njemu sam ti vrlo lijepo objasnio da nisi u pravu no unatoč činjenici da mnogo puta govoriš i misliš vrlo ispravno ipak me obuzima dojam da misliš kako si uvijek u pravu i to ne samo zbog ovog iz kopiranog gore već i inače kroz tvoje objave...

Provinciopolis

Tko je glasao

Božo Pendo

Božo Pendo bozopendo@gmail.com

12.12.2011.

za orsat.miljenic
Poštovani gospodine Miljeniću!

Netko kaže da će gospodin Josip Leko biti novi ministar pravosuđa. Drugi opet kažu da neće, nego da ćete biti vi. Jutros mi u SDP-u kažu da ništa nije sigurno dok On ne kaže prvi. Ne znam što čeka. Situacija me podsjeća na molitvu jednog dječaka. On se Bogu molio ovako: "Dragi Bože! Neki kažu da te ima. Neki kažu da te nema. Ja, dragi Bože, ne znam što bi mislio. Ali, ako postojiš, dragi Bože, bilo bi vrijeme da nešto učiniš!"

Pišući ovu malu rekapitulaciju sudskog bešćašća na hrvatski način, osjetio sam veliku mučninu. Nije mi jasno kako ljudi poput vas cijeli život posvete ovako nečemu, a da vam se ne zgadi sudjelovanje?

Mislim da novi ministar pravosuđa, ma tko to bio, ima genijalnu priliku srediti stanje u pravosuđu, a da zapravo nitko ne strada. Možda se čini utopijskom ovakva ideja, ali je činjenica da je utopija ono što smo imali do sada. Ovo stanje je zaista bilo umijeće postići i trebalo je užasno veliko rasipanje energije, vremena i novca da bi došli do kraja slijepe ulice. Mudra i humana rješenja neće zahtjevati ni polovicu tog rasipanja. Samo je jedan uvjet: da ministar pravosuđa bude revolucionaran karakter i mudrac. Naravno, ne revolucionar u smislu dizanja revolucije, nego postizanja revolucionarnih rezultata. Mudrac, ne u smislu mudrovanja, nego otvorenosti i spremnosti suočiti se s činjenicama.

Molio bih vas, opet bez obzira hoćete li biti ministar ili ne, da vam uvijek u radu,ljudi budu na prvom mjestu i da svojim djelovanjem nikada jednu okrutnost ne zamijenite drugom, jedno nasilje drugim nasiljem. Premještanjem problema s jednog mjesta na drugo ništa se ne postiže, pa je to možda razlog da ljudi to vole raditi.

Ukoliko vaš Bog odluči drugačije, molim vas da ovu "naredbu" proslijedite novom ministru. Unaprijed vam se zahvaljujem. Božo Pendo Korčula.

Evo draga C-e- C-e, ovo je uvod u naredbu, koju sam poslao današnjem ministru pravosuđa, daleko prije nego je Milanović uopće dobio mandat za sastavljanje vlade i prije nego je Miljenić uopće računao da će biti ministar. Naravno da je Miljenić gajio potajne snove i da je prije imenovanja Milanoviću položio zakletvu besčašća i beskarakternosti, jer bez toga- imenovanja nema. Dakle, apsolutna poslušnost diktatorskom kolektivizmu je uvjet bez kojega nema karijere među ulizicama i poslušnicima.

Ovom uvodu, vidim u arhivi, sam priložio dva dopisa (prvi je naslovljen na Leka i to je zapravo naredba novom ministru). Drugi od tih dopisa je zahtjev Ustavnom sudu, kojim sam prijavio izbornu prevaru. Na moje podneske Državnom izbornom povjerenstvu i Ustavnom sudu, nije mi ni formalno odgovoreno, zbog čega tvrdim da su izbori i proglašenje parlamentarnih izbornih rezultata neustavni i nezakoniti. Naravno, nije moglo biti drugačije i nije mi se moglo odgovoriti, jer su moji argumenti neoborivi i predstavljaju dokaz rušenja ustavnog poretka RH.

Kako se situacija s vlašču SDP-a razvija, evidentno je da sve što sam ja upozoravao nadležne se sada pokazuje sve više istinitim. Da ne trepnem, ja sada mogu slobodno izjaviti: Hrvatska neće 1.7. 2013. postati članica EU, a takav politički skandal će se dogoditi kakav svijet još nije doživio. Hrvatska je zbog korumpirane i zločinačke EU politike postala ogledni primjerak nacističkog koncentracijskog logora pod patronatom Angele Merkel, dok se hrvatska mafija u procesu pristupanja EU, zaogrnula maskom međunarodno priznate države. Mafiju s obje strane granice treba zgaziti. Ne treba nikakvo oružje, pobuna, revolucija, nego snaga karaktera i dokazi. Ovo što luđaci rade je zločin protiv čovječnosti i genocid nad hrvatskim narodom. Nije prirodno kolektivnom hipnozom i masovnim programiranjem kretena postizati ciljeve i zato ova najveća prevara u povijesti čovječanstva, nema ni teoretske šanse uspjeti. Pogotovo ne trajno i cjelovito. Ali, da će napraviti strahovite štete je sasvim sigurno.

Ukoliko hoćete da vam dam priloge, samo vi kažite.

Tko je glasao

...

ehh...kad se samo sjetim koliko je "bandiera rossa" digla prašine na koncertu u italiji...

http://www.youtube.com/watch?v=FG8Mz3j4jv8

počivao u miru tusta...

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

"Lijep" sprovod iliti sahrana

Par tisuća ljudi oprostilo se od Branka. Gdje je veličina čovjekova? Bilo je stotinjak radnika iz Uljanika koji su voljeli Điđija jer je na bolovanje otišao kao radnik iz škvera.
Da,da. Frontmen kultne grupe mogao se davno prodati nekoj pivovari ili vip-u. Ali nije.
Petokraka na grobu nakon dugo vremena.
Pio je, pušio je, ženio se i rastajao. Bio je čovjek.

stare pizde
http://www.youtube.com/watch?v=DKbktXwD3nA

Tko je glasao

Danas je moderno nositi kockasto

a poslije neka čudna muzika ...
Kao i Bandiera Rossa kad ju opjevaju oni koji podržavaju kapitalizam...
Mahom "socijldemokrate" sa uzurpiranim pravom na ljevičarenje...

Provinciopolis

Tko je glasao

samo deset dana odmaka

namjerno nisam zelio ovaj dnevnik komentirati dok je bio "vruc", vec to cinim danas, samo deset dana kasnije. i tih deset dana, imho, daje vise nego li dovoljnu perspektivu.

dakle, umro je sprem. i tom su vijesti mediji bili zatrpani danima, a politicari su se naprosto trgali tko ce biti pateticniji. i mogu razumjeti revolt i gadjenje koje takva situacija mogu izazvati. no odgovoriti na nesto sto se dozivljava gadljivim jednakom gadarijom o netom preminulom ljudskom bicu, nije nista pohvalno. ukoliko si se vec gadio politiziranja špremove smrti, ovim si se dnevnikom spustio na istu razinu. gadnu.

mala je utjeha sto si toga svjestan.

Jer blog je grozan. Užasan. Skandalozan. Sramotan.
I ta sramota će ostati. Na meni kao autoru. Sramota pred svakim tko će ovo pročitati izvan tog trenutka.

no, na zalost posljednja recenica nije nikakav razlog za satisfakciju, jer se...

No ja ću znati da sam u jednom trenutku osjećao isto što i mnogi.

...zapravo iscitava "no ja cu znati da sam se pridruzio masi, zajahao sentiment, bacio prvi kamen, i vikuno "linč". mrtvacu u lice."

pa bravo.

ps: ako si se vec dvojio oko minusa koje bi mogao pobrati, obzirom na broj pluseva na tvom dnevniku, ja sam siguran da ce ovaj komentar biti izminusiran. vrlo vjerojatno do necitljivosti. ali barem cu znati da se nisam utopio u gomili, i kad to nije popularno.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Kako može moralizirati netko

Kako može moralizirati netko tko nema morala?

Tko je glasao

Utjeha??

Kakva utjeha, pa ovdje postoji samo izričita namjera.

Kakav mrtvac?

Što su oni koji su znali, da bezimenog aparatčeka, koji boluje od neizlječive bolesti, i kojem su dani odbrojani, postave na takvu funkciju?

Što su oni?

Što nisu znali od čega boluje? Pa od kad mu Bandić podrugljivo želi dobro zdravlje?

Što?

O kojem ti pijetetu pričaš kad svjesno manipuliraš i sadržajem blog i sadržajem komentara?

I nitko ti neće pobrisati to što si napisao, znaš da ja molim ljude da to ne čine, i da se ispričavam svima koje neumjesni komentari povrijede.

Evo to ću i sada ponoviti.

Tko je glasao

O kojem ti pijetetu pričaš

O kojem ti pijetetu pričaš kad svjesno manipuliraš i sadržajem blog i sadržajem komentara?

ne pricam ni o kakvom pijetetu. bilo bi dovoljno da si se suzdrzao besramnog pljuvanja i gazenja netom preminulog covjeka. sve si gornja pitanja mogao problematizirati i bez toga. iskreno se nadam, radi tvojih bliznjih, da se preko tvoje smrti neko nece sjetiti traziti odgovore za vise ciljeve. jer se o svakom od nas moze sloziti jedan otrovan opis.

namjerno sam spomenuo distancu od pukih deset dana - sto je vremenski okvir u kojemu se cijela prica odigrala. e sad, je li deseterodnevno medijsko forsiranje teme (sto nije iskljuciva zasluga politike, jer mediji dobrim dijelom zive od zutila, patetike i populizma, a narod najvise pusi, ko sto vidimo, sulejmana), dovoljan razlog za takvu reakciju - ne reakciju prema onima koji su tu smrt zloupotrebljavali (jer je ona legitimna), nego prema obitelji i bliznjimapreminulog? po meni nije. uostalom, nakon tuđmana, ovo je prvi puta da je preminula osoba koja je na jednoj od tri najviše funkcije u državi.

misliš da je predsjednik sabora potrčko i marioneta? ok, kritiziraj to je legitimno, ali za to ti ne treba pljuvanje po mrtvacu. imas sada zivog i zdravog leku, pa oderi. meni i dalje ostaje jasna slika - radi deset dana medijskog pretjerivanja, masa se spustila toliko nisko da je obitelji preminulog pljunula na posmrtno zalovanje. s tobom na celu.

eto, bravo jos jednom, barem znas da si se u jednom trenutku osjecao kao mnogi. nisko.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ne da nije nisko, vec je

Ne da nije nisko, vec je minimalna amortizacija odvratnosti koju su vjerujem osjetili svi clanovi pollitika.coma (bar ovi sto su dali plus), kada se politicka pojavnost koja ne zasluzuje spomen, dize u nebesa.

digresija:

"Šest godina Bajić je bio odvjetnik dok traje pljačka u državi - Brodosplit, Maestro, Podravka…Afere ne otkriva DORH već mediji, a Bajić zahtijeva istrage samo za one koji su u HDZ-u već otpisani. Tako je postupanje prema Polančecu počelo tek kada je izašao iz Vlade, za Rončevića je trebalo opet godina, ministre oko Brodosplita nitko ne dira, a o Kalmeti da i ne govorim", izjavio je zastupnik SDP-a Nenad Stazić u siječnju 2010. godine

Reizborom Mladena Bajica, osigurana je lustracija kao neminovnost.

Tko je glasao

Besramne ubojice i besramni

Besramne ubojice i besramni beskarakteri, ne zaslužuju ništa drugo do li javnog pljuvanja. Recimo, Causescua su odlukom prijekog suda likvidirali kao divljeg psa. Gadafija još bestijalnije. Pa? Jesi li tada moralizirao.

Daj malo svoje mudrosti prospi ovdje i sada u svjetlu ovog e- maila Milanoviću od 8. 12. 2011. Da čujemo, podrepino!

Tko je glasao

Ajde @Janus, gukni ti dvije

Ajde @Janus, gukni ti dvije čiste, ako možeš!

Tko je glasao

Ali ovo nije niti bio blog o

Ali ovo nije niti bio blog o tome kako si ga ti shvatio. Ali to je sada manje bitno jer zalazimo u područje stila, koji s tvoje strane ima ocjenu - neukusno.

U to ne dvojim, pa takva je i moja ocjena. Samo on je namjerno takav. Ti imaš drugačije estetske kriterije. I to je to.

Ali nije to ono što ti uporno izvrčeš da jest. Jednostavno nije.

Ovo nije bio blog o Borisu Špremu. Pa pogledaj koliko je to ljudi shvatilo. Pa nisi ni ti glup.

O načinu nema smisla raspravljati, osim da je uspio. I da je u menje od tjedan dana tema iz bloga nametnuta i da joj je čak i Predsjednik posvetio pažnju. A da je to upravo to najbolje se vidi da je za jednog od govornika postavio upravo Mudrinića.

Nema veze. Bitno da je esencijalna društvena tema došla na dnevni red. A u medijskom prostoru kojeg tako dobro pozanješ treba uspjeti.

Tebe stalno bodu moji naslovi i način.

A jebe li te sadržaj?

Tko je glasao

hatzi - tvoje nastojanje da

hatzi - tvoje nastojanje da govno od ove vlasti pretvoris u pitu sluzeci se pateticnim izrazima sucuti prema Spremovoj obitelji krajnji je oblik bescutnosti i partitokratskog silovanja javnosti koje je, vezano za Spremovu smrt danima provodila tvoja partija.

Do sada nigdje nisam napisala, iako sam puno puta pozeljela pa cak i napisala - pa se suzdrzala i izbrisala.

Multiple mijelom je bolest koja se ne pojavi preko noci.
Simptomi te bolesti omogucavaju da se otkrije u vrlo ranim fazama. Bolest je uvijek duga i teska. 2-3-5-10 godina. Kod nekog i 18.

Kemoterapijama se razvoj bolesti uspjeva usporiti, ponekad na neki ograniceni period i zasutaviti - no i obitelj i prijatelji, ukoliko im je stalo do oboljele osobe, unatoc nadi koja je urodjena valjda svim ljudima, cesto u svojoj podsvjesti jasno znaju koji je jedini put.

Sto ti mislis kako je bilo ljudima, obiteljima, i prijateljima koje se s tom bolesti nose u svojoj blizini godinama a prepusteni su lijecenju iskljucivo u Hrvatskoj, procitati priopcenje sabora kojim su obrazlozili odlazak Sprema u Ameriku?
Sto mislis kako sam se ja osjecala kada sam procitala da drzava Spremu placa odlazak u Ameriku, jer su u Hrvatskoj iscrpljena sva sredstva za njegovo lijecenje.
Ja, koja se u svojoj blizini s tom bolescu nosim vec 18 godina.
Sto mislis sto mi je prvo palo na pamet kada sam procitala to obrazlozenje?

Ne, nije upitna sucut prema oboljelom. Ti je ne mozes imati toliko koliko ja.
Nije upitna ni sucut prema Spremovoj obitelji. I to je ono sto mogu razumjeti samo oni koji su se nasli u slicnoj situaciji i njevova obitelj i moja obitelj smo u tom smislu potpuno jednake.
Jer oni osjecaju isto ono sto i ja.

I nije problem sto je Sprem to prihvatio.
Na njegovom mjestu - vecina bi.
Iako bi se neki ipak zapitali barem u krajicku mozga, a zasto su XY-a, hrvatskog branitelja pokusali preveslati odabitom lijeka za kemoterapiju koji sam mora kupovati, sto je izbjegao jedino zahvaljujuci upornosti vlastitog djeteta koje se nije htjelo pomiriti s takvom nepravdom.

Znali su, naravno da su znali. I obitelj, i Sprem ali i tvoja partija.
Svi koji se s tom bolescu susretnu jednostavno znaju.
Ali dok za obitelj pa i Sprema odista imam razumjevanja, za bescutnu kamarilu koja je zloupotrebljavajuci moc koju je dobila i njegovu smrt iskoristila za manifestaciju nepotiznma, korupcije i tetosenja svoje egocentricne bolestine - odista nemam niti razumjevanja, al ne bih imala ni milosti.

Tko se u cijeloj toj prici odista treba osjecati nisko?
Da li on koji jasno pokazuju gradjanima ove drzave, pa i kad je zdravlje i zivot u pitanju - tko je zidar a tko malter mijesa, ili oni koje taj sociofeudalizam svakodnevnu ubada u najosjetljivije dijelove mozga.

Jedno sto na ovaj tvoj komentar mogu reci - sram te bilo.
I ne, necu ti dati minus - ne zelim da potone, neka ostane svima za primjer do koje granice moze ici partijsko vlastoljublje i bescutnost

Na ovakvu reakciju nisu me uspjeli izazvati ni lijecnici sve ove godine, pa ni ono krajnje diletantsko i za vecinu neizljecivih bolesnika u ovoj drzavi nemoralno i lazljivo priopocenje sabora, pa cak ni kreteni koji su se u tjednu zalosti natjecali koji ce vise izasrati pateticnih i bezvrijednih govana.
Uspio si ti , koji si ovdje dosao nadajuc se da sada, kada su se malo smirile strasti, mozes popraviti imidz bande kojoj pripadas.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

ja cu tebi zato dati minus,

ja cu tebi zato dati minus, zbog neargumentiranog ad homenema:

koji si ovdje dosao nadajuc se da sada, kada su se malo smirile strasti, mozes popraviti imidz bande kojoj pripadas.

svatko tko bez predrasude procita moje komentare moze uvidjeti da se ni u jednom trenutku ne bavim popravljanjem imidza "bande kojoj pripadam". stovise, izricito pisem da je kritika legitimna, ali da se ne smije raditi preko mrtvog covjeka. stovise, ona je u potpunosti izvediva bez obzira na konkretnu osobu koja je ovdje posluzila za cipelarenje, tj sprema.

i zbog toga me nije nimalo sram, stovise ponosan sam. hrackanje mrtvog covjeka je fakat dno dna politicke "argumentacije". pogotovo ako za iskazanu kritiku zapravo uopce nije bilo potrebno. jedina poanta takvog "stila" je medijska efektnost, sto je u biti jos nize.

razumijem kritiku. razumijem osudu lesinarenja, patetike i pretjerivanja.
ali u tu svrhu pljunuti tek preminulom covjeku na grob - fakat, sram vas bilo. vas (po prvi puta u mnozini) koji ste to podrzali plusom ili zluradim komentarom.

cipelarenje mrtvaca nije politicka borba, vec odsustvo osnovnih civilizacijskih dosega. u istu policu ide i profitiranje na necijoj smrti, kao sto sam napisao u prvom komentaru. no ovaj dnevnik demonstrira iskljucivo spustanje na razinu koju navodno kritizira - razlike nema, i jedni i drugi pokusavaju politicki profitirati na mrtvacu.

bljak.

ps: za tvoju situaciju, primi moje iskreno saucesce, i nadam se da tebi bliska osoba nece posluziti nekome kao sredstvo za dokazivanje (pa makar i legitimne) poante.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

ps: za tvoju situaciju, primi

ps: za tvoju situaciju, primi moje iskreno saucesce, i nadam se da tebi bliska osoba nece posluziti nekome kao sredstvo za dokazivanje (pa makar i legitimne) poante.

Pa vidis, od tvog saucesca meni bi daleko vise znacilo da si se ti, prirodom svoga politickog opredjeljenja (koje je, da iskreno priznam nekada bilo i moje), pokusao iskreno zalagati za drzavu u kojoj bi svi "Spremovi" (pod ovim imenom podrazumjevam i meni blisku osobu) imali jednake sanse.
Na lijecenje, na zivot pa i na dostojanstvo u smrti.
Barem u onom dijelu koji se financira iz drzavnog proracuna.

Da je to tako, ti bi ovdje prvi progovorio o tom dogadjaju na nacin da sam pokrenes raspravu o toj dubokoj nepravdi koju je aktualna vlast, prvo imenovanjem na funkciju predsjednika sabora osobe cija sudbina je krajnje neizvjesna, nadalje tim priopcenjem ali i samom odlukom o slanju na lijecenje u inozemstvo, nanijela svim drugim gradjanima HR koji se nalaze u slicnoj situaciji.
I onda bi, kao pokretac i moderator dnevnika bio u mogucnosti oblikovati raspravu na nacin da se sacuva dostojanstvo Sprema.
A meni bi to znacilo - ok pa i u tom SDP-u postoji netko kome je mali, obican covjek ipak vazniji od partije i vlasti.

Ovako, i ovu tvoju sucut dozivljavam kao jos jedan oblik PR-a u kojem se dalje obracunavas s ideoloskim i politickim neistomisljenicima, a meni takva sucut odista ne treba.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

nisam pratio spremovu bolest,

nisam pratio spremovu bolest, ali koliko sam pohvatao u hodu, on si je sam platio ljecenje u usa, zar ne?

nadalje, ja sam - da bi ti uvazila moje saucesce - trebao pokrenuti temu za koju uopce ne znam da je problematicna, kako bi ti uvazila moje saucesce za situaciju za koju nisam znao da postoji? gle, malo previse ocekujes od mene. nemam superpowers.

Ovako, i ovu tvoju sucut dozivljavam kao jos jedan oblik PR-a u kojem se dalje obracunavas s ideoloskim i politickim neistomisljenicima, a meni takva sucut odista ne treba.

tu ja ne mogu nista napraviti, jer ne postoji nacin borbe s unaprijed donesenim misljenjima i zakljucnima. vjerovala ti ili ne, mislim sve sto sam napisao.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Mladiću, a jesi li pratio

Mladiću, a jesi li pratio bolest Leka? Milanovića? Josipovića? Dragovana? Gareljića? Ne znaš za njihove problematične bolesti? Ili ne želiš znati?

Ne pravi se blesav, kada blesav jesi. Svi SDP-ovce na funkcijama i u Saboru krase sve odlike koje i HDZ-ovce tipa Šeks i Sanader. Nikakve razlike nema. Sve su to obični kriminalci i pljačkaši, koji se ideologijom služe da bi stvari zamračili. Ali njihova jedina ideologija je zločin protiv čovječnosti. Svi oni bi slobodno mogli sjediti na optuženičkoj klupi sa Sanaderom, jer uopće nema sumnje da su počinili genocid nad hrvatskim narodom i Hrvatsku pretvorili u svoj koncentracijski logor. A tko su oni da to rade? A tko si ti da ih štitiš?

Zašto ne dođeš ova sranja prdoklačiti na moje komentare i činjenice koje sam iznio o Špremu DORH-u puno prije nego si ti znao da je Šprem uopće živ? Zašto institucije društva nisu odgovarale na prijave? Kako je moguće da Šprem ima novac za liječenje u Americi, kad, recimo, taj novac nisu imali ni Tuđman ni Šušak? Odakle Špremu novac? Je li taj novac on meni opljačkao? Tko je i zašto moju autoškolu, koja je ispunjavala sve propisane uvjete opljačkao?

Ajde, neinformirana pizdo, pokreni kazneni postupak za sramotnu ulogu koju je odigrao Leko u Državnom sudbenom vijeću. Da te vidimo kretenu! Prijavi Milanovića da je srušio ustavni poredak i da prezire građane, a sluša Angelu Merkel poput njenog potrčka. Svakih par dana leti u tri pizde materine da bi primio zadatke koje mora ispuniti. U čijem interesu? Europskih "pučana"? Jebem i tebe i njih.

Tko je glasao

Priopcenje - Premda je nakon

Priopcenje
- Premda je nakon povratka bolesti primijenjena terapija dovela do određenog poboljšanja stanja bolesti, terapijske mogućnosti u Hrvatskoj su iscrpljene. Daljnji plan liječenja prema stajalištu medicinskog konzilija predviđa liječenje primjenom krvotvornih matičnih stanica uz prethodnu redukciju broja tumorskih stanica. Takav tip liječenja ne može se provesti u Hrvatskoj zbog dobi, stanja, tipa i rijetkosti bolesti te terapijskih mogućnosti. Iz tih razloga liječnički je tim preporučio odlazak u MD Anderson Cancer Center u Houstonu, koji je vodeći svjetski centar Dodali su da je na prijedlog liječničkog konzilija Povjerenstvo HZZO-a odobrilo odlazak i troškove dijagnostike i obrade u SAD-u, što je uobičajeni postupak obzirom na tip i fazu bolesti.

Reakcije u medijima na gornje priopcenje (koje su objavili svi dnevni mediji i portali) bile su prilicno burne, daleko burnije nego ova tema na politici, pa je malo tanašan izgovor da nisi pratio Špremovu bolest.
Ne nije si sam platio liječenje.
Barem prvobitno to nije bilo u planu. Ne znam da li se nesto kasnije promjenilo pod pritiskom javnosti.

Vjerujem da odista mislis sve sto si napisao to i jeste ono sto je najzalosnije.
Za detektiranje drustvene nepravde odista nisu potrebne superpowers.
Dovoljno je samo malo zelje da se objektivno sagledaju sve okolnosti odredjenog dogadjaja.
Dovoljno bi bilo samo da si se zapitao:
Zasto se za lijecenje nekih gradjana medju kojima ima i male djece skupljaju donacije dok istovremenu predsjedniku sabora HZZO placa lijecenje?
Zasto mislis da je toliko tesko osvrnuti se oko sebe i primjetiti ono sto je toliko ocito i priznati sebi - jebi ga, moji su ali ovo odista nije bilo u redu.
I zasto mislis da tvoje prozivanje onih koji su dnevniku dali plus (a tu u stvari mislim na sebe) sto je reakcija proizasla iz sveukupnog dogadjaja, mogu dozivjeti bilo kako drugacije osim kako ga dozivljavam ako ti nemas ni potrebu ni zelju cijeli dogadjaj ukljucujuci i ovaj dnevnik sagledati u kontekstu uzrocno posljedicnog niza.

Iako sam ja koliko god je bilo moguce nastojala izbjeci vrednovanje Sprema u smislu osobe, to vrednovanje je samo logicna reakcija na dogadjaj u kojem se covjek pita:
Cime je on uopce zasluzio toliko nesrazmjeran tretman u odnosu na druge obicne gradjane koji su se nasli u slicnoj situaciji?
U cemu je on odista kvalitetniji clan ovog drustva od meni bliske osobe?
Sto je to on ovoj drzavi vise dao?

Iskreno - ja o Spremu prije ovoga dogadjaja nisam imala neko posebno formirano misljenje.
Bio je jedan od....no ne toliko eksponiran da bih ga uopce dozivljavala na bilo koji nacin.
I koliko god se tebi cinilo da sam nesto posebno nabrijana na aktualnu vlast (sto svakim danom, iskreno priznajem, i jesam) i misljenje o kukuriku vlasti i misljenje koje sam plusem na ovaj dnevnik izrazila o Spremu, samo su logicna posljedica konkretnih poteza koje ova vlast povlaci.

Sprema je svim ovim negativnim reakcijama izlozila sama vlada i njegovi "prijatelji" povlaceci tocno one poteze koji su mogli rezultirati jedino ovakvim reakcijama.
Da im je iole stalo do njega nasli bi sasvim drugi modus da mu pomognu. Ukljucujuci i otvaranje vlastitih novcanika kako to inace vec godinama u ovoj drzavi rade obicni gradjani.
Dodatno su ga, nakon smrti, bacili na vjetrometinu skrivajuci se iza njega poput lesinara.
Stoga ti predlazem da o tom svemu sto si napisao ovdje otvoris raspravu unutar svoje stranke i s njima raspravis da li je moglo drugacije?
I u konacnici sto je uopce njima Sprem znacio da su ga svojim postupcima bili spremni izloziti ovakvom lincu javnosti?

jer ne postoji nacin borbe s unaprijed donesenim misljenjima i zakljucnima.
neces vjerovati, ali vecina se dogadjaja nikada ne bi dogodila da im ne predstoje konkretni uzroci i povodi.
Kako onih mali - tako onih velikih.
Samo generalne budale s kockom u glavi dugorocno mogu imati nepromjenjivo misljenje.
Misljenje svih istalih ovisi o procesu osobne evolucije koja se temelji na spoznajama do kojih svakodnevno dolazimo.
Svjesno, ili nesvjesno.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Reakcije u medijima na gornje

Reakcije u medijima na gornje priopcenje (koje su objavili svi dnevni mediji i portali) bile su prilicno burne, daleko burnije nego ova tema na politici, pa je malo tanašan izgovor da nisi pratio Špremovu bolest.

gle, ja sam u posljednja tri mjeseca promjenio tri radna mjesta, i ozbiljno sam razgovarao i o cetvrtom :) pracenje svih dogadjaja mi nije bilo na vrhu liste prioriteta.

anyway, ne vidim da si igdje opovrgnula moj navod? gdje je ta burna javna reakcija? ima neki dnevnik na pollitika.com (osim onog kojeg sam ja po tvojem trebao napisati)? ima neki tekst? opet ponavljam - nisam detaljno pratio, ali jos nisam ni vidio neki tekst koji bi problematizirao spremovo placanje lijecenja u USA. od kud to da si "nije sam platio"? moze ikakva referenca?

Za detektiranje drustvene nepravde odista nisu potrebne superpowers.

ok, demonstriraj mi to konkretno na ovom primjeru.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

A moje magistre edukacije ?

Tri radna mjesta si promjenio. Što da ja radim sa svojim magistrama i treća uči matematiku na drugoj godini PMF-a? Mjesečno cca 800 juro tata šalje skromnoj djeci. Kako to objasniti. Spremne su one. Još dva jezika. Tečaji govora, fotografije, kamere itd. Jedino rade ove dvojica kao kuhar i konobar. Navodno su zadovoljni ( jesu sigurno ) . Već možeš nabrojati kako ih je pet "komada" plus nećak , dvije dementne bake i dvoje unučadi.
A ja sa 56 računam kako neću umrijeti još ove godine jer moram podvući crtu i znam kako ne mogu bez mene još uvijek i bez moje plavuše.

Niti jedno od ovih mojih nasljednika neće zaplakati lažno na mom grobu. Ne smiju.
Za života se ljubav daje i ponekad vrati.

Ma, to je više onako ja sam sa sobom.

Tko je glasao

eh da nije sljepila....

anyway, ne vidim da si igdje opovrgnula moj navod? gdje je ta burna javna reakcija? ima neki dnevnik na pollitika.com (osim onog kojeg sam ja po tvojem trebao napisati)? ima neki tekst?
****************************************************
Superzdravlje:
Jučer je počelo jesensko zasjedanje Sabora - bez predsjednika Borisa Šprema. Zdravstveno stanje drugog čovjeka u državi, izuzetno je teško. Liječi se u SAD-u, u vodećem svjetskom centru za liječenje tumora u Houstonu, kamo je prebačen još 23. kolovoza.
Podsjetimo, na vijest da je predsjednik Sabora na teret HZZO upućen na opsežnu dijagnostičku obradu u vrhunsku američku kliniku MB Anderson Cancer Centru, koju provodi američki liječnički konzilij na čelu s prof. dr. Hagopom M. Kantarjianom, veliki broj čitatelja reagirao je pitanjem jeli takvo liječenje dostupno svima?
Tada je iz HZZO-a stigla izjava da je Špremu odobrena samo 14-dnevna obrada i pregled u Houstonu. Po isteku tog razdoblja, odnosno 11. rujna, Ured predsjednika Sabora je izdaje priopćenje o načinu i financiranju liječenja Borisa Šprema u SAD-u: troškove u potpunosti preuzima sam bolesnik jer mu je na temelju rezultata molekularnog i genetskog laboratorijskog testiranja preporučeno liječenje nestandardnom ciljanom terapijom - lijekom koji je u fazi istraživanja - a takove troškove HZZO ne pokriva.

http://www.suprazdravlje.hr/clanak/869/101/pocela-5-sjednica-sabora--pre...

opovrgavanje tvojih navoda s komentarima ispod članaka:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/predsjednik-sabora-boris-sprem-prevez...
http://www.jutarnji.hr/boris-sprem-otputovao-na-lijecenje-u-ameriku/1049...
http://danas.net.hr/hrvatska/tretira-li-drzava-na-isti-nacin-sve-oboljele
http://www.057info.hr/vijesti/2012-08-23/predsjednik-sabora-prevezen-na-...
http://danas.net.hr/hrvatska/spremovo-lijecenje-stajat-ce-pola-milijuna-...
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/210597/Predsjednik-Sabora-sprem-o...
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/boris-sprem-otputovao-na-lijecenje-u-...
http://www.jutarnji.hr/boris-sprem--kostanu-srz-ce-mu-donirati-brat/1049...
http://www.business.hr/dogadjaji/boris-sprem-na-lijecenju-u-sad-u
http://www.vecernji.hr/vijesti/predsjednik-sabora-boris-sprem-odlazi-lij...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/sprem-prebacen-na-odjel-intenzivne-nj...
http://www.profitiraj.hr/novosti/predsjednik-sabora-boris-sprem-otputova...
http://danas.net.hr/hrvatska/boris-sprem-avionom-prevezen-na-lijecenje-u...

Pa sad malo reakcija:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/zasto-obicni-gradjani-u-hrvatskoj-mor...
http://www.index.hr/vijesti/clanak/vedrana-rudan-naravno-da-je-sprem-cov...
http://www.glas-slavonije.hr/175895/3/Politicari-se-lijece-u-inozemstvu-...
http://www.vecernji.hr/vijesti/nije-dobila-uputnicu-dijete-jer-je-test-s...
http://www.057info.hr/vijesti/2012-08-29/obicni-gradani-u-hrvatskoj-prvo...
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/211445/Slucaj-sprem-Nezavisna-kon...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...
http://www.vecernji.hr/vijesti/borisu-spremu-odobreno-ono-sto-drugima-ni...
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatska/tabid/66/articleType/ArticleVie...
http://www.voxportal.hr/vijest/spremu-sve-najbolje-ali-nije-fer-njemu-pl...
http://www.lupiga.com/vijesti/index.php?id=7133
http://www.glas-slavonije.hr/177346/1/Nisam-ogorcena-zato-sto-imam-boles...

naravno - Priopćenje sa stranice Sabora koje opovrgava tvoj navod:
http://www.sabor.hr/Default.aspx?art=49616&sec=5417

Uopće ne živim u iluziji da ćeš otvoriti ijedan od ovih linkova, kao što je teško povjerovati da je ova priča u Hrvatskoj ikoga mimoišla a da o njoj ne zna barem osnovno.
Tvoje inzistiranje na dokazima iako si sam do njih mogao doci jednostavnim upisom u google - "sprem priopcenje", dovoljno govori o tvom nastojanju da vodiš o ovoj temi argumentiranu raspravu.
No nije mi žao vremena koje sam potrošila na ove linkove.
Oni jasno govore tko se od nas dvoje služi podmetanjima a tko raspravlja temeljem činjenica.
I svatko koga zanima lako može kliknuti na bilo koji od njih i uvjeriti se tko od nas laže i manipulira, a tko govori istinu.
na tvom mjestu, meni bi odista bilo neugodno.
No za tvoju partiju - to kakva si ti osoba - očito je prednost.....

I da. Mislila sam, čak dva puta i napisala dnevnik o toj temi onda kad se događalo. No svaki put sam odustala.
No odustala sam naprosto zato jer znam o kojoj se bolesti radi i nisam htjela sebi priuštiti grižnju savjesti koju unatoč nepravdi koja me je razdirala, ipak osjećala ako Šprem ne uspije.
Napisala sam i mail koji sam željela poslati Sanji Modrić na njen površni i politički pristran komentar u Novom listu.
I njega sam bacila iz istih razloga.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

otvorio sam ih sve, i sad sam

otvorio sam ih sve, i sad sam tek uvjeren da si punokrvni trol koji smatra da natrpavanjem materijala moze prikriti nedostatak argumenata. dakle, u svoj toj gomili teksta nisam nasao podatak da ce mu HZZO platiti lijecenje, vec eksplicitni demantij te tvrdnje:

U HZZO-u, pak, ističu, da mu "nije odobreno liječenje već je odobreno upućivanje na obradu i konzultacijski pregled" u trajanju od četrnaest (14) dana, radi donošenja mišljenja o mogućnostima daljnjeg liječenja.

"HZZO je u prvih šest mjeseci ove godine u inozemstvo na liječenje uputio 49 pacijenata sa dijagnozama iz navedene skupine zloćudnih tumora krvotvornih organa, u 2011. godini 60 pacijenata, tijekom 2010. godini 82 pacijenata, te u 2009. godini 44 pacijenta sa dijagnozama iz te skupine. Među zemljama u koje HZZO upućuje svoje pacijente na liječenje (najučestalije su Austrija, Njemačka, Italija i Nizozemska) nalaze se i Sjedinjene Američke Države", navodi Nenad Korkut iz HZZO-a.

dakle, konkretni brojevi, koje, koliko vidim nitko nije opovrgnuo

I svatko koga zanima lako može kliknuti na bilo koji od njih i uvjeriti se tko od nas laže i manipulira, a tko govori istinu.

evo ja sam kliknuo na sve. i dalje ne nalazim nitijedan navod da sprem nije platio ljecenje (izvan okvira onoga sto HZZO odobrava desecima oboljelih svake godine)

btw, sto je tocno sporno u citatu sa Superzdravlja?
da je HZZO odgovorio na upit nakon sto mu je postavljen?

opovrgavanje tvojih navoda s komentarima ispod članaka:

ne kuzim sto ovo znaci? jel ti to navodis komentare na indexu kao izvor informacija?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

igra rijeciu svrhu manipulacije

dakle, u svoj toj gomili teksta nisam nasao podatak da ce mu HZZO platiti lijecenje,
inzistiranje na terminologiji u sluzbi zamagljivanja cinjenica zahtjeva malu kronologiju događaja
23.08.2012
U priopcenju sabora od 23.08. vezano za odobrene trosove decidirano stoji:
Stoga je liječnički tim preporučio odlazak u MD Anderson Cancer Center u Houstonu, vodeći svjetski centar u liječenju multiplog mijeloma. Temeljem stava i prijedloga liječničkog konzilija Povjerenstvo HZZO-a odobrilo je odlazak i troškove dijagnostike i obrade u SAD-u, što je uobičajeni postupak s obzirom na tip i fazu bolesti.
Odlazak, troškove dijagnostike i OBRADE!
O troškovima liječenja koje bi eventualno platio sam Šprem ni traga ni glasa
11.09.2012
Nakon negativne reakcije javnosti koja je trajala 15-tak dana, pojavljuje se informacija da će Šprem ostati u Houstonu i sam platiti DALJNJE liječenje.
igra rijeci (i datuma) u svrhu saniranja politicke stete

dakle, konkretni brojevi, koje, koliko vidim nitko nije opovrgnuo
konkretni brojevi kazu da u Hrvatskoj svake godine od raka krvotvornog sustava (razni oblici mijeloma i leukemija) oboli 1574 a da ih umre 1238
Broj od 49 poslanih za prvih 6 mjeseci ove godine dovoljno govori o kojoj jednakosti pricamo.
dalje, konkretni brojevi za 2010 godinu kazu da je ukupni broj novooboljelih od bilo kojeg oblika raka u HR bio 20 887 a broj umrlih 13 482
http://www.hzjz.hr/rak/novo.htm
Broj onih koji se dokopaju mogucnosti odlaska u inozemstvo (pa makar i na dijagnostiku) je u 2011 bio 468.
86 zahtjeva u toj godini nije odobreno.

Jedan od najvaznijih kriterija za slanje na koji se poziva HZZO je procjena medicinskih stručnjaka da su u zdravstvenim ustanovama Republike Hrvatske iscrpljene sve mogućnosti liječenja.
U obrazlozenju iz Priopcenja Sabora od 23.08.2012 pise:
Daljnji plan liječenja prema stajalištu medicinskog konzilija predviđa liječenje primjenom krvotvornih matičnih stanica uz prethodnu redukciju broja tumorskih stanica. Takav tip liječenja ne može se provesti u Hrvatskoj zbog dobi, stanja, tipa i rijetkosti bolesti te terapijskih mogućnosti.

No, podaci dalje kazu da je u Hrvatskoj jos 2009.te godine izvrsena 1000 (tisucita) transplantacija maticnih stanica samo u KBC Rebro da ostale ne racunamo (no ja znam da se to radi i u KBC Merkur), sto gornji dio priopcenja prilicno dovodi u sumnju.
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=17&ved=0CFI...

Sorry, ovo o cemu ja pisem nije politicko palamudanje kojim se inace ti sluzis u svojim raspravama.
Tu se radi o konkretnim ljudima, koji u najmanju ruku zasluzuju pijetet za koji se ti zdusno zalazes samo kad je Sprem u pitanju, pa budi siguran da cu svaki tvoj pokusaj da obezvrijedis zivote drugih ljudi ne bi li dokazao ispravnost tvojih politickih palamudanja potkrijepiti konkretnim dokazima i linkovima.

Snjezana Ćosić koja ima samo 26 godina dobila je priliku da ode u Bec jedino zahvaljujuci pritisku javnosti koji se stvorio oko Šprema.
Mala Stephanie Milda od samo 5 godina dobila je priliku za život isključivo zahvaljujući građanima, udrugama i osobama iz javnog života koje nemaju veze s politikom.
Njen život očito nije bio toliko vrijedan ovoj državi, vlasti, zdravstvenom sustavu pa ni tebi kao borcu za humanost prema bolesnima i umrlima.
Jer, ovo su vjerojatno isto događaji o kojima ti nemaš dovoljno informacija jer, eto, u tri mjeseca si promjenio tri posla pa nisi dovoljno pratio.
Stvarno te treba biti stid što i dalje inzistiraš kako bi dokazao da si u pravu, no jedino sto s tim dokazujes je u stvari cinjenica koliko si bešćutan. u svom političkom sljepilu.....

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Vedranu Rudan

si mogla izostaviti. Izgledalo bi serioznije.

Tko je glasao

Vedrana Rudan izrazila je, na

Vedrana Rudan izrazila je, na svoj osebujan nacin, osjecaje koje su u to vrijeme osjecali mnogi.
Dijelom i ja sama.
To sto ja nisam napisala takav tekst ne znaci da se s njim nisam mogla poistovjetiti u ono vrijeme.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

P.S.

Mislim da je Snjezana Cosic dobila sansu upravo zahvaljujuci tom tekstu koji je objavljen u svim medijima.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Seljakanje radnih mjesta te dekoncentrira

od kud to da si "nije sam platio"? moze ikakva referenca?

A može li referenca da si je sam platio!?

http://danas.net.hr/hrvatska/spremovo-lijecenje-stajat-ce-pola-milijuna-...

Pa nije vrag da od stotinjak poklonjenih radnih mjesta s Ibler adrese tebe kao odanog vojnika nije zadesilo ni jedno!!

Tko je glasao

Cipelarenje je vrlo bitna

Cipelarenje je vrlo bitna poruka koju ce mozda prepoznati svi oni kojima je namijenjena. Sprem je tu najmanje bitan, a s obzirom na proslost, ono sto ga je snaslo, bilo je zasluzeno. Tako da nije bed.

Tko je glasao

evo ću i ja pokušati sa što

evo ću i ja pokušati sa što manje riječi obuhvatiti i dnevnik i ocjenjivački sud i komentatore sa komentarima, saš vidit minusa

... temeljna razlika sadržana u čak jednom glasu koji dijeli pollitičare od političara na ovoj temi pokazala se nedovoljnom..... nestala .... mainstream pollitike kliznuo u jamu

Tko je glasao

Subjektivni neologizam

U jami ćemo završiti svi mi - netko prije, netko kasnije. Ovaj trenutak koji živimo može trajati najviše 100 godina u idealnim uvjetima. Poslije toga beskonačnost.
Boris Šprem je imao izbor. Prihvatiti veoma odgovornu funkciju ili je odbiti. Nisam spreman. Bolestan sam. Želim više vremena za sebe i obitelj.
Grubo je to što kažem ali je istina. Istina je najčešće bolna.

Pozitivne ocjene dnevniku proizlaze najviše iz revolta prema nepodnošljivoj dozi licemjerja koju nam prodaju oni koji misle da će živjeti vječno i koji se igraju bogova u našim životima. Paprov dnevnik samo je posljedica nečije stupidarije. Posljedica, ne uzrok.

Tko je glasao

ja ne, jer krivo si shvatio,

ja ne, jer krivo si shvatio, o septičkoj je riječ

Tko je glasao

Gdje je septička?

Danas se osjetio veliki smrad sa sjednice Hrvatskog sabora. Sve je isplivalo na površinu kao nakon poplave kada se voda povuče u korito.
Svoj prilog dao je i budući nezamjenjivi iz našeg kraja Peđa Grbin :""Na ovom mjestu u ime kluba zastupnika SDP-a svima zaposlenima u DORH-u, sudovima i USKOK-u, zahvaljujem na njihovom predanom radu". Biti će to jedna blistava politička karijera. I dobar je dečko ( stvarno ), I nikome se nije zamjerio.

Jedina bolest sa kojom se uspješno nose je ona - spolna. Boli ih kua za sve nas.

Tko je glasao

baš kao i vas za

baš kao i vas za njih,
temeljna razlika nevidljivom postade, žučne saborske rasprave od komentiranja ovog dnevnika razlikovati nisam sposoban, tebe mi je posebno žao, temu napuštam ciao,ciao

Tko je glasao

Nemoj žaliti

Hendikep pisanja na blogovima je konstanta ( za mene ). Razgovor, dijalog je ono u čemu uživam. "Ruke, ja ruke samo gledam..." čini mi se da Lujo kaže u onoj jednoj seriji.

Tko je glasao

"Samo posljedica"?

"Samo posljedice" su uvijek i novi uzroci! U tom smislu - zašto misliš da bi te "samo posljedice" bile amnestirane od odgovornosti?

Pogotovo stoga što lanac "uzroka" uvijek možemo protegnuti beskrajno daleko u prošlost.

Tako da je i ovo što u ovom času optužuješ kao "uzrok" također samo "posljedica" nečega što je tome prethodilo.....

A jedino vrijedno što čovjek pokušava staviti izvan i iznad tog nepreglednog lanca "uzroka" i "posljedica", to su etičke vrijednosti.

Tko je glasao

Aj da konkretiziramo - paprov

Aj da konkretiziramo - paprov dnevnik je posljedica cega?
1. Postavljanje na celo sabora osobe (da ne ulazim u vrednovanje Sprema kao politicara i osobe) koja u zdravstvenom smislu ne zadovoljava ni uvjete za bilo koji drugi posao naprasto zato jer boluje od neizljecive bolesti ciji progres nitko ne moze predvidjeti. Osobito u godinama preko 50-te.
2. Slanjem te iste osobe na lijecenje u Ameriku o trosku HZZO-a u trenutku kada samo rijetki gradjani izvan politickih struktura (ukljucujuci i djecu) mogu dobiti priliku da im drzava kupi zivot.
3. Karneval koji su vladajuci napravili nakon njegove smrti.

Evo, zarad konstruktivne rasprave, mozes li mi pomoci da dokucim koji su uzroci izazvali ove tri posljedice koje su, nadalje uzrokovale Paprov dnevnik?
Ako moze - po tockama.

...trolove je najlakse neutralizirati ako ih se ignorira...

Tko je glasao

Tuko, ne sramoti se besramnim

Tuko, ne sramoti se besramnim etičkim i mentalnim vratolomijama.

Tko je glasao

daj, daj, hadži.....

...ne licemjeri i ne pravi se fin. na koncu konca gdje to piše, molim lijepo, da svi ljudi trebaju padat u nesvjest od tuge kad netko umre (jasno ako nije familija) za čovjekom kojeg niti ne znaju; gdje to piše da svatko kad umre (pa čak i familija) da svi moramo pričat, joj, kak je to bil dobar čovjek (a nije to uvijek tako, jel)..i da ne duljim...

osim toga paprov dnevnik je nešto sasvim drugo, da si malo bolje čitao (barem sam ga ja tako shvatila); šprem (i.e. njegova smrt) je samo povod za jednu kritiku nekih karakteristika, pojava, stvari, ovo, ono...a čega je slučajno i šprem bio dio (veći ili manji ili čak možda i najmanji, čak nebitno)...

u tom smislu ne mislim ni da je papar trebao posipat se pepelom (al' dobro njegova stvar, njegov feeling da je možda prećerao, ovo, ono...) no, ponavljam ja sam u tom njegovom izvrsnom, ironičnom, pa i ciničnom dnevniku vidjela big picture (a ne šprema, samo...). i to je to.

p.s. nije ispravno nazvati dnevnik gadarijom - ako u njemu gledaš big picture, a što je po meni jedini ispravan način, i što mi se učinilo da je zapraff papar htio to convey an idea - o besprizornosti i nemoralu političara en general ali jest ispravno nazvati gadarijom ono cviljenje političara. u najmanju ruku kod cviljenja političara nemamo nikakvih dilema što je to, dok kod paprovog dnevnika doživljaji, kao što vidimo po komentarima, mogu biti različiti. nemam pravo nametati svoje viđenje, ali ipak - i cijelo vrijeme - mislim da je moje tumačenje negdje najbliže pravoj poruci tog dnevnika.

CC

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najčitaniji članci